Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:"

Transkript

1 Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: 1. Økonomiudvalgets bestilling af reduktionskataloger for alle udvalg på 1% af servicerammen i 2019, 2% i 2020 og 3% i 2021 og Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets bestilling af et reduktionskatalog, der lever op til ovenstående, og som udarbejdes således, at det så vidt muligt ikke påvirker indsatserne i og målene for investeringsstrategien. Tabel 1 herunder opsummerer reduktionskatalogets indhold: Tabel 1: Forvaltningens forslag til reduktionskatalog Reduktionskatalog Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) 0,268 0,502 0,759 0,759 Bygningsvedligehold mv. 0,300 0,300 0,300 0,300 Ren by 0,300 0,300 0,300 0,300 Videotolkning 0,500 0,500 0,500 0,500 Personalereduktion, sagsbehandlere mv. 1,100 2,145 2,145 I alt 1,368 2,702 4,004 4,004 Reduktionskrav 1,368 2,702 4,004 4,004 Difference til krav 0,000 0,000 0,000 0,000 Med forvaltningens forslag til reduktionskatalog, kan Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget imødekomme Økonomiudvalgets krav om reduktionsbeskrivelser. I forhold til Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets bestilling af et reduktionskatalog, der så vidt muligt ikke påvirker indsatserne i og målene for investeringsstrategien er reduktionskataloget udarbejdet således, at reduktionerne i 2019 kan gennemføres uden behov for personalemæssige reduktioner. Fra 2020 og frem vil det være nødvendigt at foretage personalemæssige reduktioner med henblik på at beskrive reduktioner af det omfang, som Økonomiudvalget har bestilt. I hvilken udstrækning dette kan gennemføres uden at påvirke indsatserne i og målene for investeringsstrategien vil blive genstand for nærmere analyse ved den konkrete udmøntning af kravet. Det bemærkes i øvrigt, at den tidligere besluttede digitaliseringsbesparelse på 1,4 mio. kr. i 2020 og 2,8 mio. kr. i 2021 og 2022 også foreslås udmøntet som personalereduktion. På de efterfølgende sider er reduktionskatalogets enkelte elementer uddybet.

2 Side 2 Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er en treårig ungdomsuddannelse for unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Serviceområdet dækker over udgifter til de af Hjørring Kommunes borgere, som visiteres til et STU-forløb, uagtet om leverandøren er CKU Vendsyssel eller eksterne leverandører. Budgettet for STU er i på 18,0 mio. kr. årligt. Dertil kommer en forventet overførsel på 0,5 mio. kr. fra 2018 til 2019 jævnfør Økonomirapport 1 for Forvaltningens forslag til reduktionskataloget er at reducere budgettet til STU svarende til 1% i 2019, 2% i 2020 og 3% i 2021 og Dette ud fra den betragtning, at antallet af borgere i Hjørring Kommune i den relevante aldersgruppe falder mere jævnfør tabel 2 herunder: Tabel 2: Demografisk udvikling, årige borgere i Hjørring Kommune årige borgere Ændring ift Ændring ift. 2018, procent -1,3% -2,5% -4,4% -5,7% Der bør over tid være en sammenhæng mellem udviklingen i demografien og antallet af STUelever. Der gøres dog opmærksom på, at da de elever, som går på STU, udgør en meget lille andel af en ungdomsårgang. Der vil derfor være udsving i de enkelte år i forhold til den demografiske udvikling og antallet af borgere visiteret til STU. På den baggrund skønnes det, at reduktionen kan gennemføres uden at påvirke serviceniveauet, men at det vil være hensigtsmæssigt årligt at overføre mindre- og merforbrug med henblik på budgetbalance i et flerårigt perspektiv. Den største leverandør af STU-forløb for Hjørring Kommunes borgere er CKU Vendsyssel. Når Hjørring Kommune over årene forventes at visitere færre borgere til STU vil det således påvirke indtægterne på CKU Vendsyssel. Med henblik på at fasholde taksten pr. elev på det nuværende niveau og skabe budgetbalance mellem indtægter og udgifter på CKU Vendsyssel, vil den konkrete budgetreduktion betyde en personalemæssig reduktion på 1-2 årsværk på CKU Vendsyssel over den fireårige budgetperiode. Den konkrete personalemæssige reduktion afhænger af visitationen til CKU Vendsyssel og eksterne tilbud. Opsummering af reduktionsforslag vedrørende Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Tabel 3 herunder opsummerer det konkrete reduktionsforslag i mio. kr.: Tabel 3: Reduktionsforslag vedrørende STU, mio. kr. Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) 0,268 0,502 0,759 0,759 Påvirkning af serviceniveau: Reduktionsforslaget skønnes ikke at påvirke serviceniveauet, idet der over årene forudsættes sammenhæng mellem demografisk udvikling og antallet af STU-elever. Det forudsættes, at mindre- og merforbrug mellem årene overføres. Personalemæssige konsekvenser: Budgetreduktionen kan betyde en personalemæssig reduktion på 1-2 årsværk på CKU Vendsyssel over den fireårige periode. Personalereduktionen afhænger blandt andet af visiteringen mellem interne og eksterne tilbud.

3 Side 3 Bygningsvedligehold mv. I 2018 afholdes ekstra udgifter til vedligehold af bygningerne på Egholmvej 1 og 3. Desuden gennemføres i 2018 ombygninger på Egholmvej 1, så huset lever op til Helhedstilbuddets behov. Dette, sammen med investeringer i 2017 betyder, at budgettet til bygningsvedligehold på Egholmvej kan reduceres fra 2019 og frem. Dertil kan der opnås besparelser på drift og vedligehold af det rullende materiel fra Kommuneguiderne, hvor en del er afhændet og andet er overgået til anden drift i De Interne Tilbud. Samlet kan budgettet reduceres med 0,3 mio. kr. årligt fra 2019 og frem uden at dette påvirker serviceniveauet. Opsummering af reduktionsforslag vedr. Bygningsvedligehold mv. Tabel 4 herunder opsummerer det konkrete reduktionsforslag i mio. kr.: Tabel 4: Reduktionsforslag vedrørende Bygningsvedligehold mv. mio. kr. Bygningsvedligehold mv. 0,300 0,300 0,300 0,300 Påvirkning af serviceniveau: Reduktionsforslaget påvirker ikke serviceniveauet. Personalemæssige konsekvenser: Ingen.

4 Side 4 Ren by Projekt Ren by er primært målrettet aktivitetsparate integrationsborgere. Antallet af borgere i denne målgruppe er løbende reduceret gennem integrationsindsatsen og den reducerede flygtningekvote. Gennem kapacitetstilpasning af Ren by og fleksibel anvendelse af pladserne i de øvrige tilbud, herunder for eksempel naturplejen, kan der realiseres en reduktion på 0,3 mio. kr. årligt fra 2019 og frem. Reduktionen påvirker ikke serviceniveauet, og har ikke personalemæssige konsekvenser. Opsummering af reduktionsforslag vedrørende Ren by Tabel 5 herunder opsummerer det konkrete reduktionsforslag i mio. kr.: Tabel 5: Reduktionsforslag vedrørende Ren by, mio. kr. Reduktionskatalog Ren by 0,300 0,300 0,300 0,300 Påvirkning af serviceniveau: Reduktionsforslaget påvirker antallet af pladser i Ren by, men på grund af færre borgere i målgruppen og fleksibel anvendelse af pladser i de øvrige tilbud, forventes reduktionen ikke at påvirke serviceniveauet. Personalemæssige konsekvenser: Ingen.

5 Side 5 Videotolkning Arbejdsmarkedsforvaltningen har i første kvartal 2018 gennemført et pilotprojekt med anvendelse af videotolkning fremfor fremmødetolkning. Den primære årsag til gennemførsel af projektet har været økonomiske overvejelser. Cirka halvdelen af udgifterne til fremmødetolkning er transportudgifter, idet de fleste tolke kører over 100 km for at løse tolkeopgaven. Desuden afregnes der for fremmødetolkning pr. påbegyndt ½ time, mens videotolkning afregnes helt ned til påbegyndt 5 minutter. Dermed er der et stort økonomisk rationale i at anvende videotolkning. Det har desuden løbende været vanskeligt at finde gode leverandører af tolkning. Deltagerne i pilotprojektet har generelt været meget tilfredse med gennemførelsen af samtaler med videotolkning fremfor fremmødetolkning. De valgte leverandører har desuden været meget professionelle omkring løsning af de få udfordringer, der har været. Det foreslås på den baggrund, at videotolkning fremadrettet afløser fremmødetolkning ved løsning af tolkeopgaver i Arbejdsmarkedsforvaltningen. Der kan dog fortsat anvendes fremmødetolkning, hvis særlige forhold taler herfor. Dette vil kunne frigøre 0,5 mio. kr. årligt. Reduktionen er et godt eksempel på, at der kan høstes gevinster via digitalisering. Reduktionen skal derfor ses i sammenhæng med digitaliseringsbesparelsen på 1,4 mio. kr. i 2020 og 2,8 mio. kr. i 2021 og frem. Idet gevinsten kan hentes hjem allerede i 2019, er forvaltningens forslag at lade videotolkning være en del af reduktionskataloget. Dermed kan personalereduktioner, af hensyn til at indfri målene for investeringsstrategien, udskydes til Opsummering af reduktionsforslag vedørende. videotolkning Tabel 6 herunder opsummerer det konkrete reduktionsforslag i mio. kr.: Tabel 6: Reduktionsforslag vedrørende videotolkning, mio. kr. Videotolkning 0,500 0,500 0,500 0,500 Påvirkning af serviceniveau: Reduktionsforslaget påvirker ikke serviceniveauet. Oplevelsen af videotolkning vil dog for borgeren være en anden end ved fremmødetolkning. Enkelte sagsbehandlere fremhæver ligefrem et kvalitetsløft. Personalemæssige konsekvenser: Ingen.

6 Side 6 Personalereduktion, sagsbehandlere mv. Fra 2020 vil det med henblik på at indfri målene for reduktionsbeskrivelser være nødvendigt at reducere udgifterne til lønninger. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget har prioriteret, at reduktionerne så vidt muligt gennemføres uden at påvirke indsatserne i og målene for investeringsstrategien. Med henblik på at imødekomme denne prioritering, vil personalereduktionerne i udgangspunktet ikke ske i forhold til selve indsatsdelen, men derimod gennem reduktioner af antal sagsbehandlere mv. Det foreslås endvidere, at reduktionsforslaget ses i sammenhæng med digitaliseringsbesparelsen på 1,4 mio. kr. i 2020 og 2,8 mio. kr. i 2021 og frem, der også udmøntes som personalereduktioner. Samlet bliver der med reduktionsforslaget og digitaliseringsbesparelsen tale om reduktioner på 5 årsværk i 2020 og 10 årsværk i 2021 og frem. En reduktion af sagsbehandlere på 10 årsværk betyder en reduktion på ca. 10%, og ud fra et øjebliksbillede, at der sker en stigning fra ca. 33 til ca. 37 sager pr. årsværk 1. Den konkrete udmøntning af personalereduktionerne foreslås at tage udgangspunkt i en nærmere analyse af sagstallet mv. i alle afdelinger. Analysens formål er at skabe den mest hensigtsmæssige balance mellem antal sager og sagsbehandlere under hensyntagen til nye sagsgange, ny teknologi, digitalisering mv. I det omfang at antallet af sager falder og arbejdsgange, digitalisering, afbureaukratisering mv. kan hjælpe med mere effektiv borgertid, kan personalereduktionerne ske uden at påvirke indsatserne i og målene for investeringsstrategien. Første del af analysen med henblik på at udmønte de 5 årsværk i 2020 forventes udarbejdet i forbindelse med budgetprocessen for 2020, mens den videre udmøntning af de yderligere 5 årsværk sker i forbindelse med budget Opsummering af reduktionsforslag vedrørende personalereduktion, sagsbehandlere mv. (inkl. digitaliseringsbesparelsen) Tabel 7 herunder opsummerer reduktionsforslaget og digitaliseringsbesparelsen i mio. kr.: Tabel 7: Personalereduktion, sagsbehandlere mv., mio. kr. Reduktionskatalog: Personalereduktion, sagsbehandlere mv. 0,000 1,100 2,145 2,145 Digitaliseringsbesparelse: Personalereduktion, sagsbehandlere mv. 0,000 1,414 2,829 2,829 I alt 0,000 2,514 4,974 4,974 Note: Digitaliseringsbesparelsen er ikke en del af reduktionskataloget, men en allerede vedtaget besparelse fra tidligere budgetforlig. Påvirkning af serviceniveau: En reduktion på 10 årsværk betyder alt andet lige 4 sager mere pr. sagsbehandler. I det omfang at antallet af sager falder og arbejdsgange, digitalisering, afbureaukratisering mv. kan hjælpe med mere effektiv borgertid, kan personalereduktionerne ske uden at påvirke serviceniveauet. Det vil af den nærmere analyse fremgå, hvordan serviceniveauet påvirkes. Personalemæssige konsekvenser: Reduktion på 5 årsværk i 2020 og 10 årsværk i 2021 og frem. 1 Opgørelse omfatter ikke sager og årsværk vedrørende opfølgning på borgere ansat i fleksjob og sager for de forsikrede ledige

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for reduktionskatalogerne af tabel 1, og af tabel 2 fremgår de forslag, der indgår i reduktionskataloget.

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for reduktionskatalogerne af tabel 1, og af tabel 2 fremgår de forslag, der indgår i reduktionskataloget. Hjørring Kommune Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 08-08-2016 Side 1. Budget 2017-2020 Arbejdsmarkedsområdets reduktionskatalog I forbindelse med budgetprocessen

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2020 i alt 1.056,1 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Bilag 10 Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Side 1 af 5 Processen Besparelsesforslag til Budget 2016 2019 har været sendt i høring i perioden 11. december til 8. januar.

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Oversigt over reduktionsforslag til budget Samlet oversigt over reduktionsforslag 8. Reduktionsforslag ØKU nettokatalog 10

Oversigt over reduktionsforslag til budget Samlet oversigt over reduktionsforslag 8. Reduktionsforslag ØKU nettokatalog 10 Reduktionskatalog budget 2019-2022 Indhold Oversigt over reduktionsforslag til budget 2019-2022 2 Samlet oversigt over reduktionsforslag 8 Reduktionsforslag ØKU nettokatalog 10 Reduktionsforslag AUU nettokatalog

Læs mere

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for rammereduktionerne af tabel 1.

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for rammereduktionerne af tabel 1. Hjørring Kommune Internt notat Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet 10-06-2016 Side 1. Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 Budget 2017-2020 Bruttoliste over emner til reduktionskatalog I forbindelse

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget:

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 AUU Grundbudgetterede områder Grundbudgettering forsørgelsesydelser

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv.

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Øvrige driftsudgifter AUU Job- og Ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -8,265-10,100-10,100-10,100 Kapacitetstilpasning af budgetter vedr.

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget:

Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget: Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 ØKU Ændring i forudsætninger omkring grundtilskud på integrationsområdet. Efterfølgende

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Hjørring Kommune. Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet. Forsørgelsesydelser. Budgetforslag

Hjørring Kommune. Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet. Forsørgelsesydelser. Budgetforslag Hjørring Kommune Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 17-08-2016 Side 1. Budgetforslag 2017-2020 Økonomiudvalget har på møde d. 10. august fastlagt opdaterede rammer

Læs mere

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag:

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag: Hjørring Kommune Internt notat Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 09-08-2016 Side 1. Budgetforslag 2017-2020 Økonomiudvalget har på møde d. 10. august fastlagt opdaterede

Læs mere

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018 Økonomi og Planlægning 5. november 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018, drift Økonomirapport

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven

Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven Punkt 5. Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven 2017-043224 Familie og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender at Det interne Tolkekorps reduceres at Tolkekontoret

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 1-2018 Økonomifunktionen, Administration og Service 30. april 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

NOTAT. Status på de enkelte forslag

NOTAT. Status på de enkelte forslag GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Administration Status til Børne- og Undervisningsudvalget om tilpasning af tilbudsviften til støttekrævende børn og unge Af: Jakob Thune NOTAT I forbindelse

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Økonomisk afdeling 18-06-2014 2014-7917 2014-73467 Økonomisk Politik for Køge Kommune Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet.

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Økonomisk Afdeling Økonomiske Politik for Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og vedtages af det

Læs mere

NOTAT OM SYGEDAGPENGEOMRÅDET I HJØRRING KOMMUNE

NOTAT OM SYGEDAGPENGEOMRÅDET I HJØRRING KOMMUNE Notat om udviklingen på sygedagpengeområdet i Hjørring Kommune I forbindelse med behandlingen af Økonomirapport 2 for 2018, besluttet Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, at der skulle laves en analyse

Læs mere

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Baggrunden for handleplanen Hjørring Kommune oplevede i årene 2014 og 2015 en markant stigning i antallet af borgere, der modtager bostøtte efter Servicelovens

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1 31.05.2017 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s Budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

SÆH Økonomirapport 2 - drift

SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH udvalget Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. Overførsel fra 2016 til i mio. kr. Korrigeret budget Forbrug pr. 30. sept. Forventet Regnskab Afvigelse Heraf forventes korrigeret

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse Personalereduktion Forslag nr. EBU-41-01 1.000 kr. 2017-priser Nuværende budget 4.590 4.590 4.590 4.590 Mindre udgift -850-850 -850-850 Nettobesparelse -850-850 -850-850 - heraf besparelser på løn -850-850

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

FORSLAG TIL NY BUDGETMODEL PÅ BESKÆFTIGELSESCENTRENE

FORSLAG TIL NY BUDGETMODEL PÅ BESKÆFTIGELSESCENTRENE FORSLAG TIL NY BUDGETMODEL PÅ BESKÆFTIGELSESCENTRENE Fem principper for ny budgetmodel 1. Den interne indsats aflønnes efter afholdte aktiviteter. 2. Beskæftigelsescentrenes (BC) bevillinger overgår til

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Notat Dato: 24. august 2006

Notat Dato: 24. august 2006 VIBORG STORKOMMUNE Notat Dato: 24. august 2006 Journalnr.: 2006/18442 Sagsbehandler: LMR/HL Demografisk udvikling på ældreområdet 2006-2021 med særlig fokus på perioden 2006-2010. Indledning Dette notat

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2019-2022, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet

Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Socialforvaltningen NOTAT Bilag 1: Handlemuligheder ift. nedbringelse af udgifterne på dagbehandlingsområdet i BUF og SOF De to forvaltninger ser principielt

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Udvalgets driftsområde udviser i et samlet regnskabsresultat

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

ledigheden, øge beskæftigelsen og bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet, såfremt der investeres i projektet.

ledigheden, øge beskæftigelsen og bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet, såfremt der investeres i projektet. Business case Minifleksjob Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Personer, som er visiteret til et fleksjob, må ikke blot ende på ledighedsydelse. Odense Kommune gør en stor indsats på området,

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde SOLRØD KOMMUNE SOCIAL- SUNDHEDS- OG FRITIDSUDVALGET NOTAT Emne: Til: Afdækning af unge 18- år - politikområde 1, det specialiserede voksenområde Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Oktober 16 Sagsbeh.:

Læs mere

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2017 Sagsid 17/9234 Sagsbehandler Morten Outtrup Notat Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget 2018-2021. Voksenhandicapområdet havde

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Business case Minifleksjob

Business case Minifleksjob Business case Minifleksjob Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Odense Kommune har erfaringer med projekt "Mini-fleksjob", der har til formål at nedbringe antallet af ledige fleksjobvisiterede

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring.

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. REDUKTION Sæt kryds ( ) EFFEKTIVISERING ( x ) Lb. Nr. BIU-F-01 Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. Udvalg: Beskæftigelses

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 3. budgetopfølgning for budget 2018 d. 22.11.2018 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, Turisme og Profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, Turisme og Profilering samt Kultur. Økonomiudvalg Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, Turisme og Profilering samt Kultur. Udvalgets nettodriftsramme udgør 568,252 mio. kr.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.04-P15-1-18 Økonomisk strategi for Ballerup Kommune Formål Formålet med den økonomiske

Læs mere

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Tekst B1 Integrationsafdelingen og jobcenter sammenlægges Integrationsafdelingen sammenlægges med Jobcentret for at skabe mere synergi mellem de to områder.

Læs mere

Området for udsatte børn og unge i Socialforvaltningen står i de kommende år overfor følgende udfordringer, som følge af befolkningsudviklingen:

Området for udsatte børn og unge i Socialforvaltningen står i de kommende år overfor følgende udfordringer, som følge af befolkningsudviklingen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Tværgående Økonomi BILAG 18 Demografisk pres udsatte børn og unge 2015 Baggrund Det fremgår af budgetaftale 2014, at Økonomiforvaltningen og Socialforvaltningen

Læs mere

Center for Familie Social & Beskæftigelse. Opnormering: Uddannelseshjælp. Dato j./sagsnr P

Center for Familie Social & Beskæftigelse. Opnormering: Uddannelseshjælp. Dato j./sagsnr P Center for Familie Social & Beskæftigelse Opnormering: Uddannelseshjælp Dato 25-06-2018 j./sagsnr. 15.00.00-P05-7-18 Som investering foreslås en opnormering på to medarbejdere. Med denne opnormering vurderes

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

Total demografitrykprøvning

Total demografitrykprøvning Hjørring Kommune Trykprøvning demografi -2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-06-2018 Side 1. 00.30.02-Ø00-4-17 Trykprøvning demografi -2021 Indledning Af budgetprocessen for -2022 fremgår det,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) EBU 1 Nuværende forbrug for aktivering hos anden aktør på kontanthjælpsområdet var i 2018 ca. kr. 900.000,- Med 114 fuldtidspersoner

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetproces for budget

Budgetproces for budget Hjørring Kommune 20. marts 2019 Budgetproces for budget 2020-2023 Arbejdet med budget 2020-2023 tager afsæt i budgetaftalen for budget 2019-2022. I budgetaftalen er der fokuseret på at løse kommunens økonomiske

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 30.6. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 30.6. %-forbrug Forventet regnskab Forventet mindre forbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Indhold 108 Grimstrupvej nedlæggelse af nattevagt... 2

Indhold 108 Grimstrupvej nedlæggelse af nattevagt... 2 Reduktionsforslag for Sundheds- og psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri. Indhold 108 Grimstrupvej nedlæggelse af nattevagt... 2 K17 Aftale i region Sjælland om at reducere i taksten med 1,5 % for

Læs mere