Mødedato: 21. oktober kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødedato: 21. oktober kl"

Transkript

1 VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College, Chr. M. Østergaards Vej 4 A, 8700 Horsens Lokale: VBI Park, 6.01 Mødedato: 21. oktober kl Deltagere: Bygningskonstruktør Poul Jørgen Christensen, Konstruktørforeningen Senior produktionschef Christian Egemose, Dansk Byggeri Kort- og landmålingstekniker Knud Meller Nielsen, KLT Foreningen Lektor Kjeld Svidt, Aalborg Universitet (fagrepræsentant) Tegnestuechef Ulrik Dybro, Danske Arkitektvirksomheder Lektor, cand. arch. Per Kortegaard, Arkitektskolen Aarhus (fagrepræsentant) Områdechef Hanne Bundgaard, Horsens, VOK, tilforordnet Afdelingsleder Geo Viftrup Mikkelsen, Dansk Industri Bygningskonstruktør Nikolai Røjkjær Nielsen, Teknisk Landsforbund Underviser Henrik Jansson, medarbejderrepræsentant, VIA Byggeri Studerende Aarhus Simon Senius Jespersen Uddannelses- og forskningschef Laurids Green, VIA Byggeri, tilforordnet Uddannelseschef Holger Mouritzen, Aarhus Tech, tilforordnet Bibliotekar Grethe Kristensen, Biblioteksområdet, observatør Sekretær Hanne Bøgedal Andreasen, referent REFERAT J.nr.: U E: HBA@via.dk T: Dato: 20. november /9 Gæster: Afbud: AC Medarbejder Mette Blach Graversen Media & BIM Lab Coordinator Per Christensen Studerende Holstebro Mikkel Tronøe Mertz Uddannelses- og forskningschef Lotte Thøgersen, VIA Engineering, tilforordnet Ikke mødt: Studerende Horsens Marco Rodam Jensen Dagsorden 0. Velkommen til Per Kortegaard, Arkitektskolen Aarhus 1. Godkendelse af dagsorden/opfølgning på referat fra seneste møde (den 11. marts 2015): Link til referat (også vedhæftet) 2. Sager til behandling: 2.1 Udflytning af BK- delen i Aarhus til Campus C behandling af henvendelse fra de studerende (bilag punkt 2)

2 2/ Evaluering af studiestartsprøven 2.3. Varetagelse af KLT- uddannelsen i udvalget 3. Orientering fra formanden: 3.1. Møde med VIAs bestyrelse, optagstal (bilag punkt 3a og 3b) 3.2. Kompetencer til kommunal byggesagsbehandling 3.3. Modulering af uddannelsen 3.4. KF/VIAs nye lederuddannelsen 3.6. Nye AU-uddannelsen m.m. 4. Orientering fra VIA: 4.1 Den forestående institutionsakkreditering v/mette og Laurids 4.2. Organisering og forankring af VIAs kvalitetsarbejde, herunder uddannelsesudvalgets rolle og aftagerundersøgelser m.m Håndtering af forestående besparelser 5. Orientering fra de studerende 6. Tema: 6.1 Digitaliseret undervisning og blended learning v/per Christensen 7. Fastlæggelse af mødedato og TEMA for Udvalgets 1. møde 2016 er fastlagt til den 9. marts 2016 hos VIA Bygningskonstruktør på deres nye adresse Campus Aarhus C 7.2. TEMA for møderne i udvalget 2016? 8. Eventuelt Ad. 0 Velkommen til Per Kortegaard, Arkitektskolen Aarhus Poul Jørgen Christensen (PJ)bød velkommen og særlig velkommen til Per Kortegaard, Arkitektskolen Aarhus - hans første møde i udvalget. Der blev gennemført en kort præsentationsrunde af udvalgets medlemmer. Ad. 1 Godkendelse af dagsorden/opfølgning på referat fra seneste møde (den 11. marts 2015) Ingen bemærkninger Ad. 2 Sager til behandling: 2.1 Udflytning af BK- delen i Aarhus til Campus C behandling af henvendelse fra de studerende (bilag punkt 2) Simon en af initiativtagerne til skrivelsen VIA skaber usikker studiefremtid og vil gerne begrunde skrivelsen - han lagde ud med et citat af Konstantin Lassithiotakis: Når vi samler uddannelsen på en adresse, kan vi skærpe det sociale- og faglige miljø og give vores studerende et langt mere sammenhængende uddannelsesforløb. Samtidig kan vores studerende bedre profitere af det tværfaglige miljø, som allerede findes på VIA Holstebro og på tværs af VIA i hele regionen. Simon: Dejlig at Bygningskonstruktøruddannelsen (BK) i Holstebro er blevet samlet på en adresse, og ser også meget gerne, at det sker for uddannelsen i Aarhus vi ser ligesom i Holstebro lidt et problem med, at vi er delt på to adresser. Vi vil også gerne samles på en adresse. Vi har gennem årene opbygget et godt studiemiljø - herunder et velfungerende studieråd.

3 Med den delvise flytning den 1. januar 2016 for semester til Campus Aarhus C, er de studerende bange for at det gode studiemiljø og det velfungerende studieråd vil gå tabt på grund af afstanden. Ideen med det nye store Campus er bl.a. det tværfaglige samarbejde på tværs af uddannelserne. De studerende har flere gange spurgt ledelsen, hvornår uddannelsen kan blive samlet på en adresse i Aarhus, og om der eventuelt er en plan for en sammenlægning. Håber at kunne få lidt kommentarer fra udvalget til referatet og gentager hermed hvor vigtigt det er at kunne samarbejde på tværs af semestrene også nedadgående. Laurids Green (LGR) tilføjede at Konstantin har inviteret alle studerende og undervisere på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus til et informationsmøde mandag den hvor han vil redegøre nærmere for flytningen. LGR kan godt forstå, at de studerende fremhæver eksemplet fra Holstebro. Fra Januar 2016 vil der stadig være to institutioner - det er først fra januar 2017, at Aarhus Tech bliver virksomhedsoverdraget til VIA og dermed de første 3 semestre. Der foreligger en samarbejdsaftale mellem Aarhus Tech og VIA, som siger at Byggeteknikeruddannelsen fortsætter på Aarhus Tech men 100 % i VIA regi det er ikke en forlagt undervisning, men VIA lejer sig ind i Aarhus Techs lokaler. Vi arbejder på at fra januar 2016 at få fælles studienet så Aarhus Tech, Halmstadgade hører under VIAs studienet. Vi håber dermed, at give både studerende og undervisere en større samhørighed. LGR forstår, hvad det er de studerende ønsker, men det er de rammer, vi har at arbejde ud fra for øjeblikket. Uddannelsesudvalget skal selvfølgelig komme med den udtalelse der nu må være rimelig i den sammenhæng. Simon: Vi er klar over, at der tidligst kan foregå en sammenlægning rent fysisk fra 2017 men håber på en plan for, hvad der sker efter Ulrik Dybro opfordrer udvalget til at bakke op omkring de studerendes ønske om Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på en adresse og dermed sikre en god uddannelse. Uddannelsesudvalget skal råbe vagt i geværet og sige at vi også er bekymrede. VIA skal arbejde på at få uddannelsen samlet på samme fysiske domicil. Christian Egemose: Enhver styrkelse af studiemiljøet - det skal udvalget bakke op om og opfordrer til at uddannelsen bliver lokaliseret på en adresse så hurtigt som muligt efter virksomhedsoverdragelsen. Det vil være forkert/kunstigt at bibeholde uddannelsen på to adresser på grund af nogle aftaler, som ikke er til de studerende gunst. Så man må sætte sig til bordet igen og genforhandle. 3/9

4 4/9 Poul Jørgen: Optag tallene for 2015 (som udvalget også har fået tilsendt) siger, at Aarhus er den næststørste konstruktørskole i Danmark. Det er en skole med fremtid. Det er vigtigt, at Uddannelsesudvalget bakker helt op om de studerendes ønske: at få samlet Bygningskonstruktøruddannelsen på en adresse i Aarhus. Idet Uddannelsesudvalget ser det som et meget vigtigt ønske, videresendes dette til VIAs bestyrelse med opfordring om at forfølge ønsket.. Simon takker og er meget glad for opbakningen fra udvalget Evaluering af studiestartsprøven Studiestartsprøven blev introduceret for udvalget af Holger ved mødet i marts. Holger gennemgik bilag 2 Evaluering af studiestartsprøve : I dag befinder studiestartsprøven sig mellem fase 1 og 2 og omprøven for dem, som ikke har bestået fase 1. VIA har en strategi, at vi skal benytte WISEflow, som er et nyt eksamensplanlægningsværktøj, som man kan lægge alle mulige opgaver og test ind i. I Aarhus har der været 146 nationale studerende og 38 internationale studerende igennem studiestartsprøven via WISEflow. Holger ser studiestartprøven mere som et værktøj til at lære de studerende at kende. Der er status på studiestartsprøven: fredag i uge 44 kender vi de sidste resultater. Simon: Har fået positiv feedback fra nogle af de studerende via DSR, om hvordan det har været, og hvordan det er gået. På seneste uddannelsesudvalgsmøde var der lidt snak om, at studiestartsprøven måske kunne skræmme de håndværksfaglige væk men prøven er ikke skræmmende prøven er nem at gå til. Det er en fin studiestartsprøve måske for nem. Den fungerer, som den skal. Poul Jørgen: spændende at se efter 3 år om det evt. har betydning for frafald Varetagelse af Kort- og landmålingsteknikeruddannelsen (KLT) i udvalget Knud: KLT er en lille uddannelse med et årligt optag på mellem 20 og 30 studerende og næsten alle får job. Er derfor glad for at være med i udvalget, og høre hvad der sker på konstruktøruddannelsen. På uddannelsen er der et rådgivende udvalg, som består at studerende og undervisere, som sammen diskuterer evt. problemer på KLTuddannelsen. Kan sagtens se en KLT-studerende og undervisere i uddannelsesudvalget. Udvalget er åben for at udvide forretningsordenen. Knud vender tilbage. Ad. 3. Orientering fra formanden 3.1. Møde med VIAs bestyrelse, optagstal (bilag 3) Har været til det årlige møde med VIAs bestyrelse sammen med Knud og hørt om Rigets tilstand.

5 Denne gang var emnet kvalitetsarbejdet. Vi fik en meget detaljeret gennemgang. Optag tal er udsendt sammen med dagsordenen, som viser at konstruktøruddannelsen i år er toppet i forhold til tidligere år- med et optag på 880 studerende her i efteråret. Tal fra Dansk Byggeri siger, at vi har brug for 6000 til at varetage byggeriet. Ledighedstallene er meget lave Kompetencer til kommunal byggesagsbehandling Dansk Byggeri har indtil for nylig været af den opfattelse, at det er vigtigt at udlicitere den kommunale byggesagsbehandling. Konstruktørforeringen havde kommunal byggesagsbehandling med på mødet på Bornholm, hvor vi havde et tema, hvor vi samlede byggeriets parter omkring en diskussion om emnet, og har efterfølgende afholdt en møderække. Udlicitering er nok ikke vejen frem. Man taler i stedet om at øge kompetencerne i de kommuner som ikke har tilstrækkelig bemanding til at varetage større sager. Disse kompetencer kan derfor med fordel have et øget fokus i undervisningen Modulering af uddannelsen Københavns Erhvervsakademi arbejder for øjeblikket med at udfordre både institutionsdelen og fællesdelen i studieordningen. De har planer om at oprette et fag, som hedder kommunikation, som i dag ikke er et selvstændigt fag men indgår i alle dele af konstruktøruddannelsen. Det man kan frygte er, at alle institutioner laver deres egen toning af uddannelsen. Det kan bl.a. give problemer, hvis en studerende ønsker at flytte institution i løbet af uddannelsen, men især arbejdsgiverne vil få det vanskeligt, hvis de ikke ved, hvad de får KF/VIAs nye lederuddannelsen VIAs nye lederuddannelse forventes at blive udbudt fra februar Uddannelsen er på 30 ECTS point og koncentrerer sig om bygningskonstruktørens discipliner Nye AU-uddannelsen m.m. Også noget som Københavns Erhvervsakademi arbejder med. Byggekoordinatoruddannelsen og Byggeteknologuddannelsen som fritidsuddannelse. Hanne Bundgaard: VIA vil være meget interesseret i, hvis udvalget vil udtale sig positivt om, at VIA går ind i arbejdet om at udbyde to nye akademiuddannelser. En omkring byggekoordination og en omkring byggeteknologi. Politisk er man meget optaget af, når man snakker efter- videreuddannelse det dobbelte kompetenceløft fra ufaglært til faglært fra faglært til videregående. Det landsudvalg der er nedsat til at kigge på bygge-/anlægsbranchens kompetenceudviklingsbehov hvor konstuktørforeningen, Dansk Byggeri med flere også har været aktive. VIA har den lille udfordring, at vi er under institutionsakkreditering, så kan vi ikke blive akkrediteret til nye uddannelser, men vi kan godt indsende en prækvalifikation ved et foretræde for VIAs direktion har man givet opbakning til at arbejdet sættes i gang, og at vi indsender en prækvalifikation til 1. februar Vi vil søge om udbudsretten for byggeteknologi i Aarhus og i byggekoordination i Horsens. Det er vigtig for VIA at have en positiv tilkendegivelse fra udvalget. Vi mangler noget til gruppen af faglærte, som gerne vil opkvalificeres. Bygge- anlægsbranchen er ikke den branche som er mest kendt for at arbejde med efter- videreuddannelse. 5/9

6 HJ: Hvad er formålet med disse uddannelser i praksis? Når man læser KEAs beskrivelsen af Byggekoordinator AU uddannelsen så henviser man også til at man faktisk har en Byggekoordinatoruddannelse. Hanne: Man har en Akademiuddannelse i Byggekoordination. Der har været diskussion omkring navngivningen. Det kan skabe forvirring det er en deltids efter- videreuddannelse. Du har ikke grunduddannelsen Byggekoordinator, du har en Akademiuddannelse i Byggekoordination. Det kan godt skabet noget forvirring, at de ligger så tæt på hinanden rent navnemæssigt. I uddannelsen byggeteknologi ligger der nogle fagfelter, som er fælles med konstruktøruddannelsen. Der stilles andre krav, når du går på en efter- videreuddannelse - end når man går på en grunduddannelse. De efter- videreuddannelser både på Akademi og Diplom som vi arbejder med er alle sammen på et årsværk 60 ECTS point og det er de her uddannelser også. Hanne Bundgaard: vil gerne byde ind med et tema i 2016 omkring efter- videreuddannelse. Spørgsmål til modulering af uddannelsen: Laurids: Skolenetværket er ikke enig med KEA omkring moduler i BKuddannelsen. Skolenetværket arbejder på en ny studieordning, som ikke vil afspejle moduler i uddannelsen. Simon: KFR (Konstruktørstuderendes Fællesråd) ser helst ikke uddannelsen opdelt i moduler. Det fungerer godt, som det er. Jansson: Har lige deltaget i en temadag om VIAs nye læringsformer, hvor vi hører andre professionsbacheloruddannelser beskrive deres moduler som vanskelige, når vi snakker tværfaglighed. Det at indgå projektsamarbejde begrænses meget af at have et 6/ 8 ugers modul, der skal afsluttes med en prøve så det at vi har et semesterforløb betyder enormt meget for vores muligheder for at indgå i sammenhænge, når vi snakker byggeri. 6/9 Ad. 4. Orientering fra VIA BYGGERI 4.0. Generel orientering LGR: Vi er udfordret på økonomien i de kommende år. Regeringen har planer om at spare 2 % hvert år de næste fire år. Hanne Bundgaard har allerede nævnt udvikling af nye EVUaktiviteter. Inden for forskning og udvikling er vi nået utroligt langt, og har fået nogle flotte projekter ind det er et område, hvor vi udvikler os meget. Holstebro: Har haft et fint optag har haft udfordringer på lærerstaben men er fuldtallig nu der er også lærerudlån mellem adresserne. Der arbejders meget med frafald. Holstebro går i gang med at tage kontakt til andre uddannelsesinstitutioner i området for at gøre opmærksom på at BK-uddannelsen også er i Holstebro. Aarhus: har haft et flot optag flytter til Campus C med semester. Det har været svært at rekruttere nye undervisere. Vi er gode til at udnytte hinandens ressourcer de 3 adresser imellem Horsens: Der har været nedgang i optaget, men sommeroptaget har vist en fremgang. Vi arbejder generelt med frafald. KLT Der var stor interesse for uddannelsen ved seneste infoaften. Vi diskuterer lidt om KLT skal skrives ud af den fælles studieordning. Vi vil nok i stedet for arbejde på, at KLT får sit eget uddannelses

7 nummer. I KOT har BK og KLT samme uddannelses nummer. Det kan være svært for nye KLT-studerende at finde ud af, at de skal søge ind på KLT-uddannelsen via BKs uddannelses nummer. Hvordan arbejder VIA Byggeri med frafald? Samtaler med studerende og mentorkorps som hjælper de studerende på vej (mentorerne har fået et minikursus) fra 1. semester og op. Simon: Har I tænkt på, at det kan være et problem med to adresser i Aarhus? LGR: nej det har vi ikke. Simon: Tidligere var der et stort frafald i Holstebro der er bl.a. afholdt selvevalueringsworkshops med underviserne. Simon: har sammenlægningen haft betydning for mindre frafald LGR: nej det kan ikke ses endnu. 4.1 Den forestående institutionsakkreditering v/mette og Laurids 4.2 Organisering og forankring af VIAs kvalitetsarbejde, herunder uddannelsesudvalgets rolle og aftagerundersøgelser m.m. Mette præsenterede udvalget for en video som forklarede hvad akkreditering er. Herefter gennemgik Mette bilag 4 Kvalitetssikring og -udvikling. VIA Erhverv er ved at igangsætte en aftagerundersøgelse/erhvervs annalyse. PJ spurgte til den kommende erhvervs analyse/aftagerundersøgelse hvordan udvælges virksomhederne? Der er kigget bredt på aftagere af konstruktører og KLTere. Der er udvalgt større virksomheder, dem der er lidt mere tonegivende og brancheorganisationer. Praktikstederne inddrages ikke i aftagerundersøgelsen, men i hvert semester bliver der lavet en skriftlig praktikstedsevaluering. LGR: fortalte om handlingsplanen for kvalitetsrapporten inkl. analyse af nøgletal - bilag 4 side 10 Undervisernes formelle faglige kvalifikationer: der er en målsætning som hedder at 75 % af underviserne skal have et højere niveau end det de underviser på. Det opnår vi ikke helt, for vi har lagt vægt på praktisk erfaring. Derfor efteruddanner vi underviserne på master-niveau. Undervisernes formelle pædagogiske kvalifikationer: Det kan godt virke underligt, at vi er gule. Vi er gule, fordi vi ikke lever op til kravene, men har iværksat initiativer. Den nye stillingsstruktur siger bl.a. at adjunkter skal tilbydes lektorkvalificering. Gennemførelsen som hænger sammen med frafaldet: Nogle af initiativerne som vi sætter i gang er tidligere nævnt, for at mindske frafaldet. Der er måltal, som vi skal leve op til. Det er så dem, som vi ikke lever op til. Måltallene på 80 % skal gennemføre og 80 % af dem skal gennemføre på normeret tid. Der er 65 % af uddannelserne i VIA som ikke lever op til kravene på 80 %. Forventningsafstemning i begyndelsen af uddannelsen er med i vores handleplaner. Frafald er et vigtigt område. Dimittendinddragelse Damvad har stået for dimittendundersøgelsen. Vi mangler at få tallene analyseret. 7/9

8 Vi arbejder hårdt på at få Alumne-netværket på LinkedIn startet op. Institutions akkreditering er ikke de enkelte uddannelses kvalitet, som bliver akkrediteret det er institutionen, som bliver akkrediteret. Vi håber selvfølgelig på en positiv intuitionsakkreditering. 4.3 Håndtering af forestående besparelser Vi kommer til at reducere i medarbejderskaren, men vi klarer langt det meste med naturlig afgang. 8/9 Ad. 5 Ad. 6 Orientering fra de studerende Simon: I Aarhus fylder sammenlægningen meget. Vi er i gang med at få etableret et internationalt DSR. Første internationale DSR møde finder sted til november. Ved generalforsamling i næste uge fratræder Simon, og der skal vælges 2 nye formænd de får adresse på Aarhus C. Tema 6.1 Digitaliseret undervisning og blended learning v/per Christensen Per takkede for invitationen og præsenterede sig selv. Han er tilknyttet ½ tid på BIM og ½ tid på medielab Per gennemgik bilag 6 (udsendt sammen med referatet). Med følgende hovedoverskrifter: Teknologibaseret undervisning i VIA Mediebåret læring, OpenCourseWare (OCW) Digitaliseret undervisning og blended learning - det gode læringsrum - Samarbejde - åbenhed Per beskæftiger sig med det gode læringsrum, og hvad der skaber det gode læringsrum, som har noget med samarbejde at gøre. Hvis man taler om samarbejde, undgår man ikke også at tale om åbenhed. Digitaliseret undervisning/ blended learning kan lyde meget tilforladeligt, men det kan få sindene i kog. Per har været fortaler for det op gennem nullerne, og det kan han ikke nå at gennemgå på 20 min. men ønsker i stedet for at snakke om video i undervisningen, som kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Vi bygger stadig på vores virtuelle ø, som har med second life at gøre. Vi bygger stadig på en undersøgelse fra 2007 omkring kortlægning af IT-integration i undervisningen i KVU- og MVU-uddannelser. Vi har mail og printer ikke så meget mere. De studerende får stort set ikke mere kompendier udleveret. IT infrastrukturen kører egentlig på skinner. Det som der mangler er den pædagogiske anvendelse af IT. En stor del af anvendelse af video i alle mulige afskygninger fordi alle de kendte argumenter om fleksibilitet - om når du vil, og når du kan er kortlagt og det virker. I vores OpenCourseWare har vi lavet en rapport om anvendelse af video. De studerende er umiddelbart ikke så begejstrede hvis valget står mellem 4 videoer af Per + et læringsforløb eller om de vil mødes med Per i auditoriet de fleste har den indstilling, at det må være bedre at mødes med Per i auditoriet. En fornuftig anvendelse af videoer i læringsinput, som kan danne rammerne omkring læringsforløb og rammerne for åbenhed og rammerne for samarbejde. Nu om stunder taler vi om 5 ECTS/10 ECTS som skal medieres på BK-uddannelsen per semester. Hvis vi vil noget om nye samarbejds-

9 former, er vi nødt til at tage hul på åbenhedsprincippet. I 2011 blev BK-uddannelsen annerkendt som OpenCourseWare institution også her har BK-uddannelsen være fremme i skoene desværre er det ikke hele VIA. Vi har værktøjerne og underviserne. Nogle af underviserne har deres egen YOUTUBE-kanal. Temmelig mange undervisningslektioner, er lagt på OpenCourseWare. Per har en video med Steen Hildebrandt på kun 6 min. som han gerne vil vise. Simon: KFR prøver at få gjort skolerne bedre sammen har snakket om at kunne dele videoer fra undervisningen vi har lige delt en video fra Næstved. KFR har talt med Konstruktørforeningen om at få et sted på KFs hjemmeside, hvor de studerende kan dele videoer. I dag har KFR en dropbox, hvor videoer deles. Fordelen ved video er, at man kan spole tilbage det er ikke så ment at få en underviser til at spole tilbage - 20 gange i auditoriet. Vi skal have taget hul på snakken om åbenhed. Det er ikke tale om at optage al undervisning, og så kan underviserne gå hjem. Det er ikke al undervisninger der egner sig til at blive digitaliseret. En meget stor del af det digitale undervisningsmateriale kan ikke Googles man kan ikke umiddelbart tilgå materialet som studerende. Det er synd, at vi ikke er længere med åbenheden. Per Kortegaard: der er sikkert meget viden på BK-uddannelsen som Arkitektskolen kan have glæde af og omvendt. LGR: Vigtigt at sige, at det ikke er et spørgsmål, om vi skal, men hvordan vi skal. Ad. 7 Fastlæggelse af mødedato og TEMA for Udvalgets 1. møde 2016 er fastlagt til den 9. marts 2016 hos VIA Bygningskonstruktør på deres nye adresse Campus Aarhus C Udvalgets 1. møde 2016 blev flyttet til onsdag den 2. marts 2016 på grund af besøg fra akkrediteringsrådet. Udvalgets 2. møde 2016 bliver onsdag den 26. oktober TEMA for møderne i udvalget 2016? 1. møde 2016: Efter- videreuddannelse 9/9 Ad. 8 Eventuelt Intet.

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser. VIA University College

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser. VIA University College VIA University College Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College, Chr.

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Aarhus

Læs mere

DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser

DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Horsens

Læs mere

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. videre-uddannelser. VIA University College

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. videre-uddannelser. VIA University College VIA University College Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og tilknyttede efter- og videre-uddannelser Sted: VIA University College, Chr. M. Østergaards Vej 4 A, 8700 Horsens

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Holstebro

Læs mere

Mødedato: 02. marts kl

Mødedato: 02. marts kl VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College, Ceresbyen 24

Læs mere

Mødedato: 26. oktober kl

Mødedato: 26. oktober kl VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College, Chr. M. Østergaards

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: Arkitema Architects Frederiksgade 32

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Aarhus

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Horsens

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser REFERAT VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Holstebro

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Horsens

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Dato: Onsdag den 13. marts 2013 Tid: 15.00 Sted: VBI Park, lokale 6.04 Mødeleder: Deltagere: Poul Jørgen Christensen (formand) Bygningskonstruktør

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Dato: Onsdag den 6. november 2013 Tid: 15.00 Sted: VBI Park, lokale 6.01 Mødeleder: Poul Jørgen Christensen (formand) Deltagere: Afbud:

Læs mere

Mødereferat Dato:15.09.2010

Mødereferat Dato:15.09.2010 Mødereferat Dato:15.09.2010 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Dato: Onsdag den 15. september 2010 Tid: 15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Ej mødt: Referent: Vitus

Læs mere

Referat af Uddannelsesudvalg, Byggeri

Referat af Uddannelsesudvalg, Byggeri Referat af Uddannelsesudvalg, Byggeri Mødet afholdt den: 29. april 2015 Deltagere: Lars Kvist, Steffen Bruun Andresen, Thomas Stokke Nielsen, Peter John Andersen, Gorm Guldmann, Michael Royal Petersen,

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen Dato: Onsdag den 12. marts 2014 Tid: 15.00 Sted: Mødeleder: ARKITEMA, Frederiksgade 32, 8000 Århus C Poul Jørgen Christensen (formand)

Læs mere

Handlingsplan. Få tankerne ned VIA University College. Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Horsens E14

Handlingsplan. Få tankerne ned VIA University College. Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Horsens E14 Få tankerne ned VIA University College Dato: 22. april 2015 Handlingsplan Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Horsens E14 Deltagere: Uddannelses- og forskningschef

Læs mere

REFERAT. VIA University College

REFERAT. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Diplomingeniøruddannelserne samt Produktionsteknologuddannelsen og overbygningen Produktudvikling og Teknisk integration samt tilknyttede efter- og videreuddannelser

Læs mere

Handlingsplan. Få tankerne ned VIA University College. Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Aarhus E14

Handlingsplan. Få tankerne ned VIA University College. Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Aarhus E14 Få tankerne ned VIA University College Dato: 12. maj 2015 Handlingsplan Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Bygningskonstruktør i Aarhus E14 Deltagere: Uddannelsesleder ved VIA Dorte

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration

DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration DAGSORDEN Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration Mødetidspunkt: Mandag27. november kl. 14:00-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej

Læs mere

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Onsdag 25. april 2018 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1 Lene

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

Bygningskonstruktøruddannelsen

Bygningskonstruktøruddannelsen Bygningskonstruktøruddannelsen 100% professionsbachelorvilkår ja tak, og gerne hurtigt Med loven om professionshøjskoler (2007) er rammerne skabt for de praksisnære videregående uddannelser. Et særligt

Læs mere

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest 2018-5 Mødedato: Onsdag den 12. december 2018 kl. 14.00-17.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Næstformand Henning Pedersen Kenneth Mikkelsen

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI Mødetidspunkt: Torsdag den 18. august 2016 kl. 14:00-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Dina Cecilie Lindberg Jensen

Læs mere

Der er udarbejdet et opfølgningsnotat, hvor de primære resultater ved VIA og ved uddannelsen er opsummeret og munder ud i en række spørgsmål.

Der er udarbejdet et opfølgningsnotat, hvor de primære resultater ved VIA og ved uddannelsen er opsummeret og munder ud i en række spørgsmål. Få tankerne ned VIA University College Dato: 30. april 2015 Handlingsplan Opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelsen ved VIA Kort- og landmålingstekniker E14. Deltagere: Uddannelsesleder Ole Lynggaard

Læs mere

NOTAT. Notat. Ramme. Resumé af Slutevaluering af undervisningsforløb E13. i E13/F14. Vedr.: Opfølgning på Slutevaluering ved BK/ATCM og KLT i

NOTAT. Notat. Ramme. Resumé af Slutevaluering af undervisningsforløb E13. i E13/F14. Vedr.: Opfølgning på Slutevaluering ved BK/ATCM og KLT i Få tankerne ned VIA University College Notat Møde mandag d.2. februar 2015 Deltagere: Uddannelsesledelsen og MEBG Vedr.: Opfølgning på Slutevaluering ved BK/ATCM og KLT i E13/F14 Ramme Ved slutningen af

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedato 23.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Kristian Hedegaard Charlotte Laurberg Michael Park Nielsen Lotte Møller Larsen Katrine

Læs mere

Bilag til ansøgning om Akademiuddannelse i byggekoordination

Bilag til ansøgning om Akademiuddannelse i byggekoordination VIA University College Dato: 14. januar 2016 Bilag til ansøgning om Akademiuddannelse i byggekoordination Indhold 1 Bilag 1: Lokal behovsafdækning... 2 2 Bilag 2: Artikel: Der er højst en enkelt ledig

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Mødetidspunkt: Tirsdag den 19. november 2013 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø 3.79 Karina Juul Sundvall

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Filsti: P:\BIO - Uddannelsesudvalg\2010\08.03.2010\Referat 08.03.2010.docx Dato & tid Referent Afbud Udeblevet Deltagere 8.3.10, kl.14.00-16.00 Janne Meincke Henrik Løvendahl Jørgensen, Anne-Birgitte Rasmussen

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. november 2015 kl. 10.00 14.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil...

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: UCSJ, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale: A2.16 Deltagere: Afbud:

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Produktionsteknolog og Produktudvikling og teknisk integration Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Tirsdag 24. april kl. 14:00-15:30 Sofiendalsvej 60,

Læs mere

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Kommissorium for Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Indhold Det formelle... 2 Uddannelsesudvalgene er rådgivende... 2 Medlemmer

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling Mødetidspunkt: Onsdag 22. august 2018 kl. 14:30-17:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Bestyrelsen inviterer derudover sædvanligvis alle uddannelsesudvalgene på UC Syddanmark til et årligt fælles møde i september.

Bestyrelsen inviterer derudover sædvanligvis alle uddannelsesudvalgene på UC Syddanmark til et årligt fælles møde i september. Dato 26.03.2019 Journal nr. 4-14-01-1/2018 Reference mkhv Forretningsorden Uddannelsesudvalget for professionsbacheloruddannelsen for Medie- og sonokommunikation og tilknyttede efter- og videreuddannelser

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Fredag den 11. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø E010 Uddannelsesudvalg for Ernæring

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Mødedato 26. oktober 2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest Gl. Landevej 2, 7400 Herning Mødedeltagere Berit Nørskou Pedersen - Formand Jacob Møllgaard Richard

Læs mere

Kl. 13: Fælles uddannelsesudvalgsmøde. Kl. 14: Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13: Fælles uddannelsesudvalgsmøde. Kl. 14: Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Mandag den 21.januar 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Deltagere: Afbud: Kl. 13:00-14.00 Fælles uddannelsesudvalgsmøde Kl. 14:00-16.00 Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016 Dato & tid 8.6.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Inger Andersen, Peter Rene Christensen, Anders Bülow Asger Villemoes Nielsen, Lars Kettel, Gorm Bagger Andersen, Ane Marie Kristensen, Kristine

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Torsdag den 23. maj 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud Henning

Læs mere

Afbud: Dan Møller, Anker Schøler Kristensen, Jens Andersen, Lars Kvist, Søren Sti Andersen

Afbud: Dan Møller, Anker Schøler Kristensen, Jens Andersen, Lars Kvist, Søren Sti Andersen Dagsorden til Uddannelsesudvalgsmøde i Universet Byggeri Den 13. juni 2017, kl. 16.00-18.00 Seebladsgade 1, lokale A1.82 Deltagere: Anders Christian Frederiksen, Davie Boy Jeffy Frederiksen, Gorm Max Guldmann,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 15. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den Referat Af: Møde i Studierådet for økonomi og erhvervsstudier 10. F E B R U A R 2 0 1 5 S K O L E N F O R Ø K O N O M I O G E R H V E R V S S T U D I E R F I B I G E R S T R Æ D E 2 P O S T B O K S 159

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 18. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø 2.sal Journalnummer: Deltagere:

Læs mere

Erfaringer med blended learning. - University College Sjælland. FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015

Erfaringer med blended learning. - University College Sjælland. FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015 Erfaringer med blended learning - University College Sjælland FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015 UCSJ Kvalitet Kvalitetschef Christian Moldt Lektor Käte Akselsen UCSJ Lokationer og udbud - 6 Lokationer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødedato: Den 18. august 2014 kl. 10.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Filsti: P:\BIO - Uddannelsesudvalg\2009\07.12.2009\Referat af møde i Uddannelsesudvalget den 7.12.2009.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7.12.09, kl.14.00-16.00 Janne Meincke Majbritt Eckert, Grethe

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Mandag den 4. april 2016 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1

Læs mere

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 13. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:45 Mødested: Mødelokale: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved AO2 Journalnummer:

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI Mødetidspunkt: Torsdag den 3. marts 2016 kl. 14:00-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Dina Cecilie Lindberg Jensen Ruben

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Bygningskonstruktøruddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Bygningskonstruktøruddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Bygningskonstruktøruddannelsen Mødetidspunkt: Tirsdag den 11. oktober 2016 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: Mødested: Tirsdag, den 28. juni 2011 kl. 10.00-kl.12.00 Erhvervsakademi MidtVest, Gl. Landevej 2, 7400 Herning Mødedeltagere:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 17. maj 2016, kl. 14-16 Deltagere Kirsten Skovgaard (Holstebro Kommune), John Lorenzen (Saralystkirken), Helene Hay (Stud. Teol.,

Læs mere

Referat af Uddannelsesudvalgsmøde. Mødet afholdt den: 5. april 2016

Referat af Uddannelsesudvalgsmøde. Mødet afholdt den: 5. april 2016 Referat af Uddannelsesudvalgsmøde Mødet afholdt den: 5. april 2016 Deltagere: Anker Schøler Kristensen, Steffen Bruun Andresen, Maria Riise, Thomas Stokke Nielsen, Jane Jakobsen, Dan Møller, Lars Kvist,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Fredag den 11. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Afbud: Mødesekretær: Uddannelsesudvalg

Læs mere

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet. Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet.   Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU)

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Mandag den 13. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: 7.december 2015, kl. 14.00-16.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær Næstformand Henning Pedersen Jens Ole

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3 Referat Mødedato: Mandag den 5. januar Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Leisure Management

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER. ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice

UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER. ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice 1 Rapportens indhold OM UNDERSØGELSEN KONKLUSIONER VIRKSOMHEDERNES

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner Gør tanke til handling VIA University College NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner 21. juni 2018 1 Historik tilblivelsen af VIA VIA University College Monofaglige

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 15. september 2014 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Absalons koncept for uddannelsesaudits

Absalons koncept for uddannelsesaudits Kvalitet, januar 2018 Absalons koncept for uddannelsesaudits Indhold Absalons koncept for uddannelsesaudits... 1 Introduktion... 2 Hovedelementer i en uddannelsesaudit... 2 Principper for uddannelsesaudits...

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering Akademiet 2010-13 side 1 Mission Akademiet skal medvirke til at dække behovet for, udvikle og gennemføre undervisning og dertil hørende serviceydelser inden for professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden

1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden 1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden 1.1 Sagsfremstilling 1.1.1 Velkommen til uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen Til stede: Berit Vilsbøl, Inge Bjørnshave, Christian Mygind, Niels

Læs mere