FACILITATORFORLØB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FACILITATORFORLØB"

Transkript

1 FACILITATORFORLØB PROCESLEDELSE I PRAKSIS - SPECIALISERINGER emerging

2 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - uddannelsesforløb emerging Forløbsoversigt Før forløb Specialiseringsforløb Grundforløb i procesledelse (afsluttes december 2018) 1-3 Specialiseringsforløb x 3 Webinar Webinar Webinar Efter forløb Strategisk læringsdialog Modul 1 (12-12) Modul 2 (1 dag) Modul 3 (12-12) Modul 4 (1 dag) Modul 5 (1 dag) Modul 6 (1 dag) Netnærksmøde Læringsgr. møde Læringsgr. møde Læringsgr. møde Specialiseringsforløbene er målrettet biblioteksansatte der ønsker at videreudvikle sine faciliteringskompetencer med fagspecifik viden inden for bestemte områder. Specialiseringerne er udvalgt i samarbejde med ledere fra Roskilde centralbiblioteksområde. Fokus er på kompetencer der er relevante for bibliotekerne som en arena og drivkraft for inddragelse og samarbejde i lokalområdet. Du kan vælge mellem følgende specialiseringsforløb: 1. Facilitering og mobilisering af frivillig-miljøer (ialt 2,5 dage) 2. Facilitering af borgerinddragelses- og samskabelsesprocesser (ialt 2,5 dage) 3. Kommunal Strategisk Facilitering (ialt 2,5 dage) 4. Digital facilitering (ialt 5 dage) Tilmelding via centralbibliotek.dk

3 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Facilitering og mobilisering af frivillig-miljøer: 2 moduler + 1 webinar Synes du, det kan være svært at organisere frivillige, så deres engement fastholdes over længere tid? Brænder du for at engagere lokale ildsjæle og frivillige i biblioteket? Er du interesseret i at blive klogere på dig selv som motivator og uformel leder af et frivillig-miljø? Vil du gerne blive klogere på dine professionelle samtaler med frivillige og borgere? Bibliotekerne er hjemsted for mange forskellige aktiviteter, som helt eller delvist er drevet af frivillige. Dette stiller krav til de biblioteksansatte ift. at være med til at sikre gode frivillig-miljøer og samtidig stå vagt om faglighed, samt kvalitet af service. FORLØBETS AKTIVITETER Modul 5: 1 kursusdag kl Dato: 11. januar 2019 Webinar: 3 timers online kursus kl Dato: 16. januar 2019 Modul 6: 1 kursusdag kl Dato: 8. februar 2019 Læringsgruppemøder: Ligger mellem modul 5 og modul 6 (det nærmere tidspunkt aftaler deltagerne indbyrdes). Læringsgruppemøder varer ca. 3 timer og er uden underviser. Deltagelse på specialiseringsforløbet forudsætter deltagelse på grundforløbet eller anden relevant uddannelse. På dette forløb arbejder vi med, hvordan du kan engagere og samarbejde med frivillige og foreninger om visioner og udvikling af idéer, aktiviteter og fællesskaber. Et bæredygtigt frivilligt engagement indebærer gensidig forståelse af udbytte og ligeværdighed mellem borgere, frivillige, foreninger og biblioteket. Vi giver dig derfor redskaberne til at kunne klarlægge og italesætte rammer, forventninger og muligheder for borgere, frivillige og ansatte i en samskabende proces.

4 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Formål med specialiseringsforløbet: At opnå kompetencer til at have professionelle relationer og lede selvorganiserede grupper af frivillige, foreninger og borgere i samskabelse med biblioteket Indsigt i forskellen på inddragelse og mobilisering af borgere, frivillige eller foreninger, og hvad målgruppen kræver af dig på jeres bibliotek At mestre balancen mellem at sætte retning og rammer for frivilligt arbejde på biblioteket og samtidig styrke den enkeltes ejerskab for jeres aktiviteter At opnå kendskab til de konkrete, politiske og strategiske aspekter i hvordan du kan positionere biblioteket som en samlende figur i lokalområdet Målgruppe: Forløbet henvender sig til alle interessede biblioteksansatte. Generelt om forløbet: Forløbet er baseret på viden om samskabelse i forskellige kommunale rammer og forskellige organiseringsformer af frivillige. Specialiseringsforløbet er designet med afsæt i dine erfaringer med motivation, fastholdelse, ledelse og andet relations-arbejde med frivillige, som vil blive bragt i spil sammen med de andre kursister i undervisningen. Udbytte for dig og din arbejdsplads: Specialiseringsforløbet vil give dig konkre redskaber og metoder til at håndtere dette arbejde herunder: Konkrete redskaber og metoder til at facilitere og lede møder med frivillige i dit område Forståelse for motivation og fastholdelse af frivillige og foreninger samt hvordan du kan bruge det i din hverdag Redskaber og metoder til at lede og udføre samskabelsesprocesser med frivillige over længere tid ud fra et relationelt perspektiv Nye indsigter i din egen rolle, der kan åbne op for en bedre forståelse og give blik for nye flere muligheder i samarbejdet mellem biblioteker, borgere og frivillige foreninger FORLØBETS UNDERVISER Frederik Fredslund-Andersen Kursets underviser er cand.mag i læring og forandringsprocesser, Frederik Fredslund-Andersen. Han er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor han rådgiver ansatte og frivillige i ungdomsforeninger om ledelse, foreningsudvikling, inddragelsesprocesser, professionelle samtaler og samarbejde med det offentlige. Han har dyb indsigt i proceskonsultative redskaber samt politisk og strategisk forståelse for samskabelse og organisering af frivillige fra sin tid som seniorkonsulent i Rambøll Management og Attractor. Frederik er certificeret systemisk coach og forfatter til en bog om professionelle samtaler samt flere artikler om ledelse af frivillige.

5 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Facilitering af borgerinddragelse: 2 moduler + 1 webinar Vil du lære mere om hvordan du kan få reel værdi ud af inddragelses- og samskabelsesprocesser? Vil du blive bedre til at forebygge og håndtere de mulige konflikter der kan være involveret når man inddrager borgere? Vil du have inspiration til hvordan du kan facilitere borgermøder og -workshops, så der er plads til alle? Bibliotekets rolle som demokratisk knudepunkt, samt en samfundsmæssig og politisk virkelighed, hvor begreber som samskabelse og borgerinddragelse fylder meget, stiller nye krav til de ansatte på bibliotekerne. På dette specialiseringsforløb arbejder vi konkret med teori og metode omkring inddragelses- og samskabelsesprocesser. Vi kommer til at se på forskellige former for inddragelse og deres indbyggede dilemmaer og vi giver dig værktøjerne til at håndtere såvel design og planlægningsprocessen, afstemningen med de forskellige aktører, der kan være involveret, samt facilitering af den konkrete proces, hvad enten det er et enkeltstående arrangement eller et længere forløb. FORLØBETS AKTIVITETER Modul 5: 1 kursusdag kl Dato: 16. januar 2019 Webinar: 3 timers online kursus kl Dato: 22. januar 2019 Modul 6: 1 kursusdag kl Dato: 6. februar 2019 Læringsgruppemøder: Ligger mellem modul 5 og modul 6 (det nærmere tidspunkt aftaler deltagerne indbyrdes). Læringsgruppemøder varer ca. 3 timer og er uden underviser. Deltagelse på specialiseringsforløbet forudsætter deltagelse på grundforløbet eller anden relevant uddannelse.

6 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Formål med specialiseringsforløbet: Indsigt i området borgerinddragelse og nuancering af de vigtigste begreber Konkrete metoder og redskaber til at facilitere borger-møder eller samskabelses-workshops Indsigt i og kompetencer til at håndtere de mest almindelige dilemmaer i arbejdet med borgerinvolvering En øget evne til at planlægge og prioritere arbejdet med inddragelse af borgere ud fra en forståelse for såvel muligheder som begrænsninger Udbytte for dig og din arbejdsplads: En øget kapacitet til at håndtere efterspørgslen efter projekter med elementer af inddragelse/samskabelse En mere effektiv og kvalificeret planlægning og prioritering af arbejdet med borgerinddragelse, med større sikkerhed for at involverings-/samskabelsesprojekter, der igangsættes og leveres i bibliotekernes regi, skaber øget værdi for såvel afviklere som deltagere At deltagere på kommende borgermøder og workshops oplever en professionel facilitering af møderne, med grundig forventningsafstemning og plads til såvel introverte som ekstroverte Målgruppe: Alle interesserede biblioteksansatte der arbejder med planlægning og eller afvikling af borgerrettede projekter, hvad enten det er på strategisk eller praktisk niveau. Generelt om forløbet: Forløbet baseres på konkrete erfaringer med inddragelse og samskabelse, samt teori fra felter som Design Thinking, Systemisk Teori og Socialpsykologi. Som deltager kommer du til at bruge tid på at få værktøjerne og metoderne ind under huden, så du bliver klædt på til professionelt at kunne facilitere inddragende eller samskabende processer og får den fornødne tryghed i at være den der har den. FORLØBETS UNDERVISER Mads Ringblom Mads Ringblom har mange års erfaring i facilitering af inddragelses- og samskabelsesprocesser, fra både offentligt og privat regi. Mads har arbejdet på såvel det strategiske som det lavpraktiske nivaue og kan gå i dybden både med de teoretiske reflektioner, samt de mange konkrete dilemmaer der opstår når teorien møder virkeligheden. Mads har tidligere undervist på Roskilde Centralbiblioteks faciliteringsuddannelse, samt specialiseringsforløb om facilitering af borgere og frivillige.

7 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Kommunal strategisk facilitering: 2 moduler + 1 webinar Oplever du et øget fokus på biblioteket som en netværksorganisation, der skal binde tråde mellem mange lokale og regionale institutioner? Ønsker du at blive klogere på hvordan du kan håndtere dilemmaer og muligheder der opstår i komplekse samarbejdsprojekter på tværs af kommunen? Vil du blive bedre til at skabe mandat og strategisk forankring af dine projekter? Biblioteket er ofte ansvarlig for at drive og lede projekter på tværs af institutioner. Det kan være en udfordring at skabe commitment og fremdrift, når man ikke har reelt mandat. For den biblioteksansatte projektleder eller tovholder, betyder det ofte at de projekter man skal koordinere rummer mange forskellige interessenter med forskellige, interesser, vilkår og arbejdsmåder. På dette specialiseringsforløb vil vi arbejde med rollen som tovholder på projekter, hvor samarbejde med andre aktører er centralt. FORLØBETS AKTIVITETER Modul 5: 1 kursusdag kl Dato: 17. januar 2019 Webinar: 3 timers online kursus kl Dato: 24. januar 2019 Modul 6: 1 kursusdag kl Dato: 5. februar 2019 Læringsgruppemøder: Ligger mellem modul 5 og modul 6 (det nærmere tidspunkt aftaler deltagerne indbyrdes). Læringsgruppemøder varer ca. 3 timer og er uden underviser. Deltagelse på specialiseringsforløbet forudsætter deltagelse på grundforløbe eller anden relevant uddannelse.

8 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - specialiseringsforløb Formål for specialiseringsforløbet: Indsigt i og redskaber til, hvordan man laver en klar forventningsafstemning, skaber commitment og løbende deltagelse Proceskonsultative metoder til at skabe strategisk mandat for projektet En bevidsthed om, hvordan du som projektleder også skal håndtere dit eget lederskab og være med til at sikre, at projektet balancerer Proces og dynamiske projektmetoder til at skabe involvering, afklaring og sætte retning Udbytte for dig og din arbejdsplads: En øget kapacitet hos bibliotekerne til at håndtere store tværorganisatoriske projekter med mange interessenter En mere effektiv og kvalificeret planlægning og prioritering af arbejdet med projekter og en mere agil organisation En større sandsynlighed for at levere projekter til tiden af høj kvalitet og med værdiskabelse for opdragsgiveren Målgruppe: Forløbet henvender sig til alle interesserede biblioteksansatte, særligt med koordinerende ansvar i forbindelse med tværorganisatoriske projekter. Generelt om forløbet: Undervisning vil bestå af en blanding af relevante teoretiske oplæg og konkrete værktøjer og træning. Desuden vil et vigtigt element i undervisningen være konkret arbejde med og sparring omkring konkrete udfordringer fra jeres hverdag. FORLØBETS UNDERVISER Sidsel Risted Staun Sidsel er en erfaren underviser og projektleder indenfor den offentlige, kulturelle sektor med fokus på både at skabe brugerrettet relevans og organisatorisk impakt. Som leder af undervisningsafdelingen på Københavns Museum var Sidsel ansvarlig for de borgerinddragende aktiviteter med fokus på både at have mandat til trække organisatorisk læring, udvikle samarbejder med forskellige partnere og skabe livsglæde med de involverede borgere. Sidsel har i gennem de sidste 15 år arbejdet med lærings- og ledelsesprocesser gennem tværfaglige samarbejder og iterative processer i kommunalt og senest i statslig regi, som konsulent i Slots- og Kulturstyrelsen, og har mødt og håndteret både konkrete og strategiske udfordringer, når politikker og visioner skal omsættes til handling og virkelighed.

9 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - uddannelsesforløb Digital facilitering: 2 moduler + 2 webinarer + 2 læringssamtaler (ialt 5 dage) Vil du have det digitale ind under huden? Vil blive bedre til at understøtte dine møder, samarbejder og projekter digitalt? Vil du have kendskab til trends og tendenser inden for digitaliseringsbølgen? Hvordan kan du bruge digitalisering som understøttende værktøj frem for en udfordring? Digitalisering er ikke længere noget vi taler om som et valg. Den digitale virkelighed er kommet for at blive og hvad enten vi ønsker den eller ej, har den en kæmpe påvirkning på vores arbejdsliv, og på måden vi kommunikerer, samarbejder, producerer og indsamler viden. For bibliotekerne har digitalisering ikke bare påvirket måden at arbejde på, det har også forandret hele vores rolle og service. Den nye digitaliserede virkelighed giver os en masse nye muligheder, men også en masse nye udfordringer og dilemmaer. For hvordan håndterer vi møder, oplæg og undervisning digitalt? Hvordan involverer vi borgerne digitalt og hvordan sikrer vi det gode samarbejde på de mange nye digitale platforme? FORLØBETS AKTIVITETER Forløbet er bygget op over to moduler, to webinarer og tre digitalt facilierede læringsdialoger i alt 5 dage. Læringssamtale 1: Digitalt faciliteret læringssamtale Dato: 13. eller 14. december 2018 Modul 1: Internat - 1 døgn kl Dato: januar 2019 Webinar 1: 2 timers online kursus kl Dato: 17. januar 2019 Webinar 2: 2 timers online kursus kl Dato: 31. januar 2019 Læringssamtale 2: Digital faciliteret læringssamtale Dato: 7. februar 2019 Modul 2: 1 kursusdag kl Dato: 27. februar 2019 Læringssamtale 3: Digitalt faciliteret læringssamtale Dato: 12. marts 2019 Deltagelse på specialiseringsforløbet forudsætter deltagelse på grundforløbe eller anden relevant uddannelse.

10 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - uddannelsesforløb Formål med forløbet: At give værktøjer og mod til omsætte sin facilitering og mødeledelse ind i den digitale verden. At give en indføring i det digitale mindset og en dybere forståelse for filosofien bag mange digitale platforme, som er et statement og paradigmeskifte ift. vidensdeling, forretningsmodeller og demokratisering. At arbejde konkret med dialogmetoder, der understøtter en involverende, nærværende og struktureret brug af digitale platforme og medier. At blive i stand til at koble sig på den yngre generation af borgere og brugere på bibliotekerne. Udbytte for dig og din arbejdsplads: En sikkerhed, tryghed i - og erfaring med at lade dagligdagens opgaver understøttes digitalt En værkstøjskasse, som gør det muligt at udvikle, designe og lede involverende processer for kollegaer, borgere og brugere. En indsigt i, hvordan man skaber nærvær og engagement i ofte tunge møder, der er digitalt understøttet. Målgruppe: Forløbet henvender sig til alle interesserede biblioteksansatte. Generelt om forløbet: Forløbet vil veksle mellem mindre teoretiske oplæg, reflektionsøvelser og introduktion til og øvelse med metoder og værktøjer du kan bruge i din hverdag. FORLØBETS UNDERVISERE Gry Guldberg Gry Guldberg er en yderst erfaren og kompetent facilitator. Hun har gennem de sidste 15 år arbejdet med facilitering på det strategiske niveau med innovations,- udviklings-, konfliktløsningsprocesser på ministerielt og kommunalt niveau i den offentlige sektor og i mange store danske private virksomheder. Hun har i Rambøll Attractor været ansvarlig for det procesfaglige felt og hun er løbende censor i facilitering på de kreative skoler i Danmark. Hun har særlig erfaring med in-the-moment facilitation og er kendt for sit nærvær og sin energi i de processer, hun driver. I samarbejde med Roskilde Centralbibliotek og Orange Makerspace har hun tidligere undervist og faciliteret flere forløb i Makerspace. Mads Ringblom Mads har igennem mange år arbejdet i spændingsfeltet mellem det digitale og det processuelle. Udover hans mangeårige erfaring som facilitator af samskabelsesog involveringsprocesser, har han arbejdet som UXkonsulent/-lead på flere nationale digitaliseringsprojekter. Mads har tidligere undervist på faciliteringsforløbet hos Roskilde Centralbibliotek.

11 Facilitatorforløb Procesledelse i praksis - praktisk Praktisk Pris: Specialiseringsforløb 1-3: kr. (for ét specialiseringsforløb) Specialiseringsforløb 4 - Digital facilitering: kr. Beløbene dækker forplejning, lokaler og indkvartering under internat. Centralbiblioteket finansierer konsulentydelser/eksterne undervisere/oplægsholdere og egne værter. Bibliotekerne finansierer selv transportudgifter. Adresser: Den endelige placering er ikke på plads, men vi forventer at undervisningen finder sted i Roskilde. Niveau: Deltagelse på specialiseringsforløbene forudsætter deltagelse på grundforløbet i Facilitatorforløbet eller anden relevant grunduddannelse/erfaring f.eks. Facilitatorforløb 2017 ved Roskilde Centralbibliotek eller Proceskonsulentforløb 2016 ved Gentofte Centralbibliotek. TILMELDING Ved tilmelding angives hvilket specialiseringsforløb, der ønskes. Det er muligt at tilmelde sig flere specialiseringsforløb. Men vær opmærksom på følgende overlap: Facilitering af borgerinddragelses- og samskabelsesprocesser og Kommunal strategisk facilitering d. 16. januar. Kommunal strategisk facilitering og Digital facilitering d. 17. januar. Vi kan ikke garantere, at alle specialiseringsforløb bliver oprettet det afhænger af tilslutningen. De enkelte specialiseringsforløb oprettes ved minimum 8 deltagere. Max antal deltagere er 12. Ved tilmelding, skal der angives anden relevant procesfaglig grunduddannelse, hvis du ikke deltager i årets grundforløb. TILMELDING SKER VIA CENTRALBIBLIOTEK.DK SENEST MANDAG DEN 26. NOVEMBER Har du spørgsmål til specialiseringsforløbene, er du meget velkommen til at kontakte Maja Hauan på mail:majah@roskilde.dk

12 emerging EMERGING samler nogle af Skandinaviens mest erfarne leder- og virksomhedsudviklere på tværs af den private og den offentlige sektor. Vores navn signalerer vores opgave i en verden præget af konstant udvikling. Vores vision handler om et arbejdsliv, hvor vision og hverdag går hånd i hånd, hvor det visionære og strategiske omhandler alle og hvor såvel ledere som medarbejdere, er istand til på egen hånd at håndtere forandringsbehovet. Vores arbejde bygger altid på en grundig teoriforståelse og velafprøvet erfaring i spændingsfeltet mellem strategi og virkelighed. Vi er specialister i at samskabe og lede alle dele af en udviklingsproces fra mål-arbejde til leder- og virksomhedsudvikling. Det er vores passion at skabe innovative løsninger og få mulighed for at bidrage til en holdbar fremtid for mennesker, virksomheder og samfund.

FACILITATORFORLØB

FACILITATORFORLØB FACILITATORFORLØB 2018-2019 PROCESLEDELSE I PRAKSIS emerging Facilitatorforløb 2018-2019 - Procesledelse i praksis - uddannelsesforløb emerging Forløbsoversigt Før forløb Specialiseringsforløb Grundforløb

Læs mere

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Biblioteket som litterært makerspace det for børn er et læringsforløb for biblioteksansatte i Roskildes centralbiblioteksområde

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek

MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek Vil du gerne bruge principperne fra makermetoden til at udvikle biblioteket? Vil du gerne skabe involverende og nyskabende faglige oplevelser

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Lederen som facilitator af innovation og forandring

Lederen som facilitator af innovation og forandring Lederen som facilitator af innovation og forandring Styrk din facilitatorrolle Mange ledere faciliterer hver eneste dag, men de færreste har lært at benytte de grundlæggende teknikker, som skaber gode

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

procesfacilitator tilbyder interne kurser i procesledelse

procesfacilitator tilbyder interne kurser i procesledelse tilbyder interne kurser i procesledelse Som koordinator har jeg stor glæde af kurset hos Procesfacilitator, fordi jeg kan bruge metoderne direkte i mit udviklingsarbejde. På Aabenraa Bibliotekerne har

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret din ledelsesfunktion. Med afsæt i din egen ledelsespraksis vil du på

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på idræts- og fritidsfaciliteter som ønsker værktøjer til at styrke den daglige ledelse

Læs mere

Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse

Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse Kundens navn Tilbuddets titel. Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse Den DAG. MÅNED, ÅR Aktionslæring: Lokaludvikling og samskabelse Aktionslæring betyder,

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

Ledelsesbaseret lærende coaching

Ledelsesbaseret lærende coaching Ledelsesbaseret lærende coaching Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsesbaseret coaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller instrumentaliseret tilgang til samtale.

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE Målrettet foreningsledere som ønsker nye værktøjer og inspiration til at styrke den daglige rekruttering og ledelse af frivillige Rekruttering og ledelse af frivillige

Læs mere

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2)

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Gå forrest i komplekse sammenhænge Tag en overbygning på Proceskonsulentuddannelsen (PKU 1), og byg videre på dine evner som procesfacilitator med state-of-the-art

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

INTERNE PROCESSER. Kommende konsulent i Peak

INTERNE PROCESSER. Kommende konsulent i Peak INTERNE PROCESSER Kommende konsulent i Peak Du er en af Danmarks bedste og derfor er du blandt ligesindede i Peak Du har mindst 10 års relevant erfaring Du har mindst 2 faglige dybder indenfor Peaks ydelsesfokus

Læs mere

Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen

Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker. Skaber energi og giver dig et grundlæggende kendskab til teorien. Uddannelsen er rettet mod praksis - hverdagen er

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

GOD MØDELEDELSE. - det klassiske og innovative møde!

GOD MØDELEDELSE. - det klassiske og innovative møde! GOD MØDELEDELSE - det klassiske og innovative møde! GOD MØDELEDELSE - det klassiske og innovative møde! BAGGRUND Hvordan får vi skabt effektive, fokuserede, innovative og meningsfulde møder, hvor alle

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Grafisk facilitering

Grafisk facilitering Grafisk facilitering Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede følgeskab omkring beslutninger i din organisation? Ser du ofte, at skriftlige

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN KOM PÅ DANMARKS MEST EFTERTRAGTEDE UDDANNELSE SOM PROCESKONSULENT. HER FÅR DU VIDEN OG INDSIGT, DER ER SKRÆDDERSYET TIL ARBEJDET MED PROCESSER I ORGANISATIONER AF EN HVER ART.

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

Ledelsesbaseret coaching

Ledelsesbaseret coaching Ledelsesbaseret coaching Styrk dine ledelsessamtaler, og opnå bedre resultater. Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsescoaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller

Læs mere

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger.

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger. Grafisk facilitering Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING EN SIKKER VEJ MOD ET NYT VÆRDISKABENDE JOB Projektledelse og koordinering er et vigtigt element, næsten uanset i hvilken retning, du vil udvikle din karriere. En uddannelse

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

PROCESLEDER / KONSULENT

PROCESLEDER / KONSULENT PROCESLEDER / KONSULENT UDFYLDER KRAVENE DOL & DIL / 10 ECTS For tilmelding eller yderligere BLIV PROCESKONSULENT MED KANT OG TEORETISK BALLAST Bliv klædt på til udvikling, fascilitering og evaluering

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Den tværsektorielle organisering og de ledelsesmæssige rammer er centrale for driften af den koordinerende sagsbehandlerfunktion. Rammevilkår,

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter I SAMARBEJDE MED Lederuddannelse for ansatte

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 2, København, oktober 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og konsulentfirmaet MacMann Berg. Uddannelsen er et solidt teoretisk

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 ETABLÉR DIGITALT STRATEGISK LEDERSKAB KOMBINERET MED EN EKSPLICIT KOBLING TIL VÆRDISKABELSE Den offentlige sektor er under forandring.

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Det tværfaglige kulturprojekt i praksis 02 Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Målgruppe: Faglige medarbejdere i kulturforvaltninger og -institutioner Kultur inviteres i en kommunal sammenhæng stadig

Læs mere

Dig som underviser. På kurset arbejder du med: Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil. Del af uddannelse. Hvem deltager?

Dig som underviser. På kurset arbejder du med: Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil. Del af uddannelse. Hvem deltager? Dig som underviser Dig som underviser Få gennemslagskraft og større bevidsthed om din egen undervisningsstil Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil Med udgangspunkt i en DISC-profil

Læs mere

Grafisk facilitering. Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer

Grafisk facilitering. Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Grafisk facilitering Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede

Læs mere

SamtaleAkademiets Inspirationskatalog. Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner

SamtaleAkademiets Inspirationskatalog. Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner SamtaleAkademiets Inspirationskatalog Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner Innova tion og Entreprentrsk ab et koncept Hvad står der her? Der står: Innovation og Entreprenørskab

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Praktiske oplysninger Kursus for årsvikarer Tilmeldingen til kurserne foregår elektronisk. Følg linket her Tilmeldingsfristen

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter På Mannaz Projektlederuddannelse bliver du klædt på med en helhedsforståelse for projektstyring og projektledelse.

Læs mere

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet Plan i eget arbejde Plan i eget arbejde Øg din personlige effektivitet Bliv god til planlægning af dit arbejde Du har haft en travl arbejdsdag. Måske har du oven i købet arbejdet over igen. Alligevel føler

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune De senere år har kommunerne fået større fokus på borgerinddragelse. Tidligere var mange borgere medlem af et politisk parti og deltog via partimedlemskabet

Læs mere

DEN SUNDHEDSFAGLIGE COACHUDDANNELSE UDDANNELSESORDNING

DEN SUNDHEDSFAGLIGE COACHUDDANNELSE UDDANNELSESORDNING UDDANNELSESORDNING Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsenet og øgede krav fra patienter til informationer omkring deres sygdomsforløb stiller et større og større krav til sundhedspersonalets kommunikative

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

Den systemiske projektleder

Den systemiske projektleder Den systemiske projektleder Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver? Oplever du, at det er svært at nå i mål til tiden og inden for budgettet? Og er det vanskeligt

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 4, København, 2015-2016 Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager?

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager? Læringsarkitekten Læringsarkitekten Lær at designe og tilrettelægge målrettede undervisnings- /læringsforløb Undervisning målrettet organisation og deltagere Læringsarkitekten er et kursus, hvor du får

Læs mere

Tilmelding til centralbibliotekernes Akademiforløb i Biblioteksdidaktik Ved projektleder og fagkonsulent Cecilie Laskie

Tilmelding til centralbibliotekernes Akademiforløb i Biblioteksdidaktik Ved projektleder og fagkonsulent Cecilie Laskie Tilmelding til centralbibliotekernes Akademiforløb i Biblioteksdidaktik 2018-2019 Ved projektleder og fagkonsulent Cecilie Laskie Har du lyst til at blive uddannet i biblioteksdidaktik sammen med kollegaer

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse - en praksisorienteret og virkelighedsnær uddannelse. 58.500 kr Varighed: 3 dage Næste ledige afholdelse: 16. - 18. jan. 2019 Mannaz - Hørsholm Værktøjer til at planlægge,

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder:

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder: Strategi 2019-2024 Introduktion Randers HF & VUC er en skole, der sigter efter at løfte kursister og elever til bedre muligheder og til at blive aktive samfundsborgere. Vi møder vores kursister og elever,

Læs mere

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn En af hovedopgaverne i projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn er at udvikle og gennemføre tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative entreprenører, erhvervsrådgivere

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Coaching Forandringsledelse

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt.

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt. Artikel af Ulla Vestergaard indehaver af Ulla Vestergaard og Mindfulness Aalborg. Ulla Vestergaard er certificeret coach, forfatter, underviser og socialrådgiver. Specialist i mindfulness og certificeret

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

Kursus den 23.april 2015. Gentofte Centralbibliotek

Kursus den 23.april 2015. Gentofte Centralbibliotek Samskabelse Kursus den 23.april 2015 Gentofte Centralbibliotek Kort om formålet med dagen Samskabelse som mindset Samskabelse som metode Ansigt til ansigt Fagligheder i spil Check in øvelse Hvad hedder

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere