Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531"

Transkript

1 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej Aalborg Ø. Studieleder Michael Tophøj Sørensen Skolesekretær Lise Suhr Mogensen Telefon: Dato: 8. september 2017 Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale Til stede: Michael Tophøj Sørensen, Kristian Olesen, Tom Børsen, Camilla Brunsgaard, Claus Lassen, Louise Hjortholm Hartmann, Allis Hansen, Line Vittrup Jakobsen, Pernille Jepsen, Sarah Guldhammer, Helle Vadsholt, Søren Peter Nørgaard Mikkelsen, Kristoffer Holger Weithøft Lindstrøm, Lise Suhr Mogensen (referent) Afbud fra / ikke til stede: Janni Rise Frellsen, Jonas Søby Pedersen Dagsorden og referat (opfølgningspunkter markeret med gult) 1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på seneste SR-møde a. Baggrund: Gennemgang af dagsorden samt referater og punkter, der skal følges op på: i) Status på møde vedr.optagelse af TANT-bachelorer på andre af skolens kandidatuddannelser; ii) Status på webformularer (proj.orienteret forløb) søgevejledning på engelsk, vejledning til udfyldelse af formular; opsplitning i projektorienteret forløb hhv. studieophold); iii) Retningslinjer for opslag i Moodle udsættes til næste SR-møde Michael bød velkommen. Ny opdateret dagsorden blev godkendt.

2 Vedr. opfølgningspunkter: i) TB oplyste, at der har har været en del møder med positive diskussioner. Der er nu lavet en plan, som viderebringes til de øvrige KBH-uddannelser. Der er en god følelse, og det er et skridt i den rigtige retning. ii) Punktet flyttes til næste møde pga., at Sarah Gram var syg. iii) Punktet flyttes til næste møde pga., at Sarah Gram var syg. 2. Meddelelser fra skolen a. Baggrund: i) Nyhedsbrev nr. 3 medio september; ii) Aftagerpanelmøde 4. oktober 2017; iii) Møde med SADP-studiesekretærer ultimo september 2017 (status); iv) AAU Reviderede vedtægter er sendt til høring på SN; v) Status på SEHP; vi) Status på institutionsakkrediteringen (køreplan); vii) Studiestartsprøver på LAND, BD og TANT; viii) Status på skoleflytning 2017; ix) Procedure for registrering af ikkefremmødte studerende; x) Fremtidige procedurer for uddannelses- /undervisningsevalueringer; xi) Kompetenceafklaring og jobsøgningsforløb på KA; xii) Robusthedsarbejdet/gennemgang af uddannelsesporteføljen; xiii) Camilla Brunsgaard skal på barsel, og der kommer ny studienævnsformand på A-SN. b. Behandling: Gensidig orientering d. Konklusion: Enkelte meddelelsespunkter er uddybet nedenfor: v) Status på SEHP. MTS oplyste, at alt er i god gænge, og at møderne skrider frem som planlagt. vi) Status på institutionsakkr. MTS gennemgik køreplanen med datoerne for akkrediteringen (vedhæftet). Alle implicerede medarbejdere og studerende skal være til rådighed fra 28/9 til og med 27/ , fra 10/10 til og med 17/10 og ligeledes på besøgsdatoerne i hhv. Aalborg og i København. Fra 1/3 til og med 21/ skal involverede medarbejdere også være til rådighed. vii) Studiestartsprøver på LAND (Kbh.), BD og TANT (Aal. og Kbh.). Overordnet forklarede MTS, at studiestartsprøverne er en form for udvidet tilstedeværelseskontrol. Spørgsmål og svar bør kunne indikere, hvorvidt den enkelte studerende har været aktiv i de første dage af sin studietid. TB og KO præsenterede de forslag, som pt. findes på uddannelserne, og der var drøftelse af kvaliteten af navnlig LAND- og BD-prøven. MTS påpegede, at det er SN-formændene, som bestemmer og har ansvaret for, om prøven skal afholdes eller ej henset til kvaliteten af prøven. MTS er dog kun umiddelbart tryg ved TAN/Københavns udgave, men bakker op om SN-formændenes endelige beslutning.

3 x) Fremtidige procedurer for uddannelses-/undervisningsevalueringer: SADP ansætter hurtigst muligt nye studentermedhjælpere, som skal have erfaring med programmering og SurveyXact. SADP forsøger at læne sig op af SICT-skolen og deres måde at gøre tingene på. xii) Kompetenceafklaring og jobsøgningsforløb på kandidatniveau. Handlingsplaner og kandidaters beskæftigelsesmuligheder. AAU Karriere deltager i kommende SN-møder. xiv) CB skal på barsel. Ny studienævnsformand på A-SN tiltræder efter A-SNmødet d. 27/ CB fortsætter ikke som formand efter barsel. 3. Meddelelser fra de tre studienævn a. Baggrund: Meddelelser fra de tre studienævn b. Behandling: Gensidig orientering. d. Konklusion: Meddelelser fra TBI-SN: TB oplyste, at SN er ved at planlægge et aftagerpanelmøde (udover SADP-aftagerpanelmødet). Ligeledes er der fokus på selvevaluering og opsamling på handleplaner. Arbejdet omkring nyt censorkorps er påbegyndt. SN har i øjeblikket også et tema omkring employability (dimittendanalyse), hvortil der er søgt om strategiske midler til udvikling af PBL-udviklingsprojekter på AAU (se Desuden pågår arbejdet med studiestartprøver, som forventes at skulle køre i nærmeste fremtid. Se punkt 2. Meddelelser fra PGL-SN: Der har i denne uge været selvevalueringsmøde på geografi-uddannelsen. KO håber især, at institutleder på Institut for Planlægning har taget eksperternes anbefalinger til efterretning. Ligesom landinspektøruddannelsen har indført minimumskarakterkrav på 4 på matematik A, overvejer geografiuddannelsen at lave et lignende tiltag. Måske i første omgang et anbefalet karakterkrav på minimum 4 på matematik A. Dette tiltag overvejes også på by-, energiog miljøuddannelsen. PGL-SN arbejder også med temaet omkring employability og har ligesom TBI-SN sendt en ansøgning om midler til udvikling af PBLudviklingsprojekter på AAU (se Meddelelser fra A-SN: CB orienterede om, at der også arbejdes med employability-temaet på A&D og sammen med AAU Karriere-Center. Der er ny studieordning på første studieår.

4 I forbindelse med meddelelser fra SN blev det også taget til referat, at A-SN forventer, at der laves enkelte ændringer i nogle af deres studieordninger. Bl.a. bliver læringsmålene på arkitektur (kandidat) gjort skarpere på et af valgfagene. For PGL-SN kommer der ligeledes en revideret studieordning på SusCi (kandidat). TBI-SN laver rettelser på eksamensformen på TAN og overvejer at reducere valgfriheden vedr. lang afgang. Det er dog kun småjusteringer 4. Retningslinjer vedr. projekter i eksterne organisationer a. Baggrund: A-SN og PGL-SN har allerede nogle samarbejdskontrakter, som bl.a. definerer læringsmål og ansvarsområder for både de studerende, universitetet og for virksomheden. På SR-mødet i april 2017 blev det aftalt, at de tre studienævn sender deres nuværende retningslinjer til alle i studierådet, hvor der herefter tages stilling til, om det giver mening af lave fælles retningslinjer, eller om man blot kan søge inspiration hos hinanden. b. Behandling: MTS opsummerede på punktet. Retningslinjer vedr. projekter i eksterne organisationer d. Konklusion: SR har orienteret sig i og er enige om, at der ikke er nogen grund til at lave fælles retningslinjer. Det er fint med en toningsforskel mellem SN. TBI-SN har lavet egne retningslinjer. KO vil forsøge at lave lidt flere fælles retningslinjer på PGL-SN (tidligere PG-SN og L-SN). 5. Status på deltagelse i ministeriel arbejdsgruppe (retningslinjer (v./tom Børsen) a. Baggrund: TB har deltaget i en ministeriel arbejdsgruppe omkring retningslinjer vedr. projektorienterede forløb i eksterne organisationer. Her har man lavet en vejledning målrettet studerende og virksomheder på tværs af alle studier og alle brancher; b. Behandling: TB oplyste, at der er lavet en form for vejledning/pjece den er færdig. TB ønsker at lave et arrangement på AAU, når pjecen udkommer. Pjecen vil være et godt redskab til både studerende og virksomheder. d. Konklusion: TB tager kontakt til prodekanen for uddannelser, når den endelige version af pjecen udkommer. 6. Investeringskatalog status og opfølgning a. Baggrund: SN-formændene skal udarbejde et investeringskatalog over gode og relevante indkøb, som de kan bruge et evt budgetoverskud til. b. Behandling: Orientering og drøftelse. Oversigt forbrug pr. 4. september 2017 d. Konklusion: Skolen/SN har fået ordre på at bruge alle de tildelte midler i MTS beder SN om at verificere forbrug for resten af 2017 og konkretisere brug af de resterende midler. MTS bad SN om at prioritere overvejelser, hvorvidt midlerne kan

5 bruges (via investeringskatalog på aktivitetsniveau). Deadline: torsdag 14. september MTS oplyste, at der skal speedes op på den generelle markedsføring. MTS har møde med Sarah Gram i næste uge. LHH mindede desuden SN om den kommende periodeopfølgning til fakultetet. KO gjorde opmærksom på den ulige fordeling af midler mellem PGL- og TBI-SN. PGL-SN har flest studerende og færrest penge. MTS lovede, at oversigttallene for de enkelte SN verificeres og revideres, idet de fremstår forkert (for få midler til PGL-SN og for mange til TBI-SN). 7. Økonomi harmonisering på tværs af skoler fra 2019 a. Baggrund: Hænger sammen med punkt 6. b. Behandling: Orientering og drøftelse. Ingen d. Konklusion: Michael orienterede om den påtænkte fremtidige organisering på økonomisiden: Fakultetet har planer om at gennemføre en mere ensartet styring af økonomi på tværs af skoler, hvilket også kan få indflydelse på styringen af og autonomien vedr. økonomiske dispositioner i de enkelte SN. Fx nævnte MTS, at det nok vil være oplagt at centralisere økonomien til ekstern censur, så studienævnene ikke selv skal budgettere herfor. Dermed bevæger vi os over i en retning, hvor SN fremover får en mere begrænset budgetramme, som så til gengæld kan disponeres mere frit (idet fx ekstern censur jo ikke er noget, der bare kan fravælges). MTS gjorde opmærksom på, at i det omfang, at et SN har særordninger (f.eks. tildeles ekstra midler til Global lab (A&D)), vil disse blive videreført som hidtil. MTS vil tage en dialog pr. SN, når der kommer mere konkrete udspil fra Økonomi Service, og punktet blivet taget også op igen på et af de kommende SR-møder. 8. Dimission 2018 a. Baggrund: Planlægning af datoer for dimission 2018 for SADP b. Behandling: Orientering og drøftelse. Oplæg v./ Helle Vadsholt/Sarah Guldhammer d. Konklusion: Der er booket 3 datoer i Aalborg 27., 28. og 29. juni Der blev lavet en foreløbig fordeling via lodtrækning; PGL-SN afholder dimission 29. juni; TBI- SN 28. juni og A-SN 27. juni 2018 men disse datoer skal koordineres med andre, der også skal holde dimission i RBG14. HV tager kontakt til medieteknologi mv. Der er fælles dimission for TBI-SNs og PGL-SNs uddannelser i København. PJ/JRL aftaler nærmere med de andre uddannelser, der også skal afholde dimission i København.

6 9. Studiecafe a. Baggrund: På flere uddannelser under SADP-skolen har studerende problemer med især matematik, og det kan derfor give god mening at tilbyde de studerende at deltage i en studiecafe, hvor ældre studerende eller studerende fra matematikuddannelsen ansættes til at give lektiehjælp. Hvilke grupperinger skal der laves? b. Behandling: Orientering og drøftelse. SICT-skolen afholder studiecafe hvert semester for første studieår i matematik. Et par af SN under SICT-skolen afholder desuden studiecafe, som er mere målrettet enkelte kurser/uddannelser (fx programmeringsfag). Der skal dog være opmærksomhed på, at studiecafeen ikke bliver en erstatning for kurset og den egentlige undervisning; studiecafeen skal ses som et tillæg hertil; og ikke mindst en hjælp til studerende, som er dumpet og skal til reeksamen. Oplæg v./ Lise Suhr Mogensen d. Konklusion: SR vedtog, at der arbejdes videre med ideen om studiecafe i løbet af efteråret 2017, hvor emnet vil komme på SR s dagsorden igen. Frem til næste møde overvejer hvert SN, hvad der konkret er behov for studiecafeundervisning i. På næste møde vil de forskellige indspil blive vurderet samlet, om der er grundlag for en fælles studiecafe på tværs af SADP s uddannelser, eller om det er mest hensigtsmæssigt, at hvert SN arrangerer studiecafe målrettet specifikke kurser/uddannelser. 10. Aftagerpanelmøde 2018 a. Baggrund: Fastlæggelse af dato b. Behandling: Drøftelse Ingen d. Konklusion: Næste aftagermøde bliver onsdag 3. oktober CL opfordrede til en evaluering af måden, hvorpå aftagerpanelmøderne foregår. F.eks. skal skolen og SN huske at fortælle den gode historie. Der bør også spørges ind til aftagernes ønsker om mødeform- og indhold. MTS svarede, at der er bestemte krav til aftagerpanelmøderne, men selvfølgelig skal skolen og ikke mindst de enkelte undervisere tilknyttet de forskellige aftagergrupper have for øje at gøre det interessant og attraktivt for aftagerne at deltage. Navnlig påhviler det underviserne tilknyttet de forskellige aftagergrupper at tilrettelægge et godt program (dagsorden) for de årlige møder. Som supplement til de årlige møder er der intet til hinder for, at den enkelte faggruppe også holder yderligere aftagerarrangementer på andre tidspunkter; herunder (som foreslået af KO) at tage på ekskursion til en given aftager. MTS er åben for at lave ændringer til konceptet for aftagermøderne; dette punkt tages op på et kommende SR-møde, og ideer til justeringer af aftagerpanelmødet i 2018 modtages gerne. 11. Evt. a. Baggrund: Emner uden for dagsorden b. Behandling: Orientering, spørgsmål eller forslag til næste mødes dagsorden

7 d. Konklusion: SN-sekretariatsmøde m. både SN-sekretærer og -formænd samt studieleder hver 14. dag via video (ligesom på A&D). Ny mødeform og interval blev godkendt. Referatet ej godkendt / LSM /

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18)

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) :sadp Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) 16. marts 2018 kl 12.00 15.00 Rendsburggade 14, lokale Deltagerliste: Nis Ovesen; Kristian Olesen; Tom Børsen; Allis Hansen; Line Vittrup Jakobsen; Janni Rise

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133 :sadp Skolen Design Planlæ Vestre H 9000 Aa www.sa Studiele Tophøj tophoej Skolese lhh@pla Telefon Dato: 26. august 2016 Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl. 12.00-14.30 Vestre Havnepromenade

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan Telefon: 9940

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Jonna Jørgensen joj@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk Telefon:

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aa Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aa Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aa Telefon:

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnsformand Karsten Jensen Tlf. 9940 8370 Email: kj@land.aau.dk Skibbrogade 3, 1. sal 9000 Aalborg Sekretær: Lise Suhr Mogensen Telefon: 9940 3687 Email:

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12, 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Nis Ovesen nove@create.aau.dk Telefon: 9940 9923 Skolesekretær Louise Hjortholm Hartmann

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Møde i studienævn for idræt og sundhed

Møde i studienævn for idræt og sundhed Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for idræt og sundhed Dato: 14. februar 2018. Dato og tidspunkt: 2. februar 2018 kl. 12.00 14.50. Sted: Deltagere: Mødelokale 6 -

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 20. maj 2015 kl.: 10:00-13:00 i lokale 1.02, NJV 6A Tilstede: Lars Bo Langsted, Carsten Munk Hansen, Sten Bønsing, Ulla

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: 2015-2018 Dato: 25/01 2016. Version: 3 Nuværende situation:

Læs mere

SELVEVALUERINGSMØDE FOR KANDIDATUDDANNELSEN I SERVICE SYSTEM DESIGN SKOLE FOR IKT (SICT) STUDIENÆVN FOR MEDIETEKNOLOGI 13.

SELVEVALUERINGSMØDE FOR KANDIDATUDDANNELSEN I SERVICE SYSTEM DESIGN SKOLE FOR IKT (SICT) STUDIENÆVN FOR MEDIETEKNOLOGI 13. SELVEVALUERINGSMØDE FOR KANDIDATUDDANNELSEN I SERVICE SYSTEM DESIGN SKOLE FOR IKT (SICT) STUDIENÆVN FOR MEDIETEKNOLOGI 13. SEPTEMBER 2017 Deltagere Jørgen Rasmussen, Ekstern faglig ekspert, AARCH Thomas

Læs mere

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Kvalitetssikring ved Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi

Kvalitetssikring ved Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi Sohngårdsholmsvej 57 9000 Aalborg Tlf: 9940 8472 www.ses.aau.dk Studienævnsformand Niels T. Eriksen Tlf. 9940 8465 nte@bio.aau.dk Sekretær Elin Boel Larsen

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Bilag 1. Mødetype: Studienævnsmøde Teologi. Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed:

Bilag 1. Mødetype: Studienævnsmøde Teologi. Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed: Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed: 14.15 16.00 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København)

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København) Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12, 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Nis Ovesen nove@create.aau.dk Telefon: 9940 9923 Skolesekretær Louise Hjortholm Hartmann

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl på Aalborg Universitet

Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl på Aalborg Universitet Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl. 9.00-15.00 på Aalborg Universitet Studienævn for Elektronik og IT Fredrik Bajers Vej 7, B1 9220 Aalborg Ø Telefon:

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

HD-studienævnsmøde den 19. april 2017 kl

HD-studienævnsmøde den 19. april 2017 kl Deltagere: René Franz Hentzel, Finn Schøler, Jan Laursen, Søren Erik Nielsen, Søren Høj Stadil Thomsen og Susanne Fjeldsted (referent) Desuden deltager Michael Christensen. 1 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail:

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail: Aalborg Universitet Fredrik Bajers Vej 5 9220 Aalborg Øst Att. Heidi Linnemann Prehn Institutionsakkreditering af AAU - Audit trails Akkrediteringspanelet har i forbindelse med institutionsakkrediteringen

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SN-IKK R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Revision af studieordninger Arbejdet med revision af studieordning for BA i audiologi og KA i audiologi er gået i gang.

Revision af studieordninger Arbejdet med revision af studieordning for BA i audiologi og KA i audiologi er gået i gang. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Studienævn for Audiologi Dato og tidspunkt: 1. oktober 2018 kl. 12.15 15.00 Sted: Mødelokale Hjernen, WP19, 3. sal Deltagere: Studieleder Ågot Møller

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnsmøde den 20. december 2018

Studienævnsmøde den 20. december 2018 Studienævn for Efteruddannelse i Læring og Filosofi Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 30.1.2019 Studienævnsmøde den 20. december 2018 Til

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Xenia Jørgensen Uth (XJU), næstformand Jesper Franch (JF) Erika Spaich (ES) - deltog fra punkt 6 Lars Domino

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Referat. J.nr. ipoetzsch

Referat. J.nr. ipoetzsch J.nr. ipoetzsch Referat Emne: Studienævnet for Kandidatuddannelsen i Fysioterapi Dato og tidspunkt: Den 17. maj 2016 kl. 13.00 15.00. Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, IOB, Bygn.

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Viola Burau og Loni Leddere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Viola Burau og Loni Leddere Møde den: 29. august 2016, kl. 9.00 11.00 Bygning 1611, lokale 121b Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Dagsorden Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand),

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 2. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Marie Josée Jensen, Karin Melbye Holm, Betina Mærsk, Jette Rau, Elise Maltzahn, Stine Linde Christensen

Marie Josée Jensen, Karin Melbye Holm, Betina Mærsk, Jette Rau, Elise Maltzahn, Stine Linde Christensen Mødereferat Mødedato: Onsdag den 9. marts 2011 Mødested: Roskilde Handelsskole Roskilde Journalnummer: Til stede: Laila Pawlak, Ove Pedersen, Vibeke Toft Müller, Poul Faarup, Jon Sundbo, Anders Sørensen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

2. Meddelelser Med udgangspunkt i et konkret eksempel, orienterede formanden kort om proceduren vedr. tilbagemeldinger på undervisningsplaner

2. Meddelelser Med udgangspunkt i et konkret eksempel, orienterede formanden kort om proceduren vedr. tilbagemeldinger på undervisningsplaner Referat Dorte Puggaard Dato: 20. august 2018 Ref: pug Side 1/5 Mødedato: 20. august 2018 Mødested: Emdrup A011 Videolink (25); 1483-556 DPU Videolink (16) Mødeemne: Møde i Uddannelsesnævnet for Uddannelsesvidenskab

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere