Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222"

Transkript

1 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, Aalborg Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk Telefon: Dato: 10. februar 2017 Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale Til stede: Michael Tophøj Sørensen, Kristian Olesen, Tom Børsen, Sarah Guldhammer, Helle Vadsholt, Allis Hansen, Pernille Jepsen, Søren Peter Nørgaard Mikkelsen, Kristoffer Holger Weithøft Lindstrøm, Louise Hartmann (referent). Afbud fra: Camilla Brunsgaard, Claus Lassen, Lise Suhr Mogensen, Cicilie Elstrøm Dam, Jonas Søby Pedersen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på seneste SR-møde a. Baggrund: Gennemgang af dagsorden samt referater og punkter, der skal følges op på. b. Behandling: Godkendelse og orientering. c. Bilag: Dagsordenen blev godkendt. MTS bød velkommen og der var præsentationsrunde, da de nye næstformænd i studienævnene var med på studierådsmødet for første gang. Status på erfaringsindsamling på studie- og praktikforløb, som var på dagsordenen på sidste møde, er at det indholdsmæssige næsten er på plads. Det bliver sendt ud, når Sarah Gram er tilbage fra vinterferie.

2 TB spurgte, på vegne af Bæredygtigt Design-miljøet, hvad status er angående deadlines fra første studieår, som også blev diskuteret på sidste møde. MTS svarede, at de kan tage udgangspunkt i deres indsendte ønsker. MTS er desuden i dialog med første studieår angående afleveringsdatoer, som ikke længere udmeldes, dog bortset fra store fælles stedprøver. Det forventes således fremadrettet, at det i al væsentlighed bliver op til studienævnene selv at beslutte afleverings- og eksamensdatoer; men Første Studieårs skal naturligvis informeres og inddrages mhp. hensigtsmæssig kooridnering. 2. Meddelelser fra studieleder a. Baggrund: Orientering b. Behandling: Gensidig orientering. Lise Suhr Mogensen arbejder allerede nu som skolesekretær på halv tid og vil fra ca. 1. maj fungere 100% som skolesekretær sammen med Louise Hartmann. Dette skyldes, at der er kommet og vil komme flere og flere opgaver på skoleniveau f.eks. omkring kvalitetssikring, dokumentation og udvikling. Der starter snart en proces på hele fakultetet med en gennemgang af uddannelsesporteføljen herunder også specialiseringer, ud fra nogle robusthedsprincipper, hvilket betyder, at uddannelserne skal have en vis størrelse, de skal have en vis effektivitet, de studerende skal undervises af aktive forskere m.m.; og hvis der er problemer i f. t. disse punkter, skal uddannelserne/specialiseringerne enten udvikles, lægges sammen med andre eller helt lukkes. MTS forventer, at nogle specialiseringer i denne proces vil blive slået sammen, og at der i stedet oprettes valgfag. Robusthedsprincipperne er dog endnu ikke endeligt fastlagt af Det Strategiske Uddannelsesråd. De små uddannelser/specialiseringer kan være i fare. Det betyder ikke nødvendigvis, at de vil blive lukket, men kan betyde, at man udvikler uddannelserne i en anden retning f.eks. ved at lægge dem sammen med andre uddannelser. Skolens semesterevalueringer laves af studerende, hvorefter studienævnene behandler dem. Der er desværre igen sket fejl i de udsendte spørgeskemaer og derfor vil der ved Lise Suhr Mogensen mellemkomst som ansvarlig for undervisnings- og uddannelsesevalueringsprocessen fremadrettet blive strammet op på kvalitetssikringen på denne opgave.

3 Skolens næste nyhedsbreve er næsten klar til udsendelse. Det vil blive udsendt til alle tilknyttet TBI- og PGL-studienævnene ultimo februar, og til alle tilknyttet A- studienævnet medio marts. 3. Meddelelser fra de tre studienævn a. Baggrund: Orienteirng b. Behandling: Gensidig orientering. Meddelelser fra PGL KO fortalte, at man er ved at forberede flytningen til Create, herunder til Rendsburggade 6, som finder sted i foråret Man vil inddrage de studerende i indretningsprocessen og MTS vil sørge for, at studienævnene får indflydelse på lokalefordeling o.lign. KO fortalte, at der bliver fire seminarrum, hvoraf der vil være videokonference i de to af dem. Meddelelser fra TBI TB fortalte, at studienævnet har haft deres første konstituerende møde. De er bl.a. i gang med at harmonisere de forskellige regler og retningslinjer; de er ved at nedsætte nye aftagergrupper; de kigger på studiemiljøet i København især på Teknoantropologi; de skal i gang med markedsføring; de arbejder med de nye studieordninger, bl.a. med læringsmålene på 9. semester; og de arbejder på et øget samarbejde med aftagerne. TB fortalte også, at de p.t. er udfordret af en del klagesager, hvilket er meget usædvanligt og, som TB vurderer, er afstedkommet af dårlig kommunikation. MTS sagde, at nyhedsbreve og koordinatormøder gerne skulle kunne afbøde dette i nogen grad. TB vil gerne en gang i fremtiden også lave nyhedsbreve på studienævnsniveau. 4. Implementering af de godkendte selvevalueringshandlingsplaner år 0, 1, 2 eller 3 a. Baggrund: Alle selvevalueringshandlingsplaner er nu ved at blive godkendt. Der er mange handlinger, der skal implementeres. Hvordan sikrer vi bedst en proces, hvor det nødvendige bliver gjort til rette tid, så vi ikke taber noget på gulvet. b. Behandling: Drøftelse og beslutning c. Bilag: De respektive studienævns handlingsplaner (vedlægges ikke). Alle selvevalueringshandlingsplaner er kommet retur til skole og studienævn og de skal nu indarbejdes i en arbejdsplan. Senere på foråret skal alle studienævn via skolerne melde tilbage til Inger Askehave, om alt går som planlagt. Det er vigtigt, at vi ik-

4 ke taber noget på gulvet og derfor skal alle studienævnssekretærer fremadrettet agere tovholder på arbejdsplanerne og dermed huske studienævnsformænd, skoleleder og institutledere på de forskellige deadlines. Studienævnssekretærerne indkalder snarest de respektive studienævnsformænd til et møde og aftaler, hvordan de hver især vil gribe det an. Studienævnene gav udtryk for, at der er mange punkter at handle på allerede i år, og at der er begrænsede ressourcer. På baggrund heraf var studierådet enige om, at man kan blive nødt til at prioritere i handlingspunkterne. 5. Koordinatormøder a. Baggrund: Hvordan holder vi koordinatormøder fremadrettet? b. Behandling: Diskussion og beslutning. Skolen og studienævnene afholder koordinatormøde to gange om året for alle uddannelser med det overordnede formål at informere om opgaver for semesterkoordinatorerne. På A&D er mødet drevet af studienævnene. På PLAN er det indtil videre skolen, der er tovholder. MTS vil gerne have et nogenlunde ens koncept på de to institutter og vil derfor deltage i planlægningen af næste møde hos A&D, så han kan sammenligne mødernes form og indhold. TB vil gerne, at alle fremadrettet får besked om mødet så tidigt som muligt for at sikre, at så mange som muligt møder op. Herunder hører en opgave til institutlederne om at udpege semesterkoordinatorerne så tidligt som muligt. Lise Suhr Mogensen, som er skolens igangsætter af skolens koordinatormøderne på PLAN, vil rykke PLAN s institutleder for at få koordinatornavnene på plads. TB forelsog også, at hvert studienævn og de uddannelsesansvarlige får ordet til sidst på møderne for at fortælle, hvad der rører sig lige nu. 6. Forbedringsforslag til studiemiljøet i København a. Baggrund: Status på drøftelser om studiemiljøet i København b. Behandling: Drøftelse og evt. beslutning c. Bilag: Mailkorrespondance Det er været et problem at finde ud af, hvem man skal henvende sig til i København omkring studiemiljøet. Nu er det afgjort, at Simon Clemmensen er den ansvarlige i første led og dermed kontaktperson. MTS opfordrede til, at studienævnene selv melder eventuelle problemer direkte ind til Simon Clemmensen med cc. til MTS.

5 Simon Clemmensen er dermed også en central del af studiemiljøudvalget i København. Skolelederne har oprindelig bedt om, at én studerende fra hvert af de studienævn, der er repræsenteret i København, deltager i studiemiljøudvalget. Dette blev dog ikke efterkommet, og MTS foreslog derfor, at man ved studienævnene spørger de studerende, om der er problemer og melder disse direkte ind til Simon Clemmensen. Studiemiljøet kunne eventuelt være et fast punkt på dagsordenen på studienævnsmøderne. TB nævnte, at det her er vigtigt at huske både på det fysiske og det sociale aspekt af studiemiljøet. Studienævnene har stor indflydelse på det sociale aspekt, men det er et stort problem, at studienævnenes indflydelse på de fysiske rammer er begrænset. MTS fortalte, at skolerne overvejer at gentænke hele rusintroduktionen, og evt. afskaffe den traditionelle rus-tur, og i stedet tilbyde andre aktiviteter med en blanding af faglige og sociale aktiviteter spredt ud over hele det første studieår. SM fortalte, at der var meget fagligt indhold på deres rus-tur, og at det var hans indtryk, at det var det faglige, som de studerende syntes bedst om. 7. Fælles aftagerpanelmøde a. Baggrund: Skolen afholder fælles aftagerpanelmøde den 4. oktober Vi har tidligere talt om, at mødet skal afholdes kl. 13. Det kan dog være svært at få lokaler på dette tidspunkt på denne dato. b. Behandling: Drøftelse og beslutning angående tidspunkt samt udsendelse af mødeindkaldelse. Skolen afholder hvert år et stort fælles aftagerpanelmøde i Create-bygningen. I 2017 er mødet fastsat til den 4. oktober kl Det kan vise sig, at være et problem at afvikle mødet om eftermiddagen, da der skal bruges rigtig mange lokaler, og der finder stadig megen undervisning sted på dette tidspunkt. Studierådet vil gerne fastholde tidspunktet, så Sarah Guldhammer og Louise Hartmann forsøger at booke lokaler og taler eventuelt også med Ivar Lyhne om brug af Rendsburggade 6. Studienævnene skal beslutte eventuelle udskiftninger i aftagergrupperne inden der indkaldes. Det forventes at ske i løbet af foråret, lige som det forventes, at studienævnene (evt. via den relevante uddannelsesrepræsentant i studienævnet) selv sørger for at kontakte såvel nye aftagere som aftagere, man ønsker skal udtræde af aftagerpanelet/-gruppen. Herefter melder studienævnene tilbage til skolen v./ Lise Suhr Mogensen, hvem man ønsker at inddrage hhv. sige farvel til, og skolen skal sørge for, at der herefter sendes et brev til både nye som afgående medlemmer.

6 8. Kursus i Project Management and Economy a. Baggrund: KO orienterer på mødet. b. Behandling: KO fortalte, at PGL s aftagere på de seneste aftagermøder efterspurgte et kursus i projektledelse og -økonomi. Det blev ikke skrevet ind i den nye studieordning, da der var planer om at tilbyde det som en fri studieaktivitet, som er afskaffet nu. Der findes et lignende kursus på teknoantropologi 6. semester, og på A&D s 3. semester på alle kandidatuddannelser har de et online projektlederkursus. KO kigger nærmere på de to kurser og tager det med i studienævnet. 9. Sproghjælp a. Baggrund: Der er behov for sproghjælp til bachelorstuderende, som ikke har dansk som modersmål. b. Behandling: KO orienterer på mødet. c. Bilag: Mail Det opleves, at nogle studerende med en anden baggrund end dansk, har svært ved at forstå det danske sprog. Der efterlyses derfor sproghjælp f.eks. et sommerkursus fra det centrale AAU. Studierådet var i tvivl, om der findes sådanne tilbud. MTS undersøger det og efterspørger det, hvis det ikke findes. 10. PBL-intro for nye kandidatstuderende a. Baggrund: Der er behov en diskussion og beslutning om en model, der giver de relevante studerende et tilstrækkeligt incitament til at deltage i 1. semesters PBL-intro. b. Behandling: c. Bilag: Mails fra hhv. Mona Dahms og Kirsten Smith. Der har været forvirring og utilfredshed fra underviserne omkring den måde, hvorpå vi udbyder PBL. Dette skyldes, at vi skrevet nogle PBL læringsmål ind i projektmodulet på første semester, da vi ikke længere må udbyde frie studieaktiviteter. Nogle undervisere synes derfor, at kurset ikke længere har en selvstændig betydning, og at det bør være for både nye studerende og vores egen bachelorer. Studierådet var enige om, at det er en god ide at skrive det ind i læringsmålene i projektmodulerne, og vil holde fast i dette. De var også enige om, at kurset gerne må være for både nye studerende og for vores egen bachelorer. Vores egne bachelorer må dog ikke føle, at det er en gentagelse af det, som de allerede har lært. For at undgå dette kunne man eventuelt inddrage de studerende i undervisngen og lade dem præ-

7 sentere noget af det helt grundlæggende. Vi skal tilbyde noget, som virkelig giver mening for alle, og det vil også være godt for de gamle studerende, at reflektere over PBL endnu en gang. Det er vigtigt at bemærke, at man ikke er udlært i Aalborgmodellen efter det første studieår på bacheloruddannelserne. Det blev besluttet, at man vil bygge videre på de nuværende erfaringer. MTS kontakter Pia Bøgelund, som koordinerer PBL, med henblik på dette. TB, KO, Mona Dahms og Kirsten Scmidt indgår i en arbejdsgruppe. 11. Aflevering i DE/fysisk aflevering a. Baggrund: Alle studerende skal aflevere i DE. Men skal det fortsat være muligt også at aflevere i hard copy? b. Behandling: Drøftelse og beslutning. Det er allerede besluttet centralt, at de studerende skal aflevere i DE, men nogle steder afleveres der også stadig fysiske rapporter. Studienævnene har drøftet om dette fortsat skal være muligt. Tilbagemeldingerne var følgende: A&D: studienævnet er ikke klar til at slippe de fysiske afleveringer, da de ofte indeholder meget grafisk materiale, hvor de studerendes designfærdigheder i forskellige formater skal dokumenteres. TBI: de studerende og studiesekretærerne vil gerne, at der kun afleveres i DE. Underviserne/vejlederne er heller ikke her klar til at slippe de fysiske afleveringer, for en dels vedkommende dog mest begrundet i, at de ikke ønsker at læse rapporter mv. på skærmen og heller ikke selv ønsker at printe. PGL: her vil man gerne gå over til kun at aflevere i DE, dog med mulighed for dispensation, hvilket vil blive skrevet ind i semesterbeskrivelsen. Der var enighed om, at der er brug for en eller anden form for teknologi i eksamenssituatioen, hvis der kun afleveres digitalt, og at der skal tages hensyn til både de studerende, det administrative personale, til vejlederne og til fagligheden i uddannelserne, lige som det er vigtigt at forholde sig loyalt til AAU s og den fællesoffentlige digitaliseringspolitik. Studierådet besluttede, at det fra og med vintereksamen 2017 skal gælde, at der som hovedregel kun skal afleveres i DE. Der kan dog ved på baggrund af en faglig begrundelse på bestemte semestre, hvor fx designfærdigheder skal dokumenteres og bedømmes, gives dispensation til fysisk aflevering af studienævnet. Dette skal i givet fald fremgå af semesterbeskrivelsen og gælde alle studerende. Dette vil blive meldt ud på de kommende koordinatormøder, og vil blive skrevet ind i skolens kvalitetshåndbog. 12. Projektgruppestørrelser

8 a. Baggrund: Har vi brug for et fælles dokument med beskrivelse af principper for gruppedannelse evt. med differentierede gruppestørrelser på tværs af uddannelser i skolen? b. Behandling: Drøftelse og beslutning c. Bilag: Skriv om principper for gruppedannelse fra SES: pdf På bl.a. SES har man en politik for gruppedannelse, som TANT har været vant til at henholde sig til. Det har SADP ikke, men det kunne være en god ide at have noget på skrift, da der indimellem er problemer på dette område; f.eks. finder mange studerende selve gruppedannelsesprocessen ubehagelig. MTS foreslår, at han med udgangspunkt i de forskellige politikker på AAU sammenskriver noget på baggrund heraf. Vi har heller ingen politik for gruppestørrelser, og det kan også være svært, da uddannelserne er så forskellige, men vi vil forsøge at lave en tommelfingerregel, som gælder, med mindre studienævnene af faglige årsager beslutter andre gruppestørrelser, hvilket i givet fald skal fremgå af semesterbeskrivelsen samtidig med, at der kort redegøres for, hvordan gruppedannelsesprocessen påtænkes gennemført (med udgangspunkt i gruppedannelsespolitikken, når denne er vedtaget). MTS laver et skriv, som henvender sig til henholdsvis koordinatorer, vejledere og studerende, som skal fungere som et hjælperedskab. Studiesekretærerne orienterer MTS om, hvordan det forløber de forskellige steder, så denne information kan indarbejdes deri. 13. Aktivitetsniveau i skolens studienævn a. Baggrund: Notatet om studieaktivitet og optagelsestal 2016 med oversigt over udviklingen videreformidles hermed til drøftelse i studierådet b. Behandling: Drøftelse og evt. beslutning om konkrete indsatser på bagrund af nøgletallene c. Bilag: Studieaktivitet og optagelsestal MTS bad studienævnsformændene om at tage bilaget med i studienævnene og drøfte det, da det indeholder vigtig information om, hvad de enkelte uddannelser bliver mål på. Tallene er i år dog en smule misvisende for de nye studienævn, fordi aktivitetsrapporten tager udgangspunkt i de gamle studienævn, men de giver et fingerpeg. 14. Evt. a. Baggrund: i) Skal studiesekretærerne fremadrettet deltage i studienævnsmøderne? b. Behandling: Drøftelse og beslutning c. Bilag:

9 Studiesekretærerne hos PLAN har et ønske om fremadrettet at deltage i studienævnsmøderne som observatører, og det blev diskuteret, om de skal med i alle tre studienævn. KO sagde, at det kunne blive et problem, da studiesekretærerne lige nu varetager mange udddannelser, og der vil derfor være mange sekretærer, der skal deltage i det enkelte møde. Nogle sekretærerne ville også skulle deltage i møderne i flere studienævn. TB sagde, at han syntes, det er godt for vidensdelingen, men også at det er problematisk, at flere studiesekretærer lige nu er tilknyttet flere studienævn. De forskellige fordele og ulemper blev drøftet, og studierådet blev enige om, at dagsordenen fremsendes til studiesekretæren og de kan deltage på de punkter, hvor det er relevant. PV-aftales skal revideres. Studienævnsformændene skal senest den 20. marts indmelde gode og dårlige erfaringer til MTS, som vil bringe dette videre i de kommende forhandlinger om en ny PV-aftale. KL orienterede om, at han har været til workshop vedr. udvikling af en app til booking af grupperum. Næste møde er fredag den 7. april.

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Jonna Jørgensen joj@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133 :sadp Skolen Design Planlæ Vestre H 9000 Aa www.sa Studiele Tophøj tophoej Skolese lhh@pla Telefon Dato: 26. august 2016 Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl. 12.00-14.30 Vestre Havnepromenade

Læs mere

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18)

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) :sadp Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) 16. marts 2018 kl 12.00 15.00 Rendsburggade 14, lokale Deltagerliste: Nis Ovesen; Kristian Olesen; Tom Børsen; Allis Hansen; Line Vittrup Jakobsen; Janni Rise

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Arkitektur, Design og Medieteknologi Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan Telefon: 9940

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Xenia Jørgensen Uth (XJU), næstformand Jesper Franch (JF) Erika Spaich (ES) - deltog fra punkt 6 Lars Domino

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk Telefon:

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aa Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aa Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aa Telefon:

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 4. november 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15,

Læs mere

Årshjul - Studieplanlægning (version 17/11-14) Ansvarlig

Årshjul - Studieplanlægning (version 17/11-14) Ansvarlig Årshjul - Studieplanlægning (version 17/11-14) Ansvarlig Opgave Institutleder Skoleleder Koordinator for kvalitets-sikring og internationalisering Skolesekretær Studienævnsformand Studienævnssekretær Koordinator/SN

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

VEJLEDNING GODKENDT 18.01.13; REVIDERET 12.08.15 SES STUDIEHÅNDBOG V1-1

VEJLEDNING GODKENDT 18.01.13; REVIDERET 12.08.15 SES STUDIEHÅNDBOG V1-1 Vejledning for semesterkoordinatorer, kursusholdere og vejledere på 1. studieår Nedenstående udgør TEKNAT-skolernes vejledning for semesterkoordinatorer m.fl. på 1. studieår. Vejledningen er opbygget som

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018

Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018 Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Signe Hejgaard Kristoffersen (SHK), næstformand Erika Spaich (ES) Lars Domino Østergaard (LDØ) Louise Pape-Haugaard

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Esben Thorseth (ET)(IDR6), næstformand Erika Spaich (ES) Louise Pape-Haugaard (LPH) Jesper Franch (JF) Simon Cordes

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København)

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København) Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH)

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH) Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (SSN) & School of Medicine and Health (SMH) Dette dokument skal betragtes som et redskab til at skabe overblik og sikre, at arbejdet med kvalitetssikring

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnsformand Karsten Jensen Tlf. 9940 8370 Email: kj@land.aau.dk Skibbrogade 3, 1. sal 9000 Aalborg Sekretær: Lise Suhr Mogensen Telefon: 9940 3687 Email:

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017

Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017 Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Louise Pape-Haugaard (LPH) Charlotte Overgaard (CO) Lars Domino Østergaard (LDØ) Signe Hejgaard Kristoffersen

Læs mere

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Referat af studienævnsmøde fredag den 12. januar 2018

Referat af studienævnsmøde fredag den 12. januar 2018 Referat af studienævnsmøde fredag den 12. januar 2018 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Erika Spaich (ES) Jesper Franch (JF) Louise Pape-Haugaard (LPH) Lars Domino Østergaard (LDØ) Charlotte Overgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag.

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag. Historiestudiet Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 2105 Fax: 6550 2232 E-mail: majuhl@hist.sdu.dk 17. september 2009 J. nr.: Ref.: PGM/mjn Referat af møde i Studienævn for Historie torsdag den 20. august

Læs mere

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Uddannelsessekretariatet Dokument dato:15-03-2018 Dokumentansvarlig: Nis Ovesen Senest revideret: 15-03-2018 Senest revideret af: Sara Marie Jensen Sagsnr.:

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: September 2018 Senest revideret af: Emil Smith Olsen; Sebastian Bue

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 30. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), René Falkenberg,

Læs mere

Vejledning for semesterkoordinatorer, kursusholdere og vejledere

Vejledning for semesterkoordinatorer, kursusholdere og vejledere Vejledning for semesterkoordinatorer, kursusholdere og vejledere Nedenstående udgør TEKNAT-skolernes vejledning for semesterkoordinatorer m.fl. Vejledningen er opbygget som en tjekliste, med det formål

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12, 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Nis Ovesen nove@create.aau.dk Telefon: 9940 9923 Skolesekretær Louise Hjortholm Hartmann

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 30. maj 2017

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 30. maj 2017 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 30. maj 2017 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Esben Thorseth (ET)(IDR6), næstformand Erika Spaich (ES) Louise Pape-Haugaard (LPH) Charlotte Overgaard (CO) Lars

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 17. april 2018 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Signe Hejgaard Kristoffersen (SHK), næstformand Erika Spaich (ES) Louise Pape-Haugaard (LPH) Lars Domino Østergaard

Læs mere

Torben Bjerregaard, AAS (TB) Jeppe Emmersen (studieleder) (JE)

Torben Bjerregaard, AAS (TB) Jeppe Emmersen (studieleder) (JE) Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8008 Fax: 9815 4008 www.smh.aau.dk Indkaldelse til studienævnsmøde 26 marts 2015 kl. 14.00-16.00 Lokale E1-214,

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. december 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 10. januar 2017 Deltagere: Skolen Sune Q. Jensen, Studieleder

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde torsdag den 8. december 2016

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde torsdag den 8. december 2016 Referat af ekstraordinært studienævnsmøde torsdag den 8. december 2016 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Andreas Bille Barsøe Lauridsen (ABL), næstformand Louise Pape-Haugaard (LPH) Mads Fedders (MF)

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2015 Indhold Indledning... 2 Modulevaluering udleveret på modulets sidste kursusgang... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Samlet status... 3

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Grundkursus i

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: Organisation

Læs mere

Referat af møde mellem semester-koordinatorer for Idræt BA E18 og Studienævn/SMH

Referat af møde mellem semester-koordinatorer for Idræt BA E18 og Studienævn/SMH Referat af møde mellem semester-koordinatorer for Idræt BA E18 og Studienævn/SMH Dato: 4. april 2018 Deltagere: Afbud: Ryan Godsk Larsen Shellie Boudreau Jesper Franch Mette Dencker studieleder Pia Elberg,

Læs mere

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede:

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. maj 2016

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. maj 2016 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. maj 2016 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Charlotte Overgaard (CO) Ernest Kamavuako (EK) Louise Pape-Haugaard (LPH) Lars Domino Østergaard (LDO) Erika Spaich

Læs mere

Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen

Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen Behandling i de enkelte studienævn med opsamling af punkter fra evalueringen med notering af specifikke handlinger

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere