Børne- og Ungdomsforvaltningen Anvendeslses- og kanalstrategi. Aula i København. Anvendelsesstrategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsforvaltningen Anvendeslses- og kanalstrategi. Aula i København. Anvendelsesstrategi"

Transkript

1 kk.dk/buf Børne- og Ungdomsforvaltningen Anvendeslses- og kanalstrategi Aula i København Anvendelsesstrategi

2 2 Indhold Indhold Indledning 5 Mål 6 Kanalstrategi 17 1 Aula skal være en platform, som alle forældre kan og vil anvende, og hvor pædagogiske medarbejdere deler viden med forældre 7 Skoler - Medarbejdere 18 Fritidsinstitutioner Medarbejdere 19 Forældre 19 Børn 20 2 Aula skal fremme videndelingen og samarbejdet mellem pædagogiske medarbejdere og øvrige fagprofessionelle, herunder styrke samarbejdet mellem fritidsinstitution og skole 9 3 Aula skal fremme børnenes deltagelses muligheder og medansvar for egen skoledag under hensyntagen til alder og udviklingstrin 11 4 I Aula skal vi hæve sikkerheds - niveauet for de oplysninger, vi deler om vores børn 13

3

4 4 Ambition Ambition Lige muligheder for alle er en grundlæggende tanke i Børne- og Ungdomsudvalgets strategi for , og dialog, samtale og mødet med forældre er værdifuldt og afgørende i forhold til børns trivsel og læring i skoler og fritidsinstitutioner. Aula skal understøtte samarbejdet med forældre og være den tekniske platform, hvor pædagogiske medarbejdere kommunikerer og deler viden, der indeholder personfølsomme oplysninger, med hinanden og forældrene.

5 5 Indledning Indledning Aula udvikles til alle landets kommuner af kommunernes it-fællesskab, KOMBIT sammen med it-virksomheden Netcompany, der udvikler selve systemet. Aula er planlagt til at være i drift på skoler og fritidsinstitutioner i august Aula forventes først færdigudviklet omkring sommerferien 2020, hvor Aula er udviklet til dagtilbud. København har ikke valgt Aula til kommunens dagtilbud. Fokus i strategien er, hvordan Københavns fritidsinstitutioner og skoler skal anvende det system, kommunerne får stillet til rådighed, og at ansvaret for kommunikationen til forældre og børn ligger hos fritidsinstitution og skole. Anvendelsesstrategien bygger på Børne- og Ungdomsudvalgets strategi Vores børn fælles ansvar, der viser fire veje til at opnå de ønskede forandringer i forvaltningen: Videndeling, inddragelse, kompetenceløft og forenkling og Københavns Kommunes pejlemærker i dagtilbud og skole. files/strategi_for_boern_og_unge_i_koebenhavn_ pdf Formålet med anvendelsesstrategien for Aula i Københavns Kommune er at fastlægge kommunens mål for anvendelsen af Aula (afsnit 2) og fastlægge retningslinjer for opsætning, anvendelse og proces (afsnit 3) samt identificere inddragelsesprocesser for skoler og fritidsinstitutioner. På baggrund af anvendelsesstrategien udvikles 1) en kanalstrategi og 2) materialer som vejledninger, eksempler og inspirationsmateriale til processer på skoler og fritidsinstitutioner. Kanalstrategien findes sidst i dette dokument, og vejledningsmaterialer udsendes til skoler og fritidsinstitutioner fra februar Anvendelsesstrategien bygger på input fra følgende interessenter: Københavns Ungeråd, Københavns Fælles Elevråd, Københavns Forældreorganisation, ledelse og medarbejdere fra skoler og fritidsinstitutioner i regi af brugergruppe til BPI-projektet, pilotskoler i andre kommuner/pilotskoler i Københavns Kommune, faglige organisationer via koordinationsgruppemøder, områdernes implementeringsgrupper og Maria Ørskov Akselvold, sociolog og Ph.D. samt Kombit og Netcompany. Forvaltningen er i løbende dialog med interessenterne for at sikre kvaliteten af strategiens mål, materialer og supporten til ledelsesstrengen. Hvis input fra interessenterne giver anledning til justeringer af strategiens mål, rettes kursen til, og forvaltningen drøfter, om der skal sættes særlige indsatser i gang for at nå strategiens mål.

6 6 Mål 4 mål for Aula Aula skal være en smidig kommunikationsplatform for medarbejdere, forældre og børn i Københavns Kommune. I de næste afsnit gennemgås de fire målsætninger og en beskrivelse af den opsætning, anvendelse og proces for Aula, der tegner sig et behov for, som Aula ser ud på nuværende tidspunkt. Aula supplerer de fysiske møder og samtaler, hvor medarbejdere videndeler med kollegaer, forældre og børn. Fritidsinstitutioners og skolers behov for en digital platform er forskellig, fx har pædagogerne i fritidsinstitutionen næsten daglig kontakt med forældrene, mens lærernes kontakt med forældre i højere grad er digital. Aula skal erstatte SkoleIntra, som nogle skoler har anvendt i 20 år, mens Aula i fritidsinstitutionerne supplerer KbhBarn, der til sammenligning har været i brug i ca. fire år. Aula udrulles altså i to forskellige digitale praksisser fritidsinstitution og skole. Strategien har i første omgang mere fokus på skoler end fritidsinstitutionerne. Forvaltningen arbejder løbende på at afdække praksis i fritidsinstitutioner og på at finde veje til, hvordan Aula kan udrulles, så platformen understøtter videndeling i arbejdsfællesskabet mellem fritidsinstitution og skole. Hvordan bruges Aula i København Aula skal være en platform, som alle forældre kan og vil anvende, og hvor pædagogiske medarbejdere deler. viden med forældre. Aula skal fremme videndelingen og samarbejdet mellem pædagogiske medarbejdere og øvrige fagprofessionelle, herunder styrke samarbejdet mellem fritidsinstitution og skole. Aula skal fremme børnenes deltagelsesmuligheder og medansvar for egen skoledag under hensyntagen til alder og udviklingstrin. Aula skal hæve sikkerhedsniveauet for de oplysninger, vi deler om vores børn.

7 7 Mål 1 Aula Alle forældre ønsker at støtte deres barns skole- og fritidsliv. Børne- og ungdomsudvalgets strategi Vores børn fælles ansvar slår fast, at forældre skal inddrages og have indflydelse på deres barns hverdag, læring og trivsel. Den digitale kommunikation mellem skole og hjem skal forenkles, så Aula i Københavns Kommune er opsat og bliver anvendt med udgangspunkt i, hvad forældrene vil og kan i det digitale samarbejde. Forældre skal være en platform, som alle forældre kan og vil anvende, og hvor pædagogiske medarbejdere deler viden med forældre sammen om, at den sociale ulighed ikke bæres videre. I arbejdet med Aula betyder det, at skolerne skal arbejde med at tilpasse mængden, kompleksiteten og flowet i kommunikationen til forældre, så flere forældre oplever, at de kan leve op til skolens krav til forældre. Aula udvikles med forældre, medarbejdere og børn for øje og har potentialet til at komme udfordringerne i møde ved at prioritere og tilpasse informationsmængden. Forældresamarbejde foregår på mange måder. En del via mødeaktivitet på skolen og i fritidsinstitutioner i form af fællesmøder eller indi - vi duelle møder mellem enheden og familien. Denne type forældresamarbejde er vigtig og skal fortsætte, da den er helt afgørende for børn enes personlige, faglige og sociale udvikling. Den digitale kommunikation mellem skole og hjem er vokset. Erfaringer med SkoleIntra viser, at der er behov for at forenkle og gentænke de roller, opgaver og informationer, skolerne lægger over på forældrene. På trods af, at alle pædagogiske medarbejdere ønsker at inddrage forældrene, så forældrene kan støtte deres barn, er der alligevel en tendens til, at forældrenes muligheder for at deltage i det digitale skole-hjem-samarbejde hænger sammen med deres uddannelse og indkomst. Det er en prioritet i Børne- og Ungdomsudvalg - ets strategi Vores børn fælles ansvar, at alle i Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder En ny start for det digitale forældresamarbejde i København Fritidsinstitutioner og skoler i Københavns Kommune skal forenkle indholdet i den digitale kommunikation, så forældre får de vigtigste informationer i Aula. Det er særligt informationer, der kræver handling, som er afgørende for, at børnene får en god hverdag på skole og i fritidsinstitution, fx indkaldelser til møder eller kontakt omkring trivsel, der skal være let tilgængelige i Aula. Meebook er fortsat den digitale platform for fagligt indhold, fx årsplaner og indhold i læringsforløb. Erfaringer fra KbhBarn viser, at forældre har svært ved at orientere sig i deres barns hverdag i to forskellige systemer. Når forældrene fremover skal orientere sig på én platform, giver det fritidsinstitutionerne en mulighed for at gentænke kommunikation og inddragelse på baggrund af gode erfaringer fra KbhBarn. I Københavns Kommune er ambitionen at alle børn har mindst én forælder på Aula i sommeren 2020.

8 8 Mål Eksempler Forenklet inddragelse af forældre i skolen I Aula modtager forældre informationer om det, de skal gøre for at dagen i skolen og fritidsinstitutionen kan fungere. Beskeder om aktiviteter, der kan planlægges, kan forældrene forvente at få en gang om ugen fra skolen og en gang om måneden fra fritidsinstitutionen. Enheden fastsætter en uge- og månedsdag, hvor forældrene modtager besked om aktiviteter den kommende uge/måned. Arne, far til Oscar i 2. klasse Oscars far, Arne, modtager en ugentlig information i Aula. Her har Oscars lærere skrevet de ting, som Arne skal huske, for at Oscar kan deltage i undervisningen i den kommende uge. Det kan fx være, at Oscar skal have svømmetøj med til idræt, fordi de som noget særligt skal i svømmehallen. Københavns kommune arbejder for at finde frem til en løsning, der teknisk understøtter en ugentlig information. Retningslinjer Aula opsættes i den smallest mulige version i forældrevisningen med kun de mest nødvendige grupper og kun med de widgets, som er centrale for barnets trivsel og læring. Alle medarbejdere anvender Aula som den primære digitale platform til at understøtte skole-hjem-samarbejde samt samarbejde mellem hjem og fritidsinstitution. Aula skal anvendes så forældre nemt og hurtigt kan kommunikere med de fagprofessionelle omkring deres barns udvikling og trivsel. De skal derfor også nemt kunne finde vigtig information om deres barn, fx praktiske informationer om skema og kontakt informationer på medarbejdere mv. Aula anvendes så forældre oplever en planlagt og forudsigelig kommunikation, der kommer med en fast kadence. Alle fritidsinstitutioner og skoler faciliterer en proces, hvor forældreråd/skolebestyrelse og medarbejdere inddrages og beslutter lokale principper for anvendelse af Aula, fx principper for kommunikation, der understøtter, at alle forældre kan og vil anvende Aula, og hvordan kommunikationen til forældre skal være planlagt og forudsigelig, og hvad der er nødvendige beskeder.

9 9 Mål 2 I Medarbejdere Aula skal fremme videndelingen og samarbejdet mellem pædagogiske medarbejdere og øvrige fagprofessionelle, herunder styrke samarbejdet mellem fritidsinstitution og skole I Københavns Kommune er det med Børneog Ungdomsforvaltningens strategi Vores børn fælles ansvar klart, at videndeling skal være drivkraft for at løfte den faglige kvalitet. I Københavns Kommune skal Aula fremme videndeling og samarbejde mellem pædagogiske medar bejdere internt i enhederne og på tværs af enhederne i kommunen. Aula skal være én indgang til kommunikation om barnet mellem hjem, skole og fritidsinstitution. PersonaleIntra er af velkendte årsager sandet til flere steder. Der kan være brug for at forenkle den platform, hvor lærere og pædagoger skal dele deres viden. En ny start med Aula er en anledning til at gentænke, hvordan man deler viden med hinanden i enhederne, så arbejdsfællesskaberne står stærkt. Københavns Kommune er vores ambition, at ledere og pædagogiske medarbejdere på sigt vil opleve mere simple arbejdsgange, og at Aula vil blive den samlede indgang til medarbejdernes digitale platforme. I Aula skal det være simpelt at finde information, beskeder og dokumenter med personfølsomt indhold. Aula er et fleksibelt system med mange muligheder. For at alle får en chance for at komme godt i gang med det nye system og de nye arbejdsgange, er der behov for en rolig fælles opstart. Når Aula er rullet ud, og skoler og fritidsinstitutioner er blevet fortrolige med systemet, åbnes systemet op, så enhederne selv kan justere opsætning og anvendelsen af Aula internt.

10 10 Mål Eksempler Gruppe til ledelsesinformation På skolen opretter ledelsen en gruppe for hele skolens personalegruppe. I denne gruppe er det kun ledelsen, der har rettigheder til at producere indhold (lave opslag, tilføje kalenderindhold etc.). Hele personalegruppen har nu et sted, hvor de altid kan finde ledelsens informationer, og ledelsen får et forum til den interne kommunikation på arbejdspladsen. Videndeling om personfølsomt indhold Tine er lærer for Jesper, der har Aspergers syndrom. Tine kontakter Frejaskolen, der er kompetencecenter for elever med fx Aspergers syndrom. En konsulent fra Frejaskolen giver sparring via et møde, der indkaldes til i Aula. Efterfølgende sender Frejaskolens konsulent referat og handleplan via Sikker besked i Aula til Tine, der gemmer de personfølsomme oplysninger i Sikker fildeling. De pædagogiske medarbejdere, der arbejder med Jesper, er tildelt rettigheder til at orientere sig i oplysningerne og støtte Jesper i at nå sine mål i handleplanen. Retningslinjer Aula opsættes i den smallest mulige version i medarbejdervisning med kun de mest nødvendige grupper dvs. uden mulighed for at kommentere på opslag, og kun med de widgets, som er centrale for medarbejdernes opgaveløsning. Aula opsættes som udgangspunkt så kun ledelse, administrator og pædagogisk ressourceperson får mulighed for at danne grupper og tildele rettigheder. Aula opsættes så dialog og samarbejde mellem skole og fritidsinstitution er mulig, så snart det er muligt i Aula at samarbejde mellem Aula-enheder. Aula opsættes og anvendes så pædagogiske medarbejdere kan kommunikere med områdernes tværprofessionelle teams via Aula, så snart det er muligt i Aula at samarbejde mellem Aula-enheder. Alle fritidsinstitutioner og skoler faciliterer en proces, hvor medarbejdere, elevråd, forældreråd og skolebestyrelser inddrages og beslutter lokale principper for anvendelse af Aula, fx at definere roller, rettigheder og kriterier for, hvornår en gruppe oprettes.

11 11 Mål 3 Aula Børn skal fremme børnenes deltagelses muligheder og medansvar for egen skoledag under hensyntagen til alder og udviklingstrin Alle børn og unge skal have indflydelse på deres hverdag, trivsel og læring. I strategien Vores børn fælles ansvar understreger Børne- og Ungeudvalget, at det er et fælles ansvar at skabe det gode børne- og ungeliv i København. Inddragelse er en grundsten i demokratisk dannelse, og det er med til at gøre de unge klar til hverdagen på en ung - domsuddannelse. Børn i fritidsinstitution og indskoling er som udgangspunkt afhængige af, at deres forældre hjælper til med at få de nødvendige redskaber med i skole. Men allerede på mellemtrinnet er børnene i stand til at varetage flere af opgaverne selv med deres forældre i ryggen. Samarbejdet mellem skole og hjem skal inkludere børnene og i særlig grad de unge. I Aula modtager børn og forældre fra 4. klasse som udgangspunkt de samme informationer via opslag og grupper, så børnene bliver inddraget i deres hverdag og får mulighed for at involvere sig.

12 12 Mål Eksempler Marie, mor til Mette i 5.U Marie og Mette modtager begge den ugentlige information fra Mettes lærere. Søren, far til Dagmar i 8.B Søren modtager som udgangspunkt ikke den ugentlige information fra Dagmars lærere længere. Fordi Dagmar er i udskolingen, er det som udgangspunkt Dagmar selv, der modtager den ugentlige information. Søren modtager indkaldelser til møder og samtaler og besked om, hvis der fx er lus i pigegruppen i klassen. Hvis der opstår behov for at Søren i højere grad involveres, så han kan støtte Dagmar, kan Dagmars lærer sørge for, at Søren også modtager ugentlig information. Retningslinjer Tonen og kommunikationen i Aula tilpasses børnenes alder og udviklingstrin. Aula opsættes, så børn som udgangspunkt ikke kan skrive til forældre og omvendt. Aula anvendes som udgangspunkt, så børn modtager samme beskeder om aktiviteter i klassen som forældre i mellemtrinnet og udskoling. Skoler skal tilstræbe at Aula opsættes så børn, der har særlige roller og opgaver (fx elevrådsdeltagelse) på skolen, har mulighed for at kommunikere med deres samarbejdsrelationer i Aula. Aula anvendes, så børn i udskolingen som udgangspunkt er primære modtagere af information fra skolen, mens forældrene er sekundære, afstemt efter barnets udviklingstrin og indhold. Skoler skal tilstræbe at anvende Aula i sammenhæng med Meebook, så børnene nemt og hurtigt får overblik over deres aktiviteter og opgaver. Alle fritidsinstitutioner og skoler faciliterer en proces, hvor elevråd, medarbejdere og skolebestyrelser inddrages og beslutter lokale principper for anvendelse af Aula, fx hvad børn kan eller skal tage ansvar for på forskellige klassetrin, samt hvordan de kan og skal kommunikere med deres lærere og med hinanden.

13 13 Mål 4 Sikkerhed I Aula skal vi hæve sikkerhedsniveauet for de oplysninger, vi deler om vores børn Persondataforordningen har sat nye krav og standarder for, hvordan data med personfølsomme oplysninger håndteres. De krav og standarder lever Aula op til. Med Aula får de pædagogiske medarbejdere, børn og forældre et system, hvor data opbevares forsvarligt når Aula anvendes korrekt. I Københavns Kommune instrueres medarbejdere i, hvordan de logger sikkert på Aula og hvordan Aula Sikker Fildeling anvendes, når der er tale om data med personhenførbare oplysninger (GDPR-efterlevelse). Retningslinjer På skolerne er Data i KMD Elev datagrundlaget for Aula. Data i KMD Elev registreres korrekt og vedligeholdes for børn, forældre/værger, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere i skoler. Sikre filer i Aula skal oprettes og anvendes, således at det kun er medarbejdere, der har en faglig og saglig grund til at tilgå de personfølsomme oplysninger, der har mulighed for det. Alle fritidsinstitutioner og skoler faciliterer en proces, hvor medarbejdere, forældreråd og skolebestyrelser inddrages og beskriver sikre arbejdsgange i Aula.

14

15 15 Afgrænsning Afgrænsning Aula skal sikre nem adgang til andre relevante pædagogiske værktøjer, herunder eksempelvis Meebook, Office 365 og administrative værktøjer som bl.a. skemaplanlægning, vikarplanlægning, brugeradministration m.m. Aula er ikke et didaktisk og administrativt værktøj. Aula indeholder nye muligheder for at videndele på tværs af og mellem enheder, bydækkende enheder og områderne. Med Aula bliver det også muligt at kommunikere på tværs med alle brugertyper i Aula, fx kan de bydækkende enheder kommunikere direkte med lærere, pædagoger, elever og forældre og vice versa. Fx er der potentiale for, at Åben Skole, Københavner-akademiet, mediepatruljer mv. kan formidle deres tilbud i Aula. Forvaltningen undersøger frem til 2020, hvordan Aula bedst muligt kan understøtte arbejdsfællesskaber på tværs af kommuner samt understøtte videndeling mellem enheder og forvaltning.

16

17 17 Kanalstrategi Kanalstrategi Anvendelsesstrategien sætter retningen for, hvordan vi skal opsætte og anvende Aula i København. I kanalstrategien tegner vi snitfladerne imellem Aula og læringsplatformen Meebook og Office 365 for at skitsere, hvad der skal anvendes til hvilke formål. Kommunikationsplaform Læringsplaform Produktionsplatform

18 18 Kanalstrategi Skoler Medarbejdere Medarbejdere på skolerne (fx skolepædagoger, lærere og ledelse) har tre digitale platforme. Kommunikation med forældre om nødvendig information (fx udstyr eleven skal medbringe for at undervisningen kan gennemføres) Kommunikation med forældre om personfølsomt indhold (fx barnets trivsel) Kommunikation med ledere og kollegaer Kommunikation med fritidsinstitutioner og andre skoler Sikkerhed i opbevaring af information med personfølsomt indhold Hjemmeside skolens ansigt udadtil. Der udarbejdes en fælles skabelon, som alle tager udgangspunkt i, når de skal sætte deres hjemmeside op. Dette gøres for at sikre ensartet og professionel kommunikation, som lever op til de lovmæssige krav til indhold og layout. Planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisningen Samarbejde med kollegaer om forberedelse af undervisning Ugeplan vises i Aula (widget) Information til forældre og elever om elevplaner, som en del af den løbende evaluering af undervisningen Foretage undervisningsparathedsvurderinger. Værktøjet KbhOvergang anvendes fortsat til vidensoverdragelse fra børnehave til fritidsinstitution og skole. Ledere & administrative medarbejdere Pædagogisk Office 365 Produktion digital tekst- og medieproduktion, til brug i undervisningen Samarbejde deling af dokumenter samt samarbejde medarbejdere imellem og imellem lærere og elever Integration af digitale materialer til Meebook, som kan anvendes i den planlagte undervisning Administrativ Office 365 Kommunikation imellem ledelsen og den øvrige forvaltning via Outlook kalender og beskedsystem Samarbejde deling af dokumenter samt samarbejde omkring produktioner ledelsen imellem Opbevaring af filer og dokumenter (fx i OneDrive og fælles SharePoint). Opbevaring af ikke personfølsomme filer og dokumenter (fx i OneDrive eller Teams).

19 19 Kanalstrategi Fritidsinstitutioner Medarbejder Medarbejdere på fritidsinstitutioner har to platforme: KbhBarn og Aula. Forældre Forældre bruger Aula som en indgang til kommunikation med skole og fritidsinstitution. Kommunikation med forældre om nødvendig information bl.a. komme- og gåtider Kommunikation med forældre om personfølsomt indhold (fx barnets trivsel) Kommunikation med ledere og kollegaer Kommunikation med skole og andre KKFO/ fritidsinstitutioner Sikkerhed i opbevaring af information med personfølsomt indhold Hjemmeside fritidsinstitutioners ansigt udadtil Der udarbejdes en fælles skabelon, som alle tager udgangspunkt i, når de skal sætte deres hjemmeside op. Dette gøres for at sikre ensartet og professionel kommunikation, som lever op til de lovmæssige krav til indhold og layout. Kommunikation med skole/fritidsinstitutioner om nødvendig information Kommunikation med skole/fritidsinstitutioner om personfølsomt indhold (fx barnets trivsel) Kommunikation med andre forældre via Aulas beskedsystem Overblik over skema, skolens feriedage, temadage, motionsdage etc. i skolens kalender Meddelelser om barnets sygdom og andet fravær Meddelelse om komme- og gåtider og ferieregistreringer. Værktøjet KbhOvergang anvendes fortsat til vidensoverdragelse fra børnehave til fritidsinstitution og skole. KbhBarn anvendes efter behov til information fra klyngeleder og mellem medarbejdere i en klynge. Retningslinjerne for anvend else af KbhBarn aftales med klyngeleder. Information og overblik om det faglige indhold og opsatte læringsmål i de enkelte fag Information om barnets elevplan i de fag, der skal laves elevplaner for.

20 20 Kanalstrategi Børn Kommunikation med skole og andre elever Overblik over deres skema og begivenheder i Aulas kalendervisning Ugeplan vises i Aula (widget) Overblik over årets emner og aktiviteter Overblik over undervisningens konkrete indhold, mål og opgaver Overblik over lektier og opgaver (ugeplansværktøj) Overblik og mulighed for at vurdere egen udvikling og læring i forhold til opsatte faglige og personlige/alsidige mål Opgaveløsning og afleveringer. Pædagogisk Office 365 Produktion digital tekst- og medieproduktion til brug i undervisningen Samarbejde deling af dokumenter samt samarbejde omkring produktioner elever imellem samt mellem elever og lærere/pædagoger Opbevaring af ikke-personfølsomme filer og dokumenter (fx i OneDrive eller Teams).

21 Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen Marts 2019

Kontakt din læringskonsulent. Hvis du skal bruge oplægget til undervisning, har du behov for oplægget i Power Point.

Kontakt din læringskonsulent. Hvis du skal bruge oplægget til undervisning, har du behov for oplægget i Power Point. Kontakt din læringskonsulent Hvis du skal bruge oplægget til undervisning, har du behov for oplægget i Power Point. Pædagogisk personale Formål At du kan anvende og forstå Aula At du får en god forståelse

Læs mere

Dette notat giver en status på implementeringen herunder evaluering af pilotforsøgene (bilag 1).

Dette notat giver en status på implementeringen herunder evaluering af pilotforsøgene (bilag 1). KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på implementering af model for vidensoverdragelse Baggrund I Københavns Kommune gøres vidensoverdragelse

Læs mere

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Her kan Aula-administratorer finde svar på spørgsmål om Aula. Du kan finde svar på spørgsmål om, Login og adgang, Sprog, Skema og kalender, Grupper, OneDrive,

Læs mere

Aula FAQ Version 28. januar 2019

Aula FAQ Version 28. januar 2019 Aula FAQ Version 28. januar 2019 Denne FAQ er lavet på baggrund af de spørgsmål, der er stillet af ledere fra skoler, KKFO og fritidsinstitutioner på Aula workshops i områderne i januar 2019. Man kan finde

Læs mere

Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent. redigerbare PowerPointudgave

Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent. redigerbare PowerPointudgave Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent for den redigerbare PowerPointudgave Vejledning - Lokal tilpasning af oplæg og proces For at sikre at præsentationen og processen passer på jeres skole skal I forud

Læs mere

Anvendelsesstrategi for Aula i Gladsaxe Kommune. Version 1.0,

Anvendelsesstrategi for Aula i Gladsaxe Kommune. Version 1.0, Anvendelsesstrategi for Aula i Gladsaxe Kommune Version 1.0, 18.09.2018 1 Indledning og formål Aula er den nye, fælles kommunikationsplatform for skole og dagtilbud og erstatter dermed SkoleIntra og kommunikationsdelen

Læs mere

Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet

Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet NOTAT Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet Som led i Brugerportalsinitiativet vil der inden for nogle år blive udviklet en ny løsning Samarbejdsplatformen som skal

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Intranet på Kongevejens Skole

Intranet på Kongevejens Skole Intranet på Kongevejens Skole På Kongevejen Skole ønsker vi at benytte SkoleIntra som et dynamisk redskab til information, kommunikation og dialog blandt elever, medarbejdere og forældre. Målsætningen

Læs mere

Elevplaner i Meebook

Elevplaner i Meebook Elevplaner i Meebook en vejledning til ledere, lærere og pædagoger september 2017 Denne vejledning søger at guide ledere og pædagogisk personale til, hvordan arbejdet med elevplaner i Meebook foregår.

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Aula FAQ Version 15. maj 2019

Aula FAQ Version 15. maj 2019 Aula FAQ Version 15. maj 2019 Denne FAQ er lavet på baggrund af de spørgsmål, der er stillet af ledere og ressourcepersoner fra skoler, KKFO og fritidsinstitutioner på Aula-workshops i foråret 2019. Man

Læs mere

September Aula anvendelse. Version. 1.0

September Aula anvendelse. Version. 1.0 September 2018 Aula anvendelse Version. 1.0 Indhold Formål... 3 Hvordan vil vi anvende Aula... 4 Hvilke grupper vil vi have i Aula?... 4 Opslag og beskeder giver mulighed for målrettet kommunikation...

Læs mere

Aula FAQ Version 24. juni 2019

Aula FAQ Version 24. juni 2019 Aula FAQ Version 24. juni 2019 Denne FAQ er lavet på baggrund af de spørgsmål, der løbende stilles af ledere og ressourcepersoner fra skoler, KKFO og fritidsinstitutioner. Man kan finde yderligere funktionsbeskrivelser

Læs mere

Hvem må hvad i grupper?

Hvem må hvad i grupper? Hvem må hvad i grupper? Aula er grupper Gruppe som distributionsliste og rettighedsgruppe En gruppe, der kun benyttes som distributionsliste, gør det nemt og enkelt for medlemmer at sende fx beskeder eller

Læs mere

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde Børne- og Ungdomsforvaltningen Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde for skoler, KKFO, klynger, fritidsklubber, fritidstilbud, institutioner i klynger. FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Vi har derfor udarbejdet denne folder, der danner udgangspunkt for samarbejdet mellem skole og hjem.

Vi har derfor udarbejdet denne folder, der danner udgangspunkt for samarbejdet mellem skole og hjem. Formål med forældresamarbejdet Vi ønsker at styrke elevernes trivsel, udvikling og læring gennem et godt samarbejde mellem skole og hjem. Vi er sammen forpligtet på at skabe gode rammer for et konstruktivt

Læs mere

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse Medarbejder FAQ Indhold Login... 3 + Hvor logger jeg ind på Aula?... 3 + Hvad, hvis jeg både er lærer og forælder til et barn?... 3 Beskeder... 3 + Hvor ser jeg sendte beskeder?... 3 + Hvordan tilføjer

Læs mere

Infotavle. Administratorer kan håndtere rettigheder, widgets, foretage redaktionel styring af indhold samt opsætte både hjemmesider og infotavler.

Infotavle. Administratorer kan håndtere rettigheder, widgets, foretage redaktionel styring af indhold samt opsætte både hjemmesider og infotavler. Funktionalitet i Aula Aula bliver fra 2019 den platform, som elever, forældre og pædagogisk personale på alle landets folkeskoler kan bruge til at kommunikere og dele informationer. Og fra 2020 vil pædagoger

Læs mere

Lokal datamigreringsstrategi for Jammerbugt Kommune I forbindelse med implementeringen af Aula

Lokal datamigreringsstrategi for Jammerbugt Kommune I forbindelse med implementeringen af Aula 1 Lokal datamigreringsstrategi for Jammerbugt Kommune I forbindelse med implementeringen af Aula 1. Baggrund Der lukkes for SkoleIntra til august 2019, hvorfor alle vigtige og nødvendige data skal flyttes

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for det kommende lærerteam og forældre til 0. klasse. Klik

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer. Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4.

Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer. Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4. Første informationsmøde for lokale Aula-administratorer Mandag d. 17. december 2018 Tirsdag d. 18. december 2018 Fredag d. 4. januar 2019 F Ø R S T E I N F O R M A T I O N S M Ø D E F O R L O K A L E A

Læs mere

Aula erstatter ForældreIntra

Aula erstatter ForældreIntra Aula erstatter ForældreIntra Sådan kommer du på Aula 1. Gå til aula.dk 2. Vælg Forælder 3. Log ind med dit UNI Login Har du glemt dit brugernavn eller adgangskode? Vælg Glemt brugernavn eller adgangskode?,

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Brug af Aula i skoler og dagtilbud

Brug af Aula i skoler og dagtilbud Brug af i skoler og dagtilbud Retningslinjer for anvendelse og kommunikation Pædagogisk personale Skole Indhold Introduktion... 2 Det digitale forældresamarbejde... 2 Hvad skal kommunikeres / gøres hvor??...

Læs mere

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Et godt og forpligtende samarbejde mellem skole og hjem er en grundlæggende forudsætning for, at eleverne får en god skolegang.

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole Formål: Dette princip har til formål at skabe overordnede rammer for kommunikation og information i samarbejdet mellem skole og hjem. Hensigten er ikke i at gå i detaljer, da der skal være plads til at

Læs mere

Aula. Chefkonsulent Dorthe Andersen. Kommunedage november 2016

Aula. Chefkonsulent Dorthe Andersen. Kommunedage november 2016 Aula Chefkonsulent Dorthe Andersen Kommunedage november 2016 Aula Grobund i Brugerportalsinitiativet (BPI) baseret på aftale mellem KL og regeringen Skoledel og dagtilbudsdel Alle kommuner tilsluttet skoledelen

Læs mere

Sådan gør vi i Aula. på skoleområdet i Albertslund

Sådan gør vi i Aula. på skoleområdet i Albertslund Sådan gør vi i Aula på skoleområdet i Albertslund Indholdsfortegnelse Teknisk opsætning og rettigheder for roller...3 Widgets fra Meebook...3 1.1 Login og sikkerhedsniveauer...4 1.2 Grupper...4 1.2.1 Åbne

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020 NYT om skoleåret Nyhedsbrev Juni 2019 2019/2020 Ny forvaltningschef Den 3 juni tiltrådte Henriette Krag som ny forvaltningschef for Børneog Kulturforvaltningen. Hun får således ansvaret for kernevelfærdsområder

Læs mere

Du kan som altid finde tidligere statusmails via følgende link på Aulainfo.dk klik her.

Du kan som altid finde tidligere statusmails via følgende link på Aulainfo.dk klik her. Statusmail fra KOMBIT - Udsendt 23. September 2019 Du kan som altid finde tidligere statusmails via følgende link på Aulainfo.dk klik her. 1. Pilotstatsus Erfaringsdeling fra piloterne er meget efterspurgt

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18 Antimobbestrategi for Seden Skole Gældende fra den Skoleåret 2017/18 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi på Seden Skole? Formålet med antimobbestrategien er at: alle børn er glade for at gå

Læs mere

Nedenfor kan du læse, hvilke funktioner Aula vil indeholde, og hvordan de overordnet vil fungere.

Nedenfor kan du læse, hvilke funktioner Aula vil indeholde, og hvordan de overordnet vil fungere. 1 Funktioner i Aula I 2019 udrulles Aula til alle landets kommunale folkeskoler, skolefritidsordninger og andre kommunale institutioner under Folkeskoleloven. Aula erstatter som udgangspunkt skolernes

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø)

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø) Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV - MED ET SÆRLIGT BLIK PÅ DATAINFORMERET LÆRINGSLEDELSE Souschef Martin Trangbæk Jensen Højmeskolen HØJMESKOLEN Indsatser 2015: Digitalt understøttede læringsmål

Læs mere

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Søndre Skole Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Indsatsområde Teamets samarbejde om varieret skoledag Innovation og entreprenørskab (21 skills) Motion & bevægelse USU Fysiske læringsmiljøer Målet for

Læs mere

Fra SkoleIntra til Aula fase 2

Fra SkoleIntra til Aula fase 2 Børne- og Ungdomsforvaltningen Fra SkoleIntra til Aula fase 2 Fra april til september 2018 kopieres skolens fælles dokumenter fra SkoleIntra til fx O365. Figur 1: Tidsplan for flytningen fra SkoleIntra

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Oversigt over Widgets til skoler, som Københavns Kommune køber licenser til.

Oversigt over Widgets til skoler, som Københavns Kommune køber licenser til. Oversigt over Widgets til skoler, som Københavns Kommune køber licenser til. Widget til personale Relevant for Beskrivelse af Widgets Leverandør Educa Elev - Heldagsfravær SSO-link til skolens personale,

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Samarbejde med forældre om børns læring Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Side 1/7 Dette notat præsenterer aktuelle opmærksomhedspunkter i forbindelse med

Læs mere

Meebook i Vesthimmerland Undertitel

Meebook i Vesthimmerland Undertitel Meebook i Vesthimmerland Undertitel Indledning Anskaffelsen af en læringsplatform i Vesthimmerlands Kommune er et led i aftalen omkring Brugerportalsinitiativet, som blev indgået mellem regeringen og KL

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Hej forældre. Nu kommer Aula!

Hej forældre. Nu kommer Aula! Hej forældre Nu kommer Aula! Aula erstatter ForældreIntra Aula bliver fra uge 43 jeres indgang til den digitale kommunikation mellem skole, fritidsinstitution og hjem. Aula erstatter ForældreIntra. Kom

Læs mere

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE KLYNGELEDELSE I KØBENHAVN Alle børn og unge i København skal have lige adgang til at trives, udvikle sig og lære, sådan at de har de bedste muligheder nu og fremover i livet. Dag- og fritidstilbud har

Læs mere

Bilag 1: Understøttelse af implementering af den nye struktur

Bilag 1: Understøttelse af implementering af den nye struktur KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Bilag 1: Understøttelse af implementering af den nye struktur 1. Klyngeledelse Når de nye klynge- og netværksledelser tiltræder d. 1. august 2016,

Læs mere

Handlingskatalog. Handlinger til håndtering af dilemmaer Opgaveudvalget Specialundervisning på skoleområdet

Handlingskatalog. Handlinger til håndtering af dilemmaer Opgaveudvalget Specialundervisning på skoleområdet Handlingskatalog Handlinger til håndtering af dilemmaer Opgaveudvalget Specialundervisning på skoleområdet Fælles struktur og rammer Forvaltningen skal skabe struktur og rammer for at: Sikre brugen af

Læs mere

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev.

KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. KMD Elev klar til AULA - Vejledning til skolens registrering af medarbejder, elever og forældre / værger i KMD Elev. Formål... 3 Ansvar for registrering i KMD Elev... 3 Sammenhæng mellem KMD Elev og UNI-Login

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Anvendelse af Aula og andre it-systemer på skolerne

Anvendelse af Aula og andre it-systemer på skolerne Anvendelse af Aula og andre it-systemer på skolerne Anvendelsesstrategi Retningslinjer, anbefalinger og lokale drøftelser 2 Indhold Anvendelse af Aula og andre it-systemer på skolen... 3 1. Anvendelsesstrategi...

Læs mere

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sjølund-Hejls Skole Gældende fra den Efterår 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil forebygge mobning og fremme trivslen på Sjølund-Hejls Skole for at sikre,

Læs mere

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011 Ikast Vestre skoles antimobbestrategi Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole Gældende fra Skoleåret 2010-2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil med vores antimobbestrategi fremme

Læs mere

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole?

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? SEPTEMBER 2017 Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? Side 2 1. Indledning Denne vejledning skal, sammen med den overordnede implementeringsplan, understøtte skoleledelserne i at følge med i ibrugtagning

Læs mere

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole 2016-2018 1 Denne IT-handleplan er udarbejdet for Toftlund Distriktsskole i efteråret 2016. Den tager udgangspunkt i Tønder kommunes IT-strategi og folkeskoleloven.

Læs mere

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper

Oprydningsplan. Opbygning og opgavetyper Oprydningsplan Opbygning og opgavetyper O P R Y D N I N G S P L A N Oprydningsplanens opbygning 21/6 DEADLINE FOR ALLE OPGAVER I PLANEN: 21/6 OPDELT I 5 FASER MED HVER SIN DEADLINE OPDELT I 4 ROLLER: Aula-administrator

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Samarbejde og kommunikation med forældre

Samarbejde og kommunikation med forældre Samarbejde og kommunikation med forældre Skolens teoretiske grundlag På Munkebo Skole arbejder vi med afsæt i systemisk tænkning. Det betyder, at vi ser alle sociale relationer som systemer. Familien,

Læs mere

Principper for skolens drift

Principper for skolens drift Principper for skolens drift Emne: Skole-hjemsamarbejdet Dato 05-05-2015 Sagsbehandler Preben Skov Christensen Direkte telefonnr. 76 81 36 00 Journalnr. 17.01.01-P21-1-15 Principper for skole-hjemsamarbejdet

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus

Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen

Læs mere

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi 2018-2021 Furesø Kommune 1 Indledning Den digitale og teknologiske verden udfordrer os - nu og i fremtiden, og derfor skal vores børn og unge gøre

Læs mere

Nyt i SkoleIntra. Ole Windeløv. Ivar Sund TÆTTERE PÅ

Nyt i SkoleIntra. Ole Windeløv. Ivar Sund TÆTTERE PÅ Nyt i SkoleIntra Ole Windeløv Ivar Sund Vores Vision At skabe et SkoleIntra der er brugervenligt og en fornøjelse at anvende. der gør hverdagen lettere for både lærere, administratorer, forældre og elever.

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

MoMo giver tid til læring og trivsel

MoMo giver tid til læring og trivsel 2 TID TIL LÆRING OG TRIVSEL MoMo giver tid til læring og trivsel SYSTEMATIC VIL GØRE EN FORSKEL Derfor er MoMo en helt ny og visionær læringsplatform. Med MoMo opfylder vi ikke kun de forventelige krav,

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Status på indkøb og infrastruktur 2. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 3.

Læs mere

Aula uddannelsesforløb - for nye superbrugere på Aarhus Kommunes skoler. Tirsdag d. 17. september Tirsdag d. 1.

Aula uddannelsesforløb - for nye superbrugere på Aarhus Kommunes skoler. Tirsdag d. 17. september Tirsdag d. 1. Aula uddannelsesforløb - for nye superbrugere på Aarhus Kommunes skoler Tirsdag d. 17. september 12-16 Tirsdag d. 1. oktober 11-15 KURSUS FOR NYE SUPERBRUGERE Dagens program 1. Velkommen 2. Hvordan var

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø)

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø) Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse samt FLFs forslag, med kommentarer.

Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse samt FLFs forslag, med kommentarer. Bilag: Revision af ramme for brug af MinUddannelse 16. maj 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.00.00-G01-172-18 Skoleafdelingen Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse

Læs mere

Tjekliste. Aula Administration og Piloterfaringer

Tjekliste. Aula Administration og Piloterfaringer Tjekliste Aula Administration og Piloterfaringer 1 Indhold Tjekliste... 1 Tjekliste... 2 1. Kommunikationskanaler... 3 2. Dashboards... 3 3. Widgets... 4 4. Eksterne brugere... 4 4.1 Eksterne medarbejdere

Læs mere

Skoleåret 2017/18 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 3 Lokale A Dato 8/ Dagsorden / referat

Skoleåret 2017/18 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 3 Lokale A Dato 8/ Dagsorden / referat Dagsorden / referat Ordinære medlemmer: Bo Rasmussen (formand), Merete Pedersen (forældrerepræsentant), Rikke Pyndt (forældrerepræsentant), Lonny Naja Rømer (forældrerepræsentant), Jette Knudsen (forældrerepræsentant),

Læs mere

FORÆLDRE- SAMARBEJDE. En del af den gode undervisning

FORÆLDRE- SAMARBEJDE. En del af den gode undervisning FORÆLDRE- SAMARBEJDE En del af den gode undervisning I pjecen kan du læse om Nye platforme for samarbejdet Ugeplan og nyhedsbrev På mail med forældre Forældremødet Skole-hjem-samtaler Ændringer i den normale

Læs mere

MIMER. En intelligent læringsplatform

MIMER. En intelligent læringsplatform MIMER En intelligent læringsplatform 2 MIMER 01 INTRODUKTION LÆRINGSPLATFORMEN MIMER Mimer er en intelligent læringsløsning, der henvender sig både til elever, forældre, lærere og skolelederne - en fælles

Læs mere

Version 2 - juni 2019/BMB KLAR TIL AULA. KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula

Version 2 - juni 2019/BMB KLAR TIL AULA. KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula KLAR TIL AULA KMD Educa, Brugeradministrationen Skoleintra Aula Version 2 Juni 2019 1 Indhold Formål... 3 Ansvar... 3 Sammenhæng mellem KMD Educa Personale (PULS) og KMD Elev og Uni-login/AULA... 3 Brugeroprettelse

Læs mere

September Gruppetræ. Version 1.0

September Gruppetræ. Version 1.0 Gruppetræ Version 1.0 1 Indhold Gruppetræ... 2 Gruppetyper... 3 Overførsel af hovedgrupper (klasser) til Aula... 3 Eksempler på Aula grupper... 5 Smarte Aula grupper... 6 Årgangsgrupper... 6 Indskolings-,

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere