SKAL VI HAVE EN. Oplæg på årsmøde og generalforsamling i STU-foreningen Consentio KVALITETSMODEL OG HVIS JA HVORFOR SÅ DET?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKAL VI HAVE EN. Oplæg på årsmøde og generalforsamling i STU-foreningen Consentio KVALITETSMODEL OG HVIS JA HVORFOR SÅ DET?"

Transkript

1 Oplæg på årsmøde og generalforsamling i STU-foreningen Consentio 27. OKTOBER 2018, ODENSE KONGRES CENTER SKAL VI HAVE EN KVALITETSMODEL OG HVIS JA HVORFOR SÅ DET? Geert Jørgensen, GJ-Consult

2 INDHOLD Introduktion til temaet og nogle indledende overvejelser Tre kvalitetsmodeller Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Kort introduktion til EQUASS Akkreditering Danmarks kvalitetsmodel Debat - Skal vi have en kvalitetsmodel og hvis ja hvorfor så det?

3 INTRODUKTION TIL TEMAET Lidt om udviklingen af tilbud på det specialiserede socialområde Et skævt indspark om Metoder Dokumentation Evaluering

4 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Ansøgning om godkendelse 1. Stamoplysninger: Ved ansøgning om godkendelse som socialt tilbud skal ansøgeren rette telefonisk eller skriftlig henvendelse til socialtilsynet i den region, hvor tilbuddet er beliggende, og angive en række basisoplysninger. Oplysningerne bliver brugt til at oprette ansøgeren på Tilbudsportalen. 2. Oplysninger til Tilbudsportalen: Når ansøgeren er oprettet på Tilbudsportalen, modtager ansøgeren automatisk en med login til Tilbudsportalen. Ansøgeren skal herefter udfylde en række faneblade med oplysninger på Tilbudsportalen. Oplysningerne udgør en del af ansøgningen og bliver synlige for socialtilsynet, når ansøgeren indsender oplysningerne til godkendelse hos myndigheden. 3. Supplerende oplysninger: Udover indberetningen til Tilbudsportalen er der behov for en række supplerende oplysninger. Disse sendes til socialtilsynet pr. eller post. Udover ansøgningsskemaet afgør socialtilsynet, ud fra en konkret vurdering, hvilke yderligere oplysninger der er behov for at indhente.

5 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.1. Tilbudstype: - Tilbuddets navn - Type af tilbud og hvilken paragraf tilbuddet er hjemlet efter - Navn og adresse på den person, der skal indberette for tilbuddet - Forventet ibrugtagelse af tilbud Stamdata: - Fornavn, efternavn, , telefonnummer på tilbuddets leder - Kontaktperson - Tilbuddets hjemmeside - Etableringsår - Virksomhedsform

6 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen - Evt. koncernnavn, adresse og CVR-nummer - Oplysninger om ejerforhold - Aftaler om fast køb af pladser og med hvem - Beskrivelse af målgruppe - Beskrivelse af eventuelle samarbejdsrelationer - Tilsynsrapport fra embedslægen og evt. tilsynsrapport - Evt. godkendelse fra kriminalforsorgen til alternativ afsoning - Råd eller organiseringer, fx bruger-, pårørende eller forældreråd - Bestyrelsessammensætning og antal medlemmer - Vedtægter - Beskrivelse af tilbuddets beliggenhed og fysiske rammer, herunder værelsestyper og beskrivelse af værelsernes indretning - Handicaptilgængelighed - Beskrivelse af de aktiviteter, borgerne tilbydes (udfyldes kun af botilbud) - Beskrivelse af tilbuddets mad og spiseforhold (udfyldes kun af botilbud).

7 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.3. Plads og normering: - Hovedadresse og øvrige adresser - Navn(e) og adresser på afdeling(er) samt tilbudstype - Antal pladser fordelt på afdelinger og tilbudstyper - Særlige pladstyper - Sammenhæng mellem pladser på tværs af dagtilbud og botilbud - Belægningsprocent, som er anvendt i beregning af taksten - Antallet af ansatte og medarbejderanciennitet angivet i hele år - Antallet af frivillige opgjort i årsværk - Antallet af ansatte opgjort i ledelse og faggrupper i arbejdstimer pr. uge - Beregning af normering - Oplysninger om nattevagt.

8 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.4. Ledige pladser: - Antallet af ledige pladser fordelt på afdelinger og tilbudstyper Økonomi og årsberetning: - Budgetskema for hhv. sociale tilbud og koncerner foreligger på Tilbudsportalen og indeholder: - Årets omsætning - Soliditetsgrad - Overskud i forhold til omsætningen - Lønomkostninger i forhold til omsætningen - Lønomkostninger til fast personale i forhold til omsætningen - Omkostninger til indkøb af særlig ekspertise forhold til omsætningen - Omkostninger til leder i forhold til omsætningen

9 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.5. Økonomi og årsberetning, fortsat: - Omkostninger til bestyrelseshonorarer i forhold til omsætningen - Omkostninger til kompetenceudvikling i forhold til omsætningen - Ejendomsudgifter i forhold til omsætningen - Sygefravær - Personaleomsætningen - Det seneste års faglige udvikling på tilbuddet - Det kommende års faglige udvikling på tilbuddet - Forventede større ændringer på tilbuddet i det kommende år - Budget - Revisionspåtegning.

10 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.6. Faglig tilgang og metode: - Værdigrundlag - Faglige målsætninger for arbejdet med borgeren på tilbuddet - Beskrivelse af tilbuddets arbejde med at sætte mål for borgerne - Beskrivelse af, hvordan tilbuddet følger op på, om borgeren opnår de fastsatte mål - Eventuelle måle- eller udredningsmetoder - Eventuel akkreditering og beskrivelse heraf - Ekstern supervision - Effektevaluering

11 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.6. Faglig tilgang og metode, fortsat: - Brugerevaluering - Oplysning om faglig(e) tilgang (e) de socialfaglige indsatser baseres på - Oplysning om metoder, der anvendes i den socialfaglige indsats - Begrundelse for valg af metode i forhold til tilbuddets målgruppe(r) - Eventuelle metoderedskaber og beskrivelse - Effekter for borgeren ved anvendelse af metoden - Dokumentation for metodens effekt generelt og opfølgning i forhold til borgeren - Udvikling af tilbuddet.

12 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.7. Indsatspakker: Sammensættes ved at vælge og beskrive følgende: - Ydelse, der indgår i indsatsen - Målgruppen, som indsatsen leveres til - Faglig(e) tilgang(e), som anvendes i leveringen af indsatsen - Metode(r), som anvendes i leveringen af indsatsen - Takst for hver ydelse - Evt. kommentarer til taksten - Evt. differentiering af takstniveau for den samme indsats - Periode, taksten er gældende for

13 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.8. Medarbejdere: Tilbud, der søger godkendelse, jf. 101 i lov om social service, skal indberette oplysninger om medarbejdere til Tilbudsportalen i det omfang, som det er muligt på ansøgningstidspunktet. Øvrige tilbud skal angive oplysninger om medarbejdere (antal, personalesammensætning og lønomkostninger) i budgetskemaet. - Initialer - Medarbejdertype - Fødselsdato - Køn - Timer direkte klient-kontakt pr. uge (cirka) - Erfaring med misbrugsbehandling (måneder)

14 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 2. Oplysninger til Tilbudsportalen 2.8. Medarbejdere, fortsat: - Ledelsesfunktioner - Faglig grunduddannelse - Godkendte diplomer/masteruddannelser - Uddannelser der ikke kræver professionsbachelor - Terapeutisk træning/uddannelse - Familieterapi - Oplysninger om evt. ekstern konsulentbistand.

15 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 3. Supplerende oplysninger 3.1. Oplysninger vedrørende bestyrelsesmedlemmer Gælder kun for tilbud med en bestyrelse. Vedhæft en oversigt over bestyrelsesmedlemmer med angivelse af navn og adresse, , kompetencer og status i bestyrelsen Oplysninger om den leder, der ønskes godkendt som den øverste ansvarlige for tilbuddet Angiv navn, alder, faglig baggrund og erhvervserfaring. Angiv, om ansøgeren tidligere har fået afslag på ansøgning om godkendelse og i givet fald hvorfor. Vedlæg CV, eksamensbevis og dokumentation for øvrige relevante kompetencer. Vedlæg kopi af straffeattest og børneattest. Straffeattesten indhentes af ansøgeren eller af den bestyrelse, kommune eller region, der har ansvaret for lederens ansættelse. Socialtilsynet vurderer, om der er behov for indhentning af yderligere dokumentation.

16 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn 3. Supplerende oplysninger 3.3. Beskrivelse af nødvendige medarbejderkompetencer: 3.4. Beskrivelse af overvejelser og påtænkte tiltag i forhold til kompetenceudvikling: 3.5. Beskrivelse af overvejelser og påtænkte tiltag i forhold til trivsel, personalegennemstrømning og sygefravær: 3.6. Godkendelse fra andre myndigheder: Vedlæg dokumentation, eller oplys om igangværende sagsbehandling af godkendelser fra andre myndigheder, fx vedrørende brand, fødevarer, Arbejdstilsyn, Teknik og miljø med videre Fysiske rammer: Vedlæg tegninger over matrikel og bygninger, BBR-meddelelse samt lejekontrakt, hvis der er tale om et lejemål. Vedlæg endvidere dokumentation for, at ejendommen må anvendes til det ansøgte formål i henhold til Bygge- og planlovgivningen Beskriv evt. øvrige oplysninger, som er relevante for socialtilsynet, og som ikke er dækket af ovennævnte:

17 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Uddannelse og beskæftigelse Kriterium 1: Tilbuddet støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til skolegang, uddannelse og beskæftigelse Indikator 1.a: Tilbuddet opstiller i samarbejde med borgerne konkrete, individuelle mål i forhold til at understøtte borgernes skolegang, uddannelse, beskæftigelse eller samværs- og aktivitetstilbud, og der følges op herpå. Indikator 1.b: Borgerne er i dagtilbud, grundskoletilbud, uddannelse, beskæftigelse, eller samværs- og aktivitetstilbud. Medfølgende børn på voksentilbud er i dageller grundskoletilbud. Indikator 1.d: Børnene/de unge i tilbuddet har et stabilt fremmøde i deres dagtilbud, grundskoletilbud, uddannelsestilbud eller beskæftigelse.

18 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Selvstændighed og relationer Kriterium 2: Tilbuddet styrker borgernes kompetencer til at indgå i sociale relationer og opnå selvstændighed Indikator 2.a: Tilbuddet opstiller i samarbejde med borgerne konkrete, individuelle mål i forhold til at understøtte udvikling af borgernes kompetencer til at indgå i sociale relationer og leve et så selvstændigt liv som muligt, og der følges op herpå. Indikator 2.b: Borgerne indgår i sociale aktiviteter i det omgivende samfund. Indikator 2.c: Borgerne har med udgangspunkt i deres ønsker og behov kontakt til og samvær med deres familie og netværk i dagligdagen. Indikator 2.f: Børnene og/eller de unge har en fortrolig relation til en eller flere voksne, der har en positiv betydning for deres liv

19 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Målgruppe, metoder og resultater Kriterium 3: Tilbuddet arbejder med afsæt i en tydelig målgruppebeskrivelse systematisk med faglige tilgange og metoder, der fører til positive resultater for borgern Indikator 3.a: Tilbuddet anvender faglige tilgange og metoder, der er relevante i forhold til tilbuddets målsætning og målgrupper. Indikator 3.b: Tilbuddet dokumenterer resultater med udgangspunkt i konkrete, klare mål for borgene til løbende brug for egen læring og forbedring af indsatsen. Indikator 3.c: Tilbuddet opnår positive resultater i forhold til opfyldelsen af de mål, visiterende kommuner har opstillet for borgernes ophold. Indikator 3.d: Tilbuddet samarbejder aktivt med relevante eksterne aktører for at understøtte, at målene for borgerne opnås.

20 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Sundhed og trivsel Kriterium 4: Tilbuddet understøtter borgernes selvog medbestemmelse Indikator 4.a: Borgerne bliver hørt, respekteret og anerkendt. Indikator 4.b: Borgerne inddrages i og har indflydelse på beslutninger vedrørende sig selv og hverdagen i tilbuddet i overensstemmelse med deres ønsker og behov.

21 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Sundhed og trivsel Kriterium 5: Tilbuddet understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel Indikator 5 a: Borgerne trives i tilbuddet. Indikator 5.b: Borgerne har med støtte fra tilbuddet adgang til relevante sundhedsydelser. Indikator 5.c: Tilbuddets viden og indsats vedrørende borgernes fysiske og mentale sundhed modsvarer borgernes behov.

22 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Sundhed og trivsel Kriterium 6: Tilbuddet forebygger magtanvendelser Indikator 6.a: Tilbuddets pædagogiske indsats understøtter, at magtanvendelser så vidt muligt undgås. Indikator 6.b: Tilbuddet kan håndtere eventuelle magtanvendelser ved at dokumentere og følge op på disse med henblik på løbende læring og forbedring af indsatsen.

23 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Sundhed og trivsel Kriterium 7: Tilbuddet forebygger vold og overgreb Indikator 7.a: Tilbuddets pædagogiske indsats understøtter, at der ikke forekommer vold eller overgreb i tilbuddet.

24 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Organisation og ledelse Kriterium 8: Tilbuddet har en kompetent ledelse Indikator 8.a: Ledelsen har relevante kompetencer i forhold til at lede tilbuddet. Indikator 8.b: Tilbuddet benytter sig af ekstern faglig supervision eller anden form for sparring for ledelse og medarbejdere. Indikator 8.c: Tilbuddet har en kompetent og aktiv bestyrelse.

25 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Organisation og ledelse Kriterium 9: Tilbuddets daglige drift varetages kompetent Indikator 9.a: Borgerne har i forhold til deres behov tilstrækkelig kontakt til personale med relevante kompetencer. Indikator 9.b: Personalegennemstrømningen på tilbuddet er ikke på højere niveau end sammenlignelige arbejdspladser. Indikator 9.c: Sygefraværet blandt medarbejderne er ikke på højere niveau end sammenlignelige arbejdspladser.

26 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Kompetencer Kriterium 10: Tilbuddets medarbejdere besidder relevante kompetencer i forhold til målgruppens behov og tilbuddets metoder Indikator 10.a: Medarbejdergruppen har samlet set relevant uddannelse, opdateret viden og erfaring med målgruppen og tilbuddets metoder. Indikator 10.b: Det er afspejlet i medarbejdernes samspil med borgerne, at medarbejderne har relevante kompetencer.

27 Kvalitetsmodellen i Lov om socialtilsyn Tema: Fysiske rammer Kriterium 14: Tilbuddets fysiske rammer understøtter borgernes udvikling og trivsel Indikator 14.a: Borgerne trives i de fysiske rammer. Indikator 14.b: De fysiske rammer og faciliteter imødekommer borgernes særlige behov. Indikator 14.c: De fysiske rammer afspejler, at tilbuddet er borgernes hjem.

28 KVALITETSMODELLEN I LOV OM SOCIALTILSYN

29 EQUASS European Quality in Social Services er en europæisk kvalitetsmodel, der er udviklet af EPR European Platform for Rehabilitation. Startet udviklingsarbejdet i Første certificering i EQUASS er en generisk model, der kan anvendes af mange forskellige typer sociale tilbud. Der er to niveauer: EQUASS Assurance og EQUAS Exelence Startede European Quality Framework for Social Services of General interest (SSGI) I 2010 for at udbrede ordningen til alle sektorer inden for socialt arbejde. EQUASS holder til i Bruxelles, hvorfra auditorerne kommer For yderligere se

30 The main values behind the quality mark: A client-focused approach of rehabilitation services An awareness of the rights of service users The involvement and empowerment of service users A systematic enhancement of quality of life Motivation of staff Efficient business management practices Measuring and proving the service outcomes and results Services providers that are accountable for their actions and their use of funds

31

32

33

34 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL Udviklet af en række opholdssteder, botilbud og skoletilbud i LOS. Påbegyndt i Akkreditering efter Version 1 påbegyndt i slutningen af 2007 Arbejdet støttet af satspulje- og fondsmidler Ejes i dag af FADK Akkreditering Danmark, Bureau Veritas står for akkreditering iht. ordningen For yderligere se

35 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL KRITERIERNES OPBYGNING Hvert enkelt kriterium i Akkreditering Danmarks standarder er bygget op på følgende måde: Kriterium Hvert kriterium indeholder specifikke krav til tilbuddet. Kravene vil typisk indebære, at tilbuddet skal forholde sig til, beskrive, redegøre for, dokumentere eller revidere specifikke dele af deres praksis inden for kriteriets fokusområde. Akkreditering Danmarks definition og brug af ovenstående begreber fremgår desuden af begrebslisten.

36 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL KRITERIERNES OPBYGNING Formålsbeskrivelse Formålsbeskrivelsen er en kort beskrivelse af baggrunden for og formålet med det enkelte kriterium samt en introduktion til den tænkning, som kriteriet er baseret på. Beskrivelsen konkretiserer, hvorfor netop dette kriterium er i fokus samt, hvad arbejdet med kriteriet bidrager til. Indikatorer Indikatorerne er formuleret som spørgsmål, der refererer direkte til kravene i kriteriet. Tilbuddet kan gennemgå sin kvalitetsbeskrivelse ved hjælp af indikatorerne, og dermed sikre, at de lever op til kriteriets krav. I bedømmelses-processen fungerer indikatorerne ligeledes som et redskab for auditorernes fokusområder og vurdering af, hvorvidt et ansøgertilbud lever op til det enkelte kriterium.

37 Akkreditering Danmarks Kvalitetsmodel

38 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL Modellen er et værktøj, der bidrager til; at forholde sig reflekterende og analytisk til den pædagogiske praksis at arbejde med meningsfuld dokumentation af både den overordnede sociale indsats, den daglige praksis og af resultater således, at det bidrager til kvalificering og udvikling. at arbejde med nye erkendelser, læring og forståelse af, hvordan og hvorfor tilbuddets indsats virker. at øge kontinuiteten og sammenhængen i tilbuddet.

39 Akkreditering Danmarks Kvalitetsmodel Dagtilbud, beskyttet beskæftigelse og STU

40 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD Værdigrundlag Ledelse Kompetencer Styring af kvalitetsarbejdet Sundhed og forebyggelse

41 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD DAGTILBUD, BESKYTTET BESKÆFTIGELSE OG STU Målgruppe og ydelse Udviklingsplaner Opstart & afslutning Arbejdsmiljø & social trivsel Resultatdokumentation

42 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD VÆRDIGRUNDLAG Tilbuddet skal; 1. have et værdigrundlag og beskrive, hvorledes værdierne har konkret betydning for tilbuddets daglige praksis. Herunder skal tilbuddet; a. redegøre for, hvordan værdierne bliver fastlagt. b. beskrive intentionerne bag de udvalgte værdier. 2. sikre, at medarbejderne har kendskab til værdierne og sammenhængen mellem værdierne og dagligdagens konkrete handlinger. 3. dokumentere, hvordan konkrete situationer giver anledning til refleksioner over værdigrundlagets indhold og betydning for praksis.

43 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD VÆRDIGRUNDLAG Indikatorer Har tilbuddet et værdigrundlag, og beskrevet, hvordan det har konkret betydning for tilbuddets daglige praksis? Har tilbuddet beskrevet, hvordan værdierne er blevet fastlagt? Har tilbuddet beskrevet, hvilke intentioner, der ligger bag de enkelte værdier? Kan medarbejderne, ud fra konkrete eksempler, genfortælle, hvordan værdierne kommer til udtryk i daglige konkrete handlinger? Kan tilbuddet dokumentere, hvordan konkrete situationer har givet anledninger til refleksioner over værdigrundlagets intentioner og begrebsmæssige indhold?

44 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD LEDELSE Tilbuddet skal; 1. have en beskrivelse af den interne ansvarsfordeling, hvor af ledelsens og bestyrelsens ansvar og opgaver fremgår, herunder a. et organisationsdiagram hvoraf den daglige ansvarsfordeling tydeligt fremgår. 2. have en strategiplan, der omsætter tilbuddets vision, hvoraf følgende fremgår: a. Tid for gennemførelse af strategiplanen b. Handlinger for at opnå strategiplanen c. Hvem gør hvad for at opnå strategiplanen d. Forholdet mellem planlagt og realiseret strategi e. Hvordan det sikres, at alle medarbejdere har kendskab til strategiplanen.

45 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD LEDELSE Tilbuddet skal; 3. have en beskrivelse af de kommunikationsveje, som anvendes internt i tilbuddet og eksternt til samarbejdspartnere, samt med hvilke formål kommunikationen foregår. 4. beskrive hvordan tilbuddet løbende sikrer, at reglerne omkring tavshedspligt og personfølsomme oplysninger følges nøje. 5. dokumentere, hvordan der samarbejdes, på et formaliseret grundlag, med eksterne samarbejdspartnere såvel som internt på tilbuddet mellem eventuelle afdelinger, herunder skal tilbuddet; a. have en oversigt over samarbejdspartnere. 6. have en beskrivelse af, hvordan tilbuddets borgere inddrages i udvalgte organisatoriske forhold omkring tilrettelæggelsen af den daglige drift. I forlængelse heraf skal tilbuddet; a. revidere beskrivelsen for inddragelse af tilbuddets borgere en gang årligt. 7. revidere strategiplan, organisering og kommunikationsveje løbende efter behov.

46 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD LEDELSE Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse af ledelsens og bestyrelsens ansvar og opgaver? Har tilbuddet et organisationsdiagram, hvoraf den interne ansvarsfordeling tydeligt fremgår? Har tilbuddet en strategiplan, som omsætter tilbuddets vision og indeholder oplysninger om tid, handlinger, ansvarsfordeling, forholdet mellem planlagt og realiseret strategi? Kan tilbuddet dokumentere, at alle medarbejdere har kendskab til strategiplanen? Har tilbuddet en beskrivelse af interne og eksterne kommunikationsveje og deres formål? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvordan de løbende sikrer, at reglerne omkring tavshedspligt og personfølsomme oplysninger følges nøje?

47 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD LEDELSE Indikatorer Har tilbuddet dokumentation for, hvordan der samarbejdes med eksterne samarbejdspartnere såvel som internt på tilbuddet mellem eventuelle afdelinger? Har tilbuddet en oversigt over samarbejdspartnere? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvordan tilbuddets borgere inddrages i udvalgte organisatoriske forhold omkring tilrettelæggelsen af den daglige drift? Revideres beskrivelsen for inddragelse en gang årligt? Revideres strategiplanen, organiseringen og kommunikationsvejene løbende efter behov?

48 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD KOMPETENCER Tilbuddet skal; 1. have funktionsbeskrivelser for samtlige medarbejdergrupper. 2. have beskrivelse af aftaler om supervision og anden form for faglig sparring. 3. have kompetenceplaner for hver enkelt medarbejder, som udarbejdes i forbindelse med medarbejdersamtaler. 4. have en kompetencestrategi, der indeholder; a. en oversigt over tilbuddets samlede kompetencer baseret på medarbejdernes individuelle kompetenceplaner. b. en beskrivelse af, hvordan tilbuddet løbende sikrer forholdet mellem eksisterende kompetencer og tilbuddets kompetencebehov samt den strategiske planlægning i forhold til at kunne indfri målet med indsatsen. c. en oversigt over de enkelte medarbejderes funktioner og ansættelsesvarighed samt en beskrivelse af tilbuddets refleksioner over og strategi for, hvordan der arbejdes for fastholdelse og kontinuitet i medarbejdergruppen. 5. beskrivelse af, hvordan tilbuddet arbejder med at holde sig opdateret med ny faglig viden. 6. revidere kompetencestrategien en gang årligt.

49 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD KOMPETENCER Indikatorer Har tilbuddet funktionsbeskrivelser for samtlige medarbejdergrupper på tilbuddet? Har tilbuddet beskrivelser af aftaler om supervision og anden form for faglig sparring? Har tilbuddet kompetenceplaner for hver enkelt medarbejder? Har tilbuddet en kompetencestrategi indeholdende en oversigt over tilbuddets samlede kompetencer baseret på medarbejdernes individuelle kompetencer, samt en beskrivelse af sikring af fremtidigt kompetencebehov? Har tilbuddet en oversigt over de enkelte medarbejderes funktioner og ansættelsesvarighed samt en beskrivelse af tilbuddets refleksioner over og strategi for, hvordan der arbejdes for fastholdelse og kontinuitet i medarbejdergruppen? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvordan der arbejdes med at holde sig opdateret med ny faglig viden? Reviderer kompetencestrategien en gang årligt?

50 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD STYRING AF KVALITETSARBEJDET Tilbuddet skal; 1. udarbejde et dokument, som beskriver ledelsens forpligtelse, herunder også bestyrelse eller anden overordnet ledelse, til at arbejde med Kvalitets-modellen. 2. have en beskrivelse af ressourcefordeling og -styring, som indeholder: a. hvilke ressourcer, der stilles til rådighed for kvalitetsarbejdet. b. hvordan ansvar og kompetencer fordeles i forbindelse med kvalitetsarbejdet. c. hvordan den interne kommunikation vedrørende kvalitetsarbejdet er tilrettelagt. 3. dokumentere, at der arbejdes med løbende forbedringer gennem identifikation af nødvendige handlinger. I tillæg hertil skal tilbuddet: a. udarbejde og anvende et tids- og aktivitetsstyringsværktøj (ex. et årshjul) b. gennemføre Intern Audit 4. have en etableret praksis for dokumenthåndtering. Hertil skal der foreligge en beskrivelse, som indeholder: a. hvordan der arbejdes med dokumenthåndtering. b. hvordan arbejdet med dokumenthåndtering kontrolleres.

51 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD STYRING AF KVALITETSARBEJDET Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse af, ledelsens og eventuel bestyrelsens forpligtigelse til arbejdet med Kvalitetsmodellen? Har tilbuddet en beskrivelse af ressourcefordeling og styring, der lever op til kriteriets krav herunder: ressoucer til rådighed, ansvar og kompetencer samt interne kommunikation? Kan tilbuddet dokumentere, at der arbejdes med løbende forbedringer gennem identifikation af nødvendige handlinger? Har tilbuddet udarbejdet og anvendt et tids- og aktivitetsstyringsværktøj (ex. et årshjul)? Har tilbuddet en plan for gennemførelse af Intern Audit? Har tilbuddet etableret en praksis for dokumenthåndtering, herunder en beskrivelse af om hvordan der arbejdes med dokumenthåndtering, og hvordan arbejdet med dokumenthåndtering kontrolleres?

52 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD SUNDHED & FOREBYGGELSE Tilbuddet skal; 1. have en sundhedspolitik, der beskriver den sundhedsfremmende og forebyggende indsats. Politikken skal; a. beskrive generelle indsatser og principper for, hvordan tilbuddet arbejder med borgernes sundhed, og desuden beskrive muligheder for at tilpasse dette individuelt for den enkelte borger. b. revideres en gang årligt. 2. have en procedure for medicinhåndtering. Den skal; a. beskrive, hvordan medicinhåndteringen skal finde sted, hvem der har ansvar og kompetence, samt hvordan udleveringen af medicin og eventuelle problemer med udleveringen registreres. b. indeholde en procedure for, hvordan tilbuddet håndterer og indberetter utilsigtede hændelser med fokus på læring af skete hændelser og forebyggelse af gentagelser. c. indeholde en procedure for egenkontrol af medicinhåndtering, som gennemføres en gang årligt. d. revideres en gang årligt.

53 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD SUNDHED & FOREBYGGELSE Indikatorer Har tilbuddet en sundhedspolitik? Beskriver politikken generelle indsatser og principper for, hvordan tilbuddet arbejder med borgernes sundhed, og beskriver politikken muligheder for at tilpasse dette individuelt for den enkelte borger? Reviderer tilbuddet politikken en gang årligt? Har tilbuddet en procedure for medicinhåndtering, der beskriver, hvordan medicinhåndtering skal finde sted, hvem der har ansvar og kompetence, samt hvordan udleveringen af medicin registreres? Har tilbuddet en procedure for, hvordan de håndterer og indberetter utilsigtede hændelser med fokus på læring af skete hændelser og forebyggelse af gentagelser? Har tilbuddet en procedure for egenkontrol?

54 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL ORGANISATORISK STANDARD SUNDHED & FOREBYGGELSE Indikatorer Gennemfører tilbuddet egenkontrol en gang årligt? Reviderer tilbuddet proceduren for medicinhåndtering en gang årligt? Har tilbuddet beredskabsplaner samt beskrivelse af, hvordan indtræf af uhensigtsmæssige hændelser forebygges? Kan tilbuddet dokumentere, at alle medarbejdere kender til beredskabsplanerne, og planerne gennemgås en gang årligt og ved ansættelse? Gennemgås brandberedskabet en gang årligt med alle borgere? Revideres beredskabsplanerne løbende efter behov

55 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD MÅLGRUPPE & YDELSE Dagtilbuddet skal; 1. beskrive målgruppen. 2. beskrive ydelserne. 3. beskrive det faglige grundlag for indsatsen, herunder for sammenhængen mellem de valgte teorier og metoder, der ligger til grund for det pædagogiske arbejde og/eller faglige praksis. 4. sikre, at medarbejderne har kendskab til de faglige teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger til grund for det pædagogiske arbejde og/eller faglige praksis. 5. beskrive, hvordan det faglige grundlag, målgruppe og ydelse gennemgås en gang årligt med alle medarbejdere. 6. revidere ydelsesbeskrivelserne og det faglige grundlag en gang årligt.

56 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD MÅLGRUPPE & YDELSE Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse af målgruppen? Har tilbuddet en beskrivelse af sine ydelser? Har tilbuddet en beskrivelse af det faglige grundlag, herunder teoretisk og metodisk sammenhæng, for tilbuddets indsats? Har tilbuddets medarbejdere kendskab til, hvilke faglige teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger til grund for det pædagogiske arbejde? Gennemgår tilbuddet det faglige grundlag, målgruppen og ydelsesbeskrivelserne, en gang årligt med alle medarbejdere? Reviderer tilbuddet ydelsesbeskrivelserne og det faglige grundlag en gang årligt?

57 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD UDVIKLINGSPLANER Dagtilbuddet skal; 1. have en individuel udviklingsplan for samtlige borgere, som beskriver mål og delmål for den enkelte borgers deltagelse i tilbuddet samt eventuelle aftaler indgået mellem borgeren og tilbuddet. 2. Udviklingsplanen skal; a. udarbejdes i samarbejde med den enkelte borger, såfremt denne ønsker det. Hvis borgeren ikke ønsker dette, skal det dokumenteres. b. tage udgangspunkt i den kommunale handleplan, såfremt en sådan foreligger. c. udarbejdes senest 3 måneder efter opstart. d. opfølges i samarbejde med borgeren mindst hver 6. måned. 3. beskrive, hvordan borgere inddrages i hverdagen på tilbuddet, herunder beskrive overvejelser, aktiviteter og metoder, der anvendes i det pædagogiske arbejde. 4. revidere beskrivelsen for borgerinddragelse en gang årligt.

58 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD UDVIKLINGSPLANER Indikatorer Har alle tilbuddets borgere en udviklingsplan, der beskriver mål og delmål samt de aftaler, der er indgået mellem borgeren og tilbuddet? Er udviklingsplanen udarbejdet i samarbejde med borgeren, såfremt denne ønsker det? Tager udviklingsplanen udgangspunkt i den kommunale handleplan? Er udviklingsplanen udarbejdet senest 3 måneder efter indflytning? Er der foretaget opfølgning af udviklingsplanen i samarbejde med borgeren mindst hver 6. måned?

59 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD OPSTART & AFSLUTNING Dagtilbuddet skal; 1. beskrive processen for opstart og afslutning samt, hvilke overvejelser, der ligger til grund for denne. 2. beskrive deres tilgang til håndtering af og samarbejde med eventuelle andre tilbud og myndigheder om planlægning af den enkelte borgers opstart og afslutning af et forløb, herunder; a. beskrive fremgangsmåden for informationsudveksling. b. beskrive eventuelle former for afrapportering, der forekommer under borgerens forløb på tilbuddet. 3. beskrive, hvordan borgeren inddrages i sit forløbs opstart og afslutning på tilbuddet, herunder; a. beskrive fremgangsmåden for informationsudveksling. 4. revidere beskrivelsen af et forløbs opstart og afslutning en gang årligt.

60 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD OPSTART & AFSLUTNING Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse af processen for opstart og afslutning samt, hvilke overvejelser, der ligger til grund for denne? Har tilbuddet en beskrivelse af deres tilgang til håndtering af og samarbejde med andre tilbud og myndigheder om et forløbs opstart og afslutning? Herunder; - en beskrivelse af fremgangsmåden for informationsudveksling? - en beskrivelse af eventuelle former for afrapportering, der forekommer under borgerens forløb på tilbuddet? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvordan borgeren inddrages i sit forløbs opstart og afslutning på tilbuddet? - herunder en nedskreven fremgangsmåde for informationsudveksling? Reviderer tilbuddet beskrivelsen for et forløbs opstart og afslutning en gang årligt?

61 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD ARBEJDSMILJØ & SOCIAL TRIVSEL Dagtilbuddet skal; 1. have en beskrivelse af, hvilke overvejelser, metoder og aktiviteter, der understøtter og styrker borgerens mulighed for at udfolde sig og deltage i et socialt fællesskab. a. revidere beskrivelsen en gang årligt. 1. have en beskrivelse af, hvordan tilbuddet skaber de nødvendige rammer for et fysisk og psykisk arbejdsmiljø med borgernes trivsel i fokus. a. revidere beskrivelsen en gang årligt. 1. dokumentere, at der sammen med borgeren laves individuelt tilpassede aftaler med fokus på at understøtte borgerens kendskab til og brug af egne evner samt, hvordan tilbuddet imødekommer borgerens trivsel og behov i arbejdsmiljøet.

62 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD ARBEJDSMILJØ & SOCIAL TRIVSEL Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse af, hvilke overvejelser, metoder og aktiviteter, der understøtter og styrker borgerens mulighed for at udfolde sig og deltage i et socialt fællesskab? Reviderer tilbuddet beskrivelsen en gang årligt? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvordan de skaber de nødvendige rammer for et fysisk og psykisk arbejdsmiljø med borgernes trivsel i fokus. Reviderer tilbuddet beskrivelsen en gang årligt? Kan tilbuddet dokumentere, at der laves individuelle tilpassede aftaler med borgeren fokus på at understøtte borgerens kendskab til og brug af egne evner samt, hvordan tilbuddet imødekommer borgerens trivsel og behov i arbejdsmiljøet?

63 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD RESULTATDOKUMENTATION Dagtilbuddet skal; 1. have en beskrivelse for hver enkel borger, hvori tilbuddets overvejelser om dokumentation af dennes forandringer og resultater fremgår, herunder; a. beskrive, hvad der måles. b. dokumentere, hvordan der måles. c. beskrive, hvorfor det er relevant at måle resultatet. 2. dokumentere, hvorledes borgeren inddrages i resultatdokumentationen. 3. sikre, at medarbejderne kan redegøre for de etiske overvejelser, der gøres i forbindelse med at vurdere og måle et andet menneskes forandringer. 4. have en beskrivelse af, hvorledes resultater fra hver enkel borger inddrages i den løbende udvikling og kvalificering af de indsatser, som tilbuddet udfører.

64 AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL TILBUDSSPECIFIK STANDARD RESULTATDOKUMENTATION Indikatorer Har tilbuddet en beskrivelse for hver enkel borger, hvori tilbuddets overvejelser om dokumentation af dennes forandringer og resultater fremgår? Beskriver tilbuddet, hvad der måles? Kan tilbuddet dokumentere, hvordan der måles? Beskriver tilbuddet, hvorfor det er relevant at måle resultatet? Har tilbuddet indsamlet dokumentation systematisk på samme måde for den enkelte borger? Herunder beskrevet; - hvad der måles for hver enkel borger? - hvordan det målte dokumenteres? - hvorfor dette er relevant at måle? Har tilbuddet inddraget borgerne i resultatdokumentationsprocessen? Kan medarbejderne redegøre for de etiske overvejelser, der gøres i forbindelse med at vurdere og måle et andet menneskes forandringer? Har tilbuddet en beskrivelse af, hvorledes resultater fra hver enkel borger inddrages i den løbende udvikling og kvalificering af de indsatser, som tilbuddet udfører?

Ansøgningsskema: Godkendelse af nye sociale tilbud

Ansøgningsskema: Godkendelse af nye sociale tilbud Ansøgningsskema: Godkendelse af nye sociale tilbud Praktiske oplysninger Uddrag af 5: Socialtilsynet træffer efter ansøgning afgørelse om godkendelse som generelt egnet af sociale tilbud mv., jf. 4, på

Læs mere

Ansøgningsskema til godkendelse af eksisterende sociale tilbud

Ansøgningsskema til godkendelse af eksisterende sociale tilbud Ansøgningsskema til godkendelse af eksisterende sociale tilbud Praktiske oplysninger Lov om socialtilsyn trådte i kraft 1. januar 2014. Uddrag af 5: Socialtilsynet træffer efter ansøgning afgørelse om

Læs mere

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken Temaer/ indikatorer Dato for tilsynsbesøg Tema 1: Uddannelse og beskæftigelse Kriterium 01: Tilbuddet støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse Indikator

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

Socialrådgiverdage 2013 ADK20.13 KVALITETSMODEL FOR SOCIALT ARBEJDE

Socialrådgiverdage 2013 ADK20.13 KVALITETSMODEL FOR SOCIALT ARBEJDE Socialrådgiverdage 2013 ADK20.13 KVALITETSMODEL FOR SOCIALT ARBEJDE Fonden for Kvalitetsudvikling Viden og Dokumentation Fonden arbejder for At forbedre vilkårene for udsatte børn, unge og voksne At kvalificere

Læs mere

Bilag 1 - Oplysninger på Tilbudsportalen for sociale tilbud

Bilag 1 - Oplysninger på Tilbudsportalen for sociale tilbud Bilag 1 - Oplysninger på for sociale tilbud Dette bilag indeholder beskrivelse af, hvilke oplysninger sociale tilbud skal indberette på. Oplysningerne er inddelt i en række tematiske afsnit, hvor hver

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud 10. juli 2013 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1907 af 29/12/2015 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende

Læs mere

ORGANISATORISK STANDARD

ORGANISATORISK STANDARD Akkreditering Danmark ORGANISATORISK STANDARD ADK 20.13 Dokument nr. 101-ADK20.13 September 2013/2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION... 3 KVALITETSMODELLENS OPBYGNING... 5 STANDARDENS OPBYGNING...

Læs mere

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud I forbindelse med godkendelse af eksisterende sociale tilbud indhentes en stor del af den relevante

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF

KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF KVALITETSMODEL 3.0 Kvalitet i SOF 1 Kvalitetsmodel 3.0 November 2016 Socialforvaltningen Københavns Kommune Stabscenter SOF Kvalitetsudvikling & Resultater 2 KVALITETSMODEL 3.0 I socialforvaltningen arbejder

Læs mere

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet.

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet. Bilag 2 Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilieområdet Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri Social & Sundhed Handicap og Psykiatri Dato: 18. maj 2017 Sagsnr.: 16/21304 Sagsbehandler: Ellen Ross Rasmussen Direkte tlf.: 73766002 E-mail: er.chk@aabenraa.dk Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for

Læs mere

BOTILBUD FOR VOKSNE. Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD ADK DETTE EKSEMPLAR TILHØRER: FADK

BOTILBUD FOR VOKSNE. Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD ADK DETTE EKSEMPLAR TILHØRER: FADK Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD BOTILBUD FOR VOKSNE ADK 20.13 Dokument nr. 103-ADK20.13 September 2013/2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION... 3 KVALITETSMODELLENS OPBYGNING... 5 STANDARDENS

Læs mere

Tilsyn med plejeboliger og friplejeboliger Jf. 151 (SEL)

Tilsyn med plejeboliger og friplejeboliger Jf. 151 (SEL) Tilsyn med plejeboliger og friplejeboliger Jf. 151 (SEL) Koncept 2017 1 Tilsyn med plejeboliger og friplejeboliger Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med plejeboliger og friplejeboliger jf. servicelovens

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsyn med aflastning (SEL 84)

Tilsyn med aflastning (SEL 84) 1 Tilsyn med aflastning (SEL 84) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med aflastning jf. serviceloven 148 a, stk. 4. Tilkøbet omfatter tilsyn med tilbudslignende enheder jf. 84, som ikke hører under Socialtilsyn

Læs mere

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104)

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) 1 Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med beskyttet beskæftigelse samt aktivitets- og samværstilbud jf. servicelovens

Læs mere

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn med sociale tilbud kan en stor del af den relevante

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering. Kvalitetsmodel 2.0

AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering. Kvalitetsmodel 2.0 AKKREDITERING Kvalitetsmodel 2.0 Akkreditering Kvalitetsmodel 2.0 Københavns Kommunes Socialforvaltning Kontoret for Resultater Akkrediteringssekretariatet Kvalitetsmodel 2.0 - Oktober 2014 Indhold Forord

Læs mere

DETTE EKSEMPLAR TILHØRER: FADK. Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD SKOLETILBUD ADK Dokument nr. 104-ADK20.13 September 2013/2015 1

DETTE EKSEMPLAR TILHØRER: FADK. Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD SKOLETILBUD ADK Dokument nr. 104-ADK20.13 September 2013/2015 1 Akkreditering Danmark TILBUDSSPECIFIK STANDARD SKOLETILBUD ADK 20.13 Dokument nr. 104-ADK20.13 September 2013/2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION... 3 KVALITETSMODELLENS OPBYGNING... 5 STANDARDENS

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

BEGREBSLISTE. Borger Borger er her brugt som samlebetegnelse for de børn, unge og voksne som er i kontakt med de tilbud som Kvalitetsmodellen dækker.

BEGREBSLISTE. Borger Borger er her brugt som samlebetegnelse for de børn, unge og voksne som er i kontakt med de tilbud som Kvalitetsmodellen dækker. BEGREBSLISTE Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø er samspillet af vilkår og påvirkninger, som borgerne og medarbejdere arbejder under og med, samt de relationer, som borgerne og medarbejdere indgår i. Det er samtidig

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer Region Midtjylland Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for individuelle planer Resume over arbejdsgange vedrørende individuelle planer Udarbejdelse af individuelle planer Generelt

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper Eksempel A. Voksne, Tema 1., Uddannelse & Beskæftigelse Eksempel B. Voksne, Tema 2., Kompetencer Eksempel C. Børn & Unge, Tema 1.,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

INSPIRATIONSHÆFTE. Akkreditering Danmark ADK 20.13

INSPIRATIONSHÆFTE. Akkreditering Danmark ADK 20.13 Dette eksemplar tilhører: Akkreditering Danmark INSPIRATIONSHÆFTE DETTE HÆFTE GIVER INSPIRATION TIL, HVORDAN SOCIALE TILBUD KAN ARBEJDE MED AKKREDITERING DANMARKS KVALITETSMODEL, ADK.2013. OG FORSTÅ INDHOLDET

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbud: Mariested

Tilsynsrapport. Tilbud: Mariested Tilsynsrapport Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Oplysningsskema til driftsorienteret tilsyn sociale tilbud

Oplysningsskema til driftsorienteret tilsyn sociale tilbud Oplysningsskema til driftsorienteret tilsyn sociale tilbud Socialtilsynet fører driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud for at sikre, at tilbuddene fortsat har den fornødne kvalitet, jf. 6 i lov om

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud (0-6 år)

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud (0-6 år) 1 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud (0-6 år) Socialtilsyn Midt tilbyder pædagogisk tilsyn med kommunale dagtilbud, selvejende dagtilbud samt private pasningsordninger, hvori der indgår kommunal finansiering

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Justeret kvalitetsmodel for tilbud Orienteringsdag. Orienteringsdag, januar 2017

Justeret kvalitetsmodel for tilbud Orienteringsdag. Orienteringsdag, januar 2017 Justeret kvalitetsmodel for tilbud Orienteringsdag Orienteringsdag, januar 2017 1. Baggrund og rammer for justeringer af kvalitetsmodellen Baggrund og proces for justeringerne Aftale om politisk opfølgning

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen Socialtilsyn Midt Dokumentationskonferencen 27. Maj 2015 v. Ulla B. Andersen Hvorfor resultatdokumentation på det specialiserede område? For at sikre, at tilbuddene og plejefamilierne skaber udvikling

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Nygodkendelsesrapport

Nygodkendelsesrapport Nygodkendelsesrapport Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Granhus Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Socialpsykiatrisk botilbud Klintegården. Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Godkendt

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Socialpsykiatrisk botilbud Klintegården. Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Godkendt Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Socialpsykiatrisk botilbud Klintegården Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: LIFE TOUR ApS Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: LIFE TOUR ApS Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: LIFE TOUR ApS 15-03-2019 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Syd Lindevej 5A 5750 Ringe Indholdsfortegnelse Læsevejledning

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2014

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2014 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde Botilbud i Frederikssund Kommune Indledning Lov om socialtilsyn trådte i kraft. januar. Formålet med loven er at sikre, at indsatsen

Læs mere

Socialtilsyn Midt. LOS 10. December 2013

Socialtilsyn Midt. LOS 10. December 2013 Socialtilsyn Midt LOS 10. December 2013 Opgaven Socialtilsyn Midt skal godkende og føre driftsorienteret tilsyn med plejefamilier, sociale døgntilbud og ambulante stofmisbrugstilbud i Region Midtjylland

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Fonden SPANGEN. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Fonden SPANGEN. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Fonden SPANGEN Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Nord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Indholdsfortegnelse Læsevejledning 3 Stamoplysninger

Læs mere

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer Boenheden Line Marie Regodkendelse af tilbuddet Line Marie Line Marie er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og almenboliglovens 105 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 17.1 Januar Marts 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Tilsynsrapport. Aflastningshjemmet Rendbjerg Godkendt. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse:

Tilsynsrapport. Aflastningshjemmet Rendbjerg Godkendt. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Aflastningshjemmet Rendbjerg 04-04-2017 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Syd Lindevej 5A 5750 Ringe Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde Botilbud i Frederikssund Kommune Indledning Lov om Socialtilsyn trådte i kraft. januar. Formålet med loven er at sikre, at indsatsen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Botilbuddet Parkvej 12. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Botilbuddet Parkvej 12. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Botilbuddet Parkvej 12 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Justeret kvalitetsmodel for plejefamilier Orienteringsdag. Orienteringsdag, januar 2017

Justeret kvalitetsmodel for plejefamilier Orienteringsdag. Orienteringsdag, januar 2017 Justeret kvalitetsmodel for plejefamilier Orienteringsdag Orienteringsdag, januar 2017 1. Baggrund og rammer for justeringer af kvalitetsmodellen Baggrund og proces for justeringerne Aftale om politisk

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016

Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016 Generelle ændringer i indberetningen til Tilbudsportalen 15. marts 2016 Automatisk godkendelse Automatisk godkendelse af oplysninger Hvad skal tilbuddet Når man tilføjer eller opdaterer oplysninger i indberetningen,

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Nord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Indholdsfortegnelse Læsevejledning

Læs mere

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er en opsummering af socialtilsynets vurdering af, om tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for godkendelse, jf.

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Bo-Selv. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Bo-Selv. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Bo-Selv Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Midt Papirfabrikken 38 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Læsevejledning 3 Stamoplysninger

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Opgangsbofællesskabet Frederiksborgvej Godkendt. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse:

Tilsynsrapport. Opgangsbofællesskabet Frederiksborgvej Godkendt. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opgangsbofællesskabet Frederiksborgvej 2 06-11-2017 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset. Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Opholdsstedet Hedehuset Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Nord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Indholdsfortegnelse Rapporten

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater 1.juli 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Gutfeldtshave Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Gutfeldtshave Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Gutfeldtshave 20-02-2018 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere