DJURSLANDSOMRÅDET PÅ FOOD FESTIVAL 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DJURSLANDSOMRÅDET PÅ FOOD FESTIVAL 2018"

Transkript

1 DJURSLANDSOMRÅDET PÅ FOOD FESTIVAL 2018

2 PROJEKTET Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, FOOD og Det Grønne Museum gik sammen i et projekt, som skulle understøtte, udvikle og hjælpe fødevarevirksomheder på Djursland. Over 15 virksomheder fra Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune var i 2018 med i et forløb, som har udviklet virksomhederne, givet dem synlighed og har øget virksomhedernes afsætning. Forløbet kulminerede i et stort markant Djurslandsområde på i Aarhus, hvor de mere end 15 fødevarevirksomheder fra Djursland deltog. Temaområdet har skabt en samlet identitet og sikret ne nye mulige afsætningsaftaler eller øget omsætningen på eksisterende aftaler. Indsatsen har udelukkede handlet om, hvordan vi kunne hjælpe virksomhederne med at fastholde og øge antallet af arbejdspladser inden for fødevarebranchen på Djursland. Fokus har været på små og mellemstore virksomheder og i 2018 har helt nyopstartede virksomheder deltaget i forløbet.

3 UDBYTTE Andersen Winery har oplevet deltagelsen som en god mulighed for at få en masse samtaler med både indkøbere og forbrugere. Mads Groom Andersen siger: er det helt rigtige sted at få budskabet ud til kunderne og indkøberne. Når folk først hører, at vi laver dessertsolbærvin med bobler så tænker de nej tak men når de så smager, så bliver de overraskede, nysgerrige og synes, at det smager mega godt. Der er tid til at snakke og give den rigtige information til de forskellige kunder. Merete Nielsen fra Holmegaard siger: en var igen i år en fantastisk oplevelse for os. Vi fik total udsolgt, over 60 kg pølser efter historiske opskrifter, og vi kunne have afsat mere, hvis vi ikke havde fået udsolgt. Mange kom til vores stand, fordi at de kunne huske os fra sidste år. Der var også mange positive tilkendegivelser om, at vi var kommet helt med i Nationalpark Mols Bjerge. Vi havde besøg af 2 potentielle nye avlere af Jysk kvæg. en er et fantastisk vindue til at få fat på nye avlere, som måske har svært ved at finde ud af, hvordan man kommer i gang, og hvor man henvender sig.

4 UDBYTTE Virksomhederne får meget ud af at have et fællesområde, som har været med til at skabe en fælles identitet. Martin Lundholm fra Djurs Slagtehus siger: Vi oplever på, at vi bliver virkelig godt eksponeret til gæsterne, desuden får vi meget ud af at tale med de andre i Djurslandsklyngen. De er alle potentielle samarbejdspartnere. Det samme oplever Dinna Hestmark fra Småkageriet, som siger: Vi takker for alletiders oplevelse i år på FOOD. Dejligt at være i samme omgivelser/miljø med de andre lokale. Vi har en fællesforståelse for, hvad det vil sige at være en mindre producent, og ikke mindst at arbejde for det, som vi brænder for.

5 DELTAGENDE PRODUCENTER Norddjurs Kommune Anholt Gin Hylkegaard Vine HolyPizza Djurs Slagtehus Nordisk Bryghus Det Grønne Museum Madens Hus Syddjurs Kommune Småkageriet Restaurant Moment King Carrot Skovsvinet og Ko Holmegaard Mols Organic Andersen Winery Djurslands Madscener

6 Forløbet, som virksomhederne har gennemgået, har været med til at styrke deres identitet, give bedre synlighed og mulighed for at øge deres afsætning. Det forløb, som virksomhederne har været igennem, kan opdeles i flere trin som vist på figur 1: ne Demonstration skøkkenet Planlægning og klargøring til Figur 1: Forløbet

7 SCREENING OG UDVÆLGELSE AF PRODUCENTER ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival I den første periode lavede vi opsøgende kontaktarbejde til potentielle fødevarevirksomheder. Minimum ti fødevarevirksomheder havde muligheden for at deltage i forløbet, og disse virksomhederne indgik nu i et tæt udviklingsforløb med Det grønne museum i samarbejde med FOOD. Der blev sikret en lige repræsentation fra virksomheder i både Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

8 UDVIKLING HOS PRODUCENTERNE ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival Producenterne indgik i et udviklings- og læringsforløb. Bettina Buhl, museumsinspektør på Det Grønne Museum samt madhistoriker har sammen med Per Mandrup, én af Danmarks mest internationalt anderkendte kokke, arbejdet med virksomhederne. Bettina og Per har hjulpet virksomhederne inden for markedsføring og produktudvikling. De har mødt virksomhederne i øjenhøjde og taget udgangspunkt i dér, hvor virksomheden var i deres udviklingsproces. Det opleves ofte, at virksomhederne, specielt de helt små, blot skal have et skub i den rigtige retning samt en deadline at arbejde mod. Det er netop dét, de får i dette forløb, hvor de sigter mod at blive klar til deltagelse på eventet.

9 PLANLÆGNING AF AKTIVITETER I DEMONSTRATIONSKØKKENET ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival Demonstrationskøkkenet er Djurslandsområdets hjerte. Her kommer nes produkter i kompetente kokkehænder. Kokken gav ne idéer til nye anvendelsesmuligheder af deres produkter, og nes produkter blev også sat sammen på kryds og tværs. Der var udarbejdet et aktivitetsprogram til køkkenet, hvor de forskellige i samarbejde med Det Grønne Museum og FOOD planlagde, hvilke aktiviteter de skulle lave og hvornår.

10 PLANLÆGNING AF AKTIVITETER I DEMONSTRATIONSKØKKENET ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival I køkkenet deltog ne, som havde en stand på området, men også andre fra Djursland fik lov at deltage. Specielt deltog helt små, som ikke kunne nå at være klar til en hel weekend i egen stand. Her kunne de i stedet deltage på området i et kortere interval. Producenterne fik sparring på produktudvikling, samtidig med, at de blev markedsført gennem. I alt deltog 15 i køkkenet. Deltagelsen i køkkenet var med til, at fødevarene fik masser af mulighed for dialog med gæsterne og dermed deres potentielle kunder. De levende madlavnings køkkenet gav en levende dialog og masser af mulighed for at inddrage gæsterne. Her fik ne ekstra synlighed. Vores tvungne sammensætningen på kryds og tværs af ne gav et naturligt samarbejde mellem virksomhederne, som i den grad har givet helt nye samarbejder og nyt netværk imellem djurslandsne.

11 PLANLÆGNING OG KLARGØRING TIL FESTIVALEN ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival Efter sparring med Bettina og Per arbejdede fødevarevirksomhederne individuelt videre og planlagde, hvordan de ville markedsføre og brande sig selv på festivalen. Under hele forløbet havde de mulighed for at få sparring med Bettina og Per. Før festivalen skulle virksomhederne forberede sig. Dette indebar, at de skulle have færdigudviklet deres produkt/-er. De skulle finde ud af, hvordan de ville indrette deres stand og meget mere. Her fik specielt de mindre et skub.

12 DELTAGELSE PÅ FOOD FESTIVAL ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival På festivalen stod virksomhederne samlet på Djurslandsområdet, hvilket sikrer de små djurslandske s enkelte deltagelse en volumen på den ellers m2 store festivalplads, som giver dem en markant synlighed og samlet identitet. Djurslandsområdet på bestod af 10 telte/stande med forskellige fødevare fra Djursland. I midten af området var Demonstrationskøkkenet, som fungerede som en samlende funktion i Djurslandområdet. Det levende køkken med konstant aktivitet fungerede som markant blikfang for gæsterne på festivalen. Da indsatsen har været dækket af Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, FOOD, Business Region Aarhus og Region Midtjylland skulle de deltagende fødevare i stedet bidrage med en væsentlig prioritet af deres tid, og med motivation for udvikling af virksomheden. At de små fødevarevirksomheder ikke skulle betale fakturaer for eventdeltagelsen eller udviklingsforløbet har betydet, at de små fødevarevirksomheder overhovedet har haft mulighed for at deltage.

13 OPSAMLING OG EVALUERING ne Demonstrationskøkkenet Planlægning og klargøring til Food Festival Efter festivalen var der en opsamling med virksomhederne og en af deres deltagelse. Forløbet har været med til at sikre, at de djurslandske virksomheder er blevet markedsført overfor både private forbrugere såvel som afsætningskanaler hos detailhandlen, grosister og direkte til foodservice. Virksomhederne fik sparring og hjælp før, under og efter festivalen. Èn af de virksomheder, der efterfølgende meget konkret har kunnet mærke, at de har fået udbredt deres kendskab til gæsterne på er Holmegaard. Efter festivalen havde de en event på gården, hvor interessen pludselig var overvældende stor. Merete Nielsen fra Holmegaard siger: Lige efter vores tilstedeværelse på, havde vi den. 22 sept. et event her på Holmegaard. Oprindelig var der et max. deltagerantal på 60 mennesker, hvilket vi ikke engang havde regnet med at nå. Vi blev 80 og måtte sige nej til yderligere 25. Så med besøgende, aktører og os selv, var vi godt 100 mennesker. Markedsføring virker jo!

14 FASTHOLD DJURSLAND-MOMENTUM Indsatsen har fra projektstart været tænkt og tilrettelagt som et toårigt forløb. Norddjurs Kommune har pga. muligheden for tilsagn til en toårig bevilling givet tilsagn om bevilling frem til Som adviseret, så ansøger vi Syddjurs Kommune om at kunne fortsætte arbejdet med de djurslandske. Projektets indhold vil i 2019 udnytte det momentum, som blev opbygget i Formatet vil i 2019 anvende samme model for processen: ne Demonstration skøkkenet Planlægning og klargøring til

15 FASTHOLD DJURSLAND-MOMENTUM I 2019 vil vi kunne bygge videre på den erkendelse, som de små- og mellemstore djurslandske fødevarevirksomheder har haft gennem deltagelse i Erkendelsen af, at man som lille opstartsvirksomhed har brug for at prioritere synlighed og markedsføring. At det er et overlevelsesvilkår at prioritere ikke bare produktionen af fødevarer, men også bruge kostbar tid på samarbejde med de andre djurslandske. Viden gennem lokalt netværk har sparet dem for ellers mange dyrtkøbte erfaringer, og giver dem samtidig hurtig adgang til sparring hos hinanden. De små virksomheder har desuden erkendt, at det kan være afgørende at få kokkene i denne indsats til at produktudvikle eller skærpe deres sortiment. Alt det, - skal vi fortsætte med i 2019, så de deltagende djurslandske fødevarevirksomheder fastholder deres virksomhed og gerne udvider forretningen og kan skabe flere arbejdspladser i den djurslandske fødevarebranche. Ansøgte beløb hos Syddjurs Kommune er i 2019 kr ex. moms

BRANDING AF FØDEVAREPRODUCENTER FRA DJURSLAND

BRANDING AF FØDEVAREPRODUCENTER FRA DJURSLAND BRANDING AF FØDEVAREPRODUCENTER FRA DJURSLAND Et samarbejde mellem Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Det Grønne Museum og Food Organisation of Denmark - et projekt INDLEDNING Food Organisation of Denmark

Læs mere

Hej Bo. Se desuden vedhæftede oplæg og nedenstående baggrundsbeskrivelse.

Hej Bo. Se desuden vedhæftede oplæg og nedenstående baggrundsbeskrivelse. From: Anna Lund Sent: Sun, 4 Feb 2018 11:27:15 +0100 To: Bo Nymark Kristensen Subject: Oplæg, Nord- og Syddjurs Kommune Attachments: Branding af fødevareproducenter fra Djursland.pdf Hej Bo I Engage Food

Læs mere

INDHOLD SIDE 4 SIDE 6 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 12 SIDE 14 SIDE 16 SIDE 18 SIDE 20 SIDE 22 SIDE 24 SIDE 26 SIDE 28 SIDE 30 SIDE 32

INDHOLD SIDE 4 SIDE 6 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 12 SIDE 14 SIDE 16 SIDE 18 SIDE 20 SIDE 22 SIDE 24 SIDE 26 SIDE 28 SIDE 30 SIDE 32 Region Midtjylland har et vækstlag af småproducenter og iværksættere, der fremstiller fødevarer med vægt på håndværk, økologi, lokalt tilhørsforhold og en kobling mellem fødevarer og oplevelser. Dét er

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Udviklingsdelen Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 1. Titel Projektets titel er Østjyllands Spisekammer udvikling 2. Hvilke nye og forbedrede produkter,

Læs mere

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER 3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER Med økonomisk opbakning fra EU s Regionalfond og Region Sjælland har CAPNOVA, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet taget temperaturen

Læs mere

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1 of 5 Ansøgningsskema til: Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1. Ansøger Oplysninger om ansøger: Navn, adresse, kontaktperson samt øvrige kontaktoplysninger Syddjurs Kommune Lundbergsvej

Læs mere

Målrettet udvikling af fremtidens økologiske succesprodukter

Målrettet udvikling af fremtidens økologiske succesprodukter Målrettet udvikling af fremtidens økologiske succesprodukter Se din virksomhed Fra en ny vinkel Tekst: Traeger A/S, Foto: Tomas Nørfelt, Design: Traeger A/S og Metaphor Reklamebureau A/S, Layout: www.ph7.dk,

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 9. maj 2016 Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Etablering af en lokal udviklingsplatform for forretningsudvikling

Læs mere

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling 3:..vælger den lokale råvare & produktion 4:..fremtidssikrer gennem mangfoldighed 5:..søger

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Iværksætter i praksis lokal- og specialproducerede fødevarer 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 94.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

Østjyllands spisekammer

Østjyllands spisekammer Østjyllands spisekammer KOMPETENCER - VIDEN - INNOVATION Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 Indhold 1. Formålet med projektet... 3 Målgruppe... 3 2. Organisering og beskrivelse

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

Indhentning af tilbud

Indhentning af tilbud Indhentning af tilbud Midtjysk Turisme ønsker at få tilbud på opgaveløsning vedrørende følgende opgaver i regi af Socialfondsprojektet RETHINK Kulturturisme : Konsulentbistand til testprojekt Det internationale

Læs mere

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion

Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion Aktivitet Output Effekt Kritiske antagelser Nye oplevelser og koncepter for lokalsamfund Koncept for fællesspisninger Vi hjælper en række lokalsamfund

Læs mere

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 - STATUS PÅ EUP - HVILKE FORVENTNINGER ER DER? - STATUS PÅ OPLEVELSER & L ÆKKERIER Aktivitet Status - Kick - off * afholdt

Læs mere

Indstilling. Projekt Østjyllands Spisekammer Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Projekt Østjyllands Spisekammer Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. juni 2013 Projekt Østjyllands Spisekammer 2013-2015 1. Resume Projekt Østjyllands Spisekammer sigter på at styrke Østjyllands fødevaresektor

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Projektbeskrivelse til netværksansøgning Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 Indhold 1. Titel... 3 2. Formål... 3 3. De deltagende virksomheder... 3 3.1

Læs mere

København skal også være en del af den nordiske pavillon på MAPIC

København skal også være en del af den nordiske pavillon på MAPIC København skal også være en del af den nordiske pavillon på MAPIC Vi ansøger Københavns Kommune om kr. 162.000 til deltagelse på MAPIC 2018 samt udvikling af markedsføring og PR materiale i samarbejde

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. marts 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den østjyske byregion.

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Fredag den 2. september kl. 13.00-19.00 Spis dit ukrudt Den djurslandske forfatter Anemette Olesen gæster køkkenet og tilbyder gæsterne smagsprøver på retter fra hendes

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk Program efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk fortsætter i efteråret 2014 Samsø Fødevarenetværk har eksisteret i snart tre år. Tre år, der har budt

Læs mere

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Lidt fra den store verden Fødevareerhvervet i

Læs mere

Bornholms Iværksætterprogram 2018 / eksempel på forløb // BILAG B

Bornholms Iværksætterprogram 2018 / eksempel på forløb // BILAG B BUSINESS CENTER BORNHOLM Bornholms Iværksætterprogram 2018 / 2019 - eksempel på forløb // BILAG B Introduktion I det følgende præsenteres et eksempel på deltagelse i Bornholms Iværksætterprogram med et

Læs mere

Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener

Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener 28 millioner kr. til mere økologi Fødevareministeriet har afsat 28 millioner kr. i 2013 til at støtte omlægning til økologi i offentlige køkkener. De penge

Læs mere

Makers. Business. Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO

Makers. Business. Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO Makers + Business Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO KULTURRING ØSTJYLLAND FREMMER TVÆRKOMMUNALT NETVÆRK OG FORRETNINGSUDVIKLING

Læs mere

Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden

Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden Balancerer du rundt med et væld af forskellige kasketter og alt for mange opgaver der skal løses? Har du behov for input til forarbejdning,

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

Ansøgning om midler til Made By Djursland 2018

Ansøgning om midler til Made By Djursland 2018 Ansøgning om midler til Made By Djursland 2018 Ansøgt beløb fra Arbejdsmarkedsudvalget, Syddjurs Kommune: 75.000 kr. Ansøgt beløb fra Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget, Norddjurs Kommune: 75.000 kr.

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Velkommen. Præsentation

Velkommen. Præsentation Velkommen Præsentation Det skal vi tale om i dag Præsentation af organisationen Hvad er Geopark Festival? Hvordan gik GF 2018? Rammer for Geopark Festival 2019 FNs verdensmål & Geopark Odsherreds fokusmål

Læs mere

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske...

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske... ... styrkelse af individuelle og fælles udviklingskompetencer klynge... udvikling af nye koncepter og produkter, der er grundlag for vækst... branding af dig og de øvrige medlemmer - både nationalt og

Læs mere

En ny stærk økologipolitik. - på vej mod en grøn omstilling

En ny stærk økologipolitik. - på vej mod en grøn omstilling En ny stærk økologipolitik - på vej mod en grøn omstilling Fødevareministerens økologipolitiske udspil November 2011 Fødevareministerens November 2011 kologipolitiske udspil En stærk økologipolitik Økologi

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD KOLOFON Midtjysk Turisme Eventboost er skrevet og udgivet

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Den grønne karavane - bæredygtighed i børnehøjde i Syddjurs! 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 100.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark.

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. 60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. Eko-Mat Centrum 21.nov.2012 v. Phd. kandidat, Dorte Ruge, Aalborg Universitet, Forskningsgruppen Måltidsvidenskab og Folkesundhedsernæring.

Læs mere

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Future Food Innovation Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Formål At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods

Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods Guldborgsund Kommune Erhverv og Turisme Att. Kitt Henriksen Parkvej 37 4800 Nykøbing F Tlf.: 25180166 Danmarks største Frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods Idé og formål: Dansk Forum for Frugtvin I 2013

Læs mere

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx Memo stillingen som Event- og Marketingkoordinator Baggrund Tønder Erhvervsråd og Tønder Handelsstandsforening har indgået en aftale om tilpasning af den eksisterende bycenterchefstilling til de behov

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech 28. oktober 2010 Hver femte virksomhed kan levere Cleantech Cleantech. Hver femte virksomhed i Region Midtjylland leverer Cleantechprodukter og - løsninger i form af for eksempel energi fra vedvarende

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING Vi letter ansøgningen GO EUROPE! EN HÅND VI GI R DIG TIL DIN FORSKNING & UDVIKLING Vi letter ansøgningen Nordjyske virksomheder skal

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder

Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder 17. juni 2009 Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder Samfundsansvar. Samfundsansvar optager vækstlagsvirksomhederne i Region Midtjylland, hvor syv ud af ti virksomheder tillægger samfundsansvar

Læs mere

Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk

Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk Facilitetet af Lise Grevenkop-Castenskiold Lise Grevenkop-Castenskiold M.Sc.EE, Management & Business Coach Lise Grevenkop-Castenskiold

Læs mere

- en certificering med saft og kraft... Det starter i skolen zbc.dk

- en certificering med saft og kraft... Det starter i skolen zbc.dk JUICER - CERTIFICERING - en certificering med saft og kraft... Det starter i skolen zbc.dk JUICER - CERTIFICERING Juicer - en certificering med saft og kraft... Skal din virksomhed også kunne tilbyde gæsterne

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Resultater fra workshoppen på konferencen om mindre madspild

Resultater fra workshoppen på konferencen om mindre madspild Resultater fra workshoppen på konferencen om mindre madspild Eftermiddagens program gennemførtes som en workshop. Deltagerne blev inddelt i 7 grupper. Hver gruppe blev bedt om at formulere ét fælles brændende,

Læs mere

Regionens virksomheder kender deres kunder

Regionens virksomheder kender deres kunder 15. oktober 2011 Regionens virksomheder kender deres kunder Kunder. Otte ud af ti af de midtjyske små og mellemstore virksomheder har et godt overblik over, hvem deres kunder er om to år. Om to år forventer

Læs mere

Salg og prissætning Vækstgruppe

Salg og prissætning Vækstgruppe Få viden og værktøjer til strategisk salg og prissætning, der kan øge omsætningen og indtjeningen i din virksomhed Få individuel rådgivning og sparring til udarbejdelse af en salgsplan for din virksomhed

Læs mere

Teatret Svalegangens vision og strategi for

Teatret Svalegangens vision og strategi for Teatret Svalegangens vision og strategi for 2019-2029 MISSION Teatret Svalegangen sætter tidens tanker og følelser i bevægelse HVORFOR? Vi tror på at kunst, der reflekterer og debatterer vores samtid nedbryder

Læs mere

STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN FOR DJURS WIND POWER 2014-2015

STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN FOR DJURS WIND POWER 2014-2015 STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN FOR DJURS WIND POWER 2014-2015 1. Vision Visionen for DJURS Wind Power er udviklet på baggrund af opnåede erfaringer, tillige med forventningerne til markedet indenfor energi

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere

Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere 21 attraktioner og museer - 6 heraf 4-stjernede - 1.1 mio gæster årligt 21 hoteller, kroer, feriecentre - 1.600 senge 21 campingpladser - 7 helårsåbne

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK MOLS BJERGE LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Made By Djursland 2018 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 75.000 kr. 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens navn: Viden

Læs mere

Ideer til afsætning. Konsulent Else Torp Christensen Landscentret, Landdistriktsudvikling. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret

Ideer til afsætning. Konsulent Else Torp Christensen Landscentret, Landdistriktsudvikling. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Ideer til afsætning Konsulent Else Torp Christensen, Landdistriktsudvikling Direkte salg Direkte salg (spring led over) Fra slagter Eget afsætningsnetværk Fra gårdbutik Leveringsordning Torvesalg Butik

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK

SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK SÆT X I KALENDEREN FREDAG DEN 21. JUNI COMWELL KELLERS PARK PARTNER LOUNGES / STREET FOOD AREA / EKSKLUSIVE OPLEVELSER / EVENTS / SHOW OFF / TALKS / FOREDRAG / BUSINESS / NETWORKING / KULINARISKE OPLEVELSER

Læs mere

Markedsmodningsfonden - hurtigere på markedet. Peter Dyhr Andreasen Chefkonsulent/Teamleder

Markedsmodningsfonden - hurtigere på markedet. Peter Dyhr Andreasen Chefkonsulent/Teamleder Markedsmodningsfonden - hurtigere på markedet Peter Dyhr Andreasen Chefkonsulent/Teamleder Informationsmøder juni 2015 Markedsintroduktion af nye innovative produkter skaber vækst Virksomheders introduktion

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

S.34. Af Marc Nøddesbo SFO leder. Samarbejde mellem lærere og pædagoger i indskolingen.

S.34. Af Marc Nøddesbo SFO leder. Samarbejde mellem lærere og pædagoger i indskolingen. S.34 Samarbejdet spænder vidt. Lige fra faste timer hver uge i klassen til at pædagogen deltager i længere forløb. Vi er pt. ved at planlægge en temauge i foråret, og her vil alle lærere og pædagoger deltage.

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S Tid til INNOVATION Innovationsagenterne identificerede en række indsatsområder, og vi fandt hurtigt det fokus- område, der havde det største potentiale. De satte os i kontakt med en ekspert, der havde

Læs mere

Afsluttende rapport om fokuseret indsats i Havets Muligheder. Overordnet beskrivelse:

Afsluttende rapport om fokuseret indsats i Havets Muligheder. Overordnet beskrivelse: Side 1/7 Afsluttende rapport om fokuseret indsats i Havets Muligheder Overordnet beskrivelse: Projektets formål: (Gengivelse af projektets formål i hovedtræk) Indfrielse af (Beskriv overordnet hvorledes

Læs mere

Foretagsomme medarbejdere - Selvtillid, motivation og handlekraft

Foretagsomme medarbejdere - Selvtillid, motivation og handlekraft Foretagsomme medarbejdere - Selvtillid, motivation og handlekraft Hvilken type medarbejder vil du helst have i din enhed? Den proaktive, selvstændige og engagerede type eller den afventende, passive og

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Positive tendenser for midtjyske virksomheder

Positive tendenser for midtjyske virksomheder 2. juni 2008 Positive tendenser for midtjyske virksomheder Erhvervskonjunkturer. Et stort flertal af små og mellemstore virksomheder i region Midtjylland forventer øget eller uændret vækst og antal ansatte.

Læs mere

Fra landets haver til byens maver

Fra landets haver til byens maver Fra landets haver til byens maver Projektansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget vedrørende etablering af nye madsamlinger og madfællesskaber i udvalgte kulturhuse i København Juni 2018 Mere information

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Region Syddanmarks Vækstbarometer. Lokalt engagement

Region Syddanmarks Vækstbarometer. Lokalt engagement Region Syddanmarks Vækstbarometer Lokalt engagement Region Syddanmarks Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 900 direktører for små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. Virksomhederne

Læs mere

OPLEVELSER hos BYHØST

OPLEVELSER hos BYHØST OPLEVELSER hos BYHØST Teambuilding, Madoplevelser og Events Vi tilbyder Det Vilde Madværksted Det Sociale Måltid Den Store Madoplevelse Sanketur Grønne Udfordringer Vild Viden Byhøst Events Teambuilding

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos 2 Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til er et speciale hos Rekruttering til både vikariater og faste jobs indenfor og fødevareindustrien er et speciale hos. Vi har stor erfaring med at finde

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC har svaret

EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC har svaret EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC. 2018 13 har svaret (Den sidste linje er: Kendskab til de andre virksomheder og medlemmer) Hvis ja, vil du kort beskrive det?4 svar Muligt energirenoveringsprojekt

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Velkommen. Præsentation

Velkommen. Præsentation Velkommen Præsentation Det skal vi nå i aften: Rammer for årets Geopark Festival Hvad er Geopark Festivalen Den gode Geopark Festival-oplevelse Fokus på bæredygtighed Temaer og bæredygtighed - sæt ord

Læs mere

CASEEKSAMEN. Salg service C. 26. maj 2015 INDHOLD. (lmo)

CASEEKSAMEN. Salg service C. 26. maj 2015 INDHOLD. (lmo) CASEEKSAMEN Salg service C 26. maj 2015 På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen mellem

Læs mere

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Sted: Viden Djurs Aarhusvej 49 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. oktober 2017 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund Lars Hede

Læs mere