Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl"

Transkript

1 D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: Fakultetssekretariatets mødelokale ØSTER FARIMAGSGADE KØBENHAVN K. Referent: Corinn Sandhoff Pedersen TLF DIR FAX cspe@samf.ku.dk Til stede: Fra A-siden: Troels Østergaard Sørensen (TOES), Axel Larsen (AL), Lars Bo Kaspersen (LBK), Christian Schultz (CS), Carsten Strøby Jensen (CSJ), Helle Samuelsen (HS) og Erwin Koster Kristensen (EKK) Fra B-siden: Anders Milhøj (AM), Lis Højgaard (LH), Charlotte Baarts (CB), Annie Høgh (AH), Heiko Henkel (HH), Vibeke Ring, Rikke Bartholdy (RB) og Jan Majfred (JM) Afbud fra: Tine Gammeltoft, Tina Franck, Kanwal Preet og Merete Rishøj Møller. REF: CSPE SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 SIDE 2 AF 9 Dagsorden: Ad 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ad 2. Opfølgning på og godkendelse af referat fra FSU møde den 20. september 2012 Referatet blev godkendt. TOES orienterede om sammensætningen af institutrådene (punkt 5 i referatet fra den 20.9). Dekanatet har samlet de lokale drøftelser og efterfølgende drøftelser i FLT, i en indstilling om sammensætning og størrelse af institutråd på SAMF. Indstillingen af 16. november til rektorsekretariatet blev uddelt. TOES bemærkede, at der udskrives valg til institutrådene via valgsekretariatet på KU og rådene skal være etableret senest den 1. april Ad 2. Økonomi Der var følgende bilag til punktet: BILAG 3.1: Fakultets- og institutoversigt BILAG 3.2: Resultatoversigt (VT10) BILAG 3.3.: Resultatoversigt (VT50) BILAG 3.4.: Budget 2013 FSU anmodes om at komme med forslag til ændringer af budgetpjecen for 2012: TOES gennemgik bilag SAMF kan forvente at have ca.106 mio. til rådighed i form af ekstern finansiering i Pengene går til projekterne og til overhead til institutterne. Overskuddet på SAMF på ca. 8 mio., som fremgår af bilag 3.2, er under forudsætning af større STÅ effektivitet, dvs. at antallet af ECTS point pr. studerende pr. år skal øges i Rigsrevisionen skal gennemgå KU s formue og KU afventer en rapport til sommer. Først derefter kan det meldes ud, hvordan KU s formue kan disponeres fremover. Der er ingen negative personalemæssige konsekvenser af budgettet. Tværtimod forventes antallet af videnskabelige medarbejdere at stige i de kommende år. På TAP området har SAMF (KU) ikke mulighed for at udvide, på grund af de restriktive besparelseskrav, som er udmeldt af

3 ministeriet. JM oplyste, at han har konkrete forslag til administrative besparelser. TOES opfordrede ham til at formulere de konkrete besparelsesforslag, så de kan forelægges for administratorforum. TOES bemærkede, at det stadig er muligt at komme med input og evt. ændringsforslag til budgetpjecen for TOES oplyste på forespørgsel, at pjecen bl.a. bruges til at belyse fakultetets økonomi overfor eksterne aktører, andre fakulteter el.lign. Den ligger også på fakultetets hjemmeside (se link ovenfor) AH ville vide, hvordan de kr., som gives til institutterne i forbindelse med rekruttering af udenlandske forskere, anvendes. TOES bemærkede at beløbet dels gives som incitament for institutterne til at rekruttere internationalt og til brug for de ekstra omkostninger der kan forekomme i den forbindelse. Målsætningen er at få flere kvalificerede eksterne ansøgere til fakultetet. Ordningen gælder ikke for rekruttering af ph.d.- studerende. HH og RB foreslog, at man bruger nogle af de midler til en international service på fakultetet (udover den centrale ISM). TOES oplyste, at han og prodekanen, i løbet af foråret, vil invitere alle udenlandske forskere fra postdoc og opefter til en drøftelse af de udfordringer de står overfor i forbindelse med rekruttering og under deres ophold her. SIDE 3 AF 9 Ad 4. Fakultetets handleplan 2013 Der var følgende bilag til punktet: Handleplan SAMF 2013, Handleplan SAMF 2012, KU målplan (bilag til handleplan 2013) Handleplanen skal ses i sammenhæng med fakultetsstrategien. Handleplanen viser, hvordan strategien udmøntes på SAMF i B-siden bemærkede, at der mangler ressourcer til udmøntning af handleplanen, især for så vidt angår administration og personale. AM bemærkede, at punktet om personale i handleplanen for 2013, kan forstås sådan, at man ønsker at færre mennesker skal lave mere. Det bør fremgå, hvordan man passer på det personale man har i administrationen, især fordi det kræver mange ressourcer at udmønte effektivisering. TOES bemærkede, at ledelsen vil være opmærksom på ressourcebehovet og trækket på, især administration og personale, når handleplanen skal udmøntes. Dekanatet og FLT vil nu arbejde videre med processen. Dekanatet vil også skrive lidt om det i nytårsbrevet.

4 SIDE 4 AF 9 Ad 5. APV på KU Der var følgende bilag til punktet: Fakultetsrapport SAMF psykisk arbejdsmiljø og Fakultetsrapport SAMF fysisk arbejdsmiljø JM bemærkede, at det forplumrer undersøgelsen, at man ikke skelner mellem deltidsansatte og fast ansatte. AM bemærkede, at det var en overordnet KU beslutning, at deltidsansatte skulle deltage, navnlig på grund af en anmodning fra HUM. Der kan laves specialkørsler hos Rambøl mod betaling, hvis man ønsker at adskille de to grupper. Grundet materialets fortrolighed kan KU ikke selv udtrække data fra undersøgelsen. Vedrørende det fysiske arbejdsmiljø er det især problemer med varme og kulde, der dominerer. EKK er ved at lave en 5 punkts plan omkring varme/kulde problematikken, med forslag til hvordan de større kritikpunkter kan afhjælpes. Det skal bl.a. gøres mere tydeligt, hvornår varmesæsonen starter og slutter. EKK oplyste, at det kan skyldes tekniske problemer, når der ikke kan åbnes for varmen til tiden. Det er Jeudans ansvar. EKK til tage en runde på institutterne med de lokale arbejdsmiljørepræsentanter, for at undersøge, hvor problemerne er. Der var også kritik af undervisningslokalerne i undersøgelsen. AM oplyste, at det især er støj fra vinduerne, problemer med søjler og undervisning med samtidig brug af projektor og tavle, der volder problemer. AH bemærkede, at hun ofte oplever tekniske problemer, fx en hyletone, når mikrofonerne tændes. Hun roste samtidig betjentenes service, når problemerne opstår. EKK oplyste at undervisningslokalerne gennemgås hver dag og at der, i alle lokaler, er oplysning om, hvor man kan henvende sig i tilfælde af problemer. EKK oplyste desuden, at det tekniske udstyr er nyt og fungerer som det skal når det afprøves. Alle mikrofoner i undervisningslokalerne er nu udskiftet. CSC vil gerne have konkrete henvendelser, når problemerne opstår. TOES konstaterede at budskabet fra FSU vedr. undervisningslokalerne er, at man får en god service fra CSC når der er problemer. Han opfordrede til at man straks retter henvendelse til CSC, når problemerne opstår, eller søger hjælp i god tid inden undervisningen påbegyndes, til fx opstilling af udstyr, hvis man har erfaring for at det volder problemer. Vedrørende det psykiske arbejdsmiljø: Samlet set har over 60 % svaret på SAMF. 86 % er tilfredse med jobbet som helhed. CS gjorde opmærksom på at farvekoden skifter i dokumentet, hvilket kan give forvirring omkring resultatet.

5 Det er ph.d.- gruppen, der er mest kritisk. Der laves en særlig ph.d.- evaluering, som varetages af ph.d. skolen. Her kan de ph.d.- studerende give udtryk for deres utilfredshed. Resultatet af ph.d.- evalueringen involverer også ph.d.- udvalget. AM bemærkede, at de ph.d.- studerende giver udtryk for mere stress end andre VIP ere. Det er påfaldende, at de ph.d.- studerende er mere stressede på SAMF end på andre forskellige fakulteter. Det kan skyldes fagenes forskellighed, eller også stilles der for høje krav på SAMF. CS oplyste, at det sociale fælleskab betyder meget, og det er derfor vigtigt at de ph.d.-studerende er tilknyttet en forskningsgruppe. AL oplever også mere tilfredshed og mindre stress hos ph.d.-studerende, som er tilknyttet forskergrupper. Analyser på KU har vist at forholdet til den nærmeste leder er væsentligt for oplevelsen af tilfredshed. HH oplyste, at det ikke fremgå tydeligt nok af undersøgelsen, at det er den overordnende ledelse, de ansatte på antropologi er utilfredse med. Det ser ud som om der er kritik af den lokale ledelse. HS mener der ligger meget arbejde i at afdække, hvor problemerne reelt ligger og hvordan de kan afhjælpes. Der er allerede gjort en del tiltag på instituttet i forbindelse med den sidste APV, derfor er resultatet lidt overraskende. AH bemærkede, at det ikke er helt klart, hvem den nærmeste leder er. TOES bemærkede, at den nærmeste leder er defineret som den leder man har MUS med. Det fremgår af følgeskrivelsen, men ikke af spørgsmålene. AM mener der er grund til bekymring, når SAMF ligger så lavt i tilfredshed i forhold til den overordnede ledelse. Det stiller krav til større synlighed omkring beslutningerne. AL bemærkede, at tilfredshed også har at gøre med forventninger. Hvis man forventer at kunne bestemme selv bliver man skuffet når der træffes overordnede beslutninger, som man ikke kan ændre på. Det bør måske tydeliggøres, hvilke handlemuligheder man har indenfor de rammer der er i universitetsloven. LBK bemærkede, at det er hans opfattelse at det videnskabelige personale ikke kan gennemskue dekanatets og rektoratets beslutninger. AH mente, der er frustration over at der dannes råd og udvalg, hvor medarbejderne høres, men ikke har reel indflydelse. RB oplyste, at institutlederne har ansvaret for at viderebringe de beslutninger, som træffes på FLT. Mange medarbejdere ved ikke at FLT er forkortelsen for Fakultetets Ledelsesteam eller hvad teamet består af. TOES bemærkede, at det nu er den ny arbejdsmiljøorganisation, der skal drøfte APV resultater og handleplaner. FAMU holdt møde den 10. december, hvor der bl.a. blev langt en plan for det videre arbejde. TOES refererede følgende fra mødet i FAMU: Mobning er faldet betydeligt på KU. Der er stort set ingen mobning på SAMF. Der var i FAMU enighed om at man ikke behøver gøre særlige tiltag på dette område, da der allerede er gjort en del tiltag i KU regi. Hvis man oplever ubehagelige episoder, opfordres man til at henvende sig til sin tillidsrepræsentant eller nærmeste SIDE 5 AF 9

6 leder. Sygefravær skal fremover integreres i det psykiske arbejdsmiljø. TOES bemærkede, at der findes en særlig vejledning til lederne på KUnet, hvor man kan se, hvordan man håndterer sygefravær. Her findes også en skabelon til brug for indkaldelse til sygefraværssamtaler: khaandbog/sygefravaer/sider/sygefravaer.aspx SIDE 6 AF 9 Der skal nu laves handleplaner på de enkelte institutter og enheder. Hvis der ikke allerede er etableret lokale arbejdsmiljøgrupper på institutterne, skal de etableres snarest. Tillidsrepræsentanten fra Sociologi gav på mødet tilsagn om, at man på Sociologi også vil sikre tilstedeværelsen af en arbejdsmiljøgruppe. FSU erklærede sig indforstået med den plan, der er vedtaget i FAMU. Ad 6. Bibeskæftigelse Punktet er en opfølgning på punkt 10 fra FSU mødet den 20. september. De nye regler er udstedt af rektor og trådte i kraft den 15. september Reglerne indebærer bl.a. at udvalgte medarbejdergrupper har pligt til at indberette visse typer af bibeskæftigelse til institutlederen hvert andet år. Indberetningen vil blive journaliseret på personsagen. Fakultetsdirektøren har udsendt en mail til institutledere og institutadministratorer om reglerne. Denne mail er videresendt til FSU den 10. december. Der skal på hvert institut igangsættes en proces med at få indsamlet og vurderet indberetningerne. Denne frist er sat til 15. januar Institutlederne indberetter til dekanen. TOES oplyste, at han vil tage det med i de kommende MUS samtaler med institutlederne. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt en bibeskæftigelse skal indberettes, bør man drøfte det med sin leder. AM understregede at der er tale om en ledelsesbeslutning, ikke en HSU beslutning. Reglerne kan ses i medarbejderguiden på KUnet. Her kan man også hente indberetningsblanketten. ult.aspx Institutlederne skal sikre at alle indberetninger foreligger inden 15. januar. Dekanen indhenter indberetning fra institutlederne, direktøren og prodekanen.

7 SIDE 7 AF 9 Ad 7. Akutjob KU er af Uddannelsesministeriet blevet pålagt at skaffe i alt 68 akutjob inden 1. juli Af disse skal SAMF besætte 5 stillinger. Akutjob er forbeholdt personer, hvis dagpenge udløber den 1. januar Det vil være muligt at besætte TAP stillinger som akutjob. Institutterne, driftsområdet og SAMF-IT er blevet bedt om at melde ind, hvis de ønsker stillinger besat som akutjob. Der er allerede to stillinger under besættelse, en på statskundskab og en i driftsområdet. Enhederne skal selv finansiere stillingerne. Ordningen skal drøftes nærmere i næste uge på et møde mellem personalecheferne på KU og jobcenterchefer fra København. Materialet om akutjob kan ses her: Ad 8. MUS afrapportering 2012 Punktet er en opfølgning på punkt 7 fra FSU mødet den 20. september. Der er vedtaget en ny procedure for afrapportering af MUS (udsendt til FSU den 23. november). Det nye er at MUS frekvensen fra og med 2012 skal registreres i forbindelse med den 3 årige APV på KU. I de år, der er mellem hver APV, vil der blive gennemført mini-apv er, som også undersøger antallet af gennemførte MUS. PKU vil følge udviklingen af MUS og være særligt opmærksom på de enheder, der har lav frekvens. Materialet kan ses her: TOES foreslog at der, uanset den ny procedure, stadig følges op på MUS i FSU. TOES vil bede institutlederne om, inden den 1. februar 2013, at meddele, hvornår der afholdes MUS med de forskellige personalegrupper og med hvor mange der holdes MUS med. VR spurgte hvem bibliotekarerne på Fakultetsbiblioteket skulle holde MUS med. Dette vil blive afklaret med Tina Franck. AM bemærkede, at der er et særligt problem med ph.d.- studerende, hvilket måske er medvirkende årsag til den utilfredshed, der kom frem i APV undersøgelsen. Han foreslog, at der afholdes MUS med ph.d.-studerene indenfor det første halve år af deres ansættelse. Ad 9. Orientering fra HSU Dagsorden for HSU møde den 26. september, den 24. oktober 2012 og denne den 21. november 2012 var vedhæftet som bilag.

8 JM efterlyste SUL overenskomsten. Den kan ses på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: ular/2012/~/media/circular/2012/ ashx SIDE 8 AF 9 Ad 10. Meddelelser KU s registrering af anmeldte TR beskyttede hverv ligger nu på KUnet: nisationer%20og%20tillidsrepræsentanter/tillidsrepræsentanter/sider/defau lt.aspx Ad 11. Orientering fra fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Se punkt 5 om APV. TOES oplyste, at sygefraværs- og arbejdsskadestatistik fremover vil blive drøftet i FAMU. Ad 12. Energi v/erwin K.K. Der er lavet en omfattende energiscreening af CSS og der er udarbejdet en rapport med forslag til forbedringer. Jeudan er indstillet på at finansiere forbedringer, som medfører besvarelser på energibudgettet. Energiforbruget er lavere i år end sidste år. Der foreligger en energioversigt ved årsskiftet. Ad 13. Orientering fra de lokale samarbejdsudvalg Antropologi: Har drøftet postdoc politik og revideret normsystemet. Der afholdes et ekstra møde i næste uge om APV resultaterne. Sociologi: Har drøftet APV resultaterne. Statskundskab: Holder møde i næste uge. Psykologi: Har drøftet APV og tiltag i den forbindelse samt sygefravær. Økonomi: Har drøftet APV resultaterne. Fakultetssekretariatet: Har drøftet APV resultaterne. Campus Service City: Intet at bemærke TOES oplyste, at NIAS nu er integreret som et center under Institut for Statskundskab og indgår derfor i det lokale SU på statskundskab. NIAS er i øvrigt flyttet ind i bygning 33. Ad 14. Eventuelt

9 Ny mødedatoer for FSU i 2013 ligger nu på KUnet og på samf.ku.dk: SIDE 9 AF 9

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. SEPTEMBER 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. JUNI 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 20. juni

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 22. SEPTEMBER 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2010 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 23.

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 7. MARTS 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 7. marts

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 22. marts 2012 kl. 10.00 12.00

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 22. marts 2012 kl. 10.00 12.00 D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 24. SEPTEMBER 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 24. september

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 19. SEPTEMBER 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 12. december 2013 kl

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 12. december 2013 kl D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T 12. DECEMBER 2013 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 12. december 2006 kl. 11.00-13.00 Sted:

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 23. MARTS 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 10.

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 31. maj 2007 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 31. maj 2007 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 28. JUNI 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 9. juni

Læs mere

TOES bød velkommen til Bjarke Oxlund, som er nyt medlem af FSU pr. 1. januar BO repræsenterer VIP medarbejderne på Institut for Antropologi.

TOES bød velkommen til Bjarke Oxlund, som er nyt medlem af FSU pr. 1. januar BO repræsenterer VIP medarbejderne på Institut for Antropologi. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 8. DECEMBER 2016 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 8. december 2016

Læs mere

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg DEKANKONTORET - Møde afholdt: 11. juni 2009, kl. 10.00

Læs mere

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut.

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 1. juni 2006 kl. 10.00-12.00 Sted: Fakultetssekretariatet

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 18. juni 2015 kl.

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 6. MARTS 2014 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 6. marts

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 22. SEPTEMBER 2016 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 22. september

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 16. JUNI 2016 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2016 kl.

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 10. MARTS 2016 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2016

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Fra B-siden: Anders Milhøj (AM), Bjarke Oxlund (BO), Henrik Jensen (HJE), Hans Jakob Kirk (HJK), Hilda Rømer Christensen (HRC) og Annette Vester (AV).

Fra B-siden: Anders Milhøj (AM), Bjarke Oxlund (BO), Henrik Jensen (HJE), Hans Jakob Kirk (HJK), Hilda Rømer Christensen (HRC) og Annette Vester (AV). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 21. september

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

TOES bød velkommen til Niels Balslev Wendelbo (NBW), som indledte mødet med sit oplæg om HR- afdelingen, jf. punkt 3.

TOES bød velkommen til Niels Balslev Wendelbo (NBW), som indledte mødet med sit oplæg om HR- afdelingen, jf. punkt 3. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 6. december 2007 kl. 10.00-12.00 Sted:

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 10. DECEMBER 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 10. december

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. marts 2017 kl

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 16. MARTS 2017 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 16. marts 2017

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 26. APRIL 2010 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde afholdt: 19. april 2010 Sted: 22.2.56 NJALSGADE 120 LOKALE 22.2.45

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. MARTS 2010 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 7. juni 2012 Sted: CSS,

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 28. 02. 2014 Tilstede: Prodekan Søren Kristiansen, Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Carina Budum Ertman (CBE), TVA deltog under punkt 2 Sekretariat: Otto Simonsen (OS), Vibeke

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT OKTOBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LT HSU S A G S N O T A T 19. APRIL 2011 Vedr.: Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ OG SAMARBEJDE Sagsbehandler:

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. juni 2008 kl

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. juni 2008 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) 1. AUGUST 2008 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg DEKANKONTORET - Møde afholdt: 12. juni

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2012 Forum FAMU Møde afholdt: Fredag den 27. januar 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay Til stede: Jens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl september 2016 Sted:

Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl september 2016 Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B IKK-LSU M Ø D E R E F E R A T Forum IKK-LSU Mødedato: 31. august 2016 fra kl. 13.00 16.00 7.

Læs mere

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU)

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) KØBENHAVNS UNIVERSITET FSU MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2013 Forum FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) Møde afholdt: Fredag den 11. oktober 2013 Sted: Referent: 15-B-007 Peter Wedel Bay Til stede: A-siden:

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 23. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Anbefaling Ansvarlig Prioritet

Anbefaling Ansvarlig Prioritet Rapport om brug af engelsk som administrativt sprog Endelig handleplan efter behandling på LT-møde den 30. april 2014 1 Anbefaling Ansvarlig Prioritet 1. Udmøntning af parallelsprogspolitikken 1.1 Kommunikationen

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT MARTS 2016 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 31. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl. 13.15-15.15

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B / M Ø D E R E F E R A T 29. OKTOBER 2016 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Fakultetssekretariatets mødelokale, CSS, Øster Farimagsgade 5, 1. sal. lokale 5.146

Fakultetssekretariatets mødelokale, CSS, Øster Farimagsgade 5, 1. sal. lokale 5.146 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT(GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 18. September 2008 kl. 10.00-12.00 Sted:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere