(alle opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(alle opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt"

Transkript

1 Notat Senest redigeret i december Uddannelsesklausuler hvorfor og hvad? HVORFOR? Ved køb af bygge- og anlægsydelser skal det vurderes, om der kan stilles krav om uddannelsesklausuler, jf. Byrådets beslutning fra Byrådet har i 2012 vedtaget, at vurderingen også skal foretages ved køb af tjenesteydelser, der kun kan udføres i Danmark 2. Formålet er at skabe og sikre flere praktikpladser for unge og at skabe et medansvar for at investere i uddannelse med henblik på at opretholde en kvalificeret arbejdskraft. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse HVAD? Der findes 4 hovedformer for uddannelsesklausuler, der forpligter leverandøren til at 1) ansætte én eller flere erhvervsuddannelsespraktikanter (store opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt i bilag 1 2) ansætte ledige i løntilskud eller virksomhedspraktik (mindre opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt i bilag 2 3) formulere og dokumentere sin uddannelsespolitik (små opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt i bilag 3 4) indgå partnerskabsaftaler med henblik på at uddanne arbejdskraft (alle opgaver) eksempel på kontraktvilkår er vedlagt i bilag 4 MSB-Fællessekretariatet Sagsnr. 13/ Journalnr. Sagsbeh. Jesper Bork Telefon Direkte telefon Fax Opgavens omfang og art bestemmer hvilken klausul, der skal anvendes som et kontraktvilkår i udbudsmaterialet. jbor@aarhus.dk Brugen af uddannelsesklausulerne opregnet i punkt 1-3 og kan suppleres med partnerskabsaftaler se mere nedenfor i punkt Sådan vælger du klausul ERHVERVSUDDANNELSESPRAKTIKANTER Leverandøren skal ansætte én erhvervsuddannelsespraktikant ved udbud af bygge- og anlægsopgaver, såfremt: 1) opgaven forløber i mere end seks måneder, og 2) opgaven kræver flere end 10 fuldtidsstillinger at udføre, og 3) entreprisesummen er mindst 10 millioner kroner ekskl. moms 4) og/eller den samlede lønudgift er mindst 4 millioner kroner. 1 Byrådets beslutning af 12. maj 2010 og aftalerne om kommunernes økonomi for Byrådets beslutning af 25. april 2012 og aftalerne om kommunernes økonomi for 2014.

2 Hver gang én af ovennævnte beløbsgrænser herefter nås, stilles der krav om ansættelse af yderligere én erhvervsuddannelsespraktikant. Leverandøren skal ansætte én erhvervsuddannelsespraktikant ved udbud af tjenesteydelser, der kun kan udføres i Danmark, såfremt: 1) den udbudte tjenesteydelse vedrører et fagområde, hvor der er erhvervsuddannelsespraktik, fx men ikke begrænset til ejendomsservicetekniker (vicevært), sikkerhedsvagt, receptionist, mediegrafiker, it-supporter, datatekniker, kontoruddannelse eventuelt med speciale, fx advokatsekretær, offentlig administration, revision m.v., og 2) opgaven forløber i mere end 6 måneder, og 3) opgaven kræver flere end 10 fuldtidsstillinger at udføre, og 4) opgaven beløbsmæssigt har en sådan størrelse, at den berettiger et krav om et antal erhvervsuddannelsespraktikanter. Ved større opgaver vil antallet af beskæftigede ofte variere i kontraktperioden. I så fald kan det være mere rimeligt at stille krav om, at en procentdel af de beskæftigede skal være erhvervsuddannelsespraktikanter. Procentdelen skal stå i forhold til det gennemsnitlige antal beskæftigede i udførelsesperioden. Et krav om 10% vil almindeligvis være rimeligt. 10%-GRÆNSEN Såfremt den vindende tilbudsgiver dokumenterer, at denne allerede har ansat 10 % erhvervsuddannelsespraktikanter set i forhold til det samlede antal årsværk beskæftiget ved virksomheden inden for den faggruppe, som uddannelsesklausulen vedrører, bortfalder kravet om ansættelse af én/flere/en procentdel erhvervsuddannelsespraktikanter. Vurderingen af, om 10 %-grænsen er nået, foretages ved kontraktstart. Efterfølgende ændringer i antallet af årsværk hos den vindende tilbudsgiver i kontraktens løbetid er som udgangspunkt uden betydning. Såfremt den vindende tilbudsgiver som følge af den opgave, der er vundet, får yderligere årsværk, skal 10 %-grænsen dog vurderes på baggrund af det antal årsværk, som den vindende tilbudsgiver har efter nyansættelserne. Ved den vindende tilbudsgiver skal forstås den juridiske enhed, der har indleveret tilbuddet og ikke, fx den koncern, som tilbudsgiver indgår i.

3 De øvrige uddannelsesklausuler kan fortsat finde anvendelse, herunder partnerskabsaftaler. LØNTILSKUD ELLER VIRKSOMHEDSPRAKTIK Leverandøren forpligtes til at ansætte én eller flere ledige i løntilskud eller virksomhedspraktik, såfremt: 1) opgaven er mindre beløbsmæssigt og set i forhold til antallet af beskæftigede, og 2) løntilskudsperioden maksimalt svarer til den periode, det tager at udføre opgaven. Jobcenter Aarhus, kan oplyse nærmere om vilkårene for løntilskud og virksomhedspraktik, herunder om det vil være relevant set i forhold til det konkrete udbud se kontaktdata nederst i notatet. UDDANNELSESPOLITIK Kravet om, at leverandøren har en uddannelsespolitik, skal anvendes på små opgaver, og skal tillige anvendes som supplement til et krav om erhvervsuddannelsespraktikanter og løntilskud/virksomhedspraktik. PARTNERSKABSAFTALER Partnerskabsaftaler kan stå alene, eller anvendes som supplement til de øvrige former for uddannelsesklausuler. Partnerskabsaftalerne har nogle fordele. Aftalerne er frivillige og bygger på samarbejde og dialog. Begge parter i aftalen kan få indflydelse på indholdet. Her åbnes for andre muligheder, end det der er skrevet i udbuddet. De enkelte virksomheder og brancher er forskellige og har forskellige behov i forhold til beskæftigelse og uddannelse. Nogle steder vil der være muligheder for både erhvervspraktikanter, praktikpladser og fritidsjob, andre steder kan leverandøren kun udvikle et mere begrænset antal uddannelsesstillinger. Eksempler på aktiviteter der kan samarbejdes om ved en partnerskabsaftale er: Målrettet samarbejde med Jobcenter Aarhus omkring rekruttering og match af ledige Øget fokus på de faglige uddannelser i folkeskolerne, herunder oplysningsarbejde omkring praktikpladssøgning Netværk af organisationer og ressourcepersoner kan bidrage til matchning mellem praktikpladssøgende og virksomhed Virksomhedsskolen på Aarhus Havn

4 Eksempler på projekter med krav om erhvervsuddannelsespraktikanter MULTIMEDIEHUSET (Dokk1) LYNGÅSKOLEN Eksempler på projekter med partnerskabsaftaler MULTIMEDIEHUSET (Dokk1) SAMARBEJDSAFTALE MED BOLIGFORENINGERNES 5. KREDS SAMARBEJDSAFTALE MED BOLIGFORENINGEN AARHUS OMEGN Bistand til anvendelse af partnerskabsaftaler kan fås ved henvendelse til bl.a. Jobcenter Aarhus se kontaktdata nederst i notatet. 3. Et kontraktvilkår Det skal fremgå af udbudsbekendtgørelsen, der indrykkes i Supplement til EU Tidende/annoncen på eller af udbudsmaterialet, at uddannelsesklausulen er et kontraktvilkår. Det anbefales, at der oplyses om anvendelsen af uddannelsesklausulen allerede i udbudsbekendtgørelsen/annoncen. Følgende tekst kan anvendes i udbudsbekendtgørelsen del III, punkt II.1.4) Andre særlige vilkår eller i annoncen på under punktet Opgavebeskrivelse, og/eller i udbudsbetingelserne; Der er i det som bilag [INDSÆT NUMMER] til udbudsmaterialet vedlagte kontraktudkast indsat [en uddannelsesklausul]/[sociale klausuler]. 4. Sådan håndhæves klausulerne Den uddannelsesklausul, der indsættes som et kontraktvilkår, skal indeholde krav om, at leverandøren dokumenterer, at uddannelsesklausulen er opfyldt. Videre bør uddannelsesklausulen indeholde en bod for tilsidesættelse af bestemmelsen. Boden skal være af en størrelse, så leverandøren ikke finder det økonomisk mere fordelagtigt at betale boden frem for at opfylde uddannelsesklausulen. Det vil almindeligvis være rimeligt at fastsætte en bod svarende til kr ,00 pr. erhvervsuddannelsespraktikant/kr ,00 pr. løntilskudsmedarbejder/virksomhedspraktikant. Se mere i Bilag 1-3.

5 5. Dokumentation og statistik Pr. 1. januar 2014 har kommunale myndigheder pligt til at overveje at anvende uddannelsesklausuler om praktikaftaler i relevante udbud. Det såkaldte følg- eller forklar -princip. Se link til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning Fejl! Hyperlinkreferencen er ugyldig. Relevante udbud er bygge- og anlægskontrakter og tjenesteydelseskontrakter, der kun kan udføres i Danmark, med: En kontraktværdi på mindst 10 mio. kr. ekskl. moms og/eller mindst 4 mio. kr. i lønsum samt En varighed af mindst seks måneder (OBS rammeaftaler er ikke omfattet af følg- eller forklar princippet) Hvis udbuddet er relevant og den konkrete vurdering er, at udbuddet er egnet, skal kommunen: Anvende en uddannelsesklausul om erhvervsuddannelsespraktikpladser (følg) Hvis udbuddet er relevant, og der ikke anvendes en uddannelsesklausul om erhvervsuddannelsespraktikpladser, skal kommunen: Forklare hvorfor der ikke anvendes en uddannelsesklausul (forklar) En forklaring skal fremgå af kommunens hjemmeside i hvert enkelt tilfælde. Indrapporteringen skal ske via Medarbejderportalen Hvornår skal man forklare? Hvis udbuddet er relevant, jf. ovenfor, og den konkrete vurdering er, at udbuddet ikke er egnet, skal ordregiver forklare hvorfor, der ikke anvendes en uddannelsesklausul. En forklaring kan fx være, at det udbudte er udbud af fagentreprise/hovedentreprise, hvor værdien af de enkelte fag-/hovedentrepriser ikke er tilstrækkelig der ikke vil blive brugt ret mange medarbejdere til at udføre den udbudte opgave der ikke mangler erhvervsuddannelsespraktikpladser inden for de relevante fagområder det ikke er relevant at anvende erhvervsuddannelsespraktikanter til at udføre den/de udbudte opgave(r)

6 ordregiver har indsat krav om uddannelsesklausul om ansættelse af ledige i løntilskud eller virksomhedspraktik ordregiver har indsat krav om uddannelsesklausul om at formulere og dokumentere sin uddannelsespolitik ordregiver har indgået en partnerskabsaftaler med henblik på at uddanne og beskæftige arbejdskraft Se eksempler på hvordan man kan forklare, hvorfor der ikke er anvendt en uddannelsesklausul om erhvervsuddannelsespraktikanter i bilag 5. Aarhus Kommune udarbejder statistik på anvendelsen af uddannelsesklausuler, både på antallet af erhvervspraktikanter, men også på antallet af løntilskud/jobtræningsforløb og uddannelsespolitikker m.fl. Indberetningen skal ske via edoc. Sag nr. 13/ Beskæftigelsesudvalget får en sådan status halvårligt, mens Byrådet via personaleredegørelsen årligt får en status på, hvor mange forløb kommunen selv ansætter. Kontaktoplysninger Vil du vide mere om uddannelsesklausuler kan du kontakte, Jesper Bork, mail: jbor@aarhus.dk, tlf Eva-Marie L H Rasmussen, mail: evras@aarhus.dk, tlf Vil du vide mere om løntilskud og virksomhedspraktik kan du kontakte, Janni Filt Kristensen, mail: jfkj@aarhus.dk, tlf , eller Helle Keblovszki, mail: heke@aarhus.dk, tlf Vil du vide mere om uddannelses- og kombinationsaftaler kan du kontakte Ib Kronborg, der er uddannelsesdirektør på Aarhus Tech, mail: ikn@aarhustech.dk, tlf

Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar. 1. Baggrund. Budgetaftale 2014 og 2019.

Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar. 1. Baggrund. Budgetaftale 2014 og 2019. Sagsnr. 00.01.00-A26-1-14 Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar 1. Baggrund. Budgetaftale 2014 og 2019. I budgetaftale 2014 blev det besluttet, at der i Horsens

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune Udbud Uddannelsesklausuler 1 Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Økonomiudvalget den 2. oktober 2012 blev administrationen bedt om,

Læs mere

Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v.

Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v. NOTAT Dato: 10. marts 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-10334 Sagsbeh.: Lars Nielsen Dok id: 574797 Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v.

Læs mere

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler.

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Notat Emne: Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Den 10. oktober 2013 Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune Beslutningsforslag om sociale og arbejdsmæssige

Læs mere

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune 1. Forord Som en hjælp til det lokale erhvervsliv har Thisted Kommune udarbejdet denne guide, der skal være en hjælp til, hvordan man deltager i kommunens

Læs mere

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Udbudsloven hvad er nyt? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber ind på vegne af en offentlig myndighed? Få her en kort oversigt over, hvad de nye regler betyder. Indhold 3

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. NOTAT Dato: 8. december 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-10334 Sagsbeh.: lni Dok id: 565516 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler)

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

I juni 2013 indgik Regeringen og KL en aftale om kommunernes økonomi for 2014, hvor principperne fra Vækstplan DK blandt andet er lagt til grund.

I juni 2013 indgik Regeringen og KL en aftale om kommunernes økonomi for 2014, hvor principperne fra Vækstplan DK blandt andet er lagt til grund. NOTAT VEDRØRENDE Den 05-12-2013 Sagsbeh: AH/LG Sagsnr.: 2013 Dok.nr.: 2013 Udbud & Indkøb Anvendelse af arbejds- og uddannelsesklausuler ved udbud i Frederiksberg Kommune Notatet har til formål at gøre

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:17816-2016:text:da:html Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Sociale hensyn ved indkøb

Sociale hensyn ved indkøb Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk Sociale hensyn ved indkøb Udbud I forbindelse med boligorganisationernes indkøb af bygge- og anlægsarbejder,

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar.

De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar. De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar. Bemærk: læs Horsens Kommune Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler

Læs mere

Betegnelsen arbejdsklausuler henviser til bestemmelser vedr. løn- og arbejdsvilkår i en kontrakt mellem bygherre og entreprenør.

Betegnelsen arbejdsklausuler henviser til bestemmelser vedr. løn- og arbejdsvilkår i en kontrakt mellem bygherre og entreprenør. BILAG 1: Overordnede principper for anvendelse af arbejdsklausuler og sociale klausuler i de udbudte kontrakter Helt overordnet skal anvendelse af arbejdsklausuler og sociale klausuler ses i sammenhæng

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

Administrationsgrundlag - Sociale klausuler Indhold

Administrationsgrundlag - Sociale klausuler Indhold Administrationsgrundlag - Sociale klausuler Indhold Indledning... 2 Jura... 2 Udbudsformer... 4 Tærskelværdier og egnethedsvurdering... 5 Egnethed... 6 Kædeansvar i kontrakter... 7 Idekatalog over sociale

Læs mere

De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar.

De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar. De samlede bilag til retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler samt kædeansvar. Bilag 1 Tillæg til kontrakt arbejdsklausuler mellem Horsens Kommune Teknik og miljø Rådhustorvet

Læs mere

Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler

Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler Arbejdsklausuler og Uddannelsesklausuler i udbud 1 Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler 1. Indledning Økonomiudvalget vedtog den 18. juni 2013, at der

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter LBK nr 1410 af 07/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0002 Senere

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Forslag til ny model for krav om lærlinge på kommunale opgaver Med udgangspunkt i ovenstående anbefales følgende principper samt model:

Forslag til ny model for krav om lærlinge på kommunale opgaver Med udgangspunkt i ovenstående anbefales følgende principper samt model: HØRINGSBREV Kommunaldirektør Stab for Økonomi, IT og Digitalisering Udbudsafdelingen REF: MARMOL SAG: 13/8541 D. 12. januar 2018 Ny model til krav om lærlinge på kommunale opgaver Svendborg Kommunes økonomiudvalg

Læs mere

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune Sagsnr. 88.00.00-G01-5-15 Cpr. Nr. Dato 27-4-2015 Navn Sagsbehandler Karina Christensen Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune 1 Introduktion Dette notat sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse

Læs mere

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever?

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever? Notat 29. august 2017 Sagsbeh.:ANLU J.nr.: 00.22.00-P22-1-17 Spørgsmål fra Sine Heltberg den 1/3-2017 om, hvilke krav stiller vi til henholdsvis løn, arbejdsvilkår og sociale klausuler på sundheds- og

Læs mere

Erfaringsopsamling Projekt Flere praktikpladser

Erfaringsopsamling Projekt Flere praktikpladser Erfaringsopsamling Projekt Flere praktikpladser Indholdsfortegnelse Indledning Baggrund Introduktion til projekt Flere Praktikpladser Erfaringsopsamling Historik og dokumentliste Muligheder og barriere:

Læs mere

Allerød Kommune. Notat om Allerød Kommunes arbejde med social ansvarlighed og bekæmpelse af sort arbejde Allerød Kommunes CSR - pejlemærker

Allerød Kommune. Notat om Allerød Kommunes arbejde med social ansvarlighed og bekæmpelse af sort arbejde Allerød Kommunes CSR - pejlemærker Notat om Allerød Kommunes arbejde med social ansvarlighed og bekæmpelse af sort arbejde Allerød Kommunes CSR - pejlemærker Allerød Kommune 1. Indledning På møder den 16. april og 21. maj 2013 besluttede

Læs mere

Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation

Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation Bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE Kontraktbilag 3 Uddannelses- og sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation 10.05.2012 Indholdsfortegnelse 1. Generelt 3 2. Krav om uddannelsesklausuler 4 3. Krav

Læs mere

Revideret januar 2015. Udbuds- og Indkøbspolitik

Revideret januar 2015. Udbuds- og Indkøbspolitik Revideret januar 2015 Udbuds- og Indkøbspolitik Formål Det overordnede formål med Tønder Kommunes udbuds- og indkøbspolitik er at skabe rammerne for, at Tønder Kommune fremstår som én kunde over for leverandørerne,

Læs mere

Sociale klausuler - uddannelses- og praktikaftaler

Sociale klausuler - uddannelses- og praktikaftaler Sociale klausuler - uddannelses- og praktikaftaler Indledning Offentlige myndigheder skal ved indgåelse af vareindkøbs-, tjenesteydelses- og bygge- og anlægskontrakter iagttage de fællesskabsretlige udbudsregler,

Læs mere

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Rebild Kommune Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Januar 2016 Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Opgavens beskrivelse Rebild Kommune, i det følgende benævnt ordregiver,

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje for Aarhus Kommune

Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje for Aarhus Kommune Annonce Begrænset udbud - Udførelse af grøn pleje for Aarhus Kommune Aarhus Kommune, Natur og Miljø udbyder herved udførelse af grøn pleje i Natur og Miljøs distrikt Syd. Udbuddet gennemføres som et begrænset

Læs mere

Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet.

Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet. Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40089234.aspx Ekstern udbuds ID 236309-2014 Udbudstype Tildeling af kontrakt Dokumenttype

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret januar 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, EUC Nord og Hjørring Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, EUC Nord og Hjørring Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, EUC Nord og Hjørring Kommune Gyldighedsperiode: 2. maj 2014 til 31. august 2015 Aftalens parter Denne forpligtende samarbejdsaftale indgås mellem:

Læs mere

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 13 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:168469-2016:text:da:html Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Der er dog ikke vedtaget en samlet politik for anvendelsen af sociale klausuler ved udbud af tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver.

Der er dog ikke vedtaget en samlet politik for anvendelsen af sociale klausuler ved udbud af tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver. 27-05-2013 Side 1 ØU - Anvendelse af sociale klausuler Sagsnr.: 13/7101 Resumé: Udvalget for Teknik & Miljø protokollerede den 16. januar 2013 en opfordring til ØU om, at der i alle større anlægsarbejder

Læs mere

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:170311-2011:text:da:html DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Bygge- og anlægsarbejde

Læs mere

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:184730-2012:text:da:html DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Vejledning om klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i forbindelse

Vejledning om klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i forbindelse Dato: 6. februar 2013 Sag: OK-12/16598-4 Vejledning om klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i forbindelse med udbud Indledning I dag står ca. 4.300 elever uden en praktikplads. Det er en uholdbar

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

Officielt navn: Århus Kommune Adresse: Rådhuset, Indkøb og Udbud, vær. 326 By: Århus C Postnummer: 8000

Officielt navn: Århus Kommune Adresse: Rådhuset, Indkøb og Udbud, vær. 326 By: Århus C Postnummer: 8000 1/ 15 ENOTICES_ketley 01/03/2010- ID:2010-026726 Standardformular 2 - DA DEN EUROPÆISKE UNION Offentliggørelse af Supplementet til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax (352)

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Udbudsbetingelser for Energistyrelsens

Udbudsbetingelser for Energistyrelsens N O T AT 16. januar 2014 Ref. RIN Udbudsbetingelser for Energistyrelsens udbud af kontrakt om kortlægning af erhvervslivets energiforbrug 17. januar 2014 Side 1 Indhold 1 Regler for udbudsprocessen...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200363-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Parykker til kræftpatienter.

Parykker til kræftpatienter. Parykker til kræftpatienter. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41813900.aspx Ekstern udbuds ID 373778-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure Offentligt

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer Udbudsbetingelser til offentligt udbud af flishugning på stormfaldsarealer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse af

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation

Betingelser for prækvalifikation Betingelser for prækvalifikation Udbudsbekendtgørelsesnummer: 201X/S XXX-XXXXXX Begrænset udbud Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder Kommuner Levering af håndværkerydelser (tømrer og snedker,

Læs mere

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål - svar EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål 1: Hvornår udbydes de næste forløb til fase 2? Svar 1:Der forventes kontraktindgåelse til dette udbud i uge 13. Det forventes, at evt. udbud til forløb

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution.

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/36568022.aspx Ekstern udbuds ID 369330-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype

Læs mere

Udbudsproces og kontraktforhold ved OPI-samarbejde - Udbudsregler

Udbudsproces og kontraktforhold ved OPI-samarbejde - Udbudsregler Welfare Tech, den 2. november 2015 Udbudsproces og kontraktforhold ved OPI-samarbejde - Udbudsregler v/ Juridisk rådgiver Tina Pihlkjær Gade Hvordan sælger man ifølge udbudsreglerne? Det er den offentlige

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere.

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. 16.06.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til

Læs mere

Bygge og anlæg - 231663-2014

Bygge og anlæg - 231663-2014 1 af 6 09-07-2014 08:52 Bygge og anlæg - 231663-2014 09/07/2014 S129 Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling I.II.III.IV.VI. Danmark-Helsingør: Energimålere Direktiv

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale

DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale 1/5 DK-København: Konsulentvirksomhed inden for udvikling 2007/S 248-304075 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelsesaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): IT-og Telestyrelsen,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Kan du hjælpe mig med at finde frem til hvad vi har besluttet. For det må vi have styr på, så vi ikke gentager fejlen fra Metroen.

Kan du hjælpe mig med at finde frem til hvad vi har besluttet. For det må vi have styr på, så vi ikke gentager fejlen fra Metroen. Koncern Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Telefon 48 20 50 00 EAN-nr: 5798001686235 CVR/SE-nr.: 29 19 06 23 Dato: 28. januar 2013 Spørgsmål nr.: 011 Dato: 6. januar 2013 Stillet

Læs mere

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:397835-2011:text:da:html DK-København: Lægemidler 2011/S 245-397835 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

Danmark-Støvring: Voksenundervisning og undervisning i øvrigt 2017/S Sociale og andre specifikke tjenesteydelser offentlige kontrakter

Danmark-Støvring: Voksenundervisning og undervisning i øvrigt 2017/S Sociale og andre specifikke tjenesteydelser offentlige kontrakter 1 / 6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:332976-2017:text:da:html -Støvring: Voksenundervisning og undervisning i øvrigt 2017/S 161-332976 Sociale og andre specifikke

Læs mere

Aftale om flere praktikpladser i 2011

Aftale om flere praktikpladser i 2011 Aftale om flere praktikpladser i 2011 I 2009 indgik regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en række praktikpladspakker om særlige indsatser på praktikpladsområdet med henblik

Læs mere

Cirkulære om skærpet anvendelse af sociale klausuler

Cirkulære om skærpet anvendelse af sociale klausuler KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Cirkulære om skærpet anvendelse af sociale klausuler Dette cirkulære erstatter cirkulære dateret 16.12.2013, dokumentnr. 2013-0245492-1. Udsendelse

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

Aftale for udbud af Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser (ekskl. drift)

Aftale for udbud af Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser (ekskl. drift) Side 1 Svendborg Kommune Opdateret marts 2014* Center for Ejendomme og Teknisk Service Rådgivning og Renovering Trafik og Infrastruktur * Opdateringen omfatter Beslutning om social klausuler er indskrevet

Læs mere

Offentligt EU-udbud på multifunktionsmaskiner til Gladsaxe Kommune

Offentligt EU-udbud på multifunktionsmaskiner til Gladsaxe Kommune DEN EUROPÆISKE UNION Offentliggørelse af Supplementet til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax (352) 29 29-42670 E-mail: ojs@publications.europa.eu Oplysninger og online-formularer:

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer NOTAT Dato: 10. august 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3537 Sagsbeh.: EDA Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer 1. Den ordregivende myndighed

Læs mere

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune Udbudsstrategi for Glostrup Kommune 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december 2009 om kommunal udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse jf.

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11 Udbudsbetingelser Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg på Værket ved Marbjerg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 2 UDBUDSMATERIALET... 3 3 KONTAKTPERSONER... 4

Læs mere

Tilbudsindhentning. Fredensborg Kommune. Konsulentydelse vedrørende rådgivning i forbindelse med kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Tilbudsindhentning. Fredensborg Kommune. Konsulentydelse vedrørende rådgivning i forbindelse med kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Tilbudsindhentning Fredensborg Kommune Konsulentydelse vedrørende rådgivning i forbindelse med kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn 11. april 2013 Rådhuset Egevangen 3 B DK-2980 Kokkedal Telefon

Læs mere

Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj.

Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj. Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/32679116.aspx Ekstern udbuds ID 107763-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Hillerød Kommune. Vejledning i brug af sociale klausuler ved udbud

Hillerød Kommune. Vejledning i brug af sociale klausuler ved udbud Hillerød Kommune Vejledning i brug af sociale klausuler ved udbud Hillerød, august 2012 Der er bred politisk enighed om, at både det offentlige og det private arbejdsmarked skal gøres mere rummeligt. Det

Læs mere

Erfaringer med frivillige aftaler. - merværdi for alle. Mogens Rosendahl Aaskov, torsdag den 28. februar 2013

Erfaringer med frivillige aftaler. - merværdi for alle. Mogens Rosendahl Aaskov, torsdag den 28. februar 2013 Erfaringer med frivillige aftaler - merværdi for alle Mogens Rosendahl Aaskov, torsdag den 28. februar 2013 Udgangspunkt vores sociale profil.. Gennem de næste 3 år gennemføre renoveringsprojekter for

Læs mere

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Udbudsannonce 14. januar 2015 Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Aarhus Kommune, Teknik og Miljø udbyder herved udførelse af teknisk isolering i begrænset

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Høring- Offentligt udbud HØRING Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Udbud af rammeaftale Vedrørende anskaffelse af fleksible video- og fiber endoskoper med tilhørende Vejledning til høring Region Midtjylland

Læs mere

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier Udvælgelseskriterier Den første sortering af tilbuddene sker på baggrund af en række udvælgelseskriterier. Her er der typisk tale om en række mindstekrav, der skal sikre, at leverandøren kan magte opgaven.

Læs mere

Præsentation af Københavns Kommune

Præsentation af Københavns Kommune Præsentation af Københavns Kommune Fokusområderne for KS Aftalestyring Centraliseret indkøbsfunktion Ansvar for indgåelse af fælles f obligatoriske indkøbsaftaler (ca. 1mia. kr. p.a.) Realisering af besparelser

Læs mere

Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud

Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud Københavns Kommune Uddannelses- og praktikklausuler i offentlige udbud DFFU den 4. februar 2014 Af Emil Schütze, Specialkonsulent hos Teknik- og Miljøforvaltningen København, den 4. februar 2014 Side 2

Læs mere

Udbud af trafikering af færgeoverfarten Samsø-Kalundborg.

Udbud af trafikering af færgeoverfarten Samsø-Kalundborg. Udbud af trafikering af færgeoverfarten Samsø-Kalundborg. Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/36993235.aspx Ekstern udbuds ID 248167-2013 Udbudstype Tildeling af kontrakt Dokumenttype Indgåede

Læs mere

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:60713-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Udbud af beskæftigelsesindsatsen

Udbud af beskæftigelsesindsatsen Udbud af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Odense Odense Kommune Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen 1 Udbud af beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Odense 1. Konkrete erfaringer med udbud af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v., lov om institutioner

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar. 1. Budgetaftalen 2014

Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar. 1. Budgetaftalen 2014 Retningslinjer for anvendelse af sociale klausuler, arbejdsklausuler og kædeansvar 1. Budgetaftalen 2014 I budgetaftalen 2014 blev det besluttet, at der i Horsens Kommune skal laves fælles retningslinjer

Læs mere

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet.

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet. Domstolsstyrelsen Store Kongensgade 1-3 1264 København K Tlf. +45 70 10 33 22 Fax +45 7010 4455 post@domstolsstyrelsen.dk CVR nr. 21-65-95-09 EAN-nr.5798000161184 J. nr. 2011-2207-0001 Sagsbeh. mlinde

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe.

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388114.aspx Ekstern udbuds ID 60713-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere