Hotel Prindsen karréen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hotel Prindsen karréen"

Transkript

1 Hotel Prindsen karréen Lokalplan n r. 266 Roskilde Kommune

2 J. nr P16 Sagsid Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Set. Ols Stræde Roskilde. Byplanafdelingen tlf Gejr Larsen. Lokalplanforslag 11. Juli og 30 dec Høringsrunde 28/7-11/8-97 og 5/1-12/1-98 Udvalgsbehandle! 25. februar 1998 Byrådet 1. Vedtagelse 4. marts 1998 Offentlighedsperiode 11. marts 1998 til 6. maj 1998 Borgermøde 26. marts 1998 Forslag revideret 20. maj 1998 Udvalgsbehandle! 3. juni 1998 Byrådet 2. vedtagelse 10. juni 1998

3 Lokalplan nr. 266 for Hotel Prindsen. Redegørelse. Lokalplanens baggrund. Hotel Prindsen er et gammelt hotel, hvis historie går tilbage til Den nuværende ejendom er opført i 1875, og i 1981 blev ejendommens hovedbygning samt fløjen mod Rosenhavestræde fredet. Hotellet har både i 1988 og 1996 været omfattet af større bygningsmæssig renovering og modernisering, således at det i dag fremstår som et nutidigt og velfungerende hotel. I 1995 fejrede hotellet sit 300 års jubilæum. Imidlertid er hotellets kapacitet kun på 46 værelser, hvorfor der har været flere initiativer til en tiltrængt udbygning af hotellet. Der foreligger nu et skitseprojekt til en udvidelse af hotellet til i alt 73 værelser. Lokalplanens område. Lokalplanen omfatter karreen som begrænses af Algade, Set. Ols Gade, Set. Ols Stræde og Rosenhavestræde. Området er beliggende midt i den gamle del af Roskilde by. Lokalplanens formål. Det er lokalplanens formål at tilvejebringe et samlet plangrundlag for karréen, herunder for den planlagte tilbygning til Hotel Prindsen samt at sikre en tilpasning af nybebyggelse i relation til den ældre karakteristiske købstadsbebyggelse. Forhold til anden planlægning. Lokalplanområdet er omfattet af Kommuneplan 2001, "Rammeplan for Bymidten" samt dennes rammebestemmelse for enkeltområde nr. 9. Den tætte bymæssige bebyggelse i karreen består dels af hotelbebyggelsen mod Algade, dels af bolig- og erhvervsbebyggelsen i den nordlige del af karreen ud mod Set. Ols Gade. Mellem disse 2 bygningskomplekser ligger hotellets parkeringsplads som et ubebygget areal mellem Set. Ols Gade og Rosenhavestræde. Området er endvidere omfattet af Lokalplan nr. 221, "Facader i Bymidten", og af "Byatlas for bevaringsværdige bygninger i Roskilde Kommune" ligesom der er tinglyste fredninger i området.

4 Rammeplanens retningslinier: Bevaringsforhold: Planlægningen af området tager udgangspunkt i Kommuneplan 2001, Rammeplan for Bymidten, der har til formål at bevare det historiske købstadsmiljø og samtidig tilgodese en nutidig udvikling af byens aktiviteter og det attraktive bymiljø. Roskildes egenart som historisk købstad skal således styrkes ved en bevidst og aktiv bevaringsplanlægning. I hele bymidten forudsætter Rammeplanen at der arbejdes med udformningen af de offentlige rum, gader, torve og grønne områder, så byen bliver rigere på oplevelser og bedre at opholde sig i. Således har de mange anlægsarbejder i bymidten: Skomagergades omlægning til gågade, Hestetorvets nedrivning og opbygning til et attraktivt torv samt omlægning af Algade til sivegade med brede fodgængerarealer med nye belægninger og byudstyr givet bydelen et markant løft, og den trafikale fredeliggørelse har stimuleret lysten til igen at opholde sig i byen. Trafikplan: Med henblik på en trafikal fredeliggørelse af bymidten indeholder rammeplanen retningslinier for en trafikplan. Således er Algade ensrettet fra Hestetorvet mod vest, ligesom Set. Ols Gade er udpeget som adgangsvej til bymidten. Ifølge kommuneplanen har hotellet således adgang både fra Algade som fra Set. Ols Gade. Anvendelsesbestemmelser: Rammeplanen åbner mulighed for et mindre omfang af nybyggeri i bymidten. Dette skal tilpasse og understøtte byens historiske bygninger, gadeforløb, karakteristiske proportioner m.m. Nybyggeriet kan ske i form af huludfyldning, tilbygning til eller ombygning af den eksisterende bygningsmasse. Rammeplanen indeholder krav om at nybebyggelse indenfor lokalplanområdet skal ske som sluttet bebyggelse og højst i 3,5 etager. Planen angiver for den aktuelle karre et principielt byggefelt med henblik på at lukke hullet i facaderækken ud mod Set. Ols Gade. Rammeplanen angiver, for den samlede karre at der ved en forøgelse af bebyggelsesprocent fra 146 til 164 ville være en restrummelighed på 800 m2 hvoraf de 500 m2 er øremærket til en huludfyldning mod Set. Ols Gade. Imidlertid er den eksisterende bebyggelse, ifølge bygningsinspektoratets beregninger kun på 6245 m2, hvilket kun giver en aktuel bebyggelsesprocent på 135,73. Ifølge kommuneplanen skal rummeligheden beregnes ud fra den faktiske bebygggelsesprocent, og med den maksimale bebyggelsesprocent på 164 vil restrummeligheden udgøre 1300 m2. Ved nybyggeri, eller om- og tilbygning til eksisterende bebyggelse fastlægger kommuneplanen krav til parkeringsarealer. Hotellet råder i dag over parkeringsplads til 25 biler som ved nedrivning af bagbygninger vil blive forøget til 31 pladser, samtidigt med at værelseskapaciteten øges med 27 værelser til 73 værelser i alt.

5 Facadelokalplanens retningslinier: Lokalplanområdet er omfattet af bestemmelserne i lokalplan nr. 221 omkring facader, skilte og belægninger. Facadelokalplanen fastlægger en række grundlæggende krav, som sigter mod at bevare gaderummenes hovedform., at sikre de eksisterende bygningers arkitektoniske hovedtræk - herunder også tag, materialer og vinduesudformning - samt sikre, at ny bebyggelse i hovedtræk føjer sig ind i den eksisterende byarkitektur. Dette hindrer ikke, at det enkelte hus får et nutidigt, arkitektonisk udtryk. Blandt de væsentligste retningslinier for ny bebyggelse kan nævnes, at den skal opføres i skel mod gaden, der skal være tag med rejsning, og facader skal i hovedtræk være murede. For at skabe nye og gode adgangsforhold til hotellet, herunder kørende adgang, er nybygning placeret inde på grunden fremfor ud mod Set. Ols Gade. Der vil derfor blive stillet store krav til udformning af en facademur/bygningsværk mod gaden med henblik på at opnå et lukket gaderum bedst muligt. Kommuneatlas Gennem et samarbejde mellem Miljøministeriet og Byrådet blev den ældre bebyggelse i Roskilde kommune i registreret og vurderet ud fra en arkitektonisk målestok. Dette materiale blev indarbejdet i et kommuneatlas som senere har været model for mange andre kommuner. Den konkrete karre som lokalplanen omfatter indeholder ifølge kommuneatlasset både fredede bygninger samt meget bevaringsværdige bygninger som angivet på oversigtskortet: Bygningerne er registreret udfra deres værdi og angivet i følgende skala: Fredet bygning Høj bevaringsværdi Middel bevaringsværdi Lav bevaringsværdi r 4 ij n_ Fredninger i området. Hotel Prinsens hovedbygning mod Algade samt sidebygning mod Rosenhavestræde blev i 1981 fredet i henhold til Lov om bygningsfredning, Lov nr. 213 af 23. Maj Ændring eller tilbygning kræver samtykke fra Det særlige Bygningssyn. Herudover er der på ejendommen tinglyst deklaration, hvoraf det fremgår, at der ikke må graves, ske beplantning eller bebyggelse på arealet over Set. Olai kirketomt uden rigsantikvarens samtykke.

6 Såfremt et fortidsminde frilægges træder Naturbeskyttelsesloven i kraft. Der må i et sådant tilfælde ikke foretages ændringer af tilstanden på arealet, før der er givet tilladelse hertil fra Skov- og Naturstyrelsen. Lokalplanområdet er beliggende indenfor den oprindelige byvold omkring Roskilde. Under en del af parkeringspladsen til hotellet findes de underjordiske rester af Set. Olai Kirke og kirkegård. Kirken, som er en af Roskildes 16 kirker fra middelalderen, blev nedrevet i 1577 og materialerne blev genanvendt i Duebrødre Hospital. De underjordiske rester er fredet i henhold til naturbeskyttelseslovens 18 og sikret ved tinglyst deklaration af 5. August Der må ikke foretages anlægs- eller gravearbejde uden Rigsantikvarens samtykke. Herudover indeholder karréen minder om Søren Olssons Hospital, som blev stiftet i år En stenplade med inskription er indmuret i den nye bygnings facade ud mod Rosenhavestræde. Varmeplanlægning. Området er forsynet med fjernvarme. Ny tilslutningspligt ifølge lov om varmeforsyning. bebyggelse vil blive pålagt Spildevandsplan. Området er fælleskloakeret. Ved etablering af nye tilslutninger til kloaker skal der træffes aftale om foranstaltninger til begrænsning af regnvandsti l ledning en. Eksisterende forhold. Karréen ligger centralt i den historiske bykerne midt på byens gamle hovedgade Algade - Skomagergade mellem Domkirken og Roskilde Kloster. Karréens placering og gadens forløb kan dateres langt tilbage til det tidligste Roskilde. Et gammelt billede fra Rosenhavestræde En af Roskildes mange middelalderlige gader Til venstre ses den gamle staldbygning jorun Søren Olssons Hospital og med byens gumle brandstation i baggrunden.

7 Udover det delvis fredede hotel omfatter hotelgrunden også en større parkeringsplads. Ud mod Rosenhavestræde blev parkeringspladsen omkring 1970 udvidet ved nedrivning af hotellets staldbygning langs gaden. Tilbage ligger en restaureret bolig samt en nyere beboelsesbygning, hvor det oprindelige Søren Olssons Hospital lå. En tavle på facaden fortæller at hospitalet blev stiftet år D m irn Ofl PH O3 133 CO m sn rri rn rn m m m Mod Set. Ols Gade er parkeringspladsen ligeledes udvidet ved nedrivning af en mindre bygning, tilbage er der nu et hul i husrækken som vist på facadetegningen. Bygningen, som blev nedrevet sidst i 50-erne, lå ovenpå Set. Olai Kirke og det var på dette areal, kommuneplanen fastlagde et principielt byggefelt. De resterende ejendomme mod Set. Ols Gade varierer meget i bebyggelsestæthed og højde. Således varierer bebyggelsesprocenten fra 91,2 til 234, og bygningshøjden fra \ l /2 til 4 etage. Hotel Prindsen har i dag en bebyggelsesprocent på 133,35 og en etagehøjde på op til 4 etager inkl. manzardetagen. Lokalplanens indhold. Lokalplanen giver bl. a. mulighed for tilbygning til Hotel Prindsen, dels med en ny indgangsfløj, dels med en glasoverdækket gård, samt en ombygning af hotellet, og nogle nedrivninger inde i hotellets gård. Efter nedrivning af ca. 300 m2 vil der være mulighed for at tilføre ejendommen i alt 1600 m2, hvoraf de 300 m2 hentes gennem nedrivninger af nuværende trappetårne og mindre tilbygninger til hotellet. Der vil indenfor de øvrige ejendomme i karreen kunne ske en fornyelse gennem renovering, gårdsanering og evt. nedrivninger. Gården skal mod gaden afgrænses af et markant indgangsparti som dels skal være med til at fremhæve hotellets nye hovedadgang, dels gendanne det lukkede gadebilled af Set. Ols Gade som kommuneplanens intentioner lægger op til. Endvidere giver lokalplanen mulighed for ombygning af eksisterende hotelfløj mod Set. Ols Gade. Ombygningen består i, at eksisterende tagetage ombygges til

8 en manzardetage indeholdende 5 nye værelser, idet stueetage bibeholdes til butiksformål. Lokalplanen angiver en udbygning af hotellet med en ny bygning mod nord med 21 værelser. Fløjen vil samtidig, sammen med den øvrige del af hotelkomplekset, danne rammerne om en lukket glasoverdækket hotelgård. Den nye fløj vil således i stueetagen komme til at rumme en ny hovedadgang med foyer og gårdhave til hotellet. Den vestlige del mod Set. Ols Gade vil kunne indrettes til butikker. Bebyggelsesprocenten for hotellet vil stige fra 133,35 til ca Rammeplanen fastlægger en max. bebyggelsesprocent på 164 for karreen som helhed. De øvrige ejendomme i karreen varierer meget i bebyggelsesprocent fra 91,2 til 234,4 samt i bebygggelsestæthed og bygningshøjde. Lokalplanens retsvirkninger. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt eller fastholdt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. Private servitutter og andre tilstandsservitutter der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen.

9 Lokalplan nr. 266 for Hotel Prindsen, Lokalplanens bestemmelser. I henhold til planloven, lovbekendtgørelse nr. 563 af 30. juni 1997, fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. l Lokalplanens formål: Lokalplanen har til formål : at fastlægge retningslinier for en mulig udbygning af Hotel Prindsen. at sikre bevaring af den ældre karakteristiske købstadsbebyggelse samt at medvirke til, at nybebyggelse, gårde og opholdsarealer m.m. tilsammen får et harmonisk og sammenhængende udtryk. at sikre tilpasning af nybebyggelse i området til den eksisterende bebyggelse med hensyn til dimensioner, placering, udformning og materialevalg. at sikre områdets fortsatte anvendelse til centerformål og blandet bolig og erhverv. 2 Lokalplanens område og zonestatus. 2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag nr. l og omfatter følgende matrikelnumre: 79, 88, 89-a, 89-b, 90, 91, 92-a, 92-b, Bygrundene, samt alle parceller, der efter d 20. maj 1998 udstykkes fra de nævnte ejendomme. 2.2 Lokalplanens område er byzone. 3 Områdets anvendelse. 3.1 Området må kun anvendes til centerformål, d.v.s. boliger, erhverv, butikker, liberale erhverv, offentlige formål, restauranter og lignende. 3.2 Det samlede detailhandelsareal indenfor området må ikke overstige 3500 m2 bruttoetageareal. 3.3 Der må således ikke etableres dagligvare- eller udvalgsvarebutikker med en butiksstørrelse for den enkelte butik på over 1000 m2 bruttoetageareal.

10 For strøgbebyggelsen langs Algade og Set. Ols Gade fastlægges følgende bestemmelser: Stueetagen må kun anvendes til butikker, kulturelle aktiviteter, hotelvirksomhed, restauranter o. lign. Der må ikke indrettes ejendomsmæglervirksomhed, forsikringsselskaber, banker eller lignende virksomhed. Dog gælder der for Set. Ols Gade, at stueetage kan indrettes til sådanne formål, såfremt der nedlægges et tilsvarende antal m2 anvendt til lignende formål andetsteds langs strøggaderne. Facadelængden til denne anvendelse må max. være 6 m. 1. sal kan indrettes til butik, kundeorienterede servicefunktioner som f.eks. hotelvirksomhed, restaurant o.lign. eller bank, forsikringsselskab, klinik eller advokatkontor samt boliger. På de øvrige etager må der normalt kun indrettes boliger. Dog kan der indrettes hotelvirksomhed på matr. nr. 79 m.fl. 3.5 For bebyggelsen i den øvrige del af karreen gælder der følgende bestemmelser: Stueetagen må kun anvendes til boligformål eller erhvervsvirksomhed, herunder butikker, restauranter, liberale erhverv og kulturelle aktiviteter. De øvrige etager må kun anvendes til boligformål, dog kan der indrettes mødelokaler og restaurant m.v. på matr. nr. 79 m.fl.. 4 Adgangs- og parkeringsforhold. 4.1 I forbindelse med nybyggeri eller ændret anvendelse af en ejendom skal der etableres parkeringspladser i henhold til kommuneplanens bestemmelser: Boliger Butikker Restauranter Erhverv Fremstilling/håndværk l plads pr. 100 m2 etageareal. l plads pr. 25 m2 etageareal. l plads pr. 10 siddepladser. l plads pr. 50 m2 etageareal. l plads pr. 100 m2 etageareal. 4.2 For ejendommen matr. nr. 79, 88, 89b, gælder at der skal etableres l plads pr. 2 nye værelser. 4.3 Hvis et af bygningsmyndigheden krævet parkeringsareal ikke kan fremskaffes på egen grund, kan Byrådet tilbyde grundejeren en overenskomst, hvorved Byrådet forpligter sig til at anlægge den del af parkeringsarealet, som ikke kan anlægges på egen grund, mod at grundejeren indbetaler et nærmere angivet beløb til parkeringsfonden. 4.4 Adgangs-, parkerings-, og opholdsarealer skal etableres på grundlag af en af Byrådet godkendt plan. Indretningen skal sikre vendemulighed til de køretøjer som kommer ind i gården. 4.5 Hotel Prindsen (matr. nr.79 m. fl.) har gående adgang fra Algade. Hotellets hovedadgang, herunder kørende adgang sker fra Set. Ols Gade over ny hotelforgård til ny hovedbygning med hotellets foyer.

11 Vareindlevering til ejendommen matr. nr.79 m. fl. vil kunne ske fra Rosenhavestræde. 5 Bebyggelsens omfang og placering. 5.1 Der kan indenfor lokalplanområdet ny opføres 1300 m2 etageareal. Nybebyggelse skal placeres indenfor byggefelt, samt som glasoverdækket gårdhave/foyer, som angivet på kortbilag nr Herudover kan der gennem nedrivning ske genopførelse af et tilsvarende etageareal. 5.3 Bebyggelsen må højst opføres i 3,5 etage. For matr. nr. 91 og 92b må bebyggelse mod Rosenhavestræde dog højst opføres i 1,5 etage. 5.4 Bygningsreglementets kap. 3 finder ikke anvendelse omkring bebyggelsens højde og afstand for nybyggeri i forhold til vej samt i forhold til anden bebyggelse på samme grund på ejendommen matr. nr. 79, 88, og 89b. 5.5 Fredet eller bevaringsværdig bebyggelse, der ødelægges ved brand eller på anden måde ødelægges, kan genopføres i dets nuværende omfang, placering og bygningshøjde. 5.6 Den på kortbilag nr. 3 viste bevaringsværdige bebyggelse må ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden Byrådets tilladelse. 6 Bebyggelsens ydre fremtræden. 6.1 Nybebyggelse skal respektere den eksisterende bebyggelses arkitektur. Udformning af ny bebyggelse skal godkendes af Roskilde Byråd. 6.2 Lokalplan nr. 221 for facader og skilte i bymidten supplerer denne lokalplan. Lokalplan nr. 221 gælder for udvendige bygningssider, f.eks. opsætning af skilte, udskiftning af vinduer og døre, maling af facader, ændring af tagform og udskiftning af tagdækning, bygningers proportionering, materialer og farver, samt for bevaringsværdige træer i bymidten. 6.3 Bestemmelsen er ikke til hinder for at Hotel Prindsens eks. tagetage mod Set. Ols Gade vil kunne ombygges til manzardetage. 6.4 For at sikre et lukket gadebillede i Set. Ols Gade skal adgangs- og parkeringsgård afgrænses mod gaden af et markant indgangsparti som spænder fra facade til facade.

12 12 7 Ubebyggede arealer. 7.1 Der skal udarbejdes en samlet plan for hotellets indretning af adgangsgård, omfattende facademur/indgangsparti mod Set. Ols gade, samt for opholds- og friarealer, terrænbehandling med angivelse af nuværende og fremtidige terrænkoter, belægninger, belysning, beplantning og placering af evt. skure m.v. Planen skal godkendes af Byrådet inden byggetilladelse kan udstedes. 7.2 Ved om- eller tilbygning eller ændret anvendelse af en ejendom skal der så vidt muligt ske en forbedring af opholds- og friarealerne. Der skal tilstræbes et opholdsareal efter følgende normer: *Boligetageareal 25% * Erhvervsetageareal 10% ^Offentlige formål 15% 7.3 For ejendommen matr. nr. 79, 88, 89b gælder, at der skal etableres udendørs opholdsareal på mindst 5% af nyt erhvervsetageareal. 7.4 Det er muligt at etablere opholdsarealer i form af indbyggede altaner eller ved gårdsammenlægninger for flere ejendomme. 7.5 Opholdsarealer på terræn skal ved indretning og beplantning gives gode muligheder for ophold og leg. Opholdsarealerne skal gennem valg af belægning, beplantning, belysning m.v. fremtræde som en helhed. 7.6 Placering af affaldsstativer eller containere og lignende skal ske indenfor dertil indrettede gårdarealer med afskærmning til omgivelserne. 7.7 Belysning af interne adgangs- tilkørsels- parkerings- eller opholdsarealer skal ske ved parkbelysning og/eller skotlamper monteret på bebyggelsens facader. 7.8 Såfremt der, i det i 7.3 nævnte indgangsparti, indgår træplantning, skal udformningen af denne sikre, at Set. Ols Gade opleves som et sammenhængende lukket gaderum, hvor træerne er med til at binde facaderne sammen. 8 Støjforhold. 8.1 Ved om- og tilbygning af eksisterende boligejendomme skal det sikres, at det indendørs støjniveau ikke overstiger 30dB(A) i beboelsesrum. 8.2 Nybebyggelse skal opføres med en facadelydklasse, som reducerer trafikstøj m.v. til under 30dB(A) i beboelsesrum (boliger) og under 35dB(A) for kontorer og arbejdsrum. 8.3 Det døgnækvivalente støjniveau på udendørs opholdsarealer skal overholde det vejledende niveau på 55dB(A).

13 13 9 Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse. 9.1 Bebyggelse må ikke tages i brug, før der er etableret parkerings-, adgangs- og opholdsarealer jf. 5.2 og 8.3 med beplantning, og befæstelse i overensstemmelse med et af Byrådet godkendt projekt for indretning af friarealer jf. 8, medmindre parkerings- og friarealernes etablering er sikret på anden måde efter Byrådets godkendelse. 9.2 Nybebyggelse på ejendommen matr. nr. 79, 88, 89b må ikke tages i brug, før facademur/indgangsparti mod Set. Ols Gade er opført. Anlægget skal opføres efter et af Roskilde Byråd godkendt projekt, eller anlægget skal på anden måde være sikret etableret. 9.3 Ny bebyggelse skal tilsluttes Roskilde Fjernvarme. Bebyggelsen må ikke tages i brug, før tilslutning har fundet sted. 10 Deklarationer og servitutter Følgende servitutbestemmelser ophæves: Matr.nr. 88. Deklaration af 14.august 1949 angående ret for ejerne af Hotel Prindsen til al slags kørsel og færdsel over ejendommen til Set. Ols Gade. Matr. nr. 92a Skødepåtegning af 24. oktober 1907 oprindeligt lyst på matr. nr. 93 indeholdende bestemmelse om at ejendommen skal afgive grundareal til udvidelse af Set. Ols Stræde. 11 Vedtagelsespåtegning. Således vedtaget af Roskilde Byråd til offentlig fremlæggelse. Roskilde den...4. marts 1998 Henrik Christiansen Borgmester Gert Hovald Petersen Kommunaldirektør I henhold til 27 i lov om planlægning vedtages foranstående lokalplan endeligt. Roskilde Byråd den 10. juni Henrik Christiansen Borgmester Gert Hovald Petersen Kommunaldirektør

14

15

16

17

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89 Lokalplan nr. 134 for Holger Danskes Vej 87-89 2004 Lokalplan nr. 134 er udarbejdet af Frederiksberg Kommune Teknisk Direktorat Projekt- og Planafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4071 E-mail:

Læs mere

LOKALPLAN ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG. for KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG. (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978

LOKALPLAN ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG. for KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG. (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978 LOKALPLAN for ET OMRÅDE AFGRÆNSET AF ALGADE, BAISSTRÆDE OG KAROLINEGANGEN I VORDINGBORG (Lokalplan nr. C1.l i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1978 DELVIST AFLYST AFLYSNING Lokalplan nr. C 1.1, for et

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro.

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro. Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om anvendelse, udstykning, vej-

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 for et centerområde ved Hostrupsvej HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 FOR ET CENTEROMaDE VED HOSTRUPSVEJ INDHOLDSFORTEGNELSE: S S 20-RedegØrelse 21-Beskrivelse Side

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Indhoidsfortegnelse: Redegørelse. Lokalpianens bestemmelser. side

Indhoidsfortegnelse: Redegørelse. Lokalpianens bestemmelser. side Indhoidsfortegnelse: Redegørelse Lokaiplanens baggrund 2 Beskrivelse af lokaiplanen 2 Lokalpianens forhold til anden planlægning 3 Lokalpianens retsvirkninger 4 side Lokalpianens bestemmelser 1 Lokalpianens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 94 Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1995 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Forslag til ændring 2013.58 Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Marts 2014 Forslag til Ændring 2013.58 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2013.58 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 836870 Anmelder: Advokatfirmaet Dalgaard- Knudsen & Jepsen, v/hogens Jepsen, Ringkøbing

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten Lokalplan nr. 199 Anvendelse af stueetager i bymidten februar 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3014 FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE Odder Kommune Lokalplan nr. 3014 Lokalplan for et område til offentlige formål ved Kystvejen i Rude. Udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Lokalplan nr. 147 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007 Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanens indhold...4 Forhold

Læs mere

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej)

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) Lokalplan nr. 101 for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) September 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området (Skolen på La Cours Vej) til offentlige

Læs mere

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ ULLERSVEJ NYVANGSVEJ VIDARSVEJ FRIGGSVEJ ENERGIVEJ Lokalplan 328 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på 42 nye boliger kan opføres på arealet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder Anmelder: ADVOKAT H. THORNINGER HERNINGVEJ 1. 6950 RINGKØBING TELEFON 07-32 38 11 Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.027 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED MØLLEVEJ

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang ROSKILDE BADET hovedindgang ny svømmehal Lokalplan nr. 292 Roskilde Kommune J.nr. 01.02.05.P16 Sagsid. 9900928 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lokalplan 03.49.06. Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991

HØJER KOMMUNE. Lokalplan 03.49.06. Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991 HØJER KOMMUNE Lokalplan 03.49.06 Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail: raadhuset@hoejer.dk

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup LOKALPLAN 196 for Copenhagen International School i Hellerup GENTOFTE KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 196 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD

Læs mere

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 51 For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 227 For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 ,~- V, ( A 83 ) GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 / 57? GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 51 Lokalplan nr. 51 for et område til centerformål. Lokalplanen er udarbejdet i februar 1984.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Hvad er en lokalplan?

Hvad er en lokalplan? Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, fx om : - anvendelse - udstykning - vej- og stiforhold - placering og udformning af bebyggelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Østervangsskolen. Lokalplan nr. 334. Roskilde Kommune

Østervangsskolen. Lokalplan nr. 334. Roskilde Kommune Østervangsskolen Lokalplan nr. 334 Roskilde Kommune J.nr. 01.02.05.P16 Sagsid. 97001202 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byplanafdelingen Telefon 4633 2500 Planlægger:

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE

LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE 16 THORSGADE NORDREGRAVE SANDGADE EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Lokalplanens område udgøres af ejendommen Thorsgade 16 på hjørnet af Thorsgade og Sandgade i Randers

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads

P-hus på Sortebrødre Plads P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 37 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 37 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 37 vedrører et område mellem Herlev Torv og Herlev Ringvej, nord for Herlev Hovedgade. Lokalplanen fastlægger en udvidelse af butiksbebyggelsen

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 LOKALPLAN NR. 112.08 FOR ET OMRADE VED LYSBROGADE INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

LOKALPLAN 88. For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 88. For Posefabrikken ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 88 For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN NR For et erhvervsområde ved Carlsbergvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et erhvervsområde ved Carlsbergvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 150 For et erhvervsområde ved Carlsbergvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Svinninge Kommune LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Skema til registrering af lokalplaner Ansvarlig myndighed Svinninge Kommune Amtsnummer 030 Kommunenummer

Læs mere

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19 Lokalplan 1.58 Butiksområde ved Industridalen Kommuneplantillæg nr. 19 Ishøj Kommune 2009 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.58... 3 Lokalplanområdet... 4 Terrænforhold,

Læs mere

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 124 For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre.

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre. For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Lokalplan nr. 40.05 for et omrade ved Lysbrogade. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FO& OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

STEMPELMÆRKE JØRGEN H. KROGH ADVOKAT. roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900. - Ui/.OJ

STEMPELMÆRKE JØRGEN H. KROGH ADVOKAT. roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900. - Ui/.OJ JØRGEN H. KROGH ADVOKAT roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900 STEMPELMÆRKE RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.030 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED STRANDVÆNGET I RINGKØBING. KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Silkeborg Kommune Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Centex?, 1. etape) INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS F OML OG INDHOLD.. LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR &ET..

Læs mere

Lokalplan 11.41. Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97

Lokalplan 11.41. Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97 Lokalplan 11.41 Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97 Lokalplanen er udarbejdet af Teknisk Forvaltning i Greve Kommune. Offentlig fremlæggelse Lokalplanen

Læs mere

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL KOMMUNE NR. 3016 BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 3016 Lokalplan for et areal til boligformål. beliggende ved Blommevænget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO Teknisk Afdeling April 2002 1 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

LOKALPLAN 128. For Svorin-karreen i Lyngby Bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 128. For Svorin-karreen i Lyngby Bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 128 For Svorin-karreen i Lyngby Bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold...................... 2.. Lokalplanens

Læs mere

LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988

LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988 LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Nuværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af ønsket om at kunne udnytte området ved det tidligere bryggeri - Urban

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Helsingørsgade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 180 For et område ved Helsingørsgade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Når en lokalplan er vedtaget endeligt, skal planen bekendtgøres offentligt (f.eks. i den lokale ugeavis), og der skal gives underretning

Når en lokalplan er vedtaget endeligt, skal planen bekendtgøres offentligt (f.eks. i den lokale ugeavis), og der skal gives underretning Albertslund Kommune Lokalplan nr.12.4 for erhvervsejendomme Roskildevej 247-249 og 251. Hvad er en lokalplan Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af 6. juni 1991 om planlægning

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 MAJ 2001 BOLIGOMRÅDE PÅ TOLSKOVVEJ, KR. HVALSØ INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse for lokalplanen side Baggrund for lokalplanforslaget 2 Hvad er en lokalplan? 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKAI PLAN NR. 270 FOR ET OMRADE LANGS STOREGADE IMELLEM HOLGER DRA.CHMA.NNS ALLE

LOKAI PLAN NR. 270 FOR ET OMRADE LANGS STOREGADE IMELLEM HOLGER DRA.CHMA.NNS ALLE LOKAI PLAN NR. 270 FOR ET OMRADE LANGS STOREGADE IMELLEM HOLGER DRA.CHMA.NNS ALLE OG JEPPE ÅKJÆRS ALLE ESBJERG KOMMUNE 1989 1. HVAD ER EN LOK7\LFLAN~ HVAD ER EN LOKALPLAN En lokalpian er den type plan,

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Lokalplan 1.49 Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.49... 3 Lokalplanområdet... 3 Veje...

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere