Referat fra det kommunale TR netværksmøde den 10. april 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra det kommunale TR netværksmøde den 10. april 2014"

Transkript

1 Referat fra det kommunale TR netværksmøde den 10. april 2014 Dagsorden 1) Velkomst, præsentationsrunde Nyt fra HB, RB og TRR Planlægningsgruppe til næste møde + forslag til emner 2) Udlicitering Oplæg ved om de konkrete oplevelser ved; Hanne Overgaard Knudsen Gribskov Ritta Møller Høje Tåstrup 3) Hvad mener Danske Fysioterapeuter v. Tine Nielsen Diskussion 4) Fleksible åbningstider, fleksible arbejdstider. Hvilke vilkår har vi? Hvilke krav kan vi stille? Hvad er erfaringerne? 5) Nyt fra arbejdspladserne 6) Afslutning, EVT og evaluering 1) Velkomst, præsentationsrunde - Nyt fra HB, RB og TRR - Planlægningsgruppe til næste møde + forslag til emner Vi startede med velkomst og præsentationsrunde.

2 Vi har netop afholdt fælles TR netværksmøde, hvor der var nyt fra HB: RB og TRR så der er ikke så meget nyt at tilføje: Der afholdes medlemsmøde d. 27. maj som oplæg og forberedelse til Repræsentantskabet. Og der afholdes medlemsmøde d.3 juni om elstimulation. Tilmelding via hjemmesiden. Næste planlægningsgruppe er Stine Furesø kommune i samarbejde med Charlotte. Emner der blev foreslået: Faglige vejledere, faglige koordinatorer hvordan defineres de stillinger og hvad er forskellen? Er der nogen? Funktionsbeskrivelser. Så er der teamledere. Rehabilitering og ældrepuljen hvordan bruges pengene? Løn til terapeuter der arbejder med hverdagsrehabilitering? Løntrin 7 eller løntrin 8. Det er erfarne terapeuter, der søges, - vi skal passe på at lønnen følger med. Nogle steder søges der kun efter ergoterapeuter, men fysioterapeuter har også stærke kompetencer på kropsniveau, og ergo og fys deles om deltagelsesniveauet.(icf) Kan vi få et rekrutteringsproblem? Nogle steder placeres terapeuter på plejecentre alene andre steder i træningscentre. Ansættelsesbreve ændres i forbindelse med nye opgaver. Lønforhandlinger hvordan går det med det? Hvad er resultaterne og hvad ligger vores tillæg på? 2) Udlicitering - Oplæg ved om de konkrete oplevelser ved; Hanne Overgaard Knudsen Gribskov og Ritta Møller Høje Tåstrup Uheldigvis var både Hanne og Ritta fraværende pga vigtige møder og samtaler på deres arbejdspladser. De har hver i sær sendt deres oplæg som vi talte om. Medsendes referatet. Tine fortæller at det har været to meget forskellige processer omkring høringssvar. Danske Fysioterapeuter ønsker at tegne overenskomst med Alleris, det private firma i Gribskov. Alleris er også interesseret, så det bliver spændende om de kan finde ud af noget i fællesskab. Tine oplyser at der formentlig ikke sker mere i Høje Tåstrup før tidligst i Tine har haft kontakt til både Hanne og Rita i forløbet. Det har knebet med at få en kontakt i sekretariatet, men det skulle være løst nu. Vi blev enige om at Rita og Hanne selv må fortælle lidt om deres erfaringer på vores næste møde. 3) Hvad mener Danske Fysioterapeuter v. Tine Nielsen Diskussion Tine indledte med at tale om Danske Fysioterapeuters holdningspapir. (medsendes referatet) Holdningspapiret skal ses sammenholdt med vores særlige medlemssammensætning bestående af mange forskellige interesser. Der er offentlig ansatte, der er ledere, der er privat ansatte med og under ydernummer system. Tine fortæller at Ålborg kommune tilbyder privat og offentlig behandling inden for den samme ramme. Charlotte supplerer at det gør København også når der

3 opstår ventetid på det kommunale træningstilbud, tilbydes borgerne behandling på private klinikker, men inden for samme ramme. Tilbuddet skal gerne ses inden for de 10 pejlemærker i kvalitet, som blev sammensat på baggrund af den længere kampagne i Danske Fysioterapeuter. (medsendes referatet) Kvaliteten er forskellig i de forskellige kommunale tilbud og det er der mange årsager til bla. besparelser og effektiviseringer, men der kan også være en mere ideologisk vinkel. Og det kan handle om arbejdsforhold og overenskomst. Vi skal tænke fremtidige nye opgaver ind fx TTA mv. Når der udliciteres er det vigtigt at finde ud af om kommunen selv kan deltage i udbuddet. Der er erfaringer fra øvrige områder fx Kost & ernæring i FTF, 3 F i forbindelse med sammenlægning af rengøringsområdet, teknisk service og køkken og kantine området, kulturhuse mv. Udbuddet skal tilrettelægges således af mindre virksomheder også har mulighed for at byde ind. HB diskuterer og tilretter holdningspapiret ud fra drøftelserne. I forhold til processen er det utrolig vigtigt med samarbejdet med andre organisationer/ samarbejdsparter. Vigtigt som TR at blive placeret i arbejdsgruppe, hvor udbudsmaterialet udformes. Dernæst i den arbejdsgruppe, der arbejder med kontroludbuddet, der arbejder med at prissætte hvad kommunens eget tilbud koster. Udover terapeuternes løn, er der lokaler og administration og faglig kompetenceudvikling mm. Når der skal sammenlignes priser det offentlige og det private i mellem, kan udbudsportalen også være god at kende. TR skal have tæt kontakt med leder og kolleger, evt. også med det politiske niveau. Tag kontakt med regionsformanden og lad Tine tage de politiske snakke. Godt at skrive læser breve og have kontakt til politikere. Vi drøftede i små grupper erfaringer og udsigter til evt. fremtidige udfordringer. Vigtigt at bruge MED, og vær opmærksom på, at der ofte er tale om meget korte tidsfrister. Bruge de andre faglige organisationer og TR, godt at tage kontakt med Tine-regionsformanden. Følge med i nyhedsbreve i fra kommunalt niveau fx udvalgsmødet, fagudvalg, økonomiudvalg mm. For at være på forkant. Hvis der er overskud til det - kontakt til politikere. Vigtigt at være på forkant, bevare overblikket og overskue selve processen. Her også dejligt med en sparringspartner helt oplagt regionsformanden Tine Nielsen. Byde ind i diverse arbejdsgrupper og sikre sig indflydelse. Når der prissættes skal vi huske faglig udvikling, kompetenceudvikling, faglige netværksmøder mv. Forsøge at sikre sig at tilbuddet også er realistisk. Der skal være en skarp deling mellem dem der byder ind og dem som laver udbudsmaterialet! Det samlede udbud i Gribskov kan godt komme til at ligge 5 mio. kr. mere end først antaget. Det var ikke startet som et besparelsesprojekt men som en ideologi.

4 4) Fleksible åbningstider, fleksible arbejdstider - Hvilke vilkår har vi? - Hvilke krav kan vi stille? - Hvad er erfaringerne? Vi talte om de erfaringer, der var med at være selvtilrettelæggende kontra det at være i faste vagter. Når man er selv tilrettelæggende tilrettelægger man selv arbejder dog inden for en normal tidsramme. Fordelen ved at være i faste vagter er, at vi også tilrettelægger arbejder nogenlunde selv og inden for en ramme, men at der ydes erstatnings fri, hvis søgnehelligdage falder på en hverdag. I Danske Fysioterapeuter tror de, lidt fejlagtigt, at alle kommunale arbejder som selvtilrettelæggende. Det er altså nogenlunde fifty - fifty, mener vi at kunne konstatere. Fleksibel arbejdstidstilrettelæggelse er til diskussion mange steder bla. pga. hverdags rehabiliteringsopgaven. Det er vigtigt, at vi arbejder i helligdage og i weekender, men det vil vi naturligvis også gerne have en ordentlig betaling for. Nogle får et tillæg for at være i specielle vagter, nogle afspadserer en til en, andre får 27% tillæg, som beskrevet i Løn-magasinet. Nogle får et ulempetillæg. Nogle har særlige regler for fleksibilitet må have + _ 10 timer stående på en afspadseringskonto. Kunne man forestille sig arbejde på en lørdag i 5 timer fx gav 7,5 time på en hverdag? Tine foreslår, at merarbejdsbegrebet afskaffes. (reglen der siger, at der skal arbejde time til time op til 37 timer, først derefter er der tale om overarbejder) Hvad med andre faggrupper - hvad gør de? Arbejdsgiverne ønsker mere fleksibel arbejdskraft. Vi drøfter igen det med varsel hvad er en væsentlig ændring i arbejdsvilkår. Det er nogle gange svært at blive klar på. Fleksibilitet er kommet for at blive! Charlotte løfter det ind i forhandlingsudvalget i forbindelse med OK forhandlingerne. 5) Nyt fra arbejdspladserne Herlev/ Sigrid: Forholdsvis stille og roligt. Blev omorganiseret sidste år. Al vedligeholdelse er fordelt, så centret kun varetager genoptræningsopgaven. Har travlt og kæmper for at få mere i løn. Der er oprettet 2 nye stillinger. Brøndby/ Pernille: 1 nyoprettet stilling + 3 vikariater og 3 stillinger ifb. Ældrepuljen. Glostrup/ Charlotte: Tilslutter sig sig ergo-problematikken(ergoer tager patent på hverdags rehab), det er noget svært. Hverdagsrehab.projekt har ikke fået deltagere nok men har fået en stilling til arbejdet, ingen ergoterapeuter har søgt! Det arbejdes der videre med. Evaluerer nu tidligere omstrukturering. Er blevet godt tilfredse med at være under sundhed og velfærd. Elektronisk booking er indført, men en udfordring er, at der er for få computere!

5 Inkontinensområdet er nu overgået til Brøndby. 3 kommuner samarbejder; Albertslund, Brøndby og Glostrup. Gladsaxe/ Mette: Ro på skiftende vagter, som vi talte om på sidste møde. Der skal spares 5 mio. kr. og alt spares ind til benet! Det giver diverse fagkampe. Ifm. Ældrepuljen er der ansat 3 kliniske sygepelejersker og 3 sosu ass. men de er mest ansat for at få undgår klager fra borgerne! Der ses på sygefravær og barsler. Der ansættes ingen barselsvikarer. Har overvejet at tage kontakt til Arbejdstilsynet pga. dårligt arbejdsmiljø, men det kræver en lang og skriftlig redegørelse. Frederiksberg/ Ida Marie: Der arbejdes meget med rehabilitering, der er ansat 3; 1 ergo og 2 fys. Skal tænke nye og andre aktiviteter ind. Omorganisering er i gang, ny ledelse, der ønsker at der arbejdes mere tværfagligt. Frederiksberg/ Johan: Varetager kun ambulant behandling. Har fået ny fys. leder. Der ses på budget og effektiviseringer. 4 har sagt deres stillinger op disse genbesættes nu ikke. Furesø/ Stine: Ifm. Ældrepuljen ansættes 4 terapeuter på plejehjem. De oprindelige terapeuter trækkes tilbage på træningscentret. Det tidligere omtalte byggeprojekt forventes startet i Hvidovre/Kristine og Mie: har oprettet akut teams bestående af sygeplejersker, ergo og fys. Der arbejdes med omstrukturering og terapeuter dels op i special teams. Der ansættes ny børnefys og en udviklingsfys. Stillingsbeskrivelser efterlyses. Gentofte specialterapi/rikke: Der er roligt. Flytteplanlægning er så småt i gang forventes startet i Arbejder med værdibaseret ledelse. Rødovre/Camilla: Etablerer færre og mindre teams, det er sårbart ifm. sygdom, kurser, ferie mv. Har 4 vikarer, heraf fortsætter de 2 som fastansatte. Herudover ansættes yderligere et par vikariater. Der er varslet store besparelser i Frederikssund/ Sanne: Ifm. Ældrepuljen oprettes 5 ekstra stillinger. Er yderligere opnormeret med 30 timer pga. ekstra mange genoptræningsplaner. Har fået ny leder 1/1, er kandidat i idræt og sundhed. Fredensborg/Lise: Har fået ny leder (den 5. på 7 år!) IFM. ældrepuljen ansættes 4 nye fysser. De skal arbejde med bedre service, faldforebyggelse, selvtræning mhp at nedbringe ventelisten. Har for øjeblikket ingen venteliste og det er skønt. Arbejder med fælles TR uddannelse. Kommunen arbejde med 4 årige budgetaftaler, og det følger MED udvalget.

6 Rudersdal/Eva-Lisa: Plejecenter Sjælsø. Arbejder med helhedsvurderinger på 140 plejedøgnpladser + dagpladser. Har fået flere dobbeltcykler og det er dejligt. Arbejder desuden med palliation. Plejecenter Hegnsgården; er i fare for at miste den fys.faglige leder. (det forlyder at terapeuterne mest sidder ved computeren!) Kompetence og fagligudvikling prioriteres stort set ikke. Der er planer om at terapeuterne i højere grad skal indgår i plejen. Allerød/Birgitte: Aktiv hverdag ligger nu i plejen, hvor de ansatte er ergoterapeuter. Ædrepuljen, døgnpladser og serviceloven har fået opnormeret med 3 stillinger. Det har givet lidt uro blandt terapeuterne, fordi der sker ansættelse af fys på bekostning af ergoterapeuterne. Der satses dog også på en udviklings ergoterapeutstilling. København/SOF Botilbud/Bodil: Terapeuter er nu pålagt at møde kl. 7 for at deltage i personligpleje-rehabbiliserende tankegang. Terapeuter tidligere ansat som samlet gruppe, nu ansættes de på det enkelte bosted. Tidligere leder skal nu være koordinator. Der er sket en besparelse på fysioterapien på %. København SOF/specialterapien /Ulla: Sundhedsfremme placeres i dagtilbudet og skal varetages af terapeuterne både til borgere på bosteder og i dagtilbud. Der er besparelser på dag og aktivitetsområdet, kender endnu ikke betydningen heraf. Er i gang med at undersøge forskellen på de selvejende og de kommunale arbejdspladser. København IBØ/ Gry: Det er nu besluttet at TC skal forblive i Randersgade. Der etableres et Sundhedshus med forebyggelsescenter, sygeplejeklinik TC mm. Der arbejdes med ny styringsform, hvor de enkelte centre kan være i underskud med 10/ og i overskud på 10 %, før der udløses enten flere penge eller de skal tilbagebetales penge centralt. Er ved at få erfaringer hen ad vejen og styringssystemer rettes til efter hånden. København VKV/ Julie: Det med styringsmodellen er det samme som IBØ. Der er 4 der går på barsel til sommer, heraf 3 ergo og 1 fys. Der er desuden kommet en opsigelse. Ved endnu ikke om stillingen genbesættes eller om der kommer barselsvikarer. Der tales meget økonomi. Har mange Sundhedslovsborgere og ikke så mange servicelovsborgere. Der arbejdes med hverdagsrehabiliteringen i et samarbejde mellem SOF og SUF. København generelt/ FTR Charlotte L: København arbejder med Tillidsdagsordenen alle forvaltninger i mellem. Der var møde for ledere og TR, hvor alle 7 borgmestre mødet op for at drøfte TD. De faglige organisationer har indkaldt til et seminar i juni, hvor medarbejdersporet skal drøftes. Derudover drøftes der nyt lønsystem og en forenkling af aftaler bla. TR vilkår, og forsøg med fælles aftaler på nogle få overenskomstområder. Der drøftes udlicitering Facility mangement og samarbejde med private.

7 6) Afslutning, EVT og evaluering Tine oplyser at der SHK inviterer til 1, maj. hos DSR - alle er velkomne. Sundhessministeren Nick hækkerup, Anne Sofie Hæstorp Andersen og Ninna Thomsen kommer. Charlotte fortæller om en henvendelse centralt fra Danske Fysioterapeuter omkring osteoporose. Lene Lebech i Koldning, ønsker at danne et netværk og have viden om hvad der tilbydes af behandling i kommunerne,hvor der er DEX scannere, osteoporose-skoler mm. Henvendelse til Lene Lebech på lele@koldimg.dk telefon eller Næste møde er den 27. august.

Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012

Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012 Referat fra TR-Netværksmøde Region Syddanmark d. 26. november 2012 Ordstyrer: Trine T. Henriksen Referent: Richard G. Little Referatet er godkendt. 2. Runde med nyt siden sidst Regin S. Hansen fortæller

Læs mere

3. Oplæg om MED indflydelse ved Line og Charlotte Gruppearbejde og erfaringsudveksling om MED indflydelse

3. Oplæg om MED indflydelse ved Line og Charlotte Gruppearbejde og erfaringsudveksling om MED indflydelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR- Møde, region Hovedstaden 08.03 2012 Dagsorden Velkomst og godkendelse af dagsorden 1. Nyt fra Tillidsrepræsentant råd og regionsbestyrelse 2. Møde formanden

Læs mere

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 1) Velkomst og godkendelse af dagsordenen Charlotte bød velkommen særlig til de nye TR. Præsenterede Pernille Hoppe, som nu er TRR s medlem. Vi gennemgik

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 Dagsorden punkter: 1. Evaluering af generalforsamlingen 2. Mål og fokus områder for 2008 Herunder følgende indsatsområder nævnt på generalforsamlingen

Læs mere

REFERAT FRA DET KOMMUNALE TR. NETVÆRKSMØDE 18 JUNI 2013

REFERAT FRA DET KOMMUNALE TR. NETVÆRKSMØDE 18 JUNI 2013 REFERAT FRA DET KOMMUNALE TR. NETVÆRKSMØDE 18 JUNI 2013 Dagsorden 1)Velkomst, kort præsentationsrunde og godkendelse af dagsorden. 2) Sundhedslov/servicelov hvad er forskellen og hvilke rammer er der oplæg

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Hovedstaden 23. oktober 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Maja Pejs Jensen 29. oktober 2012 Deltagere: Tine Nielsen, Per Normann Jørgensen,

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Derfor skal vi spare på pleje og omsorg, og sådan kommer vi videre Pengene skal passe Esbjerg Kommunes udgifter stiger

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 22/6-09 kl. 9.30 17.30. Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K, Lokale: A19 Deltagere: Tine Nielsen, Jes Mogensen, Lene Banke, Solvejg Pedersen,

Læs mere

Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler

Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SHK11.05.2 Side 1 SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler 1999 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. AFTALENS OMRÅDE... 3 2. AFTALENS FORMÅL... 4 3. DECENTRALE

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009.

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Dagsorden for den fælles del: 1) Status på 3-partsforhandlingerne i region og kommunerne 2) Status på genoptræningsområdet 3) Danske fysioterapeuters

Læs mere

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen.

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. 1. Dagplejen hvorfor er den så speciel og så vigtig? Hvad tilbyder

Læs mere

KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR. Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen

KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR. Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen Kommunalt ansatte psykologers arbejdsvilkår SIDE 1 SIDE 2 Kommunalt ansatte psykologers

Læs mere

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014 REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 6. OKTOBER 2014 kl.8.30-15.00. Kost og Kræft, Steenstrupsvej 1, 9000 Aalborg. Vi starter med at byde velkommen til Lars Kristensen DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af ordstyrer

Læs mere

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET Munkehatten 6, mødelokale 1, 1. sal Pårørenderådet Deltagere: Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16.00-18.00 Vibeke Jensen, Kirsti Elsborg, Mette Hejesen, Edith Kraglund,

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Regionsbestyrelsesmøde 21/6 2011 9.30 16.45 Ordstyrer: Anne Marie Mødeleder: Tine Nielsen Referent: Bestyrelsen Afbud: Mette, Lasse, Per T, Per N, Carsten, Børge, Tilde Dagsorden 1. Velkomst, godkendelse

Læs mere

Region Sjælland Beretning

Region Sjælland Beretning Region Sjælland Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Sjælland Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 På midtvejsmødet

Læs mere

Hvordan får vi erstattet løse ansættelser med faste?

Hvordan får vi erstattet løse ansættelser med faste? Hvordan får vi erstattet løse ansættelser med faste? DM Dansk Magisterforening Et værktøj til DM Offentligs tillidsrepræsentanter til medlemsdiskussion og til forhandling med ledelsen 1 Materialet søger

Læs mere

Referat fra Region Hovedstadens kommunale TR. netvæksmøde

Referat fra Region Hovedstadens kommunale TR. netvæksmøde Referat fra Region Hovedstadens kommunale TR. netvæksmøde d. 4. februar 2015. 1) Velkommen og kort nyt fra HB,TRR, RB. 2) Planlægning af næste møde EVT. 3) Kort nyt fra arbejdspladserne Dagsorden 4) Arbejdstidstilrettelæggelse

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4. Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012 Dato for udarbejdelse: 4. december 2013 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Pernille Hoppe, Lisbet Jensen,

Læs mere

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens REFERAT Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Mandag den 10. juni 2013 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø Frokost i Atriet - herefter møde

Læs mere

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Fremmødte: 23 Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Velkomst: regionsformand Lise Hansen 1. Dirigent: Karen Dam Referent: Merethe Fehrend Karen Dam erklærede generalforsamlingen lovligt varslet.

Læs mere

Høringssvar ifm. udbud af hjemmeplejen i Frederiksberg Kommune

Høringssvar ifm. udbud af hjemmeplejen i Frederiksberg Kommune Høringssvar ifm. udbud af hjemmeplejen i Frederiksberg Kommune Jf. aftale med forvaltningen i Frederiksberg kommune afgiver hermed et samlet høringssvar fra medarbejdersiden i forbindelse med den påtænkte

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE NORDJYLLAND

REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE NORDJYLLAND REFERAT REGIONSBESTYRELSESMØDE NORDJYLLAND Den 12. marts 2015 Kl. 9.00-15.00. Hos Preben Weller H. I. Biesgade 6 A, 9500 Hobro Der er morgenkaffe inden mødet starter Rundvisning på et tidspunkt mellem

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016

Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016 Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016 Udvalgsformand Thyge Nielsen Leder Lilian Bertelsen Generelle aftaleforhold Grundlaget for aftaleholderens aftale er beskrevet i følgende dokumenter:

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Nyt fra TRR ( TillidsRepræsentantRådet): Pernille Hoppe er nyt medlem i TRR i stedet for Charlotte, som nu er suppleant.

Nyt fra TRR ( TillidsRepræsentantRådet): Pernille Hoppe er nyt medlem i TRR i stedet for Charlotte, som nu er suppleant. Referat Referat af møde i: Region Hovedstadens kommunale TR-netværk Dato for møde: 14. 11. 2012 Dagsorden 1) Velkommen og nyt fra TRR, Rep. HB og RB 2) Fleksibel arbejdstilrettelæggelse 1. Hvad er udfordringerne?

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne

Læs mere

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 1. Ydelser til borgerne 1.1 Fredericia Former Fremtiden - Længst muligt i eget liv vers. 3.0 Visionen for Længst muligt i eget liv version 3,0 er: En kommune med

Læs mere

Servicesektorens skriftlige beretning 2012

Servicesektorens skriftlige beretning 2012 Servicesektorens skriftlige beretning 2012 Overenskomst Den private overenskomst for 2012 er bygget på rammerne af 2,5 %, dette gav også grundlag til forhandlingerne på det offentlige område. Da Statens

Læs mere

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale.

Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Region Midtjylland. Landsbrancheklubben 3F kommunale. Hermed indkaldelse til møde i Skjern 3F-afdeling, Trykkerivej 8, mandag den 7.september 2015. kl.10.00. Referat 1. Godkendelse af referat. Referatet

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Praktikbeskrivelse Skredsande, afd. A og hjerneskadeteamet Maj 2016 1 Hvad er Skredsande, Center for Handicap? Skredsande, Center for

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008 Tilstede: Anette, Eva, Bo, Sidse og Gladys Mødeleder og referent: Gladys Dagsorden: Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008 1. Godkendelse og prioritering af dagsorden. Godkendt 2. Evt. kommentarer

Læs mere

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne.

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. Notat Den 17.02.09 Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. fra: Tillidsrepræsentanter for ergoterapeuter og fysioterapeuter Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Tillidsrepræsentanterne

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven)

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Ansættelseskontrakt for medarbejdere i landbruget (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug

Læs mere

TR-rollen. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

TR-rollen. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TR-rollen Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TYPISKE TR-OPGAVER Når du er valgt som tillidsrepræsentant, er dine vigtigste opgaver at: være talsmand for de medarbejdere, der indgår

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g. Hjerm dagtilbud d. 20.8.2014. Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14 Tidspunkt: 18.30 21.30 Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.a ferie) Dagsorden. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 24. juni 2010

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 24. juni 2010 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 24. juni 2010 Afbud fra Alice Munk og Lars Jensen Indkaldt suppleant Ingen suppleant fra Midtjylland, René Gordon Larsen fra Syddanmark Mødeleder Charlotte Graungaard

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 FOA Kampagne og Analyse 9. december 2013 Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 Dette notat er baseret på information om 64 danske kommuner, fordelt på hele landet 1. De 64 kommuner

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation AMT, d. 3. december 21 Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation Arbejdsmiljøpolitisk team gennemførte i oktober en spørgeskemaundersøgelse blandt afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige.

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam Årsrapport 2014 For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam 0 Indhold Forord: Vi hjælper med at kunne selv... 2 1. Køge Kommune og hverdagsrehabilitering... 3 Formål... 3 Målgruppe... 3 2. Rehabteamet... 4 Rehabteamets

Læs mere

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse.

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse. Notat Til: Udvalget for Sundhed og Trivsel samt Hovedudvalget Fra: Sundhed & Trivsel Optimering af sundhedsordningen 1. Baggrund Sundhed & Trivsel har eksisteret siden 2008 og er nu godt forankret i kommunen.

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Fleksibilitet i arbejdslivet

Fleksibilitet i arbejdslivet August 2010 Fleksibilitet i arbejdslivet Resume Kravene i arbejdslivet er store, herunder kravene om fleksibilitet i forhold til arbejdspladsen. Samtidig har den enkelte også behov for fleksibilitet og

Læs mere

Udviklingspolitik. (Personaletilpasning).

Udviklingspolitik. (Personaletilpasning). Udviklingspolitik. (Personaletilpasning). Som redskab for den enkelte leder ved besparelser og omstruktureringer ved Børn og Unge udsendes denne beskrivelse af Udviklingspolitikken samt manual for udpegning

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Blomstergården. Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00

Blomstergården. Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00 Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00 Deltagere: Centerleder Hanne Duffy, formand Leif, Daglig leder Dorte Jul Larsen, Ernæringsfaglig leder Jane Meng Kaae. Pårørende:

Læs mere

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Til medarbejdere Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Aktivt seniorliv Der er sket meget siden startskuddet for projekt Aktivt seniorliv i starten af året 2011. Styrk din hverdag

Læs mere

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Om udviklingsplanen Direktionen i Frederikssund kommune har udarbejdet en udviklingsplan. Efterfølgende har alle fagchefer udarbejdet en udviklingsplan den relevante

Læs mere

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi?

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Forskningsleder, professor Charlotte Glümer Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Oktober 2015 Sundhedsprofil 2013 Hovedbudskaber

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Frederiksberg Kommune

Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Frederiksberg Kommune Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Kommune 2.500 Figur 1: Udvikling i udgifter til kommunal medfinansiering pr. indbygger 2007-2011 2.000 1.500 1.000 FK RH 500 - * I 2010 var

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. september 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Skriftlig votering Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Kultur- og

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Odense Kommune Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86

Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 Kvalitetsstandard og ydelseskatalog 2016 Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 Godkendt af kommunalbestyrelsen, Glostrup Kommune den 9. december 2015 Indholdsfortegnelse Forord...

Læs mere

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid, Kreds Midtjylland Om kredsens anbefalinger Kredsbestyrelsen i Kreds Midtjylland har

Læs mere

Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne Breyen, Brian Errebo-Jensen, Morten Høgh

Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne Breyen, Brian Errebo-Jensen, Morten Høgh Referat af møde i Udvalg for praksisoverenskomster (UP) den 12-09-2013 l Dato for udarbejdelse: 18-09-2013 Deltagere Tina Lambrecht, Sanne Jensen, Preben Weller, Marianne Kongsgaard, Stefan Kragh, Marianne

Læs mere

UNDERVISNINGSKATALOG MÅLTIDSAKADEMIET FØRSTE HALVE ÅR 2016

UNDERVISNINGSKATALOG MÅLTIDSAKADEMIET FØRSTE HALVE ÅR 2016 UNDERVISNINGSKATALOG MÅLTIDSAKADEMIET FØRSTE HALVE ÅR 2016 I ER DEN VIGTIGE BRIK Alle har ret til et godt måltid mad. Vi skal kunne tale med borgerne om maden og sammen med dem skabe rammer for måltidet,

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. februar 2013

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. februar 2013 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. februar 2013 Afbud fra Lars Jensen, Mette Groes suppleant. Mødeleder Charlotte Graungaard Falkvard Ordstyrer Erik Roland Referent Michael Dreyer Referat udsendt 20.

Læs mere

Velkommen til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Velkommen til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Børne- og Ungdomspsykiatri Odense - universitetsfunktion Velkommen til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Tilsynsbesøg den 12. maj 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for at gennemføre

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen Referat fra regionsudvalgsmøde d. 3 november 2015 ved 3F Kongedalen Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen Mødt Tønder Afbud Haderslev Hans Gehlert Mødt Kolding Conny Hahn Mødt Kolding Hans

Læs mere

Årsmøde 2011. Dirigenterne kunne konstatere at årsmødet var lovligt indvarslet efter 4, cirkulære udsendt den 15-07-2011

Årsmøde 2011. Dirigenterne kunne konstatere at årsmødet var lovligt indvarslet efter 4, cirkulære udsendt den 15-07-2011 Årsmøde 2011. Velkomst ved Lone Hoffmann Alle har modtaget følgende materielle. Mappe med landsbrancheklubbens logo Forretningsorden vedtægter Dagsorden Beretningen Artikler fra året der gik Indkomne forslag

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Genoptræningscenter Lunden 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Genoptræningscenter Lunden 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Genoptræningscenter Lunden 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden TR møde for hele regionen

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden TR møde for hele regionen Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden TR møde for hele regionen Referat fra den 17. november 2015 Dagsorden Kl. 9.00-9.15 Velkommen særligt til de nyvalgte. Dagsorden godkendes Kl. 9.15 10.45 TR rollen

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen.

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet den 1/09/2009 (møde 3/2009) J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 29.september 09 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Sussi

Læs mere

PF-Info december 2013

PF-Info december 2013 PF-Info december 2013 Så er vi sgu allerede ved at være der igen om ganske få dage står den atter på and, gås, flæskesteg, medister, brune kartofler, hvide kartofler, franske kartofler, rødkål, ris á la

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. 1 FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Forskellen på aktiviteter og frivilligt, ulønnet arbejde... - Aktiviteter... - Frivilligt, ulønnet arbejde... - Det gælder

Læs mere

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive Årsrapport 20 0 Det palliative team Regionshospitalet Viborg, Skive Arbejdet i Palliativt Team Det palliative team har i 2010 fortsat arbejdet med lindring til alvorligt syge og deres pårørende, i tråd

Læs mere

Kvalitetsstandard for

Kvalitetsstandard for 2011/2012 Kvalitetsstandard for Hverdagsrehabilitering Vi bruger dine ressourcer aktivt Informationsfolder om Rehabiliteringskoordinatorfunktionen Ishøj Kommune 1 Vi tror på, at det giver livskvalitet

Læs mere

Solgårdens syge-og sundhedspolitik.

Solgårdens syge-og sundhedspolitik. Solgårdens syge-og sundhedspolitik. MED oktober 2011 1 Thisted kommunes overordnede politik om sygefravær. Målet med sygefraværspolitikken er at skabe et kollegialt miljø med engagerede medarbejdere, der

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. april 2013 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.04.2013 på Danske Regioners

Læs mere

Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune

Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune Gennemgang af de 43 anbefalinger fra Ældrekommissionen set i forhold til indsatsen i Roskilde Kommune Nr. Anbefalinger fra Ældrekommissionen TEMA: Overgangen til livet på plejehjem 1 Forud for indflytning

Læs mere

Gode takter i beskæftigelsesudspil og a-kassesamarbejde

Gode takter i beskæftigelsesudspil og a-kassesamarbejde Gode takter i beskæftigelsesudspil og a-kassesamarbejde Arbejdsmarkedet På flere måder er det ved at lysne med beskæftigelsen. Ledigheden er stagneret i forhold til sidste år, og flere nyuddannede har

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015 Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Barbara Bendahl Schultz, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken stevns kommune 2016 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst mulig

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere