politik for FOA Nordsjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "E-mail politik for FOA Nordsjælland"

Transkript

1 politik for FOA Nordsjælland Da det er FOA Nordsjællands holdning, at vi i størst mulig omfang skal anvende elektronisk kommunikation, har vi udformet en politik med henblik på at sikre såvel FOA, vore medlemmer og de ansatte, når der anvendes elektronisk kommunikation. politikken omhandler følgende emner: Modtagelse og aktering af o Håndtering af indgående o Håndtering af udgående a-mail o Aktering af o Sletning af o Kvittering for modtagelse af Håndtering af s under fravær o Modtagelse af under planlagt fravær o Modtagelse af ved ikke planlagt fravær o Håndtering af s ved arbejdsophør Indgåelse af aftaler Anvendelse af FOA Nordsjællands It-systemer til privat brug o Private s o FOA Nordsjællands adgang til s o Kontrol med brugen af FOA s systemer o Hvornår må s ikke bruges o Konsekvenser ved misbrug FOA Nordsjælland brug af oplysninger fra medlemmernes s, hjemmesiden m.v. Modtagelse og aktering af Håndtering af indgående til FOA Nordsjælland stiles som udgangspunkt til afdelingens officielle adresse nordsj@foa.dk eller sekretariatetspostkasser. Adresserne på afdelingens og sekretariaternes offentliggøres bl.a. på afdelingens hjemmeside. FOA Nordsjællands officielle postkasse (afdelingens funktionspostkasse) administreres af Fagligt sekretariat, mens sekretariatspostkasserne administreres af de respektive sekretariater. -adresserne skal på arbejdsdage som minimum tømmes én gang dagligt (som hovedregel når den almindelige post scannes ind). I denne forbindelse sikres det, at bliver distribueret videre til rette politiker eller leder/sagsbehandler/sekretær.

2 Personlige -adresser. Den enkelte medarbejder har selv ansvaret for, at den pågældendes tjekkes for nye regelmæssigt minimum én gang dagligt, hvis man er til stede. Håndtering af udgående Inden en afsendes er det muligt at vælge, fra hvilken postkasse en skal sendes. Som hovedregel anvendes den valgte politikers/ansatte personlige adresse. Hvis en medarbejder ønsker at benytte en -adresse, der ikke administreres af vedkommende selv, kan denne adresse kun benyttes, såfremt der indgås aftale om det. Aktering af sidestilles med papirpost, fax eller mundtlig kommunikation, og sagsbehandleren er derfor ansvarlig for, at en (inkl. evt. vedhæftede dokumenter) akteres, og at nødvendig sagsbehandling finder sted. Ind- og udgående , som indgår i sagsbehandling, skal som udgangspunkt akteres samme dag, som en er modtaget eller afsendt. Persondatalovgivningen stiller krav om, at med følsomme eller fortrolige oplysninger slettes senest efter 30 dage. Det anbefales derfor, at slette sådanne , når en er akteret. en skal også slettes i mappen slettet post. Sletning af skal slettes senest 30 dage efter, at en er modtaget eller afsendt, hvis en og/eller eventuelt vedhæftede filer indeholder følsomme eller fortrolige oplysninger. en skal slettes i alle mapper i Outlook også mappen slettet post. Hvis det er nødvendigt at gemme en, skal den akteres i Acadre (hvor det er muligt at logge) alternativt printes en ud på papir. Kvittering for modtagelse af Det er FOA Nordsjællands målsætning er, at alle skriftlige henvendelser fra medlemmer, herunder , skal være besvaret inden 5 arbejdsdage. Er det ikke muligt at besvare henvendelsen inden for dette tidsrum, skal medlemmet inden for de fem dage have besked om, hvornår henvendelsen forventes besvaret. Ud over ovenstående stilles der ikke krav om, at der skal kvitteres for modtagelsen af . Modtagelse og håndtering af under fravær Håndtering af medarbejdernes/politisk valgtes ved planlagt fravær I forbindelse med planlagt fravær (eksempelvis orlov, ferie, afspadsering og kursus) udover én arbejdsdag, skal den enkelte medarbejder/politisk valgte altid sørge for tilkobling af "ikke til stede assistenten". Meddelelsen i ikke til stede assistenten skal som minimum indeholde information om:

3 at man er fraværende, hvornår man er tilbage, -adresse og evt. navn og telefonnummer som alternativt kan benyttes, og hvorvidt den modtagne bliver videresendt til en anden i FOA Nordsjælland. Skulle en medarbejder/valgt have glemt at sætte ikke til stede assistenten til i forbindelse med planlagt fravær, benyttes den fremgangsmåde som er beskrevet i punktet nedenunder. Håndtering af medarbejderens/de valgtes ved ikke planlagt fravær Ved ikke planlagt fravær, som forventes at vare mere end fem arbejdsdage, skal medarbejderens leder/en kollega hurtigst muligt åbne medarbejderens system og sætte ikke til stede assistenten til. Lederen/kollegaen må i denne forbindelse ikke åbne eller læse i medarbejderens/den valgtes postkasse. Lederen skal så vidt muligt på forhånd orientere medarbejderen/den valgte om, at postkassen åbnes og at ikke til-stede-assistenten er sat til. Såfremt dette ikke er muligt, skal den pågældende leder efterfølgende orientere medarbejderen/den valgtes herom. I det omfang det er muligt inddrages medarbejderens tillidsrepræsentant i forbindelse med åbning af postkassen. Meddelelsen i ikke til stede assistenten udarbejdes og underskrives af den pågældende medarbejders leder/kollega, og skal som minimum indeholde information om: at medarbejderen/den valgte er fraværende, -adresse og evt. navn og telefonnummer som alternativt kan benyttes, og hvorvidt den modtagne bliver videresendt til en anden i FOA Nordsjælland. Det er kun tilladt at videresende , såfremt medarbejderen har givet tilladelse hertil. (I forbindelse med ansættelse i FOA Nordsjælland aftaler medarbejderen og lederen en generel tilladelse på dette punkt., som indskrives i ansættelsesbrevet.) Modtagelse og håndtering af ved arbejdsophør Ved fratræden skal medarbejderen/den valgte rydde op i sine og sørge for at fremsende orientering om fratrædelse til private og evt. til arbejdsrelaterede kontakter. Private slettes. Øvrige slettes, videresendes til den relevante hovedpostkasse eller videresendes til anden politisk valgt/ansat efter aftale. Såfremt arbejdsforholdet ikke ophører på normal vis, tømmes postkassen af vedkommende leder/afdelingsformand i samarbejde med forbundets It-afdeling. Ved fratræden skal den nærmeste leder/afdelingsformand sikre, at der gives forbundet meddelelse om, hvornår den pågældende har sidste arbejdsdag. Meddelelsen til forbundet skal sikre, at den pågældende medarbejders/valgts adgang til FOA s systemer lukkes hurtigst muligt, og at der ikke ligger ulæste . Indgåelse af aftaler Meddelelser og aftaler underskrevet med digital signatur er i princippet juridisk lige så bindende, som hvis de var underskrevet med en traditionel underskrift.

4 Aftaler kan indgås via sikker , i det omfang lovgivningen ikke stiller særlige krav til originaldokumentet, eksempelvis hvor underskrifter specifikt nævnes som forudsætning for gyldighed. Medarbejdere og politisk valgte kan alle binde FOA Nordsjælland elektronisk i henhold til afdelingens bestemmelser om tegningsret, indkøb, prokura m.v. Privat brug af FOA Nordsjællands system er i oprettet med henblik på arbejdsrelateret brug. FOA Nordsjælland opfatter derfor enhver sendt eller modtaget via FOA s systemer som tilhørende FOA. Det er dog tilladt at anvende til privat kommunikation under forudsætning af, at det kun sker i begrænset omfang, at det kun har minimal indflydelse på brugerens arbejdssituation, at gældende lovgivning overholdes, at der ikke sendes kædebreve, og at almindelig god etik og moral efterleves FOA Nordsjælland kan ikke garantere at uvedkommende ikke kommer til at læse privat e- mail. Medarbejderen bør hurtigst muligt slette private eller flytte dem til en personlig mappe. Medarbejderen må acceptere, at privat post kan blive læst af andre eksempelvis ved en fejltagelse eller af sikkerhedsmæssige årsager eller i forbindelse med fravær og ophør. Medarbejderen skal overveje, i hvilke sammenhænge adressen på deres videregives i privat sammenhæng (f.eks. i forbindelse med chat, debatfora og nyhedsgrupper på internettet). Det er ikke tilladt at bruge på via afdelingens eller sekretariaternes postkasser til privat kommunikation. FOA Nordsjællands adgang til I forbindelse med en medarbejders/politisk valgts fravær har FOA Nordsjælland evt. med hjælp fra It-afdelingen ret til at skaffe sig adgang til medarbejderens/den valgtes . Dette gælder dog kun, hvis følgende betingelser er opfyldt: Der er en begrundet formodning om, at meddelelser af interesse for FOA Nordsjælland er sendt til -adressen. Det er nødvendigt at få adgang til den pågældende meddelelse, inden medarbejderens/den valgtes fravær forventes at ophøre. Hvis den pågældende medarbejders ikke til stede assistent er slået til, vil det som hovedregel ikke være nødvendigt at få adgang til meddelelsen. Meddelelsen kan ikke forholdsvist enkelt fremskaffes på anden vis, f.eks. ved at afsender sender meddelelsen til en anden medarbejder/valgt eller postkasse. Forinden der tages skridt til åbning af medarbejderens/den valgtes system/ , skal medarbejderen så vidt muligt orienteres. (I forbindelse med ansættelse i FOA Nordsjælland aftaler medarbejderen og lederen en generel tilladelse på dette punkt., som indskrives i ansættelsesbrevet)

5 Medarbejdernes/den valgtes rent private må ikke læses. Hvis man bliver opmærksom på, at der er tale om en privat uden relation til FOA Nordsjællands drift, må den pågældende derfor ikke læses. Kontrol med brug af Af sikkerhedsmæssige årsager tages der dagligt kopi (backup) af -boksen. Denne sikkerhedskopi anvendes alene, såfremt det er nødvendigt at gendanne . I forbindelse med en evt. gendannelse af vil disse ikke blive åbnet/læst. FOA Nordsjælland foretager ikke løbende og rutinemæssige kontroller af brug af . Opmærksomheden henledes dog på, at der opbevares log af brugen af systemet. Følgende oplysninger indgår i loggen for ind- og udgående Emne, afsender- og modtageradresse, dato og tidspunkt for afsendelse og modtagelse. I tilfælde af mistanke om misbrug kan loggen tages i anvendelse efter godkendelse af afdelingsformanden. Hvis kontrolfunktionen anvendes skal den pågældende medarbejder og den relevante tillidsrepræsentant forinden have meddelelse herom i henhold til persondatalovens regler. Det betyder, at medarbejderen og tillidsrepræsentanten skal have meddelelse om, hvem der indsamler oplysningerne, hvilke oplysninger der indsamles, til hvilket formål oplysninger indsamles, hvem oplysningerne evt. videregives til, samt reglerne om indsigt i og om berigtigelse af de oplysninger, der vedrører den pågældende. Hvis kontrolfunktionen bringes i anvendelse over for en politisk valgt skal Politisk Ledelse orienteres. Hvornår må ikke benyttes? må ikke benyttes i følgende tilfælde: Når der er et udtrykkeligt krav til (dobbelt) underskift, eksempelvis i sager hvor afdelingsformanden, næstformanden eller andre tegner FOA Nordsjælland, og hvor det er nødvendigt, at netop denne/disse person skriver under. Såfremt der er et udtrykkeligt krav om, at man skal kunne bevise, at brevet er kommet frem. Konsekvenser ved misbrug Såfremt FOA Nordsjællands politik overtrædes kan dette have ansættelsesmæssige konsekvenser i relation til overtrædelsens karakter i lighed med andre overtrædelser af FOA Nordsjællands vedtagne politikker. FOA Nordsjælland brug af oplysninger fra medlemmernes , hjemmesiden m.v. FOA s medlemmer og andre kan principielt kommunikere med FOA på fire forskellige måder: afsendelse af i forbindelse med sagsbehandling afgivelse af egen adresse til kommuniktation mellem FOA Nordsjælland og medlemmet tilmelding til kurser og lignende aktiviteter anvendelse af afdelingens hjemmeside

6 For at sikre medlemmernes rettigheder gælder følgende retningslinier: FOA Nordsjælland behandler medlemmers henvendelser fortroligt, og vi garanterer evt. ønske om anonymitet. Håndtering af indgående i behandling af sager behandles nedenunder. Hvis medlemmer eller andre skriver deres -adresse eller personoplysninger ind på vores hjemmeside, bruger vi dem udelukkende til det formål, som er angivet. FOA Nordsjælland videregiver ikke informationerne til andre, med mindre det tydeligt fremgår. Hvis man bruger 'Tip en ven', Sig din mening og lignende på hjemmesiden gemmer vi hverken oplysninger om medlemmets eller evt. modtagers adresser eller den besked, der skrives eller stemme der afgives.

E-MAILPOLITIK FOR NORDJYLLANDS AMT

E-MAILPOLITIK FOR NORDJYLLANDS AMT E-MAILPOLITIK FOR NORDJYLLANDS AMT 1 Indledning Nordjyllands Amt har som mål at skabe en åben og digital forvaltning, hvor borgere og erhvervsliv sættes i centrum med døgnåbne selvbetjeningstjenester på

Læs mere

Retningslinjer for medarbejdernes brug af e-mail i Rudersdal Kommune

Retningslinjer for medarbejdernes brug af e-mail i Rudersdal Kommune Retningslinjer for medarbejdernes brug af e-mail i Rudersdal Kommune Behandlet i Direktionen den 8. juni 2009 Behandlet i Områdechefgruppen den 22. juni 2009 Behandlet i HovedMED den 13. august 2009 Senest

Læs mere

Dragør Kommune. Operationelle bilag til IT-sikkerhedspolitikken. Bilag 4. Retningslinjer for anvendelse af e-post

Dragør Kommune. Operationelle bilag til IT-sikkerhedspolitikken. Bilag 4. Retningslinjer for anvendelse af e-post Dragør Kommune Operationelle bilag til IT-sikkerhedspolitikken IT-sikkerhedspolitik Side 2 Retningslinjer for anvendelse af e-post Dette dokument har til formål at beskrive, hvordan medarbejdere i Dragør

Læs mere

IT-sikkerhedsbestemmelser for anvendelse af e-post

IT-sikkerhedsbestemmelser for anvendelse af e-post Bilag 8 IT-sikkerhedsbestemmelser for anvendelse af e-post Formålet med sikkerhedsbestemmelserne er at beskrive, hvordan medarbejdere i Randers Kommune, som anvender e-post via kommunens udstyr og e-postadresser,

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it IT-Afdelingen sikkerhed Instrukser i brug af IT Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Indhold Forord.............................. 3...................... 3 Resumé

Læs mere

HÅNDBOG FOR GULDBORGSUND KOMMUNE ACADRE

HÅNDBOG FOR GULDBORGSUND KOMMUNE ACADRE HÅNDBOG FOR GULDBORGSUND KOMMUNE ACADRE Indledning 3 Brug af Acadre 4 Formål 4 Overordnede mål: 4 Konkrete mål: 4 Udviklingsmål (fremtidigt mål) 5 Hvem har adgang til hvad? 5 Adgang og misbrug 5 Postmodtagelse

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 3-2014 Opdateret 3-11-2014 Indholdsfortegnelse DIGITAL POST FRA DET OFFENTLIGE... 3 Lov om Digital Post i 2014... 3 Automatisk tilmelding...

Læs mere

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Dokumentdato: 25.09.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Baggrund University College Nordjylland (UCN) har etableret en

Læs mere

Direktionssekretariatet. politik. Februar

Direktionssekretariatet.  politik. Februar Direktionssekretariatet E-mail politik Februar - 2014 Indhold INDHOLD... 2 INTRODUKTION... 3 DE 10 BUD FOR E-MAIL I MORSØ KOMMUNE... 4 POSTKASSER OG ANSVARSFORDELING... 4 MODTAGELSE AF E-MAIL... 5 SVARTIDER...

Læs mere

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren.

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren. Enhed Valgenheden Sagsbehandler CLH Koordineret med Sagsnr. 2015-2735 Doknr. 292904 Dato 03-12-2015 Bekendtgørelse om anvendelse af en digital løsning til brug for anmeldelse af nye partier og indsamling

Læs mere

Guide til sikker it. Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling

Guide til sikker it. Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling Guide til sikker it Daglig brug Programmer E-mail Internet Databehandling Hvilke retningslinjer skal du følge som it-bruger i Hillerød Kommune? Indhold Daglig brug af din computer 4 Computere, programmer

Læs mere

Anvendelse af i Region Nordjylland

Anvendelse af  i Region Nordjylland Retningslinje Anvendelse af e-mail i Region Nordjylland 1 Formål Reglerne for anvendelse af e-mail gælder for alle medarbejdere i Region Nordjylland. Reglerne beskriver udveksling af e-mail såvel med andre

Læs mere

Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab

Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab Information til studerende som skal til skriftlig eksamen på Samfundsvidenskab Bemærk at disse retningslinjer er et tillæg til SDU s regelsæt for brug af computer ved skriftlige stedprøver Når du tilmelder

Læs mere

E-mail politik Kriminalforsorgen i Grønland marts 2013

E-mail politik Kriminalforsorgen i Grønland marts 2013 E-mail politik Kriminalforsorgen i Grønland marts 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Introduktion... 3 3. Brugen af e-mailsystemet... 3 4. God e-mailkultur... 4 5. Vigtige sikkerhedsmæssige forhold...

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Anvendelse af e-post er et af midlerne til at skabe bedre service og fleksibilitet.

Anvendelse af e-post er et af midlerne til at skabe bedre service og fleksibilitet. Søjle B Retningslinjer for it-brugere Bilag B 2 Retningslinjer for anvendelse af E-mail En stadig større mængde korrespondance modtages via elektronisk post (e-post), og al kommunikation mellem offentlige

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it sikkerhed Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Forord................................................... 3 Resumé.................................................

Læs mere

Vejledning til brug af dybe link i Digital Post

Vejledning til brug af dybe link i Digital Post Vejledning til brug af dybe link i Digital Post Denne vejledning beskriver hvordan man kan linke til forskellige dele af Digital Post fra eksterne hjemmesider Version: 2 Udarbejdet: juli 2015 Udarbejdet

Læs mere

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse Automatisk og obligatorisk tilslutning 1. november 2014 blev det lovpligtig at være tilsluttet Digital Post fra det offentlige. Denne dato skete der derfor en automatisk og obligatorisk tilslutning for

Læs mere

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Minikursus i Outlook 2010 Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Outlook 2010 Søren E. Larsen, EUC Sjælland. Rev. februar 2013

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge:

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: 09.12.2010 Navngivning Send blanketten til kirkekontoret i det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten

Læs mere

Anmelder opretter selv sit login til systemet via hjemmesiden, ved at klikke på knappen Opret login.

Anmelder opretter selv sit login til systemet via hjemmesiden, ved at klikke på knappen Opret login. Vejledning til anmelder af jordflytning Login Anmelder opretter selv sit login til systemet via hjemmesiden, ved at klikke på knappen Opret login. Her udfyldes oplysninger om anmelderen (navn, adresse,

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Privatlivspolitik for studerende

Privatlivspolitik for studerende UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Privatlivspolitik for studerende Retningslinjer for registrering, håndtering og anvendelse af data om studerende hos UCL Vedtaget på HSU den 16. november 2015 Indhold 1. Formål...

Læs mere

Indhold. Digital post. Digital Post

Indhold. Digital post. Digital Post Indhold Digital Post Hvad modtager jeg i min digitale postkasse? Hvem er det, der står bag den digitale postkasse? Hvilke oplysninger registrerer vi om dig? Kan jeg sende digital post til det offentlige?

Læs mere

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune?

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Som bruger i Norddjurs Kommune er du ansvarlig for det, du foretager dig på din computer og for de oplysninger, som du gemmer. Det betyder,

Læs mere

Digital post. AMU-nr. 47774

Digital post. AMU-nr. 47774 Digital post AMU-nr. 47774 Undervisningsministeriet. Oktober 2013 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse i samarbejde med Ann-Vibeke Mose,

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler)

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) Databehandleraftale mellem [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) og Hedensted Kommune Horsens Kommune Odder Kommune Niels Espes Vej 8 Rådhustorvet 4 Rådhusgade

Læs mere

Om denne hjemmeside. Om denne hjemmeside og persondatapolitik. Denne hjemmeside www.rygestop-udfordringen.dk er ejet af: Pfizer ApS.

Om denne hjemmeside. Om denne hjemmeside og persondatapolitik. Denne hjemmeside www.rygestop-udfordringen.dk er ejet af: Pfizer ApS. Om denne hjemmeside Om denne hjemmeside og persondatapolitik Denne hjemmeside www.rygestop-udfordringen.dk er ejet af: Pfizer ApS Lautrupvang 8 2750 Ballerup Danmark CVR. nr.: 66 35 19 12 Telefonnummer:

Læs mere

Vejledning i at oprette afsendersystemer i Digital Post. Februar 2016

Vejledning i at oprette afsendersystemer i Digital Post. Februar 2016 Vejledning i at oprette afsendersystemer i Digital Post Februar 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal oprette afsendersystemer i Digital Post eller oprette

Læs mere

God Administrativ Praksis for Fredensborg Kommune

God Administrativ Praksis for Fredensborg Kommune God Administrativ Praksis for Fredensborg Kommune Marts 2017 Indhold 1. Formål og anvendelse... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Ansvar... 3 4. Administrative Systemer... 3 5. Journalisering... 4 Sag... 4 Dokument...

Læs mere

PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF OG SMS

PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF  OG SMS Ikrafttrædelsesdato: 1. april 2019 Godkendt af: Direktionen d. 14. marts 2019 PROCEDURE FOR ANVENDELSE AF E-MAIL OG SMS VI HAR KUN BORGERNES DATA TIL LÅNS. GOD INFORMATIONS- HÅNDTERING HANDLER OM, HVORDAN

Læs mere

Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail

Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail 1 Indhold 1.0 Digital Post via Outlook...3 2.0 Digital Post fra SBSYS...5 2.1 Skal du sende ét eller flere dokumenter fra en sag:...5 2.2 Skal du oprette

Læs mere

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015 En introduktion til 16-12-2015 1 En rettesnor for din brug af IT I Dansk Supermarked Group forventer vi, at du er orienteret om, hvordan du skal bruge IT, når du er ansat hos os. I denne guide kan du læse

Læs mere

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Juridiske betingelser, afsnit 1 WEBSITE BETINGELSER Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Velkommen til Vikar-Onlines jobbank. Din brug af dette website sker i henhold til følgende betingelser,

Læs mere

Whistleblower-politik

Whistleblower-politik Whistleblower-politik 1. Hvad er formålet med whistleblower-politikken? Hvis du som medarbejder bliver opmærksom på uregelmæssigheder, så vil det være naturligt at du går til din chef, til HR-afdelingen,

Læs mere

Vejledning til "Henstandsordning"

Vejledning til Henstandsordning 1. AFGRÆNSNING AF HENSTANDSORDNINGENS VIRKEOMRÅDE... 3 2. SAMTYKKEERKLÆRING... 3 3. ANSØGNINGEN... 3 4. SAGSBEHANDLING... 4 4.1 SAGSBEHANDLINGSTIDER... 4 4.2 AFSLAG PÅ HENSTANDSORDNING... 4 4.3 KLAGER

Læs mere

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet Forældreintra2 Skole/hjem-samarbejde på internettet Forord Vi anvender SkoleIntra, der består af 4 dele: 1. LærerIntra (PersonaleIntra), som bruges til samarbejde mellem skolens personale. 2. Skolens hjemmeside.

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Sådan udfylder du Ankestyrelsens webankeskema

Sådan udfylder du Ankestyrelsens webankeskema Sådan udfylder du Ankestyrelsens webankeskema Indhold Generelt... 2 Hvor finder jeg skemaet, og hvornår skal jeg bruge det?... 2 Hvad skal jeg udfylde?... 2 Du kan gemme undervejs... 2 Du kan stadig bruge

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

Sogn. Provsti. Stift. Kandidatliste Underskrevne vælgere i ovennævnte sogn anmelder hermed omstående kandidatliste til valget

Sogn. Provsti. Stift. Kandidatliste Underskrevne vælgere i ovennævnte sogn anmelder hermed omstående kandidatliste til valget Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Liste nr. dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Eventuel listebetegnelse på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Valget af medlemmer til menighedsrådet i

Læs mere

Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9

Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9 Leif Smidt E-MAIL GODT IGANG MED IPAD - IOS 9 KAPITEL E-MAIL På din hjemmeskærm finder du en app ved navn Mail. Appen er et mailprogram, som kan vise og håndtere dine e-mails på en enkel og overskuelig

Læs mere

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune?

Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Hvilke retningslinjer skal du følge som bruger i Norddjurs Kommune? Som bruger i Norddjurs Kommune er du ansvarlig for det, du foretager dig på din computer og for de oplysninger, som du gemmer. Det betyder,

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

Emne Status på det kanalstrategiske arbejde i Socialforvaltningen Socialudvalget Kopi til Erik Kaastrup-Hansen Aarhus Kommune

Emne Status på det kanalstrategiske arbejde i Socialforvaltningen Socialudvalget Kopi til Erik Kaastrup-Hansen Aarhus Kommune Notat Emne Status på det kanalstrategiske arbejde i Socialforvaltningen Til Socialudvalget Kopi til Erik Kaastrup-Hansen Aarhus Kommune Den 2. april 2013 Resumé Dette notat gør status på Socialforvaltningens

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik

Informationssikkerhedspolitik Folder om Informationssikkerhedspolitik ansatte og byrådsmedlemmer 25-11-2013 Indledning Faxe Kommune har en overordnet Informationssikkerhedspolitik. Denne folder er et uddrag, der kort fortæller hvad

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

RG-datapolitik. Bilag 5. Indhold

RG-datapolitik. Bilag 5. Indhold RG-datapolitik Indhold 1. Skolerelaterede postkasser fysiske såvel som virtuelle... 2 1.1 Oversigt over skolerelaterede postkasser til mail og fysisk post... 2 1.2 Politik for anvendelse af de skolerelaterede

Læs mere

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer:

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer: Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Liste nr. dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Eventuel listebetegnelse på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Valget af medlemmer til menighedsrådet i

Læs mere

Arbejdsmiljøguide for Odder Kommune

Arbejdsmiljøguide for Odder Kommune Arbejdsmiljøguide for Odder Kommune 1. Politikker Logpolitik Dok. Nr. 1.12 Version: 1 Niveau: 2 Dato 050508 Side 1 af 9 Logpolitik Formål At fastlægge og beskrive ansvar, pligter og konsekvenser når medarbejdere

Læs mere

Kære medarbejder og leder

Kære medarbejder og leder Kære medarbejder og leder Adgang til informationer i it-systemer og elektronisk kommunikation er for de fleste medarbejdere i Region Hovedstaden en selvfølgelig del af arbejdsdagen. Hvis vi ikke har adgang

Læs mere

Skabelon: Regler for medarbejderes brug af it

Skabelon: Regler for medarbejderes brug af it Notat Skabelon: Regler for medarbejderes brug af it I dag er det en naturlig ting, at medarbejderen i en virksomhed har en pc til sin rådighed til at udføre sit arbejde. Pc en har typisk adgang til internettet

Læs mere

RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN

RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN I medfør af 3 i prøvebekendtgørelsen fastsættes nedenstående retningslinjer: Skolestyrelsen har modtaget en del henvendelser

Læs mere

Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler

Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler Til alle foreninger/aftenskoler I Aalborg Kommune 14-10-2013 Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler Folketinget har besluttet, at alle virksomheder og frivillige foreninger

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole IT-regler gældende for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Retningslinjer for studerende og medarbejdere ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole vedrørende brugen af organisationens IT-ressourcer 1

Læs mere

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup 24. september 2010 Vedrørende sikkerhedsforanstaltningerne omkring udstedelse af NemID Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Log ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Anmodninger og blanketter. Idé og funktion

Anmodninger og blanketter. Idé og funktion Anmodninger og ter Idé og funktion Anmodninger Definition En mail eller et brev til en anden (både udenfor og indenfor ) Indhold En dynamisk tekst (alm. mail indhold) Evt. link til vedhæftede filer Evt.

Læs mere

IT-Sikkerhed i Billund Kommune

IT-Sikkerhed i Billund Kommune IT-Sikkerhed i Billund Kommune Adfærdsregler Billund Kommune Version 1.0 Januar 2011 Side 1 af 9 Adfærdsregler Som kommune behandler vi mange oplysninger om borgere og virksomheder, som ofte er fortrolige

Læs mere

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Langeland Kommune Sikkerhed i Langeland Kommune Sikkerhed er noget vi alle skal tænke over. Vi behandler følsomme informationer om vores

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Denne vejledning vedrører mobiltelefoni I denne vejledning finder du al nødvendig information vedr. overflytningen af

Læs mere

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata

Persondata og IT-sikkerhed. Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata Persondata og IT-sikkerhed Vejledning i sikker anvendelse og opbevaring af persondata December 2015 Indledning Denne vejledning har til formål, at hjælpe ansatte på IT-Center Fyns partnerskoler med at

Læs mere

Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH

Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH Skal Kan Må ikke Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH Afdelingen for Driftsoptimering og IT Vi er til for borgerne, og bruger dataudstyr for at sikre effektivitet og kvalitet. Vi skal have en høj

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2014/2015 Eksamensreglement og anvendelse af it 2 INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Overtrædelse af eksamensreglementet 4 Eksamensstart 4 Mødetid 4 Tilsynsførende 4 Hjælpemidler

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mail-system.

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

Bekendtgørelse om digital kommunikation i arbejdsløshedsforsikringen

Bekendtgørelse om digital kommunikation i arbejdsløshedsforsikringen BEK nr 1644 af 27/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015364 Senere ændringer

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet standarden for e-samhandel Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det

Læs mere

Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail.

Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail. 1 Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail. Dette e-mail-system henter og gemmer e-mails beskederne på de enheder, som e-mail-kontoen er sat op på. Nogle e-mail-programmer

Læs mere

Arbejdsgange og retningslinier vedr. brug af KMD-SAG-EDH

Arbejdsgange og retningslinier vedr. brug af KMD-SAG-EDH FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Arbejdsgange og retningslinier vedr. brug af KMD-SAG-EDH KMD-sag-edh Side 1 af 10 MÅL MED ELEKTRONISK DOKUMENTHÅNDTERING 4 AFGRÆNSNING 4 SIKKERHED 4 DOKUMENTER 5 Dokumentdefinition

Læs mere

Lærervejledning. For afvikling af prøver og censorvirksomhed

Lærervejledning. For afvikling af prøver og censorvirksomhed For afvikling af prøver og censorvirksomhed 1. Indholdsfortegnelse Indhold 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Afgivelse af standpunktsbedømmelse... 3 Ved ikke-bestået standpunktsbedømmelse i et grundfag eller

Læs mere

1. Tilmelding... 3. 2. Medarbejderens adgang til e-boks... 4. 3. Lønsedler der ikke leveres til e-boks... 5

1. Tilmelding... 3. 2. Medarbejderens adgang til e-boks... 4. 3. Lønsedler der ikke leveres til e-boks... 5 E-BOKS Vejledning til e-boks i LønService Den 12. august 2010 Indholdsfortegnelse 1. Tilmelding... 3 1.1. Begrænsning på fremtidig lønkørsler... 4 2. Medarbejderens adgang til e-boks... 4 2.1. Medarbejdere

Læs mere

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Indhold Eksamensvilkår... 1 Mødetid... 2 Udeblivelse... 2 Hvornår er en prøve begyndt?... 2 Sygdom eller udeblivelse af andre uforskyldte grunde...

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager 1 Disse regler for afgivelse af juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager gælder, når parterne enten ved allerede opståede eller i forbindelse med fremtidige

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste. Blankettype: Spærreliste Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på at føre en spærreliste.

Læs mere

Betingelser for brugere

Betingelser for brugere Betingelser for brugere Betingelser for brug af HereYouGo for rejsebureauer der køber leads 1. Indgåelse Disse betingelser er gældende for brug af webportalen på hereyougo.dk mellem HereYouGo og rejsebureauet.

Læs mere

Bilag 9 Databehandleraftale

Bilag 9 Databehandleraftale Bilag 9 Databehandleraftale Aftale om databehandling mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S (i det følgende betegnet som den Dataansvarlige) og XXX XX XX (i det

Læs mere

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation Brugervejledning - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation med PBS Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: Introduktion...3 Læsevejledning...3 Den private nøgle...4 Introduktion...4

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et simpelt kontakthierarki (f.eks. blot en hovedpostkasse) der benytter snitfladen s/mime der

Læs mere

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Det er jf. Aftale om forældretilfredshedsundersøgelse på Børn og Unge området i Aarhus Kommune 2015 aftalt, at - leverandørnavn

Læs mere

Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi

Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi December 2013 Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi Kommunikationen med borgere, virksomheder og foreninger i Halsnæs Kommune er et vigtigt

Læs mere

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER PÅ NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 Praktiske og proceduremæssigeforhold: 1. Prøveperiode og prøvetidspunkter for de skriftlige prøver DATO:

Læs mere

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis søg, forny, indberet Hvorfor bruge løsningen? Når man søger om fritidsjagtbevis via selvbetjeningsløsningen,

Læs mere

Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside?

Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside? Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside? Med udgangspunkt i betingelserne i spørgsmål 2 nedenfor giver L ORÉAL Etiks åben tale hjemmeside dig mulighed for at give udtryk for

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 236 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmæglervirksomhed CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 1. oktober 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

Tro og love erklæring er personlig, og skal underskrives af den pågældende bestiller ved indgåelse af Firmaaftalen.

Tro og love erklæring er personlig, og skal underskrives af den pågældende bestiller ved indgåelse af Firmaaftalen. nr Spørgsmål stillet af entreprenører Svar A Hvem kan bestille i ENK systemet? Virksomheden skal være sikkerhedsgodkendte (det er virksomhedens eget ansvar). Din virksomhed skal derefter have oprettet

Læs mere

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation

Læs mere

PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT

PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT Ikrafttrædelsesdato: 1. juni 2019 Godkendt af: Direktionen d. 23. maj 2019 PROCEDURE FOR OPLYSNINGSPLIGT PROCEDUREN FORKLARER, HVAD OPLYSNINGSPLIGT ER, OG HVORDAN DU OVERHOLDER DEN. PROCEDUREN ER HENVENDT

Læs mere

denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan

denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan I denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan finde den fulde og detaljerede it-sikkerhedspolitik.

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte

Læs mere