Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015"

Transkript

1 Thunderbird en guide Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

2 Den bedste -klient Jeg har brugt Thunderbird i ca. 10 år, og det er med baggrund i den erfaring, jeg nu skriver denne guide. Herudover har jeg set denne video i forbindelse med gennemgangen. Det er en god video. Thunderbird er en del af Mozillafamilien, der er Open Source; dermed er Thunderbird gratis og bliver ved med at være det. Det er en -klient på linje med Outlook, men der er langt flere muligheder for at tilpasse programmet. Der er lagt meget vægt på at holde styr på rigtig mange mails. Dette emne behandles på side 13 ff.

3 Installation Det er let at komme i gang, for når man først har downloaded og klikket på exe-filen, går resten nærmest af sig selv. Der kommer ingen Crapware med ved downloaden. Exefilen henter du her. Fx skulle man før i tiden kende til SSL, IMAP og SMTP, og det gør kun nørderne. Nu er det tilstrækkeligt at angive navn, -adresse og password, så klarer Thunderbird selv resten. Jeg har lavet en komplet ny installation for at kunne skrive denne guide. Jeg downloadede fra ovenstående link og fik denne fil: Thunderbird Setup Når man klikker på knappen, får man mulighed for standardinstallation eller Brugerdefineret. Jeg valgte standard. Nederst i hjørnet kan man markere, om Thunderbird skal være standardprogram til mails. Der er på forhånd sat flueben. Næste trin er at indtaste navn, -adresse og password. Thunderbird finder selv ud af, om du har en POP3-konto eller en IMAP-konto. Det kan din udbyder oplyse, hvis du er i tvivl. Som hovedregel bør det være sådan, at når du klikker næste, får du vist udbyder og kontotype. Ved klik på næste vises mailboksen og installationen er færdig.

4 Få fyldt noget i Hvis der ikke vises nogen s i det store tomme område, skyldes det, at der endnu ikke er hentet nogen mail. Tryk på Hent meddelelser oppe i øverste venstre hjørne. Nu skulle der gerne vises mails. Thunderbird kan automatisk hente mails fx hvert andet minut. Gå til Funktioner > Kontoindstillinger > Serverindstillinger og vælg under Serverindstillinger hvor ofte, du vil hente nye mails. Min står fx til hvert andet minut. Hvis du vil have flere mailkonti knyttet til Thunderbird fx både din almindelige mail men også din Gmail skal du gå til Funktioner > Kontoindstillinger og tilknytte den ekstra konto. Jeg prøvede for sjov at knytte min Gmail til. Thunderbird hentede ret hurtigt (ca. tre minutter) de gamle mails ind. Det tog væsentligt længere tid for Bullguard (mit sikkerhedsprogram) at behandle alle de mails. Hvis du henter ind fra Gmail, får du alle de kendte undermapper med fx Stjernemarkerede, Spam, Vigtigt osv.

5 Kontoindstillinger Generelt: Kig alle felterne og menuerne grundigt igennem, for det er her, du opsætter hele programmet fx også din signatur. Det sker i Kontoindstillinger og klik på kontonavnet allerøverst. Serverindstillinger: Den skal du ikke røre ved, da det er de oplysninger, programmet selv fandt frem til, da du installerede. Kopier og mapper: Den er god at dyrke lidt. Jeg har fx ved afsendelse lagt en skjult kopi til min Gmail, så Gmail er en form for backup. Jeg har mærke i Arkiver meddelelse, og så Mappen arkiv. Jeg vender tilbage til arkiver senere.

6 Kontoindstillinger fortsat Komposition og adressering: Her tager man stilling til, om ens svar skal stå øverst eller nederst, om der skal tilføjes en signatur, om meddelelsen skal være i HTML eller ej. Adressering: Jeg har bare mit mærke til at stå på Global LDAP, og hvad resten er for noget, ved jeg faktisk ikke. Spam-indstillinger: Lad alt stå til standard især Stol på serverevalueringer: SpamAssasin. Jeg får stort set aldrig spam, så dette virker. Synkronisering og Lager: Lad alt stå til standard. Jeg har aldrig rørt noget her.

7 Det sidste om Kontoindstillinger Kvitteringer: Øverste punkt Brug mine globale kvitteringsindstillinger for denne konto Tryk på Globale indstillinger og vælg hvordan du vil behandle anmodninger om kvittering. Selv har jeg mærke i Send aldrig en kvittering, for jeg synes ikke, det kommer afsender ved, om jeg har læst hans/hendes mail. Når du er færdig med dine indstillinger herinde, trykker du OK og kommer tilbage, hvor du kom fra. Endnu engang OK og du er ude på forsiden med Kontoindstillingerne. Sikkerhed: Hos mig er dette menupunkt blankt, men der er mulighed for at angive Digital Signatur, Kryptering og Certifikater. Udgående server SMTP: Din udbyder kan oplyse dig om Servernavn, Port, Forbindelsessikkerhed, og godkendelsesmetode. Du skal bruge oplysningerne for at kunne sende mails. Muligvis har Thunderbird selv fundet ud af at sætte dem ind. Igen: Brug noget tid på at dyrke detaljerne i Kontoindstillinger, for det er her, du laver hele den vigtige opsætning af Thunderbird, som du vil have det. Du kan naturligvis altid vende tilbage på et senere tidspunkt og justere dine indstillinger.

8 Lige efter programmet indlæses 1. gang Det er muligt, at eventuelle billeder i en mail ikke vises. Løsning: Gå til Funktioner > Indstillinger. Vælg Privatliv. Sæt mærke i Tillad eksternt indhold i meddelelser, så vises billederne. Funktioner > Indstillinger > Avanceret > Avancerede indstillinger fører til aboutconfig. Videoen, som jeg henviser til, har en beskrivelse af, at man skal sætte følgende til True, men dem kan jeg ikke finde. De må høre til en tidligere version af Thunderbird? mailnews.message_display.disable_remote_image mail.identity.default.suppress_signature_separator aboutconfig er programmets nerve, og jeg anbefaler ikke almindelige brugere at rode rundt her. Jeg har aldrig selv haft behov for det.

9 Diverse funktioner Printe: Selv om det måske ikke er det, man har mest behov for, skal man selvfølgelig kunne printe. Har man har en mail åben, klikker man på Flere funktioner, når man vil printe. Står man ude i oversigten med alle mails, kan man få printikonet frem ved at højreklikke på det blanke område (se pilen), vælge Tilpas og så trække printerikonet op i det blanke område. Så vil man kunne udskrive den eller de markerede mails.

10 Importere adressebøger/kontakter Hvis man har brugt et andet mailprogram eller en webmail, vil man typisk have brug for at importere sine kontakter (eller alt muligt andet) til Thunderbird. Programmet kan håndtere alle de mest gængse formater, hvor det vigtigste er vcard, men der er også mulighed for Eudora, Outlook, Outlook Express og Tekstfiler herunder csv. Man laver en eksport til det foretrukne format i det program, man kommer fra, og så importerer man til Thunderbird. Det sker i Funktioner > Importer > Adressebøger. Vælg det ønskede format og udpeg herefter filen, der rummer din eksport.

11 Temaer Ophavsmanden til videoen jeg henviser til, er vild med temaerne, og de er da også en stor styrke ved Thunderbird. Jeg synes nu ikke, det er så vigtigt. Temaerne bevirker, at man kan få Thunderbird til at have look and feel nøjagtig, som man synes. Der er hundredvis af temaer. For at finde nye temaer: Gå til Funktioner > Tilføjelser > Temaer. Vælg et tema og klik yderst til højre på det lille grønne (i hvert fald hos mig er det grønt) tandhjul for at installere denne tilføjelse. Han foreslår Noia Fox, som ganske rigtigt er meget flot. Du finder det lettest ved at søge på Fox (uden anførselstegnene). Når det er installeret, skal Thunderbird genstartes, før ændringerne træder i kraft. Mit foretrukne tema er Walnut 2, men smag og behag er heldigvis forskelligt. Jeg vil nu nok prøve Noia Fox i et par dage

12 Backup Backup af måske mange tusind mails er vigtigt. I videoen foreslår han, at man gør det vha %appdata% Gå til startmenuen, skriv %appdata%, klik på Roaming,, naviger til Thunderbird, og kopier hele mappen til fx et USB-stik. Så får du alle settings og s med. Hos mig er stien C:\Users\HBS\AppData\Roaming. Det tog lidt tid at kopiere alle mine mails, da jeg havde 2,13 GB. Selv bruger jeg programmet Mozbackup, der kan lave backup af såvel Thunderbird som Firefox. Jeg har brugt det i mange år, og har også prøvet at lave restore herfra,; det foregår problemløst.

13 En anden god video - highlights Her er 36:11 minutters meget dybdegående video om Thunderbird. Den er virkelig god og kommer fra Pcclasses. Jeg bringer nogle highlights: Thunderbird er hurtig og enkel. Skal du lære din bedsteforældre at bruge , er Thunderbird den rigtige løsning Programmet kan gøres mere avanceret med tilføjelser. Det er uhyre let at lave tilføjelser til adressebogen: Åbn en mail og klik på ikonet umiddelbart til højre for afsenderens -adresse. Så er vedkommende tilføjet din adressebog. Chat = Kobling til Facebook. Når der er skabt forbindelse til Facebook vises alle online-kontakter øverst i vinduet. Klikker man på et af navnene, vil tidligere korrespondancer blive vist, hvis der altså er nogen. Man kan også starte en chat herinde ved at klikke på den lille firkant lige til højre for et markeret navn. Alt dette sker altså uden, at man er på Facebook.

14 En anden god video - highlights Åbner du flere s ad gangen, vises hver mail på sit eget faneblad, hvilket gør det let at hoppe fra den ene mail til den næste, når man kan have mange åbne på én gang. Menulinje og maillinje: Højreklik oppe på det blanke område og sæt flueben ved både menulinje og maillinje, så du har alle de menuer, du kender. Tilpas evt. med nye funktioner, som trækkes op i maillinjen. Jeg har fx trukket Svar op i denne linje. Integration med Dropbox: En smart mulighed for at sende links til filer i Dropbox, når fx en video er for stor til at blive sendt med mail. Det der sendes, er alene et link. Gør sådan: Gå til Funktioner > Indstillinger > Vedhæftede filer > Tilføj (fortsættes på næste slide)

15 En anden god video - highlights Vælg en online opbevaringstjeneste. Vælg Dropbox > Opret konto. Log på Dropbox med brugernavn og password. Næste gang du sender en mail og klikker på Vedhæft, vil du bemærke, at der er kommet et ekstra menupunkt, der hedder Filelink > Dropbox. Udpeg den store fil på sædvanlig vis. Filen skal lige loades og linket skal lige dannes, men du får besked inde i mailen, når disse processer er færdige. Tilføjelsen Send later : Af og til vil man ikke sende en på det tidspunkt man skriver den; det problem løser Send later. Installer tilføjelsen og genstart Thunderbird. Skriv mailen og gå op i Filer og vælg Send senere. Her kan man så planlægge afsendelsen til fx 15 minutter senere. Når man trykker på fx 15 minuttes forsvinder meddelelsen fra skærmen, og den bliver sendt 15 minutter senere. I mellemtiden ligger den i mappen Kladder.

16 Daglig brug Resten af denne guide vil handle om daglig brug af Thunderbird og vil fokusere på det at håndtere store mængder af s. Jeg beskriver primært funktioner, jeg selv bruger rigtig meget. En af programmets store styrker er, at man kan gemme virkelig mange e- mails men stadig bevare overblikket over sin indbakke. Det sker med mærkning, lynfiltre, arkivering og meddelelsesfiltre.

17 Mærkning/Mærkater De grønne pile viser de funktioner, jeg nu vil komme ind på. Mærkat: Når en ankommer,og man står på oversigten over alle mails eller når man har en mail åben, kan den pågældende mail tildeles en mærkat. Thunderbird er født med 26 mærkater, men man kan selv tilføje flere.

18 Mærkning/Mærkater Man tildeler en mærkat ved at klikke på ikonet Mærkat (sjovt nok ) Man kan selv ændre på mærkaternes farve og tekst. Det gøres ved at gå til Mærkat og så Håndter mærkater Det helt stærke ved mærkaterne er, at man kan vælge, at man kun vil have vist de mails, der har fx mærkaten Projekt. Det gøres til højre for teksten Vis, hvor der som default står Alle. Det er en drop Down box, hvor man kan vælge den relevante mærkat. En mail kan have flere mærkater. En visning kan gøres til en virtuel mappe.

19 Lynfilter Lynfilter er et stærkt værktøj til at filtrere stor mængder af mails. Filteret fungerer som en simpel søgning på en tekst/nogle ord. Kombinerer man mærkater med lynfilteret, kan man meget hurtigt finde en bestemt mail blandt flere hundrede eller tusinde. Selv om man skifter mappe, kan man ved at klikke på den lille røde knappenål i venstre side få lov at beholde de valgte filtre.

20 Meddelelsesfiltre Endnu en stærk funktion er Meddelelsesfiltrene. De er også med til at skabe overblik over indbakken. Gå til Funktioner > Meddelelsesfiltre. Så kan du enten lave et nyt filter eller redigere et eksisterende.

21 Meddelelsesfiltre Vær opmærksom på, at det er bedst, at vælge Match en af følgende, da man ellers kan risikere at få filtreret for meget fra. Som det ses, kan hvert filter rumme flere afsenderes s-adresser (det er -adresser der gemmer sig under det jeg har malet over. Jeg bruger primært disse filtre til at få sat mærkater på automatisk, men der er mange andre muligheder. Der kan udføres flere handlinger pr. filter. Prøv at eksperimentere lidt med disse filtre, så kan du se hvor mange anvendelsesmuligheder, der er.

22 Arkiverne Hvis man står på en meddelelse ude i oversigten, kan man ved blot at taste a få arkiveret meddelelsen. Hvis der ikke findes nogen arkiver i forvejen, vil der som standard blive oprettet en arkivmappe, der tager navn efter det aktuelle årstal. Hvis man er inde på en konkret , kan man arkivere den ved at trykke på Arkiver oppe i højre hjørne. Kombinerer man arkivet med mærkater og lynfilter, kan man meget let få et overblik over selv rigtig mange mails.

23 Afslutning Hvis du behøver hjælp er du altid velkommen til at spørge i gruppen. Det bedste og mest dedikerede sted at få hjælp på dansk til samtlige Mozillaprodukter er på Ludvigs Hjørne, hvor Kim Ludvigsen har specialiseret sig i alt muligt om Mozillafamilien. Tilbage er der kun at sige god fornøjelse med verdens bedste program. Der er mange flere muligheder, end dem jeg har beskrevet, men jeg tror, jeg har fået alt det vigtigste med. Bare gå i gang med at udforske. Hvis du synes, der mangler noget, er du velkommen til at kontakte mig.

Vejledning til opsætning af mail

Vejledning til opsætning af mail Vejledning til opsætning af mail Microsoft Outlook 2010... 2 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook 2010... 6 Microsoft Outlook 2007... 9 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad

Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad Mailopsætning til: Windows live mail Mozilla Thunderbird Microsoft outlook express 6,0 Mac mailopsætning Ipad Opsætning af mailkonti Ønsker du at anvende en anden mailkonto end webmail, har du selvfølgelig

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Ændring af Datoformat og ugens første dag i kalenderen... 2 Opsætning af Outlook... 2 Signatur... 5 Organiser mails i mapper... 5 Opret etiketter... 5 Opret

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Vejledning til forskellige mail programmer

Vejledning til forskellige mail programmer Vejledning til forskellige mail programmer Opdateret d. 4/1-2012 /PI Opsætning af Outlook Express 5.x / 6.x 1. Start Outlook Express - Hvis Windows prøver at ringe op skal du klikke på [Annuller] 2. I

Læs mere

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013.

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. 1 Versions historie... 2 2 Ny mailserver, hvorfor?... 2 3 Hvad betyder en ny mailserver egentligt?...

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 05.10.2018 Redigeret Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Adgang til andre postkasser med Outlook 2013 Dokumentnummer 1394720

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.12.2018 Redigeret 21-12-2018 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Adgang til andre postkasser med Outlook 2016 Dokumentnummer

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Brugervejledning. til Waoo! Email

Brugervejledning. til Waoo! Email Brugervejledning til Waoo! Email Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Oprettelse af mailadresser...4 Anvendelse af webmail...8 Opsætning af Windows Mail... 12 Opsætning af Outlook Express...18 Opsætning af

Læs mere

Installation af DATABOKS online backup manager

Installation af DATABOKS online backup manager Installation af DATABOKS online backup manager For at kunne tage fjern-backup skal du installere en online backup manager på din maskine. Den skal bl.a. bruges til at bestemme hvilke filer, databaser og

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Hotmail bliver til Outlook

Hotmail bliver til Outlook FÅ MEST UD AF DIN MAILKONTO: Hotmail bliver til Outlook Den populære e-mail-tjeneste Hotmail har fået en ordentlig overhaling og har samtidig skiftet navn til Outlook. Følg med i vores guide, og bliv fortrolig

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt)

Opsætning af mail, pkt. 2 (Generelt) Opsætning af mail, pkt. 1 På alle de maskiner i klinikken der skal kunne tilgå mailløsningen (dvs maskiner på klinikkens netværk), trykkes på følgende link (linket kan også kopieres og indsættes i browseren

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08

Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08 Gmail Lær det selv! Valdemar Bonde 2011-02-08 For ord Hej! Jeg vil lave en guide om hvordan man bruger Gmail(Google version af e-mail) og jeg vil prøve at fortælle det meget detaljeret som jeg kan. Guiden

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Outlook Side 1 Microsoft Outlook 2010 Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk.

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

Outlook adgang til andre postkasser

Outlook adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

Outlook 2010 POP3-opsætning

Outlook 2010 POP3-opsætning mailplatform Microsoft Exchange 2010 Indledning Med denne vejledning har du mulighed for at opsætte en POP3 konto i Outlook 2010. Beskrivelse Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook 2010 installeret

Læs mere

1c. Udfyld felterne for Opret en gratis konto det er meget vigtigt at skrive mailadresse samt adgangskoden KORREKT Klik på den blå knap (Opret.

1c. Udfyld felterne for Opret en gratis konto det er meget vigtigt at skrive mailadresse samt adgangskoden KORREKT Klik på den blå knap (Opret. DROPBOX vejledninger: 1 oprettelse af konto 2 installation 3 afinstallation 4 deling af mapper 5 deling via link 1a. For at oprette en konto skal du først notere på et stykke papir: - Mailadressen, som

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere.

Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere. Tryk på Indstillinger Kør ned og tryk på E-mail, kontakter, kalendere. Tryk på tilføj konto Tryk på andre Vælg tilføj E-mailkonto Indtast dit Navn Indtast din E-mail f.eks. info@domæne.dk. Adgangskode

Læs mere

webmail Outlook web application webmail

webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail Outlook web application webmail outlook web application webmail indhold Tilgå webmailen 1 Sende emails 2 Oprette et møde 4 Tilføje en funktionspostkasse 5 Vise ugenumre

Læs mere

Vejledning til Mozart Viewer 12

Vejledning til Mozart Viewer 12 Vejledning til Mozart Viewer 12 Programmet kan downloades gratis på http://www.mozart.co.uk Husk at det er den der hedder Mozart Viewer du skal hente. Den er gratis, i modsætning til Mozart som koster

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Nye brugere på Mægler Cloud

Nye brugere på Mægler Cloud Nye brugere på Mægler Cloud - Kom godt fra start Finder du ikke svaret på dit spørgsmål i nedenstående liste, så kontakt C&B Support på mail support@cb.dk (husk at angive kundenummer) eller telefon 4332

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Hvordan bruger jeg WebMail?

Hvordan bruger jeg WebMail? AluData: Hvordan bruger jeg WebMail? Til Elisabeth 2014 AluData::Vanløse 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Vi kobler os på WebMail...3 3. Vi ser nærmere på postkassens opbygning...5 4. Vi skriver

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail Introduktion til WebMail Support til Webmail kontakt din Publizer konsulent 1 Introduktion til WebMail Denne introduktion giver en kort gennemgang af WebMail på http://webmail.domæne.dk for Publizer CMS

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS

SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS . Indstillinger.. Installer Skype for Business på din computer.. Basis-indstillinger.. Indstil og skift headset og webcam.. Statusvisning

Læs mere

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail? 1 af 16 29-01-2014 12:15 Publiceret 22. januar 2014 kl. 16:01 på cw.dk/art/229651 Printet 29. januar 2014 Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering Undgå at andre kan snage i dine e-mails og

Læs mere

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev Indhold Opret Googlekonto... 2 Åbning af Google Drev... 5 Værktøjet Ny... 8 Værktøjet Mappe... 8 Værktøjet Upload fil... 10 Værktøjet Google Docs... 13 Værktøjet Google Sheets... 16 Værktøjet Google Slides...

Læs mere

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 -

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Blokeringslister - 4 - Kontrol af, hvordan du deler

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Version 8 Outlookintegration

Version 8 Outlookintegration Version 8 Outlookintegration - Synkroniser din C&B Kalender med Outlook Med C&B Outlook-integration kan du få synkroniseret dine aftaler, så din C&B Kalender matcher din Outlook-kalender og omvendt. Integrationen

Læs mere

7.0 Ældre Sagen mail. Log på For at logge på formands webmail skriv adressen: i adressefeltet i Internet Explorer.

7.0 Ældre Sagen mail. Log på For at logge på formands webmail skriv adressen:   i adressefeltet i Internet Explorer. 7.0 Ældre Sagen mail Log på For at logge på formands webmail skriv adressen: https://webmail.aeldresagen.dk i adressefeltet i Internet Explorer. I login vinduet indskrives brugernavn som er den tilsendte

Læs mere

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 8. Benytter du en anden Windows-version, kan betegnelserne variere en smule.

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 8. Benytter du en anden Windows-version, kan betegnelserne variere en smule. Opdateret d. 20. marts 2015 Nedenfor finder du ScanNets vejledning til, hvordan du installerer Mozilla Thunderbird samt sætter en IMAPkonto op. Har du allerede Mozilla Thunderbird installeret, kan du springe

Læs mere

Simpel opsætning og brug af Sikker Mail.

Simpel opsætning og brug af Sikker Mail. Greve Juli 2018 Simpel opsætning og brug af Sikker Mail. Version 1.1 - Dansk ApS Korskildeeng 5 2670 Greve Telefon: +45 82 307 308 Email: lars@primero.dk www.primero.dk Indledning: Efter lovgivningen omkring

Læs mere

SAMSUNG GALAXY SIII... 1

SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. April 2017 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Blåt Medlem. Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office

Blåt Medlem. Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office Blåt Medlem Vejledning i kontingentopkrævning med e-mail ved brug af Word eller Open Office Formål... 2 Forskelle... 2 MS Word... 2 Open Office... 2 Kontakt til din mail... 3 Datafilen fra Blåt Medlem...

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

MyArchive.kb.dk Selvarkivering af e-mails

MyArchive.kb.dk Selvarkivering af e-mails MyArchive.kb.dk Selvarkivering af e-mails Opsætningsvejledning til Mac Mail Det Kongelige Bibliotek 07-04-2014 Denne vejledning beskriver brugeropsætning af Mac e-mail klienten, således at en arkivskaber

Læs mere

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT BRUGERMANUAL Outlook på Internettet 2016 Pharmakon IT Support@pharmakon.dk Indhold Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind på Outlook på internettet... 3 Visning... 4 Se dit aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. November 2015 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere