Der er svar på følgende spørgsmål fra rapporten:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er svar på følgende spørgsmål fra rapporten:"

Transkript

1 Forenkling af jobcentrenes modtagelse Nedenfor er der en præcisering af lovgivning, krav til minimumsregistrering m.v. som svar på anbefalingerne i Deloittes rapport om jobcentrenes modtagelser. Deloittes rapport omfatter alene indsatsen for kontant- og starthjælpsmodtagere. Der er svar på følgende spørgsmål fra rapporten: Adskillelse af job og ydelse Må jobcenteret give en kontanthjælpsansøger et tilbud før ydelsesafklaring? Må jobcenteret foretage en hurtig screening af, om det er sandsynligt, at en borger kan få kontanthjælp? Må jobcenterets modtagelse informere om de krav, der stilles for at kunne få kontanthjælp? Skal der afholdes en ny samtale i ydelseskontoret, hvis borgeren ikke medbringer relevant dokumentation? Krav til registrering i it-systemerne Hvorfor er det nødvendigt at skifte medarbejderprofil på Arbejdsmarkedsportalen? Hvorfor skal der registreres arbejds- og opholdstilladelser i Arbejdsmarkedsportalen? Hvordan kan alle kommunale og statslige medarbejdere få adgang til de samme cpr. oplysninger? Hvorfor skal der være et fælles datagrundlag? Hvad er formålet med straksmatch i Arbejdsmarkedsportalen? Hvor meget skal der skrives i dialogguidens forskellige opmærksomhedsområder og de øvrige felter? Hvordan undgås dobbeltregistreringer mellem arbejdsmarkedsportalen og den kommunale journal? Hvad er minimumskravene til registrering i kontaktforløbet? Ved: 1. henvendelse Straksmatch Tilmelding for matchgruppe 1-3 Ydelsesafklaring i ydelseskontoret inden 10 dage (Forventes ændret inden årsskiftet til 15 arbejdsdage i stedet for 10) Godkendelse af CV (inden én måned) Første jobsamtale (inden tre måneder) Lejlighedsvise registreringer (hvis borgeren i en periode ikke står til rådighed, andre oplysninger f.eks. fra anden aktør).

2 Adskillelse af job og ydelse Beskæftigelsesindsatsen og ydelsesafklaringen sker to forskellige steder i kommunen, så jobcenteret kan koncentrere indsatsen mod at få borgeren hurtigt i job, mens ydelseskontoret tager sig af spørgsmål om ydelser og penge. Adskillelsen kræver, at jobcenteret og ydelseskontoret har mulighed for at tilrettelægge et smidigt og effektivt samarbejde. Uanset hvordan indsatsen tilrettelægges, anbefaler Deloitte i deres rapport, at ydelsesafklaringen ikke iværksættes dag 1 i ledighedsforløbet. Mange borgere finder et job, før det bliver aktuelt at modtage kontanthjælp. Derfor er der ingen grund til, at ydelseskontoret bruger borgerens tid og egne ressourcer på at iværksætte en afklaring af kontanthjælp, som aldrig bliver relevant. Det forventes, at fristen for kontanthjælpsafklaringen rykkes fra 10 til 15 arbejdsdage oktober Det betyder, at ydelseskontoret kan tilrettelægge indsatsen, så de påbegynder afklaringen senere, bliver færdige til tiden, og undgår at behandle en del ansøgninger fra borgere, som allerede er kommet i job. Der findes ikke en færdig formel for, hvordan indsatsen tilrettelægges bedst. Nogle jobcentre har et jobværksted i deres jobcenter, hvor jobcenterets medarbejdere hjælper borgerne med at finde og søge job indtil ydelsen er afklaret, andre jobcentre henviser med det samme til et beskæftigelsestilbud, hvor der er fokus på at finde og søge job. Må jobcenteret give en kontanthjælpsansøger et tilbud før ydelsesafklaring? Må jobcenteret foretage en hurtig screening af, om det er sandsynligt, at en borger kan få kontanthjælp? Der er en langvarig praksis i kommunerne for, at straksaktivering godt kan påbegyndes inden, at der er taget endelig stilling til, om borgeren kan få kontanthjælp. Det kan ske, når det er sandsynligt, at personen har mulighed for at få kontanthjælp. Jobcenteret må gerne foretage en hurtig screening af, om det er sandsynligt, at borgeren kan få kontanthjælp. For eksempel kan medarbejderen i de fleste tilfælde sandsynliggøre kontanthjæpsberettigelsen ved hjælp af følgende spørgsmål: 1. Har du været udsat for en social begivenhed, dvs. at der er sket en ændring i form af fx sygdom, arbejdsløshed eller skilsmisse? 2. Har du eller din evt. ægtefælle indtægter? Hvis ja, er det en god idé med en hurtig ydelsesafklaring.

3 3. Har du eller din evt. ægtefælle formue på over kr.? Hvis ja, er det en god idé med en hurtig ydelsesafklaring. Når der er tvivl om, hvorvidt borgeren vil være berettiget til kontanthjælp, f.eks. ved indtægt eller formue, kan kommunen i disse tilfælde tilrettelægge en arbejdsgang med kort frist mellem jobcenteret og ydelseskontoret. Må jobcenterets modtagelse informere om de krav, der stilles for at kunne få kontanthjælp? Deloitte anbefaler i deres rapport, at jobcenteret fokuserer på job og jobsøgning og overlader spørgsmål om ydelse og penge til ydelseskontoret. Adskillelsen mellem job og ydelse medfører, at ydelsesbetjeningen og afgørelsen om ydelse er henlagt til ydelsesmedarbejderen. Denne del skal derfor ske i ydelseskontoret. Men medarbejderne i jobcenteret kan, hvis jobcenteret ønsker det, informere om grundvilkårene for kontanthjælp. Jobcenteret kan f.eks. udlevere en "kontanthjælpspakke", når borgeren henvender sig i jobcenteret. Kontanthjælpspakken kan, ud over en kort information om de generelle betingelser for at modtage kontanthjælp, også indeholde information til borgerne om, at de skal henvende sig i ydelseskontoret for at få afklaret, om de har ret til kontanthjælp, evt. ansøgningsskema samt oplysning om, hvilken dokumentation de skal medbringe. Kravene til dokumentation kan opstilles som en tjekliste, så borgeren let kan se, hvad der kræves for, at ydelseskontoret kan træffe en afgørelse. Tjeklisten kan eksempelvis omfatte (hvis borgeren er gift, skal dokumentationen vedrøre begge ægtefæller): Skal der afholdes en ny samtale i ydelseskontoret, hvis borgeren ikke medbringer relevant dokumentation? Kontoudtog og oversigt fra banken Dokumentation for udgifter til husleje, el og varme Lønsedler Evt. skriftlig opsigelse af job Evt. dokumentation for afmelding af selvstændig virksomhed Hvis borgeren møder op i ydelseskontoret uden tilstrækkelig dokumentation, er der intet krav om, at borgeren skal indkaldes til et nyt møde i ydelseskontoret. Ydelseskontoret afgør i hvert enkelt tilfælde, om det er nødvendigt med en ny samtale. Ydelseskontoret kan i stedet udlevere en tjekliste til borgeren med afkrydsning af de oplysninger, der mangler. Herefter kan borgeren sende den manglende dokumentation med posten.

4 Krav til registrering i it-systemerne Hvorfor er det nødvendigt at skifte medarbejderprofil på Arbejdsmarkedsportalen? Når en medarbejder bruger arbejdsmarkedsportalen, forlanger Datatilsynet, at det skal være muligt at se hvilken myndighed (staten eller kommunen) i jobcenteret, medarbejderen løser opgaver for. Dette gælder, hvad enten medarbejderen blot er inde og se oplysninger om en borger/virksomhed, eller vedkommende registrerer oplysninger som led i en sagsbehandling. Det er derfor nødvendigt, at skifte profil/organisation i Arbejdsmarkedsportalen alt efter, om man skal løse en opgave på vegne af staten eller kommunen i jobcenteret. Hvis en medarbejder skal løse opgaver i Arbejdsmarkedsportalen på vegne af en anden myndighed i jobcenteret end den, hvor vedkommende er ansat, er det nødvendigt med autorisation.. Alle medarbejdere kan få autorisation til at arbejde på vegne af begge myndigheder i jobcenteret. Det kræver blot, at den ansvarlige ledelse udsteder denne autorisation. Når Arbejdsmarkedsportalens support får dokumentation for autorisationen, kan de tildele de nødvendige profiler. Det afgørende for hvilken profil man skal vælge i arbejdsmarkedsportalen, er ikke hvilken myndighed, man er ansat af, men hvilken myndighed man løser opgaver for. Hvorfor skal der registreres arbejds- og opholdstilladelser i Arbejdsmarkedsportalen? For at arbejde i Danmark skal udlændinge have en gyldig arbejds-/opholdstilladelse. Det betyder, at alle borgere fra tredjelande skal have arbejds-/opholdstilladelse for at opholde sig og søge job her i landet (jobsøgning når de opholder sig i landet). Jobcentrene har pligt til at sikre sig, at personer, der registreres som arbejdssøgende, opfylder kravet om at have en arbejds-/opholdstilladelse, men det fremgår ikke altid af Udlændingeinformationsportalen, om en person har arbejds- eller opholdstilladelsen, og oplysningerne i portalen er ikke altid helt entydige. Den mindst bureaukratiske og administrativt letteste måde at sikre at kravet er opfyldt er derfor, at udlændinge på tro og love oplyser, om de har arbejds-/opholdstilladelse, hvilket registreres i Arbejdsmarkedsportalen af jobcentermedarbejderen. Den nævnte procedure skal nedsætte risikoen for, at ledige uden arbejdstilladelse uretmæssigt kan få udbetalt dagpenge. Det understreges, at det alene skal registreres, hvorvidt borgeren oplyser at have arbejds-

5 /opholdstilladelse. Der er ikke et krav om, at jobcentrene skal dokumentere, at borgeren har arbejds- /opholdstilladelse, da det er borgerens eget ansvar at afgive korrekte oplysninger. Hvordan kan alle kommunale og statslige medarbejdere få adgang til de samme cpr. oplysninger? En kommunal medarbejder (en medarbejder der har kommunen som ansættelsesmyndighed) kan efter anvisning fra den statslige jobcenterchef og efter aftale med den kommunale jobcenterchef udføre statslige opgaver i jobcenteret. En statslig medarbejder kan ligeledes udføre kommunale opgaver under samme vilkår. Når medarbejdere har tilladelse til at løse opgaver på en anden myndigheds vegne, kan de få adgang til cpr. oplysninger og autoriseres som brugere af det it-system, som er nødvendigt for at løse opgaven. Tilladelse gives ud fra en konkret vurdering af den dataansvarlige jobcenterchef. Alle medarbejdere kan derfor få adgang til både statslige og kommunale it-systemer, hvis de behandler sager på begge områder. En kommunal medarbejder, som har fået adgang til cpr oplysninger for forsikrede ledige, fordi vedkommende er også ansvarlig for sagsbehandling for forsikrede ledige, må derimod ikke bruge adgangen til disse oplysninger, når vedkommende har en sag på det kommunale område. Eksempel: En tidligere (eller nuværende) forsikret ledig, ansøger om en ydelse i kommunen. Den kommunale medarbejder, som behandler sagen, må ikke tjekke oplysninger på borgeren i det statslige it-system, uden først at få et samtykke fra borgeren. Medarbejdere kan således godt få adgang til cpr. oplysninger på borgere fra alle it-systemer. Men medarbejderne må ikke uden samtykke fra borgeren bruge cpr oplysninger fra f.eks. det statstlige itsystem, når de behandler sager som kommunal myndighed. Hvis den kommunale medarbejder derimod skal behandle en sag for en forsikret ledig, og denne sag vedrører den statslige myndighed, må medarbejderen gerne anvende cpr. oplysningerne fra det staslige it-system. Autoriseringen af medarbejderen, som bruger af en anden myndigheds it-system, skal, som i alle andre tilfælde, ske indenfor rammerne af persondataloven. Hvorfor skal der være et fælles datagrundlag? Der er flere grunde til at registrere i det fælles datagrundlag i Arbejdsmarkedsportalen: Først og fremmest skal borgeren ikke fortælle hele sin historie forfra hver gang, han eller hun kommer i kontakt med en ny aktør i beskæftigelsesindsatsen. Hvis en borger f.eks. flytter mellem kommuner eller går fra at være dagpengemodtager til kontanthjælpsmodtager. Med det fælles datagrundlag er det let

6 elektronisk at lade oplysningerne flytte med. Desuden letter registreringerne udvekslingen af oplysninger mellem aktører i beskæftigelsesindsatsen. Det fælles datagrundlag i DRV er i forbindelse med kontaktforløbet ment som en slags fælles vandrejournal, hvor en ny sagsbehandler hurtigt kan sætte sig ind i en borgers tidligere forløb. Det er naturligvis sikret, at det kun er aktører, der i henhold til lovgivningen har ret til at se oplysningerne, der har adgang til disse. Desuden er det sikret, at der skal registreres samtykke ved indhentning eller videregivelse af oplysninger. Hvad er formålet med straksmatch i Arbejdsmarkedsportalen? Straksmatch er indført for at lette sagsbehandlingen, når en borger henvender sig i jobcenteret med en anmodning om hjælp altså ved borgerens første henvendelse. Mange borgere finder selv et nyt job relativt hurtigt eller får hurtigt afslag på kontanthjælp. Derfor er der mulighed for at foretage en hurtig registrering af de basale oplysninger og et straksmatch, i forbindelse med den første henvendelse, så der ikke anvendes unødigt tid på registreringer, som senere viser sig overflødige. Der foretages ganske enkelt en vurdering af, om borgeren alene har ledighed som problem eller om borgeren har problemer ud over ledighed. Vurderingen af, hvorvidt borgeren alene har ledighed som problem foretages umiddelbart på det foreliggende grundlag ved henvendelsen. Jobcenteret kan foretage denne vurdering uden yderligere afklaring af borgeren, og der bør være åbenlyse begrundelser for ikke at matche borgeren i straksmatch eller i match 1-3. Det er således ikke nødvendigt at anvende dialogguiden for at gennemføre et straksmatch. Ved straksmatch gælder følgende: Hvis borgeren ansøger om hjælp alene på grund af ledighed afkrydses det særlige straksmatch-felt. Hvis borgeren har andre problemer end ledighed registreres borgeren foreløbigt i matchkategori 4. Samtidig afkrydses de områder, der har været udslagsgivende for, at borgeren ikke er arbejdsmarkedsparat. Registreringen af straksmatch er derfor blot nødvendigt for at angive om borgeren umiddelbart står til rådighed for arbejdsmarkedet eller ej. Dette med henblik på registrering som arbejdssøgende (tilmelding til staten i jobcentret). Hvis borgeren derimod ikke er kommet i job ved den første jobsamtale, som senest afholdes efter 3 måneder, skal der foretages et præcist match som en hjælp til at fastlægge det videre forløb for borgeren.

7 Hvor meget skal der skrives i dialogguidens forskellige opmærksomhedsområder og de øvrige felter? Hovedregel: Skriv de oplysninger, som du selv ville være interesseret i, hvis du skulle overtage sagen. Hvis samtalen ikke giver nye oplysninger om et af dialogguidens områder, er der ingen grund til at skrive noget. Det vil sige, hvis der ikke kommer nye oplysninger f.eks. vedr. helbred er det ikke nødvendigt at skrive noget under dette punkt ved registreringen af en samtale. Det er derfor overflødigt at skrive ingen ændringer elle lignende, hvis ikke der er nye oplysninger. Notér aftaler om det forløb, som du har aftalt med borgeren hvad gør borgeren, og hvad gør du inden næste samtale. Borgeren bør have et print af aftalerne. Notér beskæftigelsesrelevante afgørelser og deres begrundelse. Skiv hverken mere eller mindre end det, der skal til for at leve op til notatpligt og retsikkerhedsloven. Hvordan undgås dobbeltregistreringer mellem arbejdsmarkedsportalen og den kommunale journal? Der er ofte et stort overlap mellem registreringerne i f.eks. dialogguiden og indholdet i den kommunale journal. Men dobbeltregistreringer kan undgås. Der er to måder at undgå dobbeltregistreringer på: Hvis der én gang for alle anføres i den kommunale journal, at der også findes journalnotater og øvrig (revisionsrelevant) information i Arbejdsmarkedsportalen om borgeren behøver medarbejderen ikke skrive det samme begge steder. Det er herefter tilstrækkeligt at anføre oplysningerne i Arbejdsmarkedsportalen for yderligere uddybning se: doc. Hvis kommunen ønsker, at oplysningerne skal stå to steder, kan dobbeltregistrering undgås teknisk ved at oplysningerne automatisk kopieres, så de står begge steder. Altså hvis man skiver oplysningerne i et system overføres de automatisk i et andet. Denne løsning forudsætter, at kommunen har et it-system, der understøtter det.

8 Hvad er minimumskravene til registrering i kontaktforløbet? Registreringer i kontaktforløbet for kontant- og starthjælpsmodtagere de første 3 måneder omfatter som minimum: 1. henvendelse Straksmatch Tilmelding for matchgruppe 1-3 Ydelsesafklaring i ydelseskontoret inden 10 dage (Forventes ændret inden årsskiftet til 15 arbejdsdage i stedet for 10) Godkendelse af CV (inden én måned) Første jobsamtale (inden tre måneder) Derudover kan der være behov for lejlighedsvise registreringer (hvis borgeren i en periode ikke står til rådighed, andre oplysninger f.eks. fra anden aktør). Minimumskravene til registrering under hvert punkt er beskrevet nedenfor. - Ved første henvendelse? Straksmatch Der skal som minimum foretages et straksmatch ved første henvendelse. Jobcentrene skal foretage en umiddelbar vurdering af, om borgeren står til rådighed for arbejdsmarkedet. Denne første vurdering kan foretages uden yderligere afklaring med borgeren. Straksmatch:Følgende oplysninger registreres: Kontakt/Stamdata (navn, adresse, tlf. nr.) (hentes automatisk fra database; men kan ændres hvis relevant f.eks. nyt tlf. nr.) Samtaletype og kontaktform (vælg 1. henvendelse ) Registreringsoplysninger udfyldes (dato for samtalen og registreringen m.v.) Sagstype (afkrydsning f.eks. kontanthjælpssag ) Afkrydsning i straksmatch for arbejdsmarkedsparate. For borgere, der ikke er arbejdsmarkedsparate, afkrydses match 4 eller 5 og de områder, der har været udslagsgivende for, at borgeren ikke er arbejdsmarkedsparat. Der skal være åbenlyse begrundelser for ikke at registrerer borgeren i match 1-3. Der skal kun skrives i opmærksomhedsområderne /dialogguiden og de øvrige felter, hvis det er relevant i f. t. vurderingen. D.v.s. der behøver ikke stå noget tekst ved registreringen af 1. henvendelse. Registrering her betyder også, at borgeren i det fælles datagrundlag registreres som kontanthjælpsansøger. Dermed får Ydelseskontoret automatisk besked om, at borgeren er kontanthjælpsansøger.

9 Arbejdsmarkedsparate kontant- og startshjælpsmodtagere (match 1-3) skal nu registreres som arbejdssøgende. Registrering sker i TilmeldeOverBlik (TASS) i Arbejdsmarkedsportalen, eller tilsvarende i KMD Opera eller WorkBase Jobcenter. Match 1-3 registreres som arbejdssøgende/tilmeldes Start- og kontanthjælpsmodtagere i match 1-3 eller straksmatch skal registreres som arbejdssøgende (tilmelding). Følgende oplysninger registreres: Stamdata (hentes automatisk fra database; men kan ændres hvis relevant fx nyt tlf. nr.) Klientkategori (dagpengemodtager, start- og kontanthjælpsmodtager, uden ydelse) (afkrydsning) Helt eller delvis ledig (afkrydsning) Registreringsoplysninger (dato for samtalen og registreringen m.v.) (disse oplysninger registreres automatisk af IT systemet; men kan ændres hvis relevant) A-kasse (hentes automatisk fra database, hvis personen tidligere har været tilmeldt; men kan ændres hvis relevant)) Forsikringskategori (afkrydsning)) En eller flere stillingsbetegnelser til CV'et Hvis en start-/kontanthjælpsmodtager skifter fra match 1-3- til match 4/5, skal borgeren afmeldes. Og omvendt, hvis en borger matches op til 1-3, skal der ske registrering som arbejdssøgende. Registrering af afgørelse om ydelsesberettigelse inden for 10 dage fra 1. henvendelse (Foretages af ydelseskontoret) Ifølge de nuværende retningslinier skal ydelseskontoret afklare om borgeren er berettiget til ydelse inden 10 dage. Bevillingen registres i KMD-aktiv eller et andet kommunal it-system. Hvis ydelseskontoret ikke registrerer en bevilling ændres status i Arbejdsmarkedsportalen automatisk til registreret uden ydelse og der sendes brev til borgeren herom. Hvis intet andet sker, afmeldes borgeren efter 14 dage. Fristen på 10 dage ændres til 15 arbejdsdage okt Ved godkendelse af CV? Det er pt. ikke muligt at godkende CV for arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejdsmarkedsportalen, eller overføre oplysning om godkendelse fra de kommunale systemer til arbejdsmarkedsportalen. - Ved første jobsamtale? Ifølge de nuværende lovgrundlag skal Helhedsvurderingen efter LAB 20. journaliseres det er tilstrækkeligt, at journalisere i DRV eller tilsvarende i KMD Opera Match eller WorkBaseJobcenter. Borgeren skal have vurderingen

10 på skrift eks. et print fra registreringen. Det skal bemærkes, at Regeringen anbefaler, at registreringen afskaffes. Præcismatch: Der skal som minimum foretages følgende registrering: Kontakt/Stamdata (navn, adresse, tlf. nr.) (hentes automatisk fra database; men kan ændres hvis relevant fx nyt tlf. nr.) Samtaletype og kontaktform (afkrydsning) Registreringsoplysninger udfyldes (dato for samtalen og registreringen m.v.) Sagstype (afkrydsning: f.eks. kontanthjælpssag ) Registrering af relevante opmærksomhedsområder i dialogguiden samt opsamlende vurdering kun oplysninger der har betydning for borgerens beskæftigelsessituation. Der noteres i udgangspunktet de informationer, som jobcentermedarbejderen selv ville finde relevante, hvis denne skulle overtage sagen senere i forløbet. Dialogguiden er en huskeliste til emner, det kan være relevant at komme ind på ved jobsamtalen. Afkrydsning af match Afkrydsning af de punkter, der har været udslagsgivende for match (hvis andet end match 1) Det videre forløb: registrer det der er relevant for sagen Endvidere kan følge oplysning registreres, hvis de er relevante: Samtykke til at indhente eller videregive oplysninger, Årsag til hyppigere kontakt, Evt. fritagelse for registrering som arbejdssøgende hos staten i jobcenteret, Borgerens evt. kommentarer. Hvordan undgås dobbeltregistrering: I journalen kan det anføres én gang for alle, at Arbejdsmarkedsportalen anvendes til registrering af jobsamtaler (med mindre der anvendes et system, der sikrer, at registrering i DRV en overføres automatisk til journalen). Herefter gemmes kun på journalen, hvis der er særlige lokale regler, og/eller hvis dokumenter som breve og erklæringer skal gemmes. - Ved efterfølgende jobsamtaler? - Ved lejlighedsvise registreringer Præcismatch i Arbejdsmarkedsportalens registreringsværktøj efter samme regler som første samtale. Dog registreres der kun i opmærksomhedsområderne i dialogguiden, hvis det er relevant, og der er sket ændringer siden seneste samtale. Det er ikke nødvendigt at anføre, at der ingen ændringer er siden seneste samtale. Periodiske forhold ift. registrering som arbejdssøgende. Registrering sker i tilmeldeoverblik (TASS) i Arbejdsmarkedsportalen, eller tilsvarende i KMD Opera eller WorkBase Jobcenter. Der er forhold, der medfører, at den arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtager ikke skal stå til rådighed i en periode. Det kan være forhold som sygdom (under 14 dage), ferie, borgerligt ombud, fædrebarsel mv. NB: Længerevarende sygdom, barsel, friperioder m.v., som også fritager for at stå til rådighed registreres i DRV eller tilsvarende i KMD Opera Match eller WorkBase Jobcenter. Hvis jobcenteret får oplysninger om borgeren (ved direkte kontakt eller gennem eksempelvis anden aktør) mellem to jobsamtaler (der er altså ikke tale om en nulstillende samtale) kan oplysningerne registreres i DRV.

11

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 NOTAT Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 12. december 2007 J.nr. 05-80-74 7.kontor/EHo AMS har tidligere sendt orienteringer ud om, hvordan

Læs mere

Fravær & fritagelser

Fravær & fritagelser 20. april 2010 Fravær & fritagelser Revideret version Skemaerne i dette bilag angiver hvilke årsager til fravær, fritagelser og periodiske forhold, der skal registreres og indberettes for de enkelte alt

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Registrering af afmelding. Uddrag af Vejledning i registrering hos Jobcentret mv.

Registrering af afmelding. Uddrag af Vejledning i registrering hos Jobcentret mv. Registrering af afmelding Uddrag af Vejledning i registrering hos Jobcentret mv. Oprettet den: 12. november 2013 Dette dokument er et uddrag af den samlede vejledning Vejledning i registrering hos Jobcentret

Læs mere

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt.

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på  så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt. #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Indkaldelse Du

Læs mere

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Version: 10.3 Oprettet den: 10. februar 2016 Fravær og fritagelser - forretningsregler og detaljerede

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed:

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed: #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Tilbud om virksomhedspraktik

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 1. maj 2009 Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008 1. Resume Resultatrevison for beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter

Læs mere

Landssupporten 10. maj 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 12. maj 2016

Landssupporten 10. maj 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 12. maj 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 12. maj 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet. Vejledningstekstsituation

Læs mere

Landssupporten 8. januar 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 11. januar 2016

Landssupporten 8. januar 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 11. januar 2016 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 11. januar 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Til jobcentre Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Regeringen og de centrale aktører på det danske

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Ansøgning om kontanthjælp

Ansøgning om kontanthjælp Case: Kontanthjælp Case: Kontanthjælp Morten er 32 år og bor i Haderslev Kommune. Morten er student og er ikke kommet i gang med en uddannelse. Han har haft forskellige ufaglærte jobs og de sidste 4 år

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012.

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012. Til jobcentre, kommuner, beskæftigelsesregioner, beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsen beskæftigelsesudvalg Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Id: 7.4 Vi indkalder

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. marts 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. marts 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted marts 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba

1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 95 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 26. marts2007 1. kontor Sag nr. 07-015-59 Opgave nr. Kba Ministerens tale ved samråd vedrørende problemer

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet 17. december 2013 ANALYSE Af Erik E. Simonsen Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet Hver fjerde af alle ledige under 30 år står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Det samme

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Min plan i det fælles kontaktforløb juli 2015. Som det ser ud i skærmbilleder i jobkon og på jobnet.dk

Min plan i det fælles kontaktforløb juli 2015. Som det ser ud i skærmbilleder i jobkon og på jobnet.dk Min plan i det fælles kontaktforløb juli 2015 Som det ser ud i skærmbilleder i jobkon og på jobnet.dk Min plan er alle aftaler den ledige har om den fremadrettede indsats i beskæftigelsesindsatsen et fælles

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj 2016. Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord Maj 2016. Status på reformer og indsats RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Din ansøgning. Tab af erhvervsevne Bidragsfritagelse Invalidesum Personlige oplysninger. Navn CPR-nr. - Stilling. . Kommune. Tlf.nr.

Din ansøgning. Tab af erhvervsevne Bidragsfritagelse Invalidesum Personlige oplysninger. Navn CPR-nr. - Stilling.  . Kommune. Tlf.nr. in ansøgning Tab af erhvervsevne Bidragsfritagelse Invalidesum Personlige oplysninger Navn PRnr. Stilling Email Kommune Tlf.nr. Oplysninger om eventuelle børn under 21 år Navn PRnr. Navn PRnr. 1. Sygdom

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2013 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Oversigt over Jobcenterets ankesager Erhvervsudvalget 2008

Oversigt over Jobcenterets ankesager Erhvervsudvalget 2008 Oversigt over Jobcenterets ankesager Erhvervsudvalget 2008 Hermed fremlægges Jobcentrets egen statistik over sager afgjort i Beskæftigelsesankenævnet. Oversigtsskemaet er en summering over registrerede

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Vejledende retningslinjer for dispensation fra kravet om tilmelding til 30 ECTS-point pr. semester. Indledning

Vejledende retningslinjer for dispensation fra kravet om tilmelding til 30 ECTS-point pr. semester. Indledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Vejledende retningslinjer for dispensation fra kravet om tilmelding til 30 ECTS-point pr. semester Indledning Studiefremdriftsreformens fokus er, at de studerende

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan.

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Februar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Udbetaling Danmark bruger oplysninger fra SKAT til at beregne

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 13 Hvis du får arbejde på nedsat tid 16 Bliv dygtigere mens du går ledig 18

Læs mere

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4 Brugervejledning Selvbooking Rapport (SBR) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Seneste Opdatering: 18-01-2016 Indholdsfortegnelse 1 Om brugervejledningen... 2 2 Autorisation... 3 3 Logon og navigation...

Læs mere

Persondataloven hvad er nyt?

Persondataloven hvad er nyt? Persondataloven hvad er nyt? Den 27. februar 2013 Indhold Behandling af data... 2 Dataansvar og datasikkerhed... 3 Offentlighed... 4 Den registreredes rettigheder... 5 Nedenfor følger en oversigt over

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer - Rigsarkivets minimumskrav og anbefalinger Rigsarkivet, marts 2016 Indledning Ordet kvalitet bruges i forskellige sammenhænge og kan have mange betydninger.

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

Der kan kun udbetales dagpenge til et ledigt medlem af en a-kasse, hvis medlemmet står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Der kan kun udbetales dagpenge til et ledigt medlem af en a-kasse, hvis medlemmet står til rådighed for arbejdsmarkedet. A-kassernes afholdelse af CV-, vejlednings- og rådighedssamtaler, mens medlemmet er omfattet af en mindre intensiv indsats, deltager i tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, deltager i selvvalgt

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv.

Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. Vejledning nr. xx af yy. 2009 Cirkulære om ændring af vejledning om en a-kasses pligt til at vejlede mv. I vejledning nr. 15 af 19. februar 2007 om en a-kasses pligt til at vejlede mv. som senest ændret

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Sa dan udfylder du ansøgning om optagelse pa en 2- faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk, Religionsvidenskab eller Oldtidskundskab- Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgningen skal være skolen i hænde senest d. 1. marts. Elevens fulde navn Kaldenavn understreges Fornavne: Køn: Hverdagssprog: Telefon/mobil: Mor

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

GUIDE. Regler for frivillige på offentlige

GUIDE. Regler for frivillige på offentlige GUIDE Regler for frivillige på offentlige ydelser Udskrevet: 2016 Indhold Regler for frivillige på offentlige ydelser.............................................. 3 Regler for frivillige på dagpenge og

Læs mere

AFMELDING VED SYGEMELDING

AFMELDING VED SYGEMELDING FORRETNINGSBESKRIVELSE FOR AFMELDING VED SYGEMELDING VERSION 0.5 DATO 22.04.2012 RELEASE Release 2012-2 FORFATTER Rasmus Sørensen, Alex Larsen, Erik Hove DOKUMENTVERSIONER Version Dato Initialer Afsnit

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Januar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Midlertidig ændring til oplysning om tilflyttere... 2 Nye

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år 262-0 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år I henhold til 3, stk. 2 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 21. august 2006 Mødelokale: Tønder rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 15.30 Fraværende: Ingen 21. august 2006 53 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Lov om byfornyelse Dialogbaseret sagsgang for Sundheds- og brandfarlige boliger Lovgrundlag: Formål: Lov om byfornyelse og udvikling af byer. 75. Kommunalbestyrelsen skal efter

Læs mere

Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 4. Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2015-037353 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender at Svarfristerne i Familie-

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2016 NÅR DU ER LEDIG FOA 3 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Værd

Læs mere

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU)

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU) Myndighedsafdelingen Sagsbehandling og tidsfrister i henhold til følgende lovgivning: - Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108 - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Laissez-passer Du kan få udstedt laissez-passer,

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen...3

Læs mere

Indledning. 1. Grundlag for aftalen

Indledning. 1. Grundlag for aftalen Februar 2015 Aftale mellem Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i Danmark og Tryggingastofnun i Island om administrative retningslinjer for en beskæftigelsesrettet indsats i grænseoverskridende

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Marts 2013 Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en bibeskæftigelse som selvstændig, mens du er på dagpenge Få en samtale med ASE Det kan være svært at

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet 08 Flere praktikpladser til de unge. 10 Iværksætterforløb i egen virksomhed. 11 Seniorjob i private virksomheder. 12 Udvidelse af virksomhedspraktikperiode

Læs mere

Aktiveringskrav: I mange udbud stilles der krav om, at alle forløb hos aktøren gennemsnitligt skal indeholde aktivering i en vis %-del af tiden.

Aktiveringskrav: I mange udbud stilles der krav om, at alle forløb hos aktøren gennemsnitligt skal indeholde aktivering i en vis %-del af tiden. 1. Ordforklaringer Her følger en oversigt over visse faglige ord og begreber, der ofte anvendes i udbudsmaterialer. En præcis definition af begreber i beskæftigelsesindsatsen fremgår af formuleringerne

Læs mere

RSL 11, fastslår borgerens pligt til at give oplysninger, også om ændringer i deres situation.

RSL 11, fastslår borgerens pligt til at give oplysninger, også om ændringer i deres situation. Kvalitetsstandard for Team Kontrol Lovgrundlag for indsatsen mod socialt bedrageri Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område (RSL) 10 fastsætter, at kommunen har ansvaret for, at en

Læs mere

Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse.

Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse. NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Revalideringsydelse 1. Overordnet beskrivelse af processen Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse. 1.1 Hændelse, som

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år 262-1 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år I henhold til 3, stk. 3 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere