Anders Bo Hansen, Birgitte Fink, Flemming Sommer (formand), Gert H. Hansen, Kjeld Sørensen, Lene Jørgensen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anders Bo Hansen, Birgitte Fink, Flemming Sommer (formand), Gert H. Hansen, Kjeld Sørensen, Lene Jørgensen."

Transkript

1 Tølløse Lokal Forum Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl Tølløse Aktivitetscenter, Bytorv 1, Tølløse Til stede var: Anders Bo Hansen, Birgitte Fink, Flemming Sommer (formand), Gert H. Hansen, Kjeld Sørensen, Lene Jørgensen. Afbud fra Claus Andersen, Mogens Andreasen. Thorsten Grenaa. Gæst: Erik Jensen, (under punkt 2). Referat: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde 25. januar (Flemming) Godkendt. 2. Orientering om etablering af cykelstien fra Nr. Vallenderød til Ugerløse. Erik Jensen, som sidder i følgegruppen som repræsentant for Tølløse Lokal Forum, kommer og fortæller om hvornår de går i gang med etableringen af cykelstien. (Flemming og Erik) Tidsplanen forventes at være følgende: 12. maj 2016 licitation med entreprenører 18. maj 2016 godkender Byrådet endeligt stiens gennemførelse 1. juni 2016 opstart på anlægget. Først i december 2016, færdig til asfaltering, evt. i forår 2017 i tilfælde af tidlig vinter. Erik Jensen gav en grundig gennemgang af det historiske forløb og de knaster, der undervesj skulle løses. (Notat med Eriks stikord er vedhæftet dette referat) Stor tak fra Lokalforum til EJ for engagement og indsats i følgegruppen. I forhold til de sidste knaster omkring cykelstien endelige placering i gennem Nr. Vallenderød, vil Lokal Forum på det kraftige opfordre til, at der mest muligt tages hensyn til de bløde trafikanter.

2 3. Orientering fra Bygruppen. Arbejde med etablering af beplantning på Jernbanevej er udsat pga. manglende tilladelse fra Bane Danmark. Drøftelse af ny tidsplan for beplantningen (Birgitte) I forløbet er det blevet afdækket, at p-pladserne langs banen på Jernbanevej ikke ejes af kommunen, men af DSB, som imidlertid har lejet arealet ud til Bane Danmark i forbindelse med etableringen af dobbeltsporet på Nordvestbanen. Det anses for overordentligt sandsynligt, at vi får lov til at etablere beplantningen til efteråret i Pladsen foran Nr. 1 indgår som en del af beplantningsprojektet. 4. Containerpladsen i Tølløse. Vi har fået afslag på aktindsigt fra FORS, men tilsagn om dialog og inddragelse. Drøftelse af de videre tiltag på FORS i forhold til at beholde pladsen i Tølløse. Korrespondancen med FORS er vedlagt som bilag 1. På baggrund af udfordringerne med aktindsigt, foreslås at FORS inviteres til et møde i Lokalforum. Det må formodes, at området med den nuværende containerplads tænkes anvendt til en eller anden form for boligområde. Lokalforum vil gøre meget opmærksom på, at borgerinddragelse, herunder udtalelse fra Lokalforum, skal indgå i planlægningsprocessen forud for eventuelle ændringer. Vi presser på for at få et møde med FORS for at blive inddraget i overvejelserne om en eventuel fremtidig flytning/placering af containerpladsen i Tølløse. 5. Drøftelse af udbygningen af boliger i Tølløse. Hvilken plan sker det efter? (Birgitte). Hvad sker der planmæssigt i Tølløse?? Lokalforum ønsker at invitere Holbæk Kommunes Klima- og Miljøudvalg til en drøftelse af de fremtidige planer. Formanden for udvalget er John Harpøth og Ole hansen er også medlem af udvalget. Temaet for mødet er Udviklingsplanerne i Tølløse og borgerinddragelse 6. Ansøgning om tilskud til indkøb af ekstra flag og holder til byens flag alle`. Ansøgning vedlagt som bilag 2. Der vil til mødet forelægge et prisoverslag. (Flemming) Inden for en ramme på kr. excl. moms kan der indkøbes /fremstilles holdere, stænger og flag til flagalléen i Tølløse.

3 Lene går videre med indkøb og anskaffelserne. Stor tak til alle medvirkende for stort engagement i flagalléen på hovedgaderne i Tølløse. 7. Eventuelt - Jordkørsel på Eriksholmvej. Lokal Forum har fået henvendelse vedr. borgermøde vedr. jordkørsel påtænkt i Algestrup. Henvendelse er videresendt til Nyby Bylav som deltog i mødet. - Stiområdet mellem banen og Glæemoseudstykningen udnyttes til samlingssted for unge mennesker. Beboere i området anbefales at kontakte SSP-ordningen (Jeppe Pilegaard Madsen, tlf ) - Flemming blev forsynet med flere gode input til præsentation af lokalområdet på ny kommunal hjemmeside, som skal tiltrække nye borgere til kommunen. - Tølløse Plejecenter har inviteret til rejsegilde den 2. juni 2016 kl. 13:00. Gert og evt. Mogens deltager som repræsentanter for Lokalforum. - Anders Bo Hansen stopper som skoleleder på Elverdamsskolen og takkede for godt samarbejde med Tølløse Lokalforum. Anders går på pension pr. 1. august 2016 i forlængelse af de ændrede skoledistrikter. Per Gjerrild bliver ny skoleleder for Kildedamsskolen. Hvem der repræsenterer skolen fremover i Lokalforum er uafklaret. Tak til Anders Bo for stor indsats som Kommunens repræsentant i Lokal Forum de seneste år. Næste møde er onsdag den 7. september Bilag: Notatark fra Erik Jensen. Referat v/kjeld Sørensen. 11. maj 2016

4 Bilag 1. Korrespondance med FORS om aktindsigt. 15. februar 2016: Til FORS A/S Med henvisning til offentlighedsloven skal jeg på vegne af Tølløse Lokal Forum bede om aktindsigt i de dokumenter, analyser, beregninger og lignende der omhandler en eventuel lukning af Tølløse Contrainerplads. Som vi kan læse i dagspressen, så skulle sagen havde været behandlet på bestyrelsesmøde i december Vi skal også bede om aktindsigt i det materiale der skulle været behandlet på bestyrelsesmødet samt materiale der begrunder udsættelsen fra bestyrelsesmødet. Endelig skal vi anmode om at få tilsendt opgørelser over besøgstallene på de seneste 3 år på contrainerpladserne i Holbæk Kommune, opdelt på de enkelte pladser. Jeg skal bede om, at hvis der er dokumenter der ikke er omfattet i ovenstående, men vil være oplysninger som er relevante i forhold til sagens oplysning, skal jeg anmode om at disse udleveres, jfr Meroffentlighedsprincippet pgf 14. Hvis der er spørgsmål til ovenstående, så kan jeg kontaktes pr mail eller telefon. Jeg ser frem til at modtaget materialet senest om 7 hverdage, jfr pgf 36 i Offentlighedsloven. På vegne af Tølløse Lokal Forum Flemming Sommer Formand Dalstrøget Tølløse Tlf Kort om Tølløse Lokal Forum: Stk. 1. Tølløse Lokalforums er et informerende og koordinerende led mellem kommunalb. Stk. 2. Lokalforum er kommunalbestyrelsens lokale dialogpart, som involveres aktivt i lokalsamfundets udvikling og medvirker til politikudvikling. Stk. 4. Tølløse Lokalforum er dialogpart med Holbæk kommune. 17. marts 2016: Kære Flemming Sommer Du har søgt om aktindsigt i materiale om vores genbrugspladser, der er blevet behandlet i den daværende Holbæk Forsyning A/S bestyrelse. Du har søgt aktindsigt efter offentlighedsloven, men vi har vurderet at Miljøoplysningsloven også er gældende for det materiale, du efterspørger. Da vi har behandlet din ansøgning efter Miljøoplysningsloven følger vi Offentlighedsloven fra 1985 og vores henvisninger til paragraffer er altså til denne version (markeret med OFL85). Det følger af Miljøoplysningsloven, at man skal bruge den gamle Offentlighedslov.

5 Med i denne mail er denne tekst er de materialer som vi kan give dig indsigt i. Din ansøgning omfatter interne arbejdspapirer, der er beregnet for en selskabsbestyrelses arbejde. Som udgangspunkt giver Offentlighedsloven ikke ret til aktindsigt i interne arbejdspapirer (OFL85 7). Vi har dog alligevel vurderet, at du kan få aktindsigt i de dele af bestyrelsens beslutning, der handler om den sag du søger indsigt i og har beslutningskarakter (OFL85 4). Vi har givet afslag på aktindsigt vedr. en enkelt passus der indeholder overvejelser af foreløbig karakter, og som derfor er undtaget for aktindsigt Beslutning fra Holbæk Forsyning A/S bestyrelsesmøde Det er et grundigt udarbejdet analysemateriale. Materialet foreslås udvidet med en analyse om etablering af en ekstra genbrugsplads i det nordvestlige område i Holbæk Kommune. (afsnit udeladt). Dette for at fastholde det høje serviceniveau på genbrugspladserne og sikre fremtidssikrede genbrugspladser. Den endelige beslutning skal foretages i Fors A/S Materialer, hvor du har fået afslag på aktindsigt Indstillingen til bestyrelsen har karakter af foreløbige overvejelser og er derfor undtaget for aktindsigt. Hvad angår øvrige materialer til brug for bestyrelsens arbejde, så omhandler de forretningsforhold jf. OFL85 12, stk. 1, nr. 2 og vi vurderer at offentliggørelse kan have væsentlig økonomisk skadevirkning for Fors A/S, Da der er tale om aktindsigt efter miljøoplysningsloven, vil et afslag på aktindsigt kunne påklages til Naturog Miljøklagenævnet, jf. miljøoplysningslovens 4a. Vi har noteret os, at der er et stærkt ønske om at have en genbrugsplads i Tølløse og et ønske om at blive inddraget i arbejdet fra jeres side. Som det er fremgået i pressen, så bliver det først på et tidspunkt inden sommeren, at bestyrelsen i Fors A/S skal have med sagen at gøre. Vi overvejer lige nu, hvordan og i hvilken form vil kan inddrage interessenterne i forbindelse med det videre analysearbejde, der skal danne grundlag for bestyrelsens drøftelse. I vil naturligvis blive orienteret herom. Du er velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål om Med venlig hilsen Kim Forum Jacobsen/ Presse- og medieansvarlig 27. marts 2016: Til Kim Forum Jacobsen FORS A/S Tak for svaret på Tølløse Lokal Forums henvendelse omkring aktindsigt.

6 Jeg er dog overrasket over afslaget på aktindsigt og særligt begrundelserne herfor. Det er svært at se, at oplysninger om fx. besøgstal på containerpladsen i Tølløse kan indebære, at en offentliggørelse vil have væsentlig økonomisk skadevirkning for Fors A/S. Tølløse Lokal Forum vil dog ikke i første omgang klage over den manglende imødekommelse af anmodningen om aktindsigt, idet vi har noteret os, at FORS A/S vil "inddrage interessenterne i forbindelse med det videre analysearbejde". Vi betragter Tølløse Lokal Forum som en af interessenterne og ser frem til at indgå i drøftelserne omkring containerpladsen i Tølløse. Venlig hilsen Flemming Sommer Tølløse Lokal Forum 30. marts 2016: Kære Flemming Sommer Tak for dit svar. Jeg noterer mig dine indvendinger og især din bemærkning om oplysninger om besøgstal. Jeg har henholdt mig til en branchenorm, hvor man ikke oplyser den slags, og hvor det som udgangspunkt antages at alle driftsoplysninger er forretningsfølsomme. Jeg kan dog godt se dit argument, og jeg vil undersøge muligheden for simpelthen at offentliggøre netop disse tal. Det er ikke en beslutning jeg kan tage selv, så der går lige nogen tid. Jeg har viderebragt dit og dermed Tølløse Lokalforums, ønske om at blive inddrage i det videre arbejde omkring genbrugspladsernes udvikling. Jeg har ikke pt. Kendskab til hvordan eller hvornår der sker noget i sagen, så jeg kan desværre ikke give jer en tidsramme. Du har mine kontaktdata og du og I er altid inviteret til at ringe eller skrive og spørge, hvor langt vi er i processen. Med venlig hilsen Kim Forum Jacobsen/ Presse- og medieansvarlig

7 Bilag 2: Ansøgning om tilskud til flag mv. til byens flag allê Fra: Knud Lennart Skov-Hansen Dato: 26. april 2016 kl CEST Til: Emne: Flag og rør Hej Flemming Jeg har været flagopsætter i Tølløse fredag og søndag - og fortsætter formentlig fremover. Det ville hjælpe gevaldigt på symmetrien af opsatte flagstænger og pynte i byen, hvis vi fik bare 5 flag mere!. Derudover er der brug for at få renset huller til flagstængerne, udskiftet enkelte rør og fabrikeret tilsvarende nye Iflg. Carsten Jørgensen, Hjertebjerggård, som er den der vedligeholder og opbevarer flagene, så har "smeden"? allerede lavet rør til tre flag på hjørnet over for Nr. 1. Samme smed kunne evt. lave nogle flere af slagsen og jeg er sikker på at Claus vil hjælpe med at udskifte rør, grave huller mv. Dette bare til din information og overvejelse for Lokalforum. Hvis du har brug for flere oplysninger kan du evt. kontakte Claus Jørgensen. Venlig hilsen Lennart Fra: Knud Lennart Skov-Hansen <lennart.skov.hansen@gmail.com> Dato: 29. april 2016 kl CEST Til: claus <claus@hjertebjerggaard.dk> Cc: < @tdcadsl.dk> Emne: Flag mv Hej Claus Jeg har talt med Flemming Sommer fra Lokalforum. Der skal være møde den 12.maj i Lokalforum og Flemming er positiv over for at medtage følgende forslag til bestyrelsen: 1. Indkøb af 5 flag 2. Fabrikation af 10 rør (5 til de nye flag og 5 til at sætte i flaghuller hvor der ikke er rør eller rør skal udskiftes) 3. Opsætning og udskiftning af rør. Kan du nå lave et prisoverslag og sende til Flemming så han evt. kan nå at få det med til bestyrelsesmødet? Venlig hilsen Lennart

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt. VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM 1. Navn, hjemsted og tilhørsforhold Stk. 1. Navnet er Tølløse Lokalforum. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

Læs mere

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen Hej Finn Først og fremmest skal jeg beklage den sene tilbagemelding på jeres mail. I den aktindsigt I har søgt, har I fået de dokumenter, der er i sagen. Der er således ikke noget vi har undtaget fra aktindsigten.

Læs mere

Tølløse Lokalforum. 1. Karl Erik Hansen blev valgt som dirigent. Dirigenten fastslog, at generalforsamlingen var lovligt varslet ved annoncering.

Tølløse Lokalforum. 1. Karl Erik Hansen blev valgt som dirigent. Dirigenten fastslog, at generalforsamlingen var lovligt varslet ved annoncering. Tølløse Lokalforum Generalforsamling, onsdag den 7. oktober 2015 kl. 19.00 Aktivitetshuset, Nytorv 14, 4340 Tølløse Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Bestyrelsens beretning 4. Regnskabsrapport

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Dagsorden Referat x Lokalrådsmøde Dato 26/6 2019 Kl.: 19.30 Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Deltagere: Fraværende Afbud Birger Kristoffersen Henrik Stjernholm - Birgit Pedersen Inger Nørregaard Andersen

Læs mere

Tølløse Lokalforum Referat fra Bestyrelsesmødet torsdag den 27. november 2014 i Aktivitetshuset

Tølløse Lokalforum Referat fra Bestyrelsesmødet torsdag den 27. november 2014 i Aktivitetshuset Tølløse Lokalforum Referat fra Bestyrelsesmødet torsdag den 27. november 2014 i Aktivitetshuset Til stede: Flemming Sommer, Gert H. Hansen, Marina Wijngaard, Kurt Jensen, Birgitte Fink, Anders Bo Hansen,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Region. Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387

Statsforvaltningens brev til Region. Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387 2015-71331 Statsforvaltningens brev til Region Syddanmark Dato: 31-10-2016 Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387 Statsforvaltningen har den 13. juli 2016 anmodet Region

Læs mere

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter.

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter. Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 21-10-2016 Henvendelse vedrørende aktindsigt Du har den 12. august 2016 på vegne af massemediet rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør

Læs mere

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven 2008-06-17. Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke var berettiget til at afslå anmodning om aktindsigt i dokumenter vedrørende

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Klage over afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Klage over afslag på aktindsigt 2016-48256 Statsforvaltningens brev til en borger Klage over afslag på aktindsigt Du har den 8. juni 2016 klaget over Region Syddanmarks afgørelse truffet samme dag om afslag på aktindsigt i oplysninger

Læs mere

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Udtalelse Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Resumé 22. oktober 2018 Skatteministeriet havde ad flere omgange givet delvist afslag på aktindsigt til

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark.

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. 23-03- 2010 Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Sagen vedrører Svendborg Kommunes afslag

Læs mere

Bestyrelsesmøde 24. aug 2016

Bestyrelsesmøde 24. aug 2016 Bestyrelsesmøde 24. aug 2016 Deltagere: Flemming (fra 5. etape og formand), Anette (1.), Karsten (2.), Niels Jørgen(3.), Kurt (4.). Sted: Kurt Henriksen, Sundby Parkvej 18, 2.tv. Bestyrelsens fordeling

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 8. august 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael J., Michael H., John, Pia, Kia Afbud:

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Journalist Peter Hougesen TV2, Rugårdsvej 25 5100 Odense C. Ringkjøbing Amtskommune - afslag på aktindsigt i afregninger til praktiserende læger.

Journalist Peter Hougesen TV2, Rugårdsvej 25 5100 Odense C. Ringkjøbing Amtskommune - afslag på aktindsigt i afregninger til praktiserende læger. Journalist Peter Hougesen TV2, Rugårdsvej 25 5100 Odense C 23-08- 05 Ringkjøbing Amtskommune - afslag på aktindsigt i afregninger til praktiserende læger. I mail af 10. maj 2005 har De klaget til Statsamtet

Læs mere

Aktindsigt i klager over daginstitutioner.

Aktindsigt i klager over daginstitutioner. X 22. september 2010 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT Aktindsigt i klager over daginstitutioner. Du har den 30. november 2009 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende lovligheden

Læs mere

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv.

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. Derudover bemærkes det, at nogle af de hensyn, som i forbindelse med sin vurdering af spørgsmålet om meroffentlighed

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt. 27. oktober 2014

Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt. 27. oktober 2014 2014-29 Ekstrahering af oplysninger i interne dokumenter. Meraktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Transportministeriet havde givet afslag på aktindsigt i to dokumenter (to forelæggelsessider

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Modstridende og ufuldstændige oplysninger:

Modstridende og ufuldstændige oplysninger: Bilag 1 Kommentarer fremsendt pr. mail den 19.9.2017 fra Tue Møller Lærkebækvej 19, Vita Strøbech Lærkebækvej 23, og Lee Fischer og Rikke Olsen Lærkebækvej 15. Administrationens svar fremgår med blå skrift.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Tid: Torsdag den 30. September 2010, kl. 16.30-19.00 Sted: Mødelokalet 2. Sal i Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formand/koordinator

Læs mere

Ansøgningsskema - til puljen rum til fællesskab

Ansøgningsskema - til puljen rum til fællesskab Ansøgningsskema - til puljen rum til fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet

Læs mere

Statsforvaltningens brev af til en journalist

Statsforvaltningens brev af til en journalist Statsforvaltningens brev af 1.10.2010 til en journalist 01-10- 2010 TILSYNET MED KOMMUNERNE Du har ved e-mail af 24. og 28. september 2009 klaget over Varde Kommunes afslag på aktindsigt i dokument nr.

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Ingen referat at godkende. Første møde i ny bestyrelse. Der foreligger ikke referat fra afgående bestyrelse.

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Ingen referat at godkende. Første møde i ny bestyrelse. Der foreligger ikke referat fra afgående bestyrelse. Sted: Grøndalsparken 16 Dato og tid: Den 11. juni 2019 kl. 18.00 Afdeling: Grøndalsparken 1133-0 Deltagere: Afbud: Referent: Steen Pedersen, Driftschef Morten Pedersen, Lokalinspektør Merete Bugge, GP

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af

Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing 11-05- 2009 TILSYNET STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af Ringkøbing-Skjern Kommune ST. BLICHERS

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 24.01.2019 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 15. januar 2019, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 7. februar 2012. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 7. februar 2012. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 7. februar 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 7. februar 2012 kl. 19.00 På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Knud

Læs mere

Overskrift Beskrivelse Udsagn Beslutningstekst Beslutning Status. Dialogudvalget orienterede om. Ny frivillighedsstrategi

Overskrift Beskrivelse Udsagn Beslutningstekst Beslutning Status. Dialogudvalget orienterede om. Ny frivillighedsstrategi Lokalområde: Mørkøv Mødedato: 13.09.2012 Ansvarligt fagområde Overskrift Beskrivelse Udsagn Beslutningstekst Beslutning Status Chefområde Dagsordenspunkt. Hvilken problemstilling blev fremført på dialogmødet.

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage,

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, at Køge Kommune har en forkert forståelse af bestemmelsen i offentlighedslovens

Læs mere

Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt

Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt Dato 30. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10158-20 Side 1/6 Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt Du har i forbindelse

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 12. september 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Kennet, Kristian, Kia, Michael H., Michael

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag den. 27. maj 2013, kl. 18:00, på Blovstrød Skole.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag den. 27. maj 2013, kl. 18:00, på Blovstrød Skole. Andelsboligforeningen Lundegaard Bestyrelse Referat -møde den 27. maj 2014 3. juni 2014 /csv Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag den. 27. maj 2013, kl. 18:00, på Blovstrød Skole. Deltagere: Formand

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 Rådhuset 9800 Hjørring Henvendelse om aktindsigt 20. december 2018 Vedr. jeres sagsnummer: 02.11.00-A53-8-16 Att.: Byrådet i Hjørring Kommune Ankestyrelsen har i en

Læs mere

Svar på spørgsmål i notatet "Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015"

Svar på spørgsmål i notatet Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015 31. august 2015 Svar på spørgsmål i notatet "Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015" Nr. SPØRGSMÅL SVAR SPØRGSMÅL TIL BORGMESTER STEEN VINDUM 1. Det fremgår af citatet af borgmesterens udtalelse på

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 23. april 2014 kl. 19.00 22.20 i Borgerhuset Referat Afbud: Ole Rebien, Jørgen Mogensen, Stine Andersen og Dennis Lund. Ole Høegh deltog fra kl. 20. 24/2014: Godkendelse

Læs mere

Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune

Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune A 08-05- 2008 TILSYNET Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune De har den 10. november 2006 rettet henvendelse til Statsamtet Viborg om daværende Skive Kommune. Statsamtet Viborg videresendte den 13. december

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune Henvendelse om aktindsigt 21. december 2018 Nyhedschef hos [nyhedsmediet A] [navn udeladt af Ankestyrelsen] har den 15. november 2018 klaget til Københavns Kommune

Læs mere

Odense og Co er et partnerskab mellem Odense Kommune, det private erhvervsliv og offentlige institutioner.

Odense og Co er et partnerskab mellem Odense Kommune, det private erhvervsliv og offentlige institutioner. Statsforvaltningens brev til en borger 2016-53180 Dato: 14-03-2017 Tilsynet Henvendelse vedrørende Odense Kommune om aktindsigt Du har den 3. juli 2016 meddelt Odense Kommune, at du ønsker at påklage kommunens

Læs mere

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Tid: Den 27-6-2017 Sted.: Bjarne Tarp Bredmosevej 18, Øse 6800 Varde Kl.: 19.00 Status.: Indkaldelse Til møderne er indkaldt (Funktion). Formand Finn Ladegaard På valg 2019

Læs mere

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det efter sagens oplysninger kan lægges til grund, at kommunen har fremfundet de sager, som det

Læs mere

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V Klage over Energistyrelsens afgørelse af 16. oktober 2008 vedrørende delvis afslag på aktindsigt i ansøgninger om udvidelse/fornyelse af forbrændingskapacitet

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 9. april 2013. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 9. april 2013 kl. 19.00 Referat. Fraværende med afbud; Nana Schiøtt Hansen Ole Frank Jørgensen Vita Fischer Afholdes

Læs mere

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015.

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Hørve Idrætsforening Grundlagt 1901 18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Tilstede: Kim Buurskov, Marianne Hoffmann, Palle Petersen og Kasper Skau. Fraværende: Casper Jensen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Andelsboligforeningen Lundegaard Bestyrelse Referat -møde den 4. februar 2014 kl.18:00 Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Deltagere:

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

Fraværende: Claus Pontoppidan (afbud), Anne Mia Lykner (afbud) Niels Ole Holm (afbud) og Kjeld Madsen (afbud). Som suppleant er indkaldt Søren Harboe.

Fraværende: Claus Pontoppidan (afbud), Anne Mia Lykner (afbud) Niels Ole Holm (afbud) og Kjeld Madsen (afbud). Som suppleant er indkaldt Søren Harboe. Der er spørgetid kl. 19.00 Fraværende: Claus Pontoppidan (afbud), Anne Mia Lykner (afbud) Niels Ole Holm (afbud) og Kjeld Madsen (afbud). Som suppleant er indkaldt Søren Harboe. 0. INDLEDNING Indledning

Læs mere

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dato: 4 september 2014 Tid: kl. 10.00-12.00 Sted: Aarhus Rådhus, mødelokale 285 Afbud: Lars Møller Søren Steensen Per Røner Kim Herlev Jørgensen Bjarne Pedersen Tomas Therkildsen

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

vejledning aktindsigt Du har modtaget en anmodning om aktindsigt fra en person, der ikke er part i en sag hvad gør du?

vejledning aktindsigt Du har modtaget en anmodning om aktindsigt fra en person, der ikke er part i en sag hvad gør du? vejledning aktindsigt Du har modtaget en anmodning om aktindsigt fra en person, der ikke er part i en sag hvad gør du? Indhold 1. Indledende bemærkninger 3 2. Procedure for behandling af sager om aktindsigt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Tølløse Lokalforum. Referat fra. Bestyrelsesmødet tirsdag den 8. april 2014 og fortsættelsen onsdag den 23. april

Tølløse Lokalforum. Referat fra. Bestyrelsesmødet tirsdag den 8. april 2014 og fortsættelsen onsdag den 23. april Tølløse Lokalforum Referat fra Bestyrelsesmødet tirsdag den 8. april 2014 og fortsættelsen onsdag den 23. april Til stede den 8. april: Erling Hansen, Svend Åge Jørgensen, Marina Wijngaard, Per Larsen,

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg Nordenskov den 28. oktober 2012 Referat af : Regeringsmøde nr. 3 i Fællesvirke Sted: Nordenskov Skole NUIF lokalet Dato: 22. oktober 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 4. september 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 4. september 2012 kl. 19.00 På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud;

Læs mere

Genvurdering af aktindsigtsanmodning om pressechefens korrespondance med personale og ledelse på tilbuddene Sundbygård og Lindegården

Genvurdering af aktindsigtsanmodning om pressechefens korrespondance med personale og ledelse på tilbuddene Sundbygård og Lindegården KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Anders Ejbye-Ernst, Fagbladet FOA Genvurdering af aktindsigtsanmodning om pressechefens korrespondance med personale og ledelse på tilbuddene Sundbygård

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde, tirsdag d. 11. september 2012

Referat af Bestyrelsesmøde, tirsdag d. 11. september 2012 Referat af Bestyrelsesmøde, tirsdag d. 11. september 2012 Til stede: Bjørn Ejlersen, Jesper Lorentzen, Susanne Mainz, Dan Guldhammer, Niels Høgfeldt, Michael Jacobsen, Nina Ravn Meden Referatet af bestyrelsesmødet

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

2. O Regnskab for den fælles drift og foreløbigt regnskab for Boligselskabet Sjælland. Vedlagt bilag 2 sendes separat fra Louise senere onsdag

2. O Regnskab for den fælles drift og foreløbigt regnskab for Boligselskabet Sjælland. Vedlagt bilag 2 sendes separat fra Louise senere onsdag Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 17.45 Deltagere: Selskabsbestyrelsen, Bo Jørgensen og Per Bro Afbud: Mia S. Nielsen, Henrik Eflund, Helene Obel. Gæster: Louise B. Thomsen

Læs mere

Kære Hanne Frederiksen,

Kære Hanne Frederiksen, -Videresendt meddelelse med vedhæftet fil-- From: chbe@tdc.dk To: hafr@hillerod.dk CC: skole@hillerod.dk; lotte.beck@live.dk Subject: Anmodning om aktindsigt irt. høring om nytænkning af struktur i fritidstilbuddene

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Adrianus Cornelius Maria van Beek Fjelstrupvej Videbæk

Adrianus Cornelius Maria van Beek Fjelstrupvej Videbæk Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Adrianus Cornelius Maria van Beek Fjelstrupvej 11 6920 Videbæk Sagsbehandler Poul Bennetzen Direkte telefon 99741560 E-post

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 3.1.2017 Til: Grundejerne i Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens beretning. 3. Regnskab 2016 og

Læs mere

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign.

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign. Ankestyrelsens brev til Vallensbæk Kommune [A]s anmodning om aktindsigt 17. december 2018 [A] har bl.a. den 28. november 2018 skrevet til Vallensbæk Kommune om kommunens afgørelse af 18. juli 2018 om aktindsigt.

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Øvrige deltagere: Fra Domea, regionschef Erik Lønne Gottfredsen og driftschef Mikki Frandsen. Der var afbud fra formand Jørgen Østergaard.

Øvrige deltagere: Fra Domea, regionschef Erik Lønne Gottfredsen og driftschef Mikki Frandsen. Der var afbud fra formand Jørgen Østergaard. Boligselskabet af 1964 i Hjørring Referat af organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 19. september 2012 kl. 16.00, i afdeling Buen, Buen 11 i Hjørring. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Mødedato: 26. februar 2019 Mødelokale: Murervej 1, Tønder Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Deltager: Bestyrelse: Preben Linnet (mødeleder), Lisbeth Oxholm Andersen,

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at en borgers anmodning om at få oplyst navnene på de medarbejdere, som havde deltaget i behandlingen af hans klage, skulle betragtes som en begæring om

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd.

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 8. august 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 2. sal, lokale 302 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Arvin

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Du har den 12. maj 2016 rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsyn med kommunerne.

Du har den 12. maj 2016 rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsyn med kommunerne. 2014-188910 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 14-07-2016 Henvendelse vedrørende aktindsigt Du har den 12. maj 2016 rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune.

Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing. Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Marianne Kamp Bogfinkevej 30 Rindum 6950 Ringkøbing 23-02- 2009 TILSYNET STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND Vedr. Din henvendelse om Ringkøbing-Skjern Kommune. Du har ved brev af 27. august 2007 rettet henvendelse

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune 2015-11863 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 01-12- 2015 Henvendelse vedrørende delvist afslag på aktindsigt fra Guldborgsund Kommune Ved e-mails af 2. og 5. februar 2015 har du til Guldborgsund

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler.

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. 03-12- 2010 Statsforvaltningen har den 19. maj 2008 fra Velfærdsministeriet modtaget Stomiforeningen

Læs mere

Referat fra Brugerbestyrelsesmødet den 8 januar 2008

Referat fra Brugerbestyrelsesmødet den 8 januar 2008 Referat fra Brugerbestyrelsesmødet den 8 januar 2008 Mødedeltagere: Erik Nicolaisen (EN), Bente Walløe Poulsen (BWP), Arne Holten (AH), Jess Brønden (JB), Theis Wieder (TW), Carl Larsen (CL) og Richard

Læs mere

AB/EK møde 27. august 2018, kl. 17:15-19:00 Mødelokalet, Femkanten J 1

AB/EK møde 27. august 2018, kl. 17:15-19:00 Mødelokalet, Femkanten J 1 AB/EK møde 27. august 2018, kl. 17:15-19:00 Mødelokalet, Femkanten J 1 Afbud til mødet sendes til ab@blaakildegaard.net og ek-blaakildegaard@kab-bolig.dk Deltagere: Fra AB - Søren Evers, Ole Søndergaard,

Læs mere

Administrationens bemærkninger til Russtops høringssvar

Administrationens bemærkninger til Russtops høringssvar Administrationens bemærkninger til Russtops høringssvar 0. Indledning Russtop har den 12. oktober 2017 afgivet høringssvar til administrationens oplæg til Sundhedsudvalgets dagsordenpunkt på møde den 3.

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Erik Kjærsgaard Gert Olsen Gitte Seier Kristian Leonhart

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Erik Kjærsgaard Gert Olsen Gitte Seier Kristian Leonhart Boligselskabet Rosenvænget Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 2. oktober 2014 kl. 17.00 i mødelokalet Rosenvænget beliggende Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Wagnersvej 19 2450 København SV Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 Deltagere: Dorthe, Ann, Rie, Steen E., Harry, Inger, Steen K, Marianne, Gunilla og Flemming.

Læs mere

Referat - Stefansgårdens afdelingsbestyrelsesmøde, d. 7. februar 2019, kl i beboerlokalet

Referat - Stefansgårdens afdelingsbestyrelsesmøde, d. 7. februar 2019, kl i beboerlokalet Referat - Stefansgårdens afdelingsbestyrelsesmøde, d. 7. februar 2019, kl. 18.00 i beboerlokalet Tilstede: Erik, Claus, Martin, Claes, Susan, Jette (går efter punkt 8), Mikael (går efter punkt 8) Afbud/Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Boligområder og Tryg By

Udvalget for Boligområder og Tryg By Udvalget for Boligområder og Tryg By Referat fra mødet 22. oktober 2012 Bystrategisk Stab Flakhaven 2 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65511106 Fax 65908978 E-mail bmf@odense.dk Dagsorden 1. Status vedr.

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 27-05-2015 Slotsgade 20, 4800 Nykøbing F. 15.30 Deltagere Robert Madsen, Jørn Stevns, Poul Jeppesen, Erik Krogsbak, John Nilsson, Anders Enevoldsen, Knud Weiss,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE Referat fra afdelingsmødet i Randkløvehuse 1.3.2016 1 2 Der var 21 boliger repræsenteret på mødet, hvilket svarer til 9,95 % Dagsorden: 1. Velkomst ved afdelingsbestyrelsen 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse

Læs mere

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009

Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt. 9. oktober 2009 2009 5-3 Afvejning af hensyn og udformning af begrundelse ved afslag på meraktindsigt En journalist bad Justitsministeriet om aktindsigt i en sag om et lovforslag om regulering af adgangen til aktindsigt

Læs mere

Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen Elisabeth Kjeldsen Lone Birgitte Christensen Kristian Jacobsen Birgitte Christensen Niels Ågesen

Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen Elisabeth Kjeldsen Lone Birgitte Christensen Kristian Jacobsen Birgitte Christensen Niels Ågesen OFFENTLIGE CHEFER I DJØF BESTYRELSESMØDE DEN 25. NOVEMBER 2016 Sagsnr. 2016-156 Ref. tmb/- Til stede var: Afbud fra: Fra sekretariatet deltog: Henning Thiesen Mikael Sjöberg Per Hansen Bjarne Pedersen

Læs mere