Strategi for forskning i Hjerte-lungekirurgisk afdeling for perioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi for forskning i Hjerte-lungekirurgisk afdeling for perioden"

Transkript

1 Strategi for forskning i Hjerte-lungekirurgisk afdeling for perioden Baggrund. Aalborg sygehus opnåede i år 2003 status som universitetssygehus, og Aalborg Sygehus har siden været en del af Århus Universitetshospital. Per 1. januar 2013 ophører tilknytningen til Aarhus Universitetshospital, og Aalborg Sygehus tilknyttes i stedet Aalborg Universitet. Forskning og forskningsledelse vil være et fortsat væsentligt element med henblik på at fastholde og udvikle Aalborg Sygehus som et selvstændigt Universitetshospital. Alle afdelingen på Aalborg Sygehus skal formulere en egen forskningsstrategi, som kan understøtte sygehuset overordnede forskningsstrategi for perioden Som et led i forskningsorganisationen på Aalborg Sygehus, er der udpeget forskningsansvarlige læger i alle afdelinger. Nedenfor beskrives det initiale og fortsatte strategiarbejde vedrørende udvikling af forskningen i Hjerte-Lungekirurgisk afdeling på Aalborg sygehus. Beskrivelse af Hjerte-lungekirurgisk afdeling Hjerte-Lungekirurisk afdeling varetager den kirurgiske behandling og pleje ved al voksen hjertekirurgi i Region Nordjylland i et formaliseret samarbejde med Skejby Sygehus. Der foretages ingen transplantationer. Afdelingen varetager desuden den kirurgiske behandling af maligne og benigne lidelser i lunger og esofagus. Esofaguskirurgien foregår i et tæt samarbejde med kirurgisk gastroenterologisk afdeling A. Strategiarbejdet. I 2004 blev den første forskningsstrategi for Hjerte-lungekirurgisk afdeling formuleret. Der blev lagt vægt på at en formulering af forskningsstrategien skulle være andet end blot en symbolsk handling, som mundede ud et stykke papir, som kunne trækkes frem af skuffen, når forskningsadministrationen måtte efterspørge dette. Forskningsstrategien blev til på baggrund af et systematisk strategiarbejde, som havde til formål at involvere alle forskningsinteresserede medarbejde i Personalets forskellige personlige visioner og mål blev søgt sammenføjet og formuleret som afdelingens fælles visioner og mål. Det var et mål at skabe engagement og ikke blot passiv accept i forhold til formulerede visioner og mål. Et godt grundlag for at træffe strategiske beslutninger er at gennemføre en strategisk analyse. Nedenfor beskrives den analyse, som lå til grund for den første forskningsstrategi tilbage i 2004.

2 Strategisk analyse. I 2004 blev udført en strategiske analyse som dannede baggrund for formulering af operative mål og handleplaner vedrørende forskning i afdelingen i perioden Vi benyttede os af en SWOT-analyse, hvor hovedformålet var at analysere interne forhold, herunder afdelingens stærke og svage sider i relation til forskningen. Vi fokuserede på forhold som organisation, kultur, økonomi og administration. Desuden analyserede vi ydre forhold herunder trusler og muligheder i forhold til vores omverden. Vi fokuserede på afdelingens styrker og muligheder med henblik på at opbygge positive visioner og mål, idet negative visioner og mål, som tager udgangspunkt i trusler fra omverden, blot bærer præg af at undgå en bestemt udvikling. De vigtigste resultater af SWOT-analysen fremgår af bilag 1. Ved afslutningen af strategiperioden og i løbet af de efterfølgende år frem til afslutningen af 2011 er alle de mål som blev beskrevet i den primære forskningsstrategi stort set blevet nået: at være på mindst samme forskningsmæssige niveau som de øvrige små thoraxkirurgisk afdelinger i DK. at publicere videnskabelige artikler hvert år, og at øge antallet af publikationer til mindst fire om året. at det daglige arbejde tilrettelægges således, at der opnås 20% forskningstid til de forskningsaktive. at integrere den sygepleje- og lægevidenskabelige forskning at øge de eksterne bevillinger til forskning at etablere netværksdannelse (dannelse af et Kardiovaskulært forskningscenter) Den forskningsansvarlige skulle erhverve sig en formel forskeruddannelse (ph.d.) Der skulle afsættes tid til forskning i arbejdstiden Øge kompetencerne til fundraising Kulturændring via forskningsmøder, daglig ledelse, incitamentsstruktur osv. Nedenstående beskrives Hjerte-lungekirurgisk afdelings forskningsstrategi for perioden , idet denne strategi er en videreførelse af den primære forskningsstrategi tilbage fra Denne nye forskningsstrategi formulerer visioner, mål og handleplaner for de kommende fem år. Forskningsstrategien skal bl.a. understøtte sygehusets overordnede forskningsstrategi med henblik på at forbedre forebyggelse, undersøgelse, diagnosticering, behandling, pleje og rehabilitering af patienterne.

3 Vision. Thoraxkirurgisk afdeling ønsker at fastholde og udvikle sin position som en forskningsaktiv afdeling med nationale og internationale samarbejdspartnere. Afdelingen ønsker regelmæssigt at være synlig i nationale og internationale tidsskrifter og som foredragsholder ved nationale og internationale kongresser og møder. Afdelingen ønsker at fastholde og videreudvikle en selvstændig profil på særlige forskningsområder, indenfor hvilke vi ønsker at blive anerkendt både nationalt og internationalt. Mål. I arbejdet med at omsætte de strategiske beslutninger til konkrete handlingsplaner, har formulerede mål en central betydning. Nedenstående er anført konkrete mål for aktuelle strategiperiode hvad angår forskning i Hjerte-lungekirurgisk afdeling. Vores mål er at publiceret et tiltagende antal videnskabelige artikler hvert år og således at der opnås et gennemsnitligt antal publikationer på mindst 8-10 publikationer/år i strategiperioden. at være synlige hvert år ved nationale og internationale kongresser, konferencer og kurser at levere mindst 5 nationale eller internationale præsentationer (foredrag/posters) hvert år. at være innovative, og anmelde ideer til idéklinikken. at blive anerkendt på udvalgte forskningsområder, således at afdelingens personale efterspørges som foredragsholdere og samarbejdspartnere. at det daglige arbejde kan tilrettelægges således, at der opnås mindst 50% forskningsfrihed til medarbejdere, som formelt arbejder på at erhverve en ph.d. eller doktor grad. at integrere den sygeplejefaglige og lægevidenskabelige forskning således, at mindst tre tværfaglige forskningsprojekter bliver gennemført i afdelingen i løbet af strategiperioden, og at resultaterne heraf publiceres i videnskabelige tidsskrifter. at øge de eksterne bevillinger til forskning i hjerte-lungekirurgisk afdeling. at have ph.d. studerende tilknyttet afdelingen

4 at afdelingens forskere fungerer som reviewers, eller på anden måde indgår i arbejdet i videnskabelige tidsskrifters editorial boards at offentliggøre forskningsresultater og informere om froskningsaktiviteter til lægfolk via presse eller andre medier Handleplaner Forskningsaktiviteterne i Hjerte-lungekirurgisk afdeling søges fortsat styrket gennem udvidet netværksdannelse via sygehusets Kardiovaskulære forskningscenter. Forskning indenfor den klassiske thoraxkirurgi (primært lungekirurgen) styrkes ved netværksdannelse med sygehusets øvrige afdelinger, som ønsker at forske på disse områder. Samarbejdet med landets øvrige thoraxkirurgiske afdelinger styrkes igennem deltagelse i multicenter projekter. Øge samarbejdet med forskere fra Aalborg Universitet Der søges samarbejde med internationale netværk og samarbejdspartnere. Der iværksættes og/eller samarbejdes om mindst 5 ph.d. studier inden strategiperiodens udløb. Der afsættes tid til forskning i arbejdstiden for forskningsinteresserede medarbejdere under hensyntagen til afdelingens øvrige drift. Medarbejdernes kompetence til at søge og opnå eksterne fondsmidler styrkes igennem et samarbejde med forskningsadministrationens fundraiser og vejledere i kardiovaskulært forskningscenter. Afdelingsledelsen og den forskningsansvarlige overlæge vil i fællesskab fortsætte et bevidst arbejde på at ændre kulturen i afdelingen således, at denne bliver endnu mere forskningsorienteret. Som et led heri afholdes mindst 4 årlige forskningsmøder i Møderne tænkes bl.a. anvendt således, at forskere kan forelægge deres foreløbige resultater og forslag til nye forskningsprojekter diskuteres. I den daglige ledelse af afdelingen herunder også forskningsledelse, skal nærværende forskningsstrategi være et ledelsesinstrument som sikrer, at der træffes beslutninger, som fører til opfyldelse af målene. Afdelingsledelsen skal til stadighed signalere at forskningskompetence og forskningsaktivitet efterspørges i afdelingen i forbindelse med lægelige stillingsopslag, men også gerne ved opslag af enkelte stillinger for sygeplejersker. Afdelingsledelsen vil regelmæssigt overveje incitamentsstrukturen i afdelingen og tilrettelægge denne med henblik på at øge medarbejdernes motivation for forskning.

5 Den forskningsansvarlige overlæge og udviklingssygeplejersken motiverer til gennemførelse af tværfaglige forskningsprojekter. Udviklingssygeplejersken arbejder for at udvikle interessen for forskning blandt de klinisk arbejdende sygeplejersker, og iværksætter selvstændigt forskningsprojekter. Forskere skal aktivt tage kontakt til pressen eller sygehusets presseafdeling med henblik på information om forskningsprojekter som udføres i Hjerte-lungekirurgisk afdeling. Forskningsområder som afdelingen via netværksdannelse i særlig grad kan profilere sig på nationalt og internationalt skal prioriteres (nævnt tilfældig rækkefølge): Epidemiologi Alle aspekter omkring atrieflimmer Mobil hjerte-lungemaskine/accidentiel hypotermi Kvalitetssikring af koronaranastomoser [echoclip] Fedtsyreforskning Sundhedsøkonomi Rehabilitering Alle potentielt gennemførlige projekter skal der om muligt skabes plads til. Den forskningsansvarlige overlæge prioriterer projekterne såfremt det opstår konkurrence om inklusion af patienter og forskningsressourcer i øvrigt. Øget fokus blandt forskerne på om forskningsprojekter indeholder potentielle ideer som kan anmeldes til idéklinikken, således at disse ideer bliver indmeldt i tide. Kritiske faktorer for strategiens gennemførelse Fastholde og udvikle samarbejdet med andre forskere og statistikkerne i Kardiovaskulært forskningscenter på sygehuset. Evne til at skaffe eksterne bevillinger og øge interne bevillinger. Evne til at iværksætte forskningsprojekter, som ikke kræver øget patienttilgang. Opgradering af forskningsinteresseret personales forskningskompetencer. Evne til at opbygge et forskningsmiljø, som ikke er afhængig af enkeltpersoners indsats. Øget indsats med henblik på at fortsætte opbygningen af en forskningskultur i

6 Der skal fortsat være er stabilt patientgrundlag, og afdelingens højtspecialiserede funktioner skal bevares. Mulighed for at der kan bevilges mere tid til forskning i arbejdstiden til forskningsinteresserede. Evne til at etablering af forskningssamarbejde med nationale og internationale samarbejdspartnere. Afdelingsledelsen skal kontinuerligt blive ved med at signalere, at forskningsmæssig interesse og evner efterspørges hos medarbejderne i dagligdagen.

7 Bilag 1. Resultater af SWOT-analysen i Thoraxkirurgisk afdeling (2004). Interne forhold Styrker i afdelingen Svagheder i afdelingen Organisation Der er udpeget en formel forskningsansvarlig i Der har ikke været tid til forskning pga af lægemangel og et stigende antal operationer indtil år Der er ansat en udviklingssygeplejerske Der er ingen forskerstillinger i Centerledelsen har fokus på forskning som en del af produktionen. Afdelingen har intet forskningsnetværk på sygehuset. Der er blevet ansat flere speciallæger, således at der nu kan afsættes tid til forskning. Det er muligt at skabe fleksible arbejdstider, så forskningsaktiviteter uden for normal arbejdstid kan kompenseres. Afdelingen deltager i studenterundervisningen, og har dermed mulighed for at rekruttere forskningsinteresserede studenter til nye forskningsaktiviteter. Kultur I lægegruppen har flere tidligere erfaring med forskning. Både blandt enkelte læger, sygeplejersker og perfusionister, er det et udtrykt ønske, at de gerne vil være primus motorer i forskningsprojekter. Personalets alder er i gennemsnit relativt lav, hvilket giver gode muligheder for forandring. Der er ikke et allerede etableret forskningsmiljø, som står i vejen for nye visioner og mål. Der er ingen forskningstradition, og de seneste 5 år er der publiceret < 1 videnskabelig artikel om året i gennemsnit. Forskning anses ikke for at være en forudsætning for at blive speciallæge i Forskning anses for arbejde, som ikke må berøre fritiden. Ingen har erhvervet en dr.med. grad fra et dansk universitet, og afdelingen mangler således en højt kvalificeret, aktiv forsker. Blandt læger under uddannelse er der en ængstelse for at forskningsaktiviteter vil gå ud over den praktiske kirurgiske uddannelse. Der afsat et relativt lille beløb af til forskning på budgettet. Økonomi og administration Der er afsat et beløb til forskning på afdelingens budget. Der er indført EPJ og elektroniske kliniske databaser. Eksterne forhold Muligheder Trusler Forhold på Aalborg sygehus Sygehusets omverden Forskningsadministration på Aalborg sygehus kan vejlede og understøtte udviklingen af forskningen i afdelingen herunder også økonomisk. Netværksdannelse med forskningsstærke afdelinger på sygehuset mhp at hjælpe thoraxkirurgisk afdeling i gang Gode muligheder for hjælp til fondsansøgninger hos forsknings-administrationens fundraiser. Via gode personlige relationer til kolleger i andre thoraxkirurgiske afdelinger, er der mulighed for at samarbejde om multicenter projekter. Videreudvikling af allerede påbegyndt arbejde med Aalborg universitet, som besidder særlige kompetencer på bl.a. det mediko-tekniske område. Netværksdannelse med forskningsaktive afdelinger i ind- og udland. Arbejdstilrettelæggelsen og økonomien i thoraxkirurgisk afdeling er afhængig af anæstesi Dette har indflydelse på aktiviteterne i thoraxkirurgisk afdeling. Faldende patienttilgang, og dermed vanskeligheder med at gennemføre kliniske forskningsprojekter på det hjertekirurgiske område. Tilbagevendende forlydender om at afdelingen måske skal nedlægges. Problemer med at tiltrække og fastholde forskningsaktivt personale. Nedlæggelse af amterne og oprettelse af en nordjysk region, som bliver den mindste i landet. De øvrige thoraxkirurgiske afdelinger er bedre til at tiltrække og fastholde forskningskompetent personale, målt på erhvervede akademiske grader og antallet af publicerede videnskabelige artikler.

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Forskningsstrategi OUH Svendborg Sygehus

Forskningsstrategi OUH Svendborg Sygehus Forskningsstrategi 2012-2015 OUH Svendborg Sygehus Forord OUH Svendborg Sygehus ønsker at styrke sundhedsforskningen til gavn for patienter, personale og samfundet som helhed. Lokalt forankret klinisk

Læs mere

Forskningsstrategi

Forskningsstrategi Forskningsstrategi 2001-2005 Strategiplan for udvikling af forskningen ved Aalborg Sygehus Aalborg Sygehus er et af landets største sygehuse. Sygehusets primære opgave er at sikre behandling og pleje af

Læs mere

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne Sygehus Lillebælts forskningsstrategi 2014-2018 Forskning for og med patienterne Indholdsfortegnelse Forord... 3 Vision... 4 Sygehus Lillebælt - en rejse værd... 4 Fem klare mål på fem år!... 5 1. Patienter

Læs mere

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M 2012-2015 Aarhus Universitetshospital, Risskov Opdateret maj 2013 1 Indledning Forskning er en af grundforudsætningerne for vedvarende at kunne kvalificere og udvikle patientbehandlingen.

Læs mere

Forskningsstrategi for Aalborg Sygehus 2012-2017

Forskningsstrategi for Aalborg Sygehus 2012-2017 Forskningsstrategi for Aalborg Sygehus 2012-2017 Målsætning Som universitetshospital vil vi gennemføre forskning ved alle sygehusets afdelinger med henblik på at forbedre forebyggelse, undersøgelse, diagnosticering,

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Sammendrag af strategier Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Århus Sygehus 2005-2008 Forskning Evidensbasering og monitorering Dokumentation Århus Universitetshospital Århus Sygehus Virkeliggørelse af

Læs mere

Regionshospitalet Randers

Regionshospitalet Randers Forskningsstrategi Regionshospitalet Randers 2012-2014 Regionshospitalet Randers Indledning Forskningsstrategien skal medvirke til at udnytte hospitalets geografiske placering som en unik og positiv særstilling

Læs mere

Strategi for den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Nordjylland

Strategi for den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Nordjylland Strategi for den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Nordjylland Forskningsstrategi 2010-2015 Forskningsstrategi 2010-2015 Psykiatrien i Region Nordjylland Mølleparkvej 10 9000 Aalborg www.psykiatri.rn.dk

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus Forskningsstrategi 2017-2020 Nykøbing Falster Sygehus 1 Forord Forskning er et relativt ungt område på Nykøbing F. sygehus (NFS) og med få, men aktive forskere indenfor det lægelige og sygeplejefaglige

Læs mere

Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer

Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer Hillerød Hospital Delstrategi for forskning udført af sundhedsfaglige professionsbachelorer 2010-2012 Fysioterapeuter Ergoterapeuter Sygeplejersker Bioanalytikere Jordemødre Radiografer Kliniske diætister

Læs mere

Ortopædkirurgisk Forskningsenhed Strategi 2012-2017

Ortopædkirurgisk Forskningsenhed Strategi 2012-2017 Ortopædkirurgisk Forskningsenhed Strategi 2012-2017 1. Introduktion Det er målet at iværksætte forskningsprojekter som er hypotesegenererende, har klinisk nytte til gavn for både patienterne og samarbejdspartnere

Læs mere

Alle de studerende jeg har vejledt, har været under ordningen. D.v.s. først fire års studier efterfulgt af et fire-årigt ph.d. studium.

Alle de studerende jeg har vejledt, har været under ordningen. D.v.s. først fire års studier efterfulgt af et fire-årigt ph.d. studium. Vejleders forventninger til ph.d. studerende Min egen erfaring stammer fra, at jeg har været vejleder for 8 ph.d. studerende i Matematik-økonomi fra Aarhus Universitet (hvoraf de seks er blevet færdiguddannede,

Læs mere

Forskningsstrategi for sygepleje i Juliane Marie Centret

Forskningsstrategi for sygepleje i Juliane Marie Centret Den 28. august 2013 Forskningsstrategi for sygepleje i Juliane Marie Centret Forskning i klinisk sygepleje vil i de kommende år være koncentreret om visioner og strategier indenfor områderne: Klinisk forskning

Læs mere

Strategi for sygeplejeforskningen

Strategi for sygeplejeforskningen Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje ved Aalborg Sygehus Strategi for sygeplejeforskningen 2004 2008 AALBORG SYGEHUS INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 FORMÅL, FOKUS OG MISSION... 4 ORGANISERING OG FORSKNINGSLEDELSE...

Læs mere

FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16

FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16 Forskningens Hus, Holbæk Sygehus, Region Sjælland FORSKNINGSPROGRAM Forskning inden for MVU-professionerne 2015-16 Forskningens Hus, Holbæk Sygehus, indgang E1, Smedelundsgade 60, 4300 Holbæk Forskning

Læs mere

Notat. Etablering af Forskningsenheden for Sygepleje ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

Notat. Etablering af Forskningsenheden for Sygepleje ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Notat Etablering af Forskningsenheden for Sygepleje ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus JUNI 2009 BAGGRUND... 3 FORMÅL... 3 OMDØMME... 5 RESSOURCER... 5 Menneskelige ressourcer og kompetencer...

Læs mere

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: Dato: 20.februar 2015 Udarbejdet af: Anja Reilev/ Claus Færch E-mail: Anja.Reilev@rsyd.dk/ Claus.Faerch@rsyd.dk Model for postdoc ansættelser

Læs mere

Forskningsstrategi for klinisk sygepleje Patienten i front Forskning i centrum

Forskningsstrategi for klinisk sygepleje Patienten i front Forskning i centrum Forskningsstrategi for klinisk sygepleje 2013-2018 Patienten i front Forskning i centrum 2 FORSKNINGSSTRATEGI FOR KLINISK SYGEPLEJE 2013-2018 FORORD Forskningsstrategi for Klinisk Sygepleje 2013-2018 er

Læs mere

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus Indledning Etablering af en organisationsmodel for forskning, kvalitetsudvikling, kvalitetssikring, monitorering og dokumentation af ergoterapi, fysioterapi og sygepleje på Århus Sygehus har skabt rammerne

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Hvad er strategisk forskning?

Hvad er strategisk forskning? Hvad er strategisk forskning? præsentation af Det Strategiske Forskningsråd www.fivu.dk/dsf Hvad er strategisk forskning? Strategisk forskning bidrager gennem tværfaglighed til løsning af væsentlige og

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: Dato: 5. august 2014 Udarbejdet af: Anja Reilev/ Claus Færch E-mail: Anja.Reilev@rsyd.dk/ Claus.Faerch@rsyd.dk Model for postdoc ansættelser

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Forskningsstrategi. Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH Klinisk Institut, SDU

Forskningsstrategi. Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH Klinisk Institut, SDU Forskningsstrategi - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed, OUH - Klinisk Institut, SDU - udviklingsversion: 30. dec. 2011 Side 1 af 7 Forskningsstrategi Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk

Læs mere

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU AU s mål er at: - Medvirke til at sætte - Udvikle fælles - Tilbyde en ph.d.- - Udarbejde kvalitetssikringspolitik med den internationale kvalitetsstandarder

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Forskning i Region Sjælland Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Knud Rasmussen Regional Forskningschef, dr. med. Speciallæge i Intern Medicin og Nefrologi Knud Rasmussen Speciallæge i Intern Medicin

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

EN SUNDHEDSFORSK- NINGSSTRATEGI SOM UDGANGSPUNKT FOR BEDRE SUNDHED OG BEDRE VELFÆRD

EN SUNDHEDSFORSK- NINGSSTRATEGI SOM UDGANGSPUNKT FOR BEDRE SUNDHED OG BEDRE VELFÆRD EN SUNDHEDSFORSK- NINGSSTRATEGI SOM UDGANGSPUNKT FOR BEDRE SUNDHED OG BEDRE VELFÆRD Et oplæg til Sundhedsforskningsstrategi 2014 2018 Region Nordjylland Version d. 28.11.2013 Jr.nr. 2011-120772 INDHOLD

Læs mere

PH.D. EN KARRIEREVEJ FOR SYGEPLEJERSKER? BENTE APPEL ESBENSEN FORSKNINGSLEDER OG LEKTOR, SYGEPLEJERSKE, CAND. CUR., PH.D.

PH.D. EN KARRIEREVEJ FOR SYGEPLEJERSKER? BENTE APPEL ESBENSEN FORSKNINGSLEDER OG LEKTOR, SYGEPLEJERSKE, CAND. CUR., PH.D. PH.D. EN KARRIEREVEJ FOR SYGEPLEJERSKER? BENTE APPEL ESBENSEN FORSKNINGSLEDER OG LEKTOR, SYGEPLEJERSKE, CAND. CUR., PH.D. 1 AGENDA Ph.d. uddannelsen hvad er en ph.d.? hvordan får man tildelt en ph.d. grad?

Læs mere

Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING

Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING 2017 2020 Indledning, vision og indsatsområder FORSKNING er en vigtig opgave for Psykiatrien i Region Syddanmark. Forskning

Læs mere

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning Direktionen Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning - det kræver faglig ledelse LNN 2016 24. 26. maj Reykjavik Sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen Rigshospitalet - Danmark 1 Et oplæg

Læs mere

Lokal strategi for Etablering af forskning i klinisk sygepleje

Lokal strategi for Etablering af forskning i klinisk sygepleje Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder Hospitalsledelsen Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7927 4444 Telefax +45 7927 4930 www.regionshospitalethorsens.dk post@horsens.rm.dk Lokal strategi

Læs mere

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon:

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon: Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/5559 E-mail: Bo.B.Mikkelsen@rsyd.dk Dato: 25-11-215 Telefon: 292 1337 Notat Politik for Sundhedsforskning - status 215 Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Strategi for Forskning i Kræftsygepleje Onkologisk Afdeling, Århus Universitetshospital 2011 2016

Strategi for Forskning i Kræftsygepleje Onkologisk Afdeling, Århus Universitetshospital 2011 2016 Strategi for Forskning i Kræftsygepleje Onkologisk Afdeling, Århus Universitetshospital 2011 2016 I 2003 etablerede Onkologisk Afdeling Enheden Sygepleje, Uddannelse, Udvikling og Forskning (SUUF) (1).

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Sundhedsvidenskabelig Forskningsstrategi i Ringkjøbing Amt 2003-2008

Sundhedsvidenskabelig Forskningsstrategi i Ringkjøbing Amt 2003-2008 Sundhedsvidenskabelig Forskningsstrategi i Ringkjøbing Amt 2003-2008 Udkast 25.11.2003 1 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 2 FORSKNING. DEFINITION OG AFGRÆNSNING 3 3 3 NATIONALE MÅL 4 3.1 NATIONALE MÅL

Læs mere

Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf

Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf Foto og layout: Kommunikation, Aarhus Universitetshospital Best.nr. HØ0115HN Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tlf. 7845 5566 www.auh.dk Forsknings- og udviklingsstrategi Fysioterapi- og

Læs mere

Sygeplejesymposium på OUH 2013.

Sygeplejesymposium på OUH 2013. Sygeplejesymposium på OUH 2013. Syddansk forskningscenter for klinisk sygepleje I samspil med OUH! Ved Direktør Judith Mølgaard Baggrund for SFKS Fremtidens sygepleje bør bygge på evidens produceret af

Læs mere

Forskningsstrategi. Regionshospitalet Horsens

Forskningsstrategi. Regionshospitalet Horsens Forskningsstrategi 2019-2022 Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7842 5000 regionshospitalet-horsens.dk post@horsens.rm.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Strategi 3 3. Organisering

Læs mere

KLINISKE SYGEPLEJERSKERS FORSKNINGSKAPACITET

KLINISKE SYGEPLEJERSKERS FORSKNINGSKAPACITET KLINISKE SYGEPLEJERSKERS FORSKNINGSKAPACITET Sygeplejesymposium 29. april 2016 Kathrine Hoffmann Kusk, Sociolog, Videnskabelig Assistent, Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje, Aalborg Universitetshospital.

Læs mere

Model for forskeransættelser fra postdoc til forskningslektor i Psykiatrien i Region Syddanmark

Model for forskeransættelser fra postdoc til forskningslektor i Psykiatrien i Region Syddanmark Telepsykiatrisk Center Netværkssekretariat for Psykiatrisk Forskning Dato: 10. januar 2018 Udarbejdet af: Ewa Lizis- Younes E-mail: Ewa.Lizis.Younes@rsyd.dk Model for forskeransættelser fra postdoc til

Læs mere

Karriereveje for sygeplejersker med Master og Kandidat

Karriereveje for sygeplejersker med Master og Kandidat Karriereveje for sygeplejersker med Master og Kandidat DSR WORKSHOP 21.06.2018 Karin B. Dieperink Sygeplejerske, MCN, PhD Viceinstitutleder Karin B. Dieperink Sygeplejerske 1993 Diplom i Ledelse 2002 Master

Læs mere

Hjertemedicinsk Afdeling

Hjertemedicinsk Afdeling Hjertemedicinsk Afdeling Mission - Vision 2015 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertemedicinsk Afdeling 2015 Vi vil med vores dreamteam og patienten i centrum være kendt for, til enhver

Læs mere

Stærke forskningsmiljøer er en forudsætning for et sundhedsvæsen i udvikling

Stærke forskningsmiljøer er en forudsætning for et sundhedsvæsen i udvikling Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: 10-14203 Dato: 25. maj 2011 Udarbejdet af: Bo Mikkelsen E-mail: Bo.B.Mikkelsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631337

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Forskningsstrategi Afdeling O

Forskningsstrategi Afdeling O Forskningsstrategi Afdeling O 2012-2017 Indledning Der stilles fra alle sider krav om, at sundhedsvæsenets ydelser skal være forskningsbaserede, og afdeling O har, i kraft af at være en del af et universitetshospital,

Læs mere

FORSKNINGSSTRATEGI

FORSKNINGSSTRATEGI Mangler forsideillustration sv. t. det farvede område Idéer? FORSKNINGSSTRATEGI 2018-2020 FORSKNINGSSTRATEGI 2018-2020 HOSPITALSENHEDEN VEST Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet Gødstrup INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Abdominalcentret Centerstrategi 2011-2013

Abdominalcentret Centerstrategi 2011-2013 Abdominalcentret Centerstrategi 2011-2013 Indledning Rigshospitalets direktion har formuleret en række visioner og mål for Rigshospitalet frem til 2020 og i tilknytning hertil udarbejdet strategier som

Læs mere

Arbejde for repræsentation af sygeplejersker og de øvrige MVUgrupper i forskningsrådene og deres vurderingsudvalg.

Arbejde for repræsentation af sygeplejersker og de øvrige MVUgrupper i forskningsrådene og deres vurderingsudvalg. DSR - områder Udfordringer Anbefalinger til DSR Finansiering Rekruttering og fastholdelse af forskere samt forskeruddannelse af sygeplejersker kræver finansiering. Det er vanskeligt for sygeplejersker

Læs mere

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland 22. maj 2015 Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland Bilag til aftalen: Aftale om professorer og akademiske koordinatorer

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

AAUH i Mit ønske for AAUH i 2016 lyder:

AAUH i Mit ønske for AAUH i 2016 lyder: 1 Jeg er beæret over denne invitation til, som repræsentant for forskning ved Aalborg Universitetshospital, at bidrage til dette års nytårstale. Det er samtidig med en vis ydmyghed, at jeg står her, for

Læs mere

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU.

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. 1 HVAD DÆKKER DET OVER? Et fælles politik papir Holdningsbearbejdende Medinddrages i vores daglige aktiviteter Inspiration til specifikke

Læs mere

Sygeplejefaglige projekter

Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter - En vejledning Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afd. X Det er afdelingens ønske at skabe rammer for, at sygeplejersker

Læs mere

Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus

Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus Forskningsstrategi for Holbæk Sygehus 2016-2019 Forskning er en central del af visionen og det strategiske grundlag for Holbæk Sygehus. Stærke kliniske forskningsmiljøer inden for sygehusets kerneområde

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

SUH SYGEPLEJE I TOP. Vision, mål og strategier for sygeplejen, frem mod 2020

SUH SYGEPLEJE I TOP. Vision, mål og strategier for sygeplejen, frem mod 2020 SUH SYGEPLEJE I TOP Vision, mål og strategier for sygeplejen, frem mod 2020 2017 Indledning Der er iværksat en strategiproces for at skabe en ambitiøs og klar retning for Sjællands Universitetshospital

Læs mere

DANSK SYGEPLEJESELSKAB

DANSK SYGEPLEJESELSKAB DANSK SYGEPLEJESELSKAB STRATEGI 2020 www.dasys.dk dasys@dasys.dk 1 FORORD DASYS strategi består af seks strategiske visioner med tilhørende indsatsområder. De seks visioner er: En faglig vision, en organisatorisk

Læs mere

FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI

FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI VÆSE NTLIG VIDEN DER SÆTTER STANDARDER O G INTRO VÆSENTLIG VIDEN DER SÆTTER STANDARDER OG SKABER FORANDRING MISSION ˮ Institut for Menneskerettigheder skal beskytte og

Læs mere

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation.

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Artikel til "Dråben" 2012 Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Der har aldrig været transplanteret

Læs mere

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning

Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning Visioner og strategier for sundhedsvidenskabelig forskning - Det kræver faglig ledelse Oplæg ved Helen Bernt Andersen Sygeplejedirektør Rigshospitalet Fra projekt til program 27. November 2012 Rigshospitalet

Læs mere

Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver

Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver Bilag til aftalen: Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver Indhold Side Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinisk lærestolsprofessor

Læs mere

OUH Svendborg sygehus. I FORSKNINGENS TEGN Status 2013

OUH Svendborg sygehus. I FORSKNINGENS TEGN Status 2013 OUH Svendborg sygehus I FORSKNINGENS TEGN Status 2013 12. november 2013 kl. 10.00 Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, DK-5700 Svendborg 10.00-10.15 Kaffe m. let morgenbuffet 10.15-10.25 Velkomst ved direktør

Læs mere

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital

Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Politik for grunduddannelse på Aarhus Universitetshospital Aarhus Universitetshospital Uddannelsesrådet Indholdsfortegnelse Politik for grunduddannelsesområdet Aarhus Universitetshospital... 1 Formål med

Læs mere

Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet

Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet Denne skabelon udfyldes af ansøger og skal bruges af bedømmelsesudvalget

Læs mere

Forskningsstrategi for sygeplejen. Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Hjerteafdelingen. Forskningsstrategi for sygeplejen

Forskningsstrategi for sygeplejen. Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Hjerteafdelingen. Forskningsstrategi for sygeplejen Forskningsstrategi for sygeplejen Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Hjerteafdelingen Forskningsstrategi for sygeplejen Forskningsstrategi for sygeplejen i Hjerteafdelingen Forskningsstrategien for sygeplejen

Læs mere

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Introduktion til Eir En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Eir samler og udnytter synergierne mellem den basale og anvendelsesorienterede sundhedsteknologiske

Læs mere

Strategi for forskning og udvikling Fra studerekammer til seng og fra seng til studerekammer

Strategi for forskning og udvikling Fra studerekammer til seng og fra seng til studerekammer Strategi for forskning og udvikling Fra studerekammer til seng og fra seng til studerekammer Hvorfor havde vi brug for en ny strategi? Vi ønskede at knytte forskning og udvikling i afdelingen tættere til

Læs mere

DaSys forskningskonference, 16. November 2011. Dorte Steenberg, næstformand Dansk sygeplejeråd

DaSys forskningskonference, 16. November 2011. Dorte Steenberg, næstformand Dansk sygeplejeråd Forskning i Fremtiden DaSys forskningskonference, 16. November 2011 Dorte Steenberg, næstformand Dansk sygeplejeråd 2 En fremtid for forskning i sygepleje Er der en fremtid for sygeplejen? Hvad er fremtiden

Læs mere

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Godkendt den 4. december 2009 af Styregruppen for Forskningsinfrastruktur i Syddanmark. Revideret april 2016 1. GCP-enhedens baggrund GCP står

Læs mere

Faglig profil Arbejdsmedicin

Faglig profil Arbejdsmedicin Faglig profil Arbejdsmedicin Generelt om specialet Specialet arbejdsmedicin er orienteret mod sygdommes årsager og forebyggelse Hovedvægten ligger på det arbejdsmedicinske område, men omfatter tillige

Læs mere

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND Aftale om tilknytningsformer Regionshospitalerne, regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland er med

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

i Kræftsygepleje Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital

i Kræftsygepleje Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital Strategi for Forskning i Kræftsygepleje Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital 2017 2020 Med denne strategi lægger vi spor og mål ud for Kræftafdelingens forskning i sygepleje frem til år 2020. Disse

Læs mere

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016 IRS Universitetsklinikker 1 INSTITUT FOR REGIONAL SUNDHEDSFORSKNING INSTITUTLEDER RIKKE LETH -LARSEN A UGUST 2016 Hvem er vi? IRS er ét af 8 institutter på SUND-SDU Institut for Regional Sundhedsforskning

Læs mere

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson.

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Kompetenceprofil Forord Skrives af relevant ledelsesperson. - Den færdige introducerede medarbejder - Opdelt i generel profil

Læs mere

Forskning Akutafdelingen, Slagelse sygehus. Finn E. Nielsen Forskningslektor, overlæge, dr.med Akutafdelingen Slagelse Sygehus

Forskning Akutafdelingen, Slagelse sygehus. Finn E. Nielsen Forskningslektor, overlæge, dr.med Akutafdelingen Slagelse Sygehus Forskning Akutafdelingen, Slagelse sygehus Finn E. Nielsen Forskningslektor, overlæge, dr.med Akutafdelingen Slagelse Sygehus Hvordan kommer man i gang? 1 års erfaringer fra Akutafdelingen, Slagelse Sygehus

Læs mere

HÆMATOLOGISK AFDELING R

HÆMATOLOGISK AFDELING R Karakteristika for hæmatologiske patientforløb Hæmatologiske sygdomme kræver ofte langvarig behandling og medfører at patienternes immunforsvar er svært påvirket. At leve med et svært påvirket immunforsvar

Læs mere

AAU Talentplejeprogram 2017

AAU Talentplejeprogram 2017 Ledelsesstøtte Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Ø. Danmark Kontaktperson: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 01-09-2017

Læs mere

Klinisk Kræftforskningscenter

Klinisk Kræftforskningscenter Klinisk Kræftforskningscenter STRATEGI ORGANISATION LEDELSE 2013-2015 Klinisk Kræftforskningscenter Aalborg Universitetshospital Forskningens Hus Sdr. Skovvej 15 9000 Aalborg www.kkfc.rn.dk / www.kkfc.aalborguh.dk

Læs mere

AMBITIONEN. Et internationalt anerkendt maritimt miljø, der tiltrækker virksomheder, udvikler kompetencer og skaber erhvervsøkonomisk vækst

AMBITIONEN. Et internationalt anerkendt maritimt miljø, der tiltrækker virksomheder, udvikler kompetencer og skaber erhvervsøkonomisk vækst MARITIM FORSKNING AMBITIONEN Igennem tæt samarbejde med det maritime erhverv og universitetet er det hensigten at etablere maritim forskning på udvalgte områder. Nordjylland klarer sig godt i den internationale

Læs mere

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Godkendt den 4. december 2009 af Styregruppen for Forskningsinfrastruktur i Syddanmark. Revideret juni + november 2012 1. GCP-enhedens baggrund

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde DMS Årsmøde 29. Januar 2010 Sten Madsbad Endokrinologisk afdeling Hvidovre hospital Klinisk forskning Bør være en naturlig del af en hver universitetsafdeling (ligesom

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Strategi for Forskning Juridisk Institut, Syddansk Universitet

Strategi for Forskning Juridisk Institut, Syddansk Universitet Strategi for Forskning 2011-2015 Juridisk Institut, Syddansk Universitet 1. Indledning I 1999 begyndte de første studerende på HA(jur.)-uddannelsen på SDU. Juridisk Institut blev selvstændigt den 1. januar

Læs mere

S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E. Klinisk Kræftforskningscenter

S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E. Klinisk Kræftforskningscenter S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E Klinisk Kræftforskningscenter 2019-2022 K O L O F O N Klinisk Kræftforskningscenter Aalborg Universitetshospital Forskningens Hus Sdr. Skovvej 15 9000

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

Beskrivelse af DTU s stillings- og karrierestruktur for VIP

Beskrivelse af DTU s stillings- og karrierestruktur for VIP Beskrivelse af DTU s stillings- og karrierestruktur for VIP Personalestyrelsens stillingsstruktur og stillingsstruktur - DTU Diplom giver en udførlig beskrivelse af de enkelte stillinger, inklusive stillingsindhold

Læs mere

Afdeling for Sygeplejevidenskab Høegh-Guldbergs Gade 6a 8000 Aarhus C Mobil: 2230 8757

Afdeling for Sygeplejevidenskab Høegh-Guldbergs Gade 6a 8000 Aarhus C Mobil: 2230 8757 September 2009 Center for Kliniske Retningslinjer - Nationalt Clearinghouse for Sygepleje (Centre for Clinical Guidelines - a National Danish Clearinghouse for Nursing) Indledning Dette oplæg har til formål

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007)

FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007) NATIONALMUSEET FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007) Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og en sektorforskningsinstitution (ABM-institution)

Læs mere