Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model. Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model. Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016"

Transkript

1 Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til model Gruppeformandsmøde, 28. juni 2016

2 Indledning Der har henover foråret kørt en proces om, hvordan ejendomsadministrationen i Ringkøbing-Skjern Kommune kan professionaliseres. Processen har involveret både ledere og medarbejdere fra hele organisationen, fx deltog knap 30 i en inspirationstur til Svendborg Kommune og ca. 60 deltog i en række indledende workshops. Efterfølgende har ca. 24 ledere/medarbejdere fordelt på fire grupper udarbejdet hver deres forslag til model for, hvordan ejendomsadministrationen kan håndteres fremover. De fire modeller har i maj- juni været i høring i MED-systemet, og HovedMED har på deres møde den 13. juni 2016 behandlet både de fire forslag til modeller og de indkomne høringssvar. De fire modeller samt alle høringssvar er lagt på intranettet, RKSK Forum og kan ses af alle i organisationen. De indkomne høringssvar dækker imidlertid over stor variation også indenfor de enkelte fagområder. For at imødekomme variationen i svarene har HovedMED nedsat en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe bestående af direktionen samt tre repræsentanter fra HovedMED; Grethe Madsen, (FOA) Martin Larsen (3F) og Preben Huus (Danmarks Lærerforening). Arbejdsgruppens opgave var at udarbejde et forslag til en model, der på baggrund af de indkomne høringssvar, kombinerer forskellige elementer fra de fire modeller. Der er således ikke noget nyt i modellen, ligesom modellen indeholder elementer fra alle fire forslag. Flertallet af høringssvar siger forholdsvis entydigt, at: Det giver mening at samle ejerskabet til bygningerne og dermed etablere et fundament for overblik, langsigtede vedligeholdelsesplaner og optimal brug af m2. Den lokale forankring af det tekniske servicepersonale samt nem og hurtig adgang til hjælp, når man har brug for det, er helt central. Det giver mening, at det tværgående samarbejde udvikles under en eller anden form. Nedenfor skitseres hovedtrækkene i modellen. Sidst i oplægget er indsat link til RKSK Forum og den fulde beskrivelse af modellen samt til de oprindelig 4 modeller og alle høringssvarene. Processen for det samlede forløb er ligeledes indsat til sidst.

3 Arbejdsgruppens afsæt for kombinationsmodellen I respekt for den store variation i høringssvarene er udarbejdet en model, der bygger på en kombination af elementer fra de forskellige forslag. Det er forsøgt at udarbejde en model, der dækker bredest muligt/tilgodeser flest mulige af de input høringssvarene har bragt frem. Samtidig fastholdes perspektivet for en professionel ejendomsadministration, bl.a. muligheden for at udarbejde en egentlig strategi for ejendomsporteføljen, der bl.a. sikre ejendommenes værdi, optimal brug af vores m2, optimal brug af anlægs- og vedligeholdelsesmidler m.m. Der etableres ikke et nyt stort administrativt system, og den decentrale ansættelse af det tekniske personale fastholdes. I stedet er fokus rettet mod samskabelse og på, hvordan vi i fællesskab udvikler samarbejdsrelationerne og opgaveløsningen i form af fleksible samarbejder på tværs af organisationen herefter kaldet samarbejdsklynger. De decentrale enheder og ejendomsadministrationen udformer og udvikler i fællesskab samarbejdsklyngerne. Helhedstænkning og tværgående koordinering er centralt, og fundament herfor skal styrkes og udvikles. Alle enheder uanset størrelse og typen af kerneopgave indgår derfor i en samarbejdsklynge.

4 Tegning af modellen Tegningen af modellen er grundlæggende inspireret af model 1 i det oprindelige oplæg. Modellen er imidlertid justeret med henblik på imødekomme forskellige hensyn fra høringssvarene samt drøftelserne i den nedsatte arbejdsgruppe.

5 Essensen i modellen Samling af ejerskabet til bygningerne: Ejerskabet til de kommunale bygninger samles hos ejendomsadministrationen. Det indebærer, at ansvaret for en række opgaver samles bl.a. alle former for vedligeholdelse samt driften af bygningerne fx el, vand og varme samt servicering herunder eventuelle serviceaftaler på tekniske anlæg. Decentral ansættelse af det tekniske servicepersonale: Med henblik på at skabe tryghed og sikre den lokale forankring og ejerskabet til stedet, fastholdes løn og ansættelsesforhold på institutionen og det teknisk servicepersonale arbejder under ledelse af institutionslederen. Det vurderes, at det vil imødekomme bekymringerne om fleksibilitet og hurtig responstid, når der er behov for hjælp. Det er påpeget undervejs i forløbet, at de bløde opgaver udgør langt hovedparten af de opgaver det tekniske personale løser i løbet af en dag. Dertil kommer, at det tekniske personale for nogen institutioners vedkommende er en integreret del af det pædagogiske personale og mange af deres opgaver løses som led i det pædagogiske arbejde. Etablering af samarbejdsklynger: Det indgår i alle fire modeller, at det tværgående samarbejde skal udbygges. Langt de fleste svar anerkender tilsvarende, at der er værdi i et øget samarbejde på tværs af sektorer. Tilsvarende lægger alle fire modeller samt flere af høringssvarene op til, at alle bygninger/institutioner fremover skal have adgang til/tilknyttet teknisk personale/bistand under en eller anden form. Inspireret af model 1 og 3 etableres samarbejdsklynger. Samarbejdsklyngerne vil typisk tage afsæt i et geografisk område, men vil kunne udformes vidt forskelligt alt efter, hvad der giver mening i et givet område. Der er tale om en fleksibel model, hvor samarbejdet i den enkelte klynge kan udformes ud fra områdets størrelse, typen af bygninger, typen af opgaver etc. De decentrale enheder inddrages i at definere, hvordan klyngerne mest hensigtsmæssigt afgrænses i forhold til hinanden.

6 Oversigt over forskellene i forhold til i dag Nedenfor skitseres i skemaform, hvem der har det organisatoriske ansvar, hvor opgaven reelt udføres samt ændringen i fht. i dag. (Ikke uddybende.) Ansvar Praktisk udførelse Bygningsrelaterede opgaver: Udvendig vedligehold Samlet centralt (som i dag) Både centralt og lokalt i et samspil (som i dag) Indvendigt vedligehold Samlet centralt (Nyt) Både centralt og lokalt i et samspil (Nyt) Udenomsareler Samlet centralt (Nyt) Aftale fx store områder ved Vej og Park, mindre arealer, bede m.m. lokalt i et samspil (Nyt) Legepladser Samlet centralt (Nyt) Både centralt og lokalt i et samspil (Nyt) Drift af bygninger (el, vand, varme) herunder eventuelle serviceaftaler på tekniske anlæg Samles centralt (Nyt) Både central og lokalt i et samspil (Nyt) Syn af lejligheder ved ind- og fraflytning Samles centralt (Nyt) Løse lokalt (som dag) Energioptimering Samlet centralt (som i dag) Både centralt og lokalt (som i dag) Anlægsopgaver/bygherreopgaver Samlet centralt (som i dag) Både centralt og lokalt i et samspil (som i dag) Brugerrelaterede opgaver: Opgaver hvor TSP understøtter brugerne/den kerneopgave, der løses, jf. nedenfor Personalerelaterede forhold (samarbejdsklynger): Decentral (som i dag) Lokalt på de enkelte institutioner (som i dag) Efter-/videreuddannelse af det tekniske personale Samarbejdsklyngen (Nyt) Samarbejdsklyngen, decentrale ledere samt ejendomsadministrationen i fællesskab (Nyt) Overblik over kompetencer Samarbejdsklyngen (Nyt) Samarbejdsklyngen, decentrale ledere samt ejendomsadministrationen i fællesskab (Nyt)

7 Opmærksomhedspunkter ved modellen Samarbejdsklynger: Etablering af samarbejdsklynger er som sådan en nyskabelse og vil kræve fokus både i fbm. etableringen og i den videre udvikling, så det sikres, at de resulterer i den ønskede og forventede værdiskabelse. I Dagtilbud og Undervisning arbejdes i dag med Helheder, der har en del af de samme karaktertræk som ønskes i de kommende samarbejdsklynger, og det er den tænkning, der ønskes udbredt og videreudviklet. Etablering af samarbejdsklynger er et af de bærende elementer i modellen og til en vis grad en forudsætning for at kunne udvikle på den decentrale opgaveløsning omkring de bygningsrelaterede opgaver. Samling af ejerskabet -> ansvaret for drift og vedligeholdelse af de kommunale bygninger flyttes: Fremover er det ejendomsadministrationen, der har ansvaret for alt drift og vedligeholdelse af de kommunale bygninger. Det indebærer, at ejendomsadministrationen på sigt fastsætter standarden for drift og vedligeholdelse af bygningerne, samt også definerer /har holdning til indhold og kvalitet af en del af den opgaveløsning det tekniske personale varetager. Besparelsespotentiale: Besparelserne hentes i stordrift (bedre udbud, fælles serviceaftaler, prioritering af vedligeholdelsesmidler etc.) samt i mulighederne for arealoptimering. Besparelsespotentialet er derfor primært baseret på et langsigtet perspektiv. Der sker som udgangspunkt ingen direkte besparelser i timer hos det decentralt ansatte tekniske personale, men de vil skulle løse flere opgaver, typisk opgaver, der hidtil er blevet løst ved ekstern hjælp. Det tekniske servicepersonale vil skulle lave arbejde på flere bygninger, hvilket er deres bidrag til at høste besparelsen. Besparelsen på ejendomsadministration i RKSK 3.0 på 1,6 mio. kr. skal hentes via de stordriftsfordele, der opnås ved en samling af bygningsdrift- og vedligehold. Implementering og kommunikation: En samling af ejerskabet og etablering af samarbejdsklynger er ændringer/en nyskabelse, der kræver særlig fokus og en systematisk planlægning og fokuseret kommunikation. Det er ligeledes vigtigt, at implementeringen tager højde for og tilrettelægges i respekt for de særlige vilkår (snitflader, samarbejder m.m.) der gør sig gældende på forskellige typer af institutioner i fx Handicap og psykiatri samt Sundhed og Omsorg. En vellykket implementering er samtidig en forudsætning for at kunne opnå de ønskede effektiviseringer. Der tilknyttes derfor en projektstilling på 2 år til at understøtte etableringen af den professionelle ejendomsadministration. Ansættelsen finansieres i form af, at besparelsen på 1,6 mio. kr. udskydes.

8 Potentiale ved modellen Potentialet ved modellen kommer til udtryk på forskellig vis og har på samme måde som opmærksomhedspunkterne forskellig vægt og perspektiv afhængig af, hvem man er og hvordan man ser på det. Bygningsperspektiv: En samling af ejerskabet skaber et fundament for at få et overblik over de kommunale bygningers anvendelser, vedligeholdelsesstand samt udarbejdelse af en egentlig strategi for varetagelsen af den kommunale ejendomsportefølje, herunder udarbejdelse af standarder for den forventede bygningskvalitet og langsigtede drifts- og vedligeholdelsesplaner på sigt generelt en højere kvalitet. Endvidere opnås sikkerhed for, at de bevilgede midler bliver brugt korrekt. Generelt decentralt perspektiv: Det tekniske personale er fortsat en del institutionernes (pædagogiske) personale / en del af kerneopgaven og de bløde opgaver på stedet. De er tæt på opgaven og der er fuld udnyttelse af lokalkendskabet. Samarbejdsklyngerne skaber basis for servicering af institutioner/bygninger, der i dag ingen hjælp har eller køber hjælpen udefra, ligesom de kan have en størrelse som muliggør at der kan uddannes ejendomsteknikere i kommunen, så vi også på dette område kan bidrage til at understøtte uddannelsessystemet. Endvidere holdes den samlede administrationen så lille som muligt. Perspektiver for det tekniske personale: Den lokale ansættelse og ledelsesreference bevares uændret, og ejerskabet til bygningen og lokalkendskabet kommer fuld ud i spil. Det tekniske servicepersonale bliver en del af en samarbejdsklynge, der giver mulighed for at skabe overblik over hvilke kompetencer der findes i organisationen og fx etablering af en kompetencebank, samarbejde gennem netværk, mentorordning for nyansatte, at sætte fokus på uddannelse/efteruddannelse, flere kollegaer og sparring, aflastning under ferie/sygdom, etablering af vagtordninger, gensidig/hurtig hjælp til kollegaer i peaks eller akutte situationer m.m.

9 Plan for implementering Implementeringen opdeles i en række spor, og der udarbejdes egentlige projektbeskrivelser samt analyse-/ implementeringsplaner for hvert spor for sig. Hovedtrækkene i hvert spor fremgår nedenfor. Økonomi: Økonomi-teamet inddrages tidligst muligt, og bidrager både til at udforme implementeringsplanen og til at lave de nødvendige analyser, beregninger og tilretninger, herunder oplæg til en beregningsmetode for en samling af økonomien samt forslag til den fremtidige opbygning af konto- og regnskabsstruktur, så regnskabet understøtter de nødvendige udtræk af data til forskellige formål. Overdragelse af ejerskabet af bygningerne: Opgaver og tidsplan konkretiseres i samarbejde med det tekniske personale, snitflader kortlægges, der udarbejdes samarbejdsaftaler - dvs. klare udmeldinger om opgave og ansvarsfordeling, ligesom der udarbejdes en plan for sikker drift og selve den løbende samling. Udvikling af samarbejdsklynger: Samarbejdsklyngerne er et væsentlig element i modellen. De decentrale enheder inddrages i at definere klyngernes sammensætning og der gennemføres lokale forløb i de enkelte klynger, hvor der med afsæt i opgaverne aftales, hvordan samarbejdet skal fungere og udvikles i den enkelte klynge. Planen kan evt. være en bølge-plan, sådan at klyngerne starter op på forskellige tidspunkter. Løn og Personale vurderer om etablering af samarbejdsklyngerne har betydning for ansættelseskontrakterne. Rengøring: De indkomne høringssvar tilsiger, at der igangsættes et separat forløb omkring analyse af kvaliteten af opgaveløsningen, og hvordan rengøringsopgaven bedst kan varetages fremover. Der foretages en afdækning af, hvordan opgaven løses i dag, hvordan kvaliteten opleves m.m. og der udarbejdelses et eller flere forslag til rengøringsløsninger med fokus på sammenhæng mellem pris og kvalitet. Kortlægning af bygninger m.m.: Sporet svarer i praksis til igangsættelse af en række opgaver, som ikke løses i dag, herunder kortlægning af bygningsmassen anvendelse, standard etc., udarbejdelse af strategi for bygningsmassen, bygningsstandarder, kriterier for prioriteringer, udarbejdelse af drifts- og vedligeholdelsesplaner, overblik over serviceaftaler, arealoptimering m.m. Opgaverne løses i tæt samarbejde med det tekniske servicepersonale, der hver især kender de enkelte bygninger på tæt hold. Kommunikation: er et særskilt spor i implementeringsplanen med henblik på bl.a. at sikre en åben og rettidig information om status, hvem der er involverede i hvad, hvordan tingene udvikler sig osv. Endvidere vil der løbende være behov for både information og dialog om særlige fokusområder eksempelvis ændringer omkring opgaver og snitflader, kontaktpersoner, nye processer, baggrund og formål med samarbejdsklyngerne osv.

10 Bilag Alt materialet kan findes på Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside, RKSK Forum. Vejledning:. - Gå ind på kommunens intranet - Skriv Ejendomsadministration i søgefeltet - Vælg samarbejdsrum og klik dig ind i samarbejdsrummet Ejendomsadministration i RKSK - Vælg ikonet dokumenter og herefter den ønskede mappe, dvs. - Høringssvar fra MED-organisationen - Forslag til modeller for en professionel ejendomsadministration Alternativt kan flg. links anvendes: Link til den fulde beskrivelse af kombinationsmodellen Link til de oprindelige fire oplæg Link til alle indkomne høringssvar

11 Sommerferie Tids- og handleplan: Overblik over høringsfasen Aktiviteter Mar Apr Maj Jun Aug Sep Info-møder: fagforeninger, medarbejder- og ledergrupper Nyhedsbreve Opdateret: 2. maj 2016 Status på forløbet til HovedMED Arbejdsgrupper udarbejder forslag til modeller Status på chefforrum 17. mar. 12. apr apr. 29. apr. Forslag til modeller sammenfattes og udsendes senest 12. maj Arbejdsgruppernes forslag til modeller udsendes til: - Fag- og stabshefer, der drøfter i egne ledergrupper - Til MED-systemet - Samt lægges på RKSK Forum Lokale drøftelser Chefforum drøfter modellerne 26. maj Høring i MED-systemet, derefter opsamling i HovedMED: 12. maj 13. jun Møde i HovedMED - Høringsfrist fra MED niv. 3 til MED niv. 2 - Høringsfrist fra MED niv. 2 til HovedMED Direktionen drøfter modeller, bemærkninger m.m. Chefforum drøfter modeller, bemærkninger m.m. 3. Jun kl Jun kl jun. 23. jun. Politisk drøftelse af modeller, bemærkninger m.m. på gruppe- og udvalgsformandsmøde Direktionen udfærdige indstilling til politisk behandling 27. jun. 29. jun. ØEU indstiller til beslutning i sagen Byrådet træffer beslutning i sagen 9. aug. 16. aug Udarbejdelse af implementeringsplan

Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til kombinationsmodel

Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til kombinationsmodel Professionalisering af ejendomsadministrationen Forslag til kombinationsmodel Udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af direktionen samt repræsentanter fra HovedMED: Niels Erik Kjærgaard, Anette Ørbæk,

Læs mere

Tids- og handleplan for etablering af en professionel ejendomsadministration i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tids- og handleplan for etablering af en professionel ejendomsadministration i Ringkøbing-Skjern Kommune Tids- og handleplan for etablering af en professionel ejendomsadministration i Ringkøbing-Skjern Kommune Tids- og handleplan Aktiviteter Direktionsmøde: Oplæg til proces og sagsfremstilling drøftes Formandsskabet

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Høringsnotat fælles ejendomsdrift

Høringsnotat fælles ejendomsdrift 19-05-2015 Kit Kristine Meyer Direkte: 7257 7338 Mail: kit@jammerbugt.dk Sagsnr.: 82.00.00-G00-4-12 Høringsnotat fælles ejendomsdrift I forbindelse med høring vedrørende fælles ejendomsdrift i Jammerbugt

Læs mere

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor.

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor. Projektnavn: Baggrund for projektet Overordnet formål: Organisering af befordring et effektiviseringsprojekt I aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er forudsat, at kommunerne skal effektivisere varetagelse

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion

Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion Høringssvar fra LMU for Fagsekretariatet Børn & Unge: Fagsekretariatet Børn & Unge har modtaget materialet vedrørende

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009.

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. december 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Dagplejen er karakteriseret ved end dog meget høj tilfredshed

Læs mere

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Januar 2015 Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Effektiv drift og vedligeholdes af kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) blev oprettet i oktober

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Kommissorium. Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune. Klik her for at angive tekst. Motivation / Baggrund for projektet

Kommissorium. Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune. Klik her for at angive tekst. Motivation / Baggrund for projektet Kommissorium Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune Dato Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Analyse 28. maj 2018 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67

Læs mere

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m²

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Center for Kommunale Ejendomme 13. maj 2014 Politik for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Slagelse Kommune ønsker med sin

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

April 2013. Struktur og ledelse. Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000

April 2013. Struktur og ledelse. Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 April 2013 Struktur og ledelse Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indledning... 3 Målet med strukturen... 3 Afdelingerne... 3 Ledelsesorganisering... 4 Principper for struktur og ledelse... 4

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Politisk styringsmodel - Broer til fremtiden

Politisk styringsmodel - Broer til fremtiden Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 19. oktober 2014 Sagsnr.:

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommune dit liv, din fremtid, dit job Kurs Koordinering Engagement Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommunes Ledelsesgrundlag Faxe Kommunes ledelsesgrundlag er en fælles beskrivelse

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver kompetente medarbejdere og ledere, der vil arbejde for en bæredygtig arbejds- og samarbejdskultur, hvor

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet Her er der mulighed for at få svar på følgende spørgsmål: 1. Hvem omfatter de nye bevillingsmodeller?

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Delpolitik om Seniorinitiativer

Delpolitik om Seniorinitiativer Delpolitik om Seniorinitiativer 1. Formålet med seniorinitiativerne Gentofte Kommune ønsker at være en attraktiv arbejdsplads for alle. Vi har brug for ældre medarbejderes erfaring, viden, engagement og

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd

Den 8. marts efter høringsrunden. Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 8. marts 2010 TID TIL STRATEGISK TÆNKNING OG HANDLING - efter høringsrunden Til MED-udvalg, Hovedudvalget, bestyrelser, handicapråd og ældreråd Den 19. februar 2010 sluttede høringsperioden vedr. vores

Læs mere

8. Forenkling af ejendomsadministrationen

8. Forenkling af ejendomsadministrationen Forenkling også et kommunalt ansvar 8. Forenkling af ejendomsadministrationen Det overordnede mål for forvaltning af ejendomme er, at bygningsmassen understøtter den virksomhed, der foregår i lokalerne.

Læs mere

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart Løn og Økonomi - Team Løn Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5048 Fax +45 8888 5501 Dato 4. sep. 2013 Sagsnr.: 2013-009940-1 Mette.Jakobsen@middelfart.dk

Læs mere

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Mette Herbert, Direktør Pernille Halberg Salamon, Direktør Klaus Poulsen, Arbejdsleder

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Tidsplan Hvor afklares

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Næstved Kommune Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Indledning I forbindelse med den nye organisering i Næstved Kommune pr. 1.1.2017 er det besluttet, at

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

spilleregler for samarbejdet mellem frivillige og ansatte version 01 / august 2014

spilleregler for samarbejdet mellem frivillige og ansatte version 01 / august 2014 spilleregler for samarbejdet mellem frivillige og ansatte version 01 / august 2014 Intro: FORMÅLET MED SPILLEREGLER Formålet med spillereglerne er at skabe de overordnede retningslinjer / principper for

Læs mere

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund N OTAT Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing Den 28. juni 2013 Sags ID: SAG-2013-02396 Dok.ID: 1719497 Baggrund KMM@kl.dk Direkte 3370 3489 Mobil 5360 1459 I udmøntningsplanen for den

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur

Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur Projektbeskrivelse for gennemførelse af evaluering af den administrative struktur 1. Baggrund Sammenlægningsudvalget for Ny Næstved Kommune godkendte den 16. januar 2006 oplæg til den administrative organisering

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Oplæg til ny organisering af frivillighedsområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune

Oplæg til ny organisering af frivillighedsområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune Oplæg til ny organisering af frivillighedsområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune // April 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Den nuværende organisering af frivillighedsområdet... 3 3. Evaluering

Læs mere

Direktionens Strategiplan 2018

Direktionens Strategiplan 2018 Direktionens Strategiplan 2018 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning...3 Økonomisk udvikling og styring...4 Status...4 Strategi...4 Initiativer...4 Organisation og Ledelse...6 Status...6

Læs mere

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012.

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012. Indstilling Til Magistraten Den 6. november 2012 Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Denne indstilling indeholder forslag til tids- og procesplan

Læs mere

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen.

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen. Projektbeskrivelse Baggrund og formål Odder Kommunes første HR strategi udløb i 2013, og som led i en generel gennemgang af kommunens strategier og styringskoncept besluttede direktionen i august 2013,

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Klik her for at angive en dato. på handicapområdet for børn 1. Resume I byrådsindstilling Styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

Nordfyns Kommunes rengøring i fremtiden.

Nordfyns Kommunes rengøring i fremtiden. Nordfyns Kommune Centraladministrationen 15. maj 2007 Nordfyns Kommunes rengøring i fremtiden. 1. Status. Tidl. Bogense Kommune: Rengøring af langt hovedparten af arealerne foretages af Toprengøring A/S

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne:

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne: Beslutningen Budget 2013 indeholder en beslutning om, at: Administrationsbygningerne i Aakirkeby, på Østre Ringvej i Rønne, og i Nyker udfases som kommunale arbejdspladser. Nexø Rådhus fastholdes som administrationsbygning

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Direktionen besluttede den 14. februar 2013, at indstille et fælles ejendomscenter (se vedlagte model) med en besparelse på 2 mio. kr. og en placering i

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Indledning FÆLLES pejlemærker Bærende principper Tænkes sammen med 4 5 8 10 Indledning Frederikshavn Kommune er fyldt med frivillige

Læs mere

Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme og Indkøb Ordinært CSO-møde d. 14. marts 2019

Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme og Indkøb Ordinært CSO-møde d. 14. marts 2019 Udmøntning af hensigtserklæringer fra budget 2019: -En styrket indkøbsorganisation -Etablering af rengøringsfællesskab -Indvendig vedligeholdelse -Arealpleje Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme

Læs mere

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Lektor og vicecenterleder Susanne Balslev Nielsen CFM s 2. nordiske konference 29-30 august 2016 I gennemsnit ejer

Læs mere

De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune

De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune Notat til drøftelse og kvalificering i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Handicaprådet og FagMED HPU, marts/april 2014. Formål med kapacitetsanalysen

Læs mere

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011.

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten 27. april 2011 Aarhus Kommune Børn og Unge 1. Resume Efterspørgslen på specialpædagogiske indsatser i dag-, fritids- og skoletilbud har været stigende over

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Kommissorium vedr. rammer for organisering

Kommissorium vedr. rammer for organisering Indledning og baggrund Bedre velfærd til borgerne det er den fælles ledetråd for den samlede organisation i Slagelse Kommune. De øgede forventninger fra borgere og beslutningstagere kombineret med de allerede

Læs mere

Notat: Sammenlægning af den sociale døgnvagt i 4K

Notat: Sammenlægning af den sociale døgnvagt i 4K Notat: Sammenlægning af den sociale døgnvagt i 4K Baggrund På baggrund af løbende drøftelser i styregruppen vedr. 4K-projektet Samarbejde omkring specialanbringelser og specialtilbud blev det på møde den

Læs mere

Status for strukturanalysen på det specialiserede socialområde

Status for strukturanalysen på det specialiserede socialområde Status for strukturanalysen på det specialiserede socialområde December 2012 Rammeaftalen for 2012 betød, at taksterne for 2013 skal reduceres med 2 % og yderligere med 2,5 % i 2014, i alt 4,5 %. På den

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL

Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL Hvad vil jeg komme ind på? Hvorfor et udspil på hjerneskadeområdet? Status på hjerneskadeområdet

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Tidsplan Hvor afklares

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området

Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området Referat fra ekstraordinært møde i OmrådeUdvalg for Social, Sundheds og Kultur området Dato: 17. september 2013 kl. 9.00-9.30 Mødested: Odder Rådhus, møderum 6 Mødelokalet er reserveret til formøde for

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Kommissorium for: Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Opgaven Direktionen fik med budgetaftalen for 2018 til opgave at: Styrke den forebyggende indsats

Læs mere

14. september Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen

14. september Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen Den nuværende beredskabschefgruppe, medlemmerne af driftsforum, kommunaldirektøren fra Kalundborg Kommune samt konstitueret beredskabsdirektør var den 6.

Læs mere

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning

Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning Direktionen Direktionens kommentarer til høring vedr. organisationstilpasning 27-03-2019 18/27039 Den 25. marts var der frist for indkomne høringssvar vedr. det oplæg til organisationstilpasning, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere