DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20. Brugervejledning til DANAK WEB-tool

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20. Brugervejledning til DANAK WEB-tool"

Transkript

1 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20 Brugervejledning til DANAK WEB-tool

2 Side 2 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion Login på systemet Mine sager Skærmbilledet for den enkelte sag Dataskemaet E C D H K B P R Funktions-linjen Simpel Vis sideliste Idriftsættelse Personlig markering XML ud Operationer Tildeling Datafilter Ny indtastning Bilag 1: Instruktion - kalibreringsdata Bilag 2: Instruktion - prøvningsdata Bilag 3: Instruktion - medicinsk undersøgelse Bilag 4: Instruktion Udarbejde exell fil fra web-tool database... 19

3 Side 3 af 20 1 Introduktion Dette er en vejledning til brug af DANAK Web-tool systemet. I det følgende kan du få hjælp til at benytte dig af de forskellige funktioner i systemet. Vejledningen er indrettet som et opslagsværk, hvor de enkelte funktioner er beskrevet enkeltvis. 2 Login på systemet Gå ind på DANAK s hjemmeside Du finder Web-tool-funktionen i øverste højre hjørne (markeret med rødt ovenfor). Indtast brugernavn (Laboratorier: akk_(reg nr), Assessorer: initialer) og password. Alternativt kan du starte med at gå ind på DANAK s extranet (markeret med blåt) og vælge mine sager. Hvis du gør det, vil du automatisk blive bedt om login og password. På extranettet kan du også finde funktionerne glemt password og personlige indstillinger. Vær opmærksom på, at hvis du logger på web-tool, men ikke bruger det over længere tid, bliver du automatisk logget af Web-tool. Derefter er du nødt til at logge dig på igen. 3 Mine sager Du bør nu være kommet til et skærmbillede, hvor du kan se dine sager. Skærmbilledet bør ligne det, du kan se nedenfor. Det findes både i en dansk og en engelsk udgave.

4 Side 4 af 20 Du kan bruge søgefeltet til at søge i sag, titel og sektor. Du kan se den enkelte sag ved at klikke på sagsnummeret. Hvis du klikker på ved en sag, vises et nyt vindue med en oversigt over webtool data for den givne sag. Der ser sådan ud:

5 Side 5 af 20 4 Skærmbilledet for det enkelte dataskema Sådan ser skærmbilledet ud, når du åbner en sag. Øverst på siden finder du forskellige Web-tool funktioner, og nedenunder kan du se skemaet med de aktuelle indtastede data. Du vil automatisk få fremvist dataskema (markeret med rød) til rette sektor: Kalibrering, Prøvning eller Medicinsk undersøgelse (Henholdsvis KAL PRØV UND). På sager tilknyttet flere dataskemaer (typisk fordi sagen er tilknyttet flere sektorer), vil du kunne skifte mellem sektorerne ved hjælp af drop-down menuen. Vejledningen til de specifikke funktioner øverst på siden kommer senere i vejledningen. 4.1 Dataskemaet Øverst i selve dataskemaet er der forklaringer på de enkelte kolonner. De første er dog blot angivet med bogstaver (markeret med blåt i skærmbilledet ovenfor). Derfor får du en forklaring på dem her E Ved at trykke på ikonet i listen, vises de pågældende data på nederste del af siden. Den linje man har valgt har gul markering, så man har overblik over, hvor man er på siden.

6 Side 6 af C Det er muligt at tage en kopi af eksisterende data i en linje ved at trykke på ikonet i listen. Husk at opdatere Sortering (rækkefølge af linjer) og Unik ID (identifikation af linje) D Denne funktion bruges til at slette data. Hvis data ikke er idriftsat, kan du slette ved at trykke på ikonet bedt om at bekræfte sletningen.. Du vil herefter blive Hvis data har været idriftsat, kan laboratoriet ikke slette det. Disse data er stadig søgbare i listen bagefter. Du kan bruge datafilteret (beskrevet senere i vejledningen) og feltet Vis slettede data. Hvis du kommer til at slette data ved en fejl, kan du vælge Fortryd sletning af valgte. Det er kun ledende assessorer der kan slette idriftsatte data. Hvis du vil arbejde med flere datasæt samtidig, skal du sætte hak ved dem, og derefter klikke på operationer. Den bliver forklaret senere i vejledningen H Du kan se historik for data ved at trykke på ikonet. Ved at vælge en dato kan du se, hvordan data så ud på et specifikt tidspunkt og herunder også status. Det fremgår også, hvem der har foretaget opdateringer (laboratorium, assessor eller administrator) K Systemet giver dig mulighed for at markere linjer, der har specifik lokal interesse. Dette gøres i kolonne K med ikonet (grøn) der skifter til (blå) når der er valgt Ja til at gemme med Husk data. Når specifikke linjer er markeret kan man få oversigt over disse ved at sætte et hak i Gemte data øverst på siden og Søg. Man får så en total liste over markerede linjer. Bemærk: Markering for Husk data er lokal og kan ikke ses af andre end dig. Funktionen kan bruges af alle der har adgang til skemaet, og kan være en hjælp til at huske linjer i en speciel sammenhæng B Dette felt er en forkortelse for Blocked og blokerede data ses ikke offentlig. O=open, x=locked P Står for published=idriftsat. Angiver status for data-feltet.

7 Side 7 af 20 N=Nye data P=Idriftsat A=Ændret R=Afvist R De tekniske assessorer har mulighed for at angive hvilke nye/ændrede linjer, der kan indstilles til accept. Dette kan ses i kolonne R, hvor det fremgår med et P, at den tekniske assessor har set det, og kan sige OK til laboratoriets forslag til data. Teknisk assessor kan indstille data ved sætte hak ved de relevante og bruge funktionen operationer. Husk at trykke søg for at se resultat i kolonne R. 4.2 Funktions-linjen Simpel Ved at klikke på simpel skjuler du funktionerne. Det kan være rart, hvis man vil udskrive. For at få funktionerne frem igen, skal du klikke på ikoner Vis sideliste Som udgangspunkt får du vist 30 sæt data på den enkelte sag. Ved at klikke på Vis sideliste, får du mulighed for at se flere data. Vær opmærksom på, at hvis du vælger at se alle data, kan du ikke reducere visningen igen. For punkterne til er princippet at du træffer dine specifikke valg og trykker søg Idriftsættelse Feltet idriftsættelse (markeret med rødt) er et drop-down felt, der gør det muligt for dig kun at se data med den valgte idriftsættelsesstatus.

8 Side 8 af Personlig markering Personlig markering er en funktion, der hjælper dig til kun at se data, du i forvejen har markeret. Husk, at når du har sat hak ved vis kun markerede, skal du klikke på søg knappen yderst til højre. Se eventuelt K. Du markerer data ved at sætte hak ved dem, og klikke på operationer, som bliver gennemgået senere i vejledningen XML ud Du kan få data ud i et Xml ark. Du kan også vælge, hvor detaljeret det skal være. Klik på søg knappen når du er færdig Operationer Ved at sætte hak ved en eller flere data, og klikke på operationer, får du mulighed for at behandle den valgte data på forskellige måder. Nederst på skærmen får du mulighed for bl.a. at markere/slette/låse den valgte data.

9 Side 9 af 20 De forskellige filtre: Data Sletning Her kan du slette, fortryde eller udslette (som fjerner data endegyldigt). Blokering af visning Blokerer dataen, så den ikke kan ses offentligt. Data Låsning Låst data kan ikke redigeres. Global markering alle med tilknytning til sagen kan se markeringen. Personlig markering kun du kan se markeringen. Indstilling data kan indstilles til at blive idriftsat eller afvist. Idriftsættelse status på data Tildeling kun til ledende assessorer Såfremt laboratoriet har markeret Global markering kan ledende assessor umiddelbart se disse. Med funktionen tildeling har du mulighed for at tilknytte assessorer til specifik udvalgt data. Når du klikker på Tildeling, bliver der åbnet en funktion under dataskemaet. Det ser sådan ud:

10 Side 10 af 20 Her har du altså mulighed for at både tildele og fjerne assessorer fra det valgte data. Når du er færdig, skal du vælge Luk for at fjerne funktionen igen Datafilter Datafilter er en funktion, hvor du har mulighed for at sortere i dataskemaet. Når du klikker på knappen, bliver der åbnet et felt under dataskemaet, som du kan se nedenfor. Antal felter til filtrering er afhængig af status. Nedenfor er anført for ledende assessor

11 Side 11 af 20 5 Ny indtastning Hvis du ikke skal arbejde med den eksisterende data, men i stedet indtaste ny data, skal du bruge funktionen ny indtastning. Der kommer et skema til indtastning af ny data frem under dataskemaet. Det ser sådan ud: I de efterfølgende bilag kan du læse om, hvordan du udfylder skemaet afhængigt af, om det er data for kalibrering, prøvning eller medicinsk undersøgelse.

12 Side 12 af 20 I bilag 1-3 kan du få hjælp til indtastning af data i metodeliste (prøvning og med. undersøgelse) /måleevneskema (kalibrering)

13 Side 13 af 20 Bilag 1: Instruktion - kalibreringsdata Generelt: Mulighed for valg af udstyr og målestørrelse/måleenhed er styret af DANAK. Hvis du savner relevante muligheder, skal du kontakte DANAK og bede om at få det ønskede udstyr eller målestørrelse/enhed oprettet. Punkter mærket med : Data er ikke synlige på Internettet. Data vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Informationer til engelsk udgave: For valg af data ud fra forud definerede lister sker oversættelse automatisk, mens der for øvrige må indtastes egen oversættelse. Det drejer sig om: Arbejdsnormal(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Metode(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Bemærkninger(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Beskrivelse af de enkelte felter: EA Scope: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste. EA Scope er ord, der er valgt af EA til specificering af område. Valg af ord er nødvendigt for søgeresultat på EA Search facilities for accredited services for kalibreringslaboratorier. Udstyr: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste Målestørrelse: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste I Felten (In Situ: Såfremt den konkrete kalibrering også kan foretages i felten markeres her.) Måleenhed: Kan ikke vælges. Er bundet til den målestørrelse, man har valgt Måleområde nedre: Talværdien for den nedre grænse for måleområdet Nedre grænse præfiks: Valg af titalseksponent for den nedre grænse

14 Side 14 af 20 Måleområde øvre: Talværdien for den øvre grænse for måleområdet Øvre grænse præfiks: Valg af titalseksponent for den øvre grænse Sekundært parameterområde: Skal kun benyttes ved angivelser, hvor måleområdet er 2 dimensioner (f.eks V ved Hz, hvor sidstnævnte er den sekundære parameter). U(CMC), nedre grænse: Talværdien for den nedre grænse for måleevne i måleområdet. Udlæses absolut og med samme enhed som målestørrelse, dog ikke hvis % eller ppm/ppb vælges Nedre måleevne præfiks: Valg af titalseksponent for den nedre grænse for måleevne U(CMC), øvre grænse: Talværdien for den øvre grænse for måleevne i måleområdet. Udlæses absolut og med samme enhed som målestørrelse, dog ikke hvis % eller ppm/ppb vælges Øvre måleevne præfiks: Valg af titalseksponent for den øvre grænse for måleevne Arbejdsnormal: Laboratoriets egen angivelse Metode: Laboratoriets angivelse. Husk version/årstal Bemærkninger: Laboratoriets eventuelle bemærkninger Sortering : Der indtastes tal der angiver den rækkefølge Data/linjer vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes Unik ID : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes.

15 Side 15 af 20 Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor den pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister Afdelings-/Adressevis til brug for laboratoriet og assessorer.

16 Side 16 af 20 Bilag 2: Instruktion - prøvningsdata Generelt: For de forskellige akkrediteringsområder kan det variere, hvor mange data der skal indtastes, men felter mærket med * skal altid udfyldes. Punkter mærket med : Data er ikke synlige på Internettet. Data vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Bemærk at forud definerede lister ikke nødvendigvis er udtømmende, ligesom det kan være irrelevant for den konkrete prøvning. Informationer til engelsk udgave: For valgte data ud fra forud definerede lister sker oversættelse automatisk, mens der for øvrige må indtastes egen oversættelse. Beskrivelse af de enkelte felter: Produkt*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Prøvetype/emne*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Yderligere specifikation: Der er en liste med forslag, men egne forslag kan også anvendes Prøvningsområde*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Referencemetode*: Den eksterne referencemetode. Referencemetode skal være entydig med revisionsnummer og/eller årstal. Gælder også egne udviklede metoder. Metode: (Laboratoriets reference til intern metode) Tekst for metode i eget system anvendes Parameter: (Den egenskab/indhold, der testes for) Parametertekst indtastes Prøvningsprincip : Egne angivelser kan bruges. Gerne anerkendte forkortelser

17 Side 17 af 20 Bemærkninger: Ledigt felt til relevante kommentarer om prøvningen. Vises på internet Sortering : Der indtastes tal, der angiver den rækkefølge som data/linier skal vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes Unik id : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes. Kan også bruges til rubricering af området. For mekanisk prøvning kan f.eks. bruges MP_1, MP_2 o.s.v. Ved efterfølgende søgning i web-tool efter MP_ kan derved fremskaffes liste over data hvor Unik ID starter med MP_. Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister afdelings-/adressevis til brug for laboratoriet og assessorer. Valgfri tekst : Kan kun læses af pågældende laboratorium og assessorer Bilag 3: Instruktion - medicinsk undersøgelse Generelt : Data er ikke synlige på Internettet. Dataene vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Informationer til engelsk udgave: Data til engelsk udgave indtastes direkte ved siden af dansk tekst. Beskrivelse af de enkelte felter: IUPAC kode: Valgfri. System Hvilken del af patienten (blod, biopsi, urin, sekret ) der undersøges. I nogle tilfælde der ikke overensstemmelse mellem systemet, der måles på, og systemet svaret afgives i. Her vælges i videst muligt omfang overensstemmelse med IUPAC nomenklaturen og altid i overensstemmelse med laboratoriets interne navngivning af undersøgelsen. Der henvises til

18 Side 18 af 20 Komponent hvad der undersøges for i systemet (glukose, erythrocytter, virus, antistoffer ) Intern metode : Laboratoriets reference til interne metode. Husk version. Princip: Princip for undersøgelser. Gerne anerkendte forkortelser evt. henvisning til apparatur. Sortering : Der indtastes tal, der angiver den rækkefølge data/linjer vis skal vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes. Unik id : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes. Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister afdelings-/adressevis til brug for laboratoriet og assessorer.

19 Side 19 af 20 Bilag 4: Instruktion Udarbejde exell fil fra web-tool database Ved henvendelse til ledende assessor kan man få tilsendt en exell-fil med web-tool data. Alternativt hent liste eller det udsnit du ønsker at kigge nærmere på: 2. Under Xml Ud kan du vælge fyldig eller skrabet. Derefter trykkes søg. Der vises nu: 3. Gem som.asp fil og fil type xml: Det kan være nødvendigt at markere markør i datafelt for at vælge asp fil. 4. Vælg åbne med Exel: 5. Vælg OK:

20 Side 20 af Vælg OK: 8. Resultat: Mulighed: Hvis man ønsker at se hvilke termer der er anvendt kan man se oversigt ved aktivering af rullegardin

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer.

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. 2016-04-25 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23 Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. Side 2 af 23 Indholdsfortegnelse 1 Brugervejledning til DANAK WEB-tool...

Læs mere

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer.

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. 2011-10-06 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22 Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. Side 2 af 22 Indholdsfortegnelse 1 Brugervejledning til DANAK WEB-tool...

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel.

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Side : 1 Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Indhold Indledning 1 Adgang og login 2 Link 2 Adgang og login 2 Glemt adgangskode 2 Systemopbygning 4 Søg og vis rejseprofil 5 Søg 6 Vis

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Vejledning i brug af imastra

Vejledning i brug af imastra Vejledning i brug af imastra af Daniel Kristian Carlsen 01.06.2010 1 Indholdsfortegnelse 1 Kom i gang... 3 1.1 Åbn imastra... 3 1.2 Skift adgangskode... 3 2 Oprettelse af kryds... 4 2.1 Før vi går i gang...

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Ret mine data... 3 3.2 Tilbudsgivere... 4

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Den danske Akkrediteringsfond Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Side 1 Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

MAG5.dk En brugervejledning

MAG5.dk En brugervejledning MAG5.dk En brugervejledning Indledning Når du ser B&U s løsning til administration af IT-brugere første gang, så ser det sådan her ud: Løsningen er lavet specielt til Børn og Unge og vedligeholdes af BU-IT.

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Indhold Indledning Sådan opretter du dig Sådan betaler du Sådan får du en ny adgangskode Sådan kobler du dit brugernavn og kodeord med

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Brugervejledning til EG On Klagenævn

Brugervejledning til EG On Klagenævn Brugervejledning til EG On Klagenævn 1 Introduktion... 2 1.1 Support... 2 1.2 Log ind... 2 2 Dine klagesager... 3 2.1 Stamoplysninger... 3 2.2 Statusoplysninger... 4 2.3 Høringsoverblik... 5 2.4 Kommunikation...

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Brugervejledning til registrant

Brugervejledning til registrant Brugervejledning til registrant Når man logger på kommer man ind på en side der ser ud som nedenfor. På siden optræder alle de metadatabeskrivelser som man har rettigheder over. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019 VA-banken Implementeret med VA-banken version 2019.1 Sidst redigeret 14/6-2019 Side 1 af 25 Indhold Introduktion... 4 Funktioner i formularen Brugere og Rettighedsgrupper... 5 Formularen Brugere... 6 Opret

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Login 2 Udsendelse af besked Udsendelsesmetoder 3 Udsendelse via vejeudvælgelse 4 Udsendelse Send via niveau opdeling (afhængig af abonnementsform) 11 Udsendelse søg på tværs af postnummer 12 Udsendelse

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA FOR ALMENE BOLIGER Indledning... 1 Overblik... 1 Brug af søgefunktionaliteten... 3 A - Gruppering af data... 3 B - Søgning... 4 C - Begrænsning på organisationstyper...

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Læreradgang til Trio Web... Login... Trio Web, administratorrettigheder... 2 Forbindelse mellem Trio og Trio Web... Storskærmsvisning... Åbn/luk

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen 1 Vejledning til læreren MG/FG - Skoleportalen Indholdsfortegnelse Kom godt i gang... 3 Opret en prøve der er taget på papir med netscoring... 4 Indtastning... 5 Internetudgave... 7 Internetudgave med

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Brugermanual SÅDAN GØR DU:

Brugermanual SÅDAN GØR DU: Brugermanual SÅDAN GØR DU: Uanset hvad du skal lave i Klubcms, skal du altid logge dig på og det gør du ved at indtaste følgende i din browser: http://klubcms.dbu.dk/admin/login.aspx Indtast dit brugernavn

Læs mere

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal Brugermanual for Bygningsstyrelsens serviceportal Hvordan får jeg tilsendt login-oplysninger? Du skal bede din kollega, som allerede har login, om at oprette en anmodning på Serviceportalen om, at du skal

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra  klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

DaluxFM vejledning til leverandører

DaluxFM vejledning til leverandører DaluxFM vejledning til leverandører Indhold Introduktion til DaluxFM... 2 Hvorfor har vi valgt DaluxFM?... 2 Sådan bruger du DaluxFM... 3 Brug af DaluxFM app... 4 Behandling af opgaver... 6 Ansvarlig for

Læs mere

Laboratoriesvarportalen

Laboratoriesvarportalen Laboratoriesvarportalen Brugermanual 2017 Indhold 1. Hvad er Laboratoriesvarportalen en kort beskrivelse... 2 1.1 Få adgang til Laboratoriesvarportalen... 3 2. Vælg ønskede svarlaboratorier... 4 3. Gennemgang

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere