DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer."

Transkript

1 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 22 Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer.

2 Side 2 af 22 Indholdsfortegnelse 1 Brugervejledning til DANAK WEB-tool... 3 Login på systemet Dataindtastning Fremsøgning af sager Valg af dataskema Indtast data Redigering af eksisterende data Ændre idriftsættelsesstatus/publicer data Markering for ændringer Indstilling til publicering fra tekniske assessorer Kopier data Slet data Vis historik Søgning/filtrering af data i liste Søg efter data Vis data med bestemt status Vis slettede data Skift sprogvisning Visning af data i sider Skjul/vis kolonner Forskelle mellem opdatering og produktion Udskrivning af lister Bilag 1: Instruktion - kalibreringsdata Bilag 2: Instruktion - prøvningsdata Bilag 3: Instruktion - medicinsk undersøgelse... 21

3 Side 3 af 22 1 Brugervejledning til DANAK WEB-tool Denne brugervejledning beskriver følgende dele af DANAK WEB-tool systemet: Login på systemet (For laboratorier, tekniske assessorer og ledende assessorer) Indtastning/redigering af data (For laboratorierne) Systemet er integreret med DANAK s eksisterende sagsstyringssystem, dvs. at følgende funktioner udføres fra sagsstyringssystemet, hvorefter informationerne overføres til DANAK WEB-tool systemet: Brugeradministration Opsætning af rettigheder, dvs. hvilke rettigheder brugerne har på hver enkel sag. Login på systemet Gå ind på DANAK s hjemmeside Vælg ekstranet Vælg DANAK login Indtast brugernavn (Laboratorier: akk_(reg nr), Assessorer: initialer) og password (sendes via mail og kan gensendes ved brug af Glemt password.denne funktion fremkommer ligeledes automatisk ved fejl ved log ind.) Vælg Mine sager og der er adgang med de rettigheder, som systemet har tildelt. Hvis man ikke anvender systemet over længere tid lukker adgang til redigering automatisk og man skal logge sig på igen.

4 Side 4 af 22 2 Dataindtastning 2.1 Fremsøgning af sager Når systemet startes og Mine sager er valgt, vises oversigt over de sager man er tilknyttet. Her er der mulighed for at søge i felterne sag, titel og sektor ved at angive et søgekriterium i tekstboksen. Ved valg af Sag vises hele den indtastede metodeliste i et nyt vindue DANAK dataindtastning Ved valg af vises et nyt vindue diff med forskelle mellem opdatering og produktion for den gældende akkreditering. 2.2 Valg af dataskema I vinduet DANAK indtastning, der fremkommer ved valg af sag, vil man automatisk få fremvist dataskema til rette sektor: Kalibrering, Prøvning eller Medicinsk undersøgelse (Henholdsvis KAL PRØV UND). På sager tilknyttet flere dataskemaer (typisk fordi sagen er tilknyttet flere sektorer), vises en dropdown til valg af dataskema: Da de enkelte dataskemaer har forskellige felter samt layout defineret, er det nødvendigt at angive hvilken type af data, man ønsker at arbejde med. Ved at klikke på Sag åbnes sagen:

5 Side 5 af 22 Specielt for prøvningslaboratorier: Funktionen bevirker at der ses nogle kolonner med faktuelle data der ikke vises eksternt. Funktionen giver mulighed for at se et valgfrit udsnit af kolonner i listerne.

6 Side 6 af Indtast data For at indtaste nye data trykkes på linket Indtast data i øverste venstre hjørne af siden. Herefter vil den nederste del af siden vise en indtastningsformular med mulighed for at indtaste data. Vist eksempel er fra dataskema til kalibrering. Tegnet betyder at man med curser kan få en kort notits om hvilke data der skal være i boksen. Specialtegn virker kun i de felter hvor de er anført. Husk at trykke OK efter endt indtastning. OK felt skal være markeret for at være aktivt. Hvis den ikke er aktiv kan man prøve at ændre data i et felt. Fejlen sker når den ikke får fat i data.

7 Side 7 af Redigering af eksisterende data Ved at trykke på ikonet i listen, vises de pågældende data på nederste del af siden. Den linje man har valgt har gul markering, så man har overblik over hvor man er på siden. Når data er indtastet trykkes på knappen OK, og data vil blive vist i listen på øverste del af skærmbilledet (Bemærk at rækkefølge på listen er sorteret efter feltet Sortering, hvorfor linjen muligvis ikke umiddelbart er synlig på den pågældende side).

8 Side 8 af 22 Tryk OK for at godkende rettelserne eller Annuller for at lukke indtastningsformularen uden at gemme data. Det kan være nødvendigt at bruge opdater ikon før nye data vises Ændre idriftsættelsesstatus/publicer data Ledende assessor har følgende muligheder: Hvis status er P - Idriftsat kopieres den pågældende version til den offentlige hjemmeside. Hvis data ændres af laboratoriet, vil status efterfølgende være A Ændret, men det vil stadig være den seneste publicerede version, der vises på den offentlige hjemmeside. Data der slettes, vil også blive slettet fra den offentlige hjemmeside. Status i kolonne P i listevisning viser aktuelle status P, N eller A Konkret sker publicering ved at data gemmes i en tabel indeholdende de publicerede versioner, og et batchjob kopierer så periodisk data til den database, der anvendes af den offentlige hjemmeside Markering for ændringer Systemet giver mulighed for at give markeringer på linjer der har specifik interesse. Dette gøres i kolonne D med ikonet (grøn) der skifter til (blå) når der er valgt Ja til at gemme med Husk data. Når specifikke linjer er markeret kan man få oversigt over disse ved at sætte et hak i Gemte data og Søg. Man får så en total liste over linjerne. Hvis en markeret ikon ønskes slettet kan der peges på ikon igen og vælge Glem data.

9 Side 9 af 22 Hvis der er mange linjer man skal huske specifikt kan man i stedet for sætte et hak ved linjerne, vælge Udfør bulk, markere Husk de valgte og trykke OK. Markeringer gemmes og skal de slettes igen ved at sætte et hak ved linierne, vælge Udfør bulk, markere Glem de valgte og trykke OK Bemærk: Markering for Husk data er lokal og kan ikke ses af andre end bruger. Funktionen kan bruges af alle der har adgang til skemaet og kan være en hjælp til at huske linjer i en speciel sammenhæng Indstilling til publicering fra tekniske assessorer De tekniske assessorer har mulighed for at angive hvilke nye/ændrede linjer der kan indstilles til accept. Til dette anvendes kolonne R hvor det fremgår med et P, at den tekniske assessor har set det og kan sige OK til laboratoriets forslag til data. Den ledende assessor kan så bruge denne information ved vurdering om endelig publicering af ændrede data.

10 Side 10 af Kopier data Det er muligt at tage en kopi af eksisterende data i en linje ved at trykke på ikonet i listen. Husk at opdatere Sortering (rækkefølge af linjer) og Unik ID (identifikation af linje) 2.6 Slet data Ikke idriftsatte data: Sletning af data foretages ved at trykke på ikonet herefter blive bedt om at bekræfte sletningen.. Man vil Slettede data er herefter stadig søgbare i listen, hvis man markerer feltet Vis slettede data. Hvis data slettes ved en fejl vælges funktionen Fortryd sletning af valgte og data vil så igen fremgå. Funktion for ikke idriftsatte data kan bruges af laboratoriet. Idriftsatte data: Sletning af idriftsatte data kræver Publish tilladelse (Ledende assessor). Hvis man forsøger at slette data der er publiceret får man fejlmeddelelse med angivelse af Unik Id for de linjer der blokerer handlingen. Hvis mange linjer skal slettes kan Bulk funktionen bruges: Til venstre i hver linje er en checkbox som kan anvendes til at udføre den samme operation på flere datalinjer. Markering i øverste checkboks medtager alle viste linjer. Tryk på linket Udfør bulk operationer på valgte data for at vælge operation der skal udføres. Vælg Slet valgte i nederste vindue og tryk OK, for at slette de markerede linjer. Såfremt man ønsker at ophæve sletningen bruges Fortryd sletning af valgte.

11 Side 11 af Vis historik Historik for data vises ved at trykke på ikonet. Dette kræver blot, at man har læserettighed (laboratoriet og assessorer) på sagen. Ved at vælge en dato kan man se hvordan data så ud på et specifikt tidspunkt og herunder status. Det fremgår også hvem der har foretaget opdateringer (laboratorium, assessor eller administrator).

12 Side 12 af 22 Det er vigtigt at bemærke, at historik ikke er det samme som versionsstyring. Historik viser et snapshot af data på det tidspunkt hvor data blev gemt, hvorimod versionsstyring ville gøre det muligt automatisk at gå tilbage til en tidligere version. Hvis man ønsker at gå tilbage til en tidligere version ud fra historikken, skal man manuelt rette værdierne tilbage ud fra historikken. Det er ikke muligt at gå tilbage. 2.8 Søgning/filtrering af data i liste Øverst i vinduet er placeret en række felter til filtrering/søgning i data Søg efter data Tekst indtastet i feltet Søg efter data kan anvendes til søgning. Der søges efter delstrenge af tekst i alle felter, dvs. hvis der indtastes dosis, vil der blive fundet rækker med f.eks. både Dosismeter og Absorberet dosis.

13 Side 13 af 22 Der søges på alle data for den valgte sag Vis data med bestemt status Ved at vælge en status i listen Idriftsættelse, vises kun data med den valgte idriftsættelsesstatus Vis slettede data Ved at markere checkboxen Inkluder slettede data, vises også slettede data i listen. Data der allerede er slettet, kan ikke slettes igen og der er derfor ikke noget slette - ikon ved disse linjer Skift sprogvisning Ved at vælge enten da eller en vises data på hhv. dansk eller engelsk. Dette gælder også indtastnings-datafladen. Dvs. overskrifter på kolonner og ord kan vælges så indtastning kan foregå i engelsksproget udgave Visning af data i sider For at undgå at vise for mange data ad gangen, vises max. 30 poster ad gangen. Ved at vælge sidenummer udfor Gå til side:, kan der navigeres mellem de enkelte sider. Hvis man vælger All ses sagen uden sideinddeling, men bemærk at systemet bliver langsomt, hvis det er et større skema, der arbejdes på Skjul/vis kolonner Ved at trykke på ikonet i en kolonne, bliver denne kolonne skjult. Ved at trykke på linket Vis alle kolonner vises alle kolonner igen.

14 Side 14 af Forskelle mellem opdatering og produktion Dette skærmbillede gør det muligt at se alle opdateringerne efter endt indtastning opdelt på nye, slettede eller rettede data ved hjælp af på det indledende skærmbillede Udskrivning af lister Såfremt man ønsker at udskrive lister på papir kan med fordel anvendes linket Simple og redigeringsmulighederne forsvinder og kun rene metodelister/måleevneskemaer vises på skærmen. Vælges Icons ses igen redigeringsmulighederne i databasen. Ved anvendelse af All ses alle data på en lang liste. Vælges Icons ses redigeringsmulighederne igen i databasen.

15 Side 15 af 22 I bilag 1-3 er nærmere defineret indtastning af data i metodeliste (prøvning og med. undersøgelse)/måleevneskema (kalibrering)

16 Side 16 af 22 Bilag 1: Instruktion - kalibreringsdata Generelt: Mulighed for valg af udstyr og målestørrelse/måleenhed er styret af DANAK. Savnes relevante muligheder rettes henvendelse til DANAK med anmodning om oprettelse. Punkter mærket med : Data er ikke synlige på Internettet. Data vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Informationer til engelsk udgave: For valg af data ud fra forud definerede lister sker oversættelse automatisk, mens der for øvrige må indtastes egen oversættelse. Det drejer sig om: Arbejdsnormal(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Metode(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Bemærkninger(en): Oversættelse af den danske tekst til engelsk Beskrivelse af de enkelte felter: EA Scope: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste. EA Scope er ord, der er valgt af EA til specificering af område. Valg af ord er nødvendigt for søgeresultat på EA Search facilities for accredited services for kalibreringslaboratorier. Udstyr: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste Målestørrelse: Der kan kun udfyldes i henhold til forud defineret liste I Felten (In Situ: Såfremt den konkrete kalibrering også kan foretages i felten markeres her.) Måleenhed: Kan ikke vælges. Er bundet til den målestørrelse, man har valgt Måleområde nedre: Talværdien for den nedre grænse for måleområdet Nedre grænse præfiks: Valg af titalseksponent for den nedre grænse

17 Side 17 af 22 Måleområde øvre: Talværdien for den øvre grænse for måleområdet Øvre grænse præfiks: Valg af titalseksponent for den øvre grænse Sekundært parameterområde: Skal kun benyttes ved angivelser, hvor måleområdet er 2 dimensioner (f.eks V ved Hz, hvor sidstnævnte er den sekundære parameter). Bedste måleevne, nedre grænse: Talværdien for den nedre grænse for måleevne i måleområdet. Udlæses absolut og med samme enhed som målestørrelse, dog ikke hvis % eller ppm/ppb vælges Nedre måleevne præfiks: Valg af titalseksponent for den nedre grænse for måleevne Bedste måleevne, øvre grænse: Talværdien for den øvre grænse for måleevne i måleområdet. Udlæses absolut og med samme enhed som målestørrelse, dog ikke hvis % eller ppm/ppb vælges Øvre måleevne præfiks: Valg af titalseksponent for den øvre grænse for måleevne Arbejdsnormal: Laboratoriets egen angivelse Metode: Laboratoriets angivelse. Husk version/årstal Bemærkninger: Laboratoriets eventuelle bemærkninger Sortering : Der indtastes tal der angiver den rækkefølge Data/linjer vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes Unik ID : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes.

18 Side 18 af 22 Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor den pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister Afdelings-/Adressevis til brug for laboratoriet og assessorer.

19 Side 19 af 22 Bilag 2: Instruktion - prøvningsdata Generelt: For de forskellige akkrediteringsområder kan det variere, hvor mange data der skal indtastes, men felter mærket med * skal altid udfyldes. Punkter mærket med : Data er ikke synlige på Internettet. Data vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Bemærk at forud definerede lister ikke nødvendigvis er udtømmende, ligesom det kan være irrelevant for den konkrete prøvning. Informationer til engelsk udgave: For valgte data ud fra forud definerede lister sker oversættelse automatisk, mens der for øvrige må indtastes egen oversættelse. Beskrivelse af de enkelte felter: Produkt*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Prøvetype/emne*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Yderligere specifikation: Der er en liste med forslag, men egne forslag kan også anvendes Prøvningsområde*: Der kan kun vælges data i henhold til forud defineret liste Referencemetode*: Den eksterne referencemetode. Referencemetode skal være entydig med revisionsnummer og/eller årstal. Gælder også egne udviklede metoder. Metode: (Laboratoriets reference til intern metode) Tekst for metode i eget system anvendes Parameter: (Den egenskab/indhold, der testes for) Parametertekst indtastes

20 Side 20 af 22 Prøvningsprincip : Egne angivelser kan bruges. Gerne anerkendte forkortelser Bemærkninger: Ledigt felt til relevante kommentarer om prøvningen. Vises på internet Enhed : Enhed for målt parameter Detektionsgrænse : Tal Nedre måleområde : Tal for lave måleområde Nedre usikkerhed : Kan angives i absolut(abs) værdi og/eller relativ(rel) værdi Øvre måleområde : Tal for høje måleområde Øvre usikkerhed : Kan angives i absolut(abs) værdi og/eller relativ(rel) værdi Sortering : Der indtastes tal, der angiver den rækkefølge som data/linier skal vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes Unik id : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes. Kan også bruges til rubricering af området. For mekanisk prøvning kan f.eks. bruges MP_1, MP_2 o.s.v. Ved efterfølgende søgning i web-tool efter MP_ kan derved fremskaffes liste over data hvor Unik ID starter med MP_. Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister afdelings-/adressevis til brug for laboratoriet og assessorer. Valgfri tekst : Kan kun læses af pågældende laboratorium og assessorer Bemærkninger: Ledigt felt til relevante kommentarer om prøvningen. Vises på internet.

21 Side 21 af 22 Bilag 3: Instruktion - medicinsk undersøgelse Generelt : Data er ikke synlige på Internettet. Dataene vises kun for laboratorium og assessorer, der har adgang via web-tool. Informationer til engelsk udgave: Data til engelsk udgave indtastes direkte ved siden af dansk tekst. Beskrivelse af de enkelte felter: IUPAC kode: Valgfri. System Hvilken del af patienten (blod, biopsi, urin, sekret ) der undersøges. I nogle tilfælde der ikke overensstemmelse mellem systemet, der måles på, og systemet svaret afgives i. Her vælges i videst muligt omfang overensstemmelse med IUPAC nomenklaturen og altid i overensstemmelse med laboratoriets interne navngivning af undersøgelsen. Der henvises til Komponent hvad der undersøges for i systemet (glukose, erythrocytter, virus, antistoffer ) Intern metode : Laboratoriets reference til interne metode. Husk version. Princip: Princip for undersøgelser. Gerne anerkendte forkortelser evt. henvisning til apparatur. Sortering : Der indtastes tal, der angiver den rækkefølge data/linjer vis skal vises i listevisningen. Kun talværdier kan anvendes. Unik id : En entydig identifikation af rækken. Både bogstaver og tal kan anvendes.

22 Side 22 af 22 Lokalitet : For laboratorier med flere adresser kan lokaliteten hvor pågældende aktivitet foregår indtastes. Dette bevirker, at der ved efterfølgende søgning kan vises lister afdelings-/adressevis til brug for laboratoriet og assessorer.

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer.

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23. Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. 2016-04-25 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 23 Vejledning til indlægning af data til metodelister og måleevneskemaer. Side 2 af 23 Indholdsfortegnelse 1 Brugervejledning til DANAK WEB-tool...

Læs mere

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20. Brugervejledning til DANAK WEB-tool

DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20. Brugervejledning til DANAK WEB-tool 2012-11-13 DANAK Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 1 af 20 Brugervejledning til DANAK WEB-tool Side 2 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 2 Login på systemet... 3 3 Mine sager... 3 4 Skærmbilledet

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel.

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Side : 1 Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Indhold Indledning 1 Adgang og login 2 Link 2 Adgang og login 2 Glemt adgangskode 2 Systemopbygning 4 Søg og vis rejseprofil 5 Søg 6 Vis

Læs mere

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Den danske Akkrediteringsfond Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Side 1 Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Indhold Indledning Sådan opretter du dig Sådan betaler du Sådan får du en ny adgangskode Sådan kobler du dit brugernavn og kodeord med

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Guide til foreningsportalen Oprettelse eller ændring af foreningsoplysninger

Guide til foreningsportalen Oprettelse eller ændring af foreningsoplysninger Foreningsoplysninger Her har den enkelte forening mulighed for at ændre og vedligeholde relevante oplysninger om foreningen. Det kan f.eks. være ny formand, ændrede adresser, tlf.nr. m.m. Da det er disse

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04)

Brugermanual SIF (33069-04) Side 1/28. Godkendt af: Dato: Dokumentnr.: 077.024.214 Projekt: SIF (33069-04) Side 1/28 Brugermanual SIF (33069-04) Godkendt af: Dato: Side 3/28 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 1.1 Fangster, sporbare enheder og salg... 4 2 GENEREL NAVIGERING... 4 2.1 Login... 4 2.2 Log ud...

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af Oprindelsescertifikater. Dokumentet indeholder

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra  klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Vejledning i brug af imastra

Vejledning i brug af imastra Vejledning i brug af imastra af Daniel Kristian Carlsen 01.06.2010 1 Indholdsfortegnelse 1 Kom i gang... 3 1.1 Åbn imastra... 3 1.2 Skift adgangskode... 3 2 Oprettelse af kryds... 4 2.1 Før vi går i gang...

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning Interbook. Find en forening Foreningsoplysninger

Vejledning Interbook. Find en forening Foreningsoplysninger Vejledning Interbook Find en forening Foreningsoplysninger 1 Indholdsfortegnelse Her finder du Interbook... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 4 Skift kodeord... 4 Foreningsregister-

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

MAG5.dk En brugervejledning

MAG5.dk En brugervejledning MAG5.dk En brugervejledning Indledning Når du ser B&U s løsning til administration af IT-brugere første gang, så ser det sådan her ud: Løsningen er lavet specielt til Børn og Unge og vedligeholdes af BU-IT.

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL

GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL GUIDE TIL MOBILIZE ME ADMINPANEL Kom i gang... 1 Oprette og redigere brugere... 3 Oprette relationer... 4 Opret relation til bruger placeret i en anden gruppe... 4 Flyt bruger... 4 Grupper... 5 Opret gruppe...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Når brugeren selv laver en søgning så dannes der også en liste med de bilag, der er udsøgt.

Når brugeren selv laver en søgning så dannes der også en liste med de bilag, der er udsøgt. Bilagskontrol Løsningen giver mulighed for at udsøge bilag til stikprøvekontrol. Udsøgningen kan foretages manuelt af brugerne eller der kan oprettes en stikprøveplan og så vil systemet automatisk danne

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM Maj 2019 Version 02 2019 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Indtast data i KMS til DD2

Indtast data i KMS til DD2 Indtast data i KMS til DD2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indtast data i KMS til DD2...2 2. Valg af modul/speciale/afdeling...2 3. Generelt om navigation i KMS...3 Menulinje...3 Lukning af

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Klik på linjen og se den ønskede funktion: Aktiviteter og kvalitetshændelser.. Aktivitetsrapport..... APP løsningen.. Alarmer

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Læreradgang til Trio Web... Login... Trio Web, administratorrettigheder... 2 Forbindelse mellem Trio og Trio Web... Storskærmsvisning... Åbn/luk

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Kreditorer i Business Online

Kreditorer i Business Online Kort beskrivelse Formålet med at bruge kreditorer Brugerbegrænsning Den lette måde Dette dokument beskriver: hvornår og hvorfor bruge kreditorer hvordan du opretter en kreditor hvordan du bruger kreditorer

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook Hvidovre Kommune Vejledning i brug af Interbook Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 4 Kodeordet er nu skiftet Startsiden... 4 Startsiden... 5 Søg ledige

Læs mere

Manual Serif Web & Tableau Public

Manual Serif Web & Tableau Public Manual Serif Web & Tableau Public Indhold 2 Start 3 Festivalprogram 4-19 Kursuskatalog 20-22 Dramaskolehold 23-28 Visitkort konsulenter 29-30 Visitkort scener 31-35 Amatørkulturens tal 36-42 VIGTIGT! For

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual Laboratoriesvarportalen September 2015 September 2011 Brugermanual Indholdsfortegnelse: 1. HVAD ER LABORATORIESVARPORTALEN EN KORT BESKRIVELSE... 3 2. FÅ ADGANG TIL LABORATORIESVARPORTALEN... 4 2.1 VÆLG

Læs mere