Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus"

Transkript

1 Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 08/09 er det tredje og foreløbig sidste år, hvor selvevalueringsobjektet er den anerkendende samtale. Samtalen, og det at møde eleverne med tillid, har altid været et centralt omdrejningspunkt for skolens arbejde. Vi er således en skole, der bryster sig af ikke at have automatiske reaktioner, fx i form af hjemsendelser eller andre straffe i forbindelse med overtrædelser af skolens regler. Vores udgangspunkt vil altid være samtalen og balancen mellem hensynet til den enkelte elev og skolen som sådan. Uddrag fra efterskolens værdigrundlag: Vi ønsker både i undervisning og samvær: At pege på en kristen livstolkning som meningsgivende omdrejningspunkt for menneskelivet. At møde eleverne med tillid i håbet om, at de udvikler sig til frie og selvstændige mennesker. At styrke elevernes oplevelse af at være en nødvendig del af et fællesskab og derved styrke deres mod og evne til at tage ansvar for sig selv og andre. At give eleverne mulighed for at prøve egne kræfter med det mål at opdrage til demokrati og samfundsliv, så der opnås respekt for fælles beslutninger og for mindretals rettigheder. At lære eleverne nødvendigheden af udfordring, engagement, fordybelse og udholdenhed. At lade eleverne opleve værdien af livets mangfoldighed og opnå forståelse af sig selv som en del af en historisk sammenhæng. At være et trygt hjem for eleverne med plads til forskellighed.

2 Udviklingsarbejdet tager således udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Vi har valgt at koncentrere os om tre områder: Vi ønsker at møde eleverne i samtale med respekt og anerkendelse, så vi skaber grobund for livsmod og livslyst. Vi ønsker, at eleverne skal møde hinanden i samtale med respekt og anerkendelse, så der skabes grobund for livsmod og livslyst. Vi ønsker at få større opmærksomhed på forholdet mellem individ og fællesskab. Med udgangspunkt i skolens værdigrundlag har udvalget opstillet en række spørgsmål til skoleårets 2.årselever. Eleverne har besvaret spørgsmålene individuelt og elektronisk. Der var afsat en time til besvarelsen. Besvarelserne er ikke tænkt som målbare størrelser, men udelukkende som personlige udsagn, som beskriver den enkelte elevs oplevelse af forholdet til skolens lærere. Derfor er spørgsmålene stillet, så svarerne kan rubriceres i følgende grupper: Beskrivende. Beskriv, hvad du forstår ved...(fx spørgsmål 1,2) Afklarende. Hvor mange gange..(fx spørgsmål 3,4) Vurderende. Oplever du..(fx spørgsmål 5,6, 9) Fortællende. Nævn situationer.(fx spørgsmål 7,8,11,12)

3 Spørgeskema og elevernes besvarelser. 1. Hvad synes du et godt forhold mellem dig og dine lærere er kendetegnet ved? Et godt sprog, at man er på lige fod. Venlighed, at man kan respektere hinanden, og at man kan snakke med dem om problemer. At eleverne ikke behøver gå og skjule en masse ting, og hvor lærerne ikke er firkantede. At jeg føler, vi står på lige fod, og at vi kan tale sammen i øjenhøjde som var det en af mine venner på min egen alder. At jeg føler mig godt tilpas i selskab med dem, også selvom det måske ikke lige er min yndlingslærer, eller selvom jeg måske ikke er yndlingseleven. (gensidig respekt) At man kan snakke godt sammen om ting, man har brug for. Venskab, at være tryg og stole på hinanden. At jeg bliver hørt og gjort opmærksom på, hvornår det er min fejl og hvornår det er lærerens fejl, hvis der har været et problem. Så jeg ikke står med alt ansvaret selv. At man er tryg ved læreren, og at man kan snakke med vedkommende om ting, som nødvendigvis ikke er skolemæssige. At læreren udover skolen aftager sig lærerrollen, så man kan føle sig på nogenlunde samme højde så bliver det meget bedre at snakke sammen. Gensidig respekt. At man kan stole på hinanden, føle sig tryg og det, at man kan fortælle dem, at man har det dårligt (hvis man har det.) At man kan fortælle lærerne, at de gør noget forkert, uden at lærerne bliver sure. Venskabet mellem elev og lærer. Den gensidige respekt og toleranceforholdet. Det, at man kan snakke med forskellige lærere ikke kun sin egen lærer. Man forstår hinanden, og kan lytte til hinanden og forstå hinanden.

4 2. Beskriv dit forhold til skolens lærere. Det er meget forskelligt, i forhold til hvilken lærer det er. Meget venligt og meget snakkedygtigt. Syntes, det er rigtig godt, for jeg går ikke og skjuler en masse ting. Hvis jeg gjorde det, var jeg nok bange for at komme og snakke med dem. Der er en del forskel på mit forhold til skolens forskellige lærere. Nogle snakker jeg godt med, også om alt mulig andet end bare skolen. Andre snakker jeg ikke rigtig med. Men jeg synes da generelt, at mit forhold til skolens lærere er godt. Nogle af dem er bedre end andre selvfølgelig. Men generelt er det godt. Det er ligesom en ven. Men dog en ven, som bestemmer og har ansvaret. Jeg synes, at det er udmærket. Jeg har helt sikkert gjort mit til, at det skal være dårligt, men jeg synes bestemt, at lærerne har været en god del af vores forhold. Jeg synes, jeg har et godt forhold til skolens lærere. De er rigtig gode til at vise interesse for de ting, eleverne går rundt og foretager sig og er gode til at sætte sig og snakke med én. Ganske udmærket. Jeg har et godt forhold til lærerne, jeg føler, at jeg kan stole på dem, og de kan stole på mig. Godt. Så længe den gensidige respekt er til stede, kan man sagtens fungere sammen, selvom man ikke er jævnaldrende. Godt. Jeg kan komme til dem, hvis der er noget, jeg vil snakke om, og de er der for at hjælpe mig.

5 3. Hvor mange gange taler du med en lærer i løbet af en uge. Hver dag, skulle jeg mene. Nogle gange, hvis jeg f.eks. har lektieproblemer eller bare gerne vil snakke lidt. Uh, mange? Hver dag. Maaaange gange. Jeg snakker med en lærer hver dag. Op til flere gange. Her på efterskolen kommer lærerne jo også rundt og siger godnat, og derigennem får man ofte en samtale med dem. Det er meget forskelligt, hvor meget jeg snakker med lærerne i løbet af en uge, men jeg synes da det sker dagligt mere eller mindre. Det er vel ret forskelligt. Det er nok mere sådan nogle hverdagsting jeg snakker med dem om. Men i hvert fald hver dag. Hver eneste dag. Næsten hele tiden. 4. Hvor mange gange har du talt med en lærer om noget, der rækker ud over hverdagsemner på en måned? Flere gange om dagen. Ikke særlig mange gange. 2 3 gange. Når der har været brug for det. Øh, det har jeg ikke lige et overblik over, det sker i ny og næ En del synes jeg. Ikke nogen gange. Mange gange. Personlige ting bliver sjældent snakket om med lærerne. Jeg har ikke et behov for at snakke med en lærer om mine problemer eller mit liv. Det holder jeg for mine venner og familie. Jeg snakker ofte med en lærer om almindelige ting, såsom dagen der skrider frem og sådan nogle ting. Det har jeg for det meste gjort med min familiemor. Ellers med en af de lærere jeg har i skolen og de som er snakkesalige, når der er aftenkaffe. Jeg vil mene hver dag. Ingen. Fordi jeg ikke har haft brug for det.

6 5. Oplever du, at lærerne har tid til at tale med dig, hvis du ønsker det? Ja, helt bestemt. Hvis man gerne vil snakke, har de som regel altid tid. Ja, de har tit tid til at tale. JA! Ja, det har de næsten altid. Og hvis de ikke lige har tid på det tidspunkt, jeg spørger, så aftaler vi bare en anden tid. De fleste gange. Ja, altid! Ikke med det samme, det er aftaler, der skal til, før jeg kan komme til en lærer med det samme som regel. Helt sikkert. De er rigtig gode til at være opmærksomme på de forskellige elever, og jeg har en klar fornemmelse af, at de hjælper eleverne rigtig godt, hvis de har problemer. Jeg har hvert fald oplevet at have fået rigtig meget ud af en snak med en lærer, på et sørgeligt tidspunkt. Ja. Ja, hvis de ikke har travlt med noget andet, men ellers finder jeg bare en anden lærer. Ja helt bestemt, de burde ikke kunne bruge tid på andet, end de elever de omgås med For det meste ja.

7 6. Oplever du, at lærerne respektere og anerkender dig og de meninger, du har i samtalen? Ja, hvis man lægger ud i en ordentlig tone Ja, de fleste lærere gør. Det kommer meget an på, hvem det er. Ja, de anerkender mig og respektere mig. Det får mig til at respektere dem. JA! Ja, de fleste lærere gør. Men det sker da også, at jeg nogle gange oplever det modsatte. De fleste gør. 100%! Nogle lærere gør og andre ikke. De fleste lærere kan tage deres eget ansvar og nogle kan bestemt ikke, og det frustrerer mig enormt, at et voksent menneske ikke kan tage et ansvar, men sådan er vi så forskellige fra menneske til menneske, jeg oplever dog tit, at læreren respekterer mig til en vis grad. Ja, det synes jeg. Når man snakker personligt med dem, er de rigtig gode til at acceptere én, så man ligesom kommer på samme niveau som dem, så man ikke føler sig lille For det meste ja Ja, det gør jeg. Ja, vi er mennesker lige som dem. Det skal de vel?! Helt bestemt

8 7. På hvilke områder adskiller dit nuværende forhold til dine lærere sig fra dit forhold til dine tidligere lærere? Ikke den store forskel, udover at de kender mig lidt bedre end mine folkeskolelærere. Det er, at jeg har haft pædagoger som lærere, og det er lidt anderledes end at snakke med en uddannet lærer. Før skulle de bare holde sig væk fra mit liv og ikke blande sig i, hvad jeg gik og lavede sådan er det ikke mere. Det er et helt andet forhold, man får til sine lærere på en efterskole end i folkeskolen. Det er meget mere personligt, og jeg føler ikke, at der er så stor en forskel mellem at tale med mine lærere og med mine venner. Voksen/barn forholdet er ikke så markant mere. Man snakker bedre med efterskolens lærere. Man kan mærke, det er nogle lærere, der gider én og giver sig tid til én. Det kunne jeg ikke altid ved mine tidligere lærere. Og så er de her jo hele dagen! Ikke meget anderledes. Forholdet, jeg havde til mine gamle lærere i folkeskolen, var virkelig overfladisk. Der var ikke andet end det der lærer elev forhold, og når man så hilste på dem udenfor skolen, føltes det lidt, som om de ikke kendte en. Herude på efterskolen er det fuldstændig anderledes! Man kan sætte sig ned og snakke med dem også udenfor skolen, og de er altid åbne overfor eleverne. Det er mere som at have en ven, end som at have en lærer. Jeg har det indtryk af efterskolelærerne, at de holder lidt mere af eleverne end folkeskolelærerne, så jeg har lettere ved at stole på og snakke med mine nye lærere. Man bruger meget mere tid sammen med efterskolelærere end lærerne i folkeskolen og på den måde kommer til at lære dem bedre at kende. Her er de mere end bare lærere. De spiller også en vis rolle for en. Her mødes vi mere på midten og kan kommunikere bedre.

9 8. Nævn situationer/tidspunkter, hvor du har haft gode samtaler med lærerne. (fx på go natrunden, på udlandsturen ) Go natrunden, udlandstur, liniefagstimer, projektgrupper. Ja, lige præcis de to eksempler. Har haft nogle gode samtaler på go natrunden, på udlandsturen og nogle gange i fritiden. Da jeg snakkede med AIA, da jeg begyndte og ryge? Ja, det er tit på go natrunden, at man får nogle gode snakke. Også på udlandsturen og i familien. Vi har gode samtaler med læreren på hver go natrunde og snakker lige med dem om, hvad der er sket i dag og sådan. Turné! 100%! Jeg har aldrig følt mig som meget som ven med lærerne som der. Jeg har ikke haft specielle gode samtaler på den tid, men bare dagligdags stof. Go natrunden og udlandsturen især. Der havde det ikke rigtig noget med skolen at gøre jo, så der kunne man snakke om alt andet. Go natrunden, på vej til Rema. Jeg får tit en rigtig god snak med lærerne ved go'natrunden, eller hvis man lige støder på dem i hverdagene, eller ved middagsmaden. Go natrunden, hvor man kan snakke med lærerne om hverdagsting, ikke lære elev skole ting. Jamen både på skolen og udlandsturen, hvor man lige sidder sammen og snakker lidt om alt mellem himmel og jord, hvad man f.eks. har oplevet på turen, og hvordan man har det osv.

10 9. Hvordan har du oplevet ligeværdighedsforholdet mellem dig og dine kammerater. Ligeværdighed læs: respektfuld relation/integritet...og i forhold til skolens ansatte. Har altid oplevet ligeværdighed blandt både lærere og kammerater. Ey? Jamen det er helt fint! Jeg synes, at jeg har et meget ligeværdigt forhold til mine venner. Godt. Det er super! Passende, vi har haft meget at se til på et år, men vi har altid været lige. Det har jeg oplevet som værende rigtig godt, den respektfulde relation mellem lærer og elev. Igen synes jeg, at lærerne er rigtig gode til at acceptere én og snakke med én på en ordentlig måde, så man ikke kommer til at føle sig under dem. Jamen, jeg har følt, at stort set alle har respekt over for hinanden. I forhold til lærerne har jeg personligt haft et rigtig godt ligeværdigt forhold, men teenagere er teenagere så det har været en blandet oplevelse mellem elev og elev. Men generelt god. Pas. 10.Har du bemærket forandringer i samtalerummet i forhold til sidste skoleår Hvordan?, hvorfor? Osv. Nej, har ikke bemærket nogle former får ændring. Nej, for sidste år var jeg også her på UHE, men i forhold til Folkeskolen, ja meget! Nej, ikke rigtigt. Det skulle da lige være, at der nogle gange sættes lidt højere forventninger til mig/os i år, fordi vi har prøvet det hele én gang før, og ved, hvordan det skal være. Ja, det har jeg. Det er mere interessant. Jeg synes i år er et bedre efterskoleår, men jeg ved ikke, om det er pga. eleverne eller lærerne.

11 Jo helt bestemt, jeg har meget nemmere ved at snakke med lærerne og mine rumboer i år, end jeg havde sidste år. Jeg synes, jeg kender lærerne bedre i år i og med, jeg jo har kendt dem i længere tid nu. Dermed synes jeg, der er kommet lidt ændringer, ja. Det er blevet sådan lidt mere afslappet og endnu mindre den der lærerelev samtalemåde. Det ved jeg ikke, hvad synes du? Jeg synes, at jeg har snakket med mange begge år, så det har jeg ikke haft noget problem med. Personligt har jeg udviklet mig meget siden sidste år. Så året 08/09 har været et bedre samtalerums år. 11. Er der særlige tidspunkter, hvor samtalen og det anerkendende møde mellem ansatte og elever har været særligt værdifuldt? Det er tit, hvor der bliver sat pris på, hvor værdifulde ens meninger er. Så ja. Ja og nej, det er et svært spørgsmål. Mm, der er ikke noget særligt tidspunkt, der har været specielt værdifuldt, men det er da rart også bare lige at kunne snikke snakke om småting. Ja. Puha, det kan jeg ikke lige huske. Ja, en gang hvor jeg snakkede med en lærer, hvor hun fangede sig selv i sine holdninger, og hun modsagde sig selv hele tiden, men tog sit ansvar til sidst. Hvis der er opstået uoverensstemmelser på skolen, og hvis man er lidt ked af det og har brug for en erfaren at snakke med. Ja, hvis man har brug for hjælp? Jeg synes, det er rart, at man kan snakke med læreren som med en ven og ikke som en lærer, men jeg kan ikke nævne særlige tidspunkter. Når man arbejder sammen med dem, eller laver ting med lærerne i mindre elevgrupper som f.eks. Túrne.

12 12.Er der særlige tidspunkter, hvor samtalen og det anerkendende møde mellem ansatte og elever har været vanskeligt og hvorfor? Lærerne vil gerne være venlige overfor eleverne, men der er også nogle regler, som skal overholdes. Nej, jeg har altid haft en god samtale med lærere og andre ansatte. Når det blev opdaget, at jeg havde lavet noget lort Der er ikke nogle særlige tidspunkter, jeg kan tænke på, men der er da nogle gange, hvor man kan føle, at man ikke bliver hørt så meget på, og hvor man ikke føler sig anerkendt med de holdninger og meninger, man har. Ja. Fordi han ikke gad snakke med mig. Det kan jeg ikke huske. Jeg mange gange. Jeg hader, når det kun er mig, der skal tage ansvaret for et problem og ikke læreren, det provokerer mig, og så går jeg til angreb og bliver en smule aggressiv og træt af læreren og skaber derved et dårligere forhold mellem lærer og elev. Nej, det synes jeg ikke. Det ved jeg ikke? Nej, det vil jeg ikke mene. I forhold til vores ritualer og teenageting, som gamle mennesker ikke forstår. Selvfølgelig ikke Rema renderi, men som i kæreste/drenge pigegang møde perioden.

Selvevaluering af Den Anerkendende Samtale (DAS) år 1 Skoleåret 2007/08 Unge Hjem Efterskolen i Århus, maj 2008

Selvevaluering af Den Anerkendende Samtale (DAS) år 1 Skoleåret 2007/08 Unge Hjem Efterskolen i Århus, maj 2008 Selvevaluering af Den Anerkendende Samtale (DAS) år 1 Skoleåret 2007/08 Unge Hjem Efterskolen i Århus, maj 2008 Evalueringen falder i følgende punkter: 1. Plan og mål for udviklingsarbejdet DAS 2. Metode:

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Selvevaluering 15/16. Emne: KIE værdier

Selvevaluering 15/16. Emne: KIE værdier Selvevaluering 15/16 Emne: KIE værdier Emnebegrundelse og metode: Med selvevalueringen 2016 ønsker vi at sætte fokus på en række af vores kerneværdier nemlig tillid, dialog, medindflydelse og gensidig

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering Selvevaluering 2013 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2013... 4 Formål... 5 Undersøgelsen... 5 Fredagsmøderne... 6 Elevernes generelle trivsel på VGIE...

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne:

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Fokuspunkter Elevcentrering Informanternes svar -Føler du dig aktiv eller passiv i opgaverne - hvorfor? -Føler du mere eller mindre ejerskab over

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet?

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Bilag 2 Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Christina Mortensen: Der er rigtig mange måder at arbejde med livshistorie på, for vi har jo den del

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Alkoholdialog og motivation

Alkoholdialog og motivation Alkoholdialog og motivation Morten Sophus Clausen Psykolog Casper! Vi skal have en snak om alkohol. Jeg synes, du drikker for meget. Det typiske svar på den indgangsreplik vil nok være noget i retning

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Selvevaluering 06/07

Selvevaluering 06/07 Selvevaluering 06/07 Vi har i dette skoleår valgt at foretage en evaluering på sætningen fra vores værdigrundlag:.. med en demokratisk grundholdning. Vi ønsker at undersøge, hvorvidt vi i vores hverdag

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Selvevaluering Opsamling af resultater: Vi har i undersøgelsen fået svar fra 82 elever ud af 89 og har hermed en svarprocent på 92.

Selvevaluering Opsamling af resultater: Vi har i undersøgelsen fået svar fra 82 elever ud af 89 og har hermed en svarprocent på 92. Selvevaluering 0708 Emne: Initiativrighed blandt eleverne. Emnebegrundelse og metode: På KIE tillægger vi initiativrighed blandt eleverne stor værdi. En af vore målsætninger er bl.a. at skabe initiativrige,

Læs mere

Selvevaluering 06/07

Selvevaluering 06/07 Selvevaluering 6/7 Emne: Det store fællesskab blandt eleverne. Emnebegrundelse og metode: På KIE tillægger vi det store fællesskab eleverne imellem stor værdi. En af vore målsætninger er bl.a. at skabe

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Bilag C.2: Spørgeskema til elever

Bilag C.2: Spørgeskema til elever Bilag C.2: Spørgeskema til elever VELKOMMEN TIL TRIVSELSMÅLING I SKOLEN! Du skal nu i gang med at besvare nogle spørgsmål om, hvordan du har det i skolen. Der er ikke nogen rigtige eller forkerte svar.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering:

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Udarbejdet foråret 2013 Ifølge lov om elevers undervisningsmiljø skal uddannelsesstedets ledelse sørge for, at der udarbejdes en skriftlig vurdering af det

Læs mere

Arbejdsark i Du bestemmer

Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark 1 Inspiration til gruppens møderegler Arbejdsark 2 Jeg er en, der... Arbejdsark 3 Protokol for gruppesamtale Arbejdsark 4 Det rosa ark: Godt og dårligt Arbejdsark 5

Læs mere

Evaluering 2006 Kilde: CUR evaluering af kristne efterskoler

Evaluering 2006 Kilde: CUR evaluering af kristne efterskoler Hvad er dit køn? Pige 22 64,7 Dreng 12 35,3 34 100 Hvor voksede du op? BY størrelse Under 500 6 18,2 500 5.000 8 24,2 5.000 10.000 3 9,1 10.000 100.000 16 48,5 Har din opvækst været præget af aktiv tilknytning

Læs mere

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskoles selvevaluering 2016

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskoles selvevaluering 2016 Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskoles selvevaluering 2016 Indledning: HNIE s selvevalueringer skal ses som en del af en større helhed, hvorved vi kommer gennem alle dele af skolens værdigrundlag.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling Selvevaluering 13/14 Emne: Elevernes personlige udvikling Emnebegrundelse og metode: Af vores værdigrundlag fremgår det bl.a. at vi ønsker..et skoleliv hvor balancen mellem den personlige udvikling og

Læs mere

Selvevaluering 2009. En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009.

Selvevaluering 2009. En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009. Selvevaluering 2009 Forord En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009. Følgende formulering fra vores værdigrundlag har dannet udgangspunkt.

Læs mere

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV

MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV MIG SELV Selvdisciplin: Jeg kan holde fokus på det, der skal gøres, og bliver ikke afledt af andet, der kunne være sjovere at lave Jeg kan sætte mål, lægge en plan og gennemføre den Jeg kan holde fokus,

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005

Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005 Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005 Side 2 Indledning I det følgende vil vi fortælle om de tanker, idéer og værdier, der ligger til grund for det pædagogiske arbejde der udføres i institutionen. Værdigrundlaget

Læs mere

Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd

Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd Nyt fællesskab udfordringer for trivsel og risikoadfærd Målet er. At skabe gode vilkår i et godt netværk Med masser af Trivsel, tryghed, læring og socialt fællesskab Jeres børn mener: 1. ALLE synes det

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 10/11 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school Årsplan for SFO 2015-2016 Ahi International school Formål Som udgangspunkt sætter vi fokus på nogle vigtige pædagogiske principper i vores pædagogiske praksis. Vores målsætninger er: Det unikke barn a)

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Nej. Sponsorskab er en vigtig og værdifuld hjælp til bedring, men det er ikke obligatorisk.

Nej. Sponsorskab er en vigtig og værdifuld hjælp til bedring, men det er ikke obligatorisk. Hvad er sponsorskab? Sponsorskab er en misbruger/afhængig person i bedring, der sakker med en anden misbruger/afhængig person i bedring. Gennem dele får begge individer beriget deres liv. Sponsoren og

Læs mere

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole 2017-2020 1. Indledning 96 % af skolens elever har besvaret denne undervisningsmiljøvurdering (91 ud af 95 elever) i maj 2017. Eleverne har udfyldt skemaet

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Ældre, værdighed og rehabilitering

Ældre, værdighed og rehabilitering Ældre, værdighed og rehabilitering Eksempler fra en kommunes undersøgelse af værdighed v. Louise Bjerre Bojsen, Substans Workshop 4 BORGERINDDRAGELSE - REHABILITERING Rehabilitering er en målrettet og

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017

Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017 Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017 Undersøgelsen er baseret på 55 besvarelser, 12 drenge, 49 piger, fordelt på 20 9. klasser og 42 10. klasser. Undersøgelsen er delt op i to afdelinger: det

Læs mere

Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem

Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem 15 Sjældent 1 Sjældent 5 Aldrig 0 Aldrig 0 Jeg ønsker

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL Værdigrundlaget er udarbejdet af både personale og brugere af Kulturhuset. Værdierne er diskuteret og bearbejdet ved lave nogle udsagn, der dækker indholdet og ved

Læs mere

Selvevalueringsrapport. Øse Efterskole. Evalueringsår 2009. Fokus: Skolens værdier udmøntet i undervisningen i husene.

Selvevalueringsrapport. Øse Efterskole. Evalueringsår 2009. Fokus: Skolens værdier udmøntet i undervisningen i husene. Selvevalueringsrapport Øse Efterskole Evalueringsår 2009. Fokus: Skolens værdier udmøntet i undervisningen i husene. Evaluering Øse Efterskole 2009 Fokus: Skolens værdigrundlag udmøntet i husarbejdet.

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole. Selvevalueringens. Diagram 1. Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen:

12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole. Selvevalueringens. Diagram 1. Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen: Kære forældre! Hammel torsdag d. 18. april 2013 12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole Selvevalueringen 2013 Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen: I februar 2013 bad vi skolens elever og

Læs mere

INDLEDNING Nationalt Egedal Kommune... 4 BILLEDET AF TRIVSELSMÅLINGEN I EGDAL KOMMUNE LIGGER TÆT OP AF DET NATIONALE BILLEDE...

INDLEDNING Nationalt Egedal Kommune... 4 BILLEDET AF TRIVSELSMÅLINGEN I EGDAL KOMMUNE LIGGER TÆT OP AF DET NATIONALE BILLEDE... Trivselsmåling 2015 Indhold INDLEDNING... 4 Nationalt... 4 Egedal Kommune... 4 BILLEDET AF TRIVSELSMÅLINGEN I EGDAL KOMMUNE LIGGER TÆT OP AF DET NATIONALE BILLEDE.... 4 PÅ 0.-3. KLASSER VISER TO AF SPØRGSMÅLENE

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole.

Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole. Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole. 1. Del omhandler efterskoleopholdet generelt. 2. Del omhandler undervisningen på Hardsyssel efterskole. 3. Del omhandler skolens værdigrundlag. 1. del 1. Hvor

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Skoleåret 2015-2016 Indledning Sorø Fri Fagskole (SFF) har i slutningen af skoleåret 2015/2016 foretaget den obligatoriske årlige selvevaluering af skolens værdigrundlag

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØ december 2015 Oversigt, N=152, Udgivet: Sammenligningsgruppe: Alle svarpersoner

UNDERVISNINGSMILJØ december 2015 Oversigt, N=152, Udgivet: Sammenligningsgruppe: Alle svarpersoner UNDERVISNINGSMILJØ december 2015 Oversigt, N=152, Udgivet: 8.12015 Sammenligningsgruppe: Alle svarpersoner Skolen generelter du generelt glad for Staby Efterskole? Ja, meget glad 113 74,34% Ja, for det

Læs mere

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Visionen Tranegård vil både i skole og fritid danne og uddanne hele mennesker, som både har et højt selvværd og et højt fagligt niveau. Mennesker, som kender sig

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering. Skoleåret

Undervisningsmiljøvurdering. Skoleåret Undervisningsmiljøvurdering Skoleåret 216-217 Introduktion På de efterfølgende slides vises den grafiske afbildning af resultaterne af undervisningsmiljøundersøgelsen. Empirien er indsamlet december 216.

Læs mere

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv PART 1 Tilfredshed med fejringen 98 har gennemført spørgeskemaet Spørgeskemaet er besvaret af følgende: - Aftenskoler (6 besvarelser) - Frivillig-social

Læs mere

MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG

MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG MYRETUENS VÆRDIGRUNDLAG Grundsynspunkter i pædagogikken: Vi fokuserer på ressourcer og styrker i mennesket, hvilket giver kompetence udvikling for barnet. Vi styrker det enkelte barns selvfølelse, og dermed

Læs mere

DIALOG # 4. ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind?

DIALOG # 4. ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind? DIALOG # 4 ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Hvad gør mig glad i skolen?

Hvad gør mig glad i skolen? Glæde og trivsel I klassen har vi lavet en lille spørgeskema-undersøgelse om trivsel og glæde i skolen. Der ser heldigvis ud til at være meget at glæde sig over på en skoledag! Nogle af eleverne har selv

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Kragelund Efterskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: juli 2014

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Kragelund Efterskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: juli 2014 UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Kragelund Efterskole Dato: 25. juni 2011 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: juli 2014 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen

Læs mere

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprog Jeg var med en kvinde til læge, hvor lægen siger

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 48 Svarprocent: 37% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

2. Håndtering af situationer i undervisningen

2. Håndtering af situationer i undervisningen 2. Håndtering af situationer i undervisningen Som instruktør kan du blive udfordret af forskellige situationer, som opstår i undervisningen. Nedenfor er nævnt nogle typiske eksempler med forslag til håndtering.

Læs mere

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011 Ikast Vestre skoles antimobbestrategi Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole Gældende fra Skoleåret 2010-2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil med vores antimobbestrategi fremme

Læs mere

Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering. 01-06- 2010 Helle Hansen, Anne- Mette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole

Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering. 01-06- 2010 Helle Hansen, Anne- Mette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole Selvevaluering af skituren Brugerorienteret evaluering 01062010 Helle Hansen, AnneMette Pinderup, Betina Lynge Lavrsen Flemming Efterskole Brugerorienteret evaluering hvad er det reelt, vi gør? Hvordan

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013 Fritidsklubbens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn April 2013 Værdi: Anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen relationen

Læs mere

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn ner er Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn Når en forælder bliver alvorligt syg, bliver hele familien påvirket. Dette gælder også børnene, som i perioder kan have brug

Læs mere

Elevevaluering på VHFE maj 2012 Undervisningsmiljøundersøgelse Procentvise fordeling for elever fra 4.-9-klasse

Elevevaluering på VHFE maj 2012 Undervisningsmiljøundersøgelse Procentvise fordeling for elever fra 4.-9-klasse Elevevaluering på VHFE maj 2012 Undervisningsmiljøundersøgelse Procentvise fordeling for elever fra 4.-9-klasse OBS: resultat fra 2012 fremhævet- det andet er resultat fra 2010 Generel tilfredshed Er du

Læs mere

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Interviewet blev foretaget i kantinen på Aarhus Universitet. I1: Maria I2: Stefania A: Ayo I2: Fedt, ja okay. Vil du? Du får lov, og.. I1: Skal jeg lægge ud.

Læs mere