Benchmark Greve HTK Facility Management

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Benchmark Greve HTK Facility Management"

Transkript

1 Benchmark Greve HTK Facility Management 2012

2 Hvad har vi undersøgt? Teknisk service Organisering Opgavefelt Økonomi Drift og vedligeholdelse af ejendomme Opgaveportefølje Organisering Pris per kvadratmeter Ejendomsstrategi Organisering Udnyttelse af kvadratmeter på skolerne Kantine Drift Personale Nøgletal

3 Tekniske serviceområde Høje-Taastrup Greve Personaleorganisering Centralt: Ejendomscenteret i afsnittet Intern Service Centralt: Center for Teknik & Miljø i afdelingen Kommunale Ejendomme Opgaveportefølje Grundlæggende ens opgavetyper og frekvens Daginstitutioner Fritidsbrug Teknisk servicepersonale fra nærmeste skole har ansvar Alle skoler: Nøglekort 3 flyvere betjener skolerne Ikke del af opgaveportefølje 3 skoler: Fast aftenbemanding Øvrige skoler: Nøglekort

4 Tekniske serviceområde Høje-Taastrup Greve Bemanding på skolerne 1 teknisk serviceleder, 1-2 teknisk medarbejdere per skole 28 medarbejdere/ 10 skoler 25 medarbejdere/ 11 skoler Areal på skolerne Inkl. interne SFO, kælder og udnyttet tagetage (inkl. daginst ) Lønbudget Sammenligneligt. Gennemsnitsløn kr. per år. m2/medarb m2* m2 Nøgletal Løn / m2 67 kr.* 75 kr. Skolers alder 50 år i gennemsnit 47 år i gennemsnit * Inklusiv daginstitutioner.

5 Tekniske serviceområde Benchmark viser, at organisering og opgaveportefølje stort set er ens, hvorfor der er tale om to sammenlignelige størrelser. Forskellen består i, at i Høje-Taastrup Kommune har det tekniske servicepersonale på skolerne samtidig ansvaret for de tekniske serviceydelser på de nærmest liggende daginstitutioner. I Greve Kommune er det allerede politisk besluttet at se på en bredere organisering af teknisk servicepersonale på tværs af skoler, daginstitutioner og evt. andre institutioner i Omkring betjening af fritidsbrugere, så har Greve tre aftenbemandede skoler. Resten benyttes via nøglekort, og der er ikke noget opsyn overhovedet. I Høje-Taastrup fungerer alle skoler som nøglekortsskoler. Høje-Taastrup har så et flyverhold, der kører rundt til alle aftenåbne skoler for at tjekke.

6 Drift og vedligeholdelse af ejendomme Begge kommuner udfører enslydende systematiske bygningsvedligehold: Ét årligt bygningssyn på de kommunale ejendomme Indrapportering af bygningssyn og prioritering af aktiviteter Indhentning af tilbud og gennemførelse af planlagt vedligeholdelse Løsning af akutte opgaver (vandskader, driftsstop, indbrud mv.) Mindre renoveringsopgaver Overblik over PCB og jordforurening Rådgivning til Teknisk serviceledere Greve: Både anlægsprojekter og vedligeholdelse varetages af det samme team (Bygningsgruppen) på i alt 5 personer Høje-Taastrup: Et vedligeholdelsesteam på 4 personer varetager bygningsvedligeholdelse og et rådgiverteam på 5 personer varetager rådgiverydelser i anlægsprojekter.

7 Drift og vedligeholdelse af ejendomme Høje-Taastrup Greve Bygningsmasse m m2 Vedligeholdelse varetages af 4 årsværk 2,5 årsværk Vedligeholdelsesudgifter 124 kr./m2 109 kr./m2 Note: I henhold til rapport af oktober 2010 udarbejdet af Rambøll omkring konsekvensanalyse af kommunalt bygningsvedligehold fremgår det, at vedligeholdelsesudgifterne for forskellige tilstandsgrader fastsættes til mellem 96 og 260 kr. En prisfastsættelse som findes nødvendig at anvende i forhold til at opretholde værdien af ejendommene.

8 Drift og vedligeholdelse af ejendomme Skolernes tilstandsvurdering Analyse/ vurdering af skolernes vedligeholdelsesstand ud fra dette skema, som Høje-Taastrup har udviklet og benyttet i flere år som prioriteringsværktøj. Greve har netop lavet vurdering på samme betingelser. Hovedkategorier Funktionalitet (15 %) Parametre Planløsning (45 %) Fleksibilitet ift. ombygning (10 %) Driftsvenlighed (30 %) Tilgængelighed (15 %) Udvendig - klimaskærm (50 %) Skolerne vedligeholdelsesstand er blevet bedømt i et samlet nøgletal på en samlet skala fra A - D: A = Pænt B = Middel C = Slidt D = Defekt Teknisk stand (50 %) Indvendig (20 %) Tekniske installationer (30 %) Renhold (30 %) Miljø (15 %) Indeklima/ arbejdsmiljø (40 %) Energimærkning (30 %) Myndighedskrav (20 %) Brand/ sikkerhed (100 %)

9 Drift og vedligeholdelse af ejendomme Skolernes tilstandsvurdering Skolernes overordnede tilstandsvurdering er: Høje-Taastrup Greve Skole Vurdering Skole Vurdering Hedehusene skole B Holmagerskolen > B Charlotteskolen Damagerskolen B Sengeløse skole Tjørnelyskolen > C Mølleholmskolen Krogårdskolen B Gadehaveskolen B Arenaskolen B Fløng skole Karlslunde Skole > C Reerslev skole B Strandskolen Selsmoseskolen Hedelyskolen Borgerskolen B Mosedeskolen Torstorp skole* C --> B Tune Skole * Under ombygning tage og facader renoveres. Så på vej fra C til B. Lundegårdskolen B

10 Drift og vedligeholdelse af ejendomme Videre analyse indenfor drift og vedligehold af ejendomme kan med fordel tage udgangspunkt i følgende: Indbyggertallet i de to kommuner er stort set identisk. Høje-Taastrup har i alt 25 pct. flere kommunale m2 end Greve Høje-Taastrup bruger 14 pct. flere kr. per m2 til drift og vedligeholdelse end i Greve Ud fra tilstandsvurderingen, så er Greves skoler samlet set i en lidt dårligere stand end Høje- Taastrups skoler. Hvordan hænger dette sammen med de faktuelle vedligeholdelsesudgifter? Forbrug til vedligeholdelse af bygninger vurderes generelt at være lavt i forhold til faktiske behov (Risiko for værditab) Personaleressourcer afsat til vurdering af bygningsvedligeholdelse er meget forskellig.

11 Ejendomsstrategi Ejendomsområdet/ FM-området er i begge kommuner organiseret som centrale funktioner, men de indgår i forskellig sammenhæng. Fakta om ejendomsområdet Høje-Taastrup Greve Organisering Selvstændigt center (CEIS) Afdeling i Teknik, Miljø & Ejendomme Opgaveportefølje Politisk reference Formuleret ejendomsstrategi Centeret varetager kun FMopgaver inkl. byggeopgaver Økonomiudvalget* Ja grundig: Skabe kloge m2 til understøttelse af udviklingsplaner på fagområderne Medvirke i budgetprocessen med forslag til anlægsinvesteringer uht. til kloge m2 samt driftsbesparelser Centeret rummer både drifts- og myndighedsopgaver Centeret refererer til flere udvalg. Ejendomme og serviceydelser til fagudvalgene Der er nedskrevet visioner/retningslinjer men ingen overordnet ejendomsstrategi * Tidligere blev ejendomme disponeret af fagudvalg og fagcenter i fællesskab.

12 Ejendomsstrategi Udnyttelse af m2 på skolerne m2 per barn på skolerne Høje-Taastrup Greve Nuværende Hvis skolerne er fyldt op med 28 elever i hver klasse Der er gennemsnitligt mere plads per elev i Høje-Taastrups skoler også i det beregnede eksempel for maximal udnyttelse (28 elever per klasse).

13 Ejendomsstrategi Med udgangspunkt i de to organiseringsformer, rejser sig følgende spørgsmål: I Greve er opgaven med at drive FM blot en af mange opgaver i Center for Teknik & Miljø, hvorfor der overordnet set er et hensyn at tage til at sikre serviceniveauet på presserende myndighedsopgaver. Kan dette påvirke fokussen på FM, selvom der er organisatorisk en opdeling af FM- og myndighedsopgaver? Er sammenblanding af myndigheds- og driftsopgaver en fordel i forbindelse med effektiv myndighedsbehandling af interne byggesager? En hypotese i denne sammenhæng er, at det er lettere at etablere en afklaret holdning og samarbejde omkring kommunale byggesager Høje-Taastrup har en udførlig beskrevet ejendomsstrategi. Greve har nogle visioner men ikke en egentlig ejendomsstrategi. I Greve har ejendomsområdet i to år været et selvstændigt center, men man har nu valgt at organiseret det som en del af Teknik & Miljø. En videre proces i Høje-Taastrup kan være en lignende analyse omkring placering af ejendomsområdet i et selvstændigt center eller som del af et større center.

14 Kantinedrift Begge kommuner står selv for kantinedriften. Organisering og bemanding Høje-Taastrup Greve # Organisering # Organisering Rådhus kantine 7 Kantinechef + 6 medarb. Kantinechef er overordnet chef for begge kantiner. 4,75 Selvstyrende gruppe, der mht. personale og økonomi refererer direkte til leder af intern service (0,25 årsværk). Anden kantine* 3 Kantineleder + 2 medarb. 1 * HTK: På Job- & uddannelsescenter, GK: På kompetencecenteret.

15 Kantinedrift Nøgletal på rådhuskantine Høje-Taastrup Greve Kundebesøg Dag Medarb Antal møder pr. medarb Gns.løn/medarb Tilskud i mio. kr. 2,9 1,5 Der er en betydelig forskel i det politisk vedtagne tilskud til kantinedriften i de to kommuner, hvor det ser ud til, at man per medarbejder betjener det samme antal kunder per dag. Videre benchmark kan derfor være at få belyst kantinernes serviceniveau og prisfastsættelse samt se det i forhold til det givne tilskud.

16 Hovedkonklusioner Høje-Taastrups teknisk servicepersonale på skolerne har også ansvar for de nærmest liggende daginstitutioner, hvilket ikke er gældende i Greve. Her er det dog allerede politisk besluttet at se på en bredere organisering af teknisk servicepersonale på tværs af skoler, daginstitutioner og evt. andre institutioner i Mht. drift og vedligeholdelse har Høje-Taastrup 4 årsværk mod Greves 2,5 årsværk til at varetage opgaven. Det virker generelt til, at Høje-Taastrup har højere forbrug på vedligeholdelse end Greve. Det bemærkes, at Greves skoler vurderes i en dårligere vedligeholdelsesstand end Høje-Taastrups. Høje-Taastrup har ejendoms/fm-området organiseret i et selvstændigt center, mens det er en afdeling i et center i Greve, der også tager sig af teknik og miljø myndighedsopgaver. Høje-Taastrup har en mere udførlig beskrevet ejendomsstrategi. På kantineområdet betjener kantinemedarbejderne i de to kommuner stort set samme antal kunder per medarbejder. Der er en stor forskel i det politisk vedtagne tilskud, som derfor kan være genstand for en videre analyse i Høje-Taastrup. Det var for Høje-Taastrup ikke muligt at fremskaffe tal på rengøringsområdet til denne benchmark analyse. Greve ønsker en snarlig benchmark på dette område.

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

Kommunens ejendomme udfordret

Kommunens ejendomme udfordret Organisation af FM opgaverne i Esbjerg Kommune Bygherrerådgivning Udv. Vedligehold Energistyring Indv. vedligehold Pedelfunktion Udlejning af land-/ erhvervsejendomme Udlejning ældreboliger og beboelsesejendomme

Læs mere

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal Greve Lærerforening Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal 2018 Fakta om folkeskolen informationsmateriale om folkeskolen i Greve 2 Fakta om folkeskolen tillæg til Den skriftlige beretning 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal Greve Lærerforening Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal 2017 Fakta om folkeskolen informationsmateriale om folkeskolen i Greve 2 Fakta om folkeskolen tillæg til Den skriftlige beretning 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte er skjult i nedenstående liste Center Afdeling 1 Afdeling 2 Afdeling 3 Fuldtids ansatte

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte er skjult i nedenstående liste Center Afdeling 1 Afdeling 2 Afdeling 3 Fuldtids ansatte Fraværsstistik OBS: Afdelinger med mindre end 5 er skjult i nedenstående liste Anste AMC Jobafklaring - Jobcentret AC - Job og Fremtid 21,39 21,86 4,4 Side 1/8 Sum Sum 21,39 21,86 4,4 AC - Arbejdsmarkedssekretariet

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Lektor og vicecenterleder Susanne Balslev Nielsen CFM s 2. nordiske konference 29-30 august 2016 I gennemsnit ejer

Læs mere

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal. Kommunalvalg17

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal. Kommunalvalg17 Greve Lærerforening Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal Kommunalvalg17 2 Indholdsfortegnelse Side 4 Klassekvotienter mm. Side 6 Personaleflow lærerstillinger Side 7 Side 9 Side 10 Side 12 Lærernes

Læs mere

Arenaskolen Køkken - 13-14. Arenaskolen Håndarbejde - 13-14. Arenaskolen Sløjd - 13-14. Arenaskolen Musik - 13-14. Arenaskolen Kantine - 13-14

Arenaskolen Køkken - 13-14. Arenaskolen Håndarbejde - 13-14. Arenaskolen Sløjd - 13-14. Arenaskolen Musik - 13-14. Arenaskolen Kantine - 13-14 Arenaskolen Køkken - 13-14 16.00-17.00 Ungdomsskolen 17.00-18.00 Ungdomsskolen 18.00-22.00 Ungdomsskolen Ungdomsskolen Arenaskolen Håndarbejde - 13-14 18.00-22.00 Ungdomsskolen Ungdomsskolen Arenaskolen

Læs mere

Ejendomsstrategi i kommunen

Ejendomsstrategi i kommunen Ejendomsstrategi i kommunen Hvorfor? Hvad? Hvordan? Hvilke politiske konsekvenser? Oplæg på Politisk Forum KL Teknik og Miljø 2. maj 2013 v. Centerchef John Larsen, Center for Ejendomme og Intern Service

Læs mere

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Lær noget om: Data Strategi Samarbejde Opbakning Casen viser, hvordan Resultater og mål: Den samlede kommunale bygningsmasse inkl. arealer i selvejende institutioner

Læs mere

Reform af ejendomsområdet i Høje- Taastrup Kommune

Reform af ejendomsområdet i Høje- Taastrup Kommune Reform af ejendomsområdet i Høje- Taastrup Kommune Oplæg V. Thomas Bundgaard Jensen, direktør og partner i CBFm Aps, tidligere ledelses- og strategikonsulent i Center for Ejendom og Intern Service (CEIS)

Læs mere

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal Greve Lærerforening Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal 2016 Indholdsfortegnelse Side 3 Personaleflow lærerstillinger Side 4 Sygefravær Psykologhenviste medlemmer/lærere Side 5 Lærernes undervisningstid

Læs mere

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal

Greve Lærerforening. Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal Greve Lærerforening Fakta om folkeskolen - Greve Kommune i tal 2014 Indholdsfortegnelse Side 3 Personaleflow lærer- og lederstillinger Side 4 Sygefravær Psykologhenviste medlemmer/lærere Side 5 Lærernes

Læs mere

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10

3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 3. Resultatet af indskrivning til børnehaveklasse 2009/10 Sagsnr.: 1253-63488 Dok.nr: 1253-407176 B7/01.10.08 Baggrund Den 1. oktober 2008 godkendte Børne-og Ungeudvalget administrationens oplæg og kapacitet

Læs mere

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE Udvikling af ejendomsområdet i Udvalgsstyre Udvalgene har ansvar for egne bygninger Styring af bygningerne og ejendomsdrift foregår decentralt i udvalg.

Læs mere

EAN- Afdeling lokationsnummer Beskrivelse Beskrivelse Adresse Postnr By Telefon

EAN- Afdeling lokationsnummer Beskrivelse Beskrivelse Adresse Postnr By Telefon Afdeling EANlokationsnummer Beskrivelse Beskrivelse Adresse Postnr By Telefon 331116 5790001123277 10.klasse skole Linie 10 Parkvej 76 2630 Taastrup 43 35 38 80 331468 5790000401536 Bakketoppen Bakketoppen

Læs mere

Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune

Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune Mulighederne for etablering af en facility management-enhed i Viborg Kommune Juni 2013 Indhold Indledning... 3 Hvilke af nuværende afdelinger og funktioner kan indgå i Facility Management?... 3 Besparelsespotentiale...

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Benchmark Greve-HTK Sårbare børn og unge

Benchmark Greve-HTK Sårbare børn og unge Benchmark Greve-HTK Sårbare børn og unge 2012 Hvad har vi undersøgt? Socioøkonomiske forhold og demografi Forebyggelsesindsats Visioner og mål på området Antal anbringelser Udgifter til sårbare børn og

Læs mere

Chef for Ejendomme, Aarhus Kommune

Chef for Ejendomme, Aarhus Kommune December, 2014 Job- og personprofil vedrørende stillingen som Chef for Ejendomme, Aarhus Kommune Den hidtidige chef for Ejendomme har fået nyt job i en anden kommune. Vi søger derfor en ny chef til et

Læs mere

8. Forenkling af ejendomsadministrationen

8. Forenkling af ejendomsadministrationen Forenkling også et kommunalt ansvar 8. Forenkling af ejendomsadministrationen Det overordnede mål for forvaltning af ejendomme er, at bygningsmassen understøtter den virksomhed, der foregår i lokalerne.

Læs mere

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune Ejendomsstrategi 2 De kloge m2 Bruger Bygning Økonomi Indhold Ejendomsstrategi er udgivet af: Center for Teknik & Miljø Vedtaget af Greve Byråd den 23. marts 2015 For henvendelse vedrørende strategien:

Læs mere

Notat. Centralisering af Servicefunktionen. (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen.

Notat. Centralisering af Servicefunktionen. (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen. Notat Centralisering af Servicefunktionen (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Udarbejdet af: Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen Dato: 20. juli 2012 Sagsnummer.: 00.16.02-A00-2-22 Version:

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. organisering af de kommunale ejendomsopgaver. 2. Formål med den kommunale ejendomsforvaltning

Baggrundsnotat vedr. organisering af de kommunale ejendomsopgaver. 2. Formål med den kommunale ejendomsforvaltning Baggrundsnotat vedr. organisering af de kommunale 1. Indledning Kommunalreformen har medført, at de sammenlagte kommuner i dag råder over en større ejendomsmasse end tidligere. For Viborg Kommune indebærer

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Børne- og Ungeudvalget 862.466. 837.958. 835.475. 833.22. Skoler 5.838. 48.295. 478.798. 475.824. 3221 Folkeskoler 1 Drift 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. Staben

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder Vedrørende: Særlige opmærksomhedspunkter i Rambølls rapport Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

HADERSLEV KATEDRALSKOLE

HADERSLEV KATEDRALSKOLE HADERSLEV KATEDRALSKOLE SYSTEMATISK BYGNINGSVEDLIGEHOLD HVORFOR? Baggrunden for hvorfor Haderslev Katedralskole Valgte at købe et system til styring af systematisk bygningsvedligehold HADERSLEV KATEDRALSKOLE

Læs mere

Næstved Kommune. Side 1 af 5

Næstved Kommune. Side 1 af 5 Næstved Kommune Job- og personprofil for controller/byggeøkonom for rammeaftaler for indkøb af mindre håndværkerydelser i Team Ejendomme i Center for Trafik og Ejendomme Side 1 af 5 Indledning Næstved

Læs mere

Debatmøde 4. Folkeskolen: Ressourcestyring efter reformen

Debatmøde 4. Folkeskolen: Ressourcestyring efter reformen Debatmøde 4 Folkeskolen: Ressourcestyring efter reformen Ressourcestyring efter folkeskolereformen Erfaringen: Rammerne ikke fuldt anvendt Stor variation Nye muligheder og ny kompleksitet Behov for fokus

Læs mere

Hvad skal politikere bruge stratetisk ejendomsadministration til

Hvad skal politikere bruge stratetisk ejendomsadministration til Hvad skal politikere bruge stratetisk ejendomsadministration til Fire modeller n Kommunale Ejendomme-modellen Alle kompetencer samles i en selvstændig forretningsenhed, som udlejer til brugerne (Københavner-modellen)

Læs mere

for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport 2008-2009

for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport 2008-2009 Datamateriale for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport - August Indholdsfortegnelse Rammebetingelser 4 Antal elever i alt pr. skole 4 Elev-lærer ratio 4 Antal spor pr. klassetrin 5 Antal elever

Læs mere

I skole - fakta om skolestart

I skole - fakta om skolestart Greve Kommune Center for skoler Skoleåret 2008 / 2009 I skole - fakta om skolestart august 2007 Forældreorientering om indskrivning til børnehaveklasse og 1. klasse Kære forældre. Greve Kommune vil med

Læs mere

Høringsnotat fælles ejendomsdrift

Høringsnotat fælles ejendomsdrift 19-05-2015 Kit Kristine Meyer Direkte: 7257 7338 Mail: kit@jammerbugt.dk Sagsnr.: 82.00.00-G00-4-12 Høringsnotat fælles ejendomsdrift I forbindelse med høring vedrørende fælles ejendomsdrift i Jammerbugt

Læs mere

Liste over" ikke uddannelsesparate" i 8. klasse udfra registrering i UV-Data med baggrund i indberetning i "optagelse.dk" 17.1.

Liste over ikke uddannelsesparate i 8. klasse udfra registrering i UV-Data med baggrund i indberetning i optagelse.dk 17.1. Liste over" ikke uddannelsesparate" i 8. klasse udfra registrering i UV-Data Albertslund - Skoler Elever i alt UPV - Ej parat - antal unge Procent Albertslund Ungecenter 11 11 100% Egelundskolen 50 5 10%

Læs mere

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *)

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *) Låne opt. Direktionens anlægsforslag budget 2019-2022 - indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog () *) Direktionens forslag prioritet 1 2019 2020 2021 2022 Afl. drift Evt. bemærkninger

Læs mere

Sikrings-rapporten 2009

Sikrings-rapporten 2009 Sikrings-rapporten 2009 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM SIKKERHED 2009 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne 4 Hovedkonklusioner 5 PROFESSIONELLE 6 Demografi

Læs mere

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Skolerådet Torsdag den 15.03.07 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger

Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger 1 Arenaskolen: Arenaskolen er beliggende Gersager Alle 1-6 på matrikelnr.: 4br, Hundige By, Kildebrønde. Arenahallen er

Læs mere

Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold

Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold Lidt historik SKI koordinerede i 2011, på vegne af en række skoler, udbud på byggesyn og vedligeholdelsesplaner. Flere end 20 skoler indgik samme

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL

Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL Stillings- og personprofil for Plan- og byggechef Indhold 1. Indledning.... 2 2. Middelfart Kommune... 2 Byrådets vision... 2 3. Organisationen... 3 Administrativ

Læs mere

INDSATSER PÅ EJENDOMSOMRÅDET. INDSÆT EMNE MEP: FOKUS PÅ EJENDOMSOMRÅDET Gentofte, mandag d.4. februar 2019

INDSATSER PÅ EJENDOMSOMRÅDET. INDSÆT EMNE MEP: FOKUS PÅ EJENDOMSOMRÅDET Gentofte, mandag d.4. februar 2019 MEP: FOKUS PÅ EJENDOMSOMRÅDET Gentofte, mandag d.4. februar 2019 Agenda Baggrund for MEP Økonomisk/demografiske udfordringer med betydning for ejendomsområdet Indsatser på ejendomsområdet mhp. t omstille

Læs mere

Greve Kommune økonomi 2018

Greve Kommune økonomi 2018 Greve Kommune økonomi 2018 Økonomien lidt firkantet sagt Skatteniveau Serviceniveau Anlægsniveau Låneniveau Den aktuelle situation I Greve Kommune bruges en stor del af det samlede budget på drift En kommune

Læs mere

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen Område Status Endeligt mål Mål 2005-2006 Handlinger Skolen overordnet: Værdier Intranettet Trivselsundersøgelsen Kompetenceudvikling Værdigrundlag for Strandskolen

Læs mere

Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference oktober 2018

Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference oktober 2018 Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference 22.-24. oktober 2018 Fælles foredrag 80-20 procent v/ markedsdirektør Michael Jensen, NIRAS 2018.10.24 Agenda 1. Intro -Nu er vi nået til den svære

Læs mere

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København december 2018 Job- og personprofil CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 Indledning Direktør

Læs mere

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2015-2018 Sagsnr.: 253-2014-7671 Dok.nr.: 253-2014-28747 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport

for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport Datamateriale for Greve Kommunes skoler vedr. Kvalitetsrapport 2012- September Indholdsfortegnelse Rammebetingelser 3 Antal elever i alt pr. skole 3 Elev-lærer ratio 3 Antal spor pr. klassetrin 4 Fraværsprocent

Læs mere

Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune?

Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune? Hvordan løfter vi i flok i Greve Kommune? Strategi, samarbejde og erfaringer fra en kommunal konsulent Vinie Hansen, pædagogisk og administrativ konsulent i Greve Kommune siden 2001 Folkeskolelærer siden

Læs mere

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 Projekt Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr. 253-2016-1883 Politisk deltagelse JA NEJ X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 X Godkendelsesdato (i styregruppen) 21. januar

Læs mere

Case fra Space Management på Gentofte Rådhus

Case fra Space Management på Gentofte Rådhus Case fra Space Management på Gentofte Rådhus Ved: - Steen Tougaard og - Mads W. Ambjørnsen DFM uddannelsesdag 2010 Gentofte Ejendomme kort om hvem vi er? Gentofte Kommune har ca. 70.000 indbyggere og er

Læs mere

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte vises ikke i nedenstående liste, men tæller stadig med i totalerne

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte vises ikke i nedenstående liste, men tæller stadig med i totalerne Side 1 / 9 OBS: Afdelinger med mindre end 5 vises ikke i nedenstående liste, men tæller stadig med i totalerne BAC BAC - Fællessekretariatet 18,24 19,09 8,6 BAC - Ydelsesservice 16,73 17,60 9,7 BAC - Borgerservice

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2012

Nyhedsbrev oktober 2012 Nyhedsbrev oktober 2012 Kære kolleger Sommeren har bragt ændringer i mange menneskers arbejdsliv. Overflytningen af medarbejdere fra daginstitutioner, skoler og rådhuse til Drift & Service og omflytningerne

Læs mere

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. april 2017 Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Fremlæggelse af Bygningsrapport 2016 og godkendelse af principper

Læs mere

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder 1 Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder Center for Ejendomme har i januar marts 2014 holdt møder med fagcentrene med henblik på at indsamle forslag til nye anlægsopgaver samt

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

Notat Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune

Notat Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune Notat Vedrørende: Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune Baggrund og formål for notatet: Der er i Egedal Kommune konstateret et vedligeholdelsesmæssigt efterslæb på de kommunale

Læs mere

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Indledning Målet med handlingsplanen er at oversætte ejendomsstrategiens visioner, mål og strategier til konkrete handlinger. Denne handlingsplan

Læs mere

Greve Kommune. Ledelsesniveauer. Byråd. Kommunaldirektør. Direktør. Direktør. Centerchef Børn & Familier. Centerchef Økonomi & HR

Greve Kommune. Ledelsesniveauer. Byråd. Kommunaldirektør. Direktør. Direktør. Centerchef Børn & Familier. Centerchef Økonomi & HR Greve Kommune Børn & Familier Dagtilbud & Skoler Sundhed & Pleje Job & Socialservise Politik, Organisation & Borgerbetjening Økonomi & HR Teknik & Miljø Ledelsesniveauer af medarbejdere af ledere uden

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Skole- og Børneudvalget 3.01 Skoler 032201 Folkeskoler 1 Drift 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 Staben for HR, Udvikling & It 253.265 253.265

Læs mere

Hvad kan en kommune bruge en ejendomsstrategi til?

Hvad kan en kommune bruge en ejendomsstrategi til? Hvad kan en kommune bruge en ejendomsstrategi til? Udvikling af Ejendomscentret i Greve Kommune Ejendomschef Kenni Nielsen Baggrund Kenni Nielsen, 40 år, Officer af linjen (Hæren), Diplom i Ledelse og

Læs mere

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KØF 2016; Debatmøde Strategisk ejendomsadministration i kommunerne KORAs benchmarking af kommunal ejendomsadministration

Læs mere

Ejendomsstrategi Ringsted Kommune. 29. november 2018

Ejendomsstrategi Ringsted Kommune. 29. november 2018 Ejendomsstrategi Ringsted Kommune 29. november 2018 1 1 Indledning Ringsted Kommunes nye Ejendomspolitik blev vedtaget i Byrådet den 8. maj 2017. Ejendomspolitikken udmøntes videre med en Ejendomsstrategi

Læs mere

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017 Ejendomsservice AFTALE 2017 2019 JUNI 2017 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Økonomiudvalget 1.01 Administration 002202 Boligformål 3 Anlæg -3.381.000 Anlæg -3.381.000-3.381.000 Byråd og Byråd og (momsreg) -3.381.000-3.381.000 002205 Ubestemte formål 3 Anlæg -44.640.000-5.330.000-5.250.000-44.640.000-5.330.000-5.250.000

Læs mere

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Centrets overordnede faglige områder, funktioner og formål er: Centrets faglige områder og funktioner er organiseret i forhold til Facility

Læs mere

Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data

Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data Lær noget om: Data Opbakning Samarbejde Brugerind dragelse Casen viser, hvordan Favrskov Kommune gennemførte arealoptimeringsprojekter i to lokalsamfund

Læs mere

BILAG 4 - OPLÆG TIL EJERSTRATEGI

BILAG 4 - OPLÆG TIL EJERSTRATEGI 1 BILAG 4 - OPLÆG TIL EJERSTRATEGI Glostrup Ejendomme administrerer ejerskabet af kommunens ejendomme for Glostrup Kommune. Ejerstrategien skal på et overordnet niveau beskrive Glostrup Kommunes strategi

Læs mere

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning.

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Bygningskontoret Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og 2010. Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk 1.

Læs mere

En fælles ejendomsstrategi 2014 2017

En fælles ejendomsstrategi 2014 2017 Medarbejdere og brugere Kommunens opgaver, mål CEI Kommunens faciliteter En fælles ejendomsstrategi 2014 2017 - et område med perspektiv og visioner Egedal Kommune, december 2013 Besluttet i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Næstved Kommune Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Indledning I forbindelse med den nye organisering i Næstved Kommune pr. 1.1.2017 er det besluttet, at

Læs mere

Sagstype.: Økonomiudvalget I Sagsid.: Dok.nr.: Åben sag

Sagstype.: Økonomiudvalget I Sagsid.: Dok.nr.: Åben sag Sagstype.: Økonomiudvalget I Sagsid.: 2849528 Dok.nr.: 2912058 Åben sag Skolestruktur Sagsfremstilling: På byrådsmødet 16.03.2010 blev det besluttet, at Skolestrukturudvalget skal fremlægge beslutningsforslag

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter

Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Opsamling på høring om et fælles ejendomscenter Direktionen besluttede den 14. februar 2013, at indstille et fælles ejendomscenter (se vedlagte model) med en besparelse på 2 mio. kr. og en placering i

Læs mere

ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014

ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014 ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014 RENOVERING OG VEDLIGEHOLD www.byggeteknik.com 1 BYGGE- OG MILJØTEKNIK A/S Carsten Pietras Direktør Bygge- og Miljøteknik A/S Mobil telefon 0045 3070

Læs mere

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad 04. september 2014 Niels-Arne Jensen // Københavns Ejendomme 1 Københavns Ejendomme Københavns Kommunes ejendomsenhed 849 ejendomme + lejemål, i alt

Læs mere

Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift.

Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift. Formål: Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift. Dette notat beskriver en proces, hvis formål er at sikre en ensartet og smidig behandling af alle anlægsopgaver

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018

Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018 Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018 Ved Margrethe Tovgaard Afdelingsleder - UUV Præsentation af UUV: Organisering Samarbejdspartnere Vejledningsopgaver i grundskolen Generelt om vejledning Tiltag for

Læs mere

Ejendomsstrategi Varde Kommune

Ejendomsstrategi Varde Kommune Ejendomsstrategi Varde Kommune 2017-2022 1 Varde gamle Rådhus 2 Indholdsfortegnelse Fra mange m² til smarte m² Grunddata let anvendelige og valide grunddata Arealoptimering Smartere ud nyttelse af kvadratmeter

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse og økonomiske rammer for Københavns Ejendomme 2008

Virksomhedsbeskrivelse og økonomiske rammer for Københavns Ejendomme 2008 Bilag 5 Virksomhedsbeskrivelse og økonomiske rammer for Københavns Ejendomme 2008 Baggrund I december 2003 traf BR beslutning om at etablere en ejendomsenhed. Frem til enhedens start den 1. januar 2006

Læs mere

Strategisk ejendomsdrift i en ejendomsadministration. Bygherreforeningen Workshop om Ejendomsstrategier og porteføljestyring

Strategisk ejendomsdrift i en ejendomsadministration. Bygherreforeningen Workshop om Ejendomsstrategier og porteføljestyring Strategisk ejendomsdrift i en ejendomsadministration Bygherreforeningen Workshop om Ejendomsstrategier og porteføljestyring Drifts og vedligeholdelsesprocessen Identificering Scenarier Organisering Udførsel

Læs mere

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer.

Ejendomme. Arbejdsopgaver og processer. Ejendomme Arbejdsopgaver og processer. Omsætning Ejendomme Årlig omsætning cirka: Vedligehold skoler, børn, kultur, administration m.m.: 37 mio. Vedligehold boliger og erhvervsejendomme: 3 mio. Nybyggerier/større

Læs mere

Ejendomsstrategi

Ejendomsstrategi Ejendomsstrategi 2020-2023 Indledning og baggrund I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2019 besluttede byrådet i Assens Kommune, at der skulle arbejdes videre med at samle den økonomiske styring og

Læs mere

Skolerådet. Tirsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Birgitta Lynge Aagren Krogårdskolen (SB) Gorm Beck Mosedeskolen (SB) - F

Skolerådet. Tirsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Birgitta Lynge Aagren Krogårdskolen (SB) Gorm Beck Mosedeskolen (SB) - F Skolerådet Tirsdag den 10.11.15 Kl. 19 21:00 i mødelokale 1, Greve Rådhus Henrik Klem Lassen Marc Genning Claus Engskov Bjarke Abel Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Januar 2015 Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Effektiv drift og vedligeholdes af kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) blev oprettet i oktober

Læs mere

InnoBYG efterårskonference 2011

InnoBYG efterårskonference 2011 InnoBYG efterårskonference 2011 Energirenovering med garanteret energibesparelse 9. November 2011 Konceptet Bygningens driftsomkostninger Energi forbrug Teknisk drift Eksempler på hvad man kan gøre Optimere

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte vises ikke i nedenstående liste, men tæller stadig med i totalerne

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte vises ikke i nedenstående liste, men tæller stadig med i totalerne Side 1 / 9 BAC BAC - Fællessekretariatet 17,74 18,72 8,4 BAC - Ydelsesservice 16,93 17,94 9,2 BAC - Borgerservice 21,63 22,86 14,3 Total 56,30 59,52 10,9 Sprogcentret BAC - Sprogcentret 29,26 31,67 5,8

Læs mere

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus Referat Tirsdag den 20.11.12 kl. 19-21 i mødelokale 1, Greve Rådhus Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Bjarke Abel Børne-og Ungeudv. Niclas Bekker Poulsen

Læs mere

Energi i Egedal de kommunale ejendomme

Energi i Egedal de kommunale ejendomme Energi i Egedal de kommunale ejendomme Status på arbejdet med energi i egne bygninger 2013 2020 Mål for Egedal Kommune Egedal Kommune har som mål at reducere energiforbruget og CO2-udslippet i egne bygninger

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service Punkt 4. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres om og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Forslag til ny organisering af stabene

Forslag til ny organisering af stabene Forslag til ny organisering af stabene 1 Indledning I forbindelse med en reduktion af antallet af direktører fra 7 til 6 skal der træffes beslutning om, hvordan opgavefordeling og ledelsesstrukturen i

Læs mere

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte er skjult i nedenstående liste. Antal dage i alt BAC BAC - Fællessekretariatet 19,84 20,39 216,3 10,9

OBS: Afdelinger med mindre end 5 ansatte er skjult i nedenstående liste. Antal dage i alt BAC BAC - Fællessekretariatet 19,84 20,39 216,3 10,9 Side 1 / 8 OBS: Afdelinger med mindre end 5 er skjult i nedenstående liste BAC BAC - Fællessekretariatet 19,84 20,39 216,3 10,9 BAC - Ydelsesservice 11,77 12,21 108,4 9,2 BAC - Borgerservice 24,31 24,87

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Referat Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen

Læs mere

Personaleinformation. Rengøringsafsnittet

Personaleinformation. Rengøringsafsnittet Personaleinformation Rengøringsafsnittet Indholdsfortegnelse Velkommen i Rengøringsafsnittet.................. 4 Lidt om afsnittets baggrund og historie................ 4 Organisatorisk tilhørsforhold.....................

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere