VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017"

Transkript

1 VEJLEDNING TIL ELEVINDBERETNING TIL DANMARKS STATISTIK 2017 Dette er vejledning til brug i forbindelse med de frie skolers elevindberetning til Danmarks Statistik. Til orientering: Proceduren i år er den samme som sidste år. Denne vejledning er opdateret i forhold til datoer og skoleår mv. Her link til indberetning: Her link til vejledning fra Danmarks Statistik: Danmarks Statistik kan kontaktes på tlf.: Vejledningen indeholder hovedpunkterne INDLEDNING & BETJENING. Under BETJENING findes kapitler og afsnit, som beskriver, hvorledes programmet kan anvendes i forhold til elevindberetningen til Danmarks Statistik. Frist for indberetning er torsdag den 14. september 2017.

2 BETJENING BRUGERNAVN & PASSWORD Skolerne har modtaget et brev fra Danmarks Statistik vedrørende indberetning af elevoplysningerne. Skolerne har endvidere fra Danmarks Statistik modtaget en mail med oplysninger om et brugernavn og password, som skal bruges i forbindelse med indberetningen. Disse oplysninger skal indtastes i DSA-Elev. Indtastning af brugernavn & password: Fra hovedmenuen vælges ->. Her vælges fanen. Her indtastes i felterne Brugernavn & password de oplysninger, som er modtaget i mail fra Danmarks Statistik. Nedenfor ses eksempel, hvor der er indtastet brugernavn og password: P-NUMMER Danmarks Statistik ønsker også skolens P-nummer i forbindelse med elevindberetningen. Denne oplysning skal indtastes i DSA-Elev. Indtastning af P-nummer: Fra hovedmenuen vælges ->. Herunder vælges fanen Skolens P-nummer indtastes i feltet P-nummer. Nedenfor ses eksempel, hvor der er indtastet P-nummer (altid på 10 cifre):

3 Ved at klikke på nedenstående link kan du få oplysninger om, hvad et P-nummer er. Bemærk at et P-nummer er på 10 cifre. Hvor finder jeg skolens P-nummer? Skolens P-nummer kan findes kan flere steder. Men ved at trykke på nedenstående link kan man her finde skolens P-nummer. Når linket er aktiveret kan man i søgefeltet indskrive f.eks. skolens navn eller CVRnummer. Herefter vil fremkomme bl.a. skolen P-nummer. DATO- & HISTORIKSTYRING (GENERELT) Som beskrevet bl.a. i vejledningen til Indberetning 5. september 2017 er indmeldelsesdatoer, udmeldelsesdatoer samt historikken styrende for dannelse af oplysninger også til Danmarks Statistik. Samlet set er der 5 steder i programmet, hvor indmeldelsesdatoer, udmeldelsesdatoer samt historikken er styrende. Det drejer sig om: Indberetning 5. september Fil til Undervisningsministeriets elevbase (kun efterskoler) Blanket 85E Elevindberetning til Danmarks Statistik Elevindberetning til Undervisningsministeriet Det er afgørende for disse udskrifter/filer, at de enkelte elevers oplysninger m.h.t. historik, indmeldelsesdato samt evt. udmeldelsesdato er korrekte. Alle elever, der er aktive i indeværende skoleår og elever, der måtte være udgået i indeværende skoleår, skal have en indmeldelsesdato. Elever, der er udgået af skolen i indeværende skoleår skal tillige have en udmeldelsesdato. Udgåede elever i indeværende skoleår skal endvidere være i en klasse med klasseart - (klassebetegnelse kan være Udm. 16/17), der som skoleår har indeværende skoleår. Da elevindberetningen til Danmarks Statistik også vedrører forhold om sidste skoleår, er det vigtigt, at elever, der måtte være udgået sidste skoleår på samme måde som elever udgået i indeværende skoleår har en udmeldelsesdato og er placeret i en klasse med klasseart (klassebetegnelse kan være Udm. 16/17), der som skoleår har sidste skoleår! Afgangselever sidste år bør være udmeldt til klasser med klasseart (klassebetegnelse kan være A9.kl16/17, A10kl16/17 o.lign.), der som skoleår har sidste skoleår!

4 Elever, der ikke er startet på skolen endnu (ventelistebørn), kan være oprettet i klasser, der som klasseart er påført. Kommende elever bør ikke påføres en indmeldelsesdato (eleverne er jo ikke startet endnu). Historikken bliver løbende ajourført af programmet. Der vil kun i særlige tilfælde være behov for at foretage manuelle ændringer. Overholdes disse få spilleregler, åbner DSA-Elev til gengæld mulighed for en meget dynamisk anvendelse af programmet: Skolerne skal ikke vente med at indmelde/udmelde elever i forhold til skæringen den 5/9. Elever, der er udmeldt efter 5/9, kan nu overføres til en klasse med klasseart (eks. Udm. 17/18), der som skoleår i klasseregisteret har indeværende skoleår. Disse elever vil nu også komme med i de omtalte udskrifter/filer. På samme måde kan man nu også frit indmelde nye elever i aktive klasser, der måtte starte efter 5/9. Disse elever vil ved de omtalte udskrifter blive sorteret fra eller medtaget afhængig af skæringen for udskriften/filen. Det er selvsagt afgørende, at skolens elevdata er korrekte, og at man som bruger af DSA-Elev anvender programmet som foreskrevet. Er det ikke tilfældet vil elevindberetningen til Danmarks Statistik ikke blive korrekt!

5 UDMELDTE ELEVER SIDSTE SKOLEÅR KLASSER TIL UDGÅEDE ELEVER SIDSTE ÅR Afgangselever Elever i afgangsklasser, der har afsluttet sidste skoleår ved skoleårets afslutning, skal være i klasser med klasseart. Afgangselever fra 9. klassetrin bør være i en eller flere klasser for sig. Afgangselever fra 10. klassetrin bør være i en eller flere klasser for sig. Dette er a.h.t. mulighed for, at udskrive afgangsbeviser efter alle elever er rykket op. Eksempel på klasser til afgangselever. De ikke markede felter kan udfyldes efter behov: Bemærk at klasser med udgåede elever er oprettet med skoleåret, i hvilket eleverne udgår. Oprykningsklasse skal være blank.

6 Andre elever: Elever, der er løbende udmeldt, og elever i ikke afgangsklasser, der er udmeldt ved skoleårets afslutning, skal være i en klasse, der er oprettet med klasseart. Eksempel på klasse til løbende udmeldte elever, og elever i ikke afgangsklasser, der er udmeldt ved skoleårets afslutning. De ikke markede felter kan udfyldes efter behov: Bemærk at klassen med udgåede elever er oprettet med skoleåret, i hvilket eleverne udgår. Oprykningsklasse skal være blank.

7 FANEN TIL/AFGANG SIDSTE ÅRS AFGANGSELEVER Afgangselever skal på fanen have en indmeldelsesdato og en udmeldelsesdato. Udmeldelsesdatoen for disse elever, der har afsluttet skoleåret ved skoleårets afslutning, påføres med sidste skoledag ( ) eller tilsvarende. NB! Bemærk at det efter en gruppesøgning er muligt at påføre udmeldelsesdato samlet på en gang - nemt og enkelt. Under udmeldelsesdatoen findes feltet: alle elever, der er udmeldt.. Dette skal være udfyldt for Elever udmeldt fra 8. til 10. klasse kan få dette felt udfyldt med: Elever, der har afsluttet skoleåret ved skoleårets afslutning, påføres en af følgende to muligheder: Nedenfor ses eksempel på en elev, der er korrekt udfyldt:

8 FANEN TIL/AFGANG SIDSTE ÅR ANDRE ELEVER Elever i klassen med klasseart (Udm.16/17) skal på fanen have en indmeldelsesdato og en udmeldelsesdato. Udmeldelsesdatoen skal være en dato i skoleåret. Dvs. en dato i perioden til Elever, der er udmeldt i perioden til , vil ikke optræde på elevindberetningen i september 2017, da udmeldelsen ligger før tællingsperioden ( til ). Elever, der er udmeldt ved skoleårets afslutning, udmeldes pr. den sidste skoledag ( ) eller tilsvarende. Under udmeldelsesdatoen findes feltet:. Dette skal være udfyldt for alle elever, der er udmeldt. Elever udmeldt fra børnehaveklasse til og med 7. klasse kan få dette felt udfyldt med: Elever udmeldt fra 8. til 10. klasse kan få dette felt udfyldt med: Kun elever i 8. til 10. kl., der er udmeldt før skoleårets afslutning bør optræde i klassen Udm. 16/17. Det medfører, at man for disse elever kun bør anvende. Nedenfor ses eksempel på en udmeldt elev fra 8. klassetrin, der er korrekt udfyldt:

9 FANEN HISTORIK SIDSTE ÅRS AFGANGSELEVER Afgangselever skal have fanen nedenfor: udfyldt svarende til det viste eksempel FANEN HISTORIK SIDSTE ÅR ANDRE ELEVER Elever i klassen med klasseart (Udm.16/17) skal have fanen udfyldt svarende til det viste eksempel nedenfor: Bemærk at for alle disse elever skal man selv ændre i linjen klassetrin sidste år! Klassetrinnet skal ændres til det klassetrin, der er i historiklinjen for skoleåret 2016/2017! I eksemplet ovenfor er klassetrinnet sidste år ændret til 4. klassetrin svarende til klassetrinnet i historiklinien for skoleåret 2016/2017.

10 KLASSER TIL UDGÅEDE ELEVER I ÅR Afgangselever Hvad der beskrives nedenfor, m.h.t. klasser for afgangselever har ikke betydning for elevindberetningen i år ( ). Klasser for afgangselever vil få betydning for elevindberetning Til elever i afgangsklasser, der forventes at afslutte indeværende skoleår ved skoleårets afslutning, skal man oprette klasser med klasseart. Afgangselever fra 9. klassetrin bør være i en eller flere klasser for sig. Afgangselever fra 10. klassetrin bør være i en eller flere klasser for sig. Dette er af hensyn til mulighed for, at udskrive afgangsbeviser efter alle elever er rykket op. Eksempel på klasser til afgangselever. De ikke markede felter kan udfyldes efter behov: Bemærk at klasserne er oprettet med skoleåret, i hvilket eleverne udgår. Oprykningsklasse skal være blank.

11 Andre elever: Elever, der løbende udmeldes, og elever i ikke afgangsklasser, der udmeldes ved skoleårets afslutning, skal være i en klasse, der er oprettet med klasseart. Eksempel på klasse til løbende udmeldte elever, og elever i ikke afgangsklasser, der udmeldes ved skoleårets afslutning. De ikke markerede felter kan udfyldes efter behov: Bemærk at klassen er oprettet med skoleåret, i hvilket eleverne udgår. Oprykningsklasse skal være blank. FANEN TIL/AFGANG I ÅR ANDRE ELEVER Elever, der udmeldes i løbet af indeværende skoleår, skal være i en klasse med klasseart (Udm.17/18). På fanen skal være en indmeldelsesdato og en udmeldelsesdato. Udmeldelsesdatoen skal være en dato i skoleåret. Dvs. en dato i perioden til Elever, der er udmeldt i perioden til vil optræde på elevindberetningen i september 2017 som udmeldte, da udmeldelsen ligger i tællingsperioden ( til ). Elever udmeldt efter vil optræde på listen som værende på skolen pr , da udmeldelsen ligger efter tællingsperioden ( til ).

12 Under udmeldelsesdatoen findes feltet:. Dette skal være udfyldt for alle elever, der er udmeldt. Elever udmeldt fra børnehaveklasse til og med 7. klasse kan få dette felt udfyldt med: Elever udmeldt fra 8. til 10. klasse kan få dette felt udfyldt med: Kun elever i 8. til 10. kl., der er udmeldt før skoleårets afslutning bør optræde i klassen Udm. 17/18. Det medfører, at man bør for disse elever kun anvende. Nedenfor ses eksempel på en elev, der er korrekt udfyldt, og som vil optræde som værende udmeldt i tællingsperioden: Nedenfor ses eksempel på en elev, der er korrekt udfyldt, og som vil optræde som værende på skolen :

13 FANEN HISTORIK I ÅR ANDRE ELEVER Elever i klassen med klasseart (Udm.17/18) skal have fanen udfyldt svarende til det viste eksempel nedenfor: UDMELDE EN ELEV I LØBET AF ET SKOLEÅR Når en elev skal udmeldes i løbet af et skoleår anbefales følgende procedure: Under fanen anføres: udmeldelsesdato. I feltet : Her anføres for: elever i børnehaveklasser til og med 7. klasse:. elever i 8 til og med 10. kl: Under fanen : Elevens klasse ændres nu til den klasse, man har oprettet til elever, der udmeldes i løbet af året. Typisk navn for klassen vil være Udm.17/18 (for skoleåret 2017/2018). Klassen er i klasseregistret oprettet med skoleåret (altså her 2017/2018). Under fanen : Det anbefales at tjekke, om historikken for eleven er korrekt udfyldt. Se afsnittet Fanen historik i år andre elever.

14 AKTIVE KLASSER De aktive klasser er oprettet med korrekt skoleår, klasseart og klassetype. Se eksempel nedenfor: Klassetyper kan efter behov oprettes under. Her vælges ->. FANEN TIL/AFGANG AKTIVE ELEVER Elever i aktive klasser har en dato for indmeldelse: FANEN HISTORIK AKTIVE ELEVER Elever i aktive klasser har en korrekt historik. Se eksempel herpå nedenfor:

15 DANSK SOM ANDET SPROG Elever, der modtager undervisning i dansk som andet sprog, skal på fanen have følgende markeringer: I forbindelse med den nu uaktuelle indberetning af budgettal skulle man for tosprogede elever påføre et infohold med den relevante sprogkode. Dette skal ikke anvendes længere i forhold til Elevindberetningen til Danmarks Statistik. Vi har dog valgt indtil videre, at lade sprogkoderegisteret under infohold og muligheden for at anvende infohold, der oprettes med sprogkode stå åben. Herved kan skoler bruge systemet internt.

16 SENDE ELEVDATA TIL DANMARKS STATISTIK Elevindberetningen kan sendes direkte til Danmarks Statistik. Indberetningen foretages under -> Udskrifter/ ( ) -> ->. Nu ses følgende skærmbillede: Felterne navn og mail-adresse for kontaktperson udfyldes. Kontaktpersonen vil typisk være den aktuelle bruger af DSA-Elev og dennes mail-adresse. Herefter ses følgende skærmbillede: Indberetningen sendes til Danmarks Statistik ved blot at trykke på knappen. Inden elevdata sendes kan det anbefales, at trykke på knappen for at udskrivekontrollister, så man kan se, hvilke data, der indberettes. Listerne er kun til intern brug.

17 Inden elevindberetningen sendes eller udskrifter dannes foretages et check af eleverne. I denne forbindelse kan fremkomme følgende: Gennemgå listen og se, om det omhandler elever, der bør være med i indberetningen. I givet fald bør eleverne tilrettes efter de anvisninger, som beskrevet i afsnittene ovenfor. Når elevdata er OK sendes indberetningen ved at trykke på knappen. Nu ses følgende: Som afslutning vises til slut følgende og indberetningen til Danmarks Statistik er gennemført:

18

Indberetning 5. september 2017

Indberetning 5. september 2017 Indberetning 5. september 2017 Denne vejledning er til brug i forbindelse med De frie Grundskolers elektroniske elevindberetning pr. 5. september 2017 til Undervisningsministeriet. Fra den 5. september

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse.

kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse. Udskrifter Via knappen kan rapporter udskrives på skærm eller printer. Idet der klikkes på knappen, startes en guide opbygget af en række dialogbokse. Nedenfor er de første valgmuligheder i guidenes dialogbokse

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM Maj 2019 Version 02 2019 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private

Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private Indberetning via Virk: Grundskoler, offentlige og private Indhold Sådan finder du blanketten... 2 Generelle oplysninger om blanketten... 3 Så går vi i gang!... 5 Hjælp os til at blive bedre!... 11 Bilag

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2017 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 6 Indhold SKOLER

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Styrelsen for It og Læring. Vejledning til indtastning af elevoplysninger i forbindelse med:

Styrelsen for It og Læring. Vejledning til indtastning af elevoplysninger i forbindelse med: Styrelsen for It og Læring Vejledning til indtastning af elevoplysninger i forbindelse med: Indberetning af elevoplysninger for grundskoler pr. 5. september 2015 Side 2 af 11 Indhold 1. PRAKTISKE INFORMATIONER:...

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning. Vejledning. Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015

Vejledning. Vejledning. Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015 Vejledning Grundskoleindberetning til UVM Frie Grundskoler 2015 Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning til UVM, 2015 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler, efterskoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud & frie fagskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for... 1 efterskoler,

Læs mere

OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008

OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008 OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008 Denne vejledning beskriver installation af opdatering, nyheder og ændringer som skal bruges fra og med 1. januar 2009. Det er derfor meget vigtigt at du

Læs mere

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio VEJLEDNING GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Frie Grundskoler Trio Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2018 vha. Trio version 2.14. Inden du indberetter Inden du indsender dine data fra Trio,

Læs mere

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul til Borgeronline Statistikmodul Statistikmodul April 2009 publiceret: Juni 2009 rettet: Juli 2009 Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Tlf. 9620 6666 dafolo@dafolo.dk www.dafolo.dk Support: deb@dafolo.dk Log

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Grundskoleindberetning 2019

Grundskoleindberetning 2019 VEJLEDNING Trio Grundskoleindberetning 2019 Frie Grundskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2019 vha. Trio version 2.16. Inden du indberetter Inden du indsender dine data fra Trio,

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen.

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. Skriv Brugernavn og Adgangskode Skolen kan have modtaget flere brugernavne/adgangskoder til forskellige indberetningstyper.

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

Bruger manual Administrator Psupport

Bruger manual Administrator Psupport Bruger manual Administrator Psupport Side 1 af 47 Indholdsfortegnelse Log-on til systemet.... 4 Månedsskema... 5 Tilføj fraværsdag/periode... 5 Ændre/Slet en fraværsdag/periode... 6 Print af månedsskema

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Økonomi- og Planlægning Budgetkontor

Økonomi- og Planlægning Budgetkontor Konverter faktura og sammenlægning af fakturalinjer I IndFak har du mulighed for at sammenlægge fakturalinjer og herved sikrer en mere effektiv fakturahåndtering. Du har kun mulighed for at sammenlægge

Læs mere

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Undervisningsministeriet Controllerkontoret Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Version 3.0 af 11. marts 2010 side 1 af 8 1. Brugernavn, kodeord og login Institutionen modtager via e-mail

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at udføre funktionen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at klikke på knappen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/.

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/. Bilag 2 VEJLEDNING I BRUGERADMINISTRATION PÅ SKI.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Brugeradministrations portal...1 3. Oprette brugere...2 3.1 Forud oprettede brugere...2 Slet forhåndsoprettede

Læs mere

Bruger manual Administrator Psupport

Bruger manual Administrator Psupport Bruger manual Administrator Psupport Side 1 af 50 Indholdsfortegnelse Log-on til systemet.... 4 Månedsskema... 5 Tilføj fraværsdag/periode... 5 Ændre/Slet en fraværsdag/periode... 6 Vis Print... 7 Fraværs

Læs mere

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne STIL Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skolerne Grundskolekarakterer 2015 Side 2 af 7 Indhold PRAKTISK:... 3 Hvilken indberetning handler det om?... 3 Hvilke skoler er omfattet af indberetningen?...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Vejledning TEA. Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever

Vejledning TEA. Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever TEA Sådan registrerer du særlige undervisningstiltag på elever 1 Hvorfor indberette undervisningstiltag på eleverne? Som udgangspunkt skal alle særlige undervisningstiltag indberettes i din TEA dvs. specialundervisningstiltag,

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler INDHOLD Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på systemet... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

MBUFs medlemssystem. http://medlemlive.dev.churchit.dk/index.php?id=324

MBUFs medlemssystem. http://medlemlive.dev.churchit.dk/index.php?id=324 MBUFs medlemssystem Adgang og login Adgang fås via følgende hjemmeside: http://medlemlive.dev.churchit.dk/index.php?id=324 Når du kommer ind på siden, indtast brugernavn og adgangskode: Arbejdsgangen er

Læs mere

UVpraktik Brugermanual

UVpraktik Brugermanual UVpraktik Brugermanual 1 Indhold UVpraktik formål og anvendelse... 3 Log ind i UVpraktik... 4 Dataindlæsning i UVpraktik... 7 Nyttige genveje i UVpraktik... 8 Indhold af menuer... 9 Sorter... 9 Kartoteker...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Grundskoleindberetning 2019

Grundskoleindberetning 2019 VEJLEDNING Trio Grundskoleindberetning 2019 Folkeskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2019 vha. Trio version 2.16. STIL har fastsat opgørelsesdatoen til 5. september 2019. Det

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler... 1 Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper...

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio

VEJLEDNING. GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio VEJLEDNING GRUNDSKOLEINDBERETNING 2018 Folkeskoler Trio Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2018 vha. Trio version 2.14. STIL har fastsat opgørelsesdatoen til 5. september 2018. Det

Læs mere

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning 1 Indholdsfortegnelse 1 At logge på EG Bolig Web 3 2 Menupunktet Standard 4 3 Menupunktet økonomi 4 o 3.1 Finansudskrifter 5 4 Menupunktet Lejer 8 o 4.1 Lejerkartotek

Læs mere

NB! Erstatning, kræver at der er aktiveret beholdningsadvarsel (i Salgsopsætning).

NB! Erstatning, kræver at der er aktiveret beholdningsadvarsel (i Salgsopsætning). Erstatningsvarer Erstatningsvarer kan anvendes til at kæde flere varenumre sammen, således at varenumre, der kan anvendes til at erstatte hinanden, kan fremvises i salgsøjeblikket, f.eks. hvis beholdningen

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 13. februar 2017 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

NB! Erstatning, kræver at der er aktiveret beholdningsadvarsel (i Salgsopsætning).

NB! Erstatning, kræver at der er aktiveret beholdningsadvarsel (i Salgsopsætning). Erstatningsvarer Erstatningsvarer kan anvendes til at kæde flere varenumre sammen, således at varenumre, der kan anvendes til at erstatte hinanden, kan fremvises i salgsøjeblikket, f.eks. hvis beholdningen

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den/de forælder/forældre, som

Læs mere

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Frie Grundskoler Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2016 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version 1.69. I Trio

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Søren Christian Nissen

Søren Christian Nissen Fraværsprotokol Søren Christian Nissen www.sc-nissen.dk e-mail: sc.nissen@sc-nissen.dk Fraværsprotokol version 5.5-22-08-2010 Adobe InDesign CS4 2 Indholdsfortegnelse Makroer...3 Ændre makrosikkerhed...3

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvad skal jeg bruge før jeg kan registrere? 2 Hvad skal registreres? 3 Login til registrering 4

Læs mere

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne.

Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. Vejledning til brug for elektronisk indberetning af kvartalsopgørelser fra produktionsskolerne. 1. Log på systemet Indberetningsvinduerne tilgås direkte på adressen: https://indb.stil.dk/pls/pilot/!indb.menu

Læs mere

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til sekretær Du kan på din skole anvende KMD Educa SMS på fravær, når modulet er tilkøbt, og når skolen i forvejen har tilkøbt KMD Educa Fravær og/eller

Læs mere

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Vejledning til tilmeldingssystem for Grupper til E2014 The Vikings strike back Side 1 af 14 Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Denne vejledning kan bruges når en gruppe skal

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016

Vejledning. Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Vejledning Grundskoleindberetning 2016 Indberetning Du kan få hjælp til Grundskoleindberetning 2016 vha. Trio. Dette er kun gældende for skoler på OK15 og fra Trio version 1.69. I Trio kan du danne en

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

KMD Skoleindskrivning

KMD Skoleindskrivning KMD Skoleindskrivning Vejledning til forældre Log på Skoleindskrivning Det er kun samboende forældre, der kan indskrive deres barn via KMD Skoleindskrivning. Dvs. det er kun den forælder, som bor sammen

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Brugervejledning. Aftalesystemet

Brugervejledning. Aftalesystemet Brugervejledning Aftalesystemet Revideret den 01.08.2013 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan logger jeg på?... 2 1.1 Login... 2 1.2 Startside... 2 1.3 Brugernavn og Kodeord... 2 1.4 Glemt kodeord... 2 1.5 Skift

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere

Introduktion til TEA forvaltning

Introduktion til TEA forvaltning VEJLEDNING Introduktion til TEA forvaltning TEA Indhold [Indsæt indholdsfortegnelse på samme måde som her nedenfor] Baggrund... 4 Opstart af programmet... 4 System... 4 Indstillinger... 4 Skoleoplysninger...

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

Teknisk vejledning til system-til-system overførsel

Teknisk vejledning til system-til-system overførsel Teknisk vejledning til system-til-system overførsel Vedrørende: Skrevet af: Indberetning af elevfravær til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling STIL Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE -

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - INTRODUKTION TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW På nuværende tidspunkt består systemet af 26 blanketter, der er placeret i 7 kategorier - se nedenfor.

Læs mere

VEJLEDNING. TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring)

VEJLEDNING. TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring) VEJLEDNING TABULEX TRIO Indberetning af kompetencedækning i folkeskolen 2017 (Styrelsen for IT og Læring) Vejledning Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen (Styrelsen for It og Læring) side 2

Læs mere

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet 1 1. INDLEDNING 3 2. HVEM KAN ANMODE OM DRIFTSLIGNENDE TILSKUD 3 3. KRAV TIL ANMODNINGENS FORM OG INDHOLD 3 4. DET ELEKTRONISKE

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2010 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie Grundskoler Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning til skemaer (A-C, Cc, F

Læs mere

Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017

Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017 Nyt skoleår i SkoleIntra Vejledning 2017 Side 2 Indhold Indledning... 3 Klargøring til nyt skoleår... 3 Kommende 0.-klasser... 3 Team... 3 Oprettelse af nyt team... 3 Massekopiering af team... 3 Kopiering

Læs mere

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes

Tidsfrister: Senest 10. september 2012 skal skolerne have sendt skema A til kommunernes Til de Frie grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Vejledning til skemaer (A-C,

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Version 2010.02 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in 4 Vedligeholdelse af stamoplysninger

Læs mere

Guide til medlemskartoteket

Guide til medlemskartoteket Guide til medlemskartoteket Bliv klogere på Í Redigerer af foreningens medlemmer Í Oprettelse af nye medlemmer Í Udtræk af medlemslister Í Registrering af ansvarsområder Í Indberetning Í Kontingentsatser

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen

Vejledning i brug af Foreningsportalen Vejledning i brug af Foreningsportalen ved ansøgning om deltagertilskud 2009 rettelser i oplysninger ved ansøgning om andre tilskud Denne vejledning viser, hvordan foreninger kan søge deltagertilskud digitalt.

Læs mere

Vejledning Statistik

Vejledning Statistik Vejledning Statistik Opdateret 3. september 2014 Indhold Indledning... 3 Andre overenskomster!... 4 Timebudget eller Aktiviteter... 4 1. Timebudget:... 5 2. Lærerens aktiviteter:... 5 Hold... 7 Elever...

Læs mere

Attachments: Fælles brev fra Undervisningsministeriet og KL til skolechefer - juni 2017.pdf

Attachments: Fælles brev fra Undervisningsministeriet og KL til skolechefer - juni 2017.pdf From: Per Viggo Larsen Sent: 26 Jun 2017 09:43:03 +0200 To: Anja Block Olsen Subject: VS: Brev fra Undervisningsministeriet og KL om data for klassestørrelser Attachments: Fælles brev fra Undervisningsministeriet

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

Christiansholms Tennis Klub Kassereren Mosehøjvej 12A 2920 Charlottenlund

Christiansholms Tennis Klub Kassereren Mosehøjvej 12A 2920 Charlottenlund Kære Tennis interesserede Oprettelse af profil og betaling af bane såvel som booking af bane sker på Klubbens hjemmeside. Vi har nedenfor lavet en grundig instruktion i, hvorledes du opretter profil, indbetaler

Læs mere

HåndOffice Spillerflytninger

HåndOffice Spillerflytninger HåndOffice Spillerflytninger Spillerflytninger... 3 Spilleranmodning... 3 Spillerfrigivelse... 7 Tidligere data... 11 Spiller data... 11 Spillercertifikat... 12 Side 2 af 13 Spillerflytninger Spillerflytninger

Læs mere

1. Løntræk for arbejdsgiver

1. Løntræk for arbejdsgiver 1. Løntræk for arbejdsgiver 1.1 Login på hjemmesiden Man kan logge sig på via Skattestyrelsens hjemmeside www.aka.gl (under Inddrivelsesmyndigheden) eller direkte på https://sulinal.gh.gl. Når man går

Læs mere

Tabulex TEA-Privat Venteliste

Tabulex TEA-Privat Venteliste Tabulex TEA-Privat Venteliste Introduktion På ventelisten har du et overblik over potentielle, kommende elever. Med få tast er eleven på ventelisten til det ønskede skoleår med egne oplysninger samt forældreoplysninger.

Læs mere

I DSM omtales dette som Intrastat rapportering. Kundens eller leverandørens landekode Varens brugstarifnummer Varens nettovægt Transaktionsarten

I DSM omtales dette som Intrastat rapportering. Kundens eller leverandørens landekode Varens brugstarifnummer Varens nettovægt Transaktionsarten Intrastat Alle virksomheder i EU skal rapportere deres handel med andre EUlande. I Danmark skal bevægelsen af varer rapporteres til statistikmyndighederne hver måned, og rapporten skal indleveres til skattemyndighederne.

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere