SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde"

Transkript

1 SPØRGERAMME til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde

2 INTRODUKTION I din organisation er det sandsynligt, at I allerede har spørgerammer eller protokoller som I følger, når I har en dialog med kunden, mødeejeren selv eller en repræsentant om det møde I planlægger. I forhold til det I har i forvejen, som du skal holde dig indenfor, er dette værktøj et supplement. Det kan støtte dig i effektivt at hjælpe kunden hen mod det mødedesign som giver størst udbytte i forhold til mødeejerens hensigt og formåen. Du bliver hjulpet til at stille en række spørgsmål der gør det tydeligt, at kunden har noget at vinde ved at lytte og tænke; det er ikke for at være besværlig, og det er hverken fordi du er bedrevidende eller nyfigen. Når du får lov at hjælpe, bliver kundens møde bedre for ejeren, deltagerne og leverandører, og så er der større chance for at I har noget at tale videre om næste gang. Undervejs i dialogen kan det være at bolden gives videre, både hos kunden og hos jer selv, fra de mennesker som indleder dialogen til dem, der reelt mødes. Det er under alle omstændigheder afgørende, at den viden som samles op i processen, også gør det. Læs også værktøjet om videndeling. Omkring dig sidder andre med samme udfordringer i at få hul på dialogen hvis kunden i den anden ende ikke selv har svarene, ikke kan eller vil tale udover stole og borde, eller har andre indvendinger. TILGANG Nedenfor møder du en spørgeramme bygget op af et 2 * 2 skema, dvs. fire felter som du kan følge som vi har foreslået det, eller som det passer dig. Det er et værktøj som du kan bruge til at designe mødet i bredere forstand end alene at afklare de fysiske rammer. Mødets formål er vigtigere end mødets størrelse, av-specifikationer etc., men for at hjælpe dig i gang med at etablere en kontakt og en relation i samtalen, foreslår vi at du starter med at finde ud af hvem du har i den anden ende: Felt I lader dig varme op og kommer i gang. Felt II handler om hvorfor mødet holdes i det hele taget, og (dér tager du fat på en 360 graders rådgivning og tilbyder medejerskab). Hvor meget du kan lov og lejlighed til at udfordre kunden, dvs. spørge ind til og lade ham inspirere til nye overvejelser, designtanker og overveje elementer på mødet som ikke var med i udgangspunktet, afhænger af din samtalepartners behov og erfaring. I Felt III og Felt IV stiller du dels de spørgsmål der lader dig skræddersy mødet, dels udvidende spørgsmål som giver din samtalepartner anledning til nye overvejelser og oplagte forbedringer af mødet. Se oversigten længere nede.

3 I Behovsafdækning (og erfaringsafklaring) Her er det at du har mulighed for at komme i gang med dialogen og få aflæst hvor erfaren en person du har i den anden ende. Den samtale og dialog I begynder her, er betydende for det udbytte som både mødeejeren, deltagerne og øvrige involverede (ikke mindst venue) får. Tal om behov. Tal om erfaringer. Her er eksempler på spørgsmål som kan få dialogen i gang: Hvad er dine erfaringer med lignende møder? Hvilke udfordringer har du med lignende møder? Hvordan plejer I at afholde denne slags møder? Hvem er involveret i planlægningen og afholdelsen af dette møde? Hvor stort et møde taler vi om? Hvordan hænger dette møde sammen med andre møder eller aktiviteter hos dig? Lad kunden forstå at du nu gerne vil stille et par spørgsmål til mødets reelle formål og det ønskede udbytte. Du gør det ikke for at blande dig unødigt, men fordi vi ved, at det kan give øget udbytte hele vejen i mødets værdikæde. II Mødets formål ønsket udbytte Denne spørgeramme er en tilføjelse til hvad I måtte have allerede fordi vi fokuserer på det ønskede udbytte og direkte herudfra taler om design og flow på mødet. Her er eksempler på spørgsmål som bør overbevise kunden om, at du har noget at byde på; det afgørende er ikke at stille dem alle, men starte (eller sætte yderligere skub i) en overvejelse i den anden ende: Hvad er formålet med mødet? Hvilken slags møde taler vi om? Hvor veldefineret er det ønskede udbytte? For hvem? Hvis du skal prioritere det at være sammen i forhold til at nå frem til beslutninger eller at få faglig inspiration og viden, hvad er så relevant, og hvad er vigtigst? I hvor høj grad kender deltagerne og indholdsleverandører (talere o.a.) hinanden i forvejen? Hvad er det meningen at mødeejeren og deltagerne skal gøre efter mødet? Umiddelbart efter såvel som i tiden fremover?

4 Afhængig af hvad kunden svarer på, vil du have mulighed for at prikke til kunden i forskellig grad. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og ikke presser på hvis personen i den anden ende ikke selv kan svare, eller ikke selv har lyst til at gå videre i sin egen organisation for at finde svarene. I det tilfælde kan du tilbyde at hjælpe dit vigtigste argument dér er som følger: Må jeg have lov at hjælpe? Jeg kan sende dig argumenter for at en række overvejelser kan øge jeres udbytte, eller jeg kan selv kontakte din chef/den ansvarlige/mødeejeren fordi jeg har dokumentationen på plads i forhold til Return On Investment på møder. III Mødets kendetegn og design Selv om kunden ikke vil udfordres, har du en række spørgsmål som understøtter at det planlagte møde har enkelthed, funktionalitet og høj kvalitet som kendetegn. Det handler om ydre rammer, omgivelser, teknologi og forplejning, og det er væsentligt for at skabe involvering og et godt tilfredsheds- og læringsmiljø. Her er eksempler på spørgsmål hvor du beder din samtalepartner om at sige noget, men sådan at du kan præsentere netop de tilbud I har som vil underbygge det ønskede udbytte af mødet: [og hvor tingene i de firkantede paranteser er lokale tilbud du selv kender bedst]: Jeg har et par forslag til et lokale for jeres møde, hvor I kan udnytte [fx lyset fra haven, udgang til terrassen, de store vægge hvor I kan skrive og arbejde uden begrænsninger etc.]; hvordan har du tænkt at I vil bruge lokalerne? (Skal jeg give et bud?) I forhold til hvad du har fortalt, vil jeg mene, at en tekniker er vigtig på dagen, så I ikke [mister forbindelsen med dem af jeres deltagere, som er med via video/telefon]; hvordan arbejder I med involvering og tilstedeværelser? (Vil du høre mit forslag?) Til møder som det du har fortalt om, har vi gode erfaringer med [grøn buffet frem for traditionel servering i restauranten, at udskifte morgenbrødet med rugbrødscookies der giver langtidseffektiv energi etc.]; hvad er vigtigt for dig i forhold til? Som sagt er det afgørende at kunden ikke føler sig presset ud hvor han bliver udfordret. Dine spørgsmål inviterer derfor alle sammen til at du får lov til at fortælle mere.

5 IV Vi tager ansvar [De områder kunden gerne vil udfordres] I jeres dialog vil du på nuværende tidspunkt have overbevist kunden om, at du ikke blot er ude på at sælge mere, men rent faktisk spørger ud fra en reel interesse i et oplevet merudbytte hos kunden. Nu har du mulighed for at stille en række spørgsmål som giver anledning til nye overvejelser og oplagte forbedringer. Udgangspunktet er at vi har viden om, hvordan man lærer bedst på møder af forskellig slags, hvordan interaktion mellem mødedeltagere er en del af mødets design og vigtigt for den adfærds- eller holdningsændring som mødet skal føre til. Ét område hvor vi i Danmark traditionelt har været langt fremme, er de grønne elementer: Vi kan ikke hvile på laurbærrene, men du kan bruge det i din dialog. Her er eksempler på spørgsmål der understøtter dette: Vores erfaring siger os, at hvis jeres deltagere oplever at være involveret før mødet, øges deres tilfredshed på mødet og dermed deres lyst til at interagere med andre, deltagere, værter og indholdsleverandører. Hvordan har du tænkt at ville gøre det? Det kernebudskab som I ønsker at jeres deltagere tager med sig hjem fra mødet, hvordan har I tænkt at det skal sikres? Vi har erfarne rådgivere og facilitatorer som kan øge den transfer og forankring som vil hjælpe jer i mål; hvordan kan vi hjælpe jer bedst muligt med det? Omkring [vores venue] har vi en række lokale leverandører af [fødevarer, drikkevarer, udflugtsmål som er relevante for mødet e.a.]; hvad er det vigtigt for dig at vi giver dine deltagere med hjem? Vi ved at mødet i højere grad bliver husket for noget positivt hvis I bringer deltagerne uden for selve mødelokalet undervejs; lad mig fortælle hvad vi kan tilbyde, så kan du fortælle hvordan du har tænkt at I vil opnå det hos os? Hvordan har I tænkt jer at rejse til og fra mødet? Hvad tænker du i forhold til at I kan sætte et grønt, bæredygtigt aftryk, på vej til, på eller hjem fra mødet? På nuværende tidspunkt har du hele tiden med respekt for egne spørgerammer og for kundens behov og erfaring talt om rammer og udbytte, processer og design. Du kan være sikker på at det møde I har foran jer, bliver bedre overvejet, planlagt og designet, og bedre afholdt end hvis du ikke havde gjort det. Allerede derfor har den tid du har brugt på det, været det hele værd. SKABELONER Brug fx en skabelon som den her viste: Samtaler bliver altid mere levende og føles mindre begrænsende hvis begge parter taler frit og uden blot at følge en skabelon. Jo før du får dine egne stikord og vaner arbejdet ind i din måde at gøre det på, jo bedre.

6 Meetovation spørgeramme - dialogen med kunden I. vante rammer Hvad er dine erfaringer med lignende møder? Hvilke udfordringer har du med lignende møder? Hvordan plejer I at afholde denne slags møder? Hvem er involveret i planlægningen og afholdelsen af dette møde? Hvor stort et møde taler vi om? Hvordan hænger dette møde sammen med andre møder eller aktiviteter hos dig? II. hvorfor? Hvad er formålet med mødet? Er det et beslutningsmøde, er det primært socialt, en fejring, et arbejdsmøde i en proces, undervisning eller andet? Hvilken slags møde taler vi om? Hvor veldefineret er det ønskede udbytte? For hvem? Hvis du skal prioritere det at være sammen i forhold til at nå frem til beslutninger eller at få faglig inspiration og viden, hvad er så relevant, og hvad er vigtigst? I hvor høj grad kender deltagerne og indholdsleverandører (talere o.a.) hinanden i forvejen? Hvad er det meningen at mødeejeren og deltagerne skal gøre efter mødet? Umiddelbart efter såvel som i tiden fremover? III. vi udfordrer ikke Jeg har et par forslag til et lokale for jeres møde, hvor I kan udnytte [fx lyset fra haven, udgang til terrassen, de store vægge hvor I kan skrive og arbejde uden begrænsninger etc.]; hvordan har du tænkt at I vil bruge lokalerne? (Skal jeg give et bud?) I forhold til hvad du har fortalt, vil jeg mene, at en tekniker er vigtig på dagen, så I ikke [mister forbindelsen med dem af jeres deltagere, som er med via video/telefon]; hvordan arbejder I med involvering og tilstedeværelser? (Vil du høre mit forslag?) Til møder som det du har fortalt om, har vi gode erfaringer med [grøn buffet frem for traditionel servering i restauranten, at udskifte morgenbrødet med rugbrødscookies der giver langtidseffektiv energi etc.]; hvad er vigtigt for dig i forhold til? IV. vi udfordrer Vores erfaring siger os, at hvis jeres deltagere oplever at være involveret før mødet, øges deres tilfredshed på mødet og dermed deres lyst til at interagere med andre, deltagere, værter og indholdsleverandører. Hvordan har du tænkt at ville gøre det? Det kernebudskab som I ønsker at jeres deltagere tager med sig hjem fra mødet, hvordan har I tænkt at det skal sikres? Vi har erfarne rådgivere og facilitatorer som kan øge den transfer og forankring som vil hjælpe jer i mål; hvordan kan vi hjælpe jer bedst muligt med det? Omkring [vores venue] har vi en række lokale leverandører af [fødevarer, øl/vin/drikkevarer, udflugtsmål som er relevante for mødet e.a.]; hvad er det vigtigt for dig at vi giver dine deltagere med hjem? Vi ved at mødet i højere grad bliver husket for noget positivt hvis I bringer deltagerne uden for selve mødelokalet undervejs; lad mig fortælle hvad vi kan tilbyde, så kan du fortælle hvordan du har tænkt at I vil opnå det hos os? Hvordan har I tænkt jer at rejse til og fra mødet? Hvad tænker du i forhold til at I kan sætte et grønt, bæredygtigt aftryk, på vej til, på eller hjem fra mødet?

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI VÆRKTØJ til formulering af mål og opgørelse af ROI INTRODUKTION Hvis ikke vi formulerer et mål, vil vi aldrig kunne opgøre hvor langt vi når på vores møder. Og så kan vi ikke retfærdiggøre den investering

Læs mere

METODER. til intern videndeling. - dokument til download

METODER. til intern videndeling. - dokument til download METODER til intern videndeling - dokument til download VIDENDELING HVORFOR NU DET? Om forskellen på information og viden kan der siges meget. Ganske kort er én definition at viden er information som fører

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

dig selv og dine klassekammerater

dig selv og dine klassekammerater Tro på dig selv og dine klassekammerater Øvelser til 4. 6. klasse 6 1 Hvad vil det sige at tro på sig selv? Særlig tre temaer i klassefællesskabet er interessante, når vi skal beskæftige os med elevernes

Læs mere

Arbejdsmiljøkortet som brikker

Arbejdsmiljøkortet som brikker Arbejdsmiljøkortet som brikker De næste 6 sider er udklipningsark til brug for mødeledere på kortlægnings workshop. Du kan med fordel hente en print version i A4-format fra www.nfa.dk/sam eller kopiere

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Corporate Communication

Corporate Communication Corporate Communication Uddrag af artikel trykt i Corporate Communication. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks

Læs mere

Interviewteknik. Gode råd om interviewteknik

Interviewteknik. Gode råd om interviewteknik Interviewteknik En vigtig del af et kundemøde er de spørgsmål, som du stiller. For at få det bedste ud af dine kundemøder skal du kombinere tre elementer: 6. Start ikke med at sælge: Definér behov. Kom

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen?

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Udgangspunktet for at bruge en erhvervspsykologisk test bør være, at de implicerede parter ønsker at lære noget nyt i

Læs mere

Praktiske værktøjer til

Praktiske værktøjer til Praktiske værktøjer til At forberede det konstruktive møde At lede mødet situationsbestemt At arbejde med forståelige dagsordener, der gør det muligt at være aktiv mødedeltager At være klædt på til at

Læs mere

Praktiske værktøjer til

Praktiske værktøjer til Praktiske værktøjer til At forberede det konstruktive møde At lede mødet situationsbestemt At arbejde med forståelige dagsordener, der gør det muligt at være aktiv mødedeltager At være klædt på til at

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Vil du styrke andre i at opnå resultater med en coachinguddannelse? Læs hvad deltagerne siger om AS3 Transitions coachinguddannelse

Vil du styrke andre i at opnå resultater med en coachinguddannelse? Læs hvad deltagerne siger om AS3 Transitions coachinguddannelse Vil du styrke andre i at opnå resultater med en coachinguddannelse? Læs hvad deltagerne siger om AS3 Transitions coachinguddannelse 1 Du kan gøre en forskel som coach AS3 Transition udbyder i samarbejde

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 Hvad skal du bruge: Spilleplade, Handlekort, Problemskyer, Kategori-ark i fire farver. Deמּe ligger på bordet, når du kommer. Sørg gerne for at

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted Afdeling: Malurt Udfyldt af gruppe: Græsrødder Dato: 20-2-2106 SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper.

Læs mere

ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU

ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU ARBEJDSVISION for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri integreret forskning, uddannelse og klinik attraktivt arbejdsmiljø innovative processer

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET!

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET! Ressourcer 1 fælles spilleplade som facilitator styrer. Helst stor. 1 spilleplade til hver deltager i A4. 32 brikker til stor spilleplade eller 32 kortnåle til A4/A3 på pap. 3 flag 3-5 hoveder - gerne

Læs mere

10 bud for dig som sælger

10 bud for dig som sælger 10 bud for dig som sælger 1. Dit ansvar Hvad enten du arbejder som montør eller har mere administrativt arbejde, har du et ansvar for, at kunderne får en optimal behandling, der fører til, at du afdækker

Læs mere

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri sådan kommer du godt i gang FÅ DE BEDSTE RESULTATER TIL TIDEN Har du lyst til at: At forbedre dine faglige kompetencer? Mindske fejl og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvordan Logbogen skal bruges Faneblad 1: Processens udvælgelse og navn Faneblad 1: s. 7-8

Indholdsfortegnelse. Hvordan Logbogen skal bruges Faneblad 1: Processens udvælgelse og navn Faneblad 1: s. 7-8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvordan Logbogen skal bruges Faneblad 1: Processens udvælgelse og navn Faneblad 1: s. 7-8 Forberedelse af forbedringerne Faneblad 2: s. 9-17 Analyse og re-design

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Feedback værktøjer. Skab arbejdsglæde. - en drejebog til mødelederen

Feedback værktøjer. Skab arbejdsglæde. - en drejebog til mødelederen Feedback værktøjer Skab arbejdsglæde - en drejebog til mødelederen Fakta om metoden Mål: Varighed: Deltagere: At fokusere på, hvad der skaber arbejdsglæde og finde frem til, hvordan I kan udvikle den sammen

Læs mere

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012 BYENS MØDE Inspirationshæfte Severin Seminar, maj 2012 1 Dette lille hæfte samler et par af de modeller og skabeloner, som vi har brugt på Byens Møde på Severin Seminaret. Den skal gøre det let for dig

Læs mere

BEDRE BØRNEMILJØ 0-6 år. Skab rum der virker

BEDRE BØRNEMILJØ 0-6 år. Skab rum der virker BEDRE BØRNEMILJØ 0-6 år Skab rum der virker Hvad skal vi bruge værktøjet til? Værktøjet hjælper jer med at få et rum til at virke efter hensigten. Gennem tre lette trin sammentænkes rummets funktion, indretning

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder?

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder? Hvordan håndteres den svære samtale i mindre virksomheder? 1. Den svære samtale 2. Forberedelse til samtalen 3. Afholdelse af selve samtalen 4. Skabelon til afholdelse af samtalen 5. Opfølgning på samtalen

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Thomas Buhelt (TMB) - Hotel- og Restaurantskolen Jesper Poulsen (JP) - Dansk Erhverv

Thomas Buhelt (TMB) - Hotel- og Restaurantskolen Jesper Poulsen (JP) - Dansk Erhverv Referat fra møde i det lokaleuddannelsesudvalg - TJENERE onsdag 13. februar 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: David Patrick Skriver (DPS) - 3F Thilde Maarbjerg

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND 18 Børnecoaching Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune Forståelse af sig selv og andre BAGGRUND Kort om metoden

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND VORES PERSONALEPOLITIK Guide BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Introduktion En personalepolitik kan laves på mange måder, men den bedste personalepolitik skabes, når alle i institutionen bliver

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Samarbejde. Skab arbejdsglæde. En drejebog til mødelederen. Forbedringsafdelingen

Samarbejde. Skab arbejdsglæde. En drejebog til mødelederen. Forbedringsafdelingen Samarbejde Skab arbejdsglæde Forbedringsafdelingen En drejebog til mødelederen Fakta om metoden Mål: Varighed: Deltagere: Mødeleder: Mødets form: Mødelokale: At fokusere på, hvad der skaber arbejdsglæde

Læs mere

Vejledning til brug af Vores literacymiljø et samtalebaseret redskab til teamsamtaler

Vejledning til brug af Vores literacymiljø et samtalebaseret redskab til teamsamtaler Vejledning til brug af Vores literacymiljø et samtalebaseret redskab til teamsamtaler Vores literacymiljø er et redskab, der inviterer jer i indskolingsteamet til at iagttage og samtale om det literacymiljø,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Skab interesse, dialog og internalisering for. Ledelseskommissionens anbefalinger

Skab interesse, dialog og internalisering for. Ledelseskommissionens anbefalinger Skab interesse, dialog og internalisering for Ledelseskommissionens anbefalinger Skrevet af Mette Berner og Michael Meinhardt Skab interesse og internalisering for Ledelseskommissionens anbefalinger Tirsdag

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kontaktcentret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kontaktcentret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Kontaktcentret Hvad er vigtigt for kunderne, for en positiv oplevelse af kontakten til Kundeservice? RECORDIT: Selv om det er medarbejdernes kompetencer, der

Læs mere

Scleroseforeningens netværksgrupper. Hvordan kommer du i gang med en netværksgruppe?

Scleroseforeningens netværksgrupper. Hvordan kommer du i gang med en netværksgruppe? Scleroseforeningens netværksgrupper Scleroseforeningens netværksgrupper er grupper, hvis deltagere enten selv har sclerose eller er pårørende. En netværksgruppe er et fællesskab, hvor man kan dele de oplevelser

Læs mere

Stressmetoden A.K.T.I.V

Stressmetoden A.K.T.I.V Stressmetoden A.K.T.I.V Ekspertmodellen til din vej ud af stress Har du ligesom så mange andre fået stress? Føler du dig ofte stresset og har svært ved, at få din dagligdag til at hænge sammen? Har du

Læs mere

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Til møde i MED-Hovedudvalget den 4. oktober 2016 Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Alle pakker realiseres på en måde, der understøtter det fremmende perspektiv på arbejdsmiljøindsatsen

Læs mere

Anderledes Mødeoplevelser - en videreudvikling af Meetovator uddannelsen

Anderledes Mødeoplevelser - en videreudvikling af Meetovator uddannelsen Vidste du, at 2 ud af 3 virksomheder efterlyser det interaktive, lærende møde? Kunderne er trætte af traditionelle møder og søger med lys og lygte efter nye måder at gennemføre deres møder, konferencer

Læs mere

Gode råd om. Intern læring. Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed. Udgivet af Dansk Handel & Service

Gode råd om. Intern læring. Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed. Udgivet af Dansk Handel & Service Gode råd om Intern læring Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed Udgivet af Dansk Handel & Service Intern læring 2006 Gode råd om Intern læring Du kan med fordel

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1:1 Samtaler 1:1 samtalerne er en af dine muligheder for at være en synlig leder og for at give dine medarbejdere kvalitetstid. Det er her, hvor I sætter jer ned sammen og hvor dine medarbejdere får din

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Lukke-øvelser til dine processer. En e-bog om at afslutte og samle op på processer

Lukke-øvelser til dine processer. En e-bog om at afslutte og samle op på processer Lukke-øvelser til dine processer En e-bog om at afslutte og samle op på processer I denne e-bog får du tre øvelser, du kan bruge, når du skal afslutte en proces. Øvelserne har til formål at opsamle idéer

Læs mere

Tænk fremad mod en succesrig fremtid.

Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Tænk fremad mod en succesrig fremtid. Essential Business Builder Program you can Der er en enorm fremdrift i de digitale printløsninger. Både printleverandører og kunder har for alvor taget de nye teknologier

Læs mere

Assertiv kommunikation

Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Mere energi og større gennemslagskraft Få dine budskaber ud - med respekt for dig selv og andre Går dit budskab nogle gange ikke igennem? Og bliver din gode

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

Lidt om salgsteknik. Forskellige veje til øget salg

Lidt om salgsteknik. Forskellige veje til øget salg Lidt om salgsteknik & Forskellige veje til øget salg Ydre faktorer: Konjunkturer Lovgivning Markedsforhold Konkurrenter Jeres ønsker om forøgelse Jeres salgsresultat Indre faktorer ( kan påvirkes) Jeres

Læs mere

MOTIVERENDE MØDER HVOR MOTIVATION OG AKTIV LÆRING ER AFGØRENDE FAKTORER

MOTIVERENDE MØDER HVOR MOTIVATION OG AKTIV LÆRING ER AFGØRENDE FAKTORER MOTIVERENDE MØDER HVOR MOTIVATION OG AKTIV LÆRING ER AFGØRENDE FAKTORER OPLEV MØDEBUDSKABET OG SKAB STØRRE VÆRDI... Comwell og CoastZone en af Danmarks største udbydere af teamudvikling og aktiv læring

Læs mere

Ny Nordisk/Langelandsk skole? Opstartsseminar 3. sept. 2012

Ny Nordisk/Langelandsk skole? Opstartsseminar 3. sept. 2012 Ny Nordisk/Langelandsk skole? Opstartsseminar 3. sept. 2012 1 Indholdsmæssige udfordringer Bedre resultater (95% målsætning mv.) Styrket effektivitet Stærkere fokus på den enkeltes resultater Inkludere

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Manual til Eksperimentarie

Manual til Eksperimentarie Manual til Eksperimentarie Formål Formålet med eksperimentariet er gensidig læring gennem at omsætte nyeste forskning/viden til praksismetoder og vinkler for interventionen med barnet. Det ønskes at sammenflette

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Tillid, åbenhed og nysgerrighed

Tillid, åbenhed og nysgerrighed Tillid, åbenhed og nysgerrighed Af kommunikationsrådgiver John Hird på vegne af kloakpartnerskabet i Aarhus Da de syv virksomheder bag kloakpartnerskabet i Aarhus indledte deres samarbejde i 2010, satte

Læs mere

Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog.

Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog. Få redskaber til at skabe god brugerservice eller kundeservice gennem en personlig og professionel dialog. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår at sætte sig ind i andre virksomheder

Læs mere

Fra aktiv lytning til Karl Tomm

Fra aktiv lytning til Karl Tomm Fra aktiv lytning til Karl Tomm Detektiven undersøger og forstår! Undersøgelse Hvad kunne du tænke dig at tale om de næste 30 minutter? Afklarende, definerende og undersøgende spørgsmål 1.Lyt 2. Stil spørgsmål

Læs mere

Resultater med langsigtet relationssalg. 02. juni 2010

Resultater med langsigtet relationssalg. 02. juni 2010 Resultater med langsigtet relationssalg 02. juni 2010 Agenda for de kommende 3 timer Min salgsparathed De psykologiske værktøjer i relationsopbygningen Elevatortalen At blive en businesspartner Relationssalg

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte.

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte. Hjælp hinanden Personalevejledning Baggrundsviden Nedenstående afsnit er en oversættelse af en kort beskrivelse af interventionen lavet af Len Bowers og slået op på facebook gruppen Safewards. Hjælpe hinanden

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Sæt dit aftryk session 1 Sådan gør du 1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Start med at fortælle kursisterne, at de i dag og i den kommende tid skal arbejde med at udtænke et projekt,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

E D U C A T I O N F A L L 2019/2020

E D U C A T I O N F A L L 2019/2020 E D U C A T I O N F A L L 2019/2020 MØD OS PÅ FACEBOOK Hair and body Care Nordic HairContrast Hårologi Waterclouds Danmark Hair and Body Care - Nutrition gruppe Hårologi Danmark MØD OS PÅ INSTAGRAM Hair

Læs mere

Toyota Kata. Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden

Toyota Kata. Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden Toyota Kata Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden 2013 Lean Akademiet - Danmark Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører:

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører: Ledelse af borger og patientforløb på tværs af sektorer Et lederudviklingsforløb for ledere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og ved Aarhus Universitetshospital Hold 1, 2014 LOGBOG Denne logbog tilhører:

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget 22-05-2018 Bilag 1: Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb "Læringscamp Gladsaxe" Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb Læringscamp

Læs mere

Skab kraft i fortællingen

Skab kraft i fortællingen Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil: - Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder. - Gøre dine ord og billeder til en del af dine medarbejderes forståelse. - Skabe

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

Coach eksempel 6. Spørgeteknik. Spørgedimension. Coachsamtale Eksempel 1. Øvrige teknikker

Coach eksempel 6. Spørgeteknik. Spørgedimension. Coachsamtale Eksempel 1. Øvrige teknikker Coach eksempel 6 Coachsamtale I de 2 følgende coacheksempler kan du dels følge et udpluk af en samtale og dels læse i kolonnerne til højre, hvilke spørgedimensioner og teknikker, der er anvendt. Vi er

Læs mere

Effektive og stressfrie arbejdsdage

Effektive og stressfrie arbejdsdage Sådan skaber du Effektive og stressfrie arbejdsdage En workbook af Dorthe Rindbo Denne workbook tilhører: INDHOLD Sådan skaber du effektive og stressfrie arbejdsdage Effektiv arbejdsdag Sådan!... 04 Trin

Læs mere

og jeg gør mig klog på.

og jeg gør mig klog på. Effektive møder og jeg gør mig klog på. Det helt utrolige ringe møde Nye krav til vores mødedisciplin Hvornår er et møde effektivt? Gode råd til at eksekvere effektive møder Er det for hulan da ikke bare

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

Tid Tema Formål Indhold/Procesværktøjer/Ansvar/Husk

Tid Tema Formål Indhold/Procesværktøjer/Ansvar/Husk UDVIKLINGSDIALOGER HOLD B FØRSTE MØDE Formål med det samlede forløb Udbytte - Du får indsigt og viden om dig som leder - Du får værktøjer til at forbedre din kommunikation og dine dialoger - Du træner

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kundeservice- og Support centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kundeservice- og Support centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Kundeservice- og Support centret God kundeservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres kundeservice, og jeres

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker

Læs mere

Forhandling som ledelsesredskab

Forhandling som ledelsesredskab Generelle overvejelser omkring forhandlinger, som du kan benytte i forbindelse med implementering af de nye arbejdstidsregler til det kommende skoleår. Forhandling som ledelsesredskab En skoleleders hverdag

Læs mere

Bordkort til at fremme den positive forældredialog på skoler

Bordkort til at fremme den positive forældredialog på skoler Bordkort til at fremme den positive forældredialog på skoler - Med fokus på den lyttende og undersøgende dialog Oplever I på jeres skole, at medarbejderne bruger meget tid på kommunikation til og med forældre

Læs mere

Forhandling, der skaber resultater

Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Giv dig selv et forspring til at nå dine forhandlingsmål Forhandling med gennemslagskraft Alt er under forandring og derfor er alt

Læs mere

Fremtidens stadepladser i Københavns kommune.

Fremtidens stadepladser i Københavns kommune. Fremtidens stadepladser i Københavns kommune. Opsamling - Dialogmøde og workshop d. 27. marts 2018, Islands Brygge Kulturhus Dialogmødets form, indhold og rammer Byliv afholdte den 27. marts 2018 et dialogmøde

Læs mere

Hvor var det nu vi kom fra?

Hvor var det nu vi kom fra? Hvor var det nu vi kom fra? Korte møder: Sidste gang arbejdede vi med den professionelle samtale samtalens faser og spørgeteknik. Hvilke refleksioner har det givet dig efterfølgende? Har du anvendt nogen

Læs mere