SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE"

Transkript

1 SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 1. JUNI 2006, KL PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN

2 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 95 Fraværende: Erik Hansen, Gert Rasmussen, Jørgen Meier Sørensen. Til behandling forelå: 93. Organisation - decentale enheder Økonomisk status for de 3 nuværende kommuner Godkendelsessager fra de 3 nuværende kommuner Godkendelse af kompetenceplaner vedrørende det sociale område samt nedsættelse af pensionsudvalg Kompetenceplaner indenfor Arbejdsmarkedsforvaltningens område Overtagelse af bro ved Klintebjerg Havn Rottebekæmpelse i NyBogense Kommune Rammeaftaler på det sociale område Ungdomsskolevirksomhed i NyBogense Kommune Folkeoplysningsområdet - "Byordning for NyBogense Kommune" Ansøgning om underskudsgaranti i forbindelse med Nytårskoncerten Godkendelse af vedtægter og takster for NyBogense Kommunale Musikskole Valg af pengeinstitut - udbud Kommunens arkiver i forbindelse med kommunesammenlægningen Tilgængelighed af bilag på hjemmesiden Orientering fra Formanden LUKKET PUNKT: Orientering fra Formanden...110

3 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Organisation - decentale enheder Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget vedtog på mødet den 6. april 2006 administrationsopbygningen på afdelingsniveau i NyBogense Kommune. Direktionen anbefaler med udgangspunkt i den vedtagne administrationsopbygning, at der på det decentrale niveau opbygges en organisation, der sikrer en enstrenget ledelse. 1. Erhvervs- og Fritidsudvalgets møde den 20. april 2006: I dag har eksempelvis bibliotekerne, ungdomsskolerne, musikskolerne og tandklinikkerne mfl. hver deres selvstændige ledelse. Det anbefales, at der på de enkelte driftsområder harmoniseres således, at der ansættes 1 leder og ikke som i dag 3 ledere. Det betyder ikke, at der dermed nedlægges afdelinger, men at der er en formel leder til varetagelse af den overordnede strategiske ledelse af driftsområdet. For Erhvervs- og Fritidsområdet anbefales en samordning efter ovenstående model for flg. institutioner: 1.) Bibliotekerne Administrationens indstilling: Det indstilles, at der på det decentrale niveau opbygges en organisation, der sikrer en enstrenget ledelse. Administrationens indstilling indstilles godkendt. 2. Familieudvalgets møde den 27. april 2006 I dag har eksempelvis bibliotekerne, ungdomsskolerne, musikskolerne og tandklinikkerne mfl. hver deres selvstændige ledelse. Det anbefales, at der på de enkelte driftsområder harmoniseres således, at der ansættes 1 leder og ikke som i dag 3 ledere. Det betyder ikke, at der dermed nedlægges afdelinger, men at der er en formel leder til varetagelse af den overordnede strategiske ledelse af driftsområdet. For Familieområdet anbefales en samordning efter ovenstående model for flg. institutioner: 1. ungdomsskolerne 2. musikskolerne 3. tandklinikkerne Administrationens indstilling: Det indstilles, at der på det decentrale niveau opbygges en organisation, der sikrer en enstrenget ledelse.

4 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 97 Familieudvalget følger Administrationen. Familieudvalget ønsker udarbejdet en oversigt og beregning over det økonomiske rationale, som en énstrenget ledelse medfører på sigt. 3. Teknik- og Miljøudvalgets møde den 20. april 2006: I dag har eksempelvis Vejafdelingerne hver deres selvstændige ledelse. Det anbefales, at der på de enkelte driftsområder harmoniseres således, at der på vejområdet ansættes 2 ledere - og på henholdsvis grønne områder, rensningsanlæg og genbrugspladser 1 leder pr. område. Notat fra den tekniske chef fremsendes til udvalgets medlemmer inden mødet. Administrationens indstilling: Det indstilles, at organisationen opbygges med ledere som ovenfor anført. Det indstilles, at indstillingen følges. 4. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10. maj 2006: Præsentation af udpegede afdelingsledere indenfor Arbejdsmarkedsforvaltningens område. Organisationsplan med oversigt over opgaver blev udleveret på mødet. Gennemgået. 5. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 10. maj 2006: Der har været nedsat en arbejdsgruppe på tværs af de tre kommuner, der har analyseret ældreområdernes opgaver og antal af borgere, der modtager hjælp fra ældreområdet. NyBogense Kommune vil fremover levere hjemmehjælp (frit valg) til ca. 960 borgere. Borgerne i Bogense og Otterup bor forholdsvis centralt i byområderne, hvorimod der er stor spredning i Søndersø. Der bor modtagere af hjemmehjælp i de gamle sogne/byområder, og hjemmehjælpsgrupperne er fysisk placeret der, så kørslen ud til borgerne minimeres. Der bor ligeledes 240 borgere i plejeboliger i NyBogense Kommune, der på nær Solgården (plejehjem i Bogense), har en plejeform, som leve- bomiljøer. Det betyder, at der er en fast normering, og beboerne er med i de daglige gøremål, i det omfang de har lyst og ressourcer til det. Social- og sundhedsforvaltning organisering Ældreområdets organisering Notat vedrørende organisering. Udvalget kan følge indstillingen, idet man dog ikke ønsker lederstilling for institutioner. Institutionslederne skal referere direkte til driftschefen indenfor Ældreområdet.

5 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 98 Udvalgenes indstillinger indstilles godkendt og at princippet om enstrenget ledelse dermed godkendes. Økonomiudvalgets indstilling godkendt, idet spørgsmålet om ledelse på vejområdet og grønne områder tilbagesendes til yderligere drøftelse i Teknik- og Miljøudvalget. 94. Økonomisk status for de 3 nuværende kommuner Sagsnr I Bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i fremgår, at Sammenlægningsudvalget skal orienteres om økonomien i de kommuner, der indgår i den nye kommune. Hvor en kommune den 1. januar 2007 indgår i 2 eller flere kommuner, skal sammenlægningsudvalgene for disse kommuner orienteres. Senest den 20. i hver måned skal kommunerne endvidere oplyse sammenlægningsudvalgene om følgende for den seneste måned: 1. Oversigt over den likvide beholdning i henhold til saldi ultimo måneden og gennemsnitlige saldi over de seneste 12 måneder på funktionerne og 9.50 i det kommunale budget- og regnskabssystem. 2. Oversigt over kontrakter, som er indgået siden seneste oversendelse af oplysninger, og som indebærer udgiftsmæssige bindinger efter 1. januar Opgørelse over akkumuleret bevægelse på regnskab sammenholdt med budgettet for 2006 korrigeret for godkendte tillægsbevillinger. Opgørelsen skal være opdelt på drift, anlæg og finansielle poster og specificeret på udgifter og indtægter. Driftsudgifterne skal endvidere være specificeret på hovedkonti samt på arterne løn og øvrig drift jf. det kommunale budget- og regnskabssystem. Økonomiske oplysninger udarbejdet den 18. maj Indstilles taget til efterretning.

6 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 99 Til efterretning. 95. Godkendelsessager fra de 3 nuværende kommuner Sagsnr På baggrund af Indenrigs- og Sundhedsministeriets skrivelse af 29. marts 2006 om Sammenlægningsudvalgets mulighed for at regulere væsentlige økonomiske dispositioner i kommunalbestyrelserne i 2006 traf Sammenlægningsudvalget i sit møde den 6. april 2006 beslutning om, at Sammenlægningsudvalget ikke skal godkende tillægsbevillinger på drift og anlæg i 2006 i de nuværende kommuner på under 0,1 mio. kr. Søndersø Kommune fremsender 2 sager til godkendelse: Overførsel af ej frigivne rådighedsbeløb, kr Igangværende anlægsarbejder pr. 31. december 2005, kr Otterup Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Overførsel af under-/overskud fra 2005 for kommunens institutioner, kr kr. (overskud). Beslutning i Økonomiudvalget den 27. april 2006: Udsættes til ekstraordinært Økonomiudvalgsmøde den 10. maj 2006, kl i Otterup. Bogense Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Overførsel af uforbrugte midler fra 2005 til 2006 drift kr og anlæg kr Efter drøftelse med økonomichefer og afdelingsledere i de 3 gamle kommuner, fremlægger Økonomichef Gitte Clemmensen budgetopfølgning pr Beslutning i Økonomiudvalget den 10. maj 2006: Sagen oversendes til vurdering/behandling i de tre kommuner. Sagen genoptages på Økonomiudvalgets møde den 24. maj Det forventes, der foreligger en udmelding fra institutionsledermødet den 23. maj Søndersø Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Reviderede budgetoverførsler fra 2005 til 2006, kr Revideret budgetopfølgning pr fremlægges inden mødet. Det indstilles at overførslerne godkendes.

7 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 100 På institutionsledermødet den 23. maj 2006 var der fuld opbakning til at institutionerne tilstræber at overføre minimum samme beløb fra 2006 til 2007 som fra 2005 til Sammenlægningsudvalget anbefales at godkende aftalen. Det indstilles endvidere til Sammenlægningsudvalget at opfordre kommunerne til at gennemgå driftsbudgetterne m.h.p. at minimere udgifterne mest muligt i 2006, således at de samlede driftsbudgetter ikke overskrides. 96. Godkendelse af kompetenceplaner vedrørende det sociale område samt nedsættelse af pensionsudvalg Sagsnr J.nr Der er udarbejdet nye kompetenceplaner på det sociale område, der omhandler Servicelovens paragraffer, samt Lov om social pension. De tre kommunalbestyrelser har i 2005 godkendt kompetenceplanerne, og de fremsendes nu til godkendelse i Sammenlægningsudvalget. Kommunalbestyrelserne vedtog, at nedsættelse af Pensionsudvalg skulle afvente beslutning i Sammenlægningsudvalget. Kompetenceplaner Notat vedrørende nedsættelse af Pensionsudvalg Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 10. maj 2006: Indstilles godkendt. Udvalget ønsker ikke politisk deltagelse i Pensionsudvalget. Afdelingsleder for Myndighedsafdelingen afgør sagerne sammen med én eller to sagsbehandlere, der arbejder med pensionssager og lægekonsulent og sagsbehandleren på sagen som bisiddere. Social- og Sundhedsudvalgets indstilling indstilles godkendt.

8 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Kompetenceplaner indenfor Arbejdsmarkedsforvaltningens område Sagsnr J.nr Gennemgang af kompetenceplaner indenfor Arbejdsmarkedsforvaltningens område. Leder af Jobcenter Bent Hjortebjerg deltog i behandlingen af dette punkt. Kompetenceplaner Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 10. maj 2006: De nuværende fælles kompetenceplaner indenfor Arbejdsmarkedsforvaltningens område blev gennemgået. Kompetenceplanerne indstilles godkendt. 98. Overtagelse af bro ved Klintebjerg Havn Sagsnr J.nr I et møde den 9. marts 2006 mellem Naturskolen Vigelsø og Fyns amt er det besluttet, at driften af færgen Lunden, der foretager sejlads mellem Klintebjerg Havn og Vigelsø, overtages af Odense Kommune. I notat fra mødet anføres, at det forventes, at NyBogense Kommune vil overtage amtets bådebro, hvor Lunden ligger fortøjet, når den ikke er i drift. Otterup Kommune ejer og vedligeholder i forvejen den bro, hvor sejladsen til Vigelsø udgår fra, og hvor Svanen lægger til. Skrivelse af 17. marts fra Fyns Amt. Notat fra møde på Amtsgården den 9. marts 2006 om færgen Lunden s drift efter 2006.

9 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 102 Administrationens indstilling: Anmodningen forelægges til politisk beslutning. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 18. maj 2006: Det indstilles, at NyBogense Kommune overtager amtets bådebro. Den indgår i den samlede havnedrift. Erhvervs- og Fritidsudvalgets indstilling indstilles godkendt. 99. Rottebekæmpelse i NyBogense Kommune Sagsnr J.nr Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til serviceniveauet for rottebekæmpelsen i NyBogense Kommune. På nuværende tidspunkt løses opgaven af tre forskellige entreprenører og i forskelligt omfang. I Bogense Kommune foretages rottebekæmpelsen af Mortalin, og anmeldelse sker direkte til entreprenøren. Udgifter hertil var i 2004 kr I Otterup Kommune foretages rottebekæmpelsen af KILTIN, og der anmeldes hovedsagligt til entreprenøren. Udgifter hertil var i 2004 kr I Søndersø Kommune foretages rottebekæmpelsen af ISS Hygiejne Services, og der anmeldes til Teknisk Afdeling. Udgifter hertil var i 2004 kr Søndersø Kommunes budget for 2006 er på kr Den samlede udgift for NyBogense Kommune forventes at være kr afhængig af det valgte serviceniveau. Bekendtgørelse om bekæmpelse af rotter m.v. Økonomiske oplysninger: Udgiften på kr forventes dækket ved opkrævning hos borgerne i NyBogense Kommune.

10 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 103 Administrationens indstilling: Det anbefales, at rottebekæmpelsen udbydes i indbudt licitation med de tre nuværende entreprenører samt 2 3 andre. Beslutning i Teknik- og miljøudvalget den 16. maj 2006: Det indstilles, at der sker udbud som indstillet. Indstilles godkendt Rammeaftaler på det sociale område Sagsnr J.nr Rammeaftalen er en konsekvens af kommunalreformen, hvor kommunerne får hele ansvaret for sociale tilbud samt botilbud til ældre og handicappede, som Amtet havde tidligere. Regionen har stadig forsyningsansvaret i det omfang, kommunerne ikke har overtaget Amtets tilbud. Det er derfor nødvendigt, at Region og kommune får et overblik over de behov, der måtte være. Jævnfør Socialministeriets bekendtgørelse af 23. januar 2006 samt vejledning til rammeaftale af 3. marts 2006, skal kommunerne senest 1. maj 2006 sende en redegørelse til Region Syddanmark. Tilbud som er omfattet af rammeaftalen. - De sociale tilbud og almene ældreboliger, som Regionsrådet efter aftale med kommunalbestyrelserne i regionen skal levere. - De sociale tilbud og almene ældreboliger, som kommunalbestyrelsen har overtaget. Redegørelsen er et udtryk for, hvad kommunen har brug for af pladser, og hvad pladserne skal indeholde. Det vil sige hvilken form og indhold af tilbuddene, kommunens borgere har behov for i 2007 samt tre overslagsår.

11 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 104 På baggrund af redegørelsen udarbejder Regionen en rammeaftale, der skal indgås senest 15. oktober Notat vedrørende rammeaftale med regionen gældende fra 1. januar 2007 Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 18. april 2006: Rammeaftale på det sociale område blev drøftet. NyBogense Kommunes Redegørelse Det foreliggende materiale indstilles godkendt Ungdomsskolevirksomhed i NyBogense Kommune Sagsnr J.nr Principiel drøftelse af ungdomsskolevirksomhed i NyBogense Kommune herunder planlægning af skoleåret 2006/2007. Status på Ungdomsskolerne. Beslutning i Familieudvalget den 9. maj 2006: Det indstilles, at ungdomsskolevirksomheden harmoniseres pr Ungdomsskolelederne og formændene inviteres til Familieudvalgets møde med henblik på den forestående budgetlægning. Eva Laut tager forbehold for harmoniseringstidspunktet. Familieudvalgets indstilling indstilles godkendt.

12 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Folkeoplysningsområdet - "Byordning for NyBogense Kommune" Sagsnr Forslaget til byordning for NyBogense Kommune har været i høring blandt foreningerne i NyBogense kommune. Der er indkommet 41 høringssvar. Punkter, der går igen i mange af høringssvarene, er: Bekymring for den administrative byrde der pålægges klubberne. Utilfredshed med tidsfristen for afgivelse af høringssvar. En opfordring til at lægge mere vægt på aktivitetstilskud. Bekymring i forhold til materialetilskudspuljen, herunder bagatelgrænsen for tilskud. Der er ligeledes kommet høringssvar for de tre Folkeoplysningsudvalg. Styregruppen vedrørende byordningen har ikke kunnet nå at fremkomme med en indstilling inden udsendelse af denne dagsorden. Indstillingen foreligger mandag den 15. maj 2006 og vil blive eftersendt. Høringssvar fra Folkeoplysningsudvalgene og foreningerne. Indstilling fra Styregruppen. Administrationens indstilling: Forslaget til byordning fremlægges til politisk drøftelse. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 18. maj 2006: Det fremlagte forslag til Byordning for NyBogense Kommune indstilles godkendt. På baggrund af høringssvarene indstilles følgende ændringer: Bagatelgrænsen for tilskudsberettigede køb af rekvisitter nedsættes til 1.000,- kr. I forhold til aktivitetstilskud tilpasses aldersgrænserne således : 0-18 år år 26 Det indstilles endvidere at: Byordningen evalueres i 2008 Der etableres ét folkeoplysningsudvalg. Erhvervs- og Fritidsudvalgets indstilling indstilles godkendt. Indstillingerne godkendt.

13 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Ansøgning om underskudsgaranti i forbindelse med Nytårskoncerten 2007 Sagsnr Nordfyns Ungdomsskole fremsender ansøgning om underskudsgaranti i forbindelse med Nytårs-koncerten, der afholdes med Odense Symfoniorkester den 10. januar Koncerten, der er en tilbagevendende begivenhed, har de seneste 3 år udløst en underskudsdækning på mellem kr. Koncertens pris er uforandret i forhold til sidste år, kr. Koncerten blev sidste år overværet af 540 tilhørere, hvilket betragtes som fuldt hus. Ansøgning af 31. januar 2006 fra Nordfyns Ungdomsskole. Opgørelse for koncerten i Redegørelse vedrørende nytårskoncerterne fra Nordfyns Ungdomsskole. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 18. maj 2006: Indstilles godkendt, men Erhvervs- og Fritidsudvalget henstiller til, at der fremover skabes balance i regnskabet. Erhvervs- og Fritidsudvalgets indstilling indstilles godkendt Godkendelse af vedtægter og takster for NyBogense Kommunale Musikskole Sagsnr J.nr I forbindelse med kommunesammenlægningen skal der træffes en principbeslutning om sammenlægning af musikskolerne i Bogense, Søndersø og Otterup gældende fra 1. januar Sagen forelægges sideløbende i de 3 kommunalbestyrelser/byråd med henblik på at starte på samme vilkår allerede fra 1. august 2006, sæson 2006/2007.

14 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 107 Der søges endvidere om godkendelse af, at de 2 nuværende bestyrelser i hhv. Søndersø og Otterup Musikskole suppleret med en repræsentant fra Bogense Byråd midlertidigt fungerer som NyBogense Kommunale Musikskoles bestyrelse, og at Søndersø Musikskoles bestyrelsesforretningsorden er gældende. Valghandling foreslås i henhold til vedtægterne foretaget ultimo 2006 med virkning fra 1. januar Der søges endelig om godkendelse af Vedtægter for NyBogense Kommunale Musikskole, herunder godkendelse af takster, søskenderabat m.m. Der foreligger følgende forslag til takstblad: Kontingenter: Soloundervisning: 3.245,- kr. pr. år (11 rater á 295,- kr.) Fællesaktiviteter: 1.375,- kr. pr. år (11 rater á 125,- kr.) Fællesaktiviteter er gratis for soloelever. Førskoleundervisning: 10 lektioner: 1 rate á 300,- kr. Instrumentleje: 900, - kr. pr. år (2 rater á 450 kr.) Indskrivningsgebyr til dækning af copydanafgift m.m.: 100,- kr. Søskende- og flerfagsrabat: der betales fuld pris for den dyreste undervisning og 75 % af øvrige kontingenter. Beskrivelse af Bogense, Otterup og Søndersø Musikskoler samt vision for NyBogense Kommunale Musikskole. (På grund af hæftets størrelse ligger det kun i papirsagen). Notat til Kommunalbestyrelserne/Byråd samt Sammenlægningsudvalget vedrørende sagsforløbet i det hidtidige arbejde med at etablere fælles musikskolevirksomhed. Notat fra Økonomichef Gitte Clemmensen vedrørende Musikskolen og 4% rammereduktion i Forslag til vedtægter for NyBogense Kommunale Musikskole. Forretningsorden for Musikskolebestyrelsen i Søndersø kommune. Gældende takstblad for Søndersø Kommunale Musikskole. Gældende takstblad for Otterup Kommunale Musikskole. Personalemæssige konsekvenser: Udvidelse svarende til aktivitetsstigningen (start af musikskolevirksomhed) i Bogense Kommune pr. 1. august 2006 med 5/12 vægt i Økonomiske oplysninger: Sammenlægningen sker inden for institutionernes 2006-budgetramme. Beslutning i Familieudvalget den 9. maj 2006: Det indstilles, at musikskolerne sammenlægges pr Der foretages harmoniseringer med henblik på at starte på samme vilkår fra 1. august 2006 (sæson 2006/2007) inden for den afsatte økonomiske ramme. Det fremsendte visionsoplæg og forslag til vedtægter underkastes en nærmere analyse.

15 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 108 Familieudvalgets indstilling indstilles godkendt. Taksterne for 2007 fastsættes som tidligere i forbindelse med budgetlægningen. Økonomiudvalgets indstilling godkendt Valg af pengeinstitut - udbud Sagsnr J.nr Der skal igangsættes udbud vedrørende bankydelser for NyBogense Kommune. Bogense og Søndersø kommuner benytter p.t. BG Bank som hovedbank, mens Otterup Kommune benytter Fionia Bank som hovedbank. Økonomichefen fremsender forslag til udbudsmateriale, hvor bankforretningerne sendes i udbud. Det fremgår heraf, at der ønskes indgået aftale med et pengeinstitut om kommunens likvide beholdninger samt kapitalpleje for kommunens obligationsbeholdning og låneportefølje samt eventuelt finansiel leasing. Aftalen skal løbe i 3½ år med mulighed for forlængelse med yderligere 1 år på uændrede vilkår. Ifølge udbudsreglerne skal en kommunes bankforretninger udbydes nationalt, så alle landets pengeinstitutter har mulighed for at give tilbud. Det foreslås, at bankforretningerne udbydes via annonce i Jyllandsposten samt, at udbudsmaterialet sendes til de pengeinstitutter, der har afdeling i NyBogense Kommune: BG Bank/Danske Bank Fionia Bank Nordea Bank Nordfyns Bank Udbudsmaterialet forventes udsendt den 30. maj Fristen for indgivelse af tilbud er fastsat til den 30. juni Tilbuddene vil blive politisk behandlet på økonomiudvalgsmødet den 3. august og sammenlægningsudvalgets møde den 10. august Udbudsmaterialet Indstilles godkendt.

16 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Kommunens arkiver i forbindelse med kommunesammenlægningen Sagsnr J.nr Chefgruppen behandlede på mødet den 10. maj 2006 det af arbejdsgruppen vedrørende arkiver fremsendte materiale og besluttede at indstille arbejdsgruppens anbefaling til godkendelse. Arbejdsgruppen anbefaler, at følgende vedtages: 1. Indstilling om arkivstrategi for NyBogense Kommune af 4. maj Forslag til arkivinstruks for NyBogense Kommune af 4. maj Regler for journalisering og arkivering. Sagsregistrering og sagsstyring. Arkiv og kassation af 13. marts Det skal bemærkes at der er tale om en række principper, som er indarbejdet i materialet: 1. Arkiver følger i forbindelse med flytning med den respektive fagforvalning/ afdeling. 2. Dette hovedprincip bør være til diskussion, se bilag om arkivstrategi. 3. Fagforvaltninger/afdelinger har altid ansvaret for egne fagområder. 4. Der skal i 2006 være ressourcer til klargøring af arkiver inden flytning. 5. I forbindelse med flytninger og skæringsdatoen skal oprindelseskommune altid fremgå af materialet. Det er en forudsætning for, at fremtidige arkivfunktioner kan effektiviseres, at kommunens arkiv er digitalt. I modsat fald vil man få pligt til at håndtere arkivfunktionen såvel digitalt som i papirform. Når ovenstående principper, regler og instruks er godkendt, skal de enkelte faggrupper dels udarbejde mere præcise regler og fortegnelser, dels foretage gennemgang af historiske og aktuelle arkiver. Personalemæssige konsekvenser: Med den aktuelle indstilling er der personalemæssige konsekvenser ved, at der skal afsættes tid i Arkivstrategien indstilles godkendt.

17 Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: Tilgængelighed af bilag på hjemmesiden Sagsnr J.nr Det Radikale Venstre stiller forslag om, at alle bilag til den åbne dagsorden for Sammenlægningsudvalget, bliver tilgængelige på hjemmesiden for NyBogense Kommune. Formålet er at sikre bedst mulig information, åbenhed og forhåbentlig stimulere interessen for sammenlægningsudvalgets arbejde. Notat vedrørende offentliggørelse. Beslutning i Sammenlægningsudvalget den 4. maj 2006: Oversendes til behandling i Økonomiudvalget. Notat af 17. maj 2006 vedr. bilag på hjemmesiden. Økonomichefens notat vedr. bilag på hjemmesiden. Det indstilles til Sammenlægningsudvalget, at det forsøges indarbejdet i forbindelse med etablering af ny hjemmeside. Indstillingen godkendt Orientering fra Formanden Sagsnr J.nr o Orientering om yderligere medlemmer til LBR. Til efterretning LUKKET PUNKT: Orientering fra Formanden Sagsnr

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL. 19.00 Sammenlægningsudvalget 25. januar 2006 Side: 20 Fraværende: Til behandling forelå: Til behandling forelå: 21. Valg af medlem

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TORSDAG DEN 10. AUGUST 2006, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 10. august 2006 Side: 142 Fraværende: Tessa

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TIRSDAG DEN 29. MAJ 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Familieudvalget 29. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå: 42.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 TORSDAG DEN 7. SEPTEMBER 2006, KL. 16.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 7. september 2006 Side: 157 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 9. SEPTEMBER 2009, KL. 9.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 9. september 2009 Side: 2 Fraværende: Yvonne Lindharth. Annelise

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 07.04.2008 Budgetoverførsler af driftsmidler fra 2007 til 2008 2007 har været et turbulent år med hensyn til økonomi og økonomiopfølgning. I maj 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget principperne

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 ONSDAG DEN 29. OKTOBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 29. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen med

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 8.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 19. september 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 6. APRIL 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 6. april 2006 Side: 59 Fraværende: Til behandling

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TORSDAG DEN 4. MAJ 2006, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 4. maj 2006 Side: 82 Fraværende: Erik Hansen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt LANGELAND KOMMUNE Bilag 5 Sparekatalog i alt 2010 2011 2012 2013 Økonomiudvalget i alt -7.955-6.860-6.860-6.860 Uddannelses-, social- og kulturudvalget i alt -1.450-5.354-6.644-7.144 Sundhedsudvalget i

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 27 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 54. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Indholdsfortegnelse 33. Orientering fra Ældrerådets formand...38 34. Prioriteringskatalog

Læs mere

Rammerne for Ny Tønder er lagt

Rammerne for Ny Tønder er lagt Nr. 16/2006 30. marts 2006 Rammerne for Ny Tønder er lagt Rammerne for Ny Tønder Kommune ligger nu fast. På mødet torsdag aften godkendte Sammenlægningsudvalget i fuld enighed både den politiske og den

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 5. DECEMBER 2007, KL. 10.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 5. december 2007 Side: 2 Deltagere: Erik Nicolaisen, Yvonne

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 ONSDAG DEN 18. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 18. april 2007 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen deltog

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 36 TORSDAG DEN 29. OKTOBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 29. oktober 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen er: udvalget den 7. februar 2006 kl. 16.00 i Raadsalen Pressen Fraværende: Peter Frederiksen Indhold Orientering og efterretning...1 Sager til behandling...2 1. Budgetopfølgning pr. 31-01-06 - ØU s bevillinger...2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 13.02.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Jørgen Meier Sørensen med afbud. MEDDELELSER

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 TORSDAG DEN 1. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 1. november 2007 Side: 2 Fraværende: Mogens Christensen.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 01-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere