Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl Undergrunden, Globalt Fokus"

Transkript

1 Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Mette Müller Kristensen (DH), Laust Leth Gregersen (Red Barnet), Jan Ole Hagensen (Verdens Skove), Tania Dethlefsen (Sex&Samfund), Jørgen Estrup (FNforbundet), Kirsten Auken (Danmission), Peter Blum Samuelsen (DMRU), Tim Whyte (MS), Erik Vithner (CISU), Jens Vesterager, Rasmus Stuhr Jakobsen (som observatør for Care), Birgitte Qvist-Sørensen (FKN) (kom senere) Afbud: Sarah Johansen (barsel - CARE), Jann Sjursen (Caritas), Mie Roesdahl (Oxfam Ibis), Jacob Fjalland (WWF), Gunvor Bjerglund Thomsen (DUF) Fra sekretariatet: Peter, Katrine, Kamilla (ref.) Punkt 1 Godkendelse af referat og dagsorden Referat fra SG-møde godkendt (Bilag 1) Dagens dagsorden godkendt. Mail udsendt før dette møde manglede bilag fra VBN eftersendt. Godkendt. Undervejs blev punkt 4 og 5 ombyttet grundet tidsmangel før eksterne oplæg. Punkt 2 Update fra sekretariatet Årsmøde Danida Peter gav update på teknisk og strategisk årsmøde med UM. Til stede ved teknisk: KD, PC, RLT, ved strategisk KD, PC, RLT, LLG. Begge møder gik fint. Ingen kommentarer til handlingsplanen. Der var diskussion om DAC-regler: fordelingen af GFs arbejde i Danmark og Syd - SDG arbejde er ikke DAC kun DACable, hvis det har en effekt i Syd via medlemmerne. Derudover ros til GFs rolle ift. SPA. Det blev aftalt med UM, at GF samkører arbejdsgrupper med clusters for at undgå overlap og fokusere på handling. Det besluttedes at foreslå UM, at GF tager en mere aktiv rolle i styringen af clusters og evt. at invitere Martin Bille til møde om dette. Årskalender gennemgang (bilag 2) GF tentativ årskalender fremvistes af Peter. Verdensmålenes Telt Co-Creation workshop personer fra medlemmer og ikkemedlemmer (fx Deloitte, KL, DI, DST, Novozymes). Opfordring til styregruppen til at gå ind i det Civic Space konference Det er endnu uklart, om civic space konference bliver aktuel. Dette diskuteres bl.a. med civic space-arbejdsgruppe 5/2-18, hvor Thomas Nikolaj fra UM også deltager. GF tager den videre.

2 UPR v/tania Tania leverede update fra UPR med fokus på Mere strategisk indhold til møderne Udviklingsforskning spiller for lille rolle ift. andre aktører i dette miljø. Opfordring til at komme med inputs til dette. Tania lagde op til at det er vigtigt at vi klarlægger, hvor vi som samlet civilsamfund kan spille ind. Nikoline fra GF udsender dagsorden til UPR-møde. Derefter kan medlemmer/styregruppe komme med inputs. Punkt 3 Presserende sager vi bør forholde os til Kvinder i ledelse. Intern analyse v/ Tania (bilag 3) På baggrund af bilag 3 lagde Tania op til debat om kvinder i ledelse i vores sektor. Som sektor ikke ok. Der bør laves detailanalyse af hele billedet. Erik, Tania og Jens meldte sig som arbejdsgruppe til fødekædetænkning forud for fællesmøde i netværket. Kommentarer: GF kunne tage den og lave sektoranbefalinger. Interessant at vide, hvilket system der findes i miljøet. Det kunne tages videre i GFs lederudviklingsprogram. Nogle mente, at der samtidig kunne være fokus på bredere mangfoldighedsdagsorden. Det blev besluttet, at dette ikke bliver aktuelt i denne analyse. Task force på uddannelsesaspektet v/ Laust Laust lagde op til, at der findes flere forskellige initiativer indenfor SDG og uddannelse. Skal vi som miljø presse på for global dimension i folkeskoler? Skal vi koordinere/lave et task force på denne dagsorden? Der var enighed om, at det er vigtigt, at denne dagsorden bliver handlingsorienteret. Derudover skal der være fokus på, at der er skæv geografisk fordeling af initiativerne. Det blev besluttet, at det er en vigtig dagsorden, der bør koordineres i sektoren. Intet yderligere. Oplysningsbevillingen. SPA og adgang til oplysningsmidlerne v/ Tania Sex & Samfund har fået afslag på en stor undervisningskampagne på det grundlag, at de er SP-organisation. Levede op til fagkrav ift. oplysningsbevilling. Spørgsmål om disse udfordringer ift. oplysningsbevillingen kun gælder SPer. Der fremlagdes flere eksempler på dette fra styregruppens side (Medlemmer af SG som har oplevet disse afslag: Peter Blum, Tania, Erik). Det besluttedes, at der skrives en samlet henvendelse ang. disse afslag + bede om møde om dette. Afsender: CISU og Globalt Fokus (forespørgsel til 92-gruppen også)

3 Nye repræsentanter til DIPD og Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst v/laust Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst: Jonas Keiding Lindholms mandat udløber. DIPD: Elsebeth Krogs mandat udløber juni GF tager indstillingsprocessen herfra. Regler ift. køn skal afklares. Punkt 4 Eksterne gæster Analyse af mulige politiske indsatser ifm. kommende folketingsvalg Morten Emil Hansen holdt oplæg Se bilag 5 Slides vedhæftes referatet Efter Morten Emils oplæg kom to opponenter, Poul Kjar Operate og Marianne Lynghøj Petersen Ulveman & Børsting, med kommentarer: Poul Kjar, Operate Smal dagsorden. Åbne mere op. På forhånd at fravælge digital indsats på forhånd er dumt Meget få medlemmer af regeringen er interesseret i SDG Grundfos erhvervsledere optimistiske på sociale medier. Marianne Lynghøj Petersen, Ulveman & Børsting: Dette miljø tænker for meget i policy fremfor politics Enorm viden i miljøet - vidensbyrde Der mangler retning: Hvad er målet? Hvor vil vi gerne hen? En samlet stemme? Ændringsmål? Svært at identificere. Mapping af stakeholders. Power klar til brug. Klart ændringsmål à Stakeholderanalyse (magtkort) (Mette Frederiksen, Kristian Jensen.) Politikerne ved ikke noget (kun få) brug dette vær deres viden Kvindedagsordenen Social media platforme løfte dette Bruge det vi har Uenig i ikke at tage udgangspunkt i verden 2030 god agenda Efterfølgende diskussion i styregruppen - alle kommentarer føres til referat grundet genoptagelse af diskussionen til møde i april: Laust: Det ene udelukker ikke det andet. Stakeholder: Hvad er det for en del af det politiske miljø der er interesseret i SDGerne? Det skal være toppen for at det betyder noget. Marianne: Offerrolle er typisk i dette miljø: Tag en oprører-rolle (fx Global Gag det vil folk

4 gerne være med til). Vær en stemme (fx om migration). Tænk kreativt i rollerne. Vidensbaseret det er svært at trænge igennem. Morten Emil: Det næste skridt: vær klar på budskab. Lav fedt materiale klar, som folk kan dele og signe op på. Brug tid på at blive klar internt. Erik: Problem i befolkningen: Vi har overset en gruppe, som vi kun henvender os til når vi skal have penge. Frame det i fællesskab. Mangler tema: Menneskerettigheder. Horribelt at SDGerne bliver vækstparadigme. Menneskerettighederne undergraves. Grundlaget svinder for internationalt samarbejde. SDGerne er kun en framing. Ulighed og menneskers egen ret til at bestemme (civile rettigheder/deltagelse) skal frem. Marianne: Udvikling som fælles narrativ er afgørende. Hvad er NGOmiljøet? Hvad kan I? Hvor vil I hen? Enhver organisation har sin stemme. Men med fælles narrativ. Tania: Enig med Marianne. Men det har før været meget svært for miljøet. Det er provokerende for hver organisation at skulle vælge et narrativ, som ikke lægger indenfor et specifik område. Et fælles narrativ kunne være: Danmark skal fortsætte med internationalt at føre på udvikling, menneskerettigheder osv. Kun DF ville ikke købe ind på denne. We are true champions ude i verden fra politikere. Man skal turde at sige Jeg elsker Afrika. Bund i narrativet: Verdensmålene pragmatisk linse. Partnerskaber flere organisationer inkl. GF. Migration, ulighed, femi. Marianne: Menneskerettigheder er en vinderdagsorden. Poul: Partnerskaber er nødvendige. Få andre til at tale om menneskerettigheder og SDG. Bred mobilisering. Tim: Egen rolle i fødekæden. Vi skal have visioner og ambitioner. Verdensmålenes ambitionsniveau gør dem spændende. Troværdighedsproblem: Mistro mod institutioner vi er en del af dette. SDG som transformationsdagsorden. Ikke køre små diskussioner. Det skal være mere ambitiøst. Oversætte NGO-sprog for at nå bredere ud. Gøre områderne større: Socialdemokratiet taler i det mindste om politisk kohærens. Birgitte: Enig i Vi er ikke ofre Verden2030 indeholder mange ting: kompas. Verden2030 vision er løsningsfokuseret. Komme med udfordringer. Hvilken verden vil vi gerne se? Hvad kan vi som CS? Hvad er vores rolle? At komme med løsninger fremfor problemer. Peter:

5 Osteklokken, sektoren som sådan: Hvordan ser det ud udefra? Marianne: Der bliver set på NGOmiljøet som elitære, ude af trit med almindelige danskere, har nok i sig selv, ikke interesseret i den arbejdende dansker, Afrika bliver set som endeløst hul. Dog er perceptionen af klimaforandringer nået lidt længere ud. Kvinders rettigheder har lidt musik. Samlet set er det dog rimelig håbløst. Offerrolle skal derfor undgås. UM elsker jer. Det gule Danmark definerer dansk politik. Det handler om tone of voice. Alle skal kunne se sig selv i dagsordenen. Budskaberne skal være simple og rigtige. Folk skal kunne forstå dem. Poul: Når I laver noget fedt formidling. Fx Roskilde festival fra FKN. Sjovt. Fungerer godt og når længere ud i befolkningen. Jørgen: Migration/SDG: Politisk sprog er forskelligt indenfor Danmark og udenfor Danmark. Får ikke konsensus. Oppositionsrolle der er ting vi ikke kan være bekendte. Double talk. Marianne: Svært at blive genvalgt på en dagsorden som er fjern og svær. Morten Emil: Befolkningen kender ikke hver organisations dagsorden alligevel. Marianne: Presence og peaks. Længerevarende: menneskerettigheder fx. Eller bare at ville være en stemme i debatten. Inspiration: En Marche!, Lead Manifesto, Obama: Håb, positive dagsordener. Dansk folkeparti gør det også, men omvendt - taler til negative følelser Opsamlende: Vi overser forskellen på DK, Norge og Sverige. Strukturelle forskelle. Menneskerettigheder: Ikke bred opbakning. Fremadrettet: Narrative niveau. Danmarks internationale engagement. De andre ting er proxyer for dette. Møde i april og seminar i maj. Skal vi frem mod politiske beslutninger, commitment eller blot change the conversation. Partnerskaber er vigtigt? Næste møde: Forarbejde skal laves: To scenarier for folketingsvalget Stakeholder-analyse. Forandringsmål: DK som global føretrøje Hvis vi skal have andre aktører med så skal vi have SDGerne med. Det besluttes at diskussionen lukkes her, men at kommentarerne føres til referat. Diskussion genoptages til næste møde 11. april og afrundes på seminaret i maj.

6 Punkt 5 GF forretningsorden v/ Katrine (bilag 4) Katrine har forslået en del ændringer til forretningsorden: Det besluttedes at sekretariatet giver bud på disse ændringer. Derefter kan SG protestere på skrift. Alle inputs til ændringer skal sendes til Katrine. Punkt 6 Strategiseminar maj v/ Mette Navneændring: Styregruppeseminar Formål: Ryste sammen Dybdegående diskussioner Tage noget med hjem til egne organisationer Ikke mandatdiskussion. Temaer: - Ledelse: Inspiration udefra. - Fremtidige politiske dagsordener (gå i dybden på oplægget i dag) - Storytelling (stærke narrativer i forlængelse af sidste punkt) - Udviklingsbistandstema Forslag: Hver især holder TED talk fordelt på temaerne. Bruge viden og kapacitet som er i gruppen. Idéer til eksterne oplægsholdere: - Snabe Hagemann Mærsk - Rane Willerslev -? Der opfordres fra sekretariatet til at medlemmerne af styregruppen prioriterer dette seminar. Punkt 7 Verdens Bedste Nyheder v/birgitte Birgitte leverede update på VBN. Der er udsendt årsrapport og årsplan (bilag 6) Vigtigt at dette deles på GF platform. Årsforhandlinger: Bestyrelsen i VBN blev bedt om at deltage i årsforhandlinger med UM. Disse blev vanskeliggjort pga. minus på regnskabet ( ca.) DI og DE reddede det ved at betale på forhånd er nu kun budgetteret med secured funding. Det er vigtigt at NGOerne reconnecter med VBN erhvervslivet er løbet med

7 SDGerne Møde i april: Opfordres til at læse handlingsplan osv. Thomas skal med her. Det skal være selvstændigt punkt på dagsorden. Pkt 8 Evt. Ingen Pkt 9 Tak for i dag

Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus. Afbud: Sarah Johansen (CARE - barsel), Tim Whyte (MS)

Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus. Afbud: Sarah Johansen (CARE - barsel), Tim Whyte (MS) Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl. 14.00-16.00 Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Laust Leth Gregersen (Red Barnet) (formand), Birgitte Qvist-Sørensen (FKN), Erik Vithner

Læs mere

Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl. 12.00-16.00 Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Bjarne B. Christensen (Sex & Samfund), Kirsten Auken (Danmission), Tim Whyte (MS), Jacob Fjalland

Læs mere

Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl. 13.00-16.00 Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Jan Ole Haagensen (Verdens Skove), Jann Sjursen (Caritas), Julie Koch (IWGIA), Laust

Læs mere

Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl Salen, Globalt Fokus

Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl Salen, Globalt Fokus Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl. 13.00-16.00 Salen, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Laust Leth Gregersen (Red Barnet) (formand), Tania Dethlefsen (Sex&Samfund), Jens Vesterager

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat Referat Møde: NGO-forum Møde i det stående udvalg Dato: Mandag den 8. februar, 2010. 13.00 16.00 Sted: Folkekirkens Nødhjælp Referent: Pernille Tind Simmons (NGO-forum) Dagsorden punkt Kort beskrivelse/beslutning

Læs mere

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN Referat fra Stiftende Generalforsamling i ny forening, dannet ved evt. fusion af NGO FORUM og Concord, 27. maj 2014 kl. 15-18 på Borups Højskole Dirigent: Pernille Vesterager Neergaard. Referent: Henrik

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013 Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013 Møde referat Til stede ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Frank Lausten), Caritas (Jann Sjursen), CISU (Jeef Bech), DMR-U (Lars Udsholt),

Læs mere

Referater blev godkendt. Finanslov 2016, udviklingsbistand og støtte til civilsamfund - status, opsamling og læring.

Referater blev godkendt. Finanslov 2016, udviklingsbistand og støtte til civilsamfund - status, opsamling og læring. Lars Udsholt (DMRU), Birgitte Qvist-Sørensen (FKN), Jacob Fjalland (WWF), Helene Ellemann-Jensen (ADRA), Laust Leth Gregersen (Red Barnet), Vibeke Førrisdahl (Mission Øst), Janice Førde (KULU), Gunvor

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Referat fra seminaret Seminar om projektets midtvejsevaluering Onsdag den 9. november 2011 blev midtvejsevalueringen af projektet behandlet.

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011 Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011 Møde referat 1. Ny køreplan for prioritetsområdet Miljø og Klima i den danske udviklingsstrategi: Ib Petersen (Direktør for Udviklingspolitik),

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS Møde referat Til stede Lehnart Falk (ADRA Danmark), Frank Lausten (CARE), Jann Sjursen (Caritas Denmark), Karen Reiff

Læs mere

Referat 4. februar 2016

Referat 4. februar 2016 * Referat 4. februar 2016 Hovedbestyrelsens ordinære møde 8. marts 2016 Tid 10.15 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (12.30-13.15 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012 Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012 Møde referat Til stede AC Børnehjælp (Dennis Friis Thaagaard), ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Frank Lausten), Caritas (Jann Sjursen),

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Hvad kæmper vi for? Foreningstopmøde om Ligestilling og Diversitet

Hvad kæmper vi for? Foreningstopmøde om Ligestilling og Diversitet Hvad kæmper vi for? Foreningstopmøde om Ligestilling og Diversitet Third Sector Summit on Gender Equality and Diversity. Identifying drivers for change. Foreningsindsats i forbindelse med Women Deliver

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14

Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14 Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14 I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Udkast til referat i henhold til dagsorden Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Præsentationsrunde 3. Kort opdatering på 2010: Hjemmeside Budget 2010 4. Fremtidige

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

DR Dialogforum Bornholm. Referat af Dialogforum Bornholms Proceduremøde

DR Dialogforum Bornholm. Referat af Dialogforum Bornholms Proceduremøde DR Dialogforum Bornholm. Referat af Dialogforum Bornholms Proceduremøde Dato: 12 april 2016 kl. 17.30. Sted: DR Bornholm, Aakirkebyvej 52, 3700 Rønne. Mødets status: Ved første møde (9.3.) aftalte vi at

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT Møde i Dialogforum d. 28. april 2016 kl.12.30-15.30 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Slotsholmsgade, 1216 København K 1 OPSUMMERING Formand Dan Boyter bød velkommen

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

Hvordan ser Danida civilsamfundsorganisationernes fremtidige rolle og hvad de skal kunne? Nr.

Hvordan ser Danida civilsamfundsorganisationernes fremtidige rolle og hvad de skal kunne? Nr. Nr. Hvordan ser Danida civilsamfundsorganisationernes fremtidige rolle og hvad de skal kunne? Nr. Civilsamfundsaktørernes råderum Vigtigt at sikre råderum for civilsamfundet både invited space og claimed

Læs mere

1 CORO BESTYRELSESMØDE 08

1 CORO BESTYRELSESMØDE 08 1 CORO Tid: 17. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Sted: EASJ, Elisagårdsvej 5, 2. sal, lokale E201 Deltagende bestyrelsesmedlemmer; Morten Schou Andersen, Lars-Christian Brask, Kurt Nielsen- Dharmaratne, Glenny

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup)

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup) Referat Klimarådets møde 17. august 2017 Deltagere: Bjørn Tving Stauning (Formand) Per Seerup (dirigent) Jens Ross Andersen Pelle Andersen-Harrild Ida Nielsen Jens Rolfgaard Søren Smidt-Jensen (referent)

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

1 FORENINGEN IQ BESTYRELSESMØDE 08

1 FORENINGEN IQ BESTYRELSESMØDE 08 1 FORENINGEN IQ Tid: 17. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Sted: EASJ, Elisagårdsvej 5, 2. sal, lokale E201 Deltagende bestyrelsesmedlemmer; Morten Schou Andersen, Lars-Christian Brask, Kurt Nielsen- Dharmaratne,

Læs mere

1. Resumé af evalueringen

1. Resumé af evalueringen Opfølgningsnotits og Udenrigsministeriets kommentarer til Evaluering af kampagnen Verdens Bedste Nyheder Denne note indeholder evalueringsrapportens konklusioner og anbefalinger vedr. Kampagnen Verdens

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Kommuner kan skabe lokal udvikling med FN s verdensmål

Kommuner kan skabe lokal udvikling med FN s verdensmål Kommuner kan skabe lokal udvikling med FN s verdensmål Rapport udarbejdet af Deloitte om kommunernes kendskab til og arbejde med FN s verdensmål. Juni 2017 Vi vil inddrage verdensmålene i vores kerneopgaver.

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat af HBM 4/2017 den maj på Hotel Scandic, Roskilde

Referat af HBM 4/2017 den maj på Hotel Scandic, Roskilde Referat af HBM 4/2017 den 19.-20. maj på Hotel Scandic, Roskilde TIL STEDE Anne Katrine Andersen Trine Christensen, sekretariatet (pkt. 7-11) Ilja Sabaj-Kjær Ole Ankjær Madsen Moustafa (Mousta) Mahmoud

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 VERDENS BEDSTE NYHEDER: DET HUMANITÆRE UNDERUDVALG: GENBRUG TIL SYD -PULJEN:

Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 VERDENS BEDSTE NYHEDER: DET HUMANITÆRE UNDERUDVALG: GENBRUG TIL SYD -PULJEN: Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 Møde referat Til stede AC Børnehjælp (Dennis Friis Thaagaard), ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Niels Tofte), Caritas (Jann Sjursen), CISU

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015 RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts Torsdag d. 26 februar 2015 1. Præsentationsrunde. 2. Dagsorden (godkendt) 3. Koncepterne 4. Bare for i dag 5. To medlemmer deler 6. Kassere

Læs mere

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Organisation Person Mail Medlem af Projektrådgivningen / Lilian Andresen Styregruppen Sydafrika Kontakt DSI Hans Wulffsberg hw@handicap.dk Styregruppen HUM Lars

Læs mere

Referat af NSU styremøde København., lørdag den 9. maj 2015 kl. 10.00-18.00

Referat af NSU styremøde København., lørdag den 9. maj 2015 kl. 10.00-18.00 Referat af NSU styremøde København., lørdag den 9. maj 2015 kl. 10.00-18.00 1. Åbning af mødet Dagsordenspunkter - Velkomst ved formand Pia Nurmio-Perälä og valg af mødeledere. Jørgen Nilsson (UMFI) og

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr.

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr. Stående Udvalg den 5. maj 2014 Bilag C: Godkendelse af støtte af mindre kapacitetsopbygningsinitiativer NGO FORUM modtog i marts 2014 fem ansøgninger om støtte til mindre kapacitetsudviklingsinitiativer:

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Petersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 18. februar 2013 Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012

Læs mere

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND Evaluering af Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser Svarstatistik medlemmer og KL bestyrelses-/udvalgsmedlemmer Udsendt til 40 respondenter Indkommet 22 besvarelser udpegede Udsendt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Donna (medarbejderrep.), Bolette (under pkt. 1 og 2), Kim (under pkt. 3) og Iben (referent). Tid Ordinært bestyrelsesmøde søndag d. 2. oktober

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

NORDISK FOND FOR BYTRÆER

NORDISK FOND FOR BYTRÆER Referat fra årsmøde i fonden fredag den 25. april 2014, kl. 11.00 14.00 Mødet afholdt hos: Danske Anlægsgartnere Islands Brygge 26 2300 København S Deltagere: Thomas B. Randrup, Karsten Klintø, Palle Kristoffersen,

Læs mere

REFERAT. Styrelsesmøde

REFERAT. Styrelsesmøde REFERAT Styrelsesmøde 31-10-2018 Tilstede: Kasper Sand Kjær, Jens Malskær, Lucas Skræddergaard, Chris Holst Preuss, Clara Halvorsen, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Nynne Bern Jensen, Rasmus Kjær Slot, Nicolai

Læs mere

INSPIRATIONSOPLÆG OM FN S VERDENSMÅL

INSPIRATIONSOPLÆG OM FN S VERDENSMÅL INSPIRATIONSOPLÆG OM FN S VERDENSMÅL Oplæg v/ KL kontorchef Mette Jensen Kommunalbestyrelsesseminar i Rudersdal Kommune den 27. januar 2018 Danmark ligger nr. 2 ud af 149 lande Ift. at opfylde FN s verdensmål.

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Referat af HBM 1/2018 den 14. januar på sekretariatet, Gammeltorv 8

Referat af HBM 1/2018 den 14. januar på sekretariatet, Gammeltorv 8 Referat af HBM 1/2018 den 14. januar på sekretariatet, Gammeltorv 8 TIL STEDE Trine Christensen, sekretariatet John Hansen Ilja Sabaj-Kjær Ole Ankjær Madsen Oliver de Mylius Erik Jenrich Sørensen, sekretariatet

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

TI-DK bestyrelsesmøde

TI-DK bestyrelsesmøde TI-DK bestyrelsesmøde Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 17.00 hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, Baghuset. (Hvis porten er lukket, ring på tlf. 25 53 56 62) Referat: 1. Deltagere. Poul, Knut, Christine,

Læs mere

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision.

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision. Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for Globalt Fokus er: en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge.

Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge. Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge. Til stede: Jens Kierkegaard, Jens Sørensen, Ole Elbæk, Christian Bille

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Daglig Ledelsesmøde, Referat

Daglig Ledelsesmøde, Referat Daglig Ledelsesmøde, Referat CISV Danmark 28.09.2017 kl. 18. 21.00 Sted CISV kontoret Forberedelse Seneste DL referat samt vedhæftede bilag Mødedeltagere Daglig Ledelse Anne med via Skype Områder 1. Evaluering

Læs mere

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense.

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. Referat Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16:30-18.30 I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. 1. Præsentation af nye ansigter (ca. 10 min.) og Bent Ove Jørgensen præsenterer

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 28. marts 2012

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 28. marts 2012 Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 28. marts 2012 Møde referat Til stede CARE Danmark (Niels Tofte), Caritas (Jann Sjursen), Danske Handicaporganisationer (Karen Reiff), DMR-U (Lars Udsholt),

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013 rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook smart cities rens digitale forretningsmodel Program 9.00 Registrering og morgenkaffe 9.30 Velkomst ved Erhvervsstyrelsens direktør,

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Dato: 25. april 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Tid: Fredag d. 3. maj kl. 9.30 16.00 Sted:

Læs mere

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden Dagsorden Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 8. januar 2014 Møde i Det Strategiske Panel (DSP)

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Anne Blond, Lisbet Friis, Mads Quistgaard, Janne Krogh. Afbud fra udvalget: Ane Fabricius

REFERAT. Til stede fra udvalget: Anne Blond, Lisbet Friis, Mads Quistgaard, Janne Krogh. Afbud fra udvalget: Ane Fabricius 20. november 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtte udvalg for Kunstfond og Design Møde nr. 11 Mødedato: 20.november 2018 Tidspunkt: kl. 09.00-15.00 Sted: Lokale: NHØP, 3. sal REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Til stede: Lena Schnack Mertz, Morten Lønborg Friis, Jan Jacobsen, Jens Bloch, Jørgen Graven Nielsen,

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

REFERAT. Styrelsesmøde

REFERAT. Styrelsesmøde REFERAT Styrelsesmøde 30-01-2019 Tilstede: Kasper Sand Kjær, Jens Malskær, Lucas Skræddergaard, Chris Holst Preuss, Clara Halvorsen, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Nynne Bern Jensen, Rasmus Kjær Slot, Nicolai

Læs mere

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø Referat Møde i Aarhus Uddannelsesråd Mødedato: 23. maj 2014 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Afbud/Fravær: Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt

Læs mere

REFERAT. 3. VIA-DSR møde 2017

REFERAT. 3. VIA-DSR møde 2017 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16.30-19.30 Deltagere Kara Sigrid Ellegaard (237692 SIS) Inge Lundin Bech (237682 LISKI)

Læs mere

Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af referat Referat af ordinært møde d. 14. september Der blev spurgt til hvornår UM beslutter hvem der skal sidde i UPR ud fra Globalt Fokus

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 10. MAJ 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S Tidspunkt:

Læs mere

Dagsorden. Sted: Brændpunktet, Ll. Sct. Hans Gade 7-9, 8800 Viborg. Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013. For referat: Dorthe G.

Dagsorden. Sted: Brændpunktet, Ll. Sct. Hans Gade 7-9, 8800 Viborg. Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013. For referat: Dorthe G. Dagsorden Dagsorden til møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013 For referat: Dorthe G. Thomsen Deltagere: Kent Sandholt, Sanne Jensen, Randi Skov Bundesen, Kirsten Ægidius, Maria

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 13. december 2011 Referatet blev godkendt og underskrevet. 3. Orientering siden sidst

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 13. december 2011 Referatet blev godkendt og underskrevet. 3. Orientering siden sidst Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med et ekstra punkt. Det blev pkt. 10: Forslag om ændring af lov om produktionsskoler (kompetencebeviser m. m.) 2. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Referat Patientinddragelsesudvalget

Referat Patientinddragelsesudvalget Patientinddragelsesudvalget Sagsnummer 2013-010892 Referat Patientinddragelsesudvalget 22. januar 2016 kl. 10.00-12.30 i mødelokale B, Regionshuset Mødedeltagere Torben Andersen, Ældrerådene i Region Nordjylland

Læs mere

Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015

Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015 Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015 Deltagere: Toke, Daniel, Dennis O., Simona, Rasmus, Rikke, Dennis G., Amanda, Louise, Nikolaj, Kim, Bjørn, Tobias, Morten F., Morten E., Pernille, Lars og

Læs mere

Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet

Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 1 2015 INDKALDELSE Den 25. januar 2015 Tidspunkt : 16. 17. januar 2015 kl. 12-12 Sted : First Hotel Grand Hotel, Jernbanegade 18, 5000 Odense C Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-04-2018 EMN-2018-00010 Maren Munk-Madsen Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Deltagere

Læs mere

Dagsorden for 7. DSP styregruppemøde, kl , 2. september 2015, Danske Regioner, damfærgevej 22, 2100 København Ø

Dagsorden for 7. DSP styregruppemøde, kl , 2. september 2015, Danske Regioner, damfærgevej 22, 2100 København Ø WWW.DANISHSOIL.ORG Dagsorden for 7. DSP styregruppemøde, kl. 10.00 12.00, 2. september 2015, Danske Regioner, damfærgevej 22, 2100 København Ø 21-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 41580/15 Sagsbehandler

Læs mere