Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus. Afbud: Sarah Johansen (CARE - barsel), Tim Whyte (MS)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus. Afbud: Sarah Johansen (CARE - barsel), Tim Whyte (MS)"

Transkript

1 Referat af Styregruppemøde 20. juni 2018, kl Spisesalen, stueetagen, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Laust Leth Gregersen (Red Barnet) (formand), Birgitte Qvist-Sørensen (FKN), Erik Vithner (CISU), Tania Dethlefsen (Sex&Samfund), Jens Vesterager (ADRA), Jann Sjursen (Caritas), Jan Ole Hagensen (Verdens Skove), Gunvor Bjerglund Thomsen (DUF), Jacob Fjalland (WWF), Jørgen Estrup (FN-forbundet), Rasmus Stuhr Jakobsen (som observatør for Care i Sarahs fravær), Mie Roesdahl (Oxfam Ibis), Kirsten Auken (Danmission), Mette Müller Kristensen (DH), Peter Blum Samuelsen (DMRU) Afbud: Sarah Johansen (CARE - barsel), Tim Whyte (MS) Fra sekretariatet: Peter Christiansen, Kamilla Lindgren (ref.), Katrine Dietrich. Rina under pkt. 1, 2 (ang. Verdensmålenes Telt) Punkt 1 Godkendelse af referat og dagsorden v/ Laust Leth Gregersen Velkomst v/ Laust Referat fra styregruppemøde godkendes. Dagsorden godkendes med punkt til AOB: Update fra mødet med Mette Frederiksen Peter Blum Samuelsen informerer om at skulle gå før tid Punkt 2 Sekretariats-update Folkemøde og Verdensmålenes Telt v/ Peter Christiansen Formålet med dette punkt er at få styregruppens evaluerende kommentarer til det første Verdensmålenes Telt (Folkemødet juni 2018). På sekretariatet er vi begejstret og ønsker at gentage næste år. Der er brug for godkendelse fra både værtsgruppe, styregruppe og foreningen Folkemødet for at gentage teltet. Styregruppen har generelt positive kommentarer til teltet og dets arrangementer styregruppen støtter op: Plads til både alvor og fest Selv tunge temaer på morgenarrangementer kunne trække folk Rette balance ift. typer af aktiviteter God branding af vores sektor tiltrækningskraft for andre sektorer Hyggelig stemning Opmærksomhedspunkter: Udvælgelse af events hvem og hvordan? Fralægge sekretariatet ansvaret For mange unge fokus på et andet segment Religion og udvikling kom ikke med prioritet næste år Bedre placering næste år tættere på hovedvej/hovedscene For tandløst mere kritisk tilgang i eventsne

2 Overvejelse af den strategiske tilgang til at opnå nye positioner Som sektor skal vi blive skarpere på at rykke på dagsordener Andre kommentarer: Det er succes, at vi har flere set-ups på verdensmålsdagsordenen; telt, multi stakeholder forum osv. Der skal investeres ressourcer i at det kan fortsættes. Der skal sammenkøres en strategisk retning i de forskellige aktiviteter. Formanden konkluderer, at der er opbakning fra styregruppen. Økonomi ang. Verdensmålenes Telt v/ Peter: Vi havde regnet med funding, men kørte på selvbetaling i stedet. På GFs finansiering har vi brugt ca kr. Nye ansatte Siden sidste styregruppemøde er de to nye medarbejdere begyndt: Sara Brandt per 1. juni på civic space og Astrid Alexandersen per 7. maj på policy. Opfølgning på mødet med Danida om sexual harrasment og GF fremtidige rolle Næste skridt: GF tager lead: Vi får bevilget ca. 1 mio. kr. til at køre denne dagsorden. Første møde på fredag, hvor arbejdsgruppe og referencegruppe skal nedsættes. Formålet er, at alle organisationer skal have et system, der fungerer. Alle interesserede er velkomne til mødet. Det er en åben arbejdsgruppe, men der bliver nogle der definerer indholdet på fredag. Det, der kommer ud af mødet, er selvfølgelig tilgængeligt for alle medlemmer af GF. Kommentarer fra styregruppen: Der skal stilles spørgsmål til UM har de selv guidelines? Der stilles spørgsmål til hvordan det gribes an, at nogle medlemmer er i internationale alliancer osv., som selv har guidelines. Dette bliver en kategoriseringsøvelse, som tages med i overvejelserne om metoden. UPR v/ Tania Dethlefsen Dette punkt er fast på dagsordenen, hvis nogle skulle have spørgsmål eller inputs til UPR. Tania giver udtryk for, at der ikke modtages inputs. Generelt virker til, at der ikke er overskud blandt medlemmer af styregruppen til at tage stilling til de dagsordener, der behandles i UPR. Tania og Birgitte (FKN) giver udtryk for at der er bekymringspunkter ang. UPR, som ligger op over bevillingerne. Dette bl.a. om der er overskud hos UM, om kvaliteten i bevillingerne er god. En idé til at imødekomme dette: Programmedarbejdere i miljøet kunne give inputs til møderne. Det aftales at GF sender programmet for UPR ud, således at der er mere tid til at forberede inputs. GF sender allerede dagsorden ud før hvert møde, men der gives i styregruppen udtryk for, at det er for kort frist til at nå at give inputs især for frivilligorganisationer. Update fra sidste møde i UPR:

3 Vedtagelse af klimapulje på 20 mio. om året, som forvaltes gennem CISU. Erik, CISU, uddyber denne: Ikke til SPA erne. Der forventes ikke samme resultater som ved tidligere klimapulje der måles heller ikke på det samme. SPA erne fik stort løft andre får nu lov til at søge indenfor klimaområdet alligevel. Det er en forhøjelse af CISUs pulje ikke en decideret klimapulje. Opfølgning på kvinder i ledelse v/ Tania Dethlefsen (på vegne af arbejdsgruppen) Der er brug for mere viden og flere ressourcer til bl.a. mapping af toplederposter (hovedudfordring). Herunder kvalitative interviews med forskellige grupper: bl.a. forpersoner, som ansætter topledere, og med topledere, som ansætter mellemledere osv. Det foreslås, at dette kunne diskuteres med fx paneldebat til Lederdag 25. oktober dernæst med underdiskussioner af forskellige initiativer. GF kan dermed sammen forpligte os til en fælles handlingsplan. Ressourcemæssigt kan dette evt. sammentænkes med sexual harrasment dagsordenen. Punkt 3 Årsregnskab 2017 v/peter Christiansen og Laust Leth Gregersen Årsregnskabet er sendt ud forud for mødet. Revisoren er tilfreds og mente ikke at der var grund til at møde op i dag kr. i overskud i foreningen. Der er flyttet kr. Danida-midler fra 2017 til Egenkapital på ca kr. Matcher godt det tal, som vi fremlagde i januar. Regnskabet er gennemgået med FU Regnskabet viser en klar forbedring ift. at GF kan faktisk kan forudsige tallene. Opmærksomhed på, at egenkapitalen skal kunne betale for sekretariatet i 3 mdr. Årsregnskabet godkendes af styregruppen og de tilstedeværende underskriver. Punkt 4 Diskussion af samarbejde/synergi mellem 92-gruppen og GF v/ Birgitte Qvist- Sørensen Birgitte indleder i sin egenskab af næstformand. Formålet med dette punkt er at finde ud af, om der stemning for at styregruppen starter en diskussion med 92-gruppen om hvordan synergi sikres og hvordan en eventuel sammenlægning kan foregå. Det skal gøres klart, at det er ikke GF, der har bedt om at få det på dagsordenen. Det er en række medlemmer, som er medlemmer begge steder. Oxfam Ibis, Care, WWF, MS, FKN og Red Barnet har talt sammen på forhånd og ønsker en diskussion af:

4 Samarbejde/synergi mellem de to netværk: Globalt Fokus og 92-gruppen: Effektiviteten af at have to netværk som begge arbejder intensivt med Verdensmålsdagsordenen. Mie (Oxfam Ibis) giver udtryk for at, de ikke har klima på dagsordenen, men vil gerne støtte op om den fælles dagsorden alligevel. Det handler om at bruge hinanden og bruge vores midler bedst muligt. Ønsker at få en dialog og en løsning på kort bane. Det handler også om at være proaktiv ift. om UM fortsat vil støtte begge netværk. Jacob (WWF) udtrykker, at det er vigtigt at processen håndteres rigtigt. Det skal diskuteres i begge netværk, og der er mange vigtige ting i 92-gruppen, som skal bevares. Vi skal passe på med konklusionerne ikke skabe unødig ravage. Der er udfordringer med finansiering ift. 92-gruppen. Som næstformand i 92-gruppen: Udfordringer med finansiering osv., men der har ikke været diskussion om sammenlægning. Som GF styregruppemedlem: Relevant at de organisationer, som er medlem begge steder tager diskussionen i 92-gruppe-regi. Laust (som formand og tidligere medarbejder ved en sammenlægning): Stien skal holdes ren af hensyn til medarbejderne. Det er ikke en opgave for sekretariatet, men for bestyrelserne. Derudover har nogle organisationer ikke et ben i begge organisationer og de skal også tænkes ind. Jan Ole (Verdens Skove): Har ben i begge lejre. En evt. sammenlægning skal fordre at effektiviteten og kvaliteten bliver bedre, ellers giver det ikke mening. Spørgsmål til hvor Concord blev af ved sidste sammenlægning. Derudover skal der sørges for at 92- gruppens mandat ikke begrænses. Jann (Caritas): Meget historik i det osv. Svært at træffe beslutning på baggrund af et punkt på dagsordenen. Det vil højst sandsynligt blive GF som bliver moderorganisation, så derfor bør det være 92-gruppen som tager en beslutning og kommer til GF ved spørgsmål osv. Dermed vil processen blive bedre. Det skal være en politisk forankret proces, ikke en opgave for sekretariatsmedarbejdere at diskutere. Fint at dobbeltmedlemmerne tager den på dagsordenen i 92-gruppen. Ingen beslutning nu fuldt mandat til at agere i situationen. Tænker at klimadagsordenen kan styrke os samlet. Erik (CISU): Verdensmålene har ændret denne diskussion siden sidst det blev diskuteret. Substantielt er der en forskel. Enig med Jann i at det skal være 92-gruppen som sætter processen i gang. Dobbeltmedlemmerne skal tage initiativ, men 92- gruppens andre medlemmer skal også være enige. Jens (ADRA): Som ved et giftemål skal der være gensidige følelser. Mette (DH): DH er ikke medlemmer af 92-gruppen Det skal klarlægges, hvilken betydning det ville have for medlemmer af GF at indlemme 92-gruppens medlemmer. Historik: også ift. S-udspil-diskussionen hvordan skal vi stå politisk og hvilken betydning vil det have for GFs profil?

5 Tania (Sex & Samfund): Konsekvenserne for GF struturelle og politiske skal diskuteres. Verdensmålene giver rammen: Er vi et moderne fremadskuene civilsamfundsnetværk? 92-gruppens mandat skal tages seriøst det grønne såvel som det nationale. Fuld opbakning til en evt. sammenlægning: Uhensigtsmæssigt med de to netværk. Verdensmålene med det nationale/internationale og sammenhængen mellem målene fordrer, at vi tager den diskussion. Der er mange diskussioner (fx sundhed) som ikke hører til i GF regi nu. Mangel på konkret svar på, hvordan 92- gruppen kan inkorporeres. Jørgen (FN-forbundet): Besværligt og ikke god diskussion. Kræver diplomati og gensidighed. Savner rationale og procesudgangspunkt. Peter Blum forlader mødet. Rasmus (Care): Konsekvenser: Stigende antal medlemmer som vil efterspørge klimadagsordenen. Orker vi det? Det er et spørgsmål om hvor energien skal lægges. Reelt nok at tage det op her, da det også vil have konsekvenser for GF. Kirsten (Danmission): Den diplomatiske vej: Vise at der faktisk er et rum for medlemmer af 92-gruppen med nationalt mandat i GF. Godt at være på forkant og vise fælles ansigt. Laust (formand) har svært ved at se hvilke organisationer klima ikke er relevant for. Ønske om at holde det konkret og tage diskussionen i 92-gruppen. Gunvor: Kompleks historik. Meget at vinde ift. Verdensmålene. Rejse national/international dagsorden. Frygter at der kommer for meget historik ind i diskussionen. Husk hvor vi er i dag og husk Verdensmålene som ramme for processen. Birgitte: Verdensmålene som løftestang for samarbejdet. Hvis 92-gruppen ikke ønsker sammenlægning kan FKN beslutte at stoppe som medlem og investere de penge i GF for at få klima-medarbejder på dagsordenen. Konklusion: Styregruppen er åben for dialog og så ser vi hvad der sker. Jacob (WWF) har givet Troels og Torleif (92-gruppen) besked og de vil indkalde til møde snarest i 92-gruppen. Punkt 5 Strategi seminar for styregruppen i september Styregruppen afholder internt seminar d september (fastlagte datoer) Programmet er stadig under udvikling og stedet er ikke fastlagt. Færdig dagsorden udsendes i midten af august. Der ligger et styregruppemøde d. 3. september når vi kommer nærmere kan vi aftale om det giver det mening at holde styregruppemødet så tæt på seminaret. Foreløbigt program omdeles: Åbent for kommentarer

6 Godt med egne inputs dele viden i styregruppen. Drage nytte af hinanden og skabe nye koblinger Mange oplæg for lidt arbejdstid til at diskutere og nytænke. Godt hvis der er tid til at dele inspiration til hvor GF som netværk skal hen. Tid til fælles kontekstanalyse: hvordan vi ser verden? Diskutere større dagsordenener end der er tid til på styregruppemøderne Koblingen mellem national/international dagsorden samt de grønne/røde verdensmål kunne det være et punkt til diskussion Erik (CISU) går med i arbejdsgruppen ang. planlægning af seminaret. Punkt 6 AOB Update fra dagens møde med Mette Frederiksen: Ikke taget til referat Der er ansøgning om medlemskab fra to organisationer: Somali Peace & Development samt Sociale Entreprenører: Der er enighed om at begge optages som medlemmer. Ønske til punkt på dagsorden næste gang: Status på NGO hus. Formanden takker for god ro og orden og ønsker god sommer!

Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus Referat af styregruppemøde 4. april 2019, kl. 12.00-16.00 Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Bjarne B. Christensen (Sex & Samfund), Kirsten Auken (Danmission), Tim Whyte (MS), Jacob Fjalland

Læs mere

Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl Undergrunden, Globalt Fokus Referat af styregruppemøde - udkast 28. januar 2019, kl. 13.00-16.00 Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Jan Ole Haagensen (Verdens Skove), Jann Sjursen (Caritas), Julie Koch (IWGIA), Laust

Læs mere

Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl Salen, Globalt Fokus

Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl Salen, Globalt Fokus Referat af Styregruppemøde - udkast 1. november 2018, kl. 13.00-16.00 Salen, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Laust Leth Gregersen (Red Barnet) (formand), Tania Dethlefsen (Sex&Samfund), Jens Vesterager

Læs mere

Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl Undergrunden, Globalt Fokus

Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl Undergrunden, Globalt Fokus Referat af Styregruppemøde 29. januar 2018, kl. 13.00-16.00 Undergrunden, Globalt Fokus Deltagere Til stede: Mette Müller Kristensen (DH), Laust Leth Gregersen (Red Barnet), Jan Ole Hagensen (Verdens Skove),

Læs mere

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN Referat fra Stiftende Generalforsamling i ny forening, dannet ved evt. fusion af NGO FORUM og Concord, 27. maj 2014 kl. 15-18 på Borups Højskole Dirigent: Pernille Vesterager Neergaard. Referent: Henrik

Læs mere

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat

Møde referat: NGO-forum Stående Udvalg 8-2-2010. Referat Referat Møde: NGO-forum Møde i det stående udvalg Dato: Mandag den 8. februar, 2010. 13.00 16.00 Sted: Folkekirkens Nødhjælp Referent: Pernille Tind Simmons (NGO-forum) Dagsorden punkt Kort beskrivelse/beslutning

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013 Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 10. september 2013 Møde referat Til stede ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Frank Lausten), Caritas (Jann Sjursen), CISU (Jeef Bech), DMR-U (Lars Udsholt),

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referater blev godkendt. Finanslov 2016, udviklingsbistand og støtte til civilsamfund - status, opsamling og læring.

Referater blev godkendt. Finanslov 2016, udviklingsbistand og støtte til civilsamfund - status, opsamling og læring. Lars Udsholt (DMRU), Birgitte Qvist-Sørensen (FKN), Jacob Fjalland (WWF), Helene Ellemann-Jensen (ADRA), Laust Leth Gregersen (Red Barnet), Vibeke Førrisdahl (Mission Øst), Janice Førde (KULU), Gunvor

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 VERDENS BEDSTE NYHEDER: DET HUMANITÆRE UNDERUDVALG: GENBRUG TIL SYD -PULJEN:

Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 VERDENS BEDSTE NYHEDER: DET HUMANITÆRE UNDERUDVALG: GENBRUG TIL SYD -PULJEN: Referat fra møde i det Stående Udvalg Mandag den 18. juni 2012 Møde referat Til stede AC Børnehjælp (Dennis Friis Thaagaard), ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Niels Tofte), Caritas (Jann Sjursen), CISU

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger: REFERAT Ungdomsrådet Mødedato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødested: Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse Sag nr.

Læs mere

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 8. juni, kl. 13.00 15.30 på IBIS Møde referat Til stede Lehnart Falk (ADRA Danmark), Frank Lausten (CARE), Jann Sjursen (Caritas Denmark), Karen Reiff

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012

Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012 Referat fra møde i det Stående Udvalg Tirsdag den 23. oktober 2012 Møde referat Til stede AC Børnehjælp (Dennis Friis Thaagaard), ADRA (Lehnart Falk), CARE Danmark (Frank Lausten), Caritas (Jann Sjursen),

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14

Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14 Møde i Koordinationsudvalget fredag d. 28. november kl. 10 til 14 I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Udkast til referat i henhold til dagsorden Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Donna (medarbejderrep.), Bolette (under pkt. 1 og 2), Kim (under pkt. 3) og Iben (referent). Tid Ordinært bestyrelsesmøde søndag d. 2. oktober

Læs mere

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011

Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011 Referat fra møde i det Stående Udvalg Onsdag den 22. juni 2011 Møde referat 1. Ny køreplan for prioritetsområdet Miljø og Klima i den danske udviklingsstrategi: Ib Petersen (Direktør for Udviklingspolitik),

Læs mere

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Referent: Frederikke Ordstyrer: Deltagere: Alle (,,, Nynne, Tilde,, Frederikke og Sabina) Ikke tilstede: Ingen 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer 2):

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Organisation Person Mail Medlem af Projektrådgivningen / Lilian Andresen Styregruppen Sydafrika Kontakt DSI Hans Wulffsberg hw@handicap.dk Styregruppen HUM Lars

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 30. august 2017 Tid: Kl. 08.30 10.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale 1-03, ligger på første sal, til højre for lokalet hvor

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Forum for Koordination og Udvikling

Forum for Koordination og Udvikling Teknik & Miljø Refer til mødet i Forum for Koordinion og Udvikling 29. maj 2018 i Lokale 2325, Skolegade 1, 7100 Vejle Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden og refer 1 2 Opfølgning

Læs mere

Tanker om en vision for Mere IBIS i Verden som medlem af Oxfam International.

Tanker om en vision for Mere IBIS i Verden som medlem af Oxfam International. 1 Tanker om en vision for Mere IBIS i Verden som medlem af Oxfam International. Baggrund og overordnet rationale. Nedenstående bygger på de analyser og diskussioner, der er lavet frem til nu, og som senest

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 4. maj, kl. 13.00 16.00 på FKN

Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 4. maj, kl. 13.00 16.00 på FKN Referat fra møde i det stående udvalg Tirsdag den 4. maj, kl. 13.00 16.00 på FKN Møde referat Til stede Lehnart Falk (ADRA Danmark), Frank Lausten (CARE), Jesper Juel Rasmussen (Caritas Denmark), Rina

Læs mere

Forretningsorden for Fællesskabet FBS

Forretningsorden for Fællesskabet FBS Forretningsorden for Fællesskabet FBS 1. Formål 1.1. Forretningsordenen uddyber de bestemmelser, der er givet i Fællesskabet FBS vedtægter punkt 4, 7, 8 og 9. 2. Valg til Styregruppen 2.1. Valg til styregruppen

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmøde Dato: 22.10.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Ole Holm Pedersen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen,

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent VIA-DSR møde Sted: Studenthouse Ammunitionsvej 1 Viborg, Denmark Mødedato: 12. november 2016 Kl. 9-11 Deltagere, Næstformand Christopher Ammentorp, Sarah Kamstrup, Anders Andersen, Thai Fuglsang, Cristian

Læs mere

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde 24. april 2019 kl. 14.30-17.00 Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. 1 Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Salen rundt 3. Opfølgning på snusgruppens arbejde v.

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Søndag d. 8. april 2018 kl. 20.00-22.00 Skype REFERAT Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Afbud: David Hansen, Julie

Læs mere

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d Hvor: Referent: FORMALIA: Ordstyrer: Tilde Deltagere: Julie, Theis,,, Nynne, Sabina, Sofus og Tilde. Ikke tilstede: Ingen fraværende 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016 Dato: 21. april 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 31 19 32 33 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016 Tid: fredag den 29. april kl. 09.30

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense.

Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. Referat Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16:30-18.30 I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. 1. Præsentation af nye ansigter (ca. 10 min.) og Bent Ove Jørgensen præsenterer

Læs mere

Bestyrelsesmøde / Board meeting

Bestyrelsesmøde / Board meeting Bestyrelsesmøde / Board meeting Ordstyrer / Moderator Referent / Minute taker Bestyrelsesdeltagere / Board participants Fraværende / Absents Observatører / Observers Natasja / Asger Ida 07.05.14 16.00-20.00

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Referat D. 4.11.2014 på Afd. Søagerskolen Forum: Skolebestyrelsesmøde Afdeling: Søagerskolen Møde nr.:3/2014 Dato: 4.11.2014 Mødedeltagere: Forældrevalgte: Martin Kaag, Jeppe Krag, Jens Skov, Ane Hag,

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Dato: 18.03.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 18. marts 2016 Tid: 09.00 14.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/ 1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/032012 Oplæg Lene og Mari Kulturregionalt projekt Politisk projekt Ovenstående gør at organiseringen er lidt speciel! 8 kommuner har lavet en politisk aftale

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012 Tilstede: Rikke Skovfoged, Nimet Topcu, Suzan Saygili, Tagharid Rahmah, Kirsten Fischer, Inger Frydendahl, Line Hillerup, Mai-Britt Haugaard Jeppesen Afbud: Gitte Larsen, Maja Langhorn, Jeppe Fisker Mødetid

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Fysisk møde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d. [ ]

Fysisk møde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d. [ ] FORMALIA: Hvor: Aarhus Referent: Helena Ordstyrer: Deltagere: Sabina, Nynne, Theis,,, Sofus, Helena, Ikke til stede: Tidsperspektiv for mødet: Observatører: Bolette, Abdulkarim, Anne 1): Godkendelse af

Læs mere

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision.

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision. Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for Globalt Fokus er: en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 22. marts 2017 kl. 15:00 18.00 Bestyrelsesmødet var indkaldt af direktør Inge Prip på vegne af formandskabet. Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr.

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr. Stående Udvalg den 5. maj 2014 Bilag C: Godkendelse af støtte af mindre kapacitetsopbygningsinitiativer NGO FORUM modtog i marts 2014 fem ansøgninger om støtte til mindre kapacitetsudviklingsinitiativer:

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Mødeleder Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst Opfølgning på opgaver fra sidste møde Jesper Mølgaard, Marie Hauerslev,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Dagsorden NPS bestyrelsesmøde kl

Dagsorden NPS bestyrelsesmøde kl Dagsorden NPS bestyrelsesmøde 14.06.16 kl. 17-18.45 Sted: Lærerværelset på Nørrebro Park Skole. B = beslutning O = orientering D = drøftelse Punkter Motivering Referat Til stede: Henrik, Claus, Katja,

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 25. januar 2016 kl i mødelokalet, Nørre Voldgade 90

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 25. januar 2016 kl i mødelokalet, Nørre Voldgade 90 Referat af Regionsbestyrelsesmøde 25. januar 2016 kl. 14.00-18.00 i mødelokalet, Nørre Voldgade 90 Indhold 1. Velkommen v. Line Schiellerup... 2 2. Plan for evaluering af næstformand... 2 3. Den medlemsinddragende

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Til stede: Frans Gregersen, Bjarne Lundager, Lars Qvortrup, Søren Barlebo Rasmussen, Astrid Læssø Christensen, Iben Hansen, Cecilie Lonning, Anita Olsen

Læs mere

Referat fra efterårsmøde i sports- og talentnetværket

Referat fra efterårsmøde i sports- og talentnetværket Referat fra efterårsmøde i sports- og talentnetværket Dato: 16/11 2018 Sted: Vingstedcentret Deltagere: cirka 40 deltagere som bestod af klubledere og medlemmer, klasserepræsentanter, Dansk Sejlunions

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Til stede Formandskab Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Medlemmer fra Danske Regioner Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Gurli

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Præsentationsrunde 3. Kort opdatering på 2010: Hjemmeside Budget 2010 4. Fremtidige

Læs mere

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Referat Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ

Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ Referat Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september 2016 16.00-18.00 I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ Deltagere: Jacob Michaelsen, René Bøye, Søren Damgaard, Helle Jakobsen,

Læs mere

Evaluering af Grønt Råd

Evaluering af Grønt Råd Evaluering af Grønt Råd 2014-2017 Hvilken forening/interesseorganisation repræsenterer du? Grundejerforeningen Brandsbjerg Syd + Danmarks Naturfrednings Forening Dansk Ornitologisk Forening Glostrup Foreningsunion

Læs mere

28. maj DL-møde

28. maj DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet.

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. maj 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør i Gentofte Kommune),

Læs mere

Referat 01. møde 2015

Referat 01. møde 2015 Referat 01. møde 2015 Vedr. : Ordinært bestyrelsesmøde Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Torsdag den 22. januar 2015 kl. 17.00-20.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Ewa Sørensen

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 27. januar 2014 kl. 17.00 I festlokalet, Vognmandsgade 16, kælderen, Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Erik Kjærsgaard Gert Olsen Gitte Seier Kristian Leonhart

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Erik Kjærsgaard Gert Olsen Gitte Seier Kristian Leonhart Boligselskabet Rosenvænget Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 2. oktober 2014 kl. 17.00 i mødelokalet Rosenvænget beliggende Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 04.05.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Anna Papiewska () Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen ()

Læs mere

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Referat Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl 11.00-15.00 på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), Gudrun Aspel (GA), Lars Petersen,

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Referat Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl. 16.00 18.00 Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Deltagere: Jette Nyboe, Nina Gustavussen, Søren Mogensen, Kirsten Mogensen, Matthias Lemvig Petersen,

Læs mere