Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 1 SØBORG HOVEDGADE 200 ETABLERING AF FOREBYGGELSESCENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 1 SØBORG HOVEDGADE 200 ETABLERING AF FOREBYGGELSESCENTER"

Transkript

1 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 1 SØBORG HOVEDGADE 200 ETABLERING AF FOREBYGGELSESCENTER PROGRAMOPLÆG INDHOLD: Afsnit side 1 Projekt 2 2 Organisation 3 3 Planmæssige forhold 4 4 Funktions- og rumprogram 4 5 Ombygningens omfang 5 6 Anlæg i terræn 6 7 Miljøprogram 6 8 Inventar og udstyr 6 9 Byggetekniske krav 7 10 Forsyning 7 11 Installationer 8 12 Drift og vedligeholdelse 8 13 Entreprise- og aftaleforhold 9 14 Økonomi 9 15 Tidsplan 10

2 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 2 1. PROJEKT 1.1 Indledning Der er i budget 2006 afsat et rådighedsbeløb på kr. til etablering af sundhedscenter i Gladsaxe Kommune. Gladsaxe Kommune har efterfølgende fået bevilliget i alt kr. fra Socialministeriets pulje til forsøg med forebyggelses- og rådgivningscentre, hvoraf kr. er øremærket anlægsudgifter. Gladsaxe Kommunes reviderede projektbeskrivelse til Socialministeriet blev behandlet på Økonomiudvalgets møde , sag nr. 95. På denne baggrund fremlægger projektgruppen hermed gruppens forslag til indretning af et nyt Forebyggelsescenter i Gladsaxe Kommune. Det nye forebyggelsescenter er planlagt til at skulle indrettes i stueetagen i ejendommen Søborg Hovedgade 200. Bygningsarealet anvendes i dag til Jobhus, og det forudsættes at Jobhuset er rømmet før opstart af ombygningsarbejderne. Ombygningen planlægges med udgangspunkt i Ansøgning om økonomisk støtte til forsøg med forbyggelses- og rådgivningscentre. Revideret projektbeskrivelse januar 2006, der er medtaget i dagsorden til ovennævnte ØU møde. Indretningen af Forebyggelsescenteret udføres jf ovenstående med økonomisk støtte fra Socialministeriet. Nærværende programoplæg danner baggrund for udarbejdelsen af det endelige projektforslag. 1.2 Eksisterende forhold Ejendommen Søborg Hovedgade 200 er opført i Stueetagen har tidligere været indrettet til butiksformål og er i sin nuværende form indrettet til kommunal administration. I kælderen er der depot rum og personalefaciliteter, samt teknikrum fælles med de øvrige etager. Det samlede areal er ca. 595 m 2, fordelt med ca. 420 m 2 etageareal i stueetagen og ca. 175 m 2 kælderareal. Ejendommens øvrige 3 etager er indrettet til ældreboliger. Disse boliger vil i perioden august 2006 til juli 2007 gennemgå en større ombygning og modernisering.

3 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 3 I forbindelse med boligombygningerne sker der en formel opdeling af ejendommen i to ejerlejligheder. Ejerlejlighed 1 bliver et kommunalt administrationsafsnit, der omfatter stueetagen og den tilhørende andel af kælderen. Forebyggelsescenteret indrettes her. Ejerlejlighed 2 bliver en almennyttig ældreboligafdeling, der omfatter etagerne 1-3, trappen og den anden del af kælderen. 1.3 Bygherrens generelle syn på opgaven Det er bygherrens ønske, at det nyindrettede Forebyggelsescenter skal udgøre et inspirerende nærmiljø og fremstå med en harmonisk og karakterfuld indretning. Det skal tilstræbes at indretningen ikke fremstår klinikagtig. Bygherren prioriterer miljørigtigt byggeri og lave drifts- og vedligeholdelsesudgifter. Ved at gennemføre byggearbejderne parallelt med ombygningen af ejendommens øvrige etager udnyttes muligheden for at renovere ejendommens tekniske installationer i sammenhæng og sikre en hensigtsmæssig indretning af disse i forhold til de fremtidige anvendelser. 2. ORGANISATION 2.1 Bygherre Bygherre er Gladsaxe Kommune ved Social- og Sundhedsudvalget. Social- og sundhedsforvaltningen ved Sundhedsafdelingen er udøvende bygherre i initiativfasen. Ejendomsafdelingen er udøvende bygherre i gennemførelsesfasen. Initiativfasen afsluttes med udarbejdelse af nærværende programoplæg. Gennemførelsesfasen igangsættes med Byrådets godkendelse af programoplægget. Ejendomsafdelingen er i initiativfasen bygherrerådgiver. Sundhedsafdelingen er i gennemførelsesfasen funktionsrådgiver og varetager herved byggeriets funktioner i forhold til brugere og medarbejdere.

4 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side Projektgruppe Programoplæg og projektforslag for byggeriet udarbejdes af en projektgruppe med deltagelse af: Morten Just, Sundhedschef Sundhedsafdelingen. Helle A. Bejerholm, Konsulent Sundhedsafdelingen. John W. Rasmussen, projektleder Ejendomsafdelingen. Jeppe Kildegaard, sagsarkitekt Ejendomsafdelingen. 2.3 Projektledelse Sundhedschef Morten Just er i initiativfasen projektleder og formand for projektgruppen. Afdelingsarkitekt John Werner Rasmussen er i gennemførelsesfasen projektleder og formand for projektgruppen. 3. PLANMÆSSIGE FORHOLD 3.1 Kommune- og lokalplan Lokalplan nr er gældende for området ved Søborg Hovedgade og Kildebakkegårds Allé, Buddinge kvarter. Lokalplanområdet er beliggende i kommuneplanens enkeltområde 13.D.4 i Buddinge kvarter. Heri er området udlagt til offentligt område, hvor anvendelsen kan være omsorgscenter, plejehjem, dagcenter og boliger og lignende for ældre og handicappede. Det forudsættes, at gældende rammer kan overholdes. 4. FUNKTIONS- OG RUMPROGRAM 4.1 Hoveddisponering Centeret indrettes i stueetagen med : o Et stort fleksibelt lokale på min 200 m² til foredrag og caféfunktion etc. o Et køkken, der dels fungerer som thekøkken og dels kan anvendes til kostundervisning. o En livsstilsklinik, ca 20 m², til konsultation og diætistrådgivning etc.

5 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 5 o Tre mindre konsultationsrum til åben anonym rådgivning og til misbrugsrådgivning etc. o Et mødelokale, ca 30 m 2, til sorggruppe og til interne møder. o Et aktivitetsrum (10-15 personer) til ryghold, afspænding og andre stille fysiske aktiviteter. o Tre faste kontorarbejdspladser til Centerleder, Udviklingskonsulent og Sekretær. o En fleksibel arbejdsstation til praksiskonsulent og rådgivningsfunktioner etc. o Tre toiletter, heraf et handicaptoilet. o Depotrum til opmagasinering af stole og borde. o Rengøringsrum. Eksisterende personale- og depotrum i kælderen maleristandsættes og genanvendes uændret. Indretningen skal være lys og venlig. Det skal være muligt at manøvrere med kørestol (også elkørestol), rollator og gangstativ overalt i Forebyggelsescentret. 5. OMBYGNINGENS OMFANG 5.1 Generelt Ombygningen omfatter en nyindretning af stueetagen, en generel indvendig istandsættelse og renovering af de tekniske installationer. 5.2 Klimaskærm Der udføres kun nødvendig istandsættelse af vinduer og døre. I forbindelse med ombygningen nedrives et lille tilbygget møderum mod gården. Tilbygningen er i byggeteknisk ringe stand, og den hindrer en hensigtsmæssig understøtning af en ny glasfacade for de overliggende boligetager. Der udføres i stedet et nyt facadeparti. 5.3 Installationer Der udføres nye installationer for el, vand, afløb og ventilation i de ombyggede arealer.

6 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 6 Varme- og ventilationsanlæg tilsluttes Kildegårdens centralautomatik (CTS-anlæg) for styring og overvågning. 5.4 Indvendige overflader Eksisterende linoleumsgulvbelægning bevares og renoveres efter behov. Alle vægge, nye som eksisterende, malerbehandles. Systemlofter renoveres og defekte plader udskiftes. Loftet tilpasses i nødvendigt omfang akustisk til de fremtidige forhold. 6. ANLÆG I TERRÆN 6.1 Friarealer Den nye anvendelse af stueetagen udløser et krav om i alt 12 p- pladser til Forebyggelsescenteret, heraf skal 3 pladser være handicapvenlige pladser. Der er i dag i alt 9 p-pladser i gården til Søborg Hovedgade 200. Der skal derfor reserveres 3 p-pladser på Kildegårdens område til Forebyggelsescentret, idet det forudsættes at ejendommens 18 ældreboliger ikke har behov for p-pladser i Forebyggelsescenterets åbningstid. 7. MILJØPROGRAM 7.1 Økologiske overvejelser Ud fra en generel målsætning om reduceret miljøbelastning søges bl.a. følgende hensyn tilgodeset i projektet: o anvendelse af naturmaterialer og byggematerialer i øvrigt med lav indeklimabelastning, o eliminering af allergiprovokerende materialer, o optimeret udnyttelse af dagslysindfald for minimering af behov for belysning i dagtimerne, o optimeret betjening og styring af belysning, o behovsstyring af opvarmning og ventilation.

7 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 7 8. INVENTAR OG UDSTYR 8.1 Generelt Inventar og udstyr skal være i en kvalitet og udformning, som er i overensstemmelse med bygningens arkitektur. Endvidere lægges der vægt på en kvalitet som sikrer en lang levetid uden væsentlige løbende driftsomkostninger. Materialer skal være miljø- og allergivenlige. 8.2 Inventar og udstyr Inventar og udstyr er inkluderet i ombygningen. Omfanget fastlægges under udarbejdelsen af projektforslaget. 8.3 Skiltning Nødvendig skiltning indendørs og udendørs skal indgå i projektet. Skiltningen skal være i overensstemmelse med den kommunale standard. 9. BYGGETEKNISKE KRAV 9.1 Generel kvalitetsmålsætning og materialeholdning Der ønskes en ombygning og renovering af god byggeteknisk kvalitet og med anvendelse af materialer og konstruktioner med lave vedligeholdelsesomkostninger. Der ønskes anvendt naturmaterialer overalt, hvor dette er muligt under hensyntagen til funktion og vedligeholdelsesomkostninger. Alle anvendte materialer skal være gennemprøvede, og der skal foreligge dokumentation for deres kvalitet. Der skal anvendes materialer, der patinerer smukt og respekterer den eksisterende arkitektur, som findes på stedet. 9.2 Klimaskærm Der lægges vægt på, at disse bygningsdele er vedligeholdelsesvenlige og kræver et lavt ressourceforbrug til passende vedligeholdelse. Alle kompletterende bygningsdele (vinduer mv) skal være første klasses materialer og vælges således, at der sikres en lang levetid. Endvidere skal en udskiftning nemt kunne udføres.

8 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side FORSYNING 10.1 Generelt Forsyningen af el, varme, vand og afløb berøres ikke af ombygningen. 11. INSTALLATIONER 11.1 Generelt Generelt skal installationer udføres så enkelt som muligt med henblik på ukompliceret betjening, høj driftssikkerhed og lavt energiforbrug Varme Der etableres central styring af centerets rumopvarmning Brugsvand De eksisterende brugsvandsinstallationer er udtjente og præget af gennemtæringer og tilkalkning. Installationerne udskiftes til nye i rustfri stålrør Ventilation Der udføres nyt anlæg for balanceret ventilation i centerområdet. Der etableres separat udsugningsanlæg for toiletter Elinstallationer Ved udarbejdelse af projektforslaget vurderes funktionsbestemte brandkrav, herunder om der skal etableres automatisk brandalarmanlæg (ABA) og sprinkleranlæg m.v. 12. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE 12.1 Overflader og rengøring Alle overflader skal være nemme at rengøre uden brug af sundhedsskadelige midler. Overflader, der ikke fordrer rengøring, skal være af materialer, der patinerer smukt Drift og betjening Ved alle tekniske anlæg skal sikres de enklest mulige drifts- og betjeningsforhold. Væsentlige funktioner, herunder varme- og ventilationsanlæg, styres og overvåges fra Kildegårdens CTS-

9 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side 9 anlæg. 13. ENTREPRISE- OG AFTALEFORHOLD 13.1 Rådgiver Ejendomsafdelingen er bygherrerådgiver og har ansvaret for den samlede styring af opgaven. Ejendomsafdelingen varetager al kontakt til bygherren. Udarbejdelse af projektforslag og hovedprojekt udføres som totalrådgivning af privat arkitektfirma. Under udførelsen af byggeriet varetager samme rådgiver fagtilsyn og byggeledelse. Totalrådgiverens projektering mv sker i samarbejde med Ejendomsafdelingen. Ejendomsafdelingen varetager kontakten til projektgruppen. Totalrådgiveren deltager dog i projektgruppen i forhold, hvor dette er relevant Entrepriser Alle byggearbejder forventes udbudt som én hovedentreprise i begrænset udbud med licitation. 14. ØKONOMI 14.1 Økonomiramme De samlede udgifter til gennemførelse af ombygningen inkl inventar er overslagsberegnet til 4,9 mio. kr ekskl moms Økonomisk styring Totalrådgiveren ajourfører løbende i projekterings- og byggeprocessen den økonomiske kalkulation i samråd med Ejendomsafdelingen. Ejendomsafdelingen orienterer løbende Social- og sundhedsforvaltningen om samlet status for anlægsøkonomien.

10 Søborg Hovedgade 200. Etablering af Forebyggelsescenter. Side TIDSPLAN 15.1 Rammetidsplan Initiativfasen: Programoplæg: Behandling i SSU: Behandling i ØU: Behandling i Byrådet: Gennemførelsesfasen: Forprojekt: sep Myndighedsbehandling: sep. - okt Hovedprojekt: sep. - nov Udbudsperiode: dec Udførelse: jan. apr Ibrugtagning: primo maj o ---

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken November 2006 Indholdsfortegnelse 1 Projekt 1.1 Indledning 2 1.2 Bygningsbeskrivelse eksisterende forhold 2 1.3 Bygherrens generelle syn

Læs mere

1. Projektet 1.1 Indledning Eksisterende forhold Bygherrens generelle syn på opgaven 2

1. Projektet 1.1 Indledning Eksisterende forhold Bygherrens generelle syn på opgaven 2 Programoplæg Etablering af liggehaller Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Projektet 1.1 Indledning 2 1.2 Eksisterende forhold 2 1.3 Bygherrens generelle syn på opgaven 2 2. Organisation 2.1 Bygherre 3 2.2 Bygherrerådgiver

Læs mere

Møllegårdens omsorgscenter Geriatrisk daghjem Gladsaxe Kommune. Programoplæg Maj 2008

Møllegårdens omsorgscenter Geriatrisk daghjem Gladsaxe Kommune. Programoplæg Maj 2008 Møllegårdens omsorgscenter Geriatrisk daghjem Gladsaxe Kommune Maj 2008 Side 1/10 Indholdsfortegnelse 1. Projekt...2 2. Organisation...2 3. Planmæssige forhold...3 4. Funktions- og rumprogram...3 5. Anlæg

Læs mere

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Indhold og

Læs mere

P R O G R A M O P L Æ G

P R O G R A M O P L Æ G BUU 22.02.2011, Punkt 31 bilag 1 P R O G R A M O P L Æ G OMBYGNING AF SÆBJØRNSVEJ OG MIDGÅRD FEBRUAR 2011 Programoplæg Ombygning side 2 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Projektorganisation Side 3

Læs mere

Udvidelse af dagcenter ved Egegården samt gruppelokaler til hjemmeplejen Side 1

Udvidelse af dagcenter ved Egegården samt gruppelokaler til hjemmeplejen Side 1 samt gruppelokaler til hjemmeplejen Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Projektet 1.0 Indholdsfortegnelse 1 1.1 Indledning 3 1.2 Eksisterende forhold 3 1.3 Bygherrens generelle syn på opgaven 4 2. Organisation

Læs mere

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren.

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren. Holstebro, den 15. marts 2013 13.08/nca/kb Side 1 af 6 UDBUDSANNONCE Annoncering af totalrådgivning i forbindelse med Bovbjerg Fyr Tæller Fonden Bovbjerg Fyr Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens

Læs mere

Stengård Skole Programoplæg Til- og ombygning blok 7 side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2. Projektorganisation Side 2.

Stengård Skole Programoplæg Til- og ombygning blok 7 side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2. Projektorganisation Side 2. Programoplæg Til- og ombygning blok 7 side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Idegrundlag Side 3 Vejledende lokaleprogram Side 3 Friarealer Side 3 Geotekniske forhold Side

Læs mere

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 5. Økonomi Side 6. Tidsplan Side 6

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 5. Økonomi Side 6. Tidsplan Side 6 Programforslag 19.09.16 Ombygning af rådhushal og borgerservice side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Projektledelse Side 3 Grundlag Side 3 Bygninger Side 3 Vejledende

Læs mere

KOFOEDSMINDE. Programoplæg Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) Den 7. juli 2017

KOFOEDSMINDE. Programoplæg Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) Den 7. juli 2017 KOFOEDSMINDE 4970 Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) WHITE arkitekter A/S - Højbygård Papirfabrik, Fabriksvej 2, bygning A, 4960 Holeby Den 7. juli 2017 Programoplæg 01 SAG.: 16062 ( KRAK)

Læs mere

MØRKHØJ SKOLE Programoplæg Kreativt Center side 1. Projektorganisation Side 2. Friarealer Side 4

MØRKHØJ SKOLE Programoplæg Kreativt Center side 1. Projektorganisation Side 2. Friarealer Side 4 Programoplæg Kreativt Center side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Idegrundlag Side 3 Vejledende lokaleprogram Side 4 Friarealer Side 4 Jordbundsundersøgelser Side 4

Læs mere

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel:

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel: GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Placeringsmuligheder for et dagcenter NOTAT Dato: 9. maj 2010 Af: Rasmus Bækgaard Placeringsmuligheder for et dagscenter

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Samlet indskolingshus & nye sløjd- og hjemkundskabslokaler side 1. Projektorganisation Side 2. Friarealer Side 4

Samlet indskolingshus & nye sløjd- og hjemkundskabslokaler side 1. Projektorganisation Side 2. Friarealer Side 4 & nye sløjd- og hjemkundskabslokaler side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Idegrundlag Side 2 Vejledende lokaleprogram Side 3 Friarealer Side 4 Jordbundsundersøgelser

Læs mere

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 4. Friarealer Side 5

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 4. Friarealer Side 5 Projektforslag 24.09.15 Nyt grupperum og toiletrum side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Projektledelse Side 3 Grundlag Side 3 Bygninger Side 3 Vejledende lokaleprogram

Læs mere

Dispositionsforslag Holstebro Sygehus, ØNH-OP

Dispositionsforslag Holstebro Sygehus, ØNH-OP 21. januar 2010 Projekt nr. 47016201 MHP Dispositionsforslag Holstebro Sygehus, ØNH-OP LEIF HANSEN ENGINEERING A/S Jens Juuls vej 16 DK-8260 Viby J Telefon +45 96 85 86 87 Telefax +45 96 85 86 78 Leifhansen@leifhansen.dk

Læs mere

Nybygning af plejeboliger og administration ved Møllegården Side 1

Nybygning af plejeboliger og administration ved Møllegården Side 1 ved Møllegården Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Projektet 1.0 Indholdsfortegnelse 1 1.1 Indledning 3 1.2 Eksisterende forhold 4 1.3 Bygherrens generelle syn på opgaven 4 2. Organisation 2.1 Bygherre 5 2.2

Læs mere

Programoplæg Høje Gladsaxe Skole KB 129 Renovering af fysiklokale Side 1. Projektorganisation

Programoplæg Høje Gladsaxe Skole KB 129 Renovering af fysiklokale Side 1. Projektorganisation Renovering af fysiklokale Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 1 Projektorganisation Side 1 Projektgruppe Side 1 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Materialer Side 2 El-installationer

Læs mere

FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND

FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND Anlæg af bygning til forskningsenhed 19. januar 2007 Intentioner Plejecentret Sølund er beliggende mellem Sortedams Sø og Ryesgade 20 tæt på Rigshospitalet, Panuminstituttet

Læs mere

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER 2008 TOTALRÅDGIVER: RAMBØLL DANMARK A/S BAG HAVERNE 32 4600 KØGE ARKITEKT: ARKITEKTERNE KØGE A/S VESTERGADE 20 4600 KØGE Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Byggeprogram KereCentret, Syrenvej 2 Bo og Naboskab Sydlolland, Rødby

Byggeprogram KereCentret, Syrenvej 2 Bo og Naboskab Sydlolland, Rødby Byggeprogram KereCentret, Syrenvej 2 Bo og Naboskab Sydlolland, Rødby 26.04.2016 Indholdsfortegnelse Indledning Stueplan - Eksisterende forhold Stueplan - Fremtidige forhold Økonomi Projekttidsplan Indledning

Læs mere

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 11 Lindevænget/Vendsysselvej 3. september 2015 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 7, 4800 Nykøbing F.

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 11 Lindevænget/Vendsysselvej 3. september 2015 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 7, 4800 Nykøbing F. 27. august 2015 Forslag 1 + 2 Renovering af rør og tekniske installationer, herunder bad og køkken Afdelingen, som er opført tilbage i 70 erne, har ikke været renoveret og moderniseret indvendigt siden

Læs mere

Marielyst skole, Høje Gladsaxe skole, Vadgård Skole og Enghavegård Skole Renovering og ombygning af naturfagslokaler Side 1

Marielyst skole, Høje Gladsaxe skole, Vadgård Skole og Enghavegård Skole Renovering og ombygning af naturfagslokaler Side 1 Renovering og ombygning af naturfagslokaler Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 1 Projektgruppe Side 1 Projektorganisation Side 2 Marielyst skole Side 2 Eksisterende og fremtidige forhold Side

Læs mere

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 ETAPE 2 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 INDHOLD INDLEDNING Indledning Placering i byen Campus Kujalleq: Eksisterende fysisk kapacitet Udvidelse

Læs mere

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993.

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993. Dato 2017-10-06 Center for Bygninger Frederiksberg Rådhus Smallegade 1, 4. sal 2000 Frederiksberg Ansøgning om byggearbejder på Værnedamsvej 7-9, 1819 Frederiksberg C Hermed fremsendes på vegne af bygherre,

Læs mere

BYGGEPROGRAM. Kommunens sagsnr. : 12/14717. Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg : Renovering af Ørkildskolen

BYGGEPROGRAM. Kommunens sagsnr. : 12/14717. Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg : Renovering af Ørkildskolen BYGGEPROGRAM Kommunens sagsnr. : 12/14717 Sagsnavn : Renovering af Ørkildsskolen Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 Sag : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg Emne : Renovering af Ørkildskolen Bygning

Læs mere

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Byggeprogram Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Maj 2010 BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Dette projekt adskiller sig fra Region Syddanmarks projekter i øvrigt,

Læs mere

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne Når Københavns Kommune renoverer skoler - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne 2 Indhold Hvorfor skal du læse denne pjece? 4 Beslutning - hvorfor skal der renoveres? 5 Ansvar og roller for helhedsrenovering

Læs mere

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved Region Sjælland Region Sjælland Skitseforslag 1:100 Eksist. tegninger Depot for havemøbler mm Cykler mm Depot for havemøbler mm Ny indgang Reng. Entré Depot Bad 1 Værelse 1 Bad 1 Værelse 1 Kontor Hall

Læs mere

I denne checkliste er anført Lokale- og Anlægsfondens arkitektoniske og byggetekniske forudsætninger og krav til projekter, som projektvurderes.

I denne checkliste er anført Lokale- og Anlægsfondens arkitektoniske og byggetekniske forudsætninger og krav til projekter, som projektvurderes. INDHOLD 1 INDLEDNING 2 PROJEKTVURDERING 2.1 Lovkrav 2.2 Funktionsmæssige forhold 2.3 Arkitektonisk kvalitet 2.4 Byggeteknisk kvalitet 2.5 Miljøbelastning 2.6 Anlægsøkonomi 2.7 Drifts- og vedligeholdsøkonomi

Læs mere

Nybygning af plejeboliger og demensdaghjem ved Egegården Side 1

Nybygning af plejeboliger og demensdaghjem ved Egegården Side 1 ved Egegården Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Projektet 1.0 Indholdsfortegnelse 1 1.1 Indledning 3 1.2 Eksisterende forhold 4 1.3 Bygherrens generelle syn på opgaven 4 2. Organisation 2.1 Bygherre 5 2.2

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Dagsorden 1. Velkomst præsentation. 2. Status hvad er sket siden sidst 3. Præsentation af projekt 4. Tidsplan - rækkefølge arbejdet

Læs mere

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Platanbo resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. september 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 1 Rev. A MODERNISERING INDEN FOR EKSISTERENDE RAMMER

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 1 Rev. A MODERNISERING INDEN FOR EKSISTERENDE RAMMER SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 1 Rev. A MODERNISERING INDEN FOR EKSISTERENDE RAMMER Grundplan Ideoplæg kortfattet: Modernisering inden for de bestående fysiske rammer så den tilgodeser nutidens krav for

Læs mere

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 11 Lindevænget/Vendsysselvej 3. september 2015 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 7, 4800 Nykøbing F.

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 11 Lindevænget/Vendsysselvej 3. september 2015 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 7, 4800 Nykøbing F. 27. august 2015 Forslag 1 + 2 Renovering af rør og tekniske installationer, herunder bad og køkken Afdelingen, som er opført tilbage i 70 erne, har ikke været renoveret og moderniseret indvendigt siden

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 4 REV. A NY 3-SPORET SKOLE

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 4 REV. A NY 3-SPORET SKOLE SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 4 REV. A NY 3-SPORET SKOLE Grundplan - illustration Ideoplæg kortfattet: Ny 3-sporet skole inkl. 6 klasselokaler til specialgruppeordningen. Skolen opføres med særlig focus

Læs mere

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST Byggeprogram for renovering af underetage og faglokaler Østre Skolevej 2 5700 Svendborg I GRÅBRØDRE ARKITEKTER I 18.09.2017 I Ørkildskolen Afdeling Øst, Byggeprogram for renovering

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

KOLIND + dispositionsforslag. Kolind + Revidering af masterplan. maj 2014. Krads. DGI Faciliteter & Lokaludvikling KRADS

KOLIND + dispositionsforslag. Kolind + Revidering af masterplan. maj 2014. Krads. DGI Faciliteter & Lokaludvikling KRADS KOLIND + dispositionsforslag Kolind + Revidering af masterplan maj 2014 Krads DGI Faciliteter & Lokaludvikling KRADS perspektiv fra parkeringsplad DGI Faciliteter & Lokaludvikling - Projektværksted og

Læs mere

Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14

Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14 Byggesagsbeskrivelse Store Kongensgade 14 Ombygning og etablering af baderum i kælder 29. April 2013 Indholdsfortegnelse 1 ORIENTERING... 3 1.1 Generelt... 3 1.2 Projektbeskrivelse... 3 1.3 Projektmaterialet...

Læs mere

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af projektforslag Situationsplan Inventarplan etage 0 Inventarplan etage 1

Læs mere

Programoplæg Stengård Skole KB 23 Renovering af fysiklokale Side 1

Programoplæg Stengård Skole KB 23 Renovering af fysiklokale Side 1 Renovering af fysiklokale Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 1 Projektorganisation Side 1 Projektgruppe Side 1 Eksisterende forhold Side 1 Fremtidige forhold Side 2 Ombygningens omfang Side 3

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

Gennemførelse af planlagt bygningsvedligeholdelse forestås af Ejendomsafdelingen.

Gennemførelse af planlagt bygningsvedligeholdelse forestås af Ejendomsafdelingen. GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Ejendomsafdelingen Socialområdet. Planlagt bygningsvedligeholdelse 2005. Bemærkninger til anlægsregnskab. NOTAT Dato: 01.05.2006 Af: Jens Førby Socialområdet.

Læs mere

Afdeling 12 Statusrapport 2018

Afdeling 12 Statusrapport 2018 Afdeling 12 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 3 Anvendelsesbudget side 5 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

Platangårdens Ungdomscenter

Platangårdens Ungdomscenter LEJLIGHED LEJLIGHED Bryggers Rengøring Entre Sove Sove Rådigh. Personale Vaskeri Entre Ophold Medicin Ophold HAVE TERRASSE NORDHUSET 1:100 REGION SJÆLLAND - PLATANGÅRDEN FORSLAG TIL NY INDRETNING WHITE

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Børnehuset Blaagaard PROGRAMOPLÆG

Børnehuset Blaagaard PROGRAMOPLÆG Børnehuset Blaagaard PROGRAMOPLÆG Programoplæg Etablering af nyt integreret børnehus. side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Projektledelse Side 3 Grundlag Side 3 Ejendommen

Læs mere

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder.

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Introduktion Plan1 Cobblestone Architects. Arkitekt- og byggerådgivningsfirma med mere end 30 års erfaring. Kasper B-B Rasmussen

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram ID: 7290 Nyt apparatur til analyse- og blodprøvetagningsfunktionen på klinisk biokemiske afdeling i Sønderborg Sygehus Sønderjylland Sønderborg RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces Ombygget spejderliv Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Lokale og Anlægsfonden har siden 2002, hvor Fonden udskrev en konkurrence om pavillonbyggeri til brug for bl.a. friluftsaktiviteter,

Læs mere

BUU , Punkt 60, bilag 1. Alsikemarken

BUU , Punkt 60, bilag 1. Alsikemarken BUU 20.04.2010, Punkt 60, bilag 1 Alsikemarken Udbygning 2010-2011 Programoplæg Udbygning af eks. institution side 2 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Projektorganisation Side 3 Idégrundlag, programforslag

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering

Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Opstart af firma midt i finanskrisen 2 ½ år senere maj 2015 Udvalgte projekter Kommende udbud Building_Information_Modeling (BIM) Projektering Digitalt udbudsmateriale Opstart af firma midt i finanskrisen

Læs mere

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse Til: Kopi til: ØKU og KMB MADB og INKR BALLERUP KOMMUNE Dato: 10. juni 2015 E-mail: kcs@balk.dk Kontakt: Karsten Schrøder Sagsid: 82.25.00-P20-2-15 Notat Sammenlægning af Hjemmeplejen på Telegrafvej 4

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Få overblik over byggeprocessen

Få overblik over byggeprocessen Fra ide til beslutning er den allerførste del af byggeprocessen. Sygehuset eller regionen har konstateret et behov for nybygning eller renovering og går i gang med at undersøge mulighederne. Hvis undersøgelsen

Læs mere

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP Prissat forprojekt vedr. Birkerød Svømmehal renovering af omklædnings- og baderum. Projektomfang: Beskrivelse, 21.02.2014 Forprojekt, budget, 21.02.2014. Tegninger, 21.02.2014, (29)3.03 Plan Stue, eksisterende

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter

Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter Projekt: Puljen til Modernisering af lokale aktivitetscentre 2017 Ansøgt: 04-11-2016 (Puljecenter + Hjemmeside) Status: Klar til indstilling ID #:

Læs mere

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005 KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE Skitseforslag september 2005 Indhold: Kombibibliotek - situationsplan s. 3 Kombibibliotek - parterreplan og stueplan s. 4 Perspektiv sammenbygning

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG Dokumentnummer: RHV_C_XX_03_ØKO-anlægsbudget Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Rev. Dato Tekst Firma Udarbejdet

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

EKSERCERPLADSEN PLEJEBOLIGER

EKSERCERPLADSEN PLEJEBOLIGER Situationsplan med byggefelt: De to scenarier er ens. Situationsplan Situationsplan KASERNE PARKVEJ EKSERCERPLADSEN KASERNE PARKVEJ EKSERCERPLADSEN Hovedindgang KLC PLEJEBOLIGER BYGGEFELT SUNDHEDSHUS BYGGEFELT

Læs mere

Kommune- & Byplan Torvegade Esbjerg. Att.: Morten Harder. 5. november Esbjerg Kollektivhus ansøgning om ny lokalplan

Kommune- & Byplan Torvegade Esbjerg. Att.: Morten Harder. 5. november Esbjerg Kollektivhus ansøgning om ny lokalplan Kommune- & Byplan Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Morten Harder 5. november 2015 Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk CALJ/MHOL

Læs mere

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 2 Rev. A MODERNISERING MED UDVIDELSE AF DE FYSISKE RAMMER

SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 2 Rev. A MODERNISERING MED UDVIDELSE AF DE FYSISKE RAMMER SØBORG SKOLE ANALYSE - SCENARIE 2 Rev. A MODERNISERING MED UDVIDELSE AF DE FYSISKE RAMMER Grundplan Ideoplæg kortfattet: Modernisering med udvidelse af de fysiske rammer for at skabe sammenhæng, tilgængelighed,

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012 Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Totalrådgiver / Arkitekt Ingeniør Christensen & Rottbøll A/S Lindgaard A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy Korsholm Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

Idéoplæg. Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS. Teknisk Afdeling, Vejle

Idéoplæg. Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS. Teknisk Afdeling, Vejle Idéoplæg Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS Teknisk Afdeling, Vejle August 2015 IDÉOPLÆG Ombygning til ortopædkirurgisk dagkirurgi og ambulatorium, A510, VS 1. STAMOPLYSNINGER

Læs mere

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme:

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Assens Kommune Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Centralforvaltningen i Assens Miljø & Natur i Aarup Social & Sundhed i Tommerup Børn & Kultur i Vissenbjerg 09.05.2007 Assens Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Appendiks A Cases 1 RenovActive Foto: Velux A/S. Billedet viser projektet før / efter renoveringen. Generelle oplysninger Navn RenovActive Bygningstype Tæt-lav to etageres rækkehus Oprindelig opført 1923

Læs mere

Ansvarsfordeling for større opretnings- og bygningsvedligeholdelseopgaver i kommunale bebyggelser med almene boligafdelinger.

Ansvarsfordeling for større opretnings- og bygningsvedligeholdelseopgaver i kommunale bebyggelser med almene boligafdelinger. GLADSAXE KOMMUNE Ejendomscentret Bilag 5 Ansvarsfordeling for større opretnings- og bygningsvedligeholdelseopgaver i kommunale bebyggelser med almene boligafdelinger. De kommunale bebyggelser med almene

Læs mere

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Opgaven Analyse af mulighederne for renovering, opdatering, nybyggeri og modernisering af Skolecenter Jetsmark

Læs mere

Klimaskærmens kvalitet. Klimaskærmens kvalitet. Teknik. Teknik. Teknik. Teknik. kriminalpræventive tiltag. Kuldebroer. U-værdier

Klimaskærmens kvalitet. Klimaskærmens kvalitet. Teknik. Teknik. Teknik. Teknik. kriminalpræventive tiltag. Kuldebroer. U-værdier Personsikkerhed Brandsikkerhed Øget brandsikkerhed bidrager positivt til brugernes sikkerhed, og hvis der opstår brand i ejendommen begrænses skaderne. Øget brandsikkerhed vil med stor sandsynlighed øge

Læs mere

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Flemming Christensen (C) formand Marie Stærke (A) udvalgsmedlem Mette Jorsø (V) udvalgsmedlem Niels

Læs mere

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Etablering af driftscenter i Holstebro Bilag til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. 4 REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Dato: 11. september

Læs mere

Eksamen BKAR71b, Allan Eiriksson, 06.01.2014, VIA University College, Aarhus

Eksamen BKAR71b, Allan Eiriksson, 06.01.2014, VIA University College, Aarhus Dispositionsforslag Projektforslag Forprojektet Hovedprojektet Konkurrence Materiale: Arkitekt Planche Tegninger Program Skole Dokumenter: Logbog Speciale - LYDGENER Tegnestue: Kontrakt Entreprise Organisation

Læs mere

Informationsmøde. VElkommen til. Skoleparken Hillerød 24. JUNI 2014 1. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød

Informationsmøde. VElkommen til. Skoleparken Hillerød 24. JUNI 2014 1. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød VElkommen til Informationsmøde Skoleparken Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød 1 Aftenens program : Velkommen Siden sidst Hvem er med når

Læs mere

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV C D A B Lejerbo, afd 169-0, 10.11.2016 Revideret 18.05.2018 Renoveringmuligheder Renovering: A Facaderenovering, omfattende Efterisolering af gavle

Læs mere

BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Verificering Idéoplæg NOTE FASE. DATO Præsentation Beboerinformationsmøde

BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Verificering Idéoplæg NOTE FASE. DATO Præsentation Beboerinformationsmøde BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND FASE Verificering Idéoplæg NOTE DATO 2018.11.22 Præsentation Beboerinformationsmøde B E B O E R I N F O R M A T I O N S M Ø D E 0 1 Fælledgårdene,

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6 Tillægsdagsorden Dato: 01-12-2015 15:00:00 Udvalg: Socialudvalget Sted: Konferencesalen 1/6 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 145 Ombygning af Bjertrupvej 1 og Korsvejen 45 til midlertidige

Læs mere

HEIMDALSPARKEN

HEIMDALSPARKEN FOLKESKOLE HANDELSSKOLE HHX HTX TEKNISKSKOLE HEIMDALSPARKEN 151-171 KØBMAND BØRNEHAVE MV. GYMNASIUM STX FOLKESKOLE PELJEHJEM MV. HOLSTEBO CENTRUM KIRKE OVERSIGTSKORT - Heimdalsparken er centralt beliggende

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 Oktober 2013 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2014 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere