Dialogbaseret tilsyn. TR, BUPL, Anne Vindum, Regnbuen. AMR, Lone Kristensen, Børnehuset. TR FOA, Lillian Olesen, Skovhuset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogbaseret tilsyn. TR, BUPL, Anne Vindum, Regnbuen. AMR, Lone Kristensen, Børnehuset. TR FOA, Lillian Olesen, Skovhuset"

Transkript

1 Tilsynsrapport Institutionens navn: Højderyggens Daginstitution Dato for tilsynsmødet: 9.maj 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Kim Hyttel Teamledere: Susanne Sørensen Bente Hyttel Heidi Ørkild Deltagere ved tilsynsmødet: Bestyrelsesmedlem: Johnny Thygesen Bestyrelsesmedlem Kasper Mechlenburg Bestyrelsesmedlem Mona Schmidt Bestyrelsesmedlem Ingelise Nielsen TR for pædagoger: TR, BUPL, Anne Vindum, Regnbuen Arbejdsmiljørepræsentant: AMR, Lone Kristensen, Børnehuset Andre relevante medarbejdere: TR FOA, Lillian Olesen, Skovhuset

2 Den pædagogiske konsulents sammenfatning af tilsynet

3 Førstehåndsindtryk I alle tre institutioner bliver man mødt af åbent og positivt personale, som meget gerne vil formidle den pædagogiske praksis og de fokusområder, som personalet er optaget af. Fx fortælle om Grønne Spirer-perspektivet eller erfaringer med hvordan børn har brugt DUÅprincipper og metoder. Personalet virker meget forberedt på at få tilsynsbesøg. Alle viser deres rammer frem med stolthed og har gjort sig overvejelser omkring, hvordan de positivt understøtter den daglige praksis. I Børnehuset er en del af udsmykningen nogle farvestrålende skabe og dørmåtter, som er med til at give et positivt visuelt udtryk. Der er ingen børn indenfor i institutionen under besøget. De små er på legepladsen og de store er på tur. De yngste som leger i sandkassen, leger meget individuelt. En samlet flok leger i en gruppe eller to og to i bunden af legepladsen, hvor en voksen er sammen med dem. En dreng fortæller ivrigt, hvor toget har kørt tidligere. Børnene er generelt åbne og spørgende og man bliver budt med i legen. Den enkelte institution fremstår med sit særpræg I Regnbuen er en forælder ved at tørre borde af efter hun har holdt fødselsdag for hele børnehaven for at fejre sit barn. Der er et naturligt og afslappet samvær mellem forælder og personale. I Skovhuset er rammerne større og stuerne aldersopdelt. En gruppe børn er ved at sove og resten er på legepladsen. Børnene virker frie og glade på legepladsen og lidt regn er ingen hindring for at være ude. Spørgsmål til personalet: arbejde med og omsætning af PHP: I de pæd. læreplaner fremgår det hvordan de enkelte temaer skal bearbejdes. Det er enkelt og overskueligt. Det fremgår ikke eksplicit i børnehaverne, om der arbejdes med et konkret tema aktuelt. Temaerne omkring natur og kultur giver alle udtryk for er en naturlig del af hverdagen, da alle huse har inspirerende rammer for udeliv. I Børnehuset er der særligt fokus på bæredygtighed i naturen. Det har været svært at være så stringent som planlagt i forhold til evalueringerne af læreplanerne. Nogen steder har man anvendt video og billeder for at dokumentere hverdagen. Der arbejdes alle stede med udviklingsplaner i forb. med DUÅ. Det opleves som et godt værktøj til både at være stringent ift. enkelte børn og grupper af børn. Systematikken er hjælpsom.

4 Motiverende og differentierende læringsmiljøer Alle tre institutioner arbejder med DUÅ. Der er en eksplicit og tydelig markering af metodikker og støttesystemer i metoden der hænger billeder med børn og håndtegn. Personalet arbejder kontinuerligt med implementering af DUÅ og er bevidste om den videndeling og sparring, som kan udbredes mellem husene. Under besøget var der enkelte konkrete eksempler på voksenadfærd, der understøttede metoden. Fx samværet omkring spisning i Regnbuen var voksenstyret på en rolig og tilstedeværende måde. De voksne var tydelige rollemodeller for børnene. Dyrene på legepladsen anvendes til afledning, når det er en hensigtsmæssig strategi. På legepladsen i Skovhuset sad en stor gruppe børn med en voksen i et legehus og sang sanglege. (positiv relation) Institutionernes strukturer og systematikker fremstår tydligt og velbeskrevet rundt i alle tre institutioner Der arbejdes alle steder med at skabe læringsmiljøer, der tilgodeser alle børn. Der ligger en differentierende mulighed i arbejdet med DUÅ. I Regnbuen er der lavet en film, hvor dukkerne bruges til at skabe forståelse for at adfærd er forskellig og kan støttes forskelligt. Der er lavet særlige tiltag til børn med helt specifikke behov. Der arbejdes med sprogstøtte med udgangspunkt i Hjernen og Hjertet og der følges op via Hjernen og hjertets sprogvurderinger efter de aftale rammer. Det fælles sprogfyrtårn understøtter indsatserne. I Regnbuen er der arbejdet meget systematisk med organisering og planlægning af den pædagogiske praksis. Disse erfaringer skal udbredes til resten af organisationen. Regnbuen fortæller hvordan hver eneste lille detalje har betydning for kvaliteten Forældresamarbejde og forældreinvolvering Der beskrives alle steder et godt forældresamarbejde. Der har lige været arrangement i Børnehuset med cirkusforestilling, spisning m.m. Der er faste rutiner omkring bedsteforældre- og oldeforældredag. Vi drøfter det vanskelige ved at være helt åben over for familier, hvor der er sociale udfordringer, når man samtidig danner rammen om hyggelige arrangementer. Det kan være en svær balancegang. I Regnbuen har man lavet en film om DUÅ-arbejdet til information til forældre. Forældre indgår som hjælp på aktivitetsdage i alle institutioner. Bestyrelsen tager sammen med afdelingerne fat på, at arbejde med forældrefællesskaber.

5 Bestyrelse og ledelse er optaget af hvordan de kan profilere institutionerne mere. En af tiltagene er bl.a. udarbejdelsen af en folder, som fortæller om de tre afdelinger i Højderyggens Daginstitution. Bestyrelsen oplever, at der gøres et godt stykke pædagogisk arbejde i alle afdelingerne. Der er fokus på børnene. Sammenhænge Der arbejdes målrettet på at skabe sammenhænge og overgang for børnene inden for institutionens ramme hjernen og hjertet bruges i denne sammenhæng. Der er faste rutiner i forbindelse med skolestart og samarbejde med dagplejen. I skovhuset har dagplejen til huse på faste ugedage. Der skal etableres en fremtidig vuggestue i både Regnbuen og i Skovhuset Rammer og organisering: Rammer, struktur og organisering er klart og beskrevet. Materialer til at understøtte den daglige praksis hænger synligt i institutionerne og er aktuelle og relevante. Fælles for alle 3 institutioner er, at de har rigtig inspirerende og udviklende udendørs rammer. Naturen spiller en afgørende rolle. Børnehuset fremstår ryddeligt og velorganiseret. Der er fokus på arbejdet med at så og spire og læring i at færdes i naturen på en respektfuld måde. Der har lige været afholdt cirkusforestilling og alle børn har deltaget og været optaget i processerne. Regnbuen på grund af vigende børnetal er der aktuelt ved at blive ændret i grupperne. Der arbejdes aktivt for at skabe lidt mere systematik og struktur. Institutionen er midt i en proces, hvor nye tiltag tilføjes i takt med at behovet for øget struktur. Fx samlingstavle med faste daglige rutiner, tal på gulvet til at markere siddepladsen og som læringsmulighed. Der er en klar og tydelig rollefordeling mellem de voksne. Fx ved spisning, SFO-børn, værksted, kontor. Skovhuset er aldersopdelt og stuerne arbejder selvstændigt. På en af stuerne er der lavet billeddokumentation af hverdagen i børnehaven. Legepladsen giver rig mulighed for fri leg og afprøvning af sine fysiske muligheder der er både plads til at krave højt, spille bold eller gemme sig med en ven. Der er en sund tilgang til at rammerne medvirker til at øge robustheden. Faglig ledelse Der er en klar ledelsesstruktur alle huse. Der er en fælles ramme omkring den overordnede faglige retning.

6 Ud over den overordnede områdeledelse bruges der lokal ledelsestid til områdelederne i alle 3 institutioner. Måske bør roller, positioner, opgaver og ressourcer drøftes for at bruge tiden mest hensigtsmæssigt og så tæt på børnene som muligt. Fx hvis der mangler ressourcer til sprogstimulering, social træning eller andet, kan det måske være nødvendigt at prioritere anderledes. Socialmobilitet Alle 3 institutioner peger på, at de har en del børn i særlig udsatte positioner. Herunder også en del børn med sproglige udfordringer. Institutionerne er opmærksomme på, at udfordringen kan blive, når de lokale udfordringer ikke ses, fordi det særlige er blevet normaliseret og man ikke får kaldt på den hjælp, som der behøves og findes i kommunen eks.: modtagelsen underretninger - familierådgivningen familiehuset behov for yderligere information? mere fast inddragelse af socialfaglig medarbejder. Godt at have fået en ressourcepædagog, men det opleves, at hun ikke kan nå omkring med alt den hjælp, som personalet mener der er behov for. Kort sammenfatning af tilsynet: Tre institutioner, som oplever, at der er en god sammenhængskraft mellem de enkelte afdelinger. I alle afdelinger spiller udelivet en meget stor rolle. Der er et godt forældresamarbejde. Afdelingerne mangler ressourcer i forhold til at sikre alle børn et godt tilbud hele dagen. Især i ydretimerne opleves et voldsomt pres med mange børn og få voksne. DUÅ har en stor betydning for det pædagogiske arbejde. Understøtter den konstruktive, positive tilgang til børn og forældre. 1. Selvvurdering: Er der overensstemmelse mellem jeres forventninger til indholdet og dialogen på tilsynet, eller er der noget, vi ikke er kommet omkring? Fint tilsynsbesøg. Institutionerne kunne ønske sig, at den tilsynsførende havde bedre tid til at være i den enkelte afdeling. Der blev stillet gode og relevante spørgsmål fra den tilsynsførende til medarbejderne. Giver stolthed hos medarbejderne, at de får mulighed for at præsentere deres pædagogiske arbejde. Ikke alle nåede det, så der var lidt skuffelse hos enkelte medarbejdere. Kim Hyttel italesætter, at det føles lidt som en eksamen.

7 Tilsynsmødet forløb godt. Der var en konstruktiv og uformel debat, hvor alle parter rundt om bordet bidrog i debatten. Mødet ses som en berigelse af alle parter. 2. Anbefalinger: Hvilke anbefalinger er der til institutionen: Være nysgerrig på at arbejde med entreprenante forløb, eks. sammen med de forskellige lokalområder. Kunne der evt. findes en mulighed for, at institutionen kunne have en bus til rådighed? 3. Henstillinger: Hvilke henstillinger er der til institutionen: Ingen 4. Dagsorden til tilsynsmødet Ønsker fra Kim: Hvordan går det med det frivillige forældresamarbejde? Fordele/udfordringer/omfang? Hvad er forældrenes behov/ institutionens behov? DUÅ hvordan ser fremtiden ud i arbejdet med DUÅ? Hvad skal udvikles Naturen som pædagogisk redskab Fortællinger, der går i arv i institutionerne 5. Fokuspunkter/udviklingsområder det kommende år: Overvejelser: Hvordan arbejdes der mest hensigtsmæssigt med at skabe og udvikle høj kvalitet Der skal være fokus på at skabe de bedste rammer for børns læring, udvikling og trivsel Hvordan ser vi teorier omsættes til praksis? En særlig opmærksomhed på den voksnes adfærd og handlinger Opmærksomhed på, at når der arbejdes med projekter, skal det være for børnenes skyld, med fokus på deres udvikling, læring og trivsel

8

TR for pædagoger: TR for FOA Ingelise Nielsen Arbejdsmiljørepræsentant: Katrine Dambak Andre relevante medarbejdere: Ressourcepæd.

TR for pædagoger: TR for FOA Ingelise Nielsen Arbejdsmiljørepræsentant: Katrine Dambak Andre relevante medarbejdere: Ressourcepæd. Tilsynsrapport Institutionens navn: Børnehuset Villavej Dato for tilsynsmødet: 25. april 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Susanne Bay Teamkoordinatorer:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Andre relevante medarbejdere: Lisbeth Jedig. Tilsynsrapport

Dialogbaseret tilsyn. Andre relevante medarbejdere: Lisbeth Jedig. Tilsynsrapport Tilsynsrapport Institutionens navn: Engesvang Børnehuse Dato for tilsynsmødet: 21. april 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Rudi Horsager Mikkelsen

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Kernehuset. Dato for tilsynsmødet: 8. september Daginstitutionschef: Merete Villsen

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Kernehuset. Dato for tilsynsmødet: 8. september Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynsrapport Institutionens navn: Kernehuset Dato for tilsynsmødet: 8. september 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Charlotte Skipper Deltagere

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Kongevejens Børnehus. Dato for tilsynsmødet: 5. september Daginstitutionschef:

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Kongevejens Børnehus. Dato for tilsynsmødet: 5. september Daginstitutionschef: Tilsynsrapport Institutionens navn: Kongevejens Børnehus Dato for tilsynsmødet: 5. september 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Gerda Jensen Teamledere:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Bording Børnehave. Dato for tilsynsmødet: Daginstitutionschef: Merete Villsen

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Bording Børnehave. Dato for tilsynsmødet: Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynsrapport Institutionens navn: Bording Børnehave Dato for tilsynsmødet: 10.8. 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Stig Skovbo Teamledere:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Ejstrupholm Børnehus. Dato for tilsynet: 27. juni 2017

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Ejstrupholm Børnehus. Dato for tilsynet: 27. juni 2017 Tilsynsrapport Institutionens navn: Ejstrupholm Børnehus Dato for tilsynet: 27. juni 2017 Dato for tilsynsbesøget: 16. aug. 2017 Dagtilbudschef: Merete Villsen Tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Børneby Øster. Dato for tilsynsmødet: 27. september Daginstitutionschef:

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Børneby Øster. Dato for tilsynsmødet: 27. september Daginstitutionschef: Tilsynsrapport Institutionens navn: Børneby Øster Dato for tilsynsmødet: 27. september 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Birgit Kastrup Teamledere:

Læs mere

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter:

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter: Tilsynsrapport Institutionens navn: Thorlund Naturbørnehave- og vuggestue Dato for tilsynsmødet: 9. februar 2016 Daginstitutionschef: Merete Villsen Pædagogisk konsulent: Institutionsleder/skoleleder Søren

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Vibereden. Dato for tilsynsmødet: 24. maj Daginstitutionschef: Merete Villsen

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Vibereden. Dato for tilsynsmødet: 24. maj Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynsrapport Institutionens navn: Vibereden Dato for tilsynsmødet: 24. maj 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Anne Denkleff Teamledere: Susanne

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Børnehuset Brande. Dato for tilsynsmødet: 13. juni Daginstitutionschef:

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Institutionens navn: Børnehuset Brande. Dato for tilsynsmødet: 13. juni Daginstitutionschef: Tilsynsrapport Institutionens navn: Børnehuset Brande Dato for tilsynsmødet: 13. juni 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Institutionsleder: Marianne Nielsen Teamledere:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Deltagere ved tilsynsmødet: Jesper Wadt (Teamleder) Nanna Bagterp Mertner (Teamleder) Bestyrelsesformand:

Dialogbaseret tilsyn. Tilsynsrapport. Deltagere ved tilsynsmødet: Jesper Wadt (Teamleder) Nanna Bagterp Mertner (Teamleder) Bestyrelsesformand: Tilsynsrapport Institutionens navn: Sydbyens dagtilbud - Lægdsgård/ Hyldgård Dato for tilsynsbesøget: 6. juni 2017 Daginstitutionschef: Merete Villsen Tilsynskonsulent: Birgitte Rønnow Deltagere ved tilsynsmødet:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej 43 4440 Mørkøv Tilsyn foretaget 23.05.2016 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf:

Læs mere

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner.

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynets indhold og formål Det pædagogiske tilsyn i

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Børnehuset Petra Deltagere: Pædagoger Anne Thomsen, Marianne Secher, leder Marianne Krogh, dagtilbudschef Jørn Godsk, konsulent Lene Bering Sprogpakken Beskriv hvorledes I

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Mariehønen Daglig leder: Signe Dall Krossøy Dato og tidspunkt: 3. januar 2019 Konsulent: Susanne Søholt Hvilke

Læs mere

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018 Årligt møde med private daginstitutioner 2. Oktober 2018 Deltidspladser, Kombinationspladser Deltidsplads Af den nye Dagtilbudslov fremgår det, at alle kommuner fra 1. januar 2019 som et nyt tilbud skal

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten Inklusion og fællesskab Det sås, at personalet primært orienterede sig mod -og havde fokus på barnet. Det observeres, at det

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Galaksen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Galaksen Dato for tilsynet: 09.01.-2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Leder samt 2 pædagoger

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Dagplejen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: DAGPLEJEN Antal dagplejere: 140 Dato for tilsynet: 22/1 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra dagplejen: 3 gagplejepædagoger,

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Tilsyn for private daginstitutioner

Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for: Børnehaven.com Dato for tilsyn: den 7. november 2018 Deltagere: Kristina Holt, leder Inger Lenau, pædagog Sara Lystlund, pædagogmedhjælper

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2933291 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats Selvregistrering Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten arbejdet med sociale relationer. Dette kommer f.eks. til udtryk ved: Børn og voksne bliver budt godmorgen med smil og øjenkontakt.

Læs mere

Dagsorden. til formelt tilsyn i områderne

Dagsorden. til formelt tilsyn i områderne Dagsorden til formelt tilsyn i områderne Dato: 12.11.2014 Område: Hornsherred Nord Deltagere: Bestyrelsesformand: Laura Fava, TR BUPL: Åse Hansen, TR FOA/AMR: Kirsten Petersen, pædagogisk leder: Camilla

Læs mere

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden Tilsynsnotat 2016 Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden Emne Kortlægningen T2 På tilsynsbesøget vil vi gerne drøfte resultatet af T2 og progressionen fra T1 samt jeres arbejde med de nye data Beskriv

Læs mere

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 PULS Tilsyn Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 Tilsyn i Thisted Kommunes dagtilbud... 3 Form på tilsyn... 6 Forberedelse inden tilsyn... 7 Opgaver efter tilsyn:... 7 Opfølgning...

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården TILSYN 2018 Tilsynsnotat Børnehaven Sct. Georgsgården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Sct.Georgs Gården Dato for tilsynet: 9 januar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra

Læs mere

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015 Notat Vedrørende: Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i 2015 Sagsnavn: Tilsyn dagtilbud 2015 Sagsnummer: 28.09.00-K09-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen og Anders Beck Pedersen E-mail: bitten.laursen@randers.dk

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010.

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Formål Den fælles inklusionsstrategi har til formål: At tydeliggøre værdien af inklusion af alle børn for både professionelle og forældre.

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Tilsyn 2017 For dagtilbudsområdet Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Balders Hus Tilsynsrapport Daginstitutionens navn: Balders Hus Institutionstype (kommunal / privat): Kommunal Tilsynet

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde'

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Børnehuset Holbøllsminde Antal besvarelser: 6 Denne tabel viser, hvordan de ansatte har vurderet den pædagogiske

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden Institution: Institutionen består af følgende børnehuse: Skovlinden MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Side 1 af 10 MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Institutionen Antal besvarelser: 69 Denne tabel viser, hvordan

Læs mere

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra Tilsynsnotat 2016 Institution: Børnehuset Petra Emne Kortlægningen T2 På tilsynsbesøget vil vi gerne drøfte resultatet af T2 og progressionen fra T1 samt jeres arbejde med de nye data Beskriv hvilke overvejelser

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet.

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Fælles Pædagogisk Grundlag På dagtilbudsområdet i Vordingborg Kommune har vi det seneste år arbejdet på at udvikle den pædagogiske indsats,

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige

Læs mere

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber 12. Oktober 2017 Den indgåede aftale Blev offentliggjort den 27. april 2017 Aftale indgået 9. juni i Folketinget Høring frem til 22.

Læs mere

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Hvordan er normeringen på institutionen? Antal uddannet personale: 4 pædagoger Kirsten, daglig leder 37t Ann 37t Signe 33t Vinni 30t

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Redigeret efterår 2016 Pædagogisk tilsyn i dagplejen I dette hæfte kan du læse om; Kommunens tilsynsforpligtelse, hvilken pædagogisk tilgang vi lægger

Læs mere

Tilsyn - Område Nørrebro Bispebjerg - Københavns Kommune - 2014. Pædagogiske leder / institutionsleder: Arne Bo Nielsen. Klynge / netværk: Muffen

Tilsyn - Område Nørrebro Bispebjerg - Københavns Kommune - 2014. Pædagogiske leder / institutionsleder: Arne Bo Nielsen. Klynge / netværk: Muffen Tilsyn - Område Nørrebro Bispebjerg - Københavns Kommune - 2014 Institution: Stærevænget Pædagogiske leder / institutionsleder: Arne Bo Nielsen Klynge / netværk: Muffen Klyngeleder / netværkskoordinator:

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Petra

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Petra TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Petra 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Petra Dato for tilsynet: 07.02.2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Forældre: AMR

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 30. november 2018. Institutionens navn: Hyllebjerget Pædagogisk leder: Pia Borresen Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Rapport for Herlev kommune

Rapport for Herlev kommune Rapport for Herlev kommune FORÆLDRENES BESVARELSER Herlev kommune Svar Antal besvarelser: 241 Denne tabel viser, hvordan forældrene har vurderet den pædagogiske praksis. Forældrene har anvendt følgende

Læs mere

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen.

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen. Kost og bevægelsespolitik for Børnehuset Andedammen. Udarbejdet 22.4.2009. Citat fra forbrugerstyrelsen: Det er af stor betydning for børns trivsel og helbred, at de under opvæksten får en god og ernæringsrigtig

Læs mere

Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud

Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud Dato for tilsynsbesøg: 21. oktober 2014 Dagtilbuddets navn: Børnehuset VillaKulla Deltagere fra dagtilbuddet: Bente Meyer og Mette Nielsen fra

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% - Observatører 0 Rapporten viser resultaterne for følgende

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl , i Skovhuset Referent: Marianne

Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl , i Skovhuset Referent: Marianne Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl. 19.30-21.30, i Skovhuset Referent: Marianne Deltagere: B. Madsen, Sine k: Bastrup, Anne K. Bell, Jeanette K. Kristensen, Janet S. Dall, Camilla M. Knudsen, Charlotte

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling Brorlil og Søsterlill Linkøpingvej 181 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn, 23.

Læs mere

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø Tilsynsrapport Børnehuset Arresø April 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Pædagogisk tilsyn i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud, jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

Tilsynsrapporten tager afsæt i de Kommunale mål og rammer for tilsyn hos kommunale dagplejere.

Tilsynsrapporten tager afsæt i de Kommunale mål og rammer for tilsyn hos kommunale dagplejere. Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for dagplejen i område/børneby: Distrikt Ørum Dato for dialogmøde: 26.09.2018 Til stede: Trine Kofoed Palle E. Dausell Tilsynsrapport i dagplejen 2018 Der er løbende gennemført

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Poppelvejens Børnehave. Formål:

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Poppelvejens Børnehave. Formål: PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Poppelvejens Børnehave. Formål: I 2012 blev der udført pædagogisk tilsyn på samtlige kommunale og private institutioner i Syddjurs kommune.

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge Tilsyn foretaget 23.10.2015 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf: 72369949

Læs mere

Tilsynsrapport skabelon

Tilsynsrapport skabelon 2017 Tilsynsrapport skabelon Lib og mul Vesthimmerland Kommune 01-01-2017 Formålet med tilsynsbesøget..er at udføre en lovfæstet kontrol med institutionerne om, hvorvidt de opfylder de lovpligtige krav

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet UDVIKLINGSPLAN for Dagtilbudsområdet 2019-2022 Indledning Denne udviklingsplan gælder for årene 2019 til og med 2022. Den indstilles til godkendelse/er godkendt i Børne- og Skoleudvalget den 16. januar

Læs mere

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud Hedensted kommune. Kvalitetsrapport. Læring i Dagtilbud

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud Hedensted kommune. Kvalitetsrapport. Læring i Dagtilbud Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud 2017-2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Sammenfatning af kvalitetsrapporten... 3 3. Kvalitet i pædagogisk praksis... 4 3.1. Politik i bevægelse... 4 3.2.

Læs mere

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Frivillig i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Kære voksne til børn i Idrætsbørnehaven Skjold og Rårup Børnehus Introduktionen i denne folder er tænkt som en hjælp til de voksne, der har lyst til

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset Dato for uanmeldt tilsyn: 28.06.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 02.07.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Institutionens navn: Eventyrhuset

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Organisering af et godt læringsmiljø. Inspirationsmateriale

Organisering af et godt læringsmiljø. Inspirationsmateriale Organisering af et godt læringsmiljø Inspirationsmateriale Organisering af et godt læringsmiljø Gode dagtilbud med et læringsmiljø af høj kvalitet er afgørende for børns trivsel, udvikling og læring. Et

Læs mere

Rundvisning i dagtilbuddet

Rundvisning i dagtilbuddet Tilsynsrapport for Privatbørnehaven Engvej Dagtilbuddets navn: Engvej Dagtilbudstype: Børnehave Dato for tilsynsbesøget: D. 22.6.2017 Tilsynsførende: Gitte Kai Deltagere fra dagtilbuddet: Kirsten Have

Læs mere

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner 0-6 års politik En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22. juni 2017 Indhold 3 4 5 6 7 8 Forord Legende læring i udviklende miljøer

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Ifølge dagtilbudsloven er Vejen Kommune forpligtiget til at føre pædagogisk tilsyn med alle dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter dagtilbudsloven, Lov nr.

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Påfuglen Daglig leder: Linda Nordam Larsen Dato og tidspunkt:12. oktober (observationer), samt møde med daglig

Læs mere

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG KØBENHAVNS KOMMUNE BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG I KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGTILBUD 0-5 ÅR JUNI 2017 1 Indhold 1. Sociale relationer 2 2. Inklusion og fællesskab 3

Læs mere

Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue.

Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue. Velkommen i 1. praktik (øvelse) i Helsted Børnehave / vuggestue. Helsted børnehave blev oprettet i 1972. Helsted børnehave / vuggestue en selvejende daginstitution. Der er indgået driftsoverenskomst med

Læs mere

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre'

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre' Rapport for Svendborg kommune Legestuen 'Dagplejen Østre' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Legestuen Dagplejen Østre 1 = I meget lille grad 2 = I lille grad 3 = I nogen grad =

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30 Uanmeldt tilsyn Institution Marthagården Status Selvejende (selvejende/kommunal/privat) Adresse Peter Bangsvej 12 Leder Gitte Friis Normerede pladser 0-3 år 38 Normerede pladser 3-6 år 68 Pædagogisk konsulent

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 9 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 % - Observatører 1 % Forældre 11 31 % Ældste børn 0 0 % Rapporten består

Læs mere

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave 01.07.2018 Indhold 1. Faktuelle oplysninger... 4 2. Tilsyn med udendørs legeområde... 4 3. Tilsyn med røgfrie miljøer... 4 4. Indhentelse af børneattester...

Læs mere

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018 Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsyn 2018 Dagtilbuddets navn: Børnehaven Skovtrolden, Børnehaven Fuglereden, Børnehaven Rubjerg Dato for afholdt tilsyn: 15/2 2018 Deltagere: Mette Hjort, Pædagogisk

Læs mere