: Ole Pedersen Johnsen og Morten Søndermand Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ": Ole Pedersen Johnsen og Morten Søndermand Jensen"

Transkript

1 Mødereferat Vævervej Viborg Danmark T F CVR-nr Sommerhuskloak Lammefjord, detailprojekt Orienteringsmøde med Grundejerforeninger 9. september 2009 Projekt: Dato/tid Sted : 20. august 2009, kl Referat er revideret på baggrund af bemærkninger 9. sept : Fårevejle rådhus, Rådhusvej 75, 4540 Fårevejle, Byrådssalen Deltagere : Grundejerforeningerne, se vedlagte liste. Odsherred Forsyning A/S: Sascha Boserup (SB) Odsherred Forsyning A/S: Gert Enemark (GE) Grontmij Carlbro: Ole Pedersen Johnsen (OLP) Grontmij Carlbro: Morten Søndermand Jensen (MOJ) Afbud : Referent Fordeling Vedlagt Næste møde : Ole Pedersen Johnsen og Morten Søndermand Jensen : Alle deltagere : Powerpointpræsentation fra mødet (ligges op på Deltagerliste/Adresseliste : Ikke fastlagt. 1 VELKOMST 1.1 Kort præsentation af hvem og hvad 2 DAGSORDEN 2.1 Tidsplan SB bød velkommen. Og gav ordet til OLP, som kort gennemgik dagsorden. SB informerede om hvordan processen, lovgrundlag mv. sikres ved at der udarbejdes et tillæg til Spildevandsplanen, som omhandler kloakering af sommerhusene ved Lammefjorden. Tillægget til Spildevandsplanen skal godkendes og vedtages i byrådet. Tidsplanen fra powerpointpræsentation blev gennemgået. D M E MortenSondermand.Jensen@grontmij-carlbro.dk Mm001OLP_Orienteringsmøde Grundejerforeninger nr 1 REV A doc

2 Side Præsentation af skitseprojekt og dermed oplæg til kloakeringsmetode Der forefindes en kort beskrivelse i powerpointpræsentationen. Hovedparten af sommerhusene vil kunne aflede spildevandet via gravitation. Dvs. kloakledningerne i vejarealet ligger så dybt, at spildevandet selv kan løbe fra sommerhuset og ud til skel. Enkelte sommerhuse ligger dog så lavt, at de skal have en minipumpestation. Odsherred Forsyning har driftsansvaret for disse minipumpestationer. 2.3 Detailkloak og praktiske forhold omkring udførelse SPØRGSMÅL VEDR. FÆRDSEL TIL OG FRA HUSE. o Hvad med kørestolsbrugere/handicappede? Generelt er vejene i sommerhusområderne ganske brede i forhold til andre sommerhusområder. Der kan således sikres at gående, kørestole mv. kan komme forbi udgravningerne. Entreprenøren vil dog sørge for at informere om dette og kan hjælpe med passage af udgravningerne. Det vil være en stor fordel hvis oplysninger om handicappede gives til Odsherred Forsyning, inden anlægsarbejdet igangsættes, så der kan tages hensyn til dette. Handicapbiler vil kortvarigt ikke kunne passere opgravningerne Dette koordineres internt med de handicappede og entreprenøren direkte.

3 Side 3 o Kørsel med bil Der vil være spærret for kørsel med biler i kortere perioder. Man skal i disse perioder påregne med at skulle parkere lidt fra sin bopæl. o Politi og beredskab Politi og Beredskab (Brand og ambulancer) er informeret om anlægsarbejderne. De kan således tage hensyn til dette i situationer med brand eller lignende. o Asfalt/knust asfalt/grus på vejene Som udgangspunkt bliver alle veje og rabatter overdraget til grundejerforeningerne. Dvs. veje leveres tilbage i samme stand som de blev overtaget. Dog kan der blive tale om at der måske findes en fælles løsning. Så der kun benyttes en form for belægning. Entreprenøren skal gennemgå og retablere samtlige veje et år efter arbejdets færdiggørelse og aflevering (1- årsaflevering). Brønde på kloaksystemet i veje ligger ca. 20 cm under fremtidig vejoverflade for at undgå risiko for at dæksler mv. ødelægges ved den fremtidige vejvedligeholdelse. HVAD MED ROTTER I DE TØRRE LEDNINGER? o Det system der vil ligge i vejene vil der ikke kunne komme rotter, da ledninger og brønde er tætte. Hvis det skulle ske at der kom en rotte i systemet vil den blive dræbt når den kommer til pumpestationen, pga. pumpen. De steder hvor der kan komme rotter i systemet er på privat grund, hvis eksisterende ledninger er utætte. Det anbefales derfor at eksisterende privat kloak som skal anvendes i fremtiden kontrolleres for tæthed i forbindelse med tilslutning til den kommende offentlige kloak. HVAD MED NYERE NEDSIVNINGSANLÆG? o Der kan søges om dispensation for tilslutning til kloaksystemet, hvis man har et godkendt anlæg som er yngre end 10 år. Der skal dog betales tilslutningsbidrag når kloakstikket er etableret. KAN MAN SOM PRIVAT LAVE DET TILSLUTNINGSARBEJDE, DER SKAL LAVES PÅ ENS EGET MATRIKEL? o Det skal som udgangspunkt være en autoriseret kloakmester, der skal lægge ledninger, godkende anlæg og indsende oplysninger til Odsherred Kommune.

4 Side 4 o Dog kan man selv lave gravearbejdet, hvis kloakmesteren er indforstået på dette. HVAD MED NEDLAGTE TANKE OG NEDSIVNINGSANLÆG. o Eksisterende anlæg skal sløjfes. Der er ikke krav om at de skal fjernes og de kan derfor f.eks. fyldes med sand eller anvendes til bortskaffelse af overfladevand. KAN KLOAK GRAVITERE TIL KOMMUNAL KLOAK. o De nye offentlige kloakledninger etableres så dybt at hovedparten af sommerhusene kan tilslutte privat kloak via gravitation. Enkelte ejendomme ligger dog så lavt i terrænet at der skal etablere en minipumpestation på ejendommen. Denne minipumpestation er offentlig og etableres og vedligeholdes af Odsherred Forsyning. 2.4 Entreprenører Spørgsmål til om at man ikke skulle bruge den samme entreprenør, som der blev brugt ved kloakering af sommerhuse/helårsboliger ved kanalen ved Gundestrup/Plejerup. o Man kan ikke love at det bliver den entreprenør, dette afhænger af mange parameter, entreprenørens erfaring, størrelse, etc. Forslag at vandværkernes entreprenør var med til byggemøderne, ved Abildøre Ejnar Olsen, Atterup Tage Henriksen. 2.5 Grundvand og geoteknik Der pågår undersøgelser af jordbundsforhold og grundvandsstand og forventede vandmængder. Disse oplysninger vil ligge til grund for udbudsmaterialet til de entreprenører der skal give tilbud på udførelsen af arbejdet. 2.6 Natur- og miljøforhold Er Abildøre Rensningsanlæg i orden? o Det er planlagt at Abildøre renseanlæg skal modtage og rense spildevandet fra sommerhusene ved Abildøre. Anlægget er fra 1993, og er et mekanisk-biologisk-kemisk renseanlæg. Renseanlægget fremstår meget veldrevet og velholdt og forventes at have en restlevetid på ca. 10 år. Der er restkapacitet på renseanlægget til at kunne rense spildevandet fra ca. 380 sommerhuse. Der er ca. 160 sommerhuse ved Abildøre. I Abildøre er vandstanden registreret til 1,7 m over daglig stand på et tidspunkt. Der bliver taget hensyn til stormflod, højvande mv, da pumpestationer og el-forsyning til disse hæves de steder, hvor terrænet er under 2 meter over havets overflade.

5 Side 5 Info: Den højeste vandstand i Gundestrup/Plejerup findes i forår og forsommer. Vil det ikke forurene mere ved at pumpe spildevandet fra sommerhusområderne til renseanlæg og rense spildevandet her, frem for at have de nuværende bundfældningstanke og nedsivning? Her tænkes bl.a. på CO2 regnskabet. o I forbindelse med forundersøgelserne med kloakering af sommerhuse er der lavet en vurdering af f.eks. klimamæssige konsekvenser forbundet med kloakeringen. Her har det bl.a. vist at der kan opstilles følgende CO2 regnskab: o Omsætningen af spildevandet i bundfældningstanke bidrager årligt med en miljøbelastning på ca tons CO2. Hvis spildevandet i stedet renses på renseanlæg bidrager det kun med ca. 140 tons CO2 om året. Dvs. der er en årlig besparelse på tons CO2 om året, som rigeligt opvejer det årlige CO2 bidrag fra pumpestationer (Som i dag er væsentlige mere energieffektive end tidligere). 2.7 Andre ledningsanlæg og ejere, herunder eksisterende dræning Generelt: Der kan forekomme kortvarige afbrydelser af telefonkabler, el og vand i forbindelse med kloakarbejdet. Abildøre: Info: Ulovlig udpumpning af spildevand i fjorden, sagen er meldt til kommunens miljøafdeling. Tilledning til Abildøre Rensningsanlæg, er det enkelt eller to strengssystem? o Hovedsageligt enkelt, dog er der lidt fælles ledning fra Egebjerg. Info: Vedr. spildevand/dræn, der ligger et Ø200 rør som bruges til at dræne området, men på denne ledning er der grunde som har koblet deres spildevand på. Info: Det er nogle som pumper vand fra samletanke ud på grunden. Dette er også spildevand. Atterup: Info: I Atterup/Egenæs at der drænledninger, men der er ikke sikkerhed for hvordan de ligger. Info: Tornager Grundejerforening oplyste at de har scannet deres oplysninger om dræn ind og sendt dem til GE. 2.8 Fremtidig information Information vedr. arbejdet vil ske på følgende måde: o I indledningen før arbejdet påbegyndes, sendes information til grundejernes privatadresse, herunder indgår en detailtidsplan. o Når projektet opstartes sendes/afleveres informationen til sommerhusadressen, for at sikre at evt. lejere/beboere i sommerhuset også er informeret.

6 Side Økonomi Regn- /overfladevand der bevidst bliver ledt i kloakken er ulovligt. Dette kan registreres og spores ved hjælp af pumpestationerne. Herefter er der mulighed for at sammenholde tallene fra forskellige perioder og ved observationer i området, at kunne konkludere hvem der har løftet dækslet. Hovedbrønde i vejene vil ligge 20 cm under vejene, så dækslerne ikke ødelægges i forbindelse med vejenes vedligeholdelse. Hvis brønddækslerne ligger under kote 2, etableres der vandtætte låg i brøndene. Får grundejerforeningerne besked om valget af entreprenør? o Når der er fundet en/flere entreprenører vil grundejerforeningerne blive informeret. Desuden vil der løbende blive lagt information på Spørgsmål vedr. informationfolder på tysk? o Der var bred enighed om at det ikke var aktuelt. OLP informerede at der vil blive taget kontakt til udlejningsbureauer så disse er informeret om projektet. Og derved kan tage deres forudsætninger. Derved kan risikoen for at et sommerhus er udlejet lige den uge, hvor der arbejdes på vejen til sommerhuset, reduceres mest muligt. Skal projektet ud i EU-udbud? o Nej, projektet overskrider ikke den grænse. Hvordan dækker Kommunens forsikring vedr. sætningsskader? o Odsherred Forsyning tegner en særlig entreprise forsikring der dækker skader på sommerhuse forårsaget af anlægsarbejdet og grundvandssænkning. Fra salen blev det oplyst at den dækker 1 år efter at arbejdet er færdiggjort (til 1- årsgennemgang). GE oplyste om mulighed for at pensionister med bopæl i Odsherred Kommune kan indefryse udgiften til tilslutning, så tilslutningsafgiften først betales når sommerhuset sælges/skifter ejer. Tilslutningsbidraget fra Sommerhusene kan ikke dække samtlige udgifter til etablering af det nye kloakanlæg. Det fremtidige afledningsbidrag vil dog på sigt dække udgifterne.

Fra septiktank til fælles kloak

Fra septiktank til fælles kloak Fra septiktank til fælles kloak Hvorfor kloakering i det åbne land? Køge Kommune har besluttet, at en række ejendomme i det åbne land skal sluttes til det fælles kloaksystem. Din ejendom er én af dem.

Læs mere

Sommerhuskloakering i Skovgårde. Program

Sommerhuskloakering i Skovgårde. Program Program 1. Præsentation af AquaDjurs, EnviDan og Danjord. 2. Baggrunden for kloakering af Skovgårde 3. Arbejdets omfang 4. Konsekvenser for sommerhusejeren 5. Arbejdets forløb 6. Spørgsmål 22-06-2013 Dias

Læs mere

Kloakering ved Bildsø Strand

Kloakering ved Bildsø Strand Kloakering ved Bildsø Strand Program: Velkomst ved Byrådspolitiker Steen Olsen Spildevandsplanen og historisk redegørelse Miljøredegørelse og økonomi ved nyanlæg Kloakering ved SK Forsyning Fælles drøftelse

Læs mere

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger Informationsmøde Projekt Piledybetnye vand- og spildevandsledninger Eftermiddagens program Velkomst ved direktør Lars Birk Rasmussen Renovering af vand- og spildevandsledninger Piledybet ved projektleder

Læs mere

Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 1. Mariagerfjord Vand a s Fredag den 13. december 2013 kl. 13.30

Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 1. Mariagerfjord Vand a s Fredag den 13. december 2013 kl. 13.30 Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 1 Mariagerfjord Vand a s Fredag den 13. december 2013 kl. 13.30 Dagsorden 1. Indledning 2. Spildevandsplan 3. Ny renseanlægsstruktur 4. Projektomfang

Læs mere

Spildevandskloakering i Liseleje Informationsmøde 04.04.2013

Spildevandskloakering i Liseleje Informationsmøde 04.04.2013 Informationsmøde 04.04.2013 1 Dagsorden 1. Velkomst v./ Finn Ellegaard a. Valg af ordstyrer og referent b. Introduktion 2. Lovgrundlag mv. for kloakeringen v./halsnæs Kommune Team Miljø 3. Spildevandskloakeringen

Læs mere

Velkommen til informationsmøde omkring 2. etape af kloakeringen i Vester Husby

Velkommen til informationsmøde omkring 2. etape af kloakeringen i Vester Husby Velkommen til informationsmøde omkring 2 etape af kloakeringen i Vester Husby Følg med på vores hjemmeside: wwwvestforsyningdk Aftenens program Velkomst og indledning ved Avi Gaye, Vand & Miljøchef, Vestforsyning

Læs mere

Velkommen til informationsmøde omkring kloakering af Stenbæk og Klintegården

Velkommen til informationsmøde omkring kloakering af Stenbæk og Klintegården Velkommen til informationsmøde omkring kloakering af Stenbæk og Klintegården Aftenens program - Velkomst og indledning ved Peter B. Andreasen, direktør Langeland Forsyning - Kloakering af sommerhusområderne

Læs mere

Det åbne land KLOAKERING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND HVORFOR KLOAKERING AF EJENDOMME? TILSLUTNING AF UKLOAKEREDE EJENDOMME I ISHØJ KOMMUNE

Det åbne land KLOAKERING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND HVORFOR KLOAKERING AF EJENDOMME? TILSLUTNING AF UKLOAKEREDE EJENDOMME I ISHØJ KOMMUNE KLOAKERING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND HVORFOR KLOAKERING AF EJENDOMME? TILSLUTNING AF UKLOAKEREDE EJENDOMME I ISHØJ KOMMUNE TILSLUTNING AF UKLOAKEREDE EJENDOMME 2012 UDGIFTS FORDELING GRÆNSEFLADER MELLEM

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017 Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.00.05-P20-2-16 20.04.2017 Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder

Læs mere

Sommerhuskloakering i Odsherred. Orienteringsmøde for grundejerforeninger i Vig Forsamlingshus d. 17. juni 2019

Sommerhuskloakering i Odsherred. Orienteringsmøde for grundejerforeninger i Vig Forsamlingshus d. 17. juni 2019 Sommerhuskloakering i Odsherred Orienteringsmøde for grundejerforeninger i Vig Forsamlingshus d. 17. juni 2019 Program Velkommen! Fanny Villadsen, direktør Odsherred Forsyning Kloakering hvad, hvor og

Læs mere

Velkommen til Borgermøde. Omkring afskæring af Mariager og Assens Renseanlæg

Velkommen til Borgermøde. Omkring afskæring af Mariager og Assens Renseanlæg Velkommen til Borgermøde Omkring afskæring af Mariager og Assens Renseanlæg Program Velkommen Præsentation af Mariagerfjord Vand a s Projekt Afskæring af Mariager og Assens Renseanlæg Spildevandskloakering

Læs mere

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017 Derfor inviteres du til borgermøde 1 Velkommen Baggrund for projektet Hvad betyder de to muligheder for mig Processen fremadrettet 2 Baggrund for projektet Hvorfor

Læs mere

Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012

Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012 Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012 om forslag til ændring af Aalborg Kommunes spildevandsplan for sommerhusområdet Hals-Hou, delområde 2 omfattende området ved Kattegatvej m.fl. til Bisnapvej

Læs mere

Velkommen til. borgermøde i. Bryggergården 28-04 2011

Velkommen til. borgermøde i. Bryggergården 28-04 2011 og opland Velkommen til borgermøde i Bryggergården 28-04 2011 1 Program: 1. Velkommen 2. Baggrund for kloakeringen 3. Hvad går projektet ud på? 4. Hvad skal der ske ved de enkelte ejendomme? 5. Tidsplan

Læs mere

Kloakering i det åbne land

Kloakering i det åbne land Kloakering i det åbne land NK-Forsyning A/S September 2013 Spildevand Din ejendom skal kloakeres Efter spildevandsplanen for Næstved Kommune skal flere landsbyer og ejendomme i det åbne land kloakeres.

Læs mere

Kloakering i det åbne land

Kloakering i det åbne land Kloakering i det åbne land Vi forsøger at skabe mindst mulige gener for trafikken og de berørte ejendomme. Effektiv rensning af spildevandet Lolland Kommune har besluttet, at udpegede ejendomme i det åbne

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Orienteringsmøde Kloakering Sønderballe Strand

Orienteringsmøde Kloakering Sønderballe Strand Orienteringsmøde Kloakering Sønderballe Strand Genner Forsamlingshus 30. Oktober 2015 Version 1.0 Velkommen Stil gerne spørgsmål efter præsentationen Skriv dine spørgsmål ned og aflever dem Også selvom

Læs mere

Borgermøde om separatkloakering af område ved Gl. Visborgvej. Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 17. 12. 2013 kl. 17.00

Borgermøde om separatkloakering af område ved Gl. Visborgvej. Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 17. 12. 2013 kl. 17.00 Borgermøde om separatkloakering af område ved Gl. Visborgvej Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 17. 12. 2013 kl. 17.00 Dagsorden 1. Indledning 2. Projektomfang 3. Tidsplan 4. Udførelsesmæssige forhold,

Læs mere

BREUM SEPARATKLOAKERING.

BREUM SEPARATKLOAKERING. BREUM SEPARATKLOAKERING. DAGSORDEN. Torsdag den 11. maj 2014, kl. 19.00 21.00 Kulturcenter Østsalling, Breum 19.00 Velkomst Præsentation af bygherrer og entreprenør Jørgen Rasmussen. Præsentation af Skive

Læs mere

Kloakering i Stillinge Strand

Kloakering i Stillinge Strand Kloakering i Stillinge Strand Borgermøde i Stillinge Strand Dagsorden 19:00-19:05 Velkommen v Torben Kofoed 19:05-19:15 Kort intro og præsentation 19:15 19:35 Kloakeringsprojekt 19:35 19:55 Arbejdets udførelse

Læs mere

Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt

Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt Bilag 3 Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt 29. Januar 2015 SIDE 1 Hvorfor skal Rågeleje-Udsholt kloakeres? Kloakeringen sker iht. tillæg 4 og 5 til Gribskov Kommunes spildevandsplan 2013-2017

Læs mere

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00 Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00 Dagsorden 1. Indledning 2. Ny renseanlægsstruktur 3. Projektomfang 4. Tidsplan 5.

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE

SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE b Hvorfor spildevandskloakerer vi? b Hvad skal du selv gøre og betale? b Hvornår sker der hvad? Hvorfor denne pjece? I denne pjece kan du læse mere om, hvorfor vi spildevandskloakerer

Læs mere

Kloakering i det åbne land

Kloakering i det åbne land Kloakering i det åbne land Januar 2014 Din ejendom skal kloakeres Efter spildevandsplanen for Næstved Kommune skal flere landsbyer og ejendomme i det åbne land kloakeres. Det gælder også din ejendom. Formålet

Læs mere

Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej

Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej Informationsmøde d. 6. april 2017 hos Viborg Kommune Kloakfornyelse i: Sønder Allé Søndervang Del af Skovbrynet Del af Lyngvej Dagsorden 1. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S 2. Præsentation af rådgiver,

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Hvorfor Lolland Forsyning A/S? Alle Lolland Kommunes forsyningsvirksomheder er med virkning fra 1. januar 2007 udskilt

Læs mere

Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape. 29. april 2010

Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape. 29. april 2010 Orientering om kloakering af SANDET Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape 29. april 2010 # 1 Hvorfor kloakering af SANDET? Fordi: - Nedsivning ikke er mulig - Spildevandet forurener Arresø - Risiko

Læs mere

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015 Arrild kloakseparering Borgermøde den 15. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst (v. Jacob Riis Bols, Tønder Spildevand A/S) 2. Baggrund (v. Martin Madsen, Tønder Kommune) 3. Gennemgang af projektet (v. Jacob

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. Punkt 12. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. 2011-18446. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at forslag om ændring af kommunens spildevandsplan offentliggøres

Læs mere

Orienteringsmøde Hals Skole 14. august 2013

Orienteringsmøde Hals Skole 14. august 2013 Orienteringsmøde Hals Skole 14. august 2013 om forslag til ændring af Aalborg Kommunes spildevandsplan for sommerhusområdet Hals-Hou, delområde 3 omfattende et område fra Koldkærvej i syd til Kongelunden

Læs mere

Program for orienteringsmødet den 21. juni 2011 om spildevandsplanændringen for sommerhusområdet Hals-Hou

Program for orienteringsmødet den 21. juni 2011 om spildevandsplanændringen for sommerhusområdet Hals-Hou Program for orienteringsmødet den 21. juni 2011 om spildevandsplanændringen for sommerhusområdet Hals-Hou Velkomst og indledning v/forsyningsvirksomhederne, Knud Sloth Forhistorie/baggrund v/teknik- og

Læs mere

Separatkloakering i Selling

Separatkloakering i Selling Separatkloakering i Selling Informationsmøde 6. juni 2018 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Separatkloakering i Selling Hvor langt er vi nået med planlægning

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde 1 Velkommen til informationsmøde Tirsdag den 25. marts 2014, kl. 19.00 Guderup Forsamlingshus Kloakseparering, Guderup, Etape 3.2 Program 2 1. Velkomst og indledning ved Lisbeth Rasmussen Hansen, Sønderborg

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 3 TIL SPILDEVANDSPLAN NATUR OG MILJØ TILLÆG NR. 3 TIL SPILDEVANDSPLAN - TILLÆG TIL DE GÆLDENDE SPILDEVANDSPLANER FOR TIDLIGERE DRAGSHOLM, NYKØBING-RØRVIG OG TRUNDHOLM KOMMUNER Kelstrup Hølkerup R Abildøre Abildøre (2010) Herrestrup

Læs mere

Velkommen. til Borgermøde. om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup

Velkommen. til Borgermøde. om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup Velkommen til Borgermøde om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup 1 Dagsorden Velkomst ved Udvalgsformand Preben Christensen Kommunens plan for kloakering ved Jens Kalør Planens godkendelse ideer/indsigelse

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus Centralisering af spildevandsrensning og kloakering af det åbne land Askø-Dannemare

Læs mere

Kloakfornyelse i Voldum

Kloakfornyelse i Voldum Kloakfornyelse i Voldum Informationsmøde 23. januar 2017 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Voldum Hvor langt er vi nået med undersøgelser

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Flemming Geipel tilsyn,

Læs mere

KLAR TIL KLOAK Kloakering i det åbne land

KLAR TIL KLOAK Kloakering i det åbne land KLAR TIL KLOAK Kloakering i det åbne land HVORFOR KLOAKERING? Et af målene i Haderslev Kommunes Spildevandsplan 2014-2020 er, flere ejendomme på landet skal tilsluttes det offentlige kloaknet. Det gælder

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde Møde Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde 2. Tid 24-11-2011, kl. 15 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg

Læs mere

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 25. juni 2013 kl

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 25. juni 2013 kl Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg Mariagerfjord Vand a s Tirsdag den 25. juni 2013 kl. 17.00 Dagsorden 1. Indledning 2. Projektomfang 3. Udførelsestidsplan 4. Udførelsesmæssige

Læs mere

Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård

Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende separatkloakering af Fuglsevej og Møllevej i Fuglse 22. juli 2015 Råhavegård Fuglsevej og Møllevej Program: 1. Indledning om Lolland Forsyning

Læs mere

VELKOMMEN. Tapdrup Separering , etape 3b

VELKOMMEN. Tapdrup Separering , etape 3b VELKOMMEN Tapdrup Separering 2017 2019, etape 3b DAGSORDEN 1. Velkommen 2. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S, Spildevandsforsyningen. 3. Præsentation af rådgiver, Viborg Kommune, entreprenør m.m.

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L.

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Program Velkommen ved Lolland Forsyning Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det

Læs mere

Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. nov. 2013 kl. 19.00

Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. nov. 2013 kl. 19.00 Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. nov. 2013 kl. 19.00 Den første del af aftenen foregik med indlæg fra Vestforsyning, Holstebro Kommune og

Læs mere

Sommerhuskloakering. Møde med sommerhusejere i Højby d. 4. maj 2019

Sommerhuskloakering. Møde med sommerhusejere i Højby d. 4. maj 2019 Sommerhuskloakering Møde med sommerhusejere i Højby d. 4. maj 2019 Odsherred Forsyning A/S Baggrund for Sommerhuskloakering Miljø i fokus: Badevand Vandløb Kvælstof 420 ejendomme på Vig Lyng blev kloakeret

Læs mere

Sommerhuse og spildevandshåndtering

Sommerhuse og spildevandshåndtering Sommerhuse og spildevandshåndtering Information om tidsplaner for kloakering, priser mv. Nykøbing hallerne Den 18. august 2018 Odsherred forsyning repræsenteret af Ghita Hansen Program Odsherred Forsyning

Læs mere

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted Vand:

Læs mere

Spildevandskloakering i dit område

Spildevandskloakering i dit område Spildevandskloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område spildevandskloakeres. Det nye kloaksystem vil blive etableret

Læs mere

Separatkloakering i dit område

Separatkloakering i dit område Separatkloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område separatkloakeres. Det nye kloaksystem vil blive udført som separatsystem,

Læs mere

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape Orientering om kloakering af SANDET Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape 3. november 2010 # 1 Hvorfor kloakering af SANDET? Fordi: - Nedsivning ikke er mulig - Spildevandet forurener Arresø -

Læs mere

VELKOMMEN. Kloak- og områdefornyelse i Stoholm 2018, del 2

VELKOMMEN. Kloak- og områdefornyelse i Stoholm 2018, del 2 VELKOMMEN Kloak- og områdefornyelse i Stoholm 2018, del 2 DAGSORDEN 1. Velkommen 2. Præsentation af rådgiver, Viborg Kommune, entreprenør m.m. 3. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S, Spildevandsforsyningen.

Læs mere

PROGRAM for møde den 21. januar 2016 med Egense Nord Fællesforening om spildevandsafledningsforhold i sommerhusområder

PROGRAM for møde den 21. januar 2016 med Egense Nord Fællesforening om spildevandsafledningsforhold i sommerhusområder PROGRAM for møde den 21. januar 2016 med Egense Nord Fællesforening om spildevandsafledningsforhold i sommerhusområder 1. Spildevandsplanen og sommerhusområderne a. Forbedring af forholdene for afledning

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret

Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan. Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Tillæg nr. 6 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. Ændring af opland IG07 Igelsø fra separatkloakeret til spildevandskloakeret Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. STATUS... 3 3. PLAN... 3 4. KLOAKERING...

Læs mere

Ca. 60 lodsejere/medejere, som repræsenterede 42 ejendomme ud af de aktuelle 60 ejendomme i projektet

Ca. 60 lodsejere/medejere, som repræsenterede 42 ejendomme ud af de aktuelle 60 ejendomme i projektet Bonnerup Consult ApS Fynsvej 56 5500 Middelfart Email: info@bonnerup.net Tlf. 64 40 08 10 www.bonnerup.net Mødereferat Møde vedr.: Orienteringsmøde for lodsejerne i forbindelse med kloakering i det åbne

Læs mere

Spildevandskloakering Strandvejen. Informationsmøde

Spildevandskloakering Strandvejen. Informationsmøde Spildevandskloakering Strandvejen Informationsmøde Dagsorden Velkommen præsentation Baggrund for kloakeringen Kloakprojekt 2016 Betydning for privat kloak Vi kommer til at rode og fylde Renovering af vej

Læs mere

Rimmervej og Risumvej SPILDEVANDSKLOAKERING. Onsdag den 27. september 2017, kl

Rimmervej og Risumvej SPILDEVANDSKLOAKERING. Onsdag den 27. september 2017, kl Rimmervej og Risumvej SPILDEVANDSKLOAKERING. Onsdag den 27. september 2017, kl. 19.00 21.00 DAGSORDEN. Velkomst og præsentation Tryksat kloakering Kloakprojektet: Arbejde vi udfører Arbejde i skal udfører

Læs mere

ORDFORKLARING. Skive Vand A/S Norgesvej Skive. Overløb. Faskine. Separering. Regnvandsledning. Fælleskloak. Spildevand. Skel. Ledninger.

ORDFORKLARING. Skive Vand A/S Norgesvej Skive. Overløb. Faskine. Separering. Regnvandsledning. Fælleskloak. Spildevand. Skel. Ledninger. ORDFORKLARING Faskine. Overløb. Separering. En faskine er et hulrum i jorden, der fyldes med sten eller med præfabrikerede kassetter af plastik, der kan købes i byggemarkedet. Regnvandet fra taget føres

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 2, samt renovering af drikkevandsledninger. 1. Velkomst. 2.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 2, samt renovering af drikkevandsledninger. 1. Velkomst. 2. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 2, samt renovering af drikkevandsledninger 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Fra Mariagerfjord Kommune deltog afdelingsleder i Natur og Miljø, Bjarke Jensen samt miljøtekniker, Jens Kalør. Kommunen er myndighed på området.

Fra Mariagerfjord Kommune deltog afdelingsleder i Natur og Miljø, Bjarke Jensen samt miljøtekniker, Jens Kalør. Kommunen er myndighed på området. Opsummering fra mødet den 29. januar 2013 med grundejerforeninger i sommerhusområderne Øster Hurup Multihus (Byens Aula), Langerimsvej 7 9, Øster Hurup Velkomst og introduktion Bjarke Jensen fra Mariagerfjord

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE > Hvorfor adskiller vi regnvand og spildevand? > Separering på egen grund > Sådan kommer du videre > Mens vi arbejder > Godt for dig, miljøet og Herning

Læs mere

Kloakering af Sandersvig. Informationsmøde 23. august 2018

Kloakering af Sandersvig. Informationsmøde 23. august 2018 Kloakering af Sandersvig Informationsmøde 23. august 2018 Dagsorden Velkomst Præsentation af parterne Præsentation af projektet Tidsplan Myndigheden Den praktiske udførelse Kontaktoplysninger Spørgsmål

Læs mere

Kloakering. Sønderhå ad Legindvej til Hørdum

Kloakering. Sønderhå ad Legindvej til Hørdum Kloakering Sønderhå ad Legindvej til Hørdum Program Torsdag den 14. januar 2010, kl. 18.30 til 20.30 i Sønderhå 18:30 Velkomst Kaffe Hvorfor skal der kloakeres Hvor meget koster det Hvad skal jeg som grundejer

Læs mere

VELKOMMEN. Kloakfornyelse ved separering Mosevej Gl. Århusvej nr A

VELKOMMEN. Kloakfornyelse ved separering Mosevej Gl. Århusvej nr A VELKOMMEN Kloakfornyelse ved separering Mosevej Gl. Århusvej nr. 44-58A ENERGI VIBORG DAGSORDEN 1. Præsentation af rådgiver, entreprenør og Viborg Kommune 2. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S, Spildevandsforsyningen

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ b Hvad er separatkloakering? b Hvornår sker der hvad? b Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og vi skal forbedre

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan Lejre Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan 2016-2023 Kloakering af Trællerupvej 4a - 8 Nyt spildevandskloakeret opland, oplandsnummer TR02 F O R S L A G 1 1 Baggrund Tillægget

Læs mere

Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne.

Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne. Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne. Bo Kær Pedersen, Vejrupvej 46, 5464 Brenderup og Lybækvej 4, 5464 Brenderup (dokument

Læs mere

Velkommen. Til beboermøde vedr. spildevandskloakering af sommerhusområdet Vesterlund. Søndag den 11. juni 2017

Velkommen. Til beboermøde vedr. spildevandskloakering af sommerhusområdet Vesterlund. Søndag den 11. juni 2017 Velkommen Til beboermøde vedr. spildevandskloakering af sommerhusområdet Vesterlund Søndag den 11. juni 2017 Dagsorden 1. Velkommen v/ Anders Kaysen - Ordstyrer, Plan, Miljø og Klimaudvalget, Silkeborg

Læs mere

Velkommen til informationsmøde Anlægspavillonen den 23. maj 2019

Velkommen til informationsmøde Anlægspavillonen den 23. maj 2019 Velkommen til informationsmøde Anlægspavillonen den 23. maj 2019 Dagsorden: Kl. 18.30 Præsentation og baggrund for projektet Projektbeskrivelse Projektets udførelse Økonomi Kl. 19.00 Pause øl/vand Kl.

Læs mere

Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. november 2013 kl. 19.00

Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. november 2013 kl. 19.00 Referat af informationsmøde omkring kloakering af Vester Husby, etape 2 i Husby Sognegård den 27. november 2013 kl. 19.00 Den første del af aftenen foregik med indlæg fra Vestforsyning, Holstebro Kommune

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Bedsted Stormgade Vestervigvej - Østergade 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted

Læs mere

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Dagsorden Velkomst og præsentation af panel Varde Kommune og Varde Forsyning A/S Baggrund Kloakeringsprincipper Tidsplan Det praktiske

Læs mere

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ b Hvad er separatkloakering? b Hvornår sker der hvad? b Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og vi skal forbedre

Læs mere

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2007-2012 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag 4 2.1 Lovgrundlag 4 2.2 Plangrundlag 4 3 Administrative forhold 6 3.1 Betalingsvedtægt

Læs mere

Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s

Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s Øster Hurup Multihus (Byens Aula), Langerimsvej 7 9, Øster Hurup Dagsorden Dagsorden Velkomst Baggrund

Læs mere

Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land

Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land Program: Velkomst og præsentation Hvorfor vi sender påbud til jer? Hvad du som ejer skal foretage dig? Typer af løsninger, der opfylder kravet

Læs mere

N O T A T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Miljømæssig vurdering af spildevandsafledningen på Klitten

N O T A T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Miljømæssig vurdering af spildevandsafledningen på Klitten N O T A T Ringkøbing-Skjern Kommune Miljømæssig vurdering af spildevandsafledningen på Klitten Udarbejdet den 28. september 2015 M i l j ø m æ s s i g v u r d e r i n g a f s p i l d e v a n d s a f l

Læs mere

Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 4. Mariagerfjord Vand a s Fredag den 29. november 2018 kl

Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 4. Mariagerfjord Vand a s Fredag den 29. november 2018 kl Borgermøde om kloakering af sommerhusområderne etape 4 Mariagerfjord Vand a s Fredag den 29. november 2018 kl. 16.00 Dagsorden 1. Indledning og Velkommen 2. Spildevandsplan ( MFK) 3. Ny renseanlægsstruktur

Læs mere

Separatkloakering på din vej

Separatkloakering på din vej Separatkloakering på din vej Lejre Forsyning Hvad er separatkloakering? Hvornår sker der hvad? Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og

Læs mere

VELKOMMEN. Stadionvej, Hammershøj - Kloakfornyelse

VELKOMMEN. Stadionvej, Hammershøj - Kloakfornyelse VELKOMMEN Stadionvej, Hammershøj - Kloakfornyelse 2018-19 DAGSORDEN 1. Velkommen 2. Præsentation af Energi Viborg Vand A/S, Spildevandsforsyningen. 3. Præsentation af rådgiver, Viborg Kommune, entreprenør

Læs mere

for møde med grundejere i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou, februar 2012

for møde med grundejere i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou, februar 2012 Dagsorden for møde med grundejere i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou, februar 2012 1. Forhistorie/baggrund - Forudsætninger for vort arbejde o Byrådsbeslutninger mv. o Miljømæssig begrundelse 2.

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Informationsmøde den 23. april 2013 Fjernvarmeudbygning og kloakseparering Tårsvej etape 2

Lolland Forsyning A/S. Informationsmøde den 23. april 2013 Fjernvarmeudbygning og kloakseparering Tårsvej etape 2 Lolland Forsyning A/S Informationsmøde den 23. april 2013 Fjernvarmeudbygning og kloakseparering Tårsvej etape 2 Program Velkommen! v/per Søndergaard, Lolland Forsyning A/S Præsentation af deltagere kommune,

Læs mere

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER Mere information: Du kan finde yderligere informationer, herunder vejledninger og retningslinjer for de forskellige typer af rensningsanlæg på kommunens hjemmeside: www.silkeborgkommune.dk ( > Borger >

Læs mere

Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg

Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia 24. november 2015 Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg Silkeborg Kommune meddeler hermed tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg for husspildevand

Læs mere

Referat af informationsmøde d. 10. april 2015

Referat af informationsmøde d. 10. april 2015 Referat af informationsmøde d. 10. april 2015 Powerpoints fra mødet ligger på Langeland Forsynings hjemmeside www.langeland-forsyning.dk under spildevand/aktuelle projekter/projekt: kloakering af Stenbæk

Læs mere

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Ny kloak i Husum Ballum Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Velkomst og præsentation Jan Kirchner, Tønder Forsyning A/S (projektleder) Flemming Oltmann, Tønder Forsyning A/S (skriver referat fra mødet)

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er Thisted Vand? Thisted Kommune Ejer 100%

Læs mere

Velkommen til borgermøde Bringstrup-forsamlingshus den 27. august 2015

Velkommen til borgermøde Bringstrup-forsamlingshus den 27. august 2015 Velkommen til borgermøde Bringstrup-forsamlingshus den 27. august 2015 Dagsorden: Kl. 19.00 Præsentation og baggrund for projektet Projektbeskrivelse Projektets udførelse Økonomi Kl. 19.30 Pause øl/vand

Læs mere

Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev. Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00

Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev. Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00 Borgermøde om spildevandskloakering af Gettrup, Broløs og V. Tørslev Mandag den 13. april 2015 kl. 17.00 Dagsorden 1. Præsentation 2. Ny renseanlægsstruktur 3. Spildevandsplan 4. Projektomfang 5. Kloakering

Læs mere

Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse

Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse 06. NOVEMBER 2014 VARSEL AF PÅBUD OM TILSLUTNING TIL GULDBORGSUND FORSY- NINGS KLOAK SAMT SEPARERING AF REGN- OG SPILDEVAND PÅ EJENDOMMEN Baggrund

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Hurup, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Hurup, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Hurup, etape 3 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49 52

Læs mere

Borgermøde om kloakering af område i Juelsminde. Spildevandsplan i høring

Borgermøde om kloakering af område i Juelsminde. Spildevandsplan i høring Borgermøde om kloakering af område i Juelsminde Spildevandsplan i høring Deltager Lene Nielsen, Hedensted Kommune Anders Reuss, Hedensted Kommune Camilla Torp, Hedensted Spildevand CT1 Per Nørmark, Hedensted

Læs mere