10 veje til større arbejdsglæde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10 veje til større arbejdsglæde"

Transkript

1 Sådan kan du som leder skabe større arbejdsglæde på din arbejdsplads 10 veje til større arbejdsglæde Udarbejdet af Navigent for KL og KTO Grafik af Grafiraf.

2 2 Hvad er arbejdsglæde? Og hvordan får man mere af den? Det har KTO og KL spurgt 15 kommunale arbejdspladser om i projektet Arbejdsglæde i en kommunal verden. Og arbejdspladserne har mange gode bud: Fra Skive til Tønder ser arbejdsglæden forskellig ud, men de peger i sammen retning, når det handler om, hvordan man får mere af den. Læs hvad blandt andet skraldemanden, pædagogen og kokken oplever er vigtigst for arbejdsglæden. De er her samlet i 10 bud med deres egne tips til, hvordan du selv som leder kan styrke arbejdsglæden. Rigtig god fornøjelse KL og KTO Kort om arbejdsglæde Læs mere om projektet på dk/arbejdsglaede, hvor du kan finde cases og værktøjer til at styrke arbejdsglæden Hvad er arbejdsglæde? Arbejdsglæde er en følelse. Det er forskelligt for hver enkelt, hvad der skal til for at give følelsen også på samme arbejdsplads. Hvorfor er arbejdsglæde vigtig? Fordi den er med til at skabe en god arbejdsplads med en god stemning også under pres. Hvem kan give arbejdsglæde? Vi kan hver især være med til at skrue op og ned for arbejdsglæden for os selv og for andre. Hvad nytter arbejdsglæde? Arbejdsglæde øger trivslen og kvaliteten i arbejdet og mindsker stress og sygefravær. Projektet om arbejdsglæde er sat i værk for at understøtte jeres arbejde med den aftale om Trivsel og Sundhed på arbejdspladserne, som KL og KTO aftalte ved OK 08. Udarbejdet af Navigent for KL og KTO, 2011

3 Arbejdspladsernes 1. bud på arbejdsglæde Hold fast på traditionerne eller lav en ny! Traditioner især de festlige styrker arbejdsglæden, siger alle 15 arbejdspladser. Traditioner kan være alt lige fra den årlige julefrokost eller jubilæumsfest til nisseordning, postkort fra ferierne, kåring af ugens bommert eller fejring af gode resultater på jobbet. Planlæg sammen med dine medarbejdere, hvad et år på arbejdspladsen skal rumme og sæt fx fødselsdage, traditioner, faglige og sociale aktiviteter ind i kalenderen. Hæng den et synligt sted, så der er noget at glæde sig til og holde hinanden fast på. Download en temadag. Afsæt tre timer til en temaeftermiddag, hvor arbejdsglæden sættes på dagsordnen. Download et færdigt mødekoncept Kom i dybden med arbejdsglæden på hvor I blandt andet får en god dialog om jeres arbejdsglæde og udfylder en kalender med arbejdsglade initiativer for det næste år. Kom i dybden med arbejdsglæden 3-5 timer Når en kollega har fødselsdag, kommer vi forbi festen, også hvis vi ikke er inviteret. Vi går selvfølgelig pænt igen, men kommer lige forbi med en sang eller et stort hurra. (Pædagog Lissi Beier, Toftegårdens Børnehaver, Faaborg) Hver gang vi laver et arrangement, så er ledelsen med og går forrest med fanen. Det er vigtigt, at ledelsen signalerer, at det er i orden at bruge arbejdstid på det. (Uddannelseskonsulent Karin Spedsberg, Ishøj Kommune)

4 Arbejdspladsernes 2. bud på arbejdsglæde Styrk den faglige udvikling! Oplevelsen af at udvikle sig fagligt giver arbejdsglæde. Det er meldingen fra både skraldemænd, pædagoger og rengøringsassistenter i projektet. Find ud af, hvad I kan gøre for at få nye input eller prøve nye opgaver. Fx kan du som leder tage initiativ til gå-hjem-møder med en oplægsholder udefra, videndeling mellem kolleger eller foreslå rotation i opgaverne. Når en medarbejder har været på kursus, kan I aftale, at medarbejderen holder et kort oplæg på næste personalemøde med de bedste pointer fra kurset, og om hvordan de kan bruges på jeres arbejdsplads. Kom godt igang med arbejdsglæden 2 timer Download et færdigt mødekoncept, Kom godt i gang på Afsæt to timer på et personalemøde til at tale om jeres arbejdsglæde og hvad fx faglig udvikling kan være hos jer. En leder skal skabe udviklingsmuligheder for sig selv og sine medarbejdere. Udvikling er fremtidens arbejdsglæde. (Pædagog Lissi Beier, Toftegårdens Børnehaver, Faaborg)

5 Arbejdspladsernes 3. bud på arbejdsglæde 5 Tal succeserne op! Gode historier styrker arbejdsglæden. De skaber fællesskabsfølelse, glæde og stolthed for den enkelte og hele arbejdspladsen. Fortæl hinanden om den seneste succes, de nyeste resultater eller om de små fremskridt, der viser, at I gør en forskel. Fx ved at dele oplevelser under en fælles frokost, i overleveringen ved vagtskifte eller ved at skrive dem på en tavle før I går hjem. I frokost- eller kaffepausen kan I hver dag fortælle en god historie om en lille eller stor succes på arbejdet. Eller du kan bruge en tavle og ugentlige mails til at skrive om fælles succeser og gode minder. Navn Dato Arbejdsplads Du fortjener et arbejdsglædediplom fordi Udstedt af Download et arbejdsglædediplom på dk/arbejdsglaede som du eller medarbejderne kan tildele en medarbejder eller kollega, der har gjort en forskel for nylig. Så kan de selv fortælle den gode historie. Snup idéen: Knips din arbejdsglæde sådan gør man gode historier synlige. Bed dine medarbejdere tage billeder i løbet af en uge af de situationer, der giver dem arbejdsglæde og som de har succes med. Saml billederne til en kollage og hæng den et synligt sted til daglig glæde og inspiration. Man skal lægge mærke til de små succeshistorier i hverdagen. For eksempel når vores brugere gennemgår små udviklingstrin. (Socialpædagog Liselotte Mejlvang, Socialpsykiatrisk Center Nord i Ikast- Brande Kommune)

6 Arbejdspladsernes 4. bud på arbejdsglæde Plej relationerne! God kontakt til kolleger giver arbejdsglæde. Sammen kan man skabe en kultur, hvor sjov og alvor følges ad. Fx ved at være nysgerrige på hinanden, ved at mødes uden for arbejdspladsen eller bare bruge et par minutter hver dag på at snakke med en ny kollega. Det kan være en god idé at give medarbejderne mulighed for fælles pusterum. Det giver dem mulighed for at vende dagens begivenheder, private som faglige, og lyst til fælles aktiviteter. Dialogkort Hvad skal der til, for at Hvad er det dejlige ved, vi får en endnu bedre at vi har faste traditioner i morgen-hilsen-tradition? løbet af året? Hvordan kan vi sige Hvilke andre sjove, farvel på en måde som vigtige, dejlige traditioner styrker arbejdsglæden? kan vi foreslå? Hvordan bruger vi os Hvad er det sjoveste selv bedst muligt på påfund vi kunne lave på arbejdet? et personalemøde? Hvad vil det betyde for vores arbejdsglæde? Hvad er det vigtigste vi kan fejre på jobbet? Hvordan kunne fejringen foregå? Hvad sker der hvis vi begynder at fortælle hinanden om vores succeser på arbejdet? Hvor og hvordan gør vi det bedst? Download en stak dialogkort på som I kan bruge på et personalemøde til at lære hinanden bedre at kende og sammen finde ud af, hvordan I takler situationer, der udfordrer arbejdsglæden i hverdagen. Hvad er vore mål her på arbejdspladsen? Hvordan kan vi komme til at se det mere i hverdagen? Hvad giver det, at vi ved, hvad der skaber arbejdsglæde for vores kolleger? Hvordan kan vi bruge det i dagligdagen? Hvad er den væsentligste forhindring for at vi får en bedre omgangstone? Hvad kan vi gøre for at overvinde den hindring? Hvis vores arbejdsplads skulle have et nyt navn ud fra, hvordan vi roser hinanden, hvad skulle det så være? Hvilket navn kunne vi godt tænke os? Hvis vi skulle finde på verdens bedste overraskelse til personalemødet, hvad skulle det så være? Hvordan kunne det gøres helt praktisk? Hvad får vi ud af at dele vores forslag om hvordan vores arbejdsplads kan blive bedre med vores leder? Snup idéen: Sæt arbejdsglæden på spil sådan får man god kontakt til sine kolleger på en uge. Lav i fællesskab en stak arbejdsglædekort hvor der fx står: Tag en kop kaffe med til en kollega eller Spis frokost med en ny i dag. Hver morgen i en uge trækker alle et kort og udfører handlingen inden man går hjem. Det betyder ALT, at man er glad for at se sine kolleger om morgenen. (Børnehave i Tønder)

7 Arbejdspladsernes 5. bud på arbejdsglæde Tænk før du taler! Måden, man siger ting på, har stor betydning for andres arbejdsglæde. Derfor er det vigtigt både at tænke over det, man siger, og måden man siger det på. Du kan som leder have fokus på, hvad der virker bedst i kommunikationen. Fx ved at finde en god måde at give feedback, skrue ned for konflikter på eller indføre en glad omgangstone. De små ting tæller. Måden vi siger godmorgen og farvel på til kolleger og medarbejdere har stor betydning. Du kan som leder gå forrest med at hilse på alle ved navn om morgenen og lade en lille glad replik følge dit farvel. Snup idéen: Sæt farve på din dag sådan kan I tage konflikter i opløbet. Stil tre glasvaser og farvede bolde frem. Hver dag lægger alle en bold i på vej hjem enten en rød (ikke glad), en gul (mellemglad) eller grøn (glad). Røde bolde skal ledsages af en kort skriftlig forklaring, der lægges i en aflåst postkasse, som du tømmer. Så har du tid til at tænke over, hvordan situationen bedst takles. I stedet for at skælde ud på børn, når de løber på gangen, siger man det ser sjovt ud, kan I ikke fortsætte med at løbe udenfor? Det løser op for konflikterne mellem børnene, mindsker larmen og så styrker det samarbejdet mellem kollegerne. (Institutionsleder Johanne Sølvhøj, Børnehave i Tønder) Hvis vi for eksempel har forskellige meninger om, hvordan en bestemt opgave skal løses, tager vi en snak om det med det samme, så vi ikke står i krogene og taler om hinanden bagefter. (Annalise Larsen, Det Gode Køkken, Holstebro) Hver eneste morgen, når jeg begynder min arbejdsdag på plejehjemmet, starter jeg med et smil og et god morgen til alle. (Afdelingsleder Pia Mogensen, plejehjem i Ishøj)

8 Arbejdspladsernes 6. bud på arbejdsglæde 8 Anerkend din næste! Når man oplever at blive set og hørt, får man arbejdsglæde. Vi har alle brug for at mærke, at vi gør en forskel og er vigtige for arbejdspladsen. Fx ved at rose kolleger og medarbejdere, anerkende forskellene og værdsætte hinanden i det daglige. Du kan være med til at skabe et godt miljø ved selv at gå forrest med at rose og værdsætte dine medarbejdere og opfordre dem til at gøre det samme. Du kan anerkende forskelle og uenigheder ved at vise, at du lytter og respekterer andre synspunkter, selvom du ikke er enig. Send et elektronisk postkort på til en kollega eller medarbejder, du gerne vil anerkende. Vælg mellem 10 forskellige ting, personen gør, som giver dig arbejdsglæde og send en personlig hilsen. På postkortet står, hvordan de også kan sende postkort til dem, de vil anerkende. Snup idéen: Runde sådan starter I mødet på en anerkendende måde. Den positive runde kan være det første punkt på personalemødet. Her har alle på skift et minut til at fortælle om en god oplevelse på arbejdet eller derhjemme. De andre lytter og kommenterer ikke. Når runden er slut, går man til næste punkt på dagsordnen med god energi og følelsen af at blive set og hørt. Vi skal blive bedre til at anerkende det arbejde, som nemt kan blive betragtet som mindre fint, men som er meget vigtigt for at binde organisationen sammen. (Arbejdsmiljøkonsulent Karen Frost, HR- Udvikling i Holstebro Kommune) Arbejdsglæde er, når en kollega viser dig omsorg og kommer med en lille ting, fordi du har hjulpet med et eller andet. (Børnehave i Tønder) Det er jo egentlig helt simpelt. Du skal se dine kolleger i hverdagen. Hvis du anerkender og bliver anerkendt, så fungerer det. (Tillidsrepræsentant og lærer Sanne Frandsen, Rise skole, Ærø)

9 Arbejdspladsernes 7. bud på arbejdsglæde Overrask dig selv og andre! Overrask mig og jeg bliver glad! Sådan virker det positivt, når noget uventet og glædeligt kommer til os. En lille ting har stor effekt, når det ikke er forventet som fx noget ekstra lækkert til personalemødet, et overraskende afbræk i arbejdsdagen, en gave, et sjovt påfund eller et arrangement, der pludselig tager en ny og skøn drejning. Som leder kan du tænke over, hvad der ville overraske positivt i hverdagen. Sørg for at veksle mellem overraskelserne og holde det hemmeligt for medarbejderne. Overrask dine medarbejdere med en lokumsplakat på Download en plakat med de ti bud på arbejdsglæde og glade citater, der giver eftertanke i hverdagen. Hæng den op på wc et, omklædningsrummet eller kantinen og se, hvad der sker! Smil til verden, og verden smiler til dig! Den største kilde til nydelse er forandring. - Samuel Johnson Kan du huske resten? Always look on the bright side of life da dam da dam di-da didam. I m singing in the rain siiinging in. I feel good! For hvert minut Ain t no mountain high, aint no valley du er sur, går low, aint no river wide. du glip af et minuts glæde. Dont worry, be happy, Jeg tror, der er magi i luuuuften, er det fordi, at du er heeer, jeg tror, jeg blæser på Dont worry, be happy, I m walking on sunshine wåååhååå -and don t it feel GOOD! Når du er kommet dig over store vanskeligheder, lever du dybere end før. Grib arbejdsglæden De 10 Bud på arbejdsglæde Hvad kan jeg gøre for at lave sjove traditioner? vi udvikler os fagligt? tale vores succeser op? skabe gode relationer til mine kolleger? vi har en god omgangstone? give mere anerkendelse og ros? overraske de andre i hverdagen? hjælpe dem omkring mig? lave et godt personalemøde? få mere medbestemmelse? Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over. - Piet Hein Viljen til at ville, giver evnen til at kunne! Den omvendte Jantelov 1. Du er noget 2. Du er meget værd Beskedenhed er 3. Du er klog en dyd men man kommer længere 4. Du er værdsat uden. 5. Du har værdifuld viden Tysk ordsprog 6. Du er nødvendig for andre 7. Du er rigtig god til mange ting Vi er hinandens 8. Du har grund til at have det sjovt arbejdsglæde 9. Du er vellidt 10. Du inspirerer os Smilet er den korteste distance mellem to mennesker. - Victor Borge At lære andre at kende er visdom. At lære at kende sig selv er den højeste visdom. Afslut sætningen: - Lao-Tse Jeg er glad på arbejds når Jeg blev glædeligt overrasket på arbejde da Jeg var med til selv at sprede arbejdsglæde da Jeg var stolt af mit arbejde da Jeg er glad fordi Det kan være én, der har brød med, uden man forventer det. Eller en medarbejder der møder lidt tidligere ind, for at hjælpe en kollega. (Pædagog Lissi Beier, Toftegårdens Børnehaver, Faaborg) Vi skal ikke bare tage det for givet. Vi skal hele tiden sætte ord på, hvad arbejdsglæde er. Også fordi det kan være meget forskelligt fra medarbejder til medarbejder. (Serviceleder Marlene Jespersen, Rengørringsafdellingen i Esbjerg Kommune)

10 Arbejdspladsernes 8. bud på arbejdsglæde 10 Hjælp hinanden! Når det brænder på, giver det glæde at blive hjulpet af en kollega. Det vidner om holdånd, omsorg og indblik i hinandens arbejde. Fx ved lige at stikke hovedet ind og høre, om det er noget man skal hjælpe med. Eller kende sine kollegers opgaver så godt, at man ved, hvor man nemt lige kan give en hånd med. Synliggør arbejdsopgaver så det er muligt for medarbejderne at tage over for hinanden. Sørg for at alle ved, det er okay at bede om hjælp. Snup idéen: Skytsengel sådan får du hjælp og omsorg i hverdagen. Tildel alle en skytsengel, som er en kollega, der drager omsorg ved fx at ringe ved sygdom, fejre fødselsdage eller hjælpe til, når det brænder på. Sørg for at alle har en skytsengel og er skytsengel for en anden. Opbakning fra kolleger giver arbejdsglæde. Især i en periode, hvor vi er udsat for nedskæringer, og der ikke skal så meget til før læsset vælter. (Pædagog Jørgen Kei, Toftegårdens Børnehaver, Faaborg) I stedet for at stå inde i hallen og snakke, når man er færdig med sit eget, så ser man lige om en af de andre har brug for hjælp. (Renovationschauffør Leif Jensen, Kolding) Vi havde en medarbejder, som havde problemer med ryggen, og jeg skulle til at finde nogle løsninger med vagtplanen, så han kunne blive skånet. Men så fandt jeg ud af, at de ansatte allerede havde byttet rundt på vagterne for at tage hensyn til ham. (Driftsleder Mikael Bakmann, Kolding Renovation)

11 Arbejdspladsernes 9. bud på arbejdsglæde 11 Glæd dig til personalemødet! Efter et godt møde kan man føle arbejdsglæde. En rar stemning og en god tone spiller ind på oplevelsen. Fx kan man begynde mødet med en lille opvarmning, en kort gåtur, en sjov ryste-sammen øvelse eller på anden vis sætte en behagelig ramme, så mødet kommer godt fra start. Overvej hvilke ting der kan skabe en god ramme for mødet hos jer. Du kan indsætte det som et fast punkt på dagsordnen eller holde det hemmeligt, så medarbejderne bliver glædeligt overraskede. Arbejdsglæde bingo Glæder du dig til mandag? Har du grint højt på arbejdet inden for den sidste uge? Kender du en kollega godt nok til at vide hvilket humør han/hun er i? Giver du dig tid til en pause hver dag? Siger du hej til dine kolleger om morgenen? Har en kollega gjort noget positivt uventet for dig? Tager du kaffe/the med til andre end dig selv? Giver du ros? Husker du at fejre en succes på arbejdet? Kender du navnet på en kollegas familiemedlem? Har du pralet af din arbejdsplads indenfor det sidste år? Har du en kollega som du lærer meget af? Kender du en kollegas fødselsdag? Tilbyder du at hjælpe kolleger, hvis de har meget at nå? Kan du huske en af dine kollegers telefonnumre udenad? Er du stolt af en kollega? Er du glad når du fortæller om dit arbejde? Har du spist frokost med en kollega indenfor den sidste uge? Har du grint så meget på arbejde, at du fik ømme mavemuskler? Er du stolt over noget, du gør på dit arbejde? Overrask dine medarbejdere med et spil arbejdsglædebingo ved næste personalemøde. På arbejdsglaede kan du downloade en bingoplade, som du deler ud ved begyndelsen af mødet. Det sætter stemningen i vejret og tager bare 10 minutter. Alle møder begynder med, at vi fortæller hinanden dagens gode historie, og så taler vi om trivsel, inden vi går i gang med de faglige emner. God trivsel er jo forudsætningen for, at vi kan arbejde fagligt. (Pædagog Jørgen Kei, Toftegårdens Børnehaver, Faaborg) Vi rydder tid i programmet til en gang gymnastik. Så står vi der og griner lidt af hinanden, når vi flagrer rundt med arme og ben. Det er måske en lille ting, men det er med til, at vi har det hyggeligt sammen. (Ernæringsassistent Annalise Larsen, Det Gode Køkken, Holstebro)

12 Arbejdspladsernes 10. bud på arbejdsglæde 12 Giv medbestemmelse! Frihed og oplevelsen af at man selv bestemmer over sin hverdag giver arbejdsglæde. Også de små ting. Det giver ejerskab, fællesskabsfølelse og engagement, hvis man selv har været med til at bestemme. Fx ved at blive informeret om arbejdspladsens udvikling og taget med på råd eller ved selv at planlægge sin arbejdsdag. På en opslagstavle, ugentlig nyhedsmail eller på personalemøder kan du informere dine medarbejdere om arbejdspladsens mål og udvikling og opfordre dem til at komme med gode idéer. Lad om muligt medarbejderne selv planlægge deres arbejdsdag fx rækkefølgen af arbejdet, eller hvilken rute de vil køre. Opfølgning på arbejdsglæden 30 minutter Download et færdigt mødekoncept, Følg op på arbejdsglæden på Afsæt 30 minutter på personalemødet hver tredje måned til at tale om, hvad der nu vil styrke arbejdsglæden, og hvem der gør hvad. Det giver medbestemmelse og ejerskab til løsningerne. Det gør det lidt sjovere at stå op om morgenen og vide, at det er en selv og ikke chefen, der dikterer arbejdsdagen. (Renovationschauffør Leif Jensen, Kolding) Jeg kan gå til min leder og sige, at jeg gerne vil være med til at udvikle et nyt område. Det er ikke sikkert, at jeg kommer til det, men jeg oplever, at jeg bliver set og hørt. (Socialpædagog Liselotte Mejlvang, Socialpsykiatrisk Center Nord i Ikast-Brande Kommune) Som ledere er vi jo ikke ude på gulvet, så hvis der for eksempel skal udvikles nye rengøringsvogne, er det vigtigt, at medarbejderne er med (Serviceleder Marlene Jespersen, Esbjerg rengøring) I mit team har vi fx sørget for, at der er mange på arbejde i dagvagten juleaften. På den måde sikrer vi, at alle får en god arbejdsdag uden for meget stress. (Social- og sundhedshjælper Marianne Skovgård, hjemmeplejen i Vordingborg)

Kom i dybden med arbejdsglæden. 3-5 timer

Kom i dybden med arbejdsglæden. 3-5 timer Kom i dybden med arbejdsglæden 3-5 timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi kommer i dybden med arbejdsglæden. I de næste timer laver vi et fremtidsværksted, hvor vi undersøger, hvad

Læs mere

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer Kom godt i gang med arbejdsglæden 2 timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi styrker arbejdsglæden hos os. Undervejs kommer der eksempler, øvelser og værktøjer til inspiration. Tre punkter

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

1. Arbejdsglæde når der er behov for at stå sammen

1. Arbejdsglæde når der er behov for at stå sammen 1. Arbejdsglæde når der er behov for at stå sammen En lukningstruet skole på Ærø fik stor gavn af at fokusere på arbejdsglæde. Et arbejdsglædeprojekt hjalp leder, lærere, pædagoger, pedel og rengøringspersonale

Læs mere

Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle. Industriens Branchearbejdsmiljøråd

Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle. Industriens Branchearbejdsmiljøråd Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle Industriens Branchearbejdsmiljøråd Denne publikation er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd, der er arbejdsmarkedets parters - i industrien -

Læs mere

Vær ikke en kylling - en håndbog for ledere. Industriens Branchearbejdsmiljøråd

Vær ikke en kylling - en håndbog for ledere. Industriens Branchearbejdsmiljøråd Vær ikke en kylling - en håndbog for ledere Industriens Branchearbejdsmiljøråd Denne publikation er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd, der er arbejdsmarkedets parters - i industrien - fælles

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Vi taler dansk 1'

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Vi taler dansk 1' Arbejdsmarkedsøvelser til September 2014 Side 1 Præsentation At præsentere / tage imod en ny kollega Dialog 1 Dialog 2 A: Det er Mike. Han er ny her. A: Hej, jeg er ny her. Jeg hedder Ivan. B: Hej, velkommen

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

Kunsten at reflektere

Kunsten at reflektere INTRODUKTION Kunsten at reflektere I en travl hverdag gør og siger vi en masse uden at tænke videre over hvorfor. Refleksion handler om at se bag om det selvfølgelige. At betragte tingene fra andre vinkler,

Læs mere

Med udgangspunkt i Guldborgsund Kommunens stresspolitik har vi i Handicapområdet Guldborgsund udarbejdet følgende handleplan.

Med udgangspunkt i Guldborgsund Kommunens stresspolitik har vi i Handicapområdet Guldborgsund udarbejdet følgende handleplan. Handicapområde Guldborgsunds handleplan i forbindelse med stress på arbejdspladsen. Med udgangspunkt i Guldborgsund Kommunens stresspolitik har vi i Handicapområdet Guldborgsund udarbejdet følgende handleplan.

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

IDÉLISTE TIL FORBEDRINGER - PSYKISK ARBEJDSMILJØ -

IDÉLISTE TIL FORBEDRINGER - PSYKISK ARBEJDSMILJØ - IDÉLISTE TIL FORBEDRINGER - PSYKISK ARBEJDSMILJØ - Hvad kan være med til at fremme trivsel og et godt psykisk arbejdsmiljø indenfor hotel- og restaurationsbranchen? Jeres arbejdsplads skal være et sted,

Læs mere

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Videre mod dansk'

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Videre mod dansk' Arbejdsmarkedsøvelser til September 2014 Side 1 Invitationer, gæster og fester, s. 5-12 Invitation til Julefrokost Så er det tid til den årlige julefrokost. Denne gang foregår festen i vores lokaler på

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde TANDPLEJEN Konfliktplan Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde Tandplejen i Herning er en dynamisk arbejdsplads med selvledende og engagerede medarbejdere. Samarbejde er vitalt for at

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

kom og giv din mening til kende www.lo.dk www.ftf.dk se og læs nærmere på LO-varenr.:3000 maj 2007

kom og giv din mening til kende www.lo.dk www.ftf.dk se og læs nærmere på LO-varenr.:3000 maj 2007 LO-varenr.:3000 maj 2007 kom og giv din mening til kende se og læs nærmere på www.lo.dk www.ftf.dk Opsamling på 4 stormøder 2007 om kvalitet i den offentlige sektor Er udgivet af LO og FTF på baggrund

Læs mere

Konflikttrappen. 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned.

Konflikttrappen. 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned. Konflikttrappen 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned. Beskrivelsen her er fra arbejdsmiljøweb.dk, en fællesinformation fra arbejdsgivere

Læs mere

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Bedsted Børnecenter Personalepolitik Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Den overordnede personalepolitik Tønder Kommune har udarbejdet en overordnet værdibaseret personalepolitik, hvor værdigrundlaget

Læs mere

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel Tal om Trivsel genvej Til Trivsel og motivation er i g de hvad sk ber Til at opdage mistrivsel? mistrivsel? Mistrivsel kan være svær at få øje på, når medarbejderne ikke selv henvender sig og fortæller

Læs mere

Vejledning til NFA s spørgeskema om Arbejdsforhold og trivsel på byggepladser

Vejledning til NFA s spørgeskema om Arbejdsforhold og trivsel på byggepladser Vejledning til NFA s spørgeskema om Arbejdsforhold og trivsel på byggepladser Denne vejledning giver hjælp til, hvordan man bruger spørgeskemaet. 2007 Få med denne vejledning hjælp til: - Inspiration til

Læs mere

Social kapital i skolen vejen til bedre trivsel og kvalitet?

Social kapital i skolen vejen til bedre trivsel og kvalitet? i skolen vejen til bedre trivsel og kvalitet? Resultater fra en undersøgelse af københavnske skoler Af Tage Søndergård Kristensen, arbejdsmiljøforsker, mag.scient.soc. & dr.med. Et nyt begreb er ved at

Læs mere

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste Net-opgaver: Facitliste Kapitel 1: Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer Udtale: R Billedserie: Josefs arbejde Kapitel

Læs mere

Medarbejder i Glostrup Kommune

Medarbejder i Glostrup Kommune Medarbejder i Glostrup Kommune FORNØJELSE Engagement Trivsel FORNYELSE Udvikling Indflydelse FAGLIGHED Kvalitet Kompetence FÆLLESSKAB Samarbejde Sammenhold Fælles forventninger til et godt medarbejderskab

Læs mere

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD Rapporten er lavet d.02-03-205 Svarfordelingsrapport: UMV - 205 - FULD 02 Afgrænsninger Skabelon: Svarfordelingsrapport Områder: APV Trivsel Kortlægning: UMV - Elever - 205 Denne rapport: Elever Periode

Læs mere

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 5S Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 2013 Lean Akademiet - Danmark Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv. 2013 Lean Akademiet

Læs mere

Antropologer for at øge medindflydelsen på plejecentret Johan Riis Minde

Antropologer for at øge medindflydelsen på plejecentret Johan Riis Minde Antropologer for at øge medindflydelsen på plejecentret Johan Riis Minde Rapport 1 Plejecentret Johan Riis Minde i Morsø Kommune var en af de fem kommunale arbejdspladser, der i 2011 fik økonomisk støtte

Læs mere

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Arbejdsglæde i Hartmanns Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 1 Bedre leder end gennemsnittet? Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 2 Blandt DKs Bedste arbejdspladser?

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG 1 Materiale til forældreinddragelse: Se med forældrenes øjne Vil I gerne vide, hvad forældrene mener om deres barns dagtilbud? Vil I gerne høre om, de har

Læs mere

Indledning: Hvad er arbejdsbetinget stress?

Indledning: Hvad er arbejdsbetinget stress? Indledning: Ubalance mellem krav og ressourcer i arbejdet kan føre til arbejdsbetinget stress. Arbejdsbetinget stress kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte medarbejder. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress

Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress godkendt af MED-Hovedudvalget den 24. oktober 2012 Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress Denne vejledning er en

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Om PC-Pausen Indstil program Indstil Extras Kontakt

Om PC-Pausen Indstil program Indstil Extras Kontakt 1. Skuldre/nakke 2. Skuldre/arme 3. Brystmuskler/ryg Pauser 5. Ryg/ben/biceps 6. Skuldre/nakke 7. Skuldre/arme 8. Skuldre/bryst/triceps 9. Lår/hofte 10. Fødder 11. Hænder 12. Øjenøvelser Indstil program

Læs mere

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition Trivselspolitik Indledning Vores hverdag byder på høje krav, komplekse opgaver og løbende forandringer, som kan påvirke vores velbefindende, trivsel og helbred. Det er Silkeborg Kommunes klare mål, at

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Sådan leder du et forumspil!

Sådan leder du et forumspil! Sådan leder du et forumspil! En praktisk vejledning i hvordan du leder en gruppe igennem forumspil - beregnet til 9. eller 10. klasses elever skrevet af Peter Frandsen, Forumkonsulent p@frandsen.mail.dk

Læs mere

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold.

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold. Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen Indhold. 1. Indledning v. Hanne Nørskov 2. Målinger opsummeret 3.

Læs mere

6 trin til håndtering af mobning

6 trin til håndtering af mobning 6 trin til håndtering af mobning Det tager tid og koster penge at få bugt med mobning på arbejdspladsen. Men hvis du som leder ikke handler, er konsekvenserne på sigt større end omkostningerne. Få her

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Din arbejdsplads er ofte ramt af fravær, og din leder ringer derfor ret ofte til dig på dine fridage. Du kan mærke, det tærer på familielivet.

Din arbejdsplads er ofte ramt af fravær, og din leder ringer derfor ret ofte til dig på dine fridage. Du kan mærke, det tærer på familielivet. Arbejdstidsspillet Din arbejdsplads er ofte ramt af fravær, og din leder ringer derfor ret ofte til dig på dine fridage. Du kan mærke, det tærer på familielivet. 1) Taler med din leder og beder om at få

Læs mere

God rengøring kommer ikke af sig selv

God rengøring kommer ikke af sig selv God rengøring kommer ikke af sig selv Udvikling af bedre hygiejne og rengøringsmetoder på ældreområdet Rengøring har stor betydning for indeklimaet, hygiejnen og trivslen for både borgere og personale

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver, hvordan kan du få støtte fra konsulenter, hvordan kan du bruge ledelse og kolleger

Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver, hvordan kan du få støtte fra konsulenter, hvordan kan du bruge ledelse og kolleger G U I D E T I L M E N TO R E N G U I D E T I L D I G, S O M S K A L S TA R T E M E D AT VÆ R E M E N T O R, E L L E R A L L E R E D E E R I G A N G Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver,

Læs mere

OPFØLGNINGSVÆRKTØJ HÅNDBOG INDHOLD:

OPFØLGNINGSVÆRKTØJ HÅNDBOG INDHOLD: OPFØLGNINGSVÆRKTØJ HÅNDBOG INDHOLD: Præsentation af Opfølgningsværktøjet s. 1 Hvorfor er der brug for et Opfølgningsværktøj? s. 1 Hvordan kan Opfølgningsværktøjet bruges? s. 2 Hvordan bliver samtalen så

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Den Sociale Kapital på efterskole - balance imellem engagement og stress

Den Sociale Kapital på efterskole - balance imellem engagement og stress Præsentation Susanne Lindeløv Louise Okon Willie Akantus Trivsel og sundhed Integration Ledige og opsagte Den Sociale Kapital på efterskole - balance imellem engagement og stress Et projekt støttet af

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Indkredsning, Hvad er psykisk stress? Psykisk stres er, når man føler, at omgivelserne stille krav til én, som man ikke umiddelbart

Læs mere

Sommeruniversitet 2015

Sommeruniversitet 2015 Sommeruniversitet 2015 - for medarbejdere 1.-3. september Fyld din værktøjskasse op Ta med på Sommeruniversitetet 2015 I den første uge i september tilbyder Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter igen sommeruniversitet

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at:

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at: Hånden på hjertet hvor gode er de møder I holder? Går deltagerne fra møderne og er helt høje fordi der var en super stemning, de fik lov til at bidrage med en masse gode ideer og der blev produceret noget

Læs mere

Arbejdsglæde. Alexander Kjerulf

Arbejdsglæde. Alexander Kjerulf Arbejdsglæde Alexander Kjerulf Hvad er arbejdsglæde? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan gør vi? (! tips (Masser af konkrete Praktiske bemærkninger Sjov er hemmeligheden bag Virgin s succes. - Richard Branson

Læs mere

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder?

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder? Hvordan håndteres den svære samtale i mindre virksomheder? 1. Den svære samtale 2. Forberedelse til samtalen 3. Afholdelse af selve samtalen 4. Skabelon til afholdelse af samtalen 5. Opfølgning på samtalen

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Efteruddannelse & komperenceudvikling

Efteruddannelse & komperenceudvikling efterår 2012HK Kurser Efteruddannelse & komperenceudvikling Det arbejder HK Midt også for... Et HK-medlemskab er adgangsbillet til en lang række tilbud, som kan styrke din personlige udvikling og dine

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

Er du stressramt? en vejledning. dm.dk

Er du stressramt? en vejledning. dm.dk 1 Er du stressramt? en vejledning dm.dk sygemeldt 2 sygemeldt med stress Har du gennem lang tid været udsat for store belastninger på arbejdet, kan du blive ramt af arbejdsbetinget stress. Efter en periode

Læs mere

Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen

Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen Handlekraft i TR/AMR-rollen, FOA Horsens v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen RAMMESÆTNING Dagens formål Kurset har til hensigt at styrke jeres evne til at være handlekraftige

Læs mere

Interviewnr. Spørgsmål Gruppe Organisatorisk

Interviewnr. Spørgsmål Gruppe Organisatorisk Interviewnr. Spørgsmål Gruppe Organisatorisk Arbejdsmiljø Virksomheden som helhed Arbejdsmiljø Virksomheden som helhed 5 5 4 Socialt klima 5 11 Virksomheden som helhed Personligt engagement en 5 Ansvarlighed

Læs mere

SÅDAN styrer du en klasse

SÅDAN styrer du en klasse SÅDAN styrer du en klasse SÅDAN styrer du en klasse Gode råd, praktiske tips og ideer til nyuddannede lærere SÅDAN styrer du en klasse 2008 Ragnhild Bach Ølgaard www.eventyrligvis.dk eventyr@dlgtele.dk

Læs mere

MERE AF DET GODE - kulturforandringer på arbejdspladsen

MERE AF DET GODE - kulturforandringer på arbejdspladsen INSPIRATIONSHÆFTE MERE AF DET GODE - kulturforandringer på arbejdspladsen LBR INDHOLD FORORD s. 3 VEJLEDNING TIL LÆSEREN s. 4 VI HAVDE EN UDFORDRING s. 5 METODE-MODEL s. 6 VI ARBEJDER I BREDDEN Stormøder

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Markedsorientering Troværdighed Motivation Kommunikation Værdier frem for alt hjem Værdier Værdien af værdier Værdier er vigtige. Det er de, fordi de bestemmer, hvad der er rigtigt eller forkert,

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

1. God ledelse. God ledelse

1. God ledelse. God ledelse 1. God ledelse Historier om livet om bord God ledelse Ledelsen om bord er afgørende for trivsel og effektivitet. I dette kapitel viderebringer vi en række lederes erfaringer og tanker om ledelse 15 Skab

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

4. Forebyggelse af social isolation

4. Forebyggelse af social isolation 4. Forebyggelse af social isolation Tilværelsen på skibe kan være præget af monotoni, få rekreationsmuligheder, lang tids adskillelse fra familien, afgrænsede fysiske rammer og begrænsede sociale kontakter.

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle af

Læs mere

Virksomhedsplan for Troldehøjen

Virksomhedsplan for Troldehøjen Virksomhedsplan for Troldehøjen Forord Daginstitutionen Troldehøjen Praktiske oplysninger Børnenormeringen Åbningstider Kort overblik over Børne og ungepolitikken Kort målsætning for daginstitutionerne.

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Fagligt temamøde Et sundt arbejdsmiljø giver arbejdsglæde. Katrinehaven Nord Onsdag d. 9. oktober 2013

Fagligt temamøde Et sundt arbejdsmiljø giver arbejdsglæde. Katrinehaven Nord Onsdag d. 9. oktober 2013 Fagligt temamøde Et sundt arbejdsmiljø giver arbejdsglæde Katrinehaven Nord nsdag d. 9. oktober 2013 Intet er fuldkomment - selv en solsikke kaster skygge! Storm P. Årshjul faglige temamøder 2013 13. Marts

Læs mere

Morsø Kommune - Trivselsmåling. Steffen Krøyer. Maj 2009. Svarprocent: 100% (7/7)

Morsø Kommune - Trivselsmåling. Steffen Krøyer. Maj 2009. Svarprocent: 100% (7/7) - Trivselsmåling Steffen Krøyer Svarprocent: % (7/7) Maj 9 Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring Arbejdsglæde og Loyalitet er, loyalitetssegmentering, intern sammenligning,

Læs mere

Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad?

Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad? FAGLIGT HJØRNE Interview v/faglig sekretær Ingelise Rangstrup Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad? Hvis du føler dig stresset i din hverdag, så deler du vilkår med rigtig mange andre mennesker,

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

Vi har brug for frivillige

Vi har brug for frivillige Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Tlf 46 31 54 77 Fax 46 31 54 92 Vi har brug for frivillige Vi har brug for dig Giv os lidt af din tid Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gamle Præstegård Himmelev Sognevej

Læs mere

Eksempler på respons på nye tiltag omkring kommunikation i andre virksomheder

Eksempler på respons på nye tiltag omkring kommunikation i andre virksomheder 5. Kommunikation vi snakker da sammen hele tiden! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: - men kommer vi omkring det hele? Denne mødegang indeholder følgende

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

Mit eget Ansvar for mit eget liv??!!

Mit eget Ansvar for mit eget liv??!! Mit eget Ansvar for mit eget liv??!! - ja, jahh, jeg ved det godt, - men det er bare ikke så nemt som det lyder vel? Og hvordan ser det så ud, når man undviger ansvaret for sit eget liv? Forsøger vi ikke

Læs mere

Indhold. Varde Kommunes trivselsundersøgelse

Indhold. Varde Kommunes trivselsundersøgelse Trivsel i top Varde Kommunes trivselsundersøgelse Som en afrunding på Varde Kommunes trivselsundersøgelse er otte arbejdspladser med trivslen i top blevet interviewet om at skabe trivsel på netop deres

Læs mere

INDFLYDELSE PÅ EGEN SUNDHED. Sundhedsguider

INDFLYDELSE PÅ EGEN SUNDHED. Sundhedsguider INDFLYDELSE PÅ EGEN SUNDHED Sundhedsguider Indflydelse på egen sundhed Tekst: Cathrine Hørdum Foto: Tobias Lybech Bojesen Layout: Lotte Jørgensen Redaktør: René Buch Nielsen Tryk: Grafisk Service CFK Folkesundhed

Læs mere

TRIVSELSFREMME DER VIRKER. Gode råd og evaluering af projekt Trivsel som forebyggende indsats

TRIVSELSFREMME DER VIRKER. Gode råd og evaluering af projekt Trivsel som forebyggende indsats TRIVSELSFREMME DER VIRKER Gode råd og evaluering af projekt Trivsel som forebyggende indsats TRIVSELSREMME OG FOKUS PÅ NEDSÆTTELSE AF SYGEFRAVÆR Projektet Trivsel som forebyggende indsats er forløbet over

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014

Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014 Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014 Navn: Tunge løft Deadline: 01-01-0001 ID: 2 Ansvarlig/ Afdeling: Administrator pvnj/ Produktionsskolen

Læs mere

Virksomhedsplan 2009-2010

Virksomhedsplan 2009-2010 Virksomhedsplan 2009-2010 S A B R O E G A A R D E N Samarbejde Anerkendelse Børn Respekt Omsorg Efteruddannelse Glæde Ansvar Aktivitet Ressourcer Dynamik Engagement Nytænkning 2 Indledning: For at tilgodese

Læs mere

Fra kanvas til empati

Fra kanvas til empati Fra kanvas til empati - en lille inspirationsbog om salg til Selvstændige socialrådgivere, Dansk Socialrådgiverforening Didda Larsen og Mikkel Wiese www.kommunikermer.nu TAK FOR EN LÆRERIG DAG OM SALG,

Læs mere