44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 8. FEBRUAR 2010 Forum 44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 2. februar 2010 kl REKTORSEKRETARIATET Sted: Udvalgsværelse 3 Referent: Steen Ulrich, Caroline Kristensen Til stede: Medlemmer: Formand Nils Strandberg Pedersen, Claus Bræstrup, Peter Gæmelke, Hanne Foss Hansen, Jannik Johansen. Ingrid Kryhlmand, Niels Kærgård, Jørn Lund, David Salomonsen. Daglig ledelse: Rektor Ralf Hemmingsen, universitetsdirektør Jørgen Honoré. Sekretariat: Torben Rytter Kristensen, Steen Ulrich, Caroline Kristensen. Afbud: Boel Flodgren, Laura Toftegaard Pedersen. NØRREGADE KØBENHAVN K TLF DIR MOB cakr@adm.ku.dk Øvrige deltagere: Punkt 6: Vicedirektør for uddannelse Hanne Harmsen, sekretariatschef for Direktørsekretariatet John Martinsen. Punkt 10: Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Troels Østergaard Sørensen, Institutleder ved Institut for Statskundskab Lars Bille. REF: CAKR Bestyrelsesformanden åbnede det 44. bestyrelsesmøde med at ønske David Salomonsen tillykke med genvalget til studenterposten til bestyrelsen. David Salomonsen vil om ½ år blive erstattet af Minna Højland. Formanden orienterede desuden bestyrelsen om, at Laura Toftegaard Pedersen fra Folkesundhedsvidenskab er nyvalgt til bestyrelsen som studentermedlem. Laura

2 Toftegaard Pedersen var forhindret i at deltage i mødet, da hun følger et kursus i Indien. SIDE 2 AF 7 Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen godkendte dagsordenen. Pkt. 2 Underskrivelse af referat af mødet d. 10. december 2009 Referat af mødet 10. december 2009 blev godkendt med ændring af to afsnit i pkt. 5 vedr. budget. Referatet blev derefter underskrevet. Pkt. 3 Orientering om status for tilpasninger I forlængelse af vedtagelsen af KU s budget for 2010 orienterede rektor om status for tilpasninger. Der er tale om i alt 117 medarbejdere, hvoraf 82 er blevet indstillet til afskedigelse, og 35 har indgået aftale om frivillig fratræden. Rektor oplyste, at færre tillidsrepræsentanter bliver berørt af besparelserne, end det tidligere har været fremme i medierne. På undervisningssiden på NAT havde rektor indhentet en orientering fra fakultetet og orienterede bestyrelsen om, at ingen studerende vil blive taget ud af kurser, de allerede følger, og at der vil blive aflyst tre valgfrie kurser (Biologisk Institut og Institut for Geologi og Geografi). De berørte studerende (20-30 i alt) vil få tilbudt at vælge andre kurser i stedet. Specialevejledning og anden vejledning gennemføres som hidtil planlagt. Bestyrelsen fik uddelt notat med status for de to berørte institutter. Rektor meddelte herefter, at KU har en særlig forpligtelse til i videst muligt omfang at genplacere ansatte, der er indstillet til afsked. KU har derfor oprettet en database, hvor det er muligt for fratrædende medarbejdere at registrere deres CV. Et bestyrelsesmedlem stillede spørgsmål til en refereret sag, hvor en medarbejder er blevet varslet fyring om to år, såfremt der ikke findes anden finansiering inden da. Medlemmet ønskede svar på, hvor udbredt det er at varsle ansatte om, at de sandsynligvis må afskediges i løbet af de kommende år. Rektor svarede, at der kun er sket på Biologisk Institut, og at det drejer sig om 11 medarbejdere, der er blevet varslet på denne måde. Ledelsens mål har været at sikre, at så få personer som muligt skulle indstilles til øjeblikkelig afsked, og at intentionen samtidig har været at give medarbejderne mulighed for i god tid at overveje alternativer eller være med til at finde fondsmidler.

3 Et bestyrelsesmedlem ønskede oplyst, hvilke opgaver, der bortfalder, når afskedigelserne har fundet sted. SIDE 3 AF 7 Rektor svarede hertil, at en væsentlig del af ledelsesopgaven er at tilpasse arbejdsmængden til den stab, der er til rådighed. Endvidere spurgte et bestyrelsesmedlem til, om KU vil se bort fra aktivitetskravene til studerende på de uddannelser, der er berørte af afskedigelserne. Rektor svarede, at konkrete sager, der måtte blive forelagt, vil blive gjort til genstand for en vurdering. Slutteligt blev der stillet spørgsmål ved, hvor meget der er blevet skåret ned i FA generelt og specifikt på Universitetsavisen. Universitetsdirektøren orienterede herefter om nedskæringerne på FAniveau, hvor i alt 30 stillinger nedlægges, svarende til knap 10 %. Med det udspil, der foreligger får Universitetsavisen et budget, der dækker udgivelse af såvel en trykt som en e-version, idet basisbevillingen er på 2,9 mio.kr. plus et tilskud på 1 mio.kr., der begge pristalsreguleres. Dertil lægges kr. til underskudsdækning. Sammenlagt har avisen i 2010 et budget, der svarer til det budget avisen fik i 2009 plus pristalsregulering, det vil sige godt 4 mio.kr. plus underskudsdækning på kr. Tilskuddet i 2010 er således fastholdt på 2009-niveau. Der verserer rygter om, at Universitetsavisens budget er reduceret med 1 mio.kr. fra 2009 til Denne misforståelse kan hænge sammen med, at avisen i 2009 har haft et ufinansieret underskud på 1,5 mio.kr, og således reelt har brugt væsentligt mere, end de har fået bevilget i Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning Pkt. 4 Mødeplan og årshjul Formanden orienterede om mødeplan og årshjul. Bestyrelsen drøftede herefter valg af temadrøftelse for seminaret i juni. Formanden foreslog temaet universitetsledelse/ universitetsgovernance med oplæg udefra, og spurgte samtidig om bestyrelsen havde andre forslag. Følgende temaer blev derpå foreslået: - fusion, herunder bedre udnyttelse af de faglige kræfter og mere fleksibilitet, så KU kan blive en mere sammenhængende organisation - principper for økonomistyring - samarbejde på uddannelsesområdet, både med andre universiteter og internt på KU, herunder småfagene

4 Rektor gjorde opmærksom på, at processen vedr. faglig opfølgning på fusion er igangsat og er sat på bestyrelsens dagsorden til mødet i oktober. Ligeledes er spørgsmålet om de fremadrettede principper for økonomistyringen et punkt på mødet i juni. SIDE 4 AF 7 Efter en kort drøftelse konkluderede formanden, at temaet for seminaret i juni omhandler universitetsgovernance. Rektor supplerede årshjulets angivelse af budgetprocessen med bemærkninger om, hvordan bestyrelsen inddrages og informeres mere end sidste år. Bestyrelsen godkendte mødeplan og det tilpassede årshjul. Pkt. 5 Mundtlig orientering fra Det Nationale Fødevareforum Niels Kærgård, som er det ene af KU s to medlemmer i Det Nationale Fødevareforum (DNF), orienterede kort om status for DNF. Orienteringen fastslog, at DNF ikke fungerer optimalt, som det også har været anført i forbindelse med evalueringen af universitetsområdet. DNF har derfor primært beskæftiget sig med forholdsvis overordnede emner f.eks. vedr. studenteroptag og forøgelse af Danmarks andel af EU-bevillinger til området for jordbrug, fødevarer og ernæring. Bestyrelsen udtrykte ønske om, at KU formulerer en holdning til det fremadrettede scenarie. Rektor tilkendegav, at han vil drøfte indhold og timingen med dekan Per Holten-Andersen, LIFE. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Pkt. 6 Orientering om ph.d.-optag og finansiering Formanden bød velkommen til vicedirektør for uddannelse Hanne Harmsen og sekretariatschef i Direktørsekretariatet John Martinsen. Universitetsdirektøren redegjorde for notatet om ph.d.-optag og finansiering og gennemgik de forskellige tabeller. Universitetsdirektøren glædede sig over, at det går i den rigtige retning, da det overordnet set er lykkedes med en stigning i optaget for KU. Notatet dokumenterer bl.a.: - At KU, selv med en meget tilbageholdende omkostningsvurdering, har et betydeligt underskud på området, hvis den igangværende aktivitet holdes op imod den finansiering, der ligger i finansloven til området (del af basisbevilling og 2 tillægsaftaler)

5 - At en fortsat vækst på området forudsætter en vækst i de KUfinansierede ph.d.-ere, hvis den nuværende tendens fortsætter, da de eksternt finansierede og de ph.d.-ere, der er ansat uden for KU, ikke relativt er vokset de seneste år SIDE 5 AF 7 - At området har stor ledelsesbevågenhed såvel centralt som decentralt på KU, og at der er iværksat initiativer på fakultetsniveau med henblik på en bedre målopfyldelse i fremtiden. - At det med udsigt til Globaliseringsmidlernes udløb snarest er nødvendigt at få klarhed over, hvordan finansieringen af disse omfattende aktiviteter fremover skal ske. Sagen bringes derfor fra KU s side også frem, når oplæg til ny udviklingskontrakt skal drøftes. Rektor orienterede herefter om ph.d-optaget på fakulteterne og henviste til bruttolisten over iværksatte initiativer på fakultetsniveau. Formålet er at benytte og udbrede de enkelte fakulteters best practice til de øvrige fakulteter for derved at forstørre rekrutteringseffekten på det samlede KU. Bestyrelsen fandt notatet afklarende og fremadrettet og viser, at KU gør en kæmpe indsats for at leve op til kontraktmålene. Bestyrelsen tilkendegav samtidig, at man også bør se ph.d.-ere som en værdifuld ressource, der leverer undervisning. Ud fra et overordnet samfundssynspunkt udtrykte et bestyrelsesmedlem bekymring for, om KU efterfølgende kan tilbyde ph.d.-erne job og understregede vigtigheden af, at diskutere denne problemstilling med politikerne. Vicedirektør for uddannelse, Hanne Harmsen, svarede i forlængelse heraf, at fakulteterne er blevet bedt om at se på vækstloftet. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Pkt. 7 Bestyrelsens selvevaluering godkendelse af spørgeskema Bestyrelsen drøftede spørgeskemaets udformning og den videre proces. Formanden oplyste, at spørgeskemaet er inspireret af den model, der senest er benyttet på RUC. Bestyrelsen gav bl.a. udtryk for, at den ønskede en åben svarkategori under hvert enkelt af de lukkede spørgsmål.

6 Formanden tog bestyrelsens kommentarer til efterretning og meddelte, at spørgeskemaet vil blive færdiggjort og udsendt til bestyrelsen med henblik på den egentlige mundtlige selvevaluering, som finder sted på næstkommende møde den 24. marts SIDE 6 AF 7 Pkt. 8 Meddelelser Formanden orienterede fra Formandskollegiets møde med Videnskabsministeren den 28. januar 2010, hvor følgende punkter var på dagsordenen: 1. Opfølgning på Evaluering Regelforenkling på uddannelsesområdet 3. Frafald 4. Opfølgning på taxameterløft til HUM og SAMF 5. Aftale om teknologisk løft Rektor orienterede herefter om udvalgte arrangementer på KU i 2010, og henviste til den udsendte arrangementsoversigt. Pkt. 9 Evt. Der var ingen kommentarer til punktet. Mødet sluttede kl Næste møde finder sted onsdag d. 24. marts 2010 kl

7 SIDE 7 AF 7 Nils Strandberg Pedersen Claus Bræstrup Boel Flodgren Peter Gæmelke Hanne Foss Hansen Laura Toftegaard Pedersen Jannik Johansen Ingrid Kryhlmand Niels Kærgård Jørn Lund David Salomonsen

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 23. APRIL 2010 Forum 46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 19. april 2010 kl. 9.00-12.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2009 Forum 38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 30. marts 2009 kl. 13.00 Sted:

Læs mere

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 21. NOVEMBER 2008 Forum 35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28. oktober 2008 kl. 13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2008 Forum 36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 3.december 2008 kl. 9.00 Sted: Udvalgsværelse 3

Læs mere

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 15. JUNI 2010 Forum 47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 14. juni 2010 kl. 9.15-14.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 10. JANUAR 2011 Forum 50. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2009 Forum 41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2009 kl. 9.00-13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 24. JANUAR 2010 Forum 43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 10.12.2009 Sted:

Læs mere

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 29. SEPTEMBER 2008 Forum Møde afholdt: 34. bestyrelsesmøde 9. september 2008 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted:

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme.

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme. KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. JANUAR 2012 Forum 60. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. januar 2012 kl. 9.15-14.00. Sted: Københavns Universitet, udv. 1. NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent:

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 12. DECEMBER 2011 Forum 58. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 6. december 2012 Sted: Udvalgsværelse 1 NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN K Referent: Anne Holme

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet.

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet. Københavns Universitets bestyrelse GDOKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 6. MARTS 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 76 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: Sted: d. 27. jan. 2015 kl.14-16 Det Juridiske Fakultet NØRREGADE

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Bestyrelsen. 49. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. oktober 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 49. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. oktober 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 28. OKTOBER 2010 Forum 49. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. oktober 2010

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 22. FEBRUAR 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 87 Møde afholdt 31. januar 2017 kl. 9.15-15 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. NOVEMBER 2012 Forum 64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 9. oktober 2012,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsen MØDEREFERAT - ÅBENT 14. OKTOBER 2011 Forum 55. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2011 kl. 9.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 9. OKTOBER 2012 Forum 63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 7. juni 2012,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T G O D K E N D T 28. JUNI 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 84 Møde afholdt 8. juni 2016 kl. 10.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 18. NOVEMBER 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 85 Møde afholdt 25. oktober 2016 kl. 9-19 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 12. FEBRUAR 2013 Forum Møde afholdt: 65. bestyrelsesmøde 4. december 2012, kl.9.15-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT ÅBENT 4. APRIL 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 93 Møde afholdt 30. januar 2018 kl. 10.00-15.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

USG s generalforsamling

USG s generalforsamling USG s generalforsamling 26. november 2015 Dias 1 Formandens beretning 2015 2015 har været et specielt år i USG måske uden den store aktivitet i form af bestyrelsesmøder. Mest aktivitet uden for møderne.

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 11. MARTS 2013 Forum 66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 24. januar 2013 kl. 9.15-16.00

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 30. januar 2015 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster

Læs mere

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12,

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12, Godkendt på bestyrelsens møde 5-12, 10.12.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr. 2012-012-00026

Læs mere

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11,

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11, Godkendt på bestyrelsens møde 2-11, 02.05.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00014

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL I AHLMANNSPAR- KEN, 6300 GRÅSTEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL I AHLMANNSPAR- KEN, 6300 GRÅSTEN ADVOKATFIRMAET KJEMS A/S PALÆET, AHLEFELDVEJ 5 6300 GRÅSTEN J. NR. 150960 PEH/JS REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL. 19.00 I AHLMANNSPAR-

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 19. september 2016, kl. 15. Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 19. september 2016, kl. 15. Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense 29. september 2016 J.nr. 16/314 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 19. september 2016, kl. 15 Sted: Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T

M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT -ÅBENT 15. JUNI 2011 Forum 53. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28.4.2011 kl. 9.00-14.10 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE 10

Læs mere

DIKUs undervisningsudvalg

DIKUs undervisningsudvalg DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs undervisningsudvalg SAGSNOTAT 30.11.2010 Vedr.: Referat af 30. møde i undervisningsudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 26. 11 2010 Sagsbehandler: Lisa

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Pkt. 7. Selskabet udlejning 4 Pkt. 8. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010 Referat af bestyrelsens møde onsdag den 13. oktober 2010 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Nils Henrik Pedersen (NH), Niels Behrendt Jørgensen (NJ), Tue

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2 HSU-møde den 13. april pkt. 3.2 bilag A S A G S F R E M S T I L L I N G 7. ARPIL 2016 Opgørelse til HSU over tilpasninger efter afsluttet partshøringsfase

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere