M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT -ÅBENT 15. JUNI 2011 Forum 53. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE KØBENHAVN K Referent: Steen Ulrich, Anne Holme DIR MOB Til stede: Medlemmer: Formand Nils Strandberg Pedersen, Claus Bræstrup, Peter Gæmelke (punkt 1-6), Hanne Foss Hansen, Louise Lipczak Hansen, Jannik Johansen, Jørn Lund (punkt 1-7), Ingrid Kryhlmand, Niels Kærgård, Laura Toftegaard Pedersen. Daglig ledelse: Rektor Ralf Hemmingsen, prorektor Thomas Bjørnholm, universitetsdirektør Jørgen Honoré. Sekretariat: Steen Ulrich, Torben Rytter Kristensen, Anne Holme. Afbud: Boel Flodgren anhol@adm.ku.dk REF: ANHOL Øvrige deltagere: Pkt. 3-6: Afdelingschef i Rigsrevisionen Yvan Pedersen, kontorchef i Rigsrevisionen, Lars Tang, PwC fra PricewaterhouseCoopers Per Nørgaard Sørensen, PwC fra PricewaterhouseCoopers Puol Madsen, vicedirektør i Koncern-økonomi Antonino Castrone, budgetchef Malene Kjærsgaard, regnskabschef Ivan Kristoffersen. Pkt. 8: Vicedirektør i Campus Plan & Byg Anders Boe Hauggaard-Nielsen, sektionsleder for KU-bygningsøkonomi Lars Æbeløe-Knudsen.

2 Pkt. 9-10: Vicedirektør i Uddannelsesservice Hanne Harmsen SIDE 2 AF 9 Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Bestyrelsesformanden bød velkommen til det 53. bestyrelsesmøde med en særlig tak for fremmøde til Rigsrevisionen og PricewaterhouceCoopers. Bestyrelsen godkendte dagsordenen. Pkt. 2 Godkendelse af referat af bestyrelsens møde d. 22. marts 2011 Bestyrelsen tilrettede, godkendte og underskrev referat af bestyrelsens møde d. 22. marts Pkt. 3 PwC s protokollat om udkast til årsrapport for 2010 Institutionsrevisor PricewaterhouseCoopers (PwC) gennemgik revisionsprotokollatet på baggrund af omdelt præsentation. PwC s hovedkonklusion var, at revisionen ikke gav anledning til bemærkninger af en sådan væsentlighed, at det ville komme til udtryk i revisionspåtegningen. Der blev således afgivet en blank revisionspåtegning på årsrapporten 2010, dvs. uden forbehold eller supplerende oplysninger. Hovedkonklusionen blev suppleret med en overordnet vurdering af revisionsprotokollen. Det vurderedes, at KU fortsat arbejder med forbedring af kvaliteten af de administrative processer og interne kontroller, og at der fortsat er forhold der skal arbejdes med. De administrative udfordringer relaterer sig fortsat specielt til projektområdet, IT-området, periodiseringer og anlægsområdet. På projektområdet fastslog PwC, at bl.a. forretningsgange skal sikres og vedligeholdes, da der trods forbedringer på området stadig er risiko for fejl og ledelsesmæssige, økonomiske fejlskøn. Endvidere blev det gentaget fra tidligere, at der er behov for procesforbedringer og kompetenceudvikling af de medarbejdere, der forestår den administrative håndtering af projekterne decentralt. Vedr. anlægsområdet blev det fremhævet, at de administrative systemer fortsat ikke fungerer optimalt og har medført en væsentlig administrativ belastning i løbet af året samt identificering af fejl. Endvidere blev det bemærket, at det aftalte mageskifte i 2010 med UBST om en række ejendomme har virkning fra 1. januar 2011, og derfor først vil fremgå af årsrapporten 2011.

3 PwC gennemgik herefter budget og prognose. KU s årsresultat blev på 166 mio. kr., hvilket er 193 mio. kr. bedre end det oprindelige budget, og 82. mio. kr. bedre end prognosen ved Q3. PwC vurderede, at procedurerne for budgettering og udarbejdelse af prognoser på fakulteter og institutter kan forbedres, således at sikkerheden i den løbende rapportering til bestyrelsen forbedres. PwC afgav herefter kommentarer til den udførte revision. Bl.a. vedr. lønrevision, de generelle IT-kontroller, DERG, risiko for tilbagebetaling af midler hjemtaget i 6. og 7. rammeprogram grundet mangelfuld løbende tidsregistrering af timeforbrug, KU s debitormodul og metodebrug i indregning af feriepenge. Universitetsdirektøren kommenterede på PwC s gennemgang og bemærkede til projektområdet, at der er behov for at styrke økonomisøjlen. Dels ved at øge kompetencerne i organisationen og dels ved at sikre en entydig relation til nærmeste leder. Bestyrelsen drøftede projektområdet og tilrådede, at organisationen stræber efter størst mulig fleksibilitet i projekternes budgetforudsætninger, så de ikke pålægger projekterne unødigt stramme rammer. Dette skal naturligvis altid ske i overensstemmelse med bevillingsgiver. Et bestyrelsesmedlem bemærkede, at hvis der blev tale om at afskedige medarbejdere, måtte disse kunne kompetenceudvikles til brug andre steder i organisationen. Rektor konstaterede, at revisorerne har påpeget problemet vedr. manglende kompetence i økonomisøjlen flere år i træk, og at bestyrelsen derfor nu informeredes om, at der foretages indgreb. Orienteringen tilsidesætter ikke KU s personalepolitik og retningslinjer, herunder behandling i HSU. Bestyrelsen spurgte videre ind til DERG, problemerne omkring udbetaling til fratrådte/deltidsmedarbejdere, PwC s rolle som både revisor og rådgiver, organiseringen af økonomisøjlen og om KU havde forbedret sig på de områder, der indgik i handleplanen fra Revisorerne konstaterede bl.a., at der blev arbejdet på planen i prioriteret rækkefølge, og at meget vil løses med et nyt IT-system. Vedr. PwC s rolle som både institutionsrevisor og rådgiver, så supplerede Rigsrevisor med at tilkendegive, at han ikke fandt forholdet problematisk. Bestyrelsen tiltrådte og underskrev revisionsprotokollatet fra PwC. PwC vil på den baggrund forsyne årsrapporten 2010 med en blank revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger. SIDE 3 AF 9

4 Pkt. 4 Rigsrevisionens erklæring og beretning Rigsrevisionen (RR) gennemgik sin erklæring og beretning. Rigsrevisor udtalte, at der er et godt samarbejde mellem RR, KU og PwC. RR er enig i PwC s konklusioner. RR oplyste, at RR i sin revision også ser på tværs af sektoren, og i revisionsarbejdet i år haft særligt fokus på følgende områder som en del af den løbende årsrevision: 1) Målregistrering og rapportering 2) Regnskabsforvaltning generelt, 3) Brug af konsulentydelser og 4) Rejse- og repræsentationsudgifter. RR gennemgik herefter de områder, der har været genstand for revision. Den samlede konklusion i RR s beretning var, at revisionen ikke har givet anledning til forbehold. Bestyrelsen spurgte ind til KU s brug af konsulentydelser, hvortil universitetsdirektøren bemærkede, at en del af udgifterne bl.a. dækkede over udgifter til IT-support og medlemskab af Danske Universiteter. Rektor tilføjede, at KU vil udarbejde en strategi for brug af konsulentydelser. Rigsrevisionen bemærkede, at KU ikke havde et relativt højere forbrug af konsulentydelser end de øvrige undersøgte universiteter. Bestyrelsen takkede for RR s gennemgang og noterede sig dens erklæring og beretning. SIDE 4 AF 9 Pkt. 5 Årsrapport 2010 inkl. afrapportering på effektivisering af det administrative område som følge af fusionen Rektor opridsede de ledelsesmæssige og organisatoriske resultater i årsrapporten og kommenterede uddybende på punkt 6 i målrapporteringen vedr. frafald på bacheloruddannelserne, der som det eneste punkt, ikke var opfyldt. Bestyrelsen drøftede herefter den kvalitative del af årsrapporten. Herunder behov for tydeliggørelse af initiativet for medinddragelse i organisationen. Bestyrelsen besluttede, at den fremover i passende tid forud for bestyrelsesmødet, vil få tilsendt den kvalitative del at årsrapporten i et høringsudkast, således at eventuelle tilføjelser kan indarbejdes forud for mødet hvor rapporten godkendes. Universitetsdirektøren gennemgik årsregnskabet. KU har haft en økonomisk vækst på 6 % i 2010 i forhold til Aktivitetsområderne er stigende, ligesom omsætningen er det.

5 Resultatet der blev på 165,5 mio. kr. tilskrives bl.a. det kvalificerede ansættelsesstop og dispositionsbegrænsningerne vedr. indkøb, den ny egenkapitalmodel og den store usikkerhed om indtægterne i 2012, samt nogle ekstraordinære engangsindtægter som bl.a. refusion af ejendomsskatter og ændret beregningsmetode for feriepengehensættelser. Universitetsdirektøren gennemgik herefter effektivisering af administrationen i perioden og kunne konkludere, at effektiviseringen på 120 mio. kr. besluttet i forbindelse med fusionen er gennemført, og at ledelsen fortsat vil have opmærksomhed på, at de administrative processer udvikles og effektiviseres til i relation til understøttelse af kerneopgaverne. Bestyrelsen tog orienteringen om effektivisering af administrationen til efterretning og tiltrådte årsrapporten. Revisionen, ledelsen og bestyrelsen underskrev Årsrapport SIDE 5 AF 9 Pkt. 6 Lukket - Forvaltningsmæssig gennemgang af projektområdet, mundtlig forelæggelse ved Rigsrevisionen Lukket af hensyn til RR s undersøgelse. Pkt. 7 delvist lukket - Opfølgning på Kammeradvokatens redegørelse Formanden valgte at lukke første del af punktet grundet personsag. Åbne del: Formanden gav ordet til rektor, som gennemgik sit forslag til rammerne for den løbende afrapportering til bestyrelsen vedr. opfølgning på Milena Penkowa-sagen. Rammerne indbefatter bl.a., at afrapporteringen vil være et fast punkt på bestyrelsens dagsordener frem til ministeriets skærpede tilsyn er afsluttet. Afrapporteringen vil være skriftlig og som minimum omhandle: status vedr. det skærpede tilsyn, status vedr. den videnskabelige undersøgelse af Milena Penkowas forskning, status vedr. de øvrige undersøgelser af Milena Penkowa, status på implementering af rektors handleplan, status vedr. eventuelle yderligere opfølgningspunkter som følge af Rigsrevisionens gennemgang og rapport, når denne foreligge og dertil eventuelt øvrig information af relevans for bestyrelsen. Universitetsdirektøren berettede herefter om det skærpede tilsyn. Det er aftalt med ministeriet, at der afholdes et månedligt møde. Det vil blive aftalt fra gang til gang, hvad kommende dagsordenspunkter er. Det første møde

6 omhandlede KU s ansvars- og kompetencefordeling i øverste daglige ledelse og organisation. Det er aftalt med UBST, at UBST vil fremsende en skrivelse indeholdende de mere præcise rammer for tilsynet. Bestyrelsen spurgte til, om den vil blive inddraget i møderækken. Rektor svarede, at det er et forvaltningstilsyn som de øvrige tilsyn ministeriet fører - og derfor den daglige ledelse, der afrapporterer til ministeriet. Den daglige ledelse vil dog, hvis bestyrelsen tiltræder indstillingen ved dette punkt, fremover få en status vedr. det skærpede tilsyn på hvert bestyrelsesmøde. Formanden tilføjede, at han har en møderække med Ministeren, som ikke er en del af det skærpede tilsyn, men en direkte dialog mellem Ministeren og han selv, som opfølgning på sagen. Rektor gennemgik herefter status på de øvrige undersøgelser i Milena Penkowa-sagen og nye anmeldelser. Prorektor supplerede med status for udredningen af Milena Penkowas forskning. Blandt de sidste udeståender er endelig afklaring af snitfladen i forhold til UVVU. Rektor gennemgik slutteligt sin handleplan og udkast til inddragelse og opfølgning. Rektor tilføjede, at der i det udvalg som skal gennemgå KU s regler vedr. videnskabelig praksis og mistanke om uredelighed, også bør indgå en laborant. Rektor fremhævede herefter, at Milena Penkowas ph.d.-studerende vil blive orienteret, når kommissoriet for undersøgelsen foreligger, og at daglige ledelse vil besøge fakultetssamarbejdsudvalgene inden sommer - om muligt ellers lige efter, med henblik på at drøfte opfølgningsplan og sikre medinddragelse og medbestemmelse i de igangsatte processer blandt medarbejdere og studerende. Bestyrelsen takkede for det grundige arbejde, godkendte rammerne for afrapporteringen og takkede for orienteringerne. SIDE 6 AF 9 Pkt. 8 Opdateret udgave af KU s Campusplan Rektor indledte punktet. Planens første del er en opsummering og ikke forskellig fra, hvad bestyrelsen fik præsenteret i september Baggrunden for at fremlægge planen igen, er de ændrede forudsætninger under Perspektiv & Investeringsplanen. KU modtog 1. marts 2011 donationstilsagn fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål på 650 mio. kr. til Panumbyggeriet. Endvidere har ministeriet strammet fortolkningen af brugen af

7 midlerne i laboratoriepuljen. Det betyder, at forudsætningerne for nybyggerierne er ændret, idet donationen frigør nogle midler, mens beslutningen vedr. laboratoriepuljen stiller krav om anden finansieringsform (SEAordningen) til dele af byggeprojekterne. Status grundet donationen er, at der vil være yderligere 185 mio. kr. til rådighed til byggeaktivitet af bestyrelsens fastsatte ramme, forudsat at KU s SEA-andel ikke overstiger 100 mio. kr. Rektor gjorde herefter bestyrelsen opmærksom på, at der kan blive behov for de 185 mio. kr. i forbindelse med bestyrelsens beslutning om etablering af Copenhagen Plant Science Center, som der pt. pågår detailplanlægning af, samt til eventuelle følger af evalueringen af kemiområdet, som kan pege på behov for nye faciliteter. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. SIDE 7 AF 9 Pkt. 9 Orienteringer vedr. uddannelsesområdet: a)undervisningstimer, studiekvalitet og taxameter, b)kapacitet og kvalitetssikringsmekanismer på uddannelsesområdet, c)kandidatoptag på Københavns Universitet d) Ranking uddybning af kriterierne for ranking Vicedirektør for uddannelsesservice orienterede om a)undervisningstimer, studiekvalitet og taxameter, b)kapacitet og kvalitetssikringsmekanismer på uddannelsesområdet og c)kandidatoptag på Københavns Universitet. Bestyrelsen drøftede emnerne. Herunder at bestyrelsen lægger vægt på, at kvalitet i uddannelserne og herunder også spørgsmål vedr. et minimums antal timer undervisningstimer pr. uge/semester bør indgå i KU s kommende strategi. Bestyrelsen spurgte endvidere til, om KU s indre marked fungerer, taget den lave mobilitet blandt KU s kandidatstuderende i betragtning. Rektor tilkendegav, at han fandt, at KU i sin kommende strategi bør medtage kandidatrekruttering som et emne. Bestyrelsen tog orienteringerne til efterretning og valgte at udskyde orienteringen om ranking til bestyrelsens temadrøftelse i juni. Pkt. 10 Meddelelser Bestyrelsen orienteredes om redegørelse fra Videnskabsministeriet til Udvalget vedr. Videnskab, Teknologi og Udvikling over ikke optagne ansøgere efter optagelsens 1. runde og antal ledige pladser efter optagelsens 2. runde. I tillæg omdeltes notat fra UBST vedr. stigning i 15. marts ansøgninger.

8 Efterfølgende orienterede formanden om status på revision af universitetsloven, hvor 2. behandling er planlagt til 17. maj og 3. behandling 19. maj Formanden meddelte slutteligt til arrangementslisten, at den amerikanske forfatter Paul Auster d. 13. maj bliver udnævnt til æresalumne, hvor han vil læse op af sine værker og svare på udvalgte spørgsmål i festsalen. SIDE 8 AF 9 Pkt. 11 Lukket - Meddelelser Lukket grundet strategisk drøftelse. Pkt. 12 Lukket - Personalesag Lukket grundet personsag. Pkt. 13 Eventuelt Bestyrelsen bad sekretariatet udarbejde et udkast til svar til de 290 ph.d.- studerende, som samme dag havde henvendt sig til bestyrelsen med krav om en dybdegående undersøgelse af alle aspekter vedr. Milene Penkowa-sagen. Bestyrelsen bad endvidere den daglige ledelse om at afgive svar til de naturfagsstuderende, som havde henvendt sig til ledelsen og bestyrelsen vedr. den fremtidige organisering af kemiområdet på KU. Mødet sluttede kl Næste møde er fastsat til onsdag d. 15. juni 2011 kl

9 SIDE 9 AF 9 Nils Strandberg Pedersen Claus Bræstrup Boel Flodgren Peter Gæmelke Hanne Foss Hansen Louise Lipzcak Hansen Jannik Johansen Ingrid Kryhlmand Niels Kærgård Jørn Lund Laura Toftegaard Pedersen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 23. APRIL 2010 Forum 46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 19. april 2010 kl. 9.00-12.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 21. NOVEMBER 2008 Forum 35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28. oktober 2008 kl. 13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme.

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme. KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. JANUAR 2012 Forum 60. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. januar 2012 kl. 9.15-14.00. Sted: Københavns Universitet, udv. 1. NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN

Læs mere

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2008 Forum 36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 3.december 2008 kl. 9.00 Sted: Udvalgsværelse 3

Læs mere

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent:

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 12. DECEMBER 2011 Forum 58. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 6. december 2012 Sted: Udvalgsværelse 1 NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN K Referent: Anne Holme

Læs mere

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. NOVEMBER 2012 Forum 64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 9. oktober 2012,

Læs mere

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 15. JUNI 2010 Forum 47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 14. juni 2010 kl. 9.15-14.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsen MØDEREFERAT - ÅBENT 14. OKTOBER 2011 Forum 55. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2011 kl. 9.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 10. JANUAR 2011 Forum 50. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2009 Forum 38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 30. marts 2009 kl. 13.00 Sted:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 8. FEBRUAR 2010 Forum 44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 2. februar 2010

Læs mere

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 29. SEPTEMBER 2008 Forum Møde afholdt: 34. bestyrelsesmøde 9. september 2008 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 9. OKTOBER 2012 Forum 63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 7. juni 2012,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 12. FEBRUAR 2013 Forum Møde afholdt: 65. bestyrelsesmøde 4. december 2012, kl.9.15-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 7. JUNI 2012 Forum 62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. april 2012, kl.

Læs mere

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 24. JANUAR 2010 Forum 43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 10.12.2009 Sted:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2009 Forum 41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2009 kl. 9.00-13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet.

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet. Københavns Universitets bestyrelse GDOKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 6. MARTS 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 76 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: Sted: d. 27. jan. 2015 kl.14-16 Det Juridiske Fakultet NØRREGADE

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M 7. april 2016 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 4. april 2016, kl. 15 Sted: Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

Bestyrelsen. 49. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. oktober 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 49. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. oktober 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 28. OKTOBER 2010 Forum 49. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. oktober 2010

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 22. FEBRUAR 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 87 Møde afholdt 31. januar 2017 kl. 9.15-15 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet Syddansk Universitet Institutionsrevisors protokollat om forberedende revisionsarbejder for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Strandvejen 44,2900

Læs mere

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 7. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 10 OKTOBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 3 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 18. NOVEMBER 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 85 Møde afholdt 25. oktober 2016 kl. 9-19 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Protokol for 33. møde i bestyrelsen for Syddansk Universitet, den 26. april 2011, kl på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Protokol for 33. møde i bestyrelsen for Syddansk Universitet, den 26. april 2011, kl på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense 26. april 2011 J.nr. 033-1 Protokol for 33. møde i bestyrelsen for Syddansk Universitet, den 26. april 2011, kl. 15.00 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Følgende medlemmer af bestyrelsen var

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport. April 2012

Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport. April 2012 Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport for 2011 April 2012 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF KØBENHAVNS UNIVERSITETS ÅRSRAPPORT FOR 2011 1 Erklæring

Læs mere

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T G O D K E N D T 28. JUNI 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 84 Møde afholdt 8. juni 2016 kl. 10.00

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45)

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 45 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den 15. marts kl. 16.00 17.30 på Campusbuen

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen.

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT - GODKENDT 20. SEPTEMBER 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 89 Møde afholdt 6. juni 2017 kl. 11.30-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil.

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil. Bestyrelsen 17. april 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. april 2013 Mødedato / sted: 9. april 2013 / Holtvej 18c, Græsted kl. 15-19:00 Mødedeltagere: Flemming Møller (FM) Mogens Pedersen (MP) Bo Jul

Læs mere

Dagsorden blev herefter godkendt.

Dagsorden blev herefter godkendt. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 26. marts 2014 Torsdag den 27. marts 2014 kl. 8.00-10.00 Buddinge Hovedgade 80, Søborg, Auditoriet Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT ÅBENT 4. APRIL 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 93 Møde afholdt 30. januar 2018 kl. 10.00-15.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede:

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT 28. APRIL 2008 Forum CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING Møde afholdt: 25. april 2008 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Pearl Boberg Henriksen

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

10. maj 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-11,

10. maj 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 2-11, Godkendt på bestyrelsens møde 3-11, 20.-21.06.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 10. maj 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00016

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fraværende: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen,

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om universiteternes stigende egenkapital (beretning nr.

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg Februar 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ministeriernes

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S

Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S Side 1 af 9 Dagsorden i følge vedtægterne: Referat fra ordinær generalforsamling i Kristensen Partners III A/S onsdag den 2. maj 2018 kl. 16.00 Vesterbro 18, 9000 Aalborg. 1. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM )

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM ) Møde onsdag den 30. april 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt.

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt. Gribvand A/S Bestyrelse 13. maj 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 29. april 2015 Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30 Mødedeltagere: Jannich Petersen (JP) Flemming

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Optaget for studieåret 2014/ Fortsat drøftelse af budget

1. Godkendelse af dagsorden Optaget for studieåret 2014/ Fortsat drøftelse af budget Dagsorden til bestyrelsesmødet Mødedato Fredag den 10. oktober 2014 Starttidspunkt Kl. 10:30 Sluttidspunkt Kl. 12:30 Mødested Hotel Comwell Kellers Park H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop Mødelokale

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 19. september 2016, kl. 15. Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 19. september 2016, kl. 15. Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense 29. september 2016 J.nr. 16/314 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 19. september 2016, kl. 15 Sted: Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 12. marts 2015, kl. 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Bjarne Andersen, Køge Kommune,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 22. marts 2017 kl. 15:00 18.00 Bestyrelsesmødet var indkaldt af direktør Inge Prip på vegne af formandskabet. Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Pkt. 7. Selskabet udlejning 4 Pkt. 8. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere