Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints)"

Transkript

1 Udgivet Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Banenorm BN

2 Udgivet Side 2 af 14 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER 3 4. REFERENCER 4 5. DEFINITIONER 5 6. DESKRIPTORER 6 7. ANVENDELSESOMRÅDE 6 8. DISPENSATION 6 9. HISTORIK BN2, KRAV TIL ALC-MÅLEUDSTYR Krav til måleparametre Krav til målenøjagtighed og kalibrering BN2, GRÆNSEVÆRDIER FOR MÅLT HJULLAST BN2, GRÆNSEVÆRDIER FOR MÅLT STATISK AKSELLAST BN2, KRAV TIL HÅNDTERING AF OVERSKRIDELSER AF GRÆNSEVÆRDIERNE BN2, KRAV TIL INSPEKTION AF SPOR VED OVERSKRIDELSE AF GRÆNSEVÆRDIERNE BN2, KRAV TIL UDFØRELSE AF ARBEJDER I NÆRHEDEN AF ALC- ANLÆG BN3, RETNINGSLINJER FOR RFID-BRIKKER PÅ RULLENDE MATERIEL 14

3 Udgivet Side 3 af INDLEDNING Denne banenorm indeholder BN2 og BN3 krav til ALC-måleudstyr, grænseværdier for målt hjullast og statisk aksellast, krav til håndtering af afvigelser fra grænseværdierne samt inspektion af sporet, krav til udførelse af arbejder i nærheden af ALC-anlæg og vejledning til rullende materiel i form af RFID-brikker. Banenormen er udarbejdet i henhold til banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark, hvori normniveauerne BN1, BN2 og BN3 er defineret. Udgivet af: Fordeling: Banedanmark Banenormen er tilgængelig på Amerika Plads 15 Banedanmarks hjemmeside 2100 København Ø 2. IKRAFTTRÆDEN Denne banenorm træder i kraft ved udgivelsen. Banenormen ophæver ingen regler. 3. OVERGANGSBESTEMMELSER Der er fastsat overgangsbestemmelser for afsnit 11 og 12 i denne banenorm. Der gælder følgende overgangsbestemmelser for afsnit 11: Grænseværdien for målt hjullast er 450 kn. Der gælder følgende overgangsbestemmelser for afsnit 12: Grænseværdien for målt statisk aksellast er 26,5 ton. Overgangsbestemmelserne er gældende fra udgivelsesdatoen for denne banenorm og indtil d

4 Udgivet Side 4 af REFERENCER Nogle steder henviser banenormen til andre bestemmelser. Enten skrives [bestemmelsens navn] eller et nummer [nr.]. Betydningen af nummeret kan findes nedenfor. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder sidst udsendte version af det, der refereres til. Kommende banenormer er angivet i parentes (rund). Referencer til kommende banenormer er først gyldige, når pågældende banenorm er trådt i kraft. Med mindre andet er nævnt, gælder at referencer er normative på BN1- eller BN2-niveau afhængig af den sammenhæng, de optræder i. [1] Banenorm BN2-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark. [2] AML Fortegnelse over største tilladte: - akselafstand, - akseltryk/aksellast, - metervægt, - læsseprofil på jernbanestrækninger forvaltet af Banedanmark. [3] Banenorm BN1-38 Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer, Banedanmark. [4] Banenorm BN2-47 Rifler og bølger samt skinneslibning, Banedanmark. [5] Trafikcirkulære TC XX/XXXX Hjul- og aksellast detektorer. Håndtering af alarmer. [6] RFID in RAIL European Guideline for the Identification of Railway Assets using GS1 Standards, Issue 1.0 fra december 2012, GS1. Note 4-1 Trafikcirkulærer har en begrænset levetid, hvorefter disse skal revurderes og eventuelt genudgives. I sådanne tilfælde udgives trafikcirkulærer med nyt løbenummer og årstal, hvorfor ovennævnte reference trafikcirkulære Hjul- og aksellast detektorer. Håndtering af alarmer [5] ikke har et specifikt løbenummer og årstal.

5 Udgivet Side 5 af DEFINITIONER I banenormen gælder følgende definitioner: Nr. Begreb Definition 5.1 A Maksimalt statisk aksellast i sporet i henhold til AML [2]. 5.2 Alarmoperatør Person i en trafikstyringsenhed som håndterer alarmer fra ALCanlæg om overskridelser af grænseværdier for målt statisk aksellast og målt hjullast. 5.3 ALC-måleområde Område ved ALC-anlægget, der har en udstrækning i sporet på ca. 6 meter, hvor der er placeret sensorer på skinnerne. 5.4 Målt statisk aksellast Den vertikale statiske aksellast som det rullende materiel belaster sporet med i kontaktområderne mellem de 2 hjul og skinner. Den målte statiske aksellast er et udtryk for lasten/vægten fra hjulsættet på skinnerne hvis det rullende materiel stod stille på sporet. 5.5 Målt dynamisk hjullast Den maksimale vertikale dynamiske last der opstår i kontaktområdet mellem hjul og skinne. Den målte dynamiske last er primært forårsaget af urundheder på hjulets løbeflade og sekundært af dynamiske bevægelser af det rullende materiel f.eks. som følge af eventuelle afvigelser i sporets kvalitet omkring ALC-måleområdet. 5.6 Målt statisk hjullast Den vertikale statiske last som det rullende materiel belaster sporet med i kontaktområdet mellem hjul og skinne. Den målte statiske hjullast er et udtryk for lasten/vægten fra hjulet på skinnen hvis det rullende materiel stod stille på sporet. 5.7 Målt hjullast Parameter som består af summen af målt statisk hjullast og målt dynamisk hjullast. 5.8 RFID Forkortelse for Radio Frequency Identification. 5.9 Slutstation Den station som toget ender på efter at have gennemført sin køreplan.

6 Udgivet Side 6 af DESKRIPTORER Afvigelse, ALC, Axle Load Checkpoints, aksellast, akseltryk, hjullast, RFID-brikker, station. 7. ANVENDELSESOMRÅDE Banenormen gælder for alle i drift værende ALC-anlæg under Banedanmarks ansvar som infrastrukturforvalter. Grænseværdierne for målt hjullast og målt statisk aksellast skal anvendes for alt rullende materiel, der passerer Banedanmarks ALC-anlæg. Tilsvarende skal kravene for håndtering af afvigelser fra grænseværdierne ligeledes anvendes for alt rullende materiel, der passerer Banedanmarks ALC-anlæg. Hvor et infrastrukturarbejde finder sted inden for anvendelsesområdet for en eller flere TSI er og udgør et nyanlæg, en opgradering eller en fornyelse, som defineret i Interoperabilitetsdirektivet, skal relevante TSI-krav følges. Note 7-1 Banedanmark vurderer, at relevante TSI-krav for banenormen er overholdt i denne version, hvilket skal bekræftes af et notified body for projekter, der er omfattet af TSI-krav. Endvidere fremgår proces for ændringer i infrastrukturen af Banedanmarks ledelsessystem, hvortil der henvises. 8. DISPENSATION Proces for dispensation fra tekniske regler fremgår af Banedanmarks ledelsessystem, hvortil der henvises. 9. HISTORIK Der er ingen historik, da det er første udgave af banenormen.

7 Udgivet Side 7 af BN2, KRAV TIL ALC-MÅLEUDSTYR I dette afsnit er der fastsat regler for ALC-anlæg i relation til måleparametre samt målenøjagtighed og kalibrering Krav til måleparametre ALC-anlæggene skal være i stand til at måle følgende parametre på det rullende materiel: Statisk hjullast Dynamisk hjullast Hjullast (statisk + dynamisk) Statisk aksellast 10.2 Krav til målenøjagtighed og kalibrering ALC-anlæggene skal være i stand til at måle med nedennævnte målenøjagtighed på rullende materiel, der passerer med hastigheder 15 km/h V 200 km/h: Statisk hjullast med en nøjagtighed bedre end ± 10 % Dynamisk hjullast med en nøjagtighed bedre end ± 15 kn for målinger 150 kn og ± 10 % for målinger > 150 kn Hjullast (statisk + dynamisk) med en nøjagtighed bedre end ± 15 kn for målinger 150 kn og ± 10 % for målinger > 150 kn Statisk aksellast med en nøjagtighed bedre end ± 7 % Hastighed af det rullende materiel med en nøjagtighed bedre end ± 5 km/h Akslernes indbyrdes afstand for hver del af det rullende materiel med en nøjagtighed bedre end ± 0,1 m Alle ovennævnte krav til målenøjagtigheder skal baseres på en 95 % fraktil. Ovennævnte krav til målenøjagtighed for dynamisk hjullast og hjullast skal endvidere baseres på følgende: Sporets kvalitet i form af standardafvigelsen i højderetningen ( H) er bedre end fejlklasse 3 jf. BN1-38 [3] i det sporafsnit, hvor måleområdet er placeret. Skinnernes kvalitet i form af rifler og korte bølger er i fejlklasse C1 eller C2 jf. BN2-47 [4] i det sporafsnit, hvor måleområdet er placeret.

8 Udgivet Side 8 af 14 Hastigheden af det rullende materiel er konstant eller baseret på en maksimal acceleration på ± 0,2 m/s 2 ved passage af måleområdet. Note Da kravene til målenøjagtighed er baseret på en 95 % fraktil, svarende til 2 gange spredningen på måleresultaterne, vil der i indtil 5 % af tilfældene accepteres en målenøjagtighed der alene er halvt så god som angivet ovenfor (unøjagtighed på målingerne er dobbelt så stor). ALC-anlæggene skal være selvkalibrerende og have en oppetid på mindst 96,5 % af tiden målt som gennemsnit over hvert kvartal.

9 Udgivet Side 9 af BN2, GRÆNSEVÆRDIER FOR MÅLT HJULLAST I dette afsnit er der fastsat regler for målt hjullast. Grænseværdien for målt hjullast er 400 kn. Note 11-1 Grænseværdien for målt hjullast er baseret på benchmarking med andre jernbaneforvaltningers/operatørers krav.

10 Udgivet Side 10 af BN2, GRÆNSEVÆRDIER FOR MÅLT STATISK AKSELLAST I dette afsnit er der fastsat regler for målt statisk aksellast. Grænseværdien er gældende for spor, hvor der i henhold til AML [2] tillades en statisk aksellast A = 22,5 ton. Grænseværdien for målt statisk aksellast er 26,0 ton. Note 12-1 Grænseværdien for målt statisk aksellast er baseret på benchmarking med andre jernbaneforvaltningers/operatørers krav. Grænseværdien er endvidere baseret på en tilladelig statisk aksellast på 22,5 ton samt hensyntagen til krav vedrørende målenøjagtighed for ALC-anlæg.

11 Udgivet Side 11 af BN2, KRAV TIL HÅNDTERING AF OVERSKRIDELSER AF GRÆNSEVÆRDIERNE I dette afsnit er der fastsat regler for overskridelser af grænseværdien for målt hjullast jf. afsnit 11 i denne banenorm og grænseværdien for målt statisk aksellast jf. afsnit 12 i denne banenorm. Ved overskridelse af grænseværdierne for målt hjullast eller målt statisk aksellast skal togets hastighed nedsættes til maksimalt 80 km/h. Toget må køre med maksimalt 80 km/h til sin slutstation. Hvis slutstationen er beliggende mere end 250 km fra ALC-anlægget, eller den er uegnet til hensætning af det fejlbehæftede rullende materiel, skal toget i stedet tages ud af drift på en anden station, der er beliggende således, at toget maksimalt tilbagelægger 250 km efter sin passage af ALC-anlægget. Hvis slutstationen er beliggende uden for Banedanmarks spornet, skal toget, når det kan lade sig gøre, tages ud af drift på en station før toget forlader Banedanmarks spornet. Undtaget herfra er privatbaners tog, hvor alarmoperatøren og pågældende privatbane kan aftale i situationen, at toget kan forlade Banedanmarks spornet og fortsætte sin kørsel på privatbanens spornet. Note 13-1 I trafikcirkulære Hjul- og aksellast detektorer. Håndtering af alarmer [5] er angivet nogle foruddefinerede stationer, hvor togene kan tages ud af drift. Efter stop af toget må rullende materiel, der overskrider én eller flere af grænseværdierne, ikke sættes i drift igen før forholdene er udbedret. Note 13-2 Håndtering af overskridelser af grænseværdierne er baseret på benchmarking med andre jernbaneforvaltningers/operatørers krav.

12 Udgivet Side 12 af BN2, KRAV TIL INSPEKTION AF SPOR VED OVERSKRIDELSE AF GRÆNSEVÆRDIERNE I dette afsnit er der fastsat regler for inspektion af spor ved overskridelse af grænseværdien for målt hjullast jf. afsnit 11 i denne banenorm. Hvis et eller flere hjul har givet anledning til en målt hjullast 700 kn, skal sporet inspiceres for eventuelle skader. I sådanne tilfælde skal inspektionen af sporet som minimum udføres tre steder ud fra nedennævnte krav: I ALC-måleområdet, og 100 m af sporet på hver side af ALC-måleområdet. I nærmeste sporskifte fra ALC-måleområdet modsat togets køreretning, og 100 m af sporet på hver side af dette sporskifte. I nærmeste sporskifte fra ALC-måleområdet i togets køreretning, og 100 m af sporet på hver side af dette sporskifte. Ved inspektionen skal der foretages en visuel besigtigelse af skinner og sveller for eventuelle skader forårsaget af overskridelse af grænseværdien for målt hjullast. Såfremt det i forbindelse med inspektionen vurderes, at toget har givet anledning til fejl på skinner, sveller eller andet, skal den stedansvarlige Geografiske Fagspecialist kontaktes. Note 14-1 For øvrige overskridelser af grænseværdierne vedrørende målt hjullast og målt statisk aksellast, end de i dette afsnit fastsatte krav, er der ikke opstillet særlige krav til inspektion af sporet. I disse tilfælde gælder de almindelige krav til inspektion af sporet, der er fastsat i øvrige banenormer m.v.

13 Udgivet Side 13 af BN2, KRAV TIL UDFØRELSE AF ARBEJDER I NÆRHEDEN AF ALC- ANLÆG I dette afsnit er der fastsat krav til udførelse af arbejder i nærheden af ALC-anlæg samt for af- og påmontering af ALC-anlæg. ALC-anlæggenes sensorer og kabler skal afmonteres i sporet før udførelse af følgende arbejder i ALC-måleområdet: Ballastrensning Ballastudskiftning Udskiftning af sporkomponenter (skinner, befæstelse, mellemlæg og sveller) I tilfælde hvor ALC-anlæggenes sensorer og kabler skal af- eller påmonteres i sporet, skal den driftsansvarlige for spor kontaktes. ALC-anlæggenes sensorer og kabler tillades at forblive monteret i sporet ved udførelse af følgende arbejder i ALC-måleområdet: Slibning, højhastighedsslibning, høvling og fræsning af skinner Sporjustering Manuel ballastsupplering og ballastprofilering Når der skal udføres arbejder i nærheden af ALC-anlæggenes sensorer og kabler monteret i sporet, skal arbejderne udføres med forsigtighed, således at sensorer og kabler ikke beskadiges under arbejderne. Der forefindes instruktionsskilte ved hvert ALC-anlæg, som nærmere instruerer i hvordan arbejderne skal udføres i ALC-måleområdet. Lokaliteterne, hvor der findes ALC-anlæg, fremgår af IRISsys af hensyn til planlægning af sporjustering, ballastsupplering og ballastregulering m.v. Ved udførelse af arbejder i eller ved ALC-måleområdet, hvor der er risiko for beskadigelse af sensorer eller kabler, og som ikke specifikt fremgår af dette afsnit i banenormen gælder endvidere, at den driftsansvarlige for spor skal kontaktes.

14 Udgivet Side 14 af BN3, RETNINGSLINJER FOR RFID-BRIKKER PÅ RULLENDE MATERIEL I dette afsnit er der angivet retningslinjer for RFID-brikker på det rullende materiel. Trækkraftenheder og togsæt der jævnligt passerer ALC-anlæg udstyres med RFID-brikker, der i udformning, indhold, antal og placering imødekommer kravene i dokumentet RFID in Rail [6]. RFID-brikkerne kodes efter GIAI-96 eller GIAI-202 formatet jf. retningslinjerne i dokumentet RFID in Rail [6].

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.07.2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Henrik Scheuer Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-3 Udgivet 01.07.2018

Læs mere

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13 Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1 BN1 Banenorm Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for fagligt indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata Overordnet ansvar: RSKG Ansvar for indhold: PWLA Ansvar for fremstilling: MECN Krav til tekniske stamdata Banenorm BN2-196-1 Side 2 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ECTS ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer:

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer: Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 2/Dato 19.10.2018 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke-etcs-ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 80 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ETCS ibrugtaget strækninger Fjernbane øst. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger Udgivet Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Godkendt Ansvar for indhold: Martin Hyldtoft-Sørensen Jnr.: 15-01847 Ansvar for fremstilling: Mantreh Nilufar Heydari Antal sider i alt: 15 Vejledning til

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau: Teknisk Meddelelse Nr. 84 udgave 1 /Dato 18.10.2018 Vandrette spærringer (tidligere benævnt skærmtage) Denne meddelelse indeholder generelle regler for opsætning af vandrette spærringer på nye og eksisterende

Læs mere

Banenorm BN Rifler og bølger samt skinneslibning

Banenorm BN Rifler og bølger samt skinneslibning Udgivet: 01.09.07 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Godkendt: 07.06.07 Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Antal sider i alt: 24 Rifler og bølger samt skinneslibning

Læs mere

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 2 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 21 24 25 31 32 33 34 35 36 41 42 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 29.05.2019 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad udgives

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Gyldig fra: Gyldig til:

Gyldig fra: Gyldig til: Teknisk meddelelse Nr. 04 / 23.05.2007 Tværprofiler for ballasteret spor, supplerende regler. I nærværende Teknisk meddelelse er opstillet supplerende regler for tværprofiler for ballasteret spor. Reglerne

Læs mere

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Udgivet 01.01.2012 Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN1-175-1 Udgivet

Læs mere

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3 Teknisk Meddelelse Nr. 90-1/Dato 14.08.2019 Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på n Denne meddelelse beskriver retningslinjerne for at lave ændringer på n samt vedligehold

Læs mere

Banenorm BN1-38-5a. Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer. (Udkast 11.07.2013)

Banenorm BN1-38-5a. Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer. (Udkast 11.07.2013) BN1-38-5a Godkendt til intern høring Udgivet: xx.xx.20xx Overordnet ansvar: f/spk jbnc Jacob Bech Nicolaisen 12.07.13 Godkendt: yy.yy.20yy Ansvar for indhold: bnie Bo Nielsen 12.07.13 13-00109 Ansvar for

Læs mere

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Udgivet 18.09.2009 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN1-173-1

Læs mere

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning. 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen

Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning. 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen Emner Introduktion Rifler og bølger i relation til støj Rifler og bølger

Læs mere

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker Udgivet 01.09.2008 Overordnet ansvar: lafo Ansvar for indhold: jha Ansvar for fremstilling: nfn Kilometrering og opsætning af kilometermærker Banenorm BN1-160-1 Udgivet 01.09.2008 Side 2 af 16 INDHOLD

Læs mere

Banenorm BN Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse

Banenorm BN Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse Banenorm BN2-4-2 Side 2 af 19 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer: Teknisk Meddelelse Teknik, Nr. 28 udgave 2 /Dato 1.7.2018 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Banenorm BN Ballast og underballast. Materialekrav.

Banenorm BN Ballast og underballast. Materialekrav. BN2-19-3 Udgivet: 01.04.2016 Overordnet ansvar: Pernille M Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T Scheuer Ballast og underballast. Materialekrav. Banenorm BN2-19-3 Udgivet:

Læs mere

Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger. 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen

Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger. 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen Emner Introduktion Hvorfor fokus på livscyklusomkostninger / LifeCycleCosts (LCC) Sporfornyelse,

Læs mere

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: BNIE Journal.nr.: 12-01754 Ansvar for fremstilling: NFN Ballast og underballast. Materialekrav Banenorm BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014

Læs mere

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Underbygning: Jordarter BN1-8-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 21.06.2005 Jesper Sejerø Hansen Indhold 16.06.2005 Berit Carlson Fremstilling 16.06.2005 Lene Tursø-Finnich BN1

Læs mere

Banenorm BN Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer

Banenorm BN Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer BN1-38-6 Udgivet: 01.01.2019 Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer Banenorm BN1-38-6

Læs mere

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03.

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03. Ballast- og jordprøvetagning i sporkassen BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN Dato Underskrift Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich Indhold 24.03.2003 Berit Carlson Samlet 24.03.2003 Johan

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 22 / 01.09.2010 SB Forenklet HKT (F-HKT) på strækningen Lyngby-Hillerød Denne tekniske meddelelse beskriver retningslinjerne for etablering samt funktionaliteten

Læs mere

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro og sporarbejder Dokumenter Beskrivelse Dato: Rev. Dato: Måleprogrammer Måleprogram Vejledning 13.04.2015 Måleprogram

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr: 62 / 01.03.2014 SB Geotekniske regler knyttet til tværprofiler for ballasteret spor Banenormen BN1-6-4 Tværprofiler for ballasteret spor og tidligere versioner

Læs mere

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Dorrit Nielsen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Banenorm BN1-172-1

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Banenorm BN Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer

Banenorm BN Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer Udgivet: 01.04.2016 Overordnet ansvar: Pernille M Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Sporbeliggenhedskontrol og sporkvalitetsnormer Banenorm BN1-38-5 Udgivet: 01.04.2016

Læs mere

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse BN1-177-2 Udgivet 01.01.2017 Overordnet ansvar: ksl, skak, gini, fsp, pjdr, igfh Ansvar for indhold: pwe, miw, bnie, mhsr, jha, hmoh, sbe, esk, jor, Antal sider i alt: 15 Ansvar for fremstilling: crpe,

Læs mere

Banenorm BN Generelle regler for svejsning, boring og skæring i spor

Banenorm BN Generelle regler for svejsning, boring og skæring i spor Udgivet 01/12/2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Henrik Thorkild Scheuer Generelle regler for svejsning, boring og skæring

Læs mere

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg Udgivet 01.11.2014 Overordnet ansvar: Søren Thrane, Vilhelm Mortensen Ansvar for indhold: Christian R Pedersen, Henrik M Hansen Ansvar for fremstilling: Mette W Johansson Banenorm BN1-99-1 Eftersyn og

Læs mere

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger rafikcirkulærer ORS CBTC strækninger 13.11.2017 Hi03 Ly01 Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger banedanmark Gyldige trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger Listen er opdateret pr. 13.11.2017 Gyldighedsområde

Læs mere

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse BN1-177-3 Udgivet 01.01.2019 Overordnet ansvar: cpsm, jesh, gini, fsp, pjdr, peve Ansvar for indhold: pwe, miw, bnie, mhsr, jha, hmoh, sbe, esk, jor, Ansvar for fremstilling: crpe, nnda, obu hts Banenorm

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Sektionschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Ringsted Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: xaha Mail: xaha@bane.dk

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DIREKTIV

BILAG. til KOMMISSIONENS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2014) XXX draft ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DIREKTIV om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2007/59/EF for så vidt angår generelle faglige

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 24/2018 27.09.2018 Gyldig fra: 06.10.2018 Gyldig til: 05.10.2019 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted SSB 20-2018 ophæves. TIB strækning 25. Stationer med transitionsområder. Bestemmelser for

Læs mere

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt TSI implementering og anvendelse Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Hvad er TSI er? Navnet: Tekniske Specifikationer for Interoperabilitet Formål: Redskaber til harmonisering af de europæiske

Læs mere

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Notat

Læs mere

Trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger

Trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger rafikcirkulærer ORF ETCS strækninger 27.05.2019 Vr 011 Su 017 r ORF ETCS-strækninger banedanmark Gyldige trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger Listen er opdateret pr. 27.05.2019 Gyldighedsområde TC-nummer

Læs mere

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08)

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08) BEK nr 639 af 24/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen for Jernbane og Færger, j.nr. T142-000025

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ) Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10.

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10. Katodisk beskyttelse af naturgasledninger af metal i nærheden af spor BN1-159-1 Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen

Læs mere

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Erfaringer med CSM Risikoledelse 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Sessionens indhold Forordningen Fælles sikkerhedsmetode for risikoevaluering og vurdering (CSM RA) trådte

Læs mere

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr.

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 2, september 2007 Arbejde mellem stations og rangergrænse I dag står der i SR 86 pkt. 1 blandt andet: Hvis sporet mellem stationsgrænsen og rangergrænsen på

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at spormodernisering mellem Ringsted og Korsør ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Sendt pr. mail til banedanmark@bane.dk og inda@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Dato 9.

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse

Læs mere

Strækningsoversigt CBTC

Strækningsoversigt CBTC Ly07 Strækningsoversigt CBTC banedanmark Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 5.05.07 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad - Udgivelse Strækningsoversigt CBTC

Læs mere

Instruktion. SEEDER+ unit. Revision (last update) Software Version 8:32. Indhold

Instruktion. SEEDER+ unit. Revision (last update) Software Version 8:32. Indhold Instruktion SEEDER+ unit Revision 1.82 20140825 (last update) Software Version 8:32 Indhold Beskrivelse... 1 Program version... 1 Skift af værdier... 2 Justering af parametre... 2 Kalibrering... 4 Kalibrering

Læs mere

Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING

Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING [Skriv tekst] [Skriv tekst] Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING Brugsanvisning Introduktion Styringen og overvågningen af processer med henblik på kvalitetssikring er

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger

Trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger rafikcirkulærer ORF ETCS strækninger 03.01.2019 Vr 011 Su 017 Trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger banedanmark Gyldige trafikcirkulærer ORF ETCS-strækninger Listen er opdateret pr. 03.01.2019 Gyldighedsområde

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler banedanmark Trafikale Regler 18.09.2017 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR og SIN pr. 01.10.2017 SR 64 Pr. 01.10.2017 tages et nyt system til håndtering af oplysninger om farligt gods (RID) i

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt - SKB - Hundige 1-1 Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s 1 Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt

Læs mere

Kontrolmanual for vandmålere i drift Marts 2010

Kontrolmanual for vandmålere i drift Marts 2010 Kontrolmanual for vandmålere i drift Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 1.1 Baggrund og formål...1 1.2 Turnusudskiftning og statistisk stikprøvekontrol...1 1.3 Referencer...1 1.4 Ansvar...1

Læs mere

Revision (sidste opdatering) Software Version 8:29

Revision (sidste opdatering) Software Version 8:29 Instruktion TWIN enhed (til brug ved 1 så-enhed) Revision 1.7 20130514 (sidste opdatering) Software Version 8:29 Index Program version... 1 Skift af værdier... 2 Tilpasning af parametre... 2 Kalibrering...

Læs mere

Bekendtgørelse om flasker som målebeholdere 1

Bekendtgørelse om flasker som målebeholdere 1 Bekendtgørelse om flasker som målebeholdere 1 I medfør af 15, stk. 1, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28. juni 2016, fastsættes efter bemyndigelse i henhold

Læs mere

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7)

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7) Bilag 8 - Signal Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: NIJA Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Afsnit

Læs mere

Arbejdet på kuglens massemidtpunkt, langs x-aksen, er lig med den resulterende kraft gange strækningen:

Arbejdet på kuglens massemidtpunkt, langs x-aksen, er lig med den resulterende kraft gange strækningen: Forsøgsopstilling: En kugle ligger mellem to skinner, og ruller ned af den. Vi måler ved hjælp af sensorer kuglens hastighed og tid ved forskellige afstand på rampen. Vi måler kuglens radius (R), radius

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Amerika Plads

Læs mere

Banenorm BN Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé

Banenorm BN Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé Udgivet: 01.03.2011 Overordnet ansvar: Bent Jacobsen Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé Banenorm BN2-93-1

Læs mere

Bekendtgørelse om flasker som målebeholdere 1)

Bekendtgørelse om flasker som målebeholdere 1) BEK nr 590 af 29/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. august 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 5151000014 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5)

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5) Bilag 6 Kørestrøm Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Maro Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(5) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Ingen særlige

Læs mere

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012 Teknisk Meddelelse Nr. 49 / 15.08.2012 De (nye servitutter) Servituter om rådighedsindskrænkning i forbindelse med indførelse af elektrisk. Denne tekniske meddelelse beskriver rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Kalibrer i tide! Farvemærkningssystem til mærkning af måleudstyr.

Kalibrer i tide! Farvemærkningssystem til mærkning af måleudstyr. Kalibrer i tide! Farvemærkningssystem til mærkning af måleudstyr. Hvordan vedligeholder du dit måleudstyr? Anvender du måleudstyr, der er kalibrerede, eller gætter du dig til måleresultaterne? Kan du,

Læs mere

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Tækkearbejde af bygninger D&J-TL/BK /SVC/2016 Rev 03 07.09. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Banenorm BN Skinner, eftersyn og tilstand

Banenorm BN Skinner, eftersyn og tilstand BN1-107-3 Udgivet 01.01.2019 Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten J. Rasmussen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Skinner, eftersyn og tilstand Banenorm BN1-107-3

Læs mere

Lav din egen TSI vurdering

Lav din egen TSI vurdering Lav din egen TSI vurdering Sikkerhedskonference 2016 Peter Gundelach, Stabschef, Anlæg, Sikkerhed, Tilsyn og Myndighed, Banedanmark og Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen Program 1.

Læs mere

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 31 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Betjeningsvejledning - græs- og

Læs mere

Helhedsorienteret planlægning af sporjustering gennem IRISsys

Helhedsorienteret planlægning af sporjustering gennem IRISsys Optimeret planlægning g af sporjustering Helhedsorienteret planlægning af sporjustering gennem IRISsys 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Peter Juel Jensen & René Fongemie Hvem

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 15/2016 Fordeling: Som SR 24.11.2016 Gyldig fra: 28.11.2016 Gyldig til: 31.03.2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gentofte - Lyngby. Teknisk og reglementarisk grænse mellem HKT og CBTC

Læs mere

Udgivet 01.10.2008 Overordnet ansvar: ac; jhho; melo; plf; hmbm; jnrt Ansvar for indhold: Godkendt: 30.06.2008 J.nr.: 79-0024

Udgivet 01.10.2008 Overordnet ansvar: ac; jhho; melo; plf; hmbm; jnrt Ansvar for indhold: Godkendt: 30.06.2008 J.nr.: 79-0024 Udgivet 01.10.2008 Overordnet ansvar: ac; jhho; melo; plf; hmbm; jnrt Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: mwj jbb; jha; jtb; ply; jbn; jpr; bnie; obu; miw;cask Udstedelse af overensstemmelseserklæring

Læs mere

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-184-1 Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 2 af 15 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser - Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato

Læs mere

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af SB ORS 03/2017 Hi01 SSB ORS 03/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 03/2017 19.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gyldig

Læs mere

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra:

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra: Teknisk meddelelse Nr. 65/01.12.2013 Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr Denne vejledning angiver retningslinier for installation af it relateret udstyr. Udarbejdet af:

Læs mere

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2 01-06-2018 Bilag 2 - Broer og Tunneler Bilag 2 - Broer og Tunneler Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Godkendt af Afløser - Adresse Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato og initialer Signatur - Konstrueret

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

TSI undtagelser. Sikkerhedskonference Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen

TSI undtagelser. Sikkerhedskonference Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen TSI undtagelser Sikkerhedskonference 2016 Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen TSI undtagelser Fokus på infrastruktur 0. Større arbejde 1. Midlertidige løsninger 2. Undtagelser i TSI

Læs mere

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Teknisk Meddelelse Nr. 64 / 17.01.2014 Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Forbedring af slukkefunktionen i relægruppeanlæg ved anvendelse af hjulsensor kombineret med enkel

Læs mere