Servicebeskrivelse. Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Side 1 af november 2018 Statens Lønløsning. 1. Indledning. 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Servicebeskrivelse. Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Side 1 af november 2018 Statens Lønløsning. 1. Indledning. 2."

Transkript

1 Side 1 af 12 Servicebeskrivelse 29. november 2018 Statens Lønløsning Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Servicebeskrivelsen giver statslige og selvejende virksomheder og brugere der anvender Statens Lønløsning indsigt i, hvilke services og forpligtigelser der er gældende. Endvidere beskrives ansvarsdelingen mellem virksomheder/brugere og Moderniseringsstyrelsen. 1. Indledning 2. Kort om løsningen 3. Ansvarsdeling mellem interessenter 4. Servicemål og ydelsesbeskrivelse 5. Overordnet Cirkulæreskrivelse (Databehandleraftale) 6. Nøglekontroller og tilhørende rapporter. 7. Bruger- /rettighedsstyring 8. Forretningsnødplaner 9. Snitfladebeskrivelse for SLS Webservice

2 Side 2 af Indledning Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende virksomheder. Undervejs er lønløsningen blevet udviklet og moderniseret, frem til i dag hvor systemet har en tidssvarende teknologisk platform, og en brugervenlig grænseflade til online indberetninger og forespørgsler. Statens Lønløsning håndterer lønudbetaling for en lang række forskellige overenskomster, til tjenestemænd, kontraktansatte, åremålsansatte, pension til pensionerede tjenestemandsansatte og meget mere. 2. Kort om løsningen/forretningsområdet Statens Lønløsning (SL) dækker over flere systemer og tilknyttede faciliteter: SLS, er en brugergrænseflade der er målrettet lønmedarbejdere, og som indeholder kernen til bl.a. ajourføring, beregning og udbetaling af løn. HR-Løn, er en brugergrænseflade der som udgangspunkt - er målrettet HR- og personalemedarbejdere. WEBservice, er målrettet indberetning af data fra lokalsystem, fx et personaleadministrativt og et komme-gå system. SP, er målrettet beregning og udbetaling af tjenestemandspension. BSL, er værktøjet til administration af brugerkoder/-rettigheder til SLS, HR-Løn og SLS Webservice samt til SP. Der er flere veje til at indberette til lønsystemet: Figuren illustrerer de 4 indberetningsflader til Statens Lønløsning, med Brugerstyring Løn (BSL) som værktøjet der anvendes til adgangsstyring til disse. Brugere skal oprettes i Brugerstyring Løn (BSL), hvorefter brugeren har adgang til SL i henhold til de tildelte rettigheder. Hvilken grænseflade (HR-Løn, SLS og/eller SLS WEBservice) man anvender, er op til hver enkelt virksomhed, og kan eksempelvis afhænge af, hvordan man har organiseret sig omkring lønopgaven. Statens Lønløsning ejes af Moderniseringsstyrelsen og driftsafvikles aktuelt hos DXC. Kontrakten med DXC udløber i januar 2021, hvorfor der gennemføres udbudsforretning i 2019 og transition i 2020.

3 Side 3 af Ansvarsdeling mellem interessenter Den generelle ansvarsdeling mellem Moderniseringsstyrelsen og statslige og selvejende virksomheder/brugere der anvender Statens Lønløsning er beskrevet i skemaet nedenfor. Der er i den generelle ansvarsdeling ikke indarbejdet evt. opgavesplit og aftaler mellem virksomheder og shared service centre. Element Moderniseringsstyrelsen Virksomheden Fastlægge strategi og arkitektur for systemet. Udvikle, vedligeholde og Indsende ændringsønsker til Moderniseringsstyrelsen. ændringsstyre. Produktstrategi Udvikling og vedligehold Dokumentation Sikkerhed Anvendelsessupport Uddannelse Drift- og applikationsforvaltning Administration af brugerkoder Udbud Lokale integrationer Fritekstfelter Udarbejde og vedligeholde system-dokumentation og dokumentation om funktionalitet, fx vejledningsmateriale. Sikre at systemet understøtter den nødvendige sikkerhed i anvendelsen samt gældende lovgivning. Der henvises til generel beskrivelse for support Sikre at den virksomheds-specifikke dokumentation om virksomhedens anvendelse af systemet foreligger og er ajourført, herunder dokumentation er indarbejdet i regnskabsinstruks. Sikre at opsætning og anvendelse af systemet overholder relevant lovgivning, vejledninger og revisionskrav. Der henvises til generel beskrivelse for kurser og uddannelse Varetager driften, herunder indlæsning af nye versioner og overvågning af driften. Levere værktøjer og vejledninger Oprette, ændre og slette brugerkoder i BSL, herunder til administration af brugerkoder udføre behørig kontrol i overensstemmelse med og understøtte løbende og fx relevant lovgivning, vejledninger mv. kvartalsvise kontroller af disse. Bestille Brugeradministrator hos Oprette, ændre og slette Moderniseringsstyrelsen. virksomhedernes Brugeradministratorer. Gennemfører udbud i henhold til gældende regler, og informere herom via hjemmeside. Virksomheden oppebærer det samlede system og dataansvar for de systemer, der integrerer via SLS Webservice til Statens Lønløsning. Virksomheden har særlig opmærksomhed på ansvar for håndteringen af personfølsomme oplysninger ved brug af fritekstfelter. 4. Servicemål og ydelsesbeskrivelse Servicemål og ydelser knyttet til Statens Lønløsning dækker lønudbetaling for en lang række forskellige overenskomster til bl.a. tjenestemænd, overenskomstansatte, kontraktansatte og åremålsansatte og meget mere. Lønsystemet har lønudbetaling 2 gange om måneden:

4 Side 4 af 12 Første lønkørsel Anden lønkørsel Kørsel igangsættes primo måneden. Kørsel igangsættes omkring d. 20. i måneden. Udbetaling ca. midt måneden. Udbetaling sidste bankdag i måneden. Primært foretages reguleringer af Primært løn til forud- og bagudlønnet forskellig karakter og anvises timer til personale, men også reguleringer og timelønnede. timer til timelønnede. Note: Statens Pensionssystem har én lønudbetaling pr. måned med udbetaling sidste bankdag i måneden. Pensionssedler kan hentes i eboks, dog for pensionister med dispensation fra kommunen, vil pensionssedlen blive sendt med brevpost. Med Statens Lønløsning kan der foretage reguleringer op til 5 år tilbage i tiden, og der kan foretages et løntjek inden selve udbetalingen. Løn og tjenestemandspension udbetales til beløbsmodtagerens NemKonto 1, og modtageren kan hente sin lønseddel i eboks. Regnskabsdata overføres i tilknytning til hver lønkørsel til de lokale økonomisystemer, fx Navision Stat. Som en integreret del af Statens Lønløsning foretages der afregning til diverse kreditorer, som pensionskasser, Skat og ATP - og der indberettes til fx eindkomst og til Danmarks Statistik. Statens Lønsystem (SLS) Statens Lønsystem indeholder kernen til lønbehandling, herunder lønudbetaling. SLS har også en brugergrænseflade med fx test, automatik og online-ajourføring. HR-Løn HR-Løn er en brugergrænseflade til indberetning til Statens Lønsystem (SLS) der er målrettet HR- og personalemedarbejdere. Det er derfor ikke nødvendigt med indgående kendskab til koderne i systemet for at kunne indberette ansættelser, ændringer mv. i systemet. Systemet er online, hvilket gælder ved indberetninger og ved forespørgsler. SLS Webservice I tilknytning til SLS, er der etableret en webservice-facilitet, således at det er muligt at overføre data fra lokale systemer til SLS, eksempelvis fra HR-, tidsregistrerings- og personalesystemer. SLS webservices er tilgængelige døgnet rundt, dog på dage hvor der er lønkørsler, er der lukket, jf. skemaet nedenfor. Herudover kan der være servicevinduer eksempelvis i forbindelse med indkøring af nye versioner. Tjenestemandspension (SP) Statens pensionssystem håndterer beregning og udbetaling af tjenestemandspension. Tjenestemandspension udbetales månedligt til pensionisternes NemKonto. Der leveres pensionssedler, når der er ændringer i pensionsudbetalingen dog altid mindst én gang årligt i december måned. Brugerstyring Løn (BSL) 1 Systemejer for NemKonto er Digitaliseringsstyrelsen.

5 Side 5 af 12 Al styring af brugerkoder til Statens Lønløsning, foretages i værktøjet Brugerstyring Løn. BSL er tilgængelig hele døgnet. Der kan forekomme udetid i tilknytning til servicevinduer. Tilgængelighed Statens Lønløsning, har garanteret åbningstid 2 på hverdage i tidsrummet Herudover kan systemerne anvendes, hvis ikke der er kørsler eller systemleverandøren har indlagt et servicevindue grundet opdateringer mv. På dage hvor der er lønkørsler lukkes systemerne kl åbnes efterfølgende hverdag kl Lørdage og søndage kan systemerne være tilgængelige dog som hovedregel, har systemleverandøren indlagt servicevinduer i tidsrummet I tilfælde af lukning/utilgængelighed ud over de nævnte tidspunkter, eksempelvis ved indkøring af nye versioner af systemerne vil der blive givet særskilt besked herom på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. Kørselskalender Kørselskalender for Statens Lønløsning findes på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside Driftsstatus I tilfælde af lukning/utilgængelighed ud over de nævnte tidspunkter, eksempelvis ved indkøring af nye versioner af systemerne, vil der blive givet særskilt besked herom på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. 5. Overordnet Cirkulæreskrivelse (Databehandleraftale) Moderniseringsstyrelsen har udarbejdet en cirkulærebeskrivelse der gælder generelt for de statslige og selvejende virksomheder og brugere der anvender Statens Lønløsning jf. Regnskabsbekendtgørelsen. Cirkulærebeskrivelsen er udarbejdet på baggrund af en aftale mellem Datatilsynet og Moderniseringsstyrelsen. Datatilsynet har på vegne af institutionerne godkendt indholdet af cirkulæreskrivelsen. Cirkulæreskrivelsen sikrer en dokumenteret og klar ansvarsdeling mellem Moderniseringsstyrelsen og institutionerne efter databeskyttelsesforordningens artikel 26, om fælles dataansvar. Institutionerne er helt overordnet fortsat ansvarlig for de data, som de selv placerer i systemerne, og for de processer, der ligger lokalt i institutionen. Cirkulæreskrivelsen betyder, at der ikke skal udarbejdes databehandleraftale for Statens Lønløsning mellem den enkelte kunde/institution og Moderniseringsstyrelse. Læs mere om fælles dataansvar og hent cirkulæreskrivelsen på modst.dk. 2 Betegnelsen oppetid anvendes i Moderniseringsstyrelsens kontrakt med leverandøren, mens åbningstid er den kunderettede del af tilgængelighed i Statens Lønløsning.

6 Side 6 af Nøglekontroller og tilhørende rapporter Nøglekontroller i forhold til Statens Lønløsning skal forstås som de vigtigste kontroller der knytter sig til løn og lønudbetaling: Nøglekontrol Kontrol 1 Beskrivelse Lønkontrol, hvor den overordnede end-to-end-proces kan skitseres således: Tilrettelæggelsen skal ske ud fra en vurdering af væsentlighed og risiko. Her er anført de væsentligste uddata/rapporter i tilknytning til lønkontrollen: Løn og lønudbetaling: U720, U721 og U722 (evt. U198) Tilstedeværelsesrapport (LDV-standardrapport) Kontrol 2 Læs mere her. Afstemning af løn, der dækker over disse typer - eindkomst. Læs mere her. - Betalings- og Regnskabsposter. Læs mere her. Disse afstemninger udføres som led i at sikre, at poster - der er dannet i tilknytning til lønudbetalingen registreres korrekt både i eindkomst og i regnskabet, herunder at der afregnes til de korrekte kreditorer på rette tidspunkt, fx Skat, ATP og pensionskasser. Her er anført de væsentligste uddata/rapporter i tilknytning til afstemninger: eindkomst: U813, U902, U905 og U980 Betalings- og regnskabsposter: U923 og U981. Konteringsrapport (bilag til internt regnskab) (LDV-standardrapport) De enkelte virksomheder kan ud fra denne ramme tilrettelægge og ansvarsplacere kontrollerne ud fra forretningsmæssige forhold, så som eksempelvis organisering, personalesammensætning og omsætningshastighed. For Statens Pensionssystem - er det afstemt med systemets eneste bruger Udbetaling Danmark ved ATP hvilket materiale der leveres til brug for kontrol og afstemninger. Læs mere i brugervejledninger for Statens Lønløsning på modst.dk.

7 Side 7 af Bruger- /rettighedsstyring Bruger- og rettighedsstyring for Statens Lønløsning, foretages i værktøjet Brugerstyring Løn (BSL). På bestilling fra en chef i den enkelte virksomhed/shared service center, opretter, ændrer og sletter Moderniseringsstyrelsen lokale brugeradministratorer. Al bruger-/rettighedsstyring varetages af virksomhed/shared service center i BSL. Afhængig af organisering omkring lønopgaven, vil Brugeradministrator have adgang til et eller flere dataområder (forstås her som løngrupper og delregnskaber). Som udgangspunkt er det Brugeradministrator der står for kontakt til Statens Administration. Undtagelsen er jf. ovenfor, når en bestilling vedrører oprettelse, ændring og sletning af en given brugeradministrator. Statens Administration tager kontakt til Moderniseringsstyrelsen, hvis der ifm. opgaveløsningen er behov for det. Til at understøtte den løbende kontrol med oprettelse, ændring og sletning af brugerkoder/-rettigheder, dannes der en Kontrolliste hver nat når der er foretaget en oprettelse, ændring eller sletning af en brugerkode. Denne kontrolliste sendes til den person (mailadresse) der varetager opgaven som kontrollant. Der kan til enhver tid trækkes en Revisionsrapport i BSL. Denne rapport kan bl.a. anvendes til stikprøvevis kontrol og til kvartalsvise kontroller. Kontrollernes formål er, at sikre At der kun foretages oprettelse, ændring eller sletning af brugerkoder og -rettigheder, hvortil der forefindes en bestilling At en medarbejder kun har de adgange til systemet som der er behov for, i en arbejdsrelateret kontekst At brugerkoder lukkes i takt med fratræden, rokering til anden jobfunktion mv. At der løbende, stikprøvevis og fx kvartalsvis følges op på brugerkoder og disses rettigheder, og i tilknytning hertil foretages relevante ændringer Vejledninger, rollebeskrivelser og blanketter findes på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. Find dem her. Særlige adgange Brugeradministration der knytter sig til revision, systemejer, systemmedarbejdere i

8 Side 8 af 12 Moderniseringsstyrelsen, supportmedarbejdere, leverandører og eksterne konsulenter, administreres hos Moderniseringsstyrelsen i regi af systemejer. Der er tilrettelagt en arbejdsgang mellem interessenter og systemejer for oprettelse, ændring og sletning af denne type af brugerkoder Læs mere om brugeradministration for Statens Lønløsning på modst.dk. 8. Forretningsnødplaner Der er etableret nødplaner for lønudbetaling i fald Statens Lønløsning ikke er tilgængelig i en længere periode, og hvor det ikke vil være muligt at beregne og udbetale løn eller pension via den ordinære proces i systemerne, eller at indtaste ændringer i systemerne. Forretningsnødplanen for løn (SLS) og pension (SP) gør det muligt, at udbetale aconto løn og aconto pension. Herom vil der i givet fald blive informeret om procedurer og foranstaltninger via Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. Moderniseringsstyrelsens fokus vil parallelt med dette være på genetablering af systemerne hurtigst muligt. Det anbefales, at man holder sig orienteret via Moderniseringsstyrelsens hjemmeside i forbindelse med nedbrud. Her opdateres seneste driftsstatus for systemet løbende i forbindelse med længerevarende utilgængelighed. HR-Løn (brugergrænseflade til SLS) Hvis HR-Løn er utilgængelig i længere tid - og hvis SLS fortsat er tilgængeligt - og virksomheden har adgang til dette - kan virksomhederne foretage deres lønindberetninger mv. i SLS. Skulle der i en nødsituation blive brug for at etablere adgange til SLS, kan der rettes henvendelser herom til Moderniseringsstyrelsen. SLS webservice Hvis SLS webservice er utilgængelig i kortere eller længere tid vil det i sådanne perioder ikke være muligt at foretage opdateringer til SLS fra lokalsystemer. Det er således op til virksomheden at fastlægge retningslinjer for nødvendige foranstaltninger. Det kunne være at foretage indberetningerne manuelt i SLS eller HR-Løn, evt. at indlæse data via regneark i HR-Løn, i det omfang det er muligt. Med værktøjet Brugerstyring Løn (BSL), kan virksomheden selv oprette, ændre og slette brugerkoder til SLS og/eller HR-Løn. Hvis der i den sammenhæng er spørgsmål eller brug for bistand, kontakt Moderniseringsstyrelsen. Brugerstyring Løn (bruger-/rettighedsstyring) Hvis Brugerstyring Løn (BSL) er utilgængelig i kortere eller længere tid vil det i sådanne perioder ikke være muligt at foretage oprettelse, ændring eller sletning af brugerrettigheder. Det er således op til virksomheden at fastlægge kontrolforanstaltninger der sikrer, at der ikke foretages ændringer og udbetalinger i Lønsystemet, som der ikke foreligger grundbilag/bestillinger til.

9 Side 9 af 12 Lokale nødplaner Det er op til virksomheden at afgøre, hvor længe man kan vente med at iværksætte egne nødplaner. Virksomheden skal afveje, om omkostningen ved at iværksætte nødplanen - som vil kræve manuel håndtering - mod generne ved at afvente, at systemet igen er i normal drift. Det er op til virksomheden at fastlægge de konkrete arbejdsgange og ansvarsfordelingen internt i virksomheden, i det omfang, hvor institutionerne kan gennemføre manuelle arbejdsgange. Driftsstatus Driftsstatus for de installationer, hvor Moderniseringsstyrelsen oppebærer driftsansvaret opdateres løbende på modst.dk. 9. Snitfladebeskrivelse for SLS Webservice Moderniseringsstyrelsen ejer og udstiller en række webservices til kunder af Statens Lønløsning, også kaldet SLS Webservice. I dette afsnit er en snitfladebeskrivelse, der udgør grundlaget for adgang til og anvendelse af SLS Webservice. Snitfladebeskrivelsen dækker betingelser for brug af webservicen, ansvarsfordelingen mellem kunden og Moderniseringsstyrelsen samt sikkerhed. For information om webservicens arkitektur, tekniske implementering og dataprotokoller henvises til Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. Foruden detaljerede vejledninger til og beskrivelser af SLS webservice findes der også på hjemmesiden Moderniseringsstyrelsens krav for dataudveksling igennem SLS Webservice. Læs mere om SLS Webservice på modst.dk. Henvendelser Der kan rettes henvendelse vedrørende SLS Webservice til: Moderniseringsstyrelsen Statens Lønløsning Landgreven 4, 1017 København K T: modstlon@modst.dk Formål og målgruppe Formålet med SLS Webservice er, at kunden selv eller igennem en tredjeparts-leverandør ved en klientapplikation kan overføre data fra lokale systemer til SLS, hvorigennem kunden kan effektivisere sine egne sagsgange. SLS Webservice står til rådighed for alle kunder af Statens Lønløsning, der måtte ønske at benytte sig af snitfladen. Enkelte kunder kan have særlige forhold, som i givet fald skal drøftes og godkendes af

10 Side 10 af 12 Moderniseringsstyrelsen. Særlige forhold kan for eksempel være specielle testperioder, høj belastning og specielle opsætning af regler. Betingelser for anvendelse af SLS Webservice I dette afsnit gennemgås de betingelser og forbehold Moderniseringsstyrelsen stiller og har som en forudsætning for kundens adgang til og anvendelse af SLS Webservice. Kundens dataansvar Det er kundens ansvar som dataleverandøren/snitfladeabonnenten, at transaktionerne er afsendt til Statens Lønløsning i overensstemmelse med denne snitfladebeskrivelse og Moderniseringsstyrelsens øvrige vejledningsmateriale, samt rettidigt i forhold til systemets lønkørsler. Generelt henviser Moderniseringsstyrelsen og Datatilsynet til cirkulæreskrivelse om myndigheders fælles dataansvar (se afsnit 3). Kunden har ansvar for det data kunden selv eller ved en tredjepartsleverandør indrapporterer til SLS igennem SLS Webservice. Kunden vil derfor kunne holdes ansvarlig, herunder økonomisk ansvarlig, for udgifter som måtte påføres Moderniseringsstyrelsen, som følge af grov uagtsom brug af løsningen. Endvidere påhviler det kunden at sikre og revidere korrektheden i de indrapporterede data, idet SLS Webservice ikke foranstalter et egentligt revisionsspor (se afsnit om datavalidering). Sikring af datatilførsel Det påhviler kunden at sikre dataoverførsel til SLS Webservice, hvorfor eventuel udvikling af klientapplikation ligeledes er kundens ansvar. Udgifter til udvikling af klient-applikationer er derfor Moderniseringsstyrelsen uvedkommende. Afbrydelse af kundens forbindelse Moderniseringsstyrelsen forbeholder sig ret til at afbryde kundens forbindelse til SLS Webservice, såfremt kundens klient-applikation fører til væsentlige driftsforstyrrelser af systemet. Moderniseringsstyrelsen bestræber sig på at informere kunden forud for lukning af kundens forbindelse til SLS med henblik på at løse problemet. Ejerskab og forvaltningsret af nye webservices Kunder er i udgangspunktet velkomne til at efterspørge andre webservices til Statens Lønløsning end dem Moderniseringsstyrelsens pt. udstiller. Såfremt Moderniseringsstyrelsen på kundens anledning udstiller en ny webservice, bibeholder Moderniseringsstyrelsen ejerskab og forvaltningsret over webservicen. En komplet liste over de nuværende webservices til Statens Lønløsning findes på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside. Garantier Moderniseringsstyrelsens ændringsvarsel for SLS Webservice er 3 måneder. Ændringer vil blive varslet på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside og via mailinglisten for SLS webservice. Samarbejdskonstellation og overordnet ansvarsfordeling Ved tilslutning til SLS webservice vil der skulle dannes en samarbejdskonstellation mellem Moderniseringsstyrelsen, kunden og Moderniseringsstyrelsens driftsleverandør, samt ofte også kundens tredjepartsleverandør. Som nævnt under betingelser for anvendelse SLS Webservice ovenfor, er kunden ansvarlig for sikring af dataoverførsel, hvorfor tilslutning til SLS Webservice sker på kundens initiativ.

11 Side 11 af 12 Moderniseringsstyrelsen er kontaktpunkt ift. at opnå adgang til SLS Webservice, men ellers bistår Moderniseringsstyrelsen kun med generel vejledning. Den egentlige tilslutningsbehandling fortages af Moderniseringsstyrelsens driftsleverandør. Ansvarsfordeling mellem parterne ift. udvikling, tilslutning og nedlæggelse. Parter/Aktivitet Udvikling af klientapplikation Tilslutning Nedlæggelse Moderniseringsstyrelsen Generel vejledning Generel vejledning Generel vejledning Moderniseringsstyrelsens driftsleverandør Individuel rådgivning kan købes Behandler ansøgning og kontrollerer adgang ift. sikkerhedsniveauer Behandler anmodning og nedlægger adgang Kunden Ansvarlig/udførende Ansvarlig/udførende Ansvarlig Kundens tredjepartsleverandør Udførende Udførende - Moderniseringsstyrelsens driftsleverandør er it-firmaet DXC. Validering af data SLS Webservice validerer kun i begrænset omfang kundens indrapporterede data, idet den eneste kontrol af data ligger i systemets retursvar. Hver overførsel fra det lokale system til SLS giver umiddelbart et tidstro retursvar tilbage, indeholdende resultatet af SLS-behandlingen. Hvis transaktionen ikke kan gennemføres i SLS returneres en kode for at behandlingen er fejlet. En transaktion i SLS kan udløse en eller flere følgetransaktioner. Hvis den oprindelige transaktion gennemføres korrekt, men danner en advarsel, returneres en kode med betydningen Gennemført, men advarsel dannet. Denne kode returneres ligeledes hvis en evt. følgetransaktion fejler eller danner en advarsel. Kunden opfordres derfor til at validere data på anden vis, fx igennem et revisionsspor i klient-applikationen. Sikkerhed Når kunden eller en tredjepartsleverandør anvender SLS Webservice, er der krav til autentifikation og autorisation til snitfladen. Autentifikation Moderniseringsstyrelsens driftsleverandør fortager en validering af kunden på baggrund af kundens ansøgning med henblik på at sikre ansøgerens autentifikation. Mistænkelige ansøgninger rapporteres til Moderniseringsstyrelsen og kunden.

12 Side 12 af 12 Autorisation Forud for tilslutning til SLS Webservice skal kunden og dennes tredjepartsleverandør autoriseres på tre forskellige sikkerhedsniveauer til henholdsvis testmiljøet og produktionsmiljøet, herunder: Brugerkode i Brugerstyring Løn (BSL) - der giver adgang til SLS Webservices Firewall - åbning mellem institutionens applikationsserver og SLS Webservices. Certifikater - klient-certifikat, som skal identificere applikationen overfor SLS Webservices. Systembrugeren repræsenterer kundens fagsystem, og Moderniseringsstyrelsen sikrer ved brugerstyringen i BSL, at den relevante bruger er oprettet og givet de nødvendige rettigheder til at kunne benytte snitfladen. Moderniseringsstyrelsen fjerner IP-adresser og webservice-brugerkoder, hvis de ikke har været i brug i 400 dage.

Endvidere beskrives ansvarsdelingen mellem virksomheder/brugere og Moderniseringsstyrelsen. 1. Indledning kort beskrivelse af Statens Lønløsning...

Endvidere beskrives ansvarsdelingen mellem virksomheder/brugere og Moderniseringsstyrelsen. 1. Indledning kort beskrivelse af Statens Lønløsning... Servicebeskrivelse 29. maj 2018 Statens Lønløsning Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Servicebeskrivelsen giver statslige og selvejende virksomheder og brugere, der anvender Statens Lønløsning indsigt

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Marts 2019

Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning. Marts 2019 Servicebeskrivelse for Statens Lønløsning Marts 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 2. Ansvarsdeling mellem interessenter 5 3. Fælles dataansvar Overordnet cirkulæreskrivelse (Databehandleraftale)

Læs mere

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019

Pjece om Statens Lønløsning. Februar 2019 Pjece om Statens Lønløsning Februar 2019 1. Statens Lønløsning Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsningen blevet

Læs mere

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende:

Forord. Pjecen er målrettet institutioner der ikke anvender Statens lønløsning. Pjecen indeholder information om følgende: Forord Statens Lønløsning har eksisteret siden 1969, og anvendes af både statslige og selvejende institutioner. Undervejs er lønløsninget blevet udviklet og moderniseret, frem til i dag hvor systemet har

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens BI LDV. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens BI LDV Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens HR. September 2019

Servicebeskrivelse for Statens HR. September 2019 Servicebeskrivelse for Statens HR September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens erekruttering. September 2019

Servicebeskrivelse for Statens erekruttering. September 2019 Servicebeskrivelse for Statens erekruttering September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem

Læs mere

Guide til Brugerstyring - Løn

Guide til Brugerstyring - Løn Guide til Brugerstyring - Løn Guide til brugeradministrator i institutioner/fællesskaber Forord Denne guide er målrettet de medarbejdere, der er udpeget som brugeradministrator for brugerstyring Løn. Der

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt. Betalingssystem. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt. Betalingssystem. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens Koncernbetalinger/Offentligt Betalingssystem Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 4 1.3 Funktionalitet

Læs mere

Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Statens Koncernsystem Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem

Læs mere

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019

Servicebeskrivelse for IndFak. Juli 2019 Servicebeskrivelse for IndFak Juli 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Lønkontrol Cases til inspiration

Lønkontrol Cases til inspiration Lønkontrol Cases til inspiration Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Institution løser alle opgaver i eget hus 3 3. Institution får løst opgaver i et løncenter 4 4. Institution får løst nogle opgaver i et

Læs mere

Servicebeskrivelse for kreditkort. September 2019

Servicebeskrivelse for kreditkort. September 2019 Servicebeskrivelse for kreditkort September 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 4 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Lønkontrol Implementeringsguide

Lønkontrol Implementeringsguide Lønkontrol Implementeringsguide Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund 3 3. Forandringsområder 4 4. Faser i processen 5 5. Forankring og videnressourcer 5 6. Hvordan kan det gribes an? 6 7. Hvor skal

Læs mere

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019

Servicebeskrivelse for RejsUd. Juni 2019 Servicebeskrivelse for RejsUd Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af systemet 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne 4 3. Fælles

Læs mere

Bilag 7 Forretningsnødplaner

Bilag 7 Forretningsnødplaner Bilag 7 Forretningsnødplaner 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Dette bilag beskriver forretningsnødplaner for de mest kritiske opgaver i følgende systemer: Statens Lønsystem/Statens Pensionssystem/HR-Løn

Læs mere

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019

Generel Servicebeskrivelse. Juni 2019 Generel Servicebeskrivelse Juni 2019 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Moderniseringsstyrelsens rolle 3 2. Ledelseserklæring 4 3. Oversigt over opgave- og ansvarsfordeling 5 3.1 Generel fordeling af opgaver

Læs mere

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold

Uddata. Side 1 af 20. I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold Uddata Side 1 af 20 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke uddata du får, eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 2 2. Uddata fra SLS... 2 - U 198, Kontroluddata... 2 - U 700,

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 21. september 2017 (LG 10/17, 2.)

Løninformation nr. 18 af 21. september 2017 (LG 10/17, 2.) Løninformation nr. 18 af 21. sept. 2017 (LG 10/17, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 10/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. september 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.)

Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Løninformation nr. 13 af 7. juli 2017 (LG 08/17, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. juli 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Servicebeskrivelse Version 1.0

Servicebeskrivelse Version 1.0 Notat 5. maj 2014 ØSY/KLA/JRN Servicebeskrivelse Version 1.0 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Institutionernes systemanvendelse... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.)

Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.) Løninformation nr. 20 af 24. oktober 2018 (LG 11/18, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 11/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 7 af 6. april 2017 (LG 05/17, 1.)

Løninformation nr. 7 af 6. april 2017 (LG 05/17, 1.) Løninformation nr. 7 af 5. april 2017 (LG 05/17, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 05/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 11. april 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Bilag 1 Statens Løn System Checklister Server til server adgang til SLS webservice

Bilag 1 Statens Løn System Checklister Server til server adgang til SLS webservice Dokumentet indeholder 8 checklister, som i punktform beskriver alle de aktiviteter, der skal gennemføres i forbindelse med server til server tilslutning både i forhold til test og til produktion. Derudover

Læs mere

Lønkontrol Kontrolplan

Lønkontrol Kontrolplan Lønkontrol Kontrolplan Marts 2015 Indhold 1. Forord 2 2. Eksempel på kontrolplan 4 1. Forord Nødvendige forudsætninger for effektiv lønkontrol er, at alle led i kontrolkæden fungerer effektivt, og at de

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3 Ydelsesbeskrivelse for drift af lønadministration i Sverige Kunden Den 30. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3 2.1. Beskrivelse af de overordnede driftsprocesser...

Læs mere

Servicebeskrivelse for Navision Stat. Juni 2019

Servicebeskrivelse for Navision Stat. Juni 2019 Servicebeskrivelse for Navision Stat Juni 2019 Indhold 1. Indledning og beskrivelse af løsningen 3 1.1 Forretningsområdet 3 1.2 Kunder og brugere 3 1.3 Funktionalitet 3 2. Ansvarsdeling mellem parterne

Læs mere

Bilag 3 Administration af brugeradgang

Bilag 3 Administration af brugeradgang Bilag 3 Administration af brugeradgang Dette bilag indeholder dels en oversigt over, hvordan institutionerne har adgang til brugeradministration for de forskellige systemer og dels informationer, som kan

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Indhold 1. DEFINITIONER... 2 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 3. MODERNISERINGSSTYRELSENS YDELSER... 3 4. INSTITUTIONENS

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.0 Side 1 af 15 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. december 2017 (LG 01/18, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. december 2017 (LG 01/18, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. dec. 2017 (LG 01/18, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 01/18, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 11. december 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2 WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal Version 2.2 Forord Dette er en Web Service Level Agreement (WSLA) for de fælles offentlige webservices, der er tilknyttet databaser under Danmarks Miljøportal.

Læs mere

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3

Servicebeskrivelse. 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR. Version 1.3 Servicebeskrivelse 6. juli 2015 ØSY/LHR/SAR Version 1.3 Indhold Indhold... 2 Servicebeskrivelser... 3 Systemer og ydelser... 3 Overordnet ansvarsdeling vedrørende systemer og ydelser... 4 Levering og implementering

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 24. maj 2018 (LG 06/18, 2.)

Løninformation nr. 10 af 24. maj 2018 (LG 06/18, 2.) Løninformation nr. 10 af 24. maj 2018 (LG 06/18, 2.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 06/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. maj 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Lønkontrol Koncept og rammer

Lønkontrol Koncept og rammer Lønkontrol Koncept og rammer Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Formål med lønkontrol 4 3. Lønkontrol - end-to-end 4 4. Forandringsproces 5 5. Ansvar og organisering 6 5.1 Roller i kontrolkæden 7 5.2 Organisering

Læs mere

Lønydelser. Bilag 1.1 Ydelsesbeskrivelse

Lønydelser. Bilag 1.1 Ydelsesbeskrivelse Lønydelser Bilag 1.1 Ydelsesbeskrivelse September 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Visma Løn... 3 2.1. Sikkerhed og teknik... 3 2.1.1. Login... 3 2.2. Service og Support... 3 2.3. Konvertering af data

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 24.10.18 CSY/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 10.03.17 ØS/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2017 (LG 11/17, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 11/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse

Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Version 1.1 Side 1 af 16 Bilag 2 Servicemål og ydelsesbeskrivelse Bilag 2 indeholder servicemål og ydelsesbeskrivelser for Moderniseringsstyrelsens systemer. Servicemål vedrørende generel support af systemer

Læs mere

Lønkontrol - Værktøjer

Lønkontrol - Værktøjer Indhold 1. Forord 3 2. Overblik 4 3. Værktøjer fra lønsystemet 4 3.1 Hidtil eksisterende kontrolmateriale 5 4. Værktøjer i LDV 6 5. Samlet oversigt 7 6. Kort beskrivelse nye uddata 7 1. Forord Værktøjsunderstøttelse

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 LØNADMINISTRATION Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad er LønAdministration?... 3 2.1. Vi gør 95 procent af arbejdet for dig... 3 3. Tidsfrister for indberetning...

Læs mere

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA:

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA: Indhold 1 Forord... 3 2 Definitioner... 4 3 Produktionsmiljø... 4 3.1 Oppetid på drift af webservices... 4 3.2 Overvågning... 4 4 Ændringer... 5 4.1 Styring af ændringer... 5 4.2 Varsling af ændringer

Læs mere

Tilslutningsaftale Til Webservice

Tilslutningsaftale Til Webservice Tilslutningsaftale Til Webservice Mellem De offentlige institutioner der er tilsluttet Campus CVR Og Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193, 1017 København K CVR: 10 21

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 27.05.15 ØS/ØSY/SKH/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.)

Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.) Løninformation nr. 15 af 9. august 2017 (LG 09/17, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 09/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. august 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.)

Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.) Løninformation nr. 19 af 7. oktober 2016 (LG 11/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 11/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. oktober 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.)

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Side 1 af 12 Løninformation om lønkørsel for LG 08/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. juli 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Økonomistyrelsen Landgreven 4, postboks 2193 DK-1017 København K (i det følgende benævnt Økonomistyrelsen) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kontrolplan for SAM kunder

Kontrolplan for SAM kunder Kontrolplan for SAM kunder Moderniseringsstyrelsen har i april 2015, lanceret et nyt koncept for lønkontrol i Staten. Som et væsentligt element i Moderniseringsstyrelsens koncept, indgår en kontrolplan

Læs mere

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel...

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel... Fejl og advis i SLS Side 1 af 13 I denne brugervejledning får du en beskrivelse af Fejl og advis. Du kan skelne mellem fejl og advis, der dannes i forbindelse med online indrapportering i SLS - og de,

Læs mere

LØNADMINISTRATION ansatte

LØNADMINISTRATION ansatte 20 100 ansatte e Outsourcing af lønadministration Outsourcing af lønadministration til Amesto sikrer en effektiv og korrekt lønbehandling, samt en kompetent sparring omkring virksomhedens lønfunktion.

Læs mere

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.)

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Løninformation nr. 3 af 8. februar 2019 (LG 03/19, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 03/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. februar 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.)

Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Løninformation nr. 5 af 8. marts 2017 (LG 04/17, 1.) Side 1 af 9 Løninformation om lønkørsel for LG 04/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. marts 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Tilslutningsaftale. Folkekirkens It og [dataleverandør] digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem

Tilslutningsaftale. Folkekirkens It og [dataleverandør] digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem Tilslutningsaftale mellem Folkekirkens It og [dataleverandør] om digital indberetning af anmodning om begravelse eller ligbrænding via et bedemandssystem Itk dnr. 26986 13 1. Parter Denne aftale om brug

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.)

Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Løninformation nr. 20 af 21. oktober 2016 (LG 11/16, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013

Moderniseringsstyrelsen Kørselsplan for 2014 Version 1.0 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger Opdateret 15-11-2013 Bemærkninger til kørselsplan for 2014 Informationer i kørselsplanen er inddelt i 7 emnegrupper med hver sin farve: Den overordnede regnskabsaflæggelse og godkendelse Statens

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

LØNADMINISTRATION ansatte

LØNADMINISTRATION ansatte LØNADMINISTRATION 20-100 ansatte Outsourcing af lønadministration Outsourcing af lønadministration til Amesto sikrer en effektiv og korrekt lønbehandling, samt en kompetent sparring omkring virksomhedens

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 NOTAT Anvenderkrav til Støttesystemet Klassifikation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.)

Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Løninformation nr. 10 af 22. april 2015 (LG 05/15, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 05/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. april 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.)

Løninformation nr. 22 af 22. november 2016 (LG 12/16, 2.) Løninformation nr. 22 af 22. nov. 2016 (LG 12/16, 2.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 12/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. november 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS. Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl

Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS. Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl. 13.00-15.00 1 VELKOMMEN 2 Dagsorden for orienteringsmøde om udbud af SKB/OBS den 30. april 2012 1.

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.)

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Løninformation nr.18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret?

Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Hvornår vil Navision Stat 5.1 blive implementeret? Navision Stat 5.1 Hvilke opgaver understøtter Navision Stat 5.1? Regnskabsregistrering, budgettering, likviditetsstyring, kreditoradministration, debitoradministration, afstemninger og omkonteringer. Hvornår

Læs mere

FAKTAARK KMD Nettoløn

FAKTAARK KMD Nettoløn FAKTAARK KMD Nettoløn Med KMD Nettoløn kan du køre både netto- og bruttolønsberegningen i én arbejdsgang. Du styrer hele lønberegningen i samme proces, og KMD Nettoløn er fuld integreret med SAP ERP HCM,

Læs mere

Tilslutningsaftale til Campus integration. September 2018

Tilslutningsaftale til Campus integration. September 2018 Tilslutningsaftale til Campus integration September 2018 Indhold 1. Omfang og ansvar 3 2. Anvendelse af web-service 4 3. Oversigt over data som kan udveksles Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4. Sikkerhed

Læs mere

Faxe Kommune. informationssikkerhedspolitik

Faxe Kommune. informationssikkerhedspolitik Faxe Kommune informationssikkerhedspolitik 10-10-2013 1 Overordnet informationssikkerhedspolitik Dette dokument beskriver Faxe Kommunes overordnede informationssikkerhedspolitik og skaber, sammen med en

Læs mere

BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE

BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE BILAG 10 VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af det i bilaget anførte skema samt de nedenfor og i kontrakten og kravspecifikationen nævnte krav og forventninger.

Læs mere

Bilag 14 Ændringshåndtering

Bilag 14 Ændringshåndtering Bilag 14 Ændringshåndtering 1 [INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med Bilag 14 er at

Læs mere

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 2 1 Brug af snitfladebeskrivelsen... 3 2 Formål

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Bilag 2 B Udvidet - Ydelseskatalog og opgavesplit for år 2011 - Løn og personaleadministration

Bilag 2 B Udvidet - Ydelseskatalog og opgavesplit for år 2011 - Løn og personaleadministration Bilag 2 B Udvidet - Ydelseskatalog og opgavesplit for år 2011 - Løn og personaleadministration Lønudbetaling og korrektioner Tiltrædelse Stillingsbesættelse ns eget ansvar Udarbejdelse af stillingsopslag

Læs mere

Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.)

Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.) Løninformation nr. 10 af 10. maj 2019 (LG 06/19, 1.) Side 1 af 12 Løninformation om lønkørsel for LG 06/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. maj 2019. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 9. juni 2015 (LG 07/15, 1.)

Løninformation nr. 13 af 9. juni 2015 (LG 07/15, 1.) Løninformation nr. 13 af 9. juni 2015 (LG 07/15, 1.) Side 1 af 10 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst - og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst.

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

It-revision af selvejende institutioner Seminar i Rigsrevisionen den 5. maj 2015

It-revision af selvejende institutioner Seminar i Rigsrevisionen den 5. maj 2015 It-revision af selvejende institutioner Seminar i Rigsrevisionen den 5. maj 2015 Hvem er vi? It-revisor Claus. B. Jensen, CISA, CIA Lang erfaring med it-revision i bl.a. pengeinstitutter og forsvaret Ansat

Læs mere

Introduktion til UNI-Login for udbydere

Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Indhold

Læs mere

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.)

Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Løninformation nr. 12 af 22. juni 2018 (LG 07/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. juni 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Opsætningsworkshop - Navision og IndFak. April/maj 2019

Opsætningsworkshop - Navision og IndFak. April/maj 2019 Opsætningsworkshop - Navision og IndFak April/maj 2019 Dagsorden Fælles opstart 10:00-10:30 Velkomst og program Status på FGU opgavelisten Opdeling formiddag 10:30-12:15 Gruppe 1 Navision Stat Gruppe 2:

Læs mere

Information om OK18 i lønsystemet - 2

Information om OK18 i lønsystemet - 2 Information om OK18 i lønsystemet - 2 OK18 standsning af løn i lønsystemet (2) Som led i overenskomstforhandlingerne har de faglige organisationer varslet strejke og blokade, og Finansministeriet har varslet

Læs mere

Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.)

Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.) Løninformation nr. 23 af 7. december 2016 (LG 01/17, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. december 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet.

I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet. Uddata Side 1 af 23 I denne vejledning kan du læse om, hvilke uddata du får automatisk eller kan bestille fra lønsystemet. Indhold 1. Indhold... 3 2. Uddata fra SLS... 3 - U 198, Kontroluddata... 3 - U

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere

Læs mere

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser Bilag 1 Tværgående OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser indenfor ges efter CØP udarbejder forretningsgangene Revisionen indra- Evt. honorarer til revision

Læs mere

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2017 (LG 03/17, 1.)

Løninformation nr. 3 af 8. februar 2017 (LG 03/17, 1.) Løninformation nr. 3 af 8. feb. 2017 (LG 03/17, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 03/17, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 14. februar 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.)

Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Løninformation nr. 20 af 23. oktober 2014 (LG 11/14, 2.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 11/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. oktober 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.)

Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Løninformation nr. 16 af 23. august 2017 (LG 09/17, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/17, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.)

Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Løninformation nr. 2 af 23. januar 2014 (LG 02/14, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 02/14, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. januar 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Frit valg af studieadministrative systemer på. AMU-området Side 1

Frit valg af studieadministrative systemer på. AMU-området Side 1 Frit valg af studieadministrative systemer på AMU-området Side 1 Program 1. Generelle vilkår for leverandører og skoler jf. systemrevisionsbekendtgørelsen 2. Generel orientering om koncept og plan for

Læs mere

Danløn. Internetbaseret lønsystem. Kør lønnen på internettet

Danløn. Internetbaseret lønsystem. Kør lønnen på internettet Danløn Internetbaseret lønsystem Nemt, billigt og brugervenligt lønsystem Kør lønnen på internettet Det eneste, du behøver, er adgang til internettet. Danløn koster kun 15,- kr. ekskl. moms pr. afregnet

Læs mere

Lønkontrol for Økonomiservicecentrets

Lønkontrol for Økonomiservicecentrets Lønkontrol for Økonomiservicecentrets kunder Oktober 2009 Introduktion Formålet med denne publikation er at beskrive de kontroller, der skal varetages i den samlede proces for lønkontrol og særligt de

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER 1 BAGGRUND 1.1 Den 25. maj 2018 er EU s persondataforordning trådt i kraft og udgør sammen med Databeskyttelsesloven en regulering af behandling af personlige oplysninger.

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA Introduktion til ProLøn-GA. Lønsystem baseret på Grafisk Arbejdsgiverforenings overenskomster. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på

Læs mere

Feriepengeforpligtelse i SLS

Feriepengeforpligtelse i SLS Feriepengeforpligtelse i SLS Indledning Fra januar 2005 blev statens regnskabsaflæggelse udvidet til også at omfatte omkostningsregnskaber. Det betyder blandt andet, at der skal indregnes en række gældsforpligtelser.

Læs mere

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Vejledning Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Statsinstitutioner og selvejende institutioner, hvor staten dækker halvdelen af driftsudgifterne eller mere, har pligt til at indberette

Læs mere

Kapitel 4: Opdateringer i NemKonto-Systemet

Kapitel 4: Opdateringer i NemKonto-Systemet Kapitel 4: Opdateringer i NemKonto-Systemet Sidst redigeret 5. december 2005 Version 2.0 Formål Afklaring af proceduren for indberetning, ændring og sletning af NemKonti og specifikke konti Dette kapitel

Læs mere