UDBUDSBETINGELSER - kort og godt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDBUDSBETINGELSER - kort og godt"

Transkript

1 PROJEKT UNIVERSITETSHOSPITAL KØGE UDBUDSBETINGELSER - kort og godt ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk 1 Baggrund En revideret udbudsstrategi blev godkendt i Regionsrådet d. 23. marts Heraf fremgår at byggeetape TE01 udbydes i konkurrencepræget dialog i totalentreprise med en budgetmæssig begrænsning. Der er efter godkendelsen af udbudsstrategien gennemført en markedsdialog, hvor der er afholdt møder med relevante danske og udenlandske entreprenører. 2 Udbudsstrategien Formålet med udbudsstrategi for Projekt Universitetshospital Køge er at sikre, at projektet kan gennemføres indenfor de givne rammeforudsætninger. Udbudsstrategien sigter mod at opnå fem overordnede mål: At fremme samarbejdsvilkårene og minimere konflikter ved inddragelse af entreprenører allerede under projektering af hovedprojektet. Minimere risikoen for overskridelser af budgettet i udførelsesfasen ved som led i den tidlige inddragelse af entreprenører at identificere særlige risici og indgå aftaler med incitamentsstrukturer. Øget fokus på kvalitet og bygbarhed i projektet ved at bringe entreprenørens faglige kompetencer ind i projekteringsfasen. Sikring af et arealeffektivt byggeri med henblik på at få mest muligt ud af pengene Hurtig afklaring af økonomi og risiko, samt effektiv styring på disse parametre. Dialogen med danske og udenlandske entreprenører bekræfter interessen for en to-faset model, der giver totalentreprenøren en betinget totalentreprisekontrakt efter tildelingen af opgaven. Indgåelse af endelig totalentreprisekontrakt forudsætter, at totalentreprenøren kan verificere den budgetmæssige begrænsede PROJEKTNR. DOKUMENTNR. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT ESWO AGBR/ RBPN ESWO

2 2 UDBUDSSTRATEGI TE01 entreprisesum i forbindelse med aflevering af projektforslag og myndighedsprojekt. Især de danske entreprenører finder dette relevant på baggrund af detaljeringsniveauet i det foreliggende materiale (dispositionsforslagsniveau). 3 Procesplan for TE01 Procesplanen for udbuddet og efterfølgende fase 1 og fase 2 uddybes i nærværende kapitel med en beskrivelse af indholdet i de enkelte deltrin i processen. De konkrete forslag til udvælgelse og tildeling behandles i separate afsnit efterfølgende. Det samlede overblik over udbudsforløb og fase 1 og 2 fremgår af figur sidst i denne dokument. 3.1 Udbudsprocessen TE01 udbydes i et begrænset udbud i konkurrencepræget dialog i totalentreprise. TE01 udbydes med en budgetmæssig begrænsning, der ikke kan overskrides Forhåndsmeddelelse Da projektet er i skarp konkurrence med andre attraktive projekter i Danmark, er det væsentligt, at udbuddet forhåndsannonceres således de bydende prioriterer Projekt Universitetshospital Køge. Forhåndsmeddelelsen blev derfor udsendt d. 8. juni Der blev i forhåndsmeddelelsen informeret om den to-fasede totalentreprisemodel samt lagt vægt på, at der gerne ses teams med kompetence til at styre store komplekse projekter Prækvalifikation Igangsættelse af prækvalifikationen forudsætter regionsrådets godkendelse af udbudsmateriale samt udvælgelses- og tildelingskriterier på regionsrådsmødet d. 22. august Efterfølgende igangsættes prækvalifikationen ved udsendelse af udbudsbekendtgørelsen, det beskrivende dokument samt udkast til udbudsmaterialet. Udbuddet gennemføres via Byggeweb. Der afsættes 5 ugers frist for ansøgning om prækvalifikation. Længden af prækvalifikationsfasen er drøftet i markedsdialogen. De bydende vil formodentlig skulle forlægge sagen til beslutning i deres bestyrelse, men forhåndsmeddelelsen giver ekstra forberedelsestid til denne proces. I Prækvalifikationsfasen lægges et orienteringsmøde (d. 5. september 2017) hvor udbudsmaterialet præsenteres, herunder introduktion til bygherrens visionen og succeskriterier for projektet.

3 UDBUDSSTRATEGI TE Udvælgelseskriterier De bydende, som søger prækvalifikation, skal have faglige kompetencer og evne til at samarbejde. Dette er særligt væsentligt i fase 1, hvor de i fællesskab med bygherre endeligt fastsætter kravspecifikationen for projektet. Herudover foretages en vurdering af totalentreprenørens økonomiske og finansielle kapacitet i forhold til entreprisesummens størrelse. Følgende mindstekrav til ansøgningerne er en forudsætning for at kunne prækvalificeres: Økonomisk og finansiel kapacitet: Ansøgeren skal inden for hvert af de seneste 3 tilgængelige regnskabsår som minimum have en samlet årlig omsætning på DKK 3 mia. Ansøgeren skal inden for hvert af de seneste tilgængelige regnskabsår have en soliditetsgrad, der står i et rimeligt forhold til ansøgerens omsætning. Med rimeligt forhold menes følgende: Såfremt ansøgeren har en omsætning på 10 mia. dkk eller mindre skal ansøgeren som minimum have en soliditetsgrad på 15% og såfremt ansøgeren har en omsætning på DKK 30 mia. eller mere skal ansøgeren som minimum have en soliditetsgrad på 10%. Såfremt ansøgeren har en omsætning der ligger mellem Dkk 10 mia. og 30 mia. interpoleres lineært mellem yderpunkterne mhp. at bestemme soliditetsgraden. Ansøgerens skal indtaste både omsætning, samlede aktiver og den beregnede soliditetsgrad. Ansøgeren skal inden for hvert af de seneste 3 tilgængelige regnskabsår som minimum have en egenkapital på DKK 200 mio. Teknisk og faglig kapacitet: Ansøgeren skal inden for de seneste 10 år som minimum have udført 3 lignende byggerier i totalentreprise, hvor ansøgeren har været bygherrens kontraktpart. Følgende udvælgelseskriterier vil blive anvendt i prioriteret rækkefølge: hvilke ansøgere, der baseret på karakteren, størrelsen og kompleksiteten af den udbudte opgave, har de mest relevante referencer om referencer vedrører opgaver, hvor ansøger har været bygherrens kontraktpart hvilke ansøgere, der økonomisk og finansielt er bedst rustede til at gennemføre projektet baseret på en vurdering af de regnskabsoplysninger og nøgletal, som ansøger skal indleverer til brug for bedømmelse af mindstekrav til økonomisk og finansiel kapacitet. På baggrund af overstående prækvalificeres 3-4 bydende.

4 4 UDBUDSSTRATEGI TE Dialogfasen (Uge 42-49) Dialogfasen gennemføres som udgangspunkt med to møder der afholdes individuelt med de prækvalificerede. Forinden vil tilbudsgiverne blive bedt om at sende eventuelle spørgsmål vedrørende punkterne på dagsordenen. De to dialogmøder afholdes med to ugers mellemrum. Der vil blive holdt et møde om dagen fra , hvorefter der kan opsamles og skrives referat i umiddelbar forlængelse af mødet. Møde 1: Omkostningsdrivende elementer og risici i kontraktgrundlaget. Formålet med mødet er, at få totalentreprenøren til at identificere særlige omkostningsdrivende elementer og risici, som ikke giver værdi for projektet. Afsættet for dialogen er totalentreprisekontrakten, ABT 93 med Region Sjællands tilføjelser og Byggesagsbeskrivelsen. Tilbudsgiveren anmodes om skriftligt dialogoplæg med beskrivelse af, hvad de vurderer som de væsentligste omkostningsdrivende elementer i kontraktgrundlaget og de 5-10 vigtigste risici i kontraktgrundlaget. Møde 2: Omkostningsdrivende elementer i projektet samt samarbejde Formålet med mødet er, dels at få totalentreprenøren til at identificere særlige omkostningsdrivende projektelementer og drøfte muligheder for at eliminere disse uden at kompromittere funktionaliteten og dels at drøfte samarbejdsformer og processer bygherre og totalentreprenør imellem. Afsættet for dialogen er det samlede tekniske udbudsmateriale. Tilbudsgiveren anmodes om skriftligt dialogoplæg med beskrivelse af, hvad de vurderer som de væsentligste omkostningsdrivende projektelementer og forslag til eliminering heraf, tilbudsgivernes forslag til konstruktivt koncept, facadekoncept og andre koncepter for byggeriet, som tilbudsgiver finder relevant at drøfte. Derudover en beskrivelse af hvad der i tilbudsgivernes optik er mest afgørende for opnåelse af den bedst mulige kvalitet i byggeriet, herunder funktion/program, byggeteknik, arkitektur, redundans mv. Desuden anmodes tilbudsgiverne om at beskrive, hvordan de vil tilrettelægge samarbejdet med Region Sjælland i fase 1 og 2, bl.a. med hensyn til inddragelse ved udarbejdelse af beslutningsgrundlag og gennemførelse af projektændringer. I dialogmøderne er Region Sjælland repræsenteret ved Programledelsen for Projekt Universitetshospital Køge, evt. suppleret med øvrige regionale faglige kompetencer foruden bygherrerådgiver og juridisk rådgiver. Det vil være muligt at indkalde til yderligere et møde i uge 47/ , hvis dialogen ved de to foregående møder ikke synes udtømt Samlet udbudsmaterialet Udbudsmaterialet med supplement samt eventuelle tilretninger afledt af dialogfasen godkendes i Styregruppen forud for endelig udsendelse ultimo december 2017.

5 UDBUDSSTRATEGI TE Tilbudsfasen I tilbudsfasen udarbejder tilbudsgiverne deres tilbud til Region Sjælland. Grundet den to-fasede totalentreprisemodel giver totalentreprenøren ikke et endeligt pristilbud på projektet (TE01), men i stedet på omkostningsprocenten, som tillægges de egentlige håndværkerudgifter samt beskrivelse af organisation og samarbejde foruden beskrivelse af arkitektur og koncepter. Den endelige prissætning foretages som afslutning på fase 1. Tilbuddet skal bestå af følgende dokumenter: Korrekt udfyldt tilbudsliste indeholdende totalentreprenørens omkostningsprocent. Tilbudsbilag 1: Organisation og samarbejde Samarbejdsbeskrivelse for fase 1 Samarbejdsbeskrivelse for fase 2 Organisationsdiagram og cv er Tidsplaner, herunder hovedtidsplan på niveau 1 og deltidsplaner for fase 1. Tilbudsbilag 2: Projekt Beskrivelse af arkitektur og koncepter Facadevisualiseringer som redegør for det arkitektoniske udtryk Evaluering af tilbud I forbindelse med evaluering af indkommende tilbud fra totalentreprenøren forslås følgende tildelingskriterier og vægtning: Organisation og samarbejde (40%) Økonomi (35%) Projekt (25%) De overvejelser som ligger til grund for tildelingskriterierne er følgende: Organisation og samarbejde (40 %) Ved evalueringen af samarbejdsbeskrivelsen for fase 1 vægter det positivt: at beskrivelsen indeholder en samarbejdsmodel, som på en overbevisende måde dokumenterer, hvorledes tilbudsgiveren vil inddrage ordregiveren i de enkelte delfaser i fase 1 på en konstruktiv måde, og som sikrer en løbende dialog med ordregiver, hospitalets organisation og myndighederne i processen at beskrivelsen demonstrerer, at tilbudsgiver har forståelse for projektets kompleksitet og de risici, der er forbundet med projektets gennemførelse samt, at tilbudsgiveren på en klar og overbevisende måde beskriver de korrigerende handlinger og forebyggende tiltag, der vil blive taget for at imødegå de identificerede risici at beskrivelsen på en klar og overbevisende måde demonstrerer, hvorledes tilbudsgiver vil sikre, at kravspecifikationerne overholdes

6 6 UDBUDSSTRATEGI TE01 at tilbudsgiveren i beskrivelsen har anvist flere relevante og konkrete styringsredskaber, der kan sikre verifikation af, at prisloftet kan overholdes ved afslutningen af fase 1 at beskrivelsen indeholder en veldisponeret plan for inddragelse af eventuelle underleverandører, -entreprenører og rådgivere og/eller anvendelse af egne interne ressourcer, der viser, at tilbudsgiveren har forståelse for projektets størrelse og kompleksitet at der er sammenhæng mellem de tilbudte omkostninger til organisationen og den tilbudte organisation. Ved evalueringen af samarbejdsbeskrivelsen for fase 2 vægter det positiv: at beskrivelsen anviser en metode for fastholdelse af viden fra fase 1 i gennemførelsen af fase 2, der fremstår effektiv og hensigtsmæssig at beskrivelsen indeholder en samarbejdsmodel, som på en overbevisende og tydelig måde sikrer konstruktiv inddragelse af ordregiveren samt sikrer løbende dialog med ordregiver, hospitalets organisation og myndighederne at beskrivelsen på en klar og overbevisende måde demonstrerer, hvorledes tilbudsgiveren vil sikre, at kravspecifikationerne overholdes at tilbudsgiveren i beskrivelsen har anvist konkrete og relevante styringsredskaber, der kan sikre overholdelse af det fastsatte prisloft i udførelsesfasen at tilbudsgiveren i beskrivelsen har anvist konkrete og relevante styringsredskaber, der kan sikre overholdelse af de fastsatte tidsfrister at beskrivelsen indeholder en veldisponeret plan for inddragelse af eventuelle underleverandører, -entreprenører og rådgivere og/eller anvendelse af egne interne ressourcer, der viser, at tilbudsgiveren har forståelse for projektets størrelse og kompleksitet at beskrivelsen af, hvordan tilbudsgiveren vil sikre koordinering og samarbejde med entreprenørerne på tilgrænsende entrepriser fremstår så hensigtsmæssig som mulig i forhold til at håndtere grænsefladespørgsmål og undgå konflikter Ved evalueringen af organisationsdiagrammet og CV er vægter det positivt: at organisationens sammensætning og bemanding er tilpasset kapacitetsog kompetencebehovet i de enkelte faser af byggeriet at organisationen har tydelige kommunikationsveje og ansvarsområder at organisationen understøtter et godt samarbejde mellem de enkelte faggrupper og medarbejdere at organisationen understøtter, at der kan ske effektiv overdragelse af viden ved udskiftning af nøglemedarbejdere at organisationen understøtter et godt samarbejde med ordregiver og andre interessenter at nøglemedarbejderne har størst mulig erfaring med varetagelse af den funktion, som de skal varetage ved udførelsen af kontrakten

7 UDBUDSSTRATEGI TE01 7 Ved evalueringen af hovedtidsplanen vægter det positivt: at tidsplanen fremstår realistisk og robust at tidsplanen afspejler, at tilbudsgiveren har forståelse for takten i byggeriet at tidsplanen tager højde for, at byggeriet skal koordineres med et hospital, der er i drift Ved evalueringen af detailtidsplanen vægter det positivt: at tidsplanen fremstår realistisk og robust at tidsplanen tager højde for ordregivers godkendelsesprocedurer at tidsplanen tager højde for samarbejdsprocessen med ordregiver og myndigheder Økonomi (35 %) Ved evalueringen af prisoplysningerne i tilbudslisten vægter det positivt: at den tilbudte procentsats for det samlede totalentreprisetillæg er så lav som muligt Projekt (25 %) Ved evalueringen af beskrivelsen af arkitektur og koncepter vægter det positivt: at tilbudsgiveren viser en visionær og kreativ tilgang til projektet inden for rammerne af kravene til den funktionelle infrastruktur og inden for en realistisk økonomi Ved evalueringen af facadevisualiseringer vægter det positivt: at facadevisualiseringer understøtter beskrivelsen af arkitektur og koncepter at facadevisualiseringer materialemæssigt hænger sammen med en realistisk økonomi for projektets udførelse Konkurrencehonorar Der gives et vederlag pr. team på DKK ekskl. moms til udbetaling ved aflevering af konditionsmæssigt tilbud for at sikre en seriøs deltagelse i dialogfasen. 3.2 Totalentreprisefasen Den præcise gennemførelse af fase 1 og 2 er afhængig af den tilgang totalentreprenøren vælger i sit tilbud.

8 8 UDBUDSSTRATEGI TE Fase 1 Fase 1 er grundlæggende en fase hvor totalentreprenøren i samarbejde med bygherren fastlægger projektet både i forhold til endelig disponering og fastlæggelse af funktions- og tekniske krav som kan opnås inden for den økonomiske ramme og i udbuddet fastlagte prisloft. Fase 1 består af følgende delfaser: Verificering og/ eller justering af dispositionsforslag Projektforslag og mock ups Myndighedsprojekt Endelig prissætning af totalentreprisen Ved hver faseaflevering skal totalentreprenøren aflevere kalkulation af entreprisesummen sammen med projektpakken. Faseafleveringen skal godkendes af bygherren. Såfremt bygherren ikke kan godkende fasen kan samarbejdet afbrydes. Den sidste afgørende kalkulation skal leveres tilstrækkeligt præcist til at økonomien kan granskes til bunds. Det skal bl.a. sikre at entreprenøren overholder de omkostningsprocentsatser de har tilbudt. For at mindske risikoen for at fase 1 afsluttes uden at indgå en endelig totalentrepriseaftale honoreres som følgende, til udbetaling når fasen er godkendt af bygherre: Fase Løbende honorering af totalentreprenør Samlet honorar ved stop efter fasen Dispositionsforslag 2 mio. kroner 2 mio. kr. Projektforslag 8 mio. kroner 10 mio. kr. Myndighedsprojekt inkl. kalkulation 10 mio. kroner 20 mio. kr. Den successive betaling modregnes i totalentreprisesummen ved overgang til fase 2. Den endelige totalentreprisekontrakt udløses af en tilfredsstillende gennemført fase 1 der muliggør en totalentreprisekontrakt indenfor det budgetmæssig begrænsning. Herudover at det er sikret, at totalentreprenørens tilbud er overholdt mht. omkostningsprocentsatser Fase 2 Fase 2 gennemføres som en normal totalentreprise hvor totalentreprenøren med sine underrådgivere og underentreprenører færdigprojekterer projektet og udfører byggeriet.

9 UDBUDSSTRATEGI TE01 9 Procesplan:

UDBUDSSTRATEGI OG NYE FORHANDNINGSFORMER

UDBUDSSTRATEGI OG NYE FORHANDNINGSFORMER UDBUDSSTRATEGI OG NYE FORHANDNINGSFORMER Fakta 185.000 (64.500) 38 (10) m2 827 (296) > 4.100 (1.600) 520.000 (57.000) 60.000 (22.000) Aktuel status B5 Vidensbygning B5 Forskningsarealer Kliniske kontorer

Læs mere

Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft?

Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft? Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft? Tommy Steen Møller Projektleder Projekt Universitetshospital Køge 2015 2024 64.500 m2 185.000 m2 296 sengepladser

Læs mere

Delprojekt 03 Vidensaksen (DP03) Delprojekt 04 Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Delprojekt 03 Vidensaksen (DP03) Delprojekt 04 Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Nyt OUH som totalentreprise Konkurrencepræget dialog Delprojekt 03 Vidensaksen (DP03) Delprojekt 04 Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Informationsmøde den 19. maj 2017 2 Udbudsmateriale Det beskrivende

Læs mere

Nyt OUH som totalentreprise Konkurrencepræget dialog

Nyt OUH som totalentreprise Konkurrencepræget dialog Nyt OUH som totalentreprise Konkurrencepræget dialog Delprojekt 05 Klynge V1 (DP05) Delprojekt 06 Klynge V2 (DP06) Delprojekt 07 Klynge Ø2 (DP07) Delprojekt 08 Klynge Ø1 (DP08) Informationsmøde den 28.

Læs mere

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer 30. august 2017 Netværksdage sygehusbyggeri Ved projektleder Lars Loft Reuter Projektforslag sommer - efterår 2016 Udbudsloven Vejledning om udbudsreglerne kap.

Læs mere

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018 Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Ansøgningens indhold... 3 2.2 Spørgsmål... 4 2.3 Udvælgelse...

Læs mere

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg Udbudsvilkår for deltagelse i konkurrencepræget dialog om OPS-aftale vedrørende Vandhuset på Panteren i Vordingborg 18. NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Opførelsen af Køge Park udbydes som én samlet totalentreprisekontrakt, jf. nedenfor.

Opførelsen af Køge Park udbydes som én samlet totalentreprisekontrakt, jf. nedenfor. Advokatpartnerselskab Henrik Puggaard Advokat J.nr. 289785-3-1-GTH BILAG 9 TIL GRUNDKØBSAFTALEN Regler for gennemførelse af udbud af totalentreprisekontrakt 1. Udbudsforpligtelsen Til opfyldelse af Grundkøbsaftalens

Læs mere

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision VersAKAM25-03-19 Ny daginstitution i Bygholm Bakker Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 22-08-2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af JLPN Godkendt af Indhold

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium 1 Indledning: 1.1 Disse betingelser gælder for prækvalifikation til Støvring Gymnasiums ombygning af gymnasiet.

Læs mere

RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER

RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER Dato: 19. december 2013 J. nr.: 102907 UDBUDSBETINGELSER Vedrørende udbud af RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER 1. Indledning

Læs mere

Domea.dk Udbud af Boliger for alle - rammeaftaler om totalentreprise m./u. anvisning af byggegrund

Domea.dk Udbud af Boliger for alle - rammeaftaler om totalentreprise m./u. anvisning af byggegrund Dato: 9. september 2016 J. nr.: 103577 Domea.dk Udbud af Boliger for alle - rammeaftaler om totalentreprise m./u. anvisning af byggegrund Det Beskrivende Dokument Del 1: Prækvalifikationsbetingelser Indholdsfortegnelse

Læs mere

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS Udbudsbetingelser Udvælgelse og ESPD Side 1 af 6 KMS 412 8.0 1. Indledning Dette er gennemførelse af et begrænset udbud i EU efter Udbudslovens afsnit II om offentlige indkøb over tærskelværdien. Udbuddet

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

NYT VENDELBOCENTER I SINDAL Hjørring Kommune

NYT VENDELBOCENTER I SINDAL Hjørring Kommune Foreløbig udgave NYT VENDELBOCENTER I SINDAL Hjørring Kommune Udbudsstrategi og Organisering UDKAST 23.10.2019 Hjørring Kommune 1. FORMÅL OG INDHOLD Formålet med denne udbudsstrategi er at tilvejebringe

Læs mere

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Juni 2012 Nyborg Kommune Om- og tilbygning til Nyborg Idræts- og Fritidscenter Prækvalifikation totalentreprise 1. Ordregivende

Læs mere

Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg

Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg Punkt 2. Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg 2018-004010 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, udbud af bygherrerådgiveropgaven

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

Udbud med forhandling

Udbud med forhandling Udbud med forhandling Muligheder og rammer Svend Bjerregaard, advokat (L), associeret partner, Holst, Advokater Anvendelsesområde 2 Udbud med forhandling kan anvendes i følgende tilfælde: 1. Ved bygge-

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning 15. maj 2017 REFER EU Projekt med 25 fjernvarmeselskaber Region Midtjylland, Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg BISGAARD EJSING Aps Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C Region Midtjylland

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester Oktober 2012 GEE/GEE 1. Indledning Som systemansvarlig for det overordnede danske transmissionsnet er Energinet.dk ansvarlige

Læs mere

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen.

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen. NOTAT PROCEDURER VEDRØRENDE STATSBYGGESAGER 3.maj 2013 Juridisk Center LKR Almindelig orientering Statens byggevirksomhed er organiseret ved lov om offentlig byggevirksomhed nr. 1712 af 16. december 2010

Læs mere

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om?

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om? SPØRGSMÅL/SVAR Svardato Spørgsmål Tirsdag den 13. februar 2018 Spørgsmål 1-3 Torsdag den 15. februar 2018 Spørgsmål 4 Fredag den 23. februar 2018 Spørgsmål 5-7 Mandag den 26. februar 2018 Spørgsmål 8-9

Læs mere

Aarhus Universitetshospital DNC-J109

Aarhus Universitetshospital DNC-J109 VersAKAM25-03-19 Aarhus Universitetshospital DNC-J109 Prækvalifikationsbetingelser REGION MIDTJYLLAND 12. APRIL 2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision A Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af Godkendt af Indhold

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Onsdag den 6. februar 2013 kl. 10:00 ved Søren Østergaard Pedersen (Moderniseringsstyrelsen), Rebecca Hoelgaard Preisler(Moderniseringsstyrelsen),

Læs mere

Udvikling af byggeprogram

Udvikling af byggeprogram Udvikling af byggeprogram I dette kapitel beskrives de krav der skal stilles til et standardbyggeprogram, med hensyn til indhold og opbygning. Der er til dette kapitel udarbejdet en standard for byggeprogram

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration Satellitten, 12 boliger ved Holmegårdsvej i Ringkøbing 27. september 2013 Udbudsbrev, Totalrådgivning i offentlig udbud uden prækvalifikation. Ringkøbing Skjern Kommune inviterer Dem herved til at byde

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Aftaleformularen er

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering Paradigme for OPP egnethedsvurdering Indholdsfortegnelse OPP egnethedsvurdering skabelon... 3 1. Beskrivelse af projektet... 3 2. Erfaringer med lignende

Læs mere

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl , Christiansborg

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl , Christiansborg Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl. 12-15, Christiansborg Dagsorden Velkomst v/ kommunikationschef Søren Væver Baggrunden for udbuddet v/projektleder Anne

Læs mere

Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7

Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE BILAG 1 PROJEKTNR. A061791 DOKUMENTNR. 00 VERSION

Læs mere

Kapitel F. APP Projektudvikling

Kapitel F. APP Projektudvikling Kapitel F. APP Projektudvikling F1. Aftaletekst Tillægsbetingelser for projektudvikling i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Projektudvikling) Tillægsbetingelser til AB 18 Anvendelse 1. Bestemmelserne i dette

Læs mere

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG Dato Marts 2019 FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG FORSYNING HELSINGØR MARKEDSDIALOG Rambøll Hannemanns Álle 53 DK-2300 København S T +45 5161 1000 www.ramboll.dk INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2.

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

OPP. Udbudsproces og tidsplan. Offentligt-Privat Partnerskab. Udbud & Indkøb

OPP. Udbudsproces og tidsplan. Offentligt-Privat Partnerskab. Udbud & Indkøb OPP Offentligt-Privat Partnerskab Udbudsproces og tidsplan Udbud & Indkøb 1. august 2013 Indholdsfortegnelse 1. Rammebetingelserne for udbud af OPP-projekter... 3 2. Generelt om offentligt udbud og begrænset

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Sagsnr. 08/262 Dok.nr. 5338/15 Initialer ANJ I/S Amager Ressourcecenter Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Udbudsbetingelser for

Læs mere

Netværkskonferencen SDCO

Netværkskonferencen SDCO Netværkskonferencen SDCO Ved projektleder Lars Loft Reuter Tilblivelse af byggesagen - Aftale proces Visionspapir godkendt i Regionsrådet den 22. august 2016 Drejebog godkendes i Regionsrådet den 28. august

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER PRÆKVALIFIKATIONSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 243-443517

Læs mere

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan?

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Program for sessionen Tid Emne 13:30-13:35 Introduktion til sessionen 13:35-13:45 Baggrunden for valg af denne udbudsform på henholdsvis USK

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted TOTALRÅDGIVNING PRÆKVALIFIKATION Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted Billund Kommune Januar 2013 dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Nøgletal. 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca sengedage per år ambulante behandlinger per år

Nøgletal. 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca sengedage per år ambulante behandlinger per år Nøgletal 4 mia. kroner + lån til energioptimering 740 mio. kr. til IT, udstyr mv. 185.000 m 2 1.962 p pladser 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca. 250.000 sengedage per år 420.000

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Notat Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Godkendelse af Det Færdiggjorte Optimerede Projektgrundlag I december 2017 tildelte Regionsrådet kontrakt til totalentreprenør JV

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

Næstved Kommune. UDBUD Parkeringshuse A & B. Orienteringsmøde DATO: HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON

Næstved Kommune. UDBUD Parkeringshuse A & B. Orienteringsmøde DATO: HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON Næstved Kommune UDBUD Parkeringshuse A & B Orienteringsmøde DATO: 01.08.2017 HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON DAGSORDEN - Præsentation bordet rundt - Orientering om processen - De væsentlige milepæle -

Læs mere

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter 1 Parterne 1.1 Undertegnede Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 443 4760 Vordingborg repræsenteret

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION PRÆKVALIFIKATION November 2016 Side 1 af 5 1 UDBUDDET I forbindelse med udbygningen af udbydes opgaven i totalrådgivning. Opgaven og ydelser fremgår af udbudsmaterialet. 1.1 Kontaktperson Ordregivers kontaktperson

Læs mere

Prækvalifikation. Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus

Prækvalifikation. Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus Prækvalifikation Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang... 3 3 Den ordregivende myndighed... 3 4 Kontraktperioden...

Læs mere

Emne: Orienteringsmøde vedr. genudbud af driftsopgaver 2018

Emne: Orienteringsmøde vedr. genudbud af driftsopgaver 2018 Mødereferat Projekt: Odsherred Kommune. Genudbud 2018 Udfærdiget af: Erling Kristiansen Projektnummer: 22.0073.14 Dato: 29. maj, 2018 Projektleder: Henrik Kubel Dato/ Tid : 17. april 2018, kl. 14.30-16

Læs mere

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Skorpeskolen Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 04.01.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

Version 4. Bilag 1. Albertshøj etape 3. Strateginotat vedr. entrepriseform og udbud Bilag 1 til Købsaftale

Version 4. Bilag 1. Albertshøj etape 3. Strateginotat vedr. entrepriseform og udbud Bilag 1 til Købsaftale Bilag 1 Albertshøj etape 3 Strateginotat vedr. entrepriseform og udbud Bilag 1 til Købsaftale Notat rev. 11.11.2018 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 2. FORUDSÆTNINGER...2 3. DELEGERET BYGHERREMODEL...2

Læs mere

Dragør Kommune. Udbygning af Dragør Skole Nord. Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør

Dragør Kommune. Udbygning af Dragør Skole Nord. Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør Dragør Kommune Udbygning af Dragør Skole Nord Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør Dato 20.03.2015 Evalueringsrapport, valg af totalentreprenør Side: 2 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ordregivende myndighed...

Læs mere

Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser. Informationsmøde den 30/

Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser. Informationsmøde den 30/ Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser Informationsmøde den 30/11 2018 Indledning Den 20. november 2018 iværksatte Væksthus Midtjylland udbud af rammeaftaler om rådgivningsydelser til: GLOBALmidt

Læs mere

NATURKRAFT Udforsk naturens kræfter

NATURKRAFT Udforsk naturens kræfter J.nr.: 104761 28. juli 2017 NATURKRAFT Udforsk naturens kræfter UDBUDSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Praktiske oplysninger... 4 3. Spørgsmål... 6 4. Aflevering af indledende tilbud...

Læs mere

ENDELIG UDKAST. Handlingsplan for gennemførelsen af totalentreprisen. Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager. Formål. De anførte forkortelser er:

ENDELIG UDKAST. Handlingsplan for gennemførelsen af totalentreprisen. Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager. Formål. De anførte forkortelser er: ENDELIG UDKAST Handlingsplan for gennemførelsen totalentreprisen 1. juli, rev. 2. juli, rev. 28. juli Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager Formål Den efterfølgende handlingsplan vil i den videre proces

Læs mere

Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser

Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser Sag nr. 157205/HB Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser - Begrænset udbud efter udbudsloven ADVODAN Glostrup A/S 1 1. Indledning og beskrivelse Det almennyttige boligselskab

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

Udbud af det samlede beredskab på Djursland

Udbud af det samlede beredskab på Djursland Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Udbud af det samlede beredskab på Djursland Tilbud Januar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018 Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Introduktion Leder for Ejendom, Vej & Park: Projektleder: Rådgiver (Rambøll): Erhvervskonsulent:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Udbudsbetingelser Side : 1/7 KLOSTERPARKEN, RINGSTED UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.04.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang...

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.: 18019 Infrastrukturprojekt

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". 1. Indledning Væksthus Midtjylland indbyder herved til at afgive tilbud på aftaler om levering af konsulentydelser til

Læs mere

Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår?

Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår? Fremlæggelse af dokumentation for ESPD hvad, hvordan og hvornår? Ansøgere og tilbudsgivere i et EU-udbud skal anvende det fælleseuropæiske udbudsdokument (i det følgende benævnt ESPD ) som foreløbigt bevis

Læs mere

Region Midtjylland DNV-GØDSTRUP ETAPE 2 PSYKIATRIEN Strategi for udvælgelse og bedømmelse af totalentrepriseudbud T:

Region Midtjylland DNV-GØDSTRUP ETAPE 2 PSYKIATRIEN Strategi for udvælgelse og bedømmelse af totalentrepriseudbud T: Notat 162 Rev. B Region Midtjylland DNV-GØDSTRUP ETAPE 2 PSYKIATRIEN Strategi for udvælgelse og bedømmelse af totalentrepriseudbud 01. december 2016 Projekt nr. 206987 Dokument nr. 1220919262 Version 5

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Nordsjællands Brandskole Udbudsbetingelser Dateret: 06.06.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER 24. APRIL 2015 RENO DJURS I/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev

Udbudsbetingelser vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev vedrørende istandsættelse af Nationalmuseets fyrskib Gedser Rev (offentligt udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af opgaven... 3 3 Betingelser for egnethed... 4 4 Tildeling af kontrakt

Læs mere

Udbud af MitID. Orienteringsmøde den 4. januar 2018

Udbud af MitID. Orienteringsmøde den 4. januar 2018 Udbud af MitID Orienteringsmøde den 4. januar 2018 Dagsorden 1. Kort om udbuddet 2. Hovedaktører 3. Tids- og procesplan for udbudsforløbet 4. Udvælgelse 5. Det elektroniske udbudssystem og ESPD 6. Spørgsmål

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af papir m.v.

EU-udbud - Indsamling af papir m.v. EU-udbud - Indsamling af papir m.v. Oktober 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 020 Udarbejdet : BHS Kontrolleret : BER Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

DNU FORUM Gennemførelse af udbud for opførelsen af Forum T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615

DNU FORUM Gennemførelse af udbud for opførelsen af Forum T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 Notat FORUM-01 DNU FORUM Gennemførelse af udbud for opførelsen af Forum 19. januar 2015 Projekt nr. 219395 Dokument nr. 1214565723 Version 1 Udarbejdet af JLPN, UJN Kontrolleret af UJN Godkendt af PTR

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Rammeaftale 2013-1118-03 Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Februar 2014 Indhold: 1 Generelle oplysninger 1 3 1.1 Ordregiver 1.1 3 1.2 Udbudsprocedure 1.2 3 1.3 De udbudte ydelser 1.3 3 1.3.1

Læs mere

Paradigmer for prækvalifikation af ansøgere samt tildeling af kontrakt

Paradigmer for prækvalifikation af ansøgere samt tildeling af kontrakt Paradigmer for prækvalifikation af ansøgere samt tildeling af kontrakt 2014 Paradigmer for prækvalifikation af ansøgere samt tildeling af kontrakt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Sundhedsplanlægning

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg Dagsorden Velkomst v/ kommunikationschef Søren Væver Udbudsmaterialets opbygning v/udbudskonsulent

Læs mere

Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet overtagelse 1. januar på følgende adresse:

Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet overtagelse 1. januar på følgende adresse: Til: Tilbudsgiverne ved udbud af Jyllingehallernes Sportscafé 16. Maj 2017 Udbudsbetingelser vedrørende udbud af Sportscafé hos Jyllingehallerne Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet

Læs mere

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 2 - Indholdsfortegnelse Forord side 3 Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs

Læs mere