Økonomiudvalget behandlede 12/6-19 de 4 besparelsespakker, der blev forhandlet i pinsen. Udvalget besluttede at

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget behandlede 12/6-19 de 4 besparelsespakker, der blev forhandlet i pinsen. Udvalget besluttede at"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. KTH/TKK Dir. tlf NOTAT: Bemærkninger til de 4 besparelsespakker august 2019 Økonomiudvalget behandlede 12/6-19 de 4 besparelsespakker, der blev forhandlet i pinsen. Udvalget besluttede at - De vedtagne pakker vil indgå i fagudvalgenes behandling på augustmøderne, hvor det vil være muligt at foreslå ændringer med udgangspunkt i en række konkrete forslag, som undersøges nærmere af forvaltningen inden da. Eventuelle forslag til ændringer vil indgå i de endelige budgetforhandlinger i september - De vedtagne pakker vil være udgangspunktet for 1. behandlingen i økonomiudvalget og byrådet - Pakkerne vil ligeledes være udgangspunktet i høring i MED-organisationen, brugerbestyrelser mv. Forvaltningen har nedenfor knyttet bemærkninger til de enkelte elementer i pakkerne, i det omfang: - det vurderes, at der er betænkeligheder ved, om forslaget kan realiseres i praksis, eller - det vurderes, at størrelsen på den foreslåede besparelse ikke er realistisk. På baggrund af disse bemærkninger vurderer forvaltningen i slutningen af notatet evt. alternativer til forslag, som ikke kan gennemføres i fulgt omfang. Bemærkninger i forhold til pakke 1 Nr.: 2110b Titel: Reducer Elitesportsaftalerne, afhænger af kontraktens ordlyd (0,2 mio.kr. i 2020 og 2021, derefter 0,6 mio.kr.) De nuværende aftaler løber frem til ultimo juni Der er afsat 1,8 mio. kr. til elitesportsaftaler årligt (FC Roskilde = , Roskilde Bordtennis = kr., Roskilde Håndbold = kr., Roskilde Roklub = , mulig bonus samlet til FC Roskilde og Roskilde Bordtennis = kr., som udbetales pba. målbare resultatkrav, som er fastsat for 2019/20). De nuværende aftaler er indgået med klubberne for perioden 1.juli 2018 til 30. juni 2021, og det vides, at flere af klubberne har indgået kontrakter med spillere / trænere m.m. på baggrund af støttebeløbene. Elitesportsaftalerne er en del af den nuværende samlede aftale med Team Danmark, der løber frem til 31. dec. 2020, men klubaftalerne er forskudt ½ år, så de dækker sæsonen. Team Danmark aftalen kan til en hver tid tages op til genforhandling af én af parterne. Nr.: 2111a Titel: Svømmehalsdrift reduceret pga. forsinkelse (4,4 mio. kr. i 2020) Som tidsplanen ser ud nu, forventes svømmehallen at åbne i maj/juni måned 2020, og personalet vil i givet fald skulle ansættes et par måneder før og oplæres samt bidrage til klargøring af den nye svømmehal. Driftsbudgettet kan reduceres med 4,4 mio. kr., under forudsætning af, at uforbrugte driftsmidler (2,3) mio. kr., i budget 2019 overføres til Det skal dog bemærkes, at anlægsbevillingen til svømmehallen forventes overskredet. Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at vurdere, hvor stor overskridelsen bliver, da der forestår en række forhandlinger med de

2 Side2/5 involverede entreprenører vedrørende merbetalinger for forsinkelser mv., der enten skal løses ved forlig eller ender i voldgiftssager. Roskilde Kommune vil også søge at gøre rådgiveransvar gældende, men det ændrer ikke ved, at der må påregnes en vis overskridelse af anlægsbudgettet. Forvaltningen vil dog anbefale, at der i forbindelse med budget 2020 skabes råderum indenfor anlægsrammen til finansiering af forventet overskridelse for at opnå budgetsikkerhed. Nr.: 3119 Titel: Jobcenterfunktioner overgår til A-kasserne afhængigt af nærmere analyse (ikke angivet beløb) I årene skal de 4 A-kasser FOA, HK, Metalarbejderne og Socialpædagogerne i Roskilde Kommune overtage indsatsen for de ledige i de første 3 måneder af deres ledighedsperiode. Jobcentrets budget vil blive reduceret i forbindelse med Lov- og cirkulæreprogrammet. Det vil blive analyseret, om den reelle besparelse er større eller mindre end reduktionen via Lov- og cirkulæreprogrammet. Nr.: 4121 Titel: Omlægning af det specialiserede socialområdet 0-22 år - temaanalysen Forudsætningen for, at besparelsespotentialet på hhv. 5 og 8 mio. kr. i 2022 og 2023 kan realiseres, er, at der indledningsvis i 2020 investeres 1 mio. kr. til ansættelse af ansættelse af flere sagsbehandlere, dagtilbuds- og skolesocialrådgivere samt kompetenceudvikling med henblik på at opnå færre anbragte børn og unge og i mindre omfattende tilbud. Det fremgik af sag om temanalyser og udvalgets budgetdrøftelser den 14. maj Denne investering er imidlertid ikke indregnet i budgettet på nuværende tidspunkt, men fremgår af Skole- og Børneudvalgets budgetsag med forslag til finansiering af de 1 mio. kr. ved at hæve blok 4117b med om færre kontaktpersoner med 0,5 mio. kr., hæve blok 4118a om genforhandling af kontrakter med yderligere 0,4 mio. kr., og hæve blok 4115b med flere deltidsstillinger i SFO med 0,1 mio. kr. Bemærkninger i forhold til pakke 2 Nr.: 4116 Titel: Omlægning af indsatsen på specialområdet 0-16 år Temaanalysen (1,3 mio.kr. i 2020 stigende til 5 mio.kr. i 2023) Ved gennemførelse af omlægninger svarende til en besparelse på 1,3 mio.kr. i 2020 er det forvaltningens vurdering, at effekten af indsatserne i 2020 vil nå det endelige niveau allerede i (den langsommere indfasning i pakke 2 kan skyldes, at den indfasning fremgik i en tidligere udgave af bilaget, men som blev opdateret med den nye vurdering fra forvaltningens side.) Bemærkninger i forhold til pakke 3 Nr.: 4102a Titel: To ekstra lukkedage, fx tirsdag og onsdag (2 mio.kr. årligt) Forvaltningen foreslår, at de to lukkedage bliver mandag og tirsdag før skærtorsdag, da onsdag allerede er en lukkedag Nr.: 4114b Titel: 2 ekstra lukkedage i SFO og klub, fx i Påsken (2 mio.kr. årligt)

3 Side3/5 Forvaltningen foreslår, at de to lukkedage bliver mandag og tirsdag før skærtorsdag, da onsdag allerede er en lukkedag. Bemærkninger i forhold til pakke 4 Nr.: 2113 Titel: Afskaf frivilligkoordinator på kultur- og socialområdet (2 mio.kr. årligt) Forslaget omfatter flere delementer på flere udvalgsområder. Betegnelsen frivilligkoordinator findes på BSU s område (integrationsområdet og udgør ½ årsværk; 0,3 mio. kr.). Funktionen kan nedlægges, hvis det prioriteres. Forvaltningen finder, at det kan få en negativ effekt på det frivillige miljø, hvis foreningerne ikke kan modtage hjælp, vejledning og rådgivning om projektstyring. (Der er frem til slutningen af 2019, yderligere en frivilligkoordinator på 20 timer/u, der dog har været finansieret af særskilt politisk bevilling.) På KIU s område findes betegnelsen frivilligkoordinator ikke, men det kan være man tænker på: 1. den medarbejderressource som matcher foreninger og skoler i Åben Skole Samarbejdet. Forvaltningen finder, at denne stilling er helt afgørende for succesen med de mange Åben Skoleforløb med foreninger. 2. den medarbejderressource, som administrerer fritidspasordningen (kontingenttilskud og anden hjælp til ikkeforeningsaktive børn og unge i alderen 6-17 år i samarbejde med Red Barnets indsats Plads til Alle ). Fritidspasordningen må nedlægges, hvis stillingen nedlægges. Samlet udgør disse to stillinger på KIU s område 1,05 mio. kr. Udmøntning af de årlige 18 og 79-midler på frivilligområdet og samarbejdet med Frivilligcenter Roskilde er placeret under SOU. Der er ikke tilknyttet nogen koordinatorfunktioner til dette samarbejde. Samarbejdet er reguleret ved samarbejdsaftalen mellem Frivilligcenter Roskilde og Roskilde Kommune. Af samarbejdsaftalen fremgår det, at det årlige grundtilskud er på kr. fra Roskilde Kommune. Tilskuddet er en forudsætning for, at Frivilligcentret kan få tildelt et årligt statsligt tilskud på kr. Forvaltningen har beskrevet et forslag til en besparelse på 2 mio.kr. sidst i notatet, som eventuelt kan udgøre et alternativ. Nr.: 2121b Titel: Reduktion på Åben Dans (0,2 mio.kr. årligt) I 2020 kan der ikke reduceres, fordi der er indgået en bindende aftale med Kulturministeriet om den kommunale tilskudsstørrelse, der gælder frem til udgangen af Kommunens nettotilskud til Åben Dans (altså efter statsrefusionen) er i dag ca. 3,5 mio. kr. Besparelsen på 0,2 mio. kr. vil kunne implementeres fra og med Nr.: 3120b Titel: Konkurrenceudsæt BPA-ordningen, analyse (3 mio.kr. årligt) BPA (borgerstyret personlig assistance) - opgaven kan ikke bringes i udbud, da det ifølge lovgivningen ikke er kommunen men borgerne, der inden for en ramme fastsat af kommunen, indgår aftale med leverandører, der er godkendt af socialtilsynet.

4 Side4/5 Roskilde Kommune kan ikke selv styre antallet af borgere med BPA, da borgere med BPA-ordning kan flytte hertil eller eksisterende borgere kan være berettigede til en ordning, når de fylder 18 år. Desuden kan der opstå behov ved handicap, der udvikler sig med tiden, eller borgere, der har været involveret i uheld. I 2019 forventes en udgift på 24,7 mio. kr. på de i alt 18 borgere, der p.t. har en BPA, hvor Roskilde Kommune afholder udgiften. I Roskilde Kommune lægges niveauet for udmåling af tilskud så lavt som muligt, og hjælperlønninger ligger på det lavest mulige løntrin. Desuden gennemgås bevillingerne årligt for at kontrollere, om borgerens behov har ændret sig og der evt. kan ændres i bevillingen fra nattevagt til rådighedsvagt eller andet. Der er en systematisk og præcis praksis for udmåling af støtte. Henvendelser til andre kommuner i netværket for Region Sjælland viser, at Roskilde Kommunes praksis for udmåling ligger på linje med nabokommunernes praksis. Der kan være en mulig budgetforbedring ved, at enkelte borgere med BPA evt. med tiden frivilligt vil ønske at overgå til et døgnophold eksempelvis i en plejebolig. Borgerne vil løbende blive vurderet i forhold til, om dette kan være en mulighed. Hvis borgere frivilligt ønsker en plads på fx et plejecenter i stedet for en fortsat BPAordning, vurderes det, at der vil være en udgiftsdæmpende effekt på 1,5 mio. kr. i årene , som kan medvirke til at dæmpe det forventede merforbrug. Nr.: 4127 Titel: Konkurrenceudsættelse vedligeholdelse af sandkasser og idrætsanlæg (besparelse vil ligge på KIU og ØU) Vedligeholdelsen af idrætsanlæg konkurrenceudsættes i dag med jævne mellemrum. Materielgårdens priser på øvrige anlæg tilpasses løbende. En besparelse på området vil derfor betyde lavere serviceniveau. Denne del af besparelsen vil reelt ligge på KIU. Vedligeholdelse af sandkasser er en del af SBU's aktiviteter, som budgetmæssigt håndteres af Ejendomsservices vedligeholdelse af udearealer, og kan ikke konkurrenceudsættes isoleret. Besparelsen vil reelt være på ØU. Nr.: 4131 Titel: Samle SFO/klub i sommerferien i idrætshaller (2 mio.kr. i alle år) Forvaltningen vurderer, at en sådan samling ikke vil føre til en besparelse. Der skal stadig være medarbejdere til stede, og der sker i forvejen en tilpasning af antal medarbejdere i ferieperioden ift antal børn. Ud fra et fagligt perspektiv kan der også være børn, der ikke ønsker at benytte sig af tilbuddet hvis alle aktiviteter foregår i idrætshal. Derudover vil det betyde endnu et skift for de kommende 0.klasses elever, der begynder i SFO 1. maj, og derfor lige er skiftet fra børnehave. Forslag til alternative besparelsesforslag til erstatning af det sparemål, der er udtrykt betænkelighed ved På baggrund af ovenstående betænkeligheder vurderes det, at der vil være forslag svarende til i alt 7,4 mio.kr., som forvaltningen er betænkelige ved at gennemføre i den foreslåede form. Det er forslagene: Pakke b. Reducer Elitesportsaftalerne 0,2 mio.kr. i 2020 (kan gennemføres følgende år) Pakke Afskaf frivillighedskoordinator 2,0 mio.kr. hvert år (se konkret forslag til alternativ) 2121b Reduktion åben dans 0,2 mio.kr. i 2020 (kan gennemføres følgende år) 3120b Konkurrenceudsæt BPA-ordningen 3,0 mio.kr. hvert år

5 Side5/ Samle SFO/klub i sommerferien i idrætsh 2,0 mio.kr. hvert år Forvaltningen har overvejet alternativer til ovenstående. Det bemærkes, at alle tidligere fremsatte forslag fra forvaltningen, som indgik på udvalgenes møder i foråret fortsat vil kunne bringes i anvendelse for at opfylde det samlede sparemål. Forvaltningen kan konkret pege på følgende forslag, som mulige justeringer af forslag, som allerede indgår i en af de 4 pakker svarende til i alt 2 mio.kr. i 2020: Blok. nr.: 4112(a) Titel: Besparelse på Ungdomsskolen Blok. nr.: 4119(a) Titel: Øget brug af plejefamilier Blok. nr.: 4115(b) Titel: Flere deltidsansatte i SFO Blok. nr.: 4117(b) Titel: Færre kontaktpersoner Alternativ til blok.nr Derudover kan forvaltningen pege på en alternativ besparelse på 2 mio.kr. i stedet for forslag vedr. afskaffelse af frivillighedskoordinator med følgende fordeling på KIU, BSU og SOU: For KIU s område vil forvaltningen pege på, at lokaletilskuddet til de +25-årige ikke kun halveres, som det fremgår af pakke 2, 2101b, men at det helt fjernes. Det vil give et yderligere provenu på 1 mio. kr. For BSU s område vil forvaltningen, ud over en nedlæggelse af frivilligkoordinatorfunktionen på integrationsområdet ( kr), pege på en nedlæggelse af Kultur- og integrationspuljen kr. (Puljen udgør kr. Integrationsrådet modtager heraf årligt kr. fra puljen, som fremadrettet foreslås overført til rådet.) For SOU s område vil forvaltningen pege på, at midler til frivilligområdet reduceres yderligere med kr. Fra 2021 vil følgende kunne løftes: Blok. Nr.: 4116 Titel: Omlægning af indsatsen på specialområdet 0-16 år: temaanalysen Bemærkning: Potentialet kan hæves fra 3,5 mio.kr. til 5 mio.kr. i 2021 og fra 4 mio.kr. til 5 mio.kr. i 2022 svarende til fuld indfasning fra 2021, da den indfasning er naturlig følge af opstart med 1,3 mio.kr. i 2020 Øvrige alternativer: Forvaltningen vil endvidere foreslå, at i det omfang, der ikke fra udvalgenes side fremsættes alternativer, så gennemføres den manglende besparelse ved en rammebesparelse.

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Tekst B1 Integrationsafdelingen og jobcenter sammenlægges Integrationsafdelingen sammenlægges med Jobcentret for at skabe mere synergi mellem de to områder.

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313770 Brevid. 3150117 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Skole- og Børneudvalget 2. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat arbejdet med at pege på besparelser

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3139766 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 4. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat, at der i løbet af foråret 2019

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486699 NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 Bilag 2:Likviditetsopretning udvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 1. Ingen arrangementer på Fredtoften i 2015 Der er i budget 2015 afsat 0,3 mio. kr. til arrangementer på Fredtoften.

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286217 Brevid. 2486718 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget 2018-2021 16. januar 2017 Baggrund og proces Budgetbalancerne

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 1. juni 2018 Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018 Rapportering Økonomiudvalget besluttede den

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313600 Brevid. 3121839 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Aftale om Genåbning af Budget 2010

Aftale om Genåbning af Budget 2010 Ringe, den 23. marts 2010 Aftale om Genåbning af Budget 2010 Indledning Faaborg-Midtfyn Kommune står, som mange af landets øvrige kommuner, over for store økonomiske udfordringer. Dette skyldes bl.a. den

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Socialområdet - handicap og socialpsykiatri

Socialområdet - handicap og socialpsykiatri Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 318671 Brevid. 3261940 NOTAT: Hvorfor stiger merforbruget på Voksensocialområdet? 26. september 2019 Socialområdet - handicap og socialpsykiatri I så godt

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Skole- og Børneudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Skole- og Børneudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486702 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Skole- og Børneudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3144416 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer.

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer. Sagsnr. 00.01.00-A00-63-14 Dato 19-1-2016 Sagsbehandler Annette Wendt Opfølgning på budget 2015 Børne- og skoleudvalget Nedenstående oversigt viser de punkter på Børne- og skoleudvalgets område, som der

Læs mere

Økonomi i balance. Randers Kommune, juni 2010

Økonomi i balance. Randers Kommune, juni 2010 1. Indledning. Kommunernes økonomi er under stort pres. Serviceudgifterne i kommunernes regnskaber for 2009 er ifølge Ministeriet overskredet med 5,1 mia. kr. Årsagen er primært merudgifter på det specialiserede

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge Børn og Unge Sagsnr. 302754 Brevid. 2827080 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge 31. maj 2018

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018 Opfølgning på Budgetforlig -26: Fremtidens Allerød 1. november 2018 Som opfølgning på det vedtagne budget for -26 er udarbejdet en oversigt over budgetvedtagelsens ændringer, herunder forligstekster, driftsudvidelser,

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Elite- og Talentrådet. NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler

Elite- og Talentrådet. NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler Elite- og Talentrådet Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2673786 Ref. LODI Dir. tlf. lottedi@roskilde.dk NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler 01.december 2017 Roskilde Kommunes

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Kommunale og regionale budgetter 2009

Kommunale og regionale budgetter 2009 07-1617 LIBA/JKRO - 14.11.2008 Kontakt: Jens Krogstrup - jkro@ftf.dk - Tlf: 3336 8820 Kommunale og regionale budgetter 2009 Kommuner og regioner er underlagt meget stramme økonomiaftaler med regeringen

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Mandag kl. 16:15. Referat fra ekstraordinært møde Kenneth Kristensens kontor. Følgende sager behandles på mødet

Børne- og Skoleudvalget. Mandag kl. 16:15. Referat fra ekstraordinært møde Kenneth Kristensens kontor. Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ekstraordinært møde Kenneth Kristensens kontor Mandag 08.12.2014 kl. 16:15 Følgende sager behandles på mødet Side Udmøntning af budgetaftale 2015-2018 2 Fraværende Bemærkninger

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 - Indenfor vedtaget serviceniveau Fællespulje - Børneudvalget 3.900 3.01 Provenu

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer Sektor: Forslagets betegnelse: 5.50 Børn og Unge Forslag til alternative besparelser i Børn og Unge i stedet for forslaget om børnehavestart ved to år og ni måneder Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 24. november Tirsdag 24.11.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Status på inklusion 2 Budget 2016-2019: Udmøntning af generelle

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger - liba - 05.05.2008 Kontakt: Lisbeth Baastrup - liba@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger Finansloven for 2008 blev vedtaget den 17.april. Regeringen skal i de

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] ANLÆG: 1 Tandplejen indkøb af Digitale røgtenapparater 800 2 Pulje til It- hardware på 0-16 års området 1.500

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Aktuel økonomi: - regnskab budgetlægning Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016

Aktuel økonomi: - regnskab budgetlægning Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016 Aktuel økonomi: - regnskab 2015 - budgetlægning 2017-19 Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016 Regnskab 2015 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget Korr. budget regnskab Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud

Læs mere

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen.

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 12. marts 2019 Finansieringsnotat til overførselssagen 2018-2019 På Økonomiudvalgets budgetseminar den 22.-23. januar blev der præsenteret

Læs mere

44. Behandling af budget for

44. Behandling af budget for 44. Behandling af budget for 2020-23 Sagsbehandler Sagsnr Per Trodsøe Hansen 00.30.10-S00-1-19 RESUMÉ Politisk behandling Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget (godkender), 04.06.2019 Udvalget skal udarbejde

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

at der igen (2016) skal bespares penge i den samlede kommunale økonomi alt: 22,3 mill. Kroner, som et besparelsesforslag.

at der igen (2016) skal bespares penge i den samlede kommunale økonomi alt: 22,3 mill. Kroner, som et besparelsesforslag. Kære alle. Som I ved, er det første signal om, hvor bevæger skolevæsenets sig hen over de kommende år, ved forvaltningen Skole- Dagtilbud, på Børne og Skoleudvalgets møde den 14.04.2015. Hvad ved vi: at

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr.

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer Med vedtagelsen af juni-indstillingen

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Temaer i nye regler for økonomistyring

Temaer i nye regler for økonomistyring NOTAT Temaer i nye regler for økonomistyring 11. juni 2019 Center for Økonomi, Personale og Politisk betjening (CØPP) har udarbejdet et forslag til nye regler for økonomistyring. Kommunens økonomiske politik

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Aktuel økonomi ultimo oktober 2017 Dato: 6. november 2017 1. Indledning

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Spareplaner for sygehusene i 2017

Spareplaner for sygehusene i 2017 3. oktober 2017 Spareplaner for sygehusene i 2017 Regionerne skal finde besparelser for ca. 1,2 mia. kr. på sygehusenes budgetter i 2017. Det kan koste over 1200 stillinger, selvom en del af besparelserne

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere