Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro."

Transkript

1 Side 1/8 Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro Den 29. april 2017 Der er indsendt forespørgsel om bl.a. terrænregulering fra ejer vedr. Under Rødtjørnen 8, 7500 Holstebro. Den 5. maj 2018 Forvaltningen svarer på forespørgsel om terrænregulering og grundens udformning. Den 27. maj 2017 Bygherre ansøger om byggetilladelse, og der gøres i ansøgningen opmærksom på, at der ønskes dispensation til at terrænregulerer mere end 0,5 meter på enkelte dele af matriklen. Tegning af 22/5-17 viser +0,89 m og +1,24 m Den 7. juni 2017 Forvaltningen kvitterer for modtagelse og der rykkes for materiale der: 1. Angiver terrænreguleringen på maksimal +/- 60 cm 2. Facadetegninger med angivelse af terrænkoter 3. Oplysninger om sokkelkoter. Den 12. juni 2017 Bygherre indsender tegninger fra rådgiver der bl.a. angiver terrænregulering på +/-60 cm Den 23. juni 2017 Bygherre rykkes for byggetilladelse. Den 26. juni 2017 Forvaltningen svarer på forespørgslen. Den 28. juni 2017 Bygherre indsender yderligere 2 tegninger der bl.a. viser nedkørsel til garage. Den 28. juni 2017 Forvaltningen meddeler byggetilladelse og der medsendes bilag vedr. terrænregulering fra Håndbog for Bygningsmyndigheder. I tilladelsen skrives der bl.a.: I forbindelse med sagsbehandlingen er oplyst, at byggeriet placeres med overkant gulv i kote (højdesystem DVR90). Overkant sokkel varierer meget på grund at stor terrænforskel på matriklen. Der overholdes +/- 0,5 meter jf. tegninger af 28. juni 2017.

2 Side 2/8 Det er forudsat, at der i det fremsendte tegningsmateriale er gjort korrekt rede for terrænforholdene, da disse oplysninger er afgørende for vurderingen af, om bebyggelsen overholder højdebestemmelserne. Følgende notater af RK Den 17. juli Telefonsamtale med klager (nabo) Under Rødtjørnen 6 Naboen har haft ringet da hun finder, at der sker en voldsom terrænregulering på grunden og huset ligger højt. RK forklarer, at huset gerne må ligge højt det skal overholde højdereglerne. Ang. terrænregulering kan jeg se at der er taget højde for det på tegningerne. Den 18. juli 2017 Ruby Kristensen foretager byggetilsyn på Under Rødtjørnen 8. Der tages billeder af de jordmængder der har gjort naboen urolig. RK taler og skriver med både ejer, dennes mand, håndværkere og rådgiver. Se nedenfor. RK finder bl.a. at bygningen er for høj samt at det ser ud til at der terrænreguleres mere end de tilladte +/- 50 cm. Det meddeles de berørte parter i en tilsynsskrivelse. TILSYN - Korrespondance om terræn og højder på huset. Foretaget af RK D. 18. juni 2017 Mail fra nabo, Under Rødtjørnen 6. Nabo har sendt en mail med en del foto s. På baggrund af disse foto s tog RK på tilsyn kl 9. Se tilsynsnotat. Den. 18. juni Diverse korrespondancer samtaler Telefonsamtale med Entreprenørfirma (kl 9.30). Oplyser mig, at de har været i tvivl om huset var afsat korrekt i højden. De har derfor fået landinspektøren til at kontrollere om huset var afsat i den rigtige højde, men det var huset. Ejeren ønsker at få huset placeret så højt som muligt. På kontoret: RK har set på de tegninger vi har i sagen. Ud fra de tegninger ligger huset 20 cm for højt. Jeg har fundet en kote ud fra kommunens luftfoto på kote 28 ved nr. 10 og når jeg tegner det skrå højdegrænseplan overskrider huset med 20 cm (se mail der sendt til håndværker). Hvis det er korrekt, at det ligger 20 cm for højt kan muren nå at ændre huset idet der skal mures 4 skifter lecablokke. Så vil de kun murer 3 skifter - så det vil ikke være noget problem at sænke gulvkoten 20 cm nu. Telefonsamtale med håndværker

3 Side 3/8 Ang. højden oplyser håndværker, at det hele er afklaret med landinspektøren og de har ændret på tegningerne. Jeg har sandsynligvis ikke de nye tegninger. Han sender de nye tegninger. Telefonsamtale med landinspektør Landinspektør har ringet til mig da han har hørt om sagen. LI oplyser, at huset er blevet flyttet 20 cm da det overskred det skrå højdegrænseplan med ca. 30 cm. Garagen er også blevet flyttet da det overskred det skrå højdegrænseplan med 10 cm. Mikkel vil sende mig tegninger og afsætningsplan så jeg kan se hvad der er sket i sagen. Min kontrol af de nye tegninger RK har indtegnet det skrå højdegrænseplan på den nye facadetegning ud fra den højde der står på afsætningsplanen. Nu overholder bygningen det skrå højdegrænseplan. Jeg syntes dog er stadig er en udfordring med terrænregulering. Jeg har på facaden sat spørgsmålstegn ang. terræn. Facaden er sendt til både håndværker og rådgiver. Jeg har ikke kunnet få fat i rådgiver. Telefonsamtale med håndværker 2 (kl 12.45). RK oplyser håndværker at jeg har fået de nye tegninger og at huset holder det skrå højdegrænseplan så de kan godt fortsætte med at murer. Telefonsamtale med nabo Rødtjørnen 6 Nabo har haft ringet for at høre til sagen. Jeg oplyser nabo om at højden på huset overholder reglerne. Der er en del jord ved huset og noget at det skal fjernes så der kun er 50 cm i terrænregulering men de er ikke færdige med at bygge endnu. Den 19. juli 2017 Telefonsamtale med ejers mand. RK oplyste ejer om at jeg havde været på tilsyn hvilket han havde hørt om. RK har forklaret ham problematikken omkring højden og at jeg havde nogle forkerte tegninger. Jeg oplyste ham om, at jeg stadig syntes der er en udfordring med terræn ved haven. Jeg tror der bliver mere synlig sokkel end det der er tegnet men jeg kan tage fejl. Huset ligger temmelig højt og fra overkant gulv ned til terræn vil der være en stor højdeforskel men der må kun ske terrænregulering på 50 cm fra det originale terræn. Ejers mand spørger til hvad andre gør da de også må have problemer. Jeg oplyser ham om at nogle placerer garagen i en højde og huset i en anden højde. Andre kan ikke bygge det de ønsker. Hvis der bliver mere synlig sokkel end 40 cm kræver det en dispensation. Jeg har skrevet til ansøger at de må redegøre for terrænreguleringen. RK har fået diverse telefonnr. og navne fra håndværker 2 da jeg var på tilsyn. Tilsynsrapport udsendes til relevante parter.

4 Side 4/8 Notat ovenfor af Ruby Kristensen Den 20. juli 2017 Håndværker skriver vedr. omkostninger til landinspektør. Han vil gerne vide hvem der dækker omkostningerne. RK svarer. Den 3. august 2017 Spørgsmål om sokkel der skjules af hævet terrasse. Den 4. august 2017 Svar til rådgiver vedr. synlig sokkel. Jeg svarer at der kan gives dispensation til mere synlig sokkel end 40 cm, og at terrænreguleringen er vigtigere end den synlig sokkel. Rådgiver forsikre mig endnu en gang at: Det med terrænreguleringen er altså overhovedet ikke noget problem og jeg holder den gerne på de +/- 50 cm, hvis jeg så må lave eks cm sokkel. I denne mail korrespondance beder jeg om en dispensation ansøgning når størrelsen på den synlige sokkel ligger klart. Den 21. august 2017 Nabo Under Rødtjørnen 6, ringer for at få en status. Den 23. august 2017 Nabo Under Rødtjørnen 6 skriver mail for at få tydeliggjort hvordan byggeriet hænger sammen. Den 30. august 2017 Svarer nabo i nr. 6 på hendes spørgsmål Den 6. februar 2018 Der sker indflytning pr. 5. februar 2018 Februar 2018 Bygherre ringer for at høre hvad er skal til for at færdigmelde byggesagen. Bygherre får oplyst hvad der er stillet krav om i byggetilladelsen, og få at vide at når der er sket indflytning, bør byggesagen afsluttes snarest. Den 5. april 2018 Sendes mangelskrivelse vedr. manglende indsendelser til afslutning af byggesagen. Den 17. april 2018 DK sender mail til rådgiver vedr. manglende dispensations ansøgning. Der gives advis om tilsyn inden for kort tid.

5 Side 5/8 Senere samme dag svarer rådgiver, at han som sådan ikke har noget med byggeledelsen og entrepriser at gøre. Rådgiver mener at han har indsendt en tegning til dispensation. Skal der ansøges gennem Byg og Miljø?? Bygherre er ved at planere grunden og ved at anlægge haven. Den 18. april 2018 Svar til Rådgiver. Der skal ansøges om dispensation gennem Byg og Miljø og jeg understreger, at det er en god ide, at vente med fliser og havearbejde, da vores tilsyn muligvis vil vise at der skal reguleres på disse forhold. Den 18. april 2018 Forvaltningen varsler tilsyn Den 24. april 2018 Telefonsamtaler med både med bygherre og dennes mand om tilsynet og terrænregulering. Den 24. april 2018 DK taler med landinspektør da han har lavet den oprindelige udstykning i Halgård Vest etape 1. Desuden har landinspektøren også lavet bygningsafsætning på denne grund, samt været inde over sagen i forbindelse med bygningshøjden. LI har koter fra det naturlig terræn fra den foreløbige markering af bygningshjørner, som jeg modtager senere den 24. april Jeg videresender denne mail incl. pdf fil med koter til bygherres mand som mulig hjælp til at få et overblik over terrænet. Den 25. april 2018 Rådgiver skriver vedr. tilsynet at han ikke kan deltage pga. arbejde i udlandet. Han mener at det først er nu han kan se hvordan der skal dispenseres for de 60 cm terrænregulering. Rådgiver sender en gammel tegning ind fra tidligere i byggesagsforløbet hvor terrænreguleringen var den oprindelige på over +/- 60 cm og spørger om denne ikke forsat er gældende (gammel tegning 27. maj 2017 revideret tegning af 12. juni 2017). Rådgiver referer til min samtale med bygherres mand dagen før vedr. terrænet og niveauet ved garagen, og skriver at han tidligere har fortalt over for Ruby og mig (se tilsynsnotat) at koteringen ved vejen ikke passede. Dette har vi ikke erindringer om og der intet på sagen vedr. dette. Rådgiver nævner endvidere at det ville give de samme udfordringer ift. terrænreguleringen uanset om man kører lidt op eller ned til garagen. Rådgiver nævner også at han ikke mente at indkørslen var et problem i tilsynsnotatet af Dette er ikke korrekt. Under pkt. 2 i tilsynsnotatet skriver Ruby: På facadetegning mod øst ser det ud til at garagen ligger lavere end vejen men ude på pladsen ser det ud til at garagen ligger i nogenlunde samme kote som vejen. Indkørslen ligger i den lave del af grunden men er tegnet i kote som er det højeste punkt på grunden ved vejen. Den 1. maj 2018

6 Side 6/8 Bygherre indsender dispensationsansøgning i den eksisterende sag gennem Byg og Miljø til +60 cm. Der suppleres med en mail og 2 tegninger der viser belægninger på situationsplan samt snit gennem indkørslen. Der svares ikke på dispensationsansøgningen, da der skal foretages tilsyn få dage efter. Den 4. maj 2018 RK og DK foretager tilsyn samt opmålinger på Under Rødtjørnen 8. Den 7. maj 2018 Resultatet af vores målinger foreligger. Bygherre ringer og skriver. Jeg afventer at svare da jeg ikke har et resultat klar endnu. Den 8. maj 2018 Der afholdes møde med AD og KA vedr. problematikken. Det besluttes at meddele standsningsmeddelelse. DK ringer til bygherre og meddeler hende resultaterne af fredagens tilsyn og informerer om, at der vil blive sendt et standsningsmeddelelse. Se notet af samtalen. Samtalen varer ca. 25 minutter og derfor er notatet ikke udtømmende for samtalens indhold. Standsningsmeddelelse sendes til bygherre og rådgiver. Bygherre ringer i løbet at eftermiddagen 2 gange mere og har brug for at tale om sin byggesag. Bygherres mand ringer også, og da jeg returnerer hans opringning er der optaget. Den 9. maj 2018 Rådgiver ringer og taler om byggesagen. Han mener at vi ikke arbejder ud fra rigtige koter, da der foran garagen var en bakke i terrænet. Jeg henviser til de koter vi har fra landinspektøren, og til de højde koter vi har i vores GIS system. Jeg tilbyder rådgiver, at hvis han har nogle koter der viser andet end det vi arbejder ud fra er han velkommen til at indsende det til os. Samtalen varer ca minutter og derfor er dette notat ikke udtømmende for samtalen. Den 13. maj 2018 Bygherres mand skriver mail til AD og forespørger et møde. AD svarer bygherres mand senere samme dag. Bygherres mand skriver tilbage med en række betragtninger han synes AD skal tage med i sine overvejelser og, at de gerne vil have mulighed for at komme med deres version.

7 Side 7/8 Den 14. maj 2018 AD svarer bygherres mand at denne mulighed skal de nok få. Den 16. maj 2018 Der afholdes internt møde i forvaltningen vedrørende byggesagen. Den 17. maj 2018 Partshøring sendes til ejer og rådgiver. Frist til 31. maj 2018 ved kontortids ophør. Den 21. maj 2018 Bygherre indsender dispensationsansøgning. Den 22. maj 2018 Bygherre indsender svar på partshøringen jf. Forvaltningsloven Den 23. maj 2018 Forvaltningen kvitterer for modtagelse af høringssvar og der mailudveksles med bygherre. Den 28. maj 2018 Forvaltningen skriver til rådgiver for, at anmode om højden på sokler der søges om dispensation til. Samme dag kommer der tegninger der viser, hvor der bliver mere synlig sokkel end 50 cm. Den 28. maj 2018 Bygherre rykker for nabohøring. Den 28. maj 2018 Partshøring af nabo udsendes med kopi til ejer og rådgiver. Frist til den 11. juni 2018 ved kontortids ophør. Den 31. maj 2018 Ejer i nr. 6 ringer for at tale om partshøringen. Bl.a. spørges jeg om nr. 8 ville have fået lov til at terrænregulerer mere end +/- 60 cm hvis de havde ansøgt om det? Dertil svare jeg nej, da lokalplan stk. 1 er fastholdt med kun 10 cm ekstra i dispensation. Den 4. juni 2018 Indkommer der høringssvar fra nabo i nr. 6. Der anmodes om aktindsigt. Den 6.juni 2018 Bygherre spørger til nabohøring. DK svare at høringen udløber den 11. juni 2018 ved kontortids ophør. Den 11. juni 2018 Bygherre spørger om der gives en tilbagemelding på nabohøring samme dag.

8 Side 8/8 Den 12. juni 2018 DK svarer bygherre at høringen først udløb ved kontortids ophør og at de vil høre fra mig sidst på dagen den 12. eller den 13. om formiddagen. Den 12. juni 2018 Forvaltningen meddeler aktindsigt til nabo i nr. 6. Den 12. juni 2018 DK afholder møde med AD. Det besluttes, at sagen behandles Teknisk Udvalg. Partshøringssvar sendes til bygherre og dennes mand til bemærkninger. Den 13. juni 2018 Bygherre skriver, at der er indsendt svar på nabohøringen, og at de forventede en afgørelse efter modtagelse af naboindsigelser. Bygherre rykker for en afgørelse. Den 13. juni 2018 DK modtage fra hovedpostkassen bemærkninger fra bygherre vedr. partshøring af naboen. Bygherre forventer at sagen snart kan afsluttes. Forvaltningen skriver til bygherre, at det er besluttet at sagen skal behandles af TU den 19. juni 2018.

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage 1 dag 7 dage 2 dage 2 dage 54 dage 26 dages Byggesagsforløb for Hørhusene 52 - byggesag nr. 299603 2017.11.21 Ansøgning om byggetilladelse indsendes til Roskilde kommunes byggesagsafdeling 2017.11.29 Byggesag

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten.

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-165-17 10.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

Teknisk Udvalg Tillægsreferat

Teknisk Udvalg Tillægsreferat Tillægsreferat Mødedato: Tirsdag den 25. juni 2013 Mødetidspunkt: 11:45 Sluttidspunkt: 12:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.5/Rådhuset Johannes F. Vesterby, Flemming Lund, Anders Korsbæk Jensen,

Læs mere

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Harbo Dir: +4579755590 e-mail: Merete.Harbo @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-217751- 18 17.9.2018 Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus med tilhørende carport/garage

Læs mere

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Sagsnr.: 12/10858 Sagsansvarlig: Dorte Meier SAGSFREMSTILLING Arkitektfirmaet Meedom-Bæch har på ejerens vegne ansøgt om at nedrive det eksisterende

Læs mere

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Hjælp til udformning af tegningsmateriale

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Hjælp til udformning af tegningsmateriale Marts 2018 Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Går du med ideen om at opføre nyt byggeri, men mangler viden for at søge en byggetilladelse? Hjælp til udformning af tegningsmateriale Er min grund

Læs mere

TAARBÆK BORGERFORENING

TAARBÆK BORGERFORENING Taarbæk, den 4. september Planklagenævnet Vedr.: Klage ID 190212 Med mail af 22.08. fra Nævnenes hus modtog vi Lyngby-Taarbæk Kommune s (LTK) udtalelse af 18.08. til Planklagenævnet vedrørende ovennævnte

Læs mere

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag:

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag: 1 of 5 Til Natur- og Miljøklagenævnet 12-02-2016 Sagsnummer.: 16/2578 Sagstype: KLE: 01.03.00 Sagsbehandler: Pernilla Marie Mathisen Tlf.: 87535283 Klage over Syddjurs Kommunes landzonetilladelse af den

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

330-2015-77687. 330-2015-77387 TDC overdragelse af mobil 13-02-2015 Center for IT og Digitalisering TDC

330-2015-77687. 330-2015-77387 TDC overdragelse af mobil 13-02-2015 Center for IT og Digitalisering TDC 330-2015-78250 Partshøring 13-02-2015 Center for Plan og Byg 330-2015-78200 Byggetilladelse 13-02-2015 Center for Plan og Byg 330-2015-77220 Telefonnotat; projektet reduceres yderligere 13-02-2015 Center

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af kælder på Overdamsvej 9, 2970 Hørsholm.

Landzonetilladelse til etablering af kælder på Overdamsvej 9, 2970 Hørsholm. Hørsholm, d. 4. marts 2019 Til Rette vedkommende Landzonetilladelse til etablering af kælder på Overdamsvej 9, 2970 Hørsholm. Jeg vil gerne anmode om Landzone/bygge-tilladelse til at opføre en fritlæggende

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

I Landinspektørnævnets sag nr : Advokat A klager på vegne af B over Landinspektørkontoret A/S, afsagde nævnet den 2. juli 2009 følgende

I Landinspektørnævnets sag nr : Advokat A klager på vegne af B over Landinspektørkontoret A/S, afsagde nævnet den 2. juli 2009 følgende Om kontrol af anvendt kotesystem i arkitektfirmas snittegning i forbindelse med landinspektørselskabs afsætning af niveauplan fastsat i byggetilladelse. Landinspektørnævnet fandt, at det lå inden for nævnets

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage Side 1/5 KOMFORT-HUSE ApS Jkc.komfort@gmail.com Højrisvej 1 6971 Spjald Dato: 09-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-153-14 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 Enfamiliehuse, række- og kædehuse Tilbygninger til eksisterende huse Udestuer, herunder overdækkede terrasser der lukkes Ombygninger med udvidelse af etagearealet Ændret anvendelse

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 167649 BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN 1. OPDRAG Stevns Kommune har bedt Horten om at vurdere,

Læs mere

Fornyet afgørelse i forbindelse med opsat hegn ved terrasse

Fornyet afgørelse i forbindelse med opsat hegn ved terrasse Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Hans Georg Kemper Hortensienstrasse 17 A 40474 Düsseldorf Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 11. marts 2015 J. nr. 02.34.00K08-0141

Læs mere

Kolding kommune Akseltorv Kolding

Kolding kommune Akseltorv Kolding Kolding kommune Akseltorv 1 6000 Kolding Dato: 24-01-2017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til advokat vedrørende ejendommen beliggende, kommunens j.nr. 2015 1365. Med venlig hilsen Trine Brønsgaard

Læs mere

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation Fra: Jane Kollerup Sendt: 11. september 2016 19:48 Til: [SPAM] Re: VS: Høring vedr. ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. S-1.2 om facadehøjde på Strandvænget 24 Hej Dorit Vi

Læs mere

Bemærkninger til partshøring om Nedenomsvej 14, matr. nr. 6 ag, Høsterkøb.

Bemærkninger til partshøring om Nedenomsvej 14, matr. nr. 6 ag, Høsterkøb. Rudersdal Kommune Byplan@rudersdal.dk Att. Henrik Bengtsson Bemærkninger til partshøring om Nedenomsvej 14, matr. nr. 6 ag, Høsterkøb. 26. oktober 2014 I forbindelse med kommunens behandling af dispensationsansøgning

Læs mere

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN Teknik og Miljøforvaltningen Kasper Michael Wagner Læstedet 3 2500 Valby PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS LOVEN Vi skriver til dig, fordi vi gerne vil høre din mening om et kommende byggeri, hvor vi vurderer,

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Begge havde de tidligere godkendt tegningerne udarbejdet af en lokal arkitekt i Skagen. Tegninger der dannede udgangspunkt for ombygningen.

Begge havde de tidligere godkendt tegningerne udarbejdet af en lokal arkitekt i Skagen. Tegninger der dannede udgangspunkt for ombygningen. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Christian Aarup Center for Teknik og Miljø Højbjerg, den 6. april 2015 Svarskrivelse på baggrund af nabohøring vedr. Jeckelsvej 22, 9990 Skagen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Michael Wolff Hansen Aabenraavej 152 Ullerup 6400 Sønderborg

Michael Wolff Hansen Aabenraavej 152 Ullerup 6400 Sønderborg Michael Wolff Hansen Aabenraavej 152 Ullerup 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et udhus på ejendommen matr.nr. 228 Ullerup Ejerlav, Ullerup, der ligger på Aabenraavej 152, 6400 Sønderborg

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 04-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Sølystvej 23 og fortsætter derefter i Udvalgsværelse

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Skov Sørens Vej 79, 9681 Ranum,

Landzonetilladelse på ejendommen Skov Sørens Vej 79, 9681 Ranum, Henning Oxholm Moestrup Tostrupvej 57 B 8800 Viborg Sendt til: henning.moestrup@envisionerergy.dk Dato: 6. juni 2018 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-12503 Dokumentnr.:

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Peter Henneby s Kontor, Støvring.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Peter Henneby s Kontor, Støvring. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Peter Henneby s Kontor, Støvring. Møde slut: 15:45 Afbud: Bertil Mortensen Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Dispensation til transportbånd til blandetårn

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f...

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f... Page 1 of 91 of 9 From: syddjurs Sent: 19-01-2016 11:03:56 To: Team Byggeri Subject: VS: Angående akt indsigt Denne mail er videresendt fra hovedpostkassen syddjurs@syddjurs.dk - BEMÆRK - er din afdeling

Læs mere

Luftfoto af ejendommen. Tjørnevej Uldum T:

Luftfoto af ejendommen. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-415862- 18 2.11.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom.

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom. Grundejerforeningen Gartnervænget v/ Grethe Seekjær grethe@sary.dk Dato: 8. august 2013 Byggesagsnr.: BYGGESAG-2013-0228 Journalnr.: 13/14668: 622270 Vedrørende tilbygning til rækkehus Vedrørende opførelse

Læs mere

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 09-03- 2009 TILSYNET Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 Du har ved mail af 14. januar 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Viborg Kommune Plan- og Udviklingsafdelingen Rødevej Viborg Rødding d. 1. marts 2008

Viborg Kommune Plan- og Udviklingsafdelingen Rødevej Viborg Rødding d. 1. marts 2008 Viborg Kommune Plan- og Udviklingsafdelingen Rødevej 3 8800 Viborg Rødding d. 1. marts 2008 Vedr.: Lokalplanforslag nr. 310 for et boligområde i Rødding. I forlængelse af vores indsigelser mod lokalplan

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2017 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/1013

Læs mere

Dato: 20. december 2016 J.nr: 74. Hvidovre Kommune Høvedstensvej Hvidovre. Att. Anne Mette Lassen

Dato: 20. december 2016 J.nr: 74. Hvidovre Kommune Høvedstensvej Hvidovre. Att. Anne Mette Lassen LANDINSPEKTØRFIRMAET ROBERT JAKOBSEN APS Rådhustorvet 5, 2. sal 3520 Farum Tlf.nr.: 5123-8187 E-mail: rj@robert-jakobsen.dk Web: www.robert-jakobsen.dk CVR-nr.: 38229591 Dato: 20. december 2016 J.nr: 74

Læs mere

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3.

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3. Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 3. september 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes:

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Nedrive et parcelhus Carport og garage på mellem 35m² og 50m² Overdækket terrasse på mellem 35m² og 50m² Udhus, drivhus og lignende

Læs mere

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet Afgørelsen og tilladelsens

Læs mere

Ansøgning om lovliggørelse af bygninger via hjemmesiden Byg og Miljø

Ansøgning om lovliggørelse af bygninger via hjemmesiden Byg og Miljø Vejledning om lovliggørelse af byggeri Ansøgning om lovliggørelse af bygninger via hjemmesiden Byg og Miljø Dette er en kort vejledning til dig, der skal søge om lovliggørende tilladelse til allerede opført

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2015 J.nr.: NMK-33-02901 KlageID: 63500 og 66444 Ref.: SSC/LOBOR AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation

Læs mere

Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund

Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Indsigelsesskema Supplerende partshøring Lokalplan 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 2013-9 Sommerhusområde ved Hesseløje/Fruerlund Høringsperiode:

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Luftfoto af ejendommen med eksisterende forhold nedrevet bolig og udhus ny bolig ønskes opført

Baggrund for afgørelsen. Luftfoto af ejendommen med eksisterende forhold nedrevet bolig og udhus ny bolig ønskes opført Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-205-17 13.11.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS, UDESTUE, GARAGE, CARPORT, UDHUS, OVERDÆKKEDE TERRASSE, DRIVHUS OG TERRASSER SOM HÆVES MERE END 30 CM OVER TERRÆN. INDHOLDSFORTEGNELSE HVORNÅR SKAL

Læs mere

10 i Bek. Nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug.

10 i Bek. Nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. Frederiksdal v/jens Peter Støjberg Lysenvej 7 7870 Roslev stojberg@dlgpost.dk Den 8. maj 2019 Lysenvej 7 - Anmeldelse af maskinhus - 10 anmeldeordning - meddelt Der er indsendt en anmeldelse til Skive

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. juni 2006 J.nr.: 03-33/800-0496 SNI Afgørelse

Læs mere

19-2-2013 12/55244. Gråsten Fjerkræ Kværsgade 18, Kværs 6300 Gråsten

19-2-2013 12/55244. Gråsten Fjerkræ Kværsgade 18, Kværs 6300 Gråsten 19-2-2013 12/55244 Gråsten Fjerkræ Kværsgade 18, Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til lagerhal på ejendommen matr.nr. 182 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Kirketoft 3, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Kritiseret, at byggestyrelsen ikke i henhold til byggelovens 23 havde taget stilling til, om en kommunes forhåndsbesked om, på hvilke betingelser

Læs mere

I Landinspektørnævnets sag nr /2017: A,, klager over landinspektør L,, afsagde Landinspektørnævnet

I Landinspektørnævnets sag nr /2017: A,, klager over landinspektør L,, afsagde Landinspektørnævnet Om en landinspektørs rådgivning til at foretage en arealoverførsel i forbindelse med nybyggeri samt orientering af nabo Typehusfirmaet F kontaktede landinspektør L i efteråret 2016 på vegne af klagerne

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

Vilkår Der er indsat vilkår om, at garagens facader og gavle skal beklædes, så naboer ikke generes af et skæmmende oplag i garagen.

Vilkår Der er indsat vilkår om, at garagens facader og gavle skal beklædes, så naboer ikke generes af et skæmmende oplag i garagen. Brian Rasmussen Tandsellevej 7 6470 Sydals Lovliggørende landzonetilladelse til en garage på ejendommen matr.nr. 371 Tandslet, Tandslet, der ligger på Tandsellevej 7, 6470 Sydals. Sønderborg Kommune har

Læs mere

Indstilling. Trindsøvej 11, Åbyhøj om- og tilbygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Trindsøvej 11, Åbyhøj om- og tilbygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 26. februar 2009 Trindsøvej 11, Åbyhøj om- og tilbygning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Århus Kommune meddelte

Læs mere

Som arkitekt for Helle og Morten Lissner videresender jeg nærværende mail til forståelse af sagen før udvalgsmøde på mandag den 15. august 2016.

Som arkitekt for Helle og Morten Lissner videresender jeg nærværende mail til forståelse af sagen før udvalgsmøde på mandag den 15. august 2016. Hej Som arkitekt for Helle og Morten Lissner videresender jeg nærværende mail til forståelse af sagen før udvalgsmøde på mandag den 15. august 2016. Som arkitekt og med tidligere 12 års ansættelse i Ribe

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport,

Læs mere

Yderligere redegørelse af vurderingerne fremgår i den vedhæftede tilladelse.

Yderligere redegørelse af vurderingerne fremgår i den vedhæftede tilladelse. Notatark, sags nr. 2015-1976 Journal nr : 15/20190 Vedr. : lovliggørelse af tilbygning Adresse : Kærmindevej 19, 6000 Kolding Matr. nr. : 9t, Kolding Markjorder 1.afd. Orienteringspunkt til Plan- og Boligudvalget

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget

Miljø- og Planlægningsudvalget Miljø- og Planlægningsudvalget Referat fra ekstraordinært møde MPU ekstraordinært møde Onsdag 10.09.2014 kl. 8:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Terrasse mod vest på

Læs mere

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Der søges om tilladelse til, at hæve husets gulv med ca. 80 cm. hvilket giver et gulv beliggende 110 cm over eksisterende terræn og facaden bliver ca.

Læs mere

Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager

Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager Robert Rigelsen Nyballe 7 Skelde 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en garage på ejendommen matr.nr. 340 Skelde, Broager, der ligger på Nyballe 7, 6310 Broager Sønderborg Kommune har den 5.

Læs mere

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse.

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse. Teknik og Miljø Vejledning 3 Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse Udhus Drivhus og lignende Slagelse Kommune Teknik og

Læs mere

----- I Landinspektørnævnets sag nr. 284: A klager over landinspektør L afsagde nævnet den 28. marts 2006 følgende KENDELSE:

----- I Landinspektørnævnets sag nr. 284: A klager over landinspektør L afsagde nævnet den 28. marts 2006 følgende KENDELSE: Om manglende orientering af grundejer efter afmærkning af skel efter matriklens oplysninger om skellets beliggenhed, og om at Landinspektørnævnet ikke har beføjelse til at fastslå om en af flere målinger

Læs mere

1 - Naboorientering Naboorientering. «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land»

1 - Naboorientering Naboorientering. «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» 1 - Naboorientering Naboorientering «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» Dato 5. december 2016 Sagsnr. 01.03.00-P19-100-16 Matr.nr. 25 Jørlunde By, Jørlunde TEAM BYGGESAG Postadresse:

Læs mere

Helsingør Stiftsøvrighed

Helsingør Stiftsøvrighed Helsingør Stiftsøvrighed Den 10. maj 2017 Dok.nr. 57823/17 Gribskov kommune lvede@gribskov og tms@gribskov.dk Vedrørende partshøring angående fastlæggelse af niveauplan for carporten Gribskov kommune har

Læs mere

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne.

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne. 1 - Naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Naboorientering

Læs mere

Myndigheds projekt. Nybyggeri Stranden 34a Kolding Bygherre: Sine og Carsten

Myndigheds projekt. Nybyggeri Stranden 34a Kolding Bygherre: Sine og Carsten Myndigheds projekt - Bygherre: 17-12-2018 AS.0-01 600 15525 Projektdata: 4586 Benævnelse: Matr. nr: Delnr.2 af 3d 2700 Adresse: Grundareal: 787m2 Solceller Min. iht. energi ramme beregning Boligareal:

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Godrimvej 11, 7500 Holstebro jordvarme- samt solcelleanlæg

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Godrimvej 11, 7500 Holstebro jordvarme- samt solcelleanlæg Side 1/6 Bo Jensen Bo140577@gmail.com Sir Lyngbjergvej 1 B 7500 Holstebro Dato: 24-06-2016 Sagsnr.: 01.05.02-P19-8-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg. Kim Funder Solkær 17 Udsholt 3250 Gilleleje Sag: 2015/32772 012 Id: 012160 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund Lokalplan 47/2012 Plan Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 01.02.05-P16-15-11 Ref.: Vibeke Kjær Christensen Direkte tlf.

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

Dokumentnr Overskrift Afsendt Afsender Modtager

Dokumentnr Overskrift Afsendt Afsender Modtager Dokumentnr Overskrift Afsendt Afsender Modtager 330-2015-17060 Svar til NST: Afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3. Matrikel 105b Slagelse Markjorder, Slagelse Kommune 09-01-2015 Center for Teknik

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Høring til 28. oktober 2017 Oversigt over høringssvar til lokalplan 50 for små og fleksible boliger på Kratkær/Brændekær Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Novafos, vandselskab Væsentligste indhold

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 12-07-2013 Sagsnr.: 13/22799 Dok.løbenr.: 197345/13 Kontakt: Susanne

Læs mere

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Teknik- og Miljøforvaltningen Amstrup & Baggesen Att.: Susanne Osborne Lumbyvej 11B, 1. th 5000 Odense C DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Kære Susanne Osborne Vi har modtaget din ansøgning fra den 10. december

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed.

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed. Steen Gaarden mail@multi-mal.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 23-01-2013

Læs mere

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2.

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2. Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk NABOORIENTERING Matr. nr. 4bc Lillerød By, Lillerød, Fritz Hansens Vej 23, Teater

Læs mere

Norddjurs Kommune Byggegruppen Att.: Jacob Frost Petersen An.: Journalnr.: Dato:

Norddjurs Kommune Byggegruppen Att.: Jacob Frost Petersen An.: Journalnr.: Dato: Norddjurs Kommune Byggegruppen Att.: Jacob Frost Petersen An.: Journalnr.: 2015-1003 Dato: 21.01.16 Foranlediget af en naboorientering fra kommunen skal undertegnede Kirsten Torell, Skt. Pauls Gade 18,

Læs mere

Journaldato Dokumenttitel Indhold Løbenr. Sagsbehandler Sagsløbenr. 29-04-2015 - ønsker at se høringssvar fra styrelser - 76770 jebn 14442

Journaldato Dokumenttitel Indhold Løbenr. Sagsbehandler Sagsløbenr. 29-04-2015 - ønsker at se høringssvar fra styrelser - 76770 jebn 14442 Åben postliste 29. april 2015 Teknisk område Journaldato Dokumenttitel Indhold Løbenr. Sagsbehandler Sagsløbenr. 29-04-2015 - ønsker at se høringssvar fra styrelser - 76770 jebn 14442 29-04-2015 Alle skal

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. maj 2015 J.nr.: NMK-33-02965 Ref.: MAOSK-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse

Læs mere

Kolding Kommune Akseltorv Kolding Orientering om afgørelse. Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. , kommunens j.nr.

Kolding Kommune Akseltorv Kolding Orientering om afgørelse. Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. , kommunens j.nr. Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing Kolding Kommune Akseltorv 1 6000 Kolding 2016-38705 Dato: 06-10-2017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. 2016-0843.

Læs mere

Dir.tlf.: Att.: kasserer Kristen Thomsen

Dir.tlf.: Att.: kasserer Kristen Thomsen Orø Bådelaug Dato: 04-04-2014 Havnen 1 A Sagsb.: Milee 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/49385 Dir.tlf.: 72 36 41 50 Att.: kasserer Kristen Thomsen E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE De har søgt om landzonetilladelse

Læs mere

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Miljø og Teknik T Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon + 45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk www.randers.dk 09 11 2015 / 01.00.00 A00 39 14 Nabohøring

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for maskinhus på Læstenvej 21, 8920

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for maskinhus på Læstenvej 21, 8920 GÅRDEJER ANDRIES JOHAN KATERS Læstenvej 21 8920 Randers NV Miljø Natur og Landbrug Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk

Læs mere

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk DSB Telegade 2 2630 Taastrup 15. januar 2016 Naboorientering Matr.nr. : 15 f Buddinge

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus på ejendommen Gl. Hastrupvej Køge

Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus på ejendommen Gl. Hastrupvej Køge + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Bruno Jakobik Hansen Gammel Hastrupvej 11 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus på ejendommen

Læs mere

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet:

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet: Teknik & Miljø Plan Sct. Mogens Gade 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: plan@viborg.dk www.viborg.dk Sagsforløb Hjertebo Formanden for Teknisk Udvalg har bedt om en redegørelse om sagsforløbet for

Læs mere

Dokumentnr Overskrift Afsendt Afsender Modtager. Bekræftelse på modtagelse af klage vedr. manglende partshøring 24-02-2015

Dokumentnr Overskrift Afsendt Afsender Modtager. Bekræftelse på modtagelse af klage vedr. manglende partshøring 24-02-2015 330-2015-98633 Bekræftelse på modtagelse af klage vedr. manglende partshøring 24-02-2015 service 330-2015-98394 Bekræftelse på modtagelse af klage 24-02-2015 service 330-2015-97684 Bekræftelse på modtagelse

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755615 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-43-19 10.4.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af uisoleret

Læs mere