Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Version"

Transkript

1 1 af 15 Lav opgaverne i den her rækkefølge: 01) A-Underlig-fejl-i-lærernavn.tpd Start med at lave en kørsel med overførsel af registre (og ikke andet end det!) Brug dernæst inspektion til at finde fejlen. Inspektionsknappen ligner et forstørrelsesglas med et stort I (altså I som i Inge) Koncentrer dig om fejlen i fagregistret Hvad er fejlen? 02) B-Underlig-fejl-i-rum-registret-1.tpd Lav en Inspektion (Forstørrelsesglasset med stort I som i Inge) Der er tilsyneladende en fejl i lokale registret? Klik på fejlen og ret den Lav igen en Inspektion (Forstørrelsesglasset med stort I som i Inge) Fejlen er forhåbentlig væk nu? 03) C-Underlig-fejl-i-rum-registret-2.tpd Lav en Inspektion (Forstørrelsesglasset med stor I som i Inge) Der er tilsyneladende en fejl i lokaleregistret? Klik på fejlen Hvad går det ud på? Ret fejlen Lav igen en Inspektion (Forstørrelsesglasset med stor I som i Inge) Fejlen er forhåbentlig væk nu? 04) D-Underlig-fejl-i-fagregistret-1.tpd Lav en kørsel med overførsel af registre (og udelukkende det) Kontroller timetallene for klasserne Der er tilsyneladende noget galt med 1a Gå til fagregistret Vælg avanceret søg og erstat (CTRL ALT H) Skriv 1a i feltet KLA Klik SØG Hvad er der galt? Ret det og klik OPDATER OG LUK Lav en kørsel med overførsel af registre (og udelukkende det) Kontroller timetallene for klasserne Nu er det forhåbentlig OK? 05) E-Underlig-fejl-i-fagregister-2.tpd Brug Inspektion (Forstørrelsesglas med stort I som i Inge) Der er tilsyneladende en fejl i fagregistret Kan du gennemskue hvad der er galt? Ret det og kontroller igen med Inspektion Inspektion checker kun syntaktiske fejl

2 2 af 15 06) F-Underlig-fejl-i-timetal-for-1x.tpd Brug inspektion til at finde fejlen. Inspektionsknappen ligner et forstørrelsesglas med et stort I (altså I som i Inge) Hvis inspektion ikke finder fejlen - så må du lave en kørsel Lave en kørsel for at kontrollere data: Klik på køre - menupunktet Vælg Overføre registre som det eneste Klik OK Hvad er fejlen? Klassen har jo tre timer for meget i forhold til det forventede? 07) G-Underlig-fejl-i-timetal-for-2a.tpd Der er tilsyneladende en fejl i timetallet for 2a Start med at lave en kørsel med overførsel af registre (og udelukkende det!) Undersøg så om du kan finde ud af hvorfor netop 2a tilsyneladende har 4 positioner for meget 08) H-Underlig-fejl-For-mange-timer.tpd Start med at lave en kørsel med overførsel af registre (og udelukkende det!) Check timetallene for de enkelte klasser - ved at gennemse udskriften der kommer efter kørslen. Kan skemaet lægges med de timetal? Kan du gennemskue hvad fejlen er? 09) I-Underlig-fejl-i-positionsdirektiv-registret-1.tpd Start med at lave en kørsel med overførsel af registre Lav dernæst en inspektion (Forstøøreglasset med det store I som i Inge) Der er øjensynlig en fejl i positionsdirektiverne Hvad er mon fejlen? Hvis du har lavet en kørsel med overførsel af registre Stil markøren på den celle der indeholder fejlen (GY11 eller GY1a) Tryk på F2-knappen Find aktivitetsnavnet i listen og klik på det Klik OK Gentag med den anden fejl Hvad er forskellen mellem en BLOK og en AKTIVITET? Som skemalæggere arbejder vi med BLOKKE, men Tplan arbejder udelukkende med AKTIVITETER. Når Tplan ser en BLOK er det ofte nødvendigt for Tplan at splitte BLOKKEN op i separate AKTIVITETER. 10) J-Indirekte-dagkonflikt-kræver-flere-dage-end-der-er.tpd Gennemse resultatet (LISY og/eller LISYS under Udskrifter) Du ser nok det her: INDIREKTE DAGKONFLIKT KRÆVER FLERE DAGE END UGEDAGE!! : En indirekte dagkonflikt opstår, når samme lærer, klasse og fag findes i forskellige kombinationer. Her er det tilsyneladende lærer TI (Torsten Ingerslev) med faget bi (biologi) der skaber den konflikt. Konflikten kan fjernes ved at lave om på fagnavnet.

3 3 af 15 Gå til fagregistret Vælg avanceret søg og erstat (CTRL + ALT + H) Skriv TI i lærerfeltet Klik på SØG Ret fagnavnene, så de ikke er det samme Klik OPDATER OG LUK Gennemse resultatet (LISY og/eller LISYS under Udskrifter) Problemet er sikkert væk nu? 11) K-Underlig-fejl-i-blok-registret-1.tpd Gennemse resultatet Du møder sikkert det her: FORK.SAMMENLÆGNING: Gå til blokregistret og se på den blok der har fejlen Find ud af hvad fejlen er Ret fejlen Gennemse resultatet Fejlen er forhåbentlig væk? 12) L-Underlig-fejl-i-blok-registret-2.tpd Lav en overførsel af registre (og udelukkende det!) Gennemse resultatet Du finder sikkert den her: CHECK POSITIONER OG PERIODER FOR: Gå til blokregistret og kontroller den blok hvor fejlen er Ret fejlen Lav igen en overførsel af registre (og udelukkende det!) Gennemse resultatet Fejlen er forhåbentlig nu væk 13) M-Underlig-fejl-i-blok-registret-3.tpd Gennemse resultatet Gå til blokregistret og kontroller blokken med fejl Hvad er der galt? Ret fejlen Gennemse resultatet Fejlen er forhåbentlig væk nu

4 4 af 15 14) N-Frederiksborg-Gymnasium-efterår-2011.tpd Det er et skema der helt sikkert ikke kan køres. Jeg har fået det af Sune på min egen skole. Det er altså et realistisk projekt at finde ud af at få det til at køre! Sune skrev om det: Så vidt jeg kan se, så kører motoren igennem datasættet to! gange - hvorefter den lægger et "hvidt" skema...glæder mig til at høre fra dig... Mvh Sune :-)) Prøv kræfter med det og kom gerne med forslag til rettelser. 15) O-Frederiksborg-Gymnasium-efterår-2011-rettet.tpd Det er det samme som ovenfor dog med mine rettelser. Det bør kunne køre og du bør kunne lægge et skema. Du kan prøve at forbedre lægningen så der kommer færre huller for eleverne. En måde er at oprette kunstige fag, så klassen får lige så mange positioner som du har til rådighed. Ved at kantstille disse kunstige fag opnår du at de øvrige fag skubbes tættere sammen. Min kommentar til Sune: Hej Sune. Jeg rettede en indirekte dagkonflikt for TI. Jeg rettede 3y ma fra 6 til 5 positioner. Så kørte den igennem, MEN adskillige klasser har stadig for mange positioner. De ryger i udspark. Mange hilsner fra Lasse :-) 16) P-Frederiksborg Gymnasium-003.tpd Et skema fra min egen skole (altså før gymnasiereformen) Det bør kunne lægges. 17) Q-Odense-Katedralskole.tpd 30. april 2012 Hej Lasse Vores time fag - fordeling er ikke færdig, så jeg har fiktive og forkerte lærere på nogle hold, men det burde jo ikke betyde noget for princippet! Enkelte klasser er helt i orden men en lang række har for mange timer og jeg kan ikke gennemskue hvorfor. Men her får du hvad jeg har forhåbentlig har jeg noget mere færdigt til kursusdagen den 11. maj. Mange hilsner Lars 1a: okay 1d, 1e, 1f, 1m, 1x, 1y, 1z: 3 timer for meget 2a: okay 2d, 2e, 2f, 2m, 2x: 6 timer for meget 2z: 7 timer for meget 3a: okay 3d: okay 3e: okay 3f: okay 3m: okay 3x: store problemer, men dem kigger vi selv på (holdfordeling) 3z okay Vores 1hf skal have værkstedstimer hvor en stor del af klassens lærere skal kunne være til stedet. Hvordan noteres det? Prøv og se om du kan gennemskue nogle af problemstillingerne. Ellers kan du jo altid spørge Lars.

5 5 af 15 A-Underlig-fejl-i-lærernavn.tpd Når du prøver at køre får du denne fejl: Når du trykker OK springes til fagregistret linje 421. OK der forventes en lærer med initialer BS, men den lærer findes ikke i lærerregistret. Fagregistret linje 421 Klik F2 Det kunne se ud som om der er tale om en slåfejl. Det passer jo fint med at skemalæggere ikke laver fejl, men at alle mennesker kan komme til at lave en slå fejl Gå til lærerregistret og ret lærer initialerne til BS Lav nu en kørsel og kontrollér Fejlen er væk!

6 6 af 15 B-Underlig-fejl-i-rum-registret-1.tpd Når du prøver at køre får du den her fejl Når du klikker OK springes til lokale registret. Grupper skal stå til sidst. Derfor må der ikke stå G der. Slet G og prøv igen. Problemet er væk!

7 7 af 15 C-Underlig-fejl-i-rum-registret-2.tpd Inspektion giver det her resultat. Når du klikker på fejlen ser du det her: Kig i lokaleregistret og se om der findes et lokale der næsten hedder det samme. Måske er det bare en slåfejl. Avanceret søg i lokaleregistret giver: OK det var en slåfejl. Ret til HVST og kør en inspektion. Fejlen er nu væk.

8 Version michals@online.no lasse@storr-hansen.dk 8 af 15 D-Underlig-fejl-i-fagregistret-1.tpd En kørsel med overførsel af registre giver det her: SKOLE : Frederiksborg Gymnasium & HF ADRESSE : Carlsbergvej 15 - Hillerød SKOLEÅR : Eft. 07 SKOLEKODE : F8B CHECK POSITIONER OG PERIODER FOR: 1a nvg 3 KS BIO 1 nvg 1111 X 1a nv BLOK: 1a nvg Gå til blokregistret og kig på blokken 1a nvg1. Stil markøren på første POS i blokken. Tryk F2. Ser du problemet? Du kan trykke F2 en gang til så du kommer direkte til linjen i fagregistret. Ret og kør igen. SKOLE : Frederiksborg Gymnasium & HF ADRESSE : Carlsbergvej 15 - Hillerød SKOLEÅR : Eft. 07 SKOLEKODE : F8B CHECK POSITIONER OG PERIODER FOR: 1a nvg 2 KS BIO 1 nvg 1111 X 1a nv BLOK: 1a nvg Hov problemet er ændret? Hvad er der nu galt? Kan du gennemskue det? Ret det og kør igen.

9 9 af 15 E-Underlig-fejl-i-fagregister-2.tpd Når du kører en inspektion ser du det her: Klik på fejlen så springes direkte hen til den, så du kan rette den. Kan du gennemskue fejlen? Ved en fejl var der skrevet faget nvg under aktivitetsnavn i linje 114. Slet det og alt er i orden. Det var vist igen en slåfejl

10 10 af 15 F-Underlig-fejl-i-timetal-for-1x.tpd Inspektion viser ingen fejl (syntaksfejl). Derfor må der en kørsel til. ***** OVERSIGT OVER KLASSEREGISTER ***** ANTAL KLASSER : 38 KLASSE NY SEK KOMP. ÅK. HJEMME KLS KLS POSITIONER NAVN BET. TOR RUM PLAN REG DIF 2008a 1a 1g1 1g b 1b 1g1 1g c 1c 1g1 1g m 1m 1g1 1g s 1s 1g1 1g t 1t 1g1 1g u 1u 1g1 1g w 1w 1g1 1g x 1x 1g1 1g y 1y 1g1 1g z 1z 1g1 1g Et eller andet er øjensynlig galt både med 1x og 1y! Det er nok en god ide at lede efter koblinger mellem 1x og 1y fx sprogfag. Altså fagregistret. Der er altså en kobling mellem 1 og 1y i form af sprogfag. Lad os lige se på blokkene: 1x indgår klart i sprogblokken 1b 1SP1 Det ser ud som om faget 1x fr simpelthen er glemt i sprogblokken? Prøv at tilføje 1x fr og se om ikke det løser problemet?

11 11 af 15 Bemærk at det ikke er nødvendigt at skrive 1x i Reference feltet. Det er fordi 1x allerede er stamklasse for blokken. I linje 43 kan 1x også fjernes ligesom klassen 1b kan fjernes fra linje 38. Sådan her er tilstrækkeligt. Når der intet står i referencefeltet er stamklassen simpelthen identisk med stamklassen for blokken altså klassen i første kolonne til venstre for bloknavnet.

12 12 af 15 G-Underlig-fejl-i-timetal-for-2a.tpd Først laves en kørsel med overførsel af registre. Der er en fejl her: BLOK: 1p hfid 11 FEJL POS/PERIODER FOR: 2SP1 PER: 1111 POS: 5 BLOK: 2c 2SP Og her: 2008r 1r 1h1 1h a 2a 2g1 2g b 2b 2g1 2g Lad os starte med at kigge på blokken 2SP1 i blokregistret: Ser du problemet? Hvis ikke så kør en inspektion: Ret og kør igen en overførsel af registre.

13 13 af 15 H-Underlig-fejl-For-mange-timer.tpd Efter overførsel af registre ser du det her: 2007q 2q 2h1 2h r 2r 2h1 2h a 3a 3f 3g b 3b 3f 3g m 3m 3f 3g s 3s 3e 3g t 3t 3f 3g v 3v 3f 3g w 3w 3f 3g x 3x 3f 3g y 3y 3f 3g z 3z 3f 3g XXX XXX XX Skolen bruger 14-dages skema med fire moduler per dag. Det giver 4*10 = 40 moduler i alt. 3a, 3t, 3w og 3x er lige til grænsen. 3v er over grænsen. Der er simpelthen ikke 41 moduler. Lad os starte med at se på 3a:

14 14 af 15 Lad os kigge efter 3g aktiviteter i blokregistret:

15 15 af 15 Prøv også at lede efter 3a i blokregistret: 3a er altså med i 5 moduler via 3g. Hmmmm. Ved at studere LISY under udskrifter ser du: 200 6a 3a 3a da (hi en ty sp id me 2h dl (bk BK 3g de (me mu eø ps id ma MA bi3 3g ng (EN KE bi4 bi5 fyx bi2x 3f fy (FY Bi Ng EN KE ps Og så nåede jeg ikke mere denne gang. Mange hilsner fra Lasse :-)

Version

Version 1 af 20 Indholdsfortegnelse Skyggelærer, dobbeltlærer, lærerkandidat og samlæsning... 2 Om at bruge 0 i positionsfeltet for lærere, fag og/eller blokke... 8 Lange lærerinitialer, lokalenavne og holdbetegnelser...

Læs mere

Version

Version 1 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE BACKUP OG OPRYDNING... 2 DET TEKNISKE... 3 SPLIT ET FAG OP I TO AKTIVITETER... 4 NY BRUGER TYPE... 6 DET TEKNISKE... 8 POSITIONER OG PERIODER... 10 FAGREGISTRET... 11 FORBEDRING

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning" ikke virker. Det virker nu igen.

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning ikke virker. Det virker nu igen. Efter version 28.1a 12MAJ2005 1 af 8 12MAJ2005 12MAJ2005 12MAJ2005 23MAJ2005 Inkl. i 28.1c CTRL C + CTRL V virkede ikke i Tabeller. Det gør det nu. Wintp.exe kunne ikke længere køre uafhængigt af tilstedeværelsen

Læs mere

Skemalægning. med. Version 29.x. Lasse Storr-Hansen

Skemalægning. med. Version 29.x. Lasse Storr-Hansen Skemalægning med Version 29.x Lasse Storr-Hansen PIXI 2. udgave 22. marts 2012 michals@online.no lasse@storr-hansen.dk 2 af 21 INDLEDNING...3 SKEMALÆGNING MED TPLAN...3 FORBEREDELSE... 3 Før time - fag

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 9 02MAJ2007 03MAJ2007 06MAJ2007 14MAJ2007 Rettet en fejl i installationsprogrammet. Ny installationer kunne ikke køre igennem og stoppede halvvejs. Rettelsen blev lagt på nettet klokken 16:40 mandag

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 5 Tplan er et projekt i evig udvikling. Jeg har modtaget og modtager stadig mange gode ideer til ændringer og/eller tilføjelser til Tplan. Jeg implementerer disse så hurtigt som jeg kan. Støder du

Læs mere

Skemalægning. med. Lasse Storr-Hansen

Skemalægning. med. Lasse Storr-Hansen Skemalægning med Lasse Storr-Hansen 4. udgave 22. februar 2008 2 af 67 INDLEDNING... 3 WINTP TPLAN HISTORIE... 4 NYHEDER I VERSION 26 OG I VERSION 28... 4 SKEMALÆGNING MED TPLAN... 6 SKEMALÆGNING MED TPLAN

Læs mere

Naturvidenskabelige studieretninger

Naturvidenskabelige studieretninger Naturvidenskabelige studieretninger 1K MATEMATIK A KEMI A FYSIK B ol C Valg C Valg C Valg B: Bk, Bi, Id, Mu, Re, Sa Valg A: EN, FY, Sprog 2g MA A KE A DA A HI A id C bi C re C Fy B En B 1g sa C bk/mu C

Læs mere

Version 26 27-28. Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Ludus Tplan Ludus. Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2

Version 26 27-28. Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Ludus Tplan Ludus. Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2 1 af 10 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2 EKSPORT FRA LUDUS TIL TPLAN...2 Afdelinger...2 Fag...2 Hold...2 Lokaler...2 Lærere...3 Undervisning...3 IMPORT TIL TPLAN...3 IMPORTÉR DATA FRA LUDUS... 4 GENERER

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 10 NYHEDER I VERSION 28.2F...2 FORLØBET MELLEM JUL OG NYTÅR... 2 FEJLEN I VERSION 28.2E... 2 KONTROL AF INDSTILLINGER ET PÅBEGYNDT ARBEJDE... 2 BETATESTERE SØGES ER DET DIG?... 3 NYHEDER I VERSION

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Baseret på positive

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2016

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2016 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Baseret på positive

Læs mere

Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger

Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger Riv ud! Lidt mere om vores studieretninger NATURVIDENSKABELIGE - SUNDHEDSVIDENSKABELIGE STUDIERETNINGER Det er studieretningerne for dig som er interesseret i naturvidenskabelige fag, som er god til matematik,

Læs mere

STUDIERETNINGER 2014-2017 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 MA A MA A MA A MA A BI A FY A FY B KE B BT A MA B KE B FI C BI B FY B ID B

STUDIERETNINGER 2014-2017 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 MA A MA A MA A MA A BI A FY A FY B KE B BT A MA B KE B FI C BI B FY B ID B STUDIERETNINGER 2014-2017 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 MA A MA A MA A MA A BI A FY A FY B KE B BT A MA B KE B FI C BI B FY B ID B SR6 SR7 SR8 SR9 SR10 SR11 SR12 SA A EN A EN A MU A EN A EN A EN A MA B SA B ME B

Læs mere

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Senest opdateret 9. juni 2017 Grundforløb 2016-version 2.2 Grundforløb Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Fag Niv OS Normal Flex Ialt ATlekt. Lekt. Norm Til str Fag AT- Opsummering

Læs mere

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Senest opdateret 8. juni 2016 Grundforløb 2015-version 3.1 Grundforløb Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Fag Niv OS Normal Flex Ialt ATlekt. Lekt. Norm Til str Fag AT- Opsummering

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Senest opdateret 16. juni 2014 Grundforløb 2014-version 2.0 Grundforløb Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Fag Niv OS Normal Flex Ialt ATlekt. Lekt. Norm Til str Fag AT- Opsummering

Læs mere

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer Komme-i-gang vejledning til Septimana For skemalægger og systemadministratorer Denne Komme i gang er rettet mod skemalæggere og systemadministration. Hvis du er lærer eller studerende, kan du finde en

Læs mere

Grundforløb første halve år 2015-2018

Grundforløb første halve år 2015-2018 Grundforløb første halve år 2015-2018 Dansk Engelsk Almen Billedkunst/ Fysik Matematik Naturvidenskabeligt Samfunds- Biologi Idræt sprogforståelse musik grundforløb fag Studieretningsforløb 2½ år Naturvidenskabelige

Læs mere

Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap/10-da Almen sprogfors 14 1g ap/10-la Almen sprogfors 14 1g

Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap/10-da Almen sprogfors 14 1g ap/10-la Almen sprogfors 14 1g Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap/10-da Almen sprogfors 14 1g ap/10-la Almen sprogfors 14 1g ap/11-da Almen sprogfors 14 1g ap/11-la Almen sprogfors

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende:

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende: 1 af 10 Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende: - Ved kurset den 2. maj i Vejle fandt jeg en del småfejl og uhensigtsmæssigheder. - Mange brugere oplevede en meget brutal overgang

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017 I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Evalueringen

Læs mere

AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014

AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014 AT Omlagt skriftligt arbejde 25. september 2014 Årgang 2014 AT i grundforløbet OS i grundforløbet AT1 4 20 % omlægges for A-/B-fag med mindst 10 elevtimer AT2 2 20 % omlægges for matematik C Sum 6 AT i

Læs mere

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering AT 3.2 - at udvælge endelig sag og formulere problemformulering Mål med lektionen At få indsnævret din foretrukne sag til en foreløbig problemformulering At få feedback på din foreløbige problemformulering

Læs mere

Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap Almen sprogfors 0 28 totalt 3g as Astronomi 44 1g bk

Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap Almen sprogfors 0 28 totalt 3g as Astronomi 44 1g bk Holdelementnavn XPRS fagbetegnelse (kort) Norm. elevtid (skoleår) Lektioner (antal) 1g ap Almen sprogfors 0 28 totalt 3g as Astronomi 44 1g bk Billedkunst 47 1g bi Biologi 10 41 2a BI Biologi 45 95 2c

Læs mere

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter

Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Senest opdateret 12. juni 2014 Grundforløb 2013-version 5.0 Grundforløb Lektionsfordeling Sammentælling Klokketimer Oversigter Fag Niv OS Normal Flex Ialt ATlekt. Lekt. Norm Til str Fag AT- Opsummering

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

REDIGERING AF REGNEARK

REDIGERING AF REGNEARK REDIGERING AF REGNEARK De to første artikler af dette lille "grundkursus" i Excel, nemlig "How to do it" 8 og 9 har været forholdsvis versionsuafhængige, idet de har handlet om ting, som er helt ens i

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før.

Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2014: Det ny ferieår starter 1. maj 2015. Feriepenge for optjeningsåret 2014 må udbetales 1 måned før. Før man gør det, skal der køres en ferieafregning for optjeningsåret

Læs mere

SR-fag (fed) obligatorisk Frit C-valg muligt obligatorisk muligt samt fag/niveau løft C>B løft C>B løft B>A obligatoriske for SR Antal valg Modultal

SR-fag (fed) obligatorisk Frit C-valg muligt obligatorisk muligt samt fag/niveau løft C>B løft C>B løft B>A obligatoriske for SR Antal valg Modultal Farvelade 2017-2020 - udkast Version 9.3.2017 Farveforklaring: C C>B C>B B>A SR-fag (fed) obligatorisk Frit C-valg muligt obligatorisk muligt samt fag/niveau løft C>B løft C>B løft B>A obligatoriske for

Læs mere

OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008

OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008 OPDATERINGSVEJLEDNING FOR AKC5 1.20 DECEMBER 2008 Denne vejledning beskriver installation af opdatering, nyheder og ændringer som skal bruges fra og med 1. januar 2009. Det er derfor meget vigtigt at du

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017 STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017 Studieretningsønske 2017 I skal angive ønske om studieretning i lectio senest d. 11.10 kl. 22.00. I skal besvare et spørgeskema om studieretninger, 2. fremmedsprog

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

How to do in rows and columns 8

How to do in rows and columns 8 INTRODUKTION TIL REGNEARK Denne artikel handler generelt om, hvad regneark egentlig er, og hvordan det bruges på et principielt plan. Indholdet bør derfor kunne anvendes uden hensyn til, hvilken version

Læs mere

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering AT 3.2 - at udvælge endelig sag og formulere problemformulering Mål med lektionen At få indsnævret din foretrukne sag til en foreløbig problemformulering At få feedback på din foreløbige problemformulering

Læs mere

Skemalægning med tplan

Skemalægning med tplan Skemalægning med tplan 1. dag Import af data, kontrol 2. dag Kontrol og lægning 3. dag Justering og eksport Lasse Storr-Hansen Skemalægger stil krav! Kræv en ordentlig bærbar pc i3 i5 i7 Windows 7 eller

Læs mere

STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B

STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B STUDIERETNINGER 2016-2019 SR1 SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 MA A MA A BI A SA A EN A EN A FY B BT A MA B MA B SA B ME B KE B FY B ID B EØ C PS C SA B SR7 SR8 SR9 SR10 MU A EN A EN A EN A EN A TYF A FRB A SPB A FI

Læs mere

Optjeningsåret skal normalt blot bekræftes ved at trykke OK, da det aktuelle år 2018 automatisk er indsat i dialogboksen.

Optjeningsåret skal normalt blot bekræftes ved at trykke OK, da det aktuelle år 2018 automatisk er indsat i dialogboksen. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2018: Det nye ferieår starter 1. maj 2019. Feriepenge for optjeningsåret 2018 må udbetales 1 måned før. Før man kan gøre dette korrekt, så skal der køres en ferieafregning

Læs mere

Tips & Tricks nr. 95 Fuldtidsuddannelser Oprykning til næste skoleår

Tips & Tricks nr. 95 Fuldtidsuddannelser Oprykning til næste skoleår LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technology www.dxc.technology/ludus Tips & Tricks

Læs mere

Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne.

Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne. Af Anne Birch Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne. Indholdsfortegnelse: 1 Lærestedssiderne (L20/L21)... 3 1.1 AMU-tilmeldinger på læresteder

Læs mere

De fire talsøjler til venstre er for feriedage, og de fire talsøjler til højre er for feriepenge.

De fire talsøjler til venstre er for feriedage, og de fire talsøjler til højre er for feriepenge. FERIEAFREGNING FOR OPTJENINGSÅRET 2016: Jan/Jens 24-03-2017 Det ny ferieår starter 1. maj 2017. Feriepenge for optjeningsåret 2016 må udbetales 1 måned før. Før man gør det, skal der køres en ferieafregning

Læs mere

Oversættelse af LibreOffice. Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/

Oversættelse af LibreOffice. Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/ Oversættelse af LibreOffice Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/ Wiki Vi har en wikiside, hvor du kan finde flere oplysninger om Pootle: http://wiki.documentfoundation.org/da/pootle

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Allerød Gymnasium AT Tidsrammen

Allerød Gymnasium AT Tidsrammen Allerød Gymnasium AT 2018 Tidsrammen Uge 4 Uge 5 Onsdag den 24.1 i 2. modul tre forelæsninger om brugen af Innovation i AT (opgave B) med afsæt i et humanistisk, samfundsvidenskabelig og naturvidenskabelig

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2015 Version: 4 1.

Læs mere

Vejledning til Planmodul i FLEX

Vejledning til Planmodul i FLEX Vejledning til Planmodul i FLEX Planlægningsmodulet i FLEX er udformet for at give planlæggeren mulighed for at lave fagfordeling på hold samt ressourcestyre medarbejdernes arbejdstid. Alle stamdata hentes

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark.

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Kopi fra Blåt Medlem til Open Office regneark 1 Eksport fra Blåt Medlem til Open Office regneark 2 Hvad kan du bruge det til 4 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Brugermanual. Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel

Brugermanual. Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel Brugermanual Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel Brugermanual til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel 1. Indledning Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel findes på

Læs mere

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Overgang til Lectio Eksamensmodul 1992-2008 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at udføre funktionen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 11-31. august 2015

Nyhedsbrev nr. 11-31. august 2015 Nyhedsbrev nr. 11-31. august 2015 I uge 45 vil Frey Software præsentere Untis version 2016. Møderne vil blive afholdt henholdsvis i Aarhus tirsdag den 3. november og København onsdag den 4. november 2015.

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Delta Rengøring. vejledning. Timeregnskab v Overordnet

Delta Rengøring. vejledning. Timeregnskab v Overordnet Delta Rengøring Timeregnskab v. 09.04 Overordnet gule (og mørke orange) felter er der hvor du må taste (hvis du taster andre steder, risikerer du at overskrive vigtige formler) blå felter = taster som

Læs mere

HF-introforløb og VU-timer skoleåret Valgfagsretning (1.p og 1.w) Jo,JR,KHL,LHB,ML,Re, SU,TV,TB,UM,UT,VL

HF-introforløb og VU-timer skoleåret Valgfagsretning (1.p og 1.w) Jo,JR,KHL,LHB,ML,Re, SU,TV,TB,UM,UT,VL HF-introforløb og VU-timer skoleåret 2015-16 Valgfagsretning (1.p og 1.w) 1.p 1.w Klassekoordinator UM LB Introteam KHL, UT LC Studievejleder NR Ol Uddannelsesleder LN LN Livø KHL Dagtur Idrætsdag - lærer

Læs mere

Lectio. Lectio øvelseshold vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio øvelseshold vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Lectio øvelseshold vejledning 1992-2007 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord

Læs mere

Untis ordbog. Reserverede ord i Units. Definition/forklaring. Afdeling/skole. Betegnelse. Blok

Untis ordbog. Reserverede ord i Units. Definition/forklaring. Afdeling/skole. Betegnelse. Blok Afdeling/skole Ordene afdeling og skole anvendes forskelligt i modulerne: Afdelinger og MultiUser. Modulet Afdeling Udgangspunktet er én skole, der lægger ét fællesskema. Denne skole kan bestå af en eller

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke.

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke. Makroer Når du åbner kalenderen, bliver du sikkert spurgt, om du vil åbne med eller uden makroer (om boksen med valgmulighederne dukker op afhænger af, hvilket niveau sikkerheden i Excel er indstillet

Læs mere

Årsrevision Danmark Løsningsbeskrivelse

Årsrevision Danmark Løsningsbeskrivelse Årsrevision Danmark Løsningsbeskrivelse Fra 1. januar 2013 skal der udføres årsrevision. Selve årsrevisionen skal udføres i perioden fra 1. januar til og med 31. januar. Klubben får i denne periode mulighed

Læs mere

UDKAST: Indeholder kun indtastning

UDKAST: Indeholder kun indtastning København d. dd. mmmmm yyyy Dokument: Måler modul manual.doc Manual vedrørende: IDAP manual Måler modul UDKAST: Indeholder kun indtastning Adresse: Århusgade 88, 4.sal 2100 København Ø Danmark Kontakt:

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

juni/aug. 2015-16 Arbejde med undervisningsevaluering - den standardiserede udgave Evalueringsudvalget Randers HF & VUC juni/aug.

juni/aug. 2015-16 Arbejde med undervisningsevaluering - den standardiserede udgave Evalueringsudvalget Randers HF & VUC juni/aug. juni/aug. 2015-16 Arbejde med undervisningsevaluering - den standardiserede udgave Evalueringsudvalget Randers HF & VUC 0 juni/aug.2015-16 Indhold Indledning... 2 Evalueringskalender for HF, & AVU (inkl.

Læs mere

Klargør Trio til Aula

Klargør Trio til Aula VEJLEDNING Klargør Trio til Aula Kalender, Perioder, Ringetidssæt, Aktivitetskategorier, Klasser/hold, Fag, Undervisning Vers.1.0 Indhold Baggrund... 3 Kalender... 3 Perioder... 4 Ringetidssæt... 5 Aktivitetskategorier...

Læs mere

I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner.

I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner. undervisningsgrupper] I Untis er det muligt i menuerne Stamdata og Undervisning at anvende forskellige gruppe-funktioner. Da det indimellem kan være svært at overskue, hvad der er hvad, vil du i de næste

Læs mere

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland nno Annoncestyring til Microsoft Business Solutions C5 -Data nno vers. 1.2.1 til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 1. Introduktion til nno nno til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 er et ekstra

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering

AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering AT 3.1 - at udvælge endelig sag og formulere problemformulering Mål med lektionen At få indsnævret din foretrukne sag til en foreløbig problemformulering At få feedback på din foreløbige problemformulering

Læs mere

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer.

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Elevskema Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Forudsætningen for at arbejde med modulet Elevskema er, at der i Untis er oprettet elever, som er tilknyttet

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014.

Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014. Nyheder Untis 2018 Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014. Nyheder i Untis 2018 Afsnit 1: MultiUser er

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Lectio. EASY-A Integration vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. EASY-A Integration vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio EASY-A Integration vejledning 1992-2009 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Dette

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm 05-04-2017 Ecxelversioner Skabelonen er oprettet i Excel 2010 i xlsm-format. Så vidt jeg ved, kan Excel 2007 arbejde

Læs mere

for matematik pä B-niveau i hf

for matematik pä B-niveau i hf for matematik pä B-niveau i hf 014 Karsten Juul TEST 1 StikprÅver... 1 1.1 Hvad er populationen?... 1 1. Hvad er stikpråven?... 1 1.3 Systematiske fejl ved valg af stikpråven.... 1 1.4 TilfÇldige fejl

Læs mere

Opgavestyring, op og download af mange filer

Opgavestyring, op og download af mange filer 1 Opgavestyring, op og download af mange filer Det er muligt at downloade alle besvarelser i en arbejdsgang til din PC, hvorefter der kan rettes og kommenteres på besvarelserne, til sidst kan alle de kommenterede

Læs mere

Udgiftsfordeling i NS 5.4.01

Udgiftsfordeling i NS 5.4.01 Udgiftsfordeling i NS 5.4.01 Brugervejledning 1.0 17.02.2014 1 Indledning Indhold 1 Indledning... 3 2 Udgiftsfordeling af posteringer på hjælpeformål... 3 2.1 Oprettelse af fordelingsnøgler i Navision...

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Forslag til beregning af tal til undersøgelse udsendt af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) sendt i mail til alle skoler 9. oktober 2012 09:45 EASY-P konsulenterne

Læs mere

Januar Februar Marts

Januar Februar Marts Januar Februar Marts F 1 Nytårsdag M 1 BILLEDKUNST MIDT 5 T 1 Billedkunstdag med Ryslinge Friskole på L 2 T 2 BILLEDKUNST MIDT O 2 Billedkunstdag med Ryslinge Friskole på S 3 O 3 BILLEDKUNST MIDT Billedkunstdag

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Iphone 5. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det.

Iphone 5. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det. Iphone 5 Her er en guide til softwareopdatering af iphone 5, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold Iphone 5...

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning" ikke virker. Det virker nu igen.

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning ikke virker. Det virker nu igen. 1 af 13 12MAJ2005 12MAJ2005 12MAJ2005 19MAJ2005 19MAJ2005 19MAJ2005 19MAJ2005 19MAJ2005 19MAJ2005 23MAJ2005 Inkl. i 28.1c CTRL C + CTRL V virkede ikke i Tabeller. Det gør det nu. Wintp.exe kunne ikke længere

Læs mere

Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen.

Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen. Opsætning Lav først følgende indstillinger i word. Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen. Vælg Funktioner, Tilpas

Læs mere

Søren Christian Nissen

Søren Christian Nissen Fraværsprotokol Søren Christian Nissen www.sc-nissen.dk e-mail: sc.nissen@sc-nissen.dk Fraværsprotokol version 5.5-22-08-2010 Adobe InDesign CS4 2 Indholdsfortegnelse Makroer...3 Ændre makrosikkerhed...3

Læs mere

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Adgang til det trådløse netværk, Kommunikation i Lectio og Office365 Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Være kommet på skolens trådløse netværk 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Galleri modul. Side 1 af 18

Galleri modul. Side 1 af 18 Galleri modul Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Installation... 3 Oprette menupunkt... 5 Kategoriseret menupunkt (Avanceret)... 6 Opsætning... 9 Generel opsætning... 10 Opsætning

Læs mere