Betingelserne for undladelse af oplysning om nettoomsætning i årsregnskab ikke opfyldt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betingelserne for undladelse af oplysning om nettoomsætning i årsregnskab ikke opfyldt."

Transkript

1 Kendelse af 27. august Betingelserne for undladelse af oplysning om nettoomsætning i årsregnskab ikke opfyldt. Årsregnskabslovens 25. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Niels Larsen) Direktør A har på vegne K1 A/S og K2 A/S i skrivelse af 7. september 1995 klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen ved skrivelse af 17. juli 1995 (j.nr /58.261) meddelte, at selskabernes års- og koncernregnskaber for 1994, der samtidigt returneredes, måtte indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen påny inden 4 uger indeholdende de manglende oplysninger om nettoomsætning, da betingelserne i årsregnskabslovens 25 for at undlade at give oplysning herom ikke var til stede. Sagens omstændigheder: Den 28. juni 1995 modtog Erhvervs- og Selskabsstyrelsen års- og koncernregnskab for 1994 for moderselskabet K1 A/S og årsregnskab for 1994 for datterselskabet K2 A/S. Regnskaberne var godkendt på generalforsamlinger den 30. maj Selskabernes statsautoriserede revisor har i de respektive regnskabers revisionspåtegning bl.a. anført: "Af konkurrencemæssige årsager ønsker koncernen/selskabet ikke i koncernregnskabet/årsregnskabet at vise årets nettoomsætning, selvom betingelserne i årsregnskabslovens 25 ikke er opfyldt." Efter at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde konstateret, at regnskaberne, som anført af revisoren, ikke indeholdt oplysning om nettoomsætning, traf styrelsen den påklagede afgørelse, der lyder således: "Vedr.: Års- og koncernregnskab for 1994 for K1 A/S, reg.nr.... og årsregnskab for 1994 for K2 A/S, reg.nr.... Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 28. juni 1995 modtaget ovennævnte selskabers års- og koncernregnskab for 1994, der returneres. Nettoomsætningen fremgår ikke af de indsendte regnskaber, og betingelserne for at undlade disse oplysninger, jf. årsregnskabslovens 25, er i henhold til de indsendte års- og koncernregnskaber ikke til stede. Som anført i styrelsens brev af 23. januar 1995 til ovennævnte selskabers revisor B A/S og styrelsens brev af 7. oktober 1994 til ledelsen for K2 A/S skal nettoomsætningen fremgå af selskabernes regnskaber for 1994, når betingelserne i årsregnskabslovens 25 for undladelse heraf ikke er til stede.

2 De returnerede års- og koncernregnskaber for 1994 bedes indsendt til styrelsen påny i fuldstændig og berigtiget stand inden 4 uger indeholdende de manglende oplysninger om nettoomsætningen med tilhørende sammenligningstal, jf. 3 i bekendtgørelse nr. 533 af 13. juni 1990 om opstilling af årsregnskab og koncernregnskab og om udarbejdelse af koncernregnskab. Sålænge selskabernes års- og koncernregnskaber ikke er indsendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i berigtiget stand, anses indsendelsespligten ikke for opfyldt med de deraf følgende konsekvenser, jf. 7, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 465 af 18. juni 1991 om indsendelse m.v. af årsregnskaber m.v. til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Afgørelsen kan ikke indbringes for højere administrativ myndighed, men sagen kan behandles af domstolene, jf. årsregnskabslovens 64 b." Afgørelsen indeholder forkert klagevejledning, men klagerne er senere blevet gjort opmærksom på muligheden for at klage til Erhvervsankenævnet. Balancesum og gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede er ifølge årsregnskabslovens 25 relevant ved afgørelsen af, om betingelserne for at undlade at oplyse om nettoomsætning er til stede. Om balancesum og gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede fremgår af de indsendte årsregnskaber for 1993 og 1994: Koncernen. Balancesum (t.kr.) Beskæftigede K2 A/S Balancesum (t.kr.) Beskæftigede

3 I klageskrivelsen har klagerne gjort gældende, at det af konkurrencemæssige hensyn vil være meget uheldigt, hvis selskaberne som krævet af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skal give oplysning om nettoomsætning. Om den nærmere begrundelse herfor har klagerne bl.a henvist til en redegørelse af 13. september 1994 til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som blev sendt til styrelsen i forbindelse med styrelsens behandling af årsregnskaberne for Af redegørelsen fremgår: "Ledelsen i K1 A/S finder det af afgørende betydning for... koncernens nuværende og fremtidige indtjening samt for bevarelsen af danske arbejdspladser, at koncernens nettoomsætning ikke oplyses i koncernregnskabet på trods af, at de størrelsesmæssige kriterier i årsregnskabslovens 25 for at undlade dette ikke er opfyldt. Vi ønsker derfor kun meget nødigt koncernens omsætning oplyst i offentligt tilgængelige regnskaber. Årsagerne hertil er følgende:

4 Som det fremgår af ledelsens årsberetning til regnskaberne for 1993, er koncernens aktivitet oprensning og uddybning af havne og sejlløb samt sandindpumpning. Koncernens basis er p.t. stadigvæk opgaver i Danmark, hvor vi i dag så ubetinget er den førende danske virksomhed på området uden danske konkurrenter af betydning. Vi arbejder år for år mere og mere internationalt. Omsætningen på udenlandske entrepriser udgjorde således for 1993 ca. 40% af koncernens samlede omsætning. Vi er trods kraftig vækst de senere år internationalt set dog stadig at betragte som en mindre dredging virksomhed. Konkurrencen om opgaver af vor type er i de senere år blevet hårdere og hårdere. Denne udvikling forventes at fortsætte i årene fremover. Hvad angår opgaver i Danmark, er konkurrenterne ikke danske dredging virksomheder, men derimod udenlandske virksomheder indenfor branchen. Det drejer sig især om store hollandske og tyske dredging virksomheder, som på grund af en tiltagende konkurrence på de større mere søgående jobs og totalentreprenørjobbene i højere og højere grad søger at trænge sig ind på vor niche: mindre opgaver i "sheltered waters", der passer bedst til vort grej og erfaring. Den samme konkurrence gør sig gældende for opgaver i "sheltered waters" i udlandet. Et kendskab til... koncernens omsætning, når samtidig også koncernens dækningsbidrag, opgaver og flåde af dredging-fartøjer kendes, giver konkurrenterne et godt indblik i koncernens effektivitet og realiserede dækningsbidrag i procent af omsætningen. Dette især, når det tages i betragtning, at vore opgaver er relativt ensartede med rimeligt ens dækningsgrader, såvel kalkulerede som realiserede. Oplysning om... koncernens dækningsbidrag fremgår af de offentligt tilgængelige regnskaber hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Disse regnskaber kan rekvireres af konkurrenterne efter behov. Koncernens flåde af fartøjer er allerede godt kendt af konkurrenterne. Konkurrenterne kender ligeledes de typeopgaver, vi påtager os. Kendskab til vor effektivitet og realiserede dækningsgrad har især betydning ved tilbudsgivning. Konkurrenterne har med et sådant kendskab en god mulighed for at bedømme det niveau, vor tilbud vil komme til at ligge på, og har derved mulighed for at indrette deres tilbud herefter. At opgaverne udbydes i indbudt eller offentlig licitation, er i dag snarere reglen end undtagelsen, bl.a. som følge af EUlicitationsreglerne. Her skal i parentes bemærkes, at... koncernen ved opgaver i andre EU-lande som f.eks. Tyskland og Holland langt fra nyder godt af EU-licitationsreglerne i samme omfang, som de tyske og hollandske konkurrenter gør ved opgaver i Danmark. Dette skyldes så vidt vi kan se, at Danmark praktiserer reglerne betydeligt strengere end EU-lande som f.eks. Tyskland og Holland med den konkurrenceforvridning, denne praktiseringsforskel medfører.

5 En angivelse af... koncernens omsætning i det offentligt tilgængelige koncernregnskab, vil derfor, alt andet lige, betyde en forøget risiko for, at koncernen mister (flere) jobs, som man måske ville have fået, havde konkurrenterne ikke haft det forøgede kendskab til... koncernens effektivitets- og indtjeningsniveau. Udover, at... koncernen risikerer at miste indtjening ved en offentliggørelse af omsætningsbeløbene, risikeres også, at danske arbejdspladser går tabt. Det kan her oplyses, at vi kun benytter dansk arbejdskraft på vore egne fartøjer og i koncernens øvrige funktioner af forskellig art. De tabte arbejdspladser "genopstår" ikke hos de øvrige danske dredging virksomheder, da disse som allerede nævnt slet ikke har grej og kapacitet til at gå ind i den type af opgaver, konkurrencen drejer sig om. Det skader altså ikke danske virksomheder, at... koncernen ikke oplyser sine omsætningstal. De danske arbejdspladser mistes i stedet til udlandet, især Holland og Tyskland. Dette kan vel ikke have været intentionerne med vort EU-medlemskab. Det skal tilføjes, at vi godt er klar over, at både den tyske og hollandske regnskabslovgivning indeholder lignende bestemmelser som kravene i den danske årsregnskabslov 25 for, at et selskab i disse lande kan undlade at vise omsætningen i årsregnskabet. Vi er også klar over, at vore tyske og hollandske konkurrenters regnskaber er offentligt tilgængelige ligesom det er tilfældet med vore regnskaber i Danmark. Umiddelbart kunne Erhvervs- og Selskabsstyrelsen derfor påstå, at... koncernen nyder samme fordele og ulemper som vore tyske og hollandske konkurrenter ved, at omsætningen er en offentlig tilgængelig oplysning. Dette er imidlertid af flere årsager ikke tilfældet. For det første er som nævnt vore tyske og hollandske konkurrenter i modsætning til os meget store virksomheder med mange og forskelligartede aktiviteter og opgaver i forhold til vore relativt ensartede opgaver. Et kendskab til selv en segmentopdelt omsætning hos vore konkurrenter hjælper derfor ikke os i en tilbudssituation. For det andet kunne det se ud som om tilsynsmyndighederne i Tyskland og Holland ikke er så effektive som deres danske kolleger i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Vi har selvfølgelig også af generel interesse forsøgt at få fat i konkurrenternes årsregnskaber, men desværre ofte uden held. Vor værste hollandske konkurrent (selskab), kører således videre uden at have afleveret regnskaber til det hollandske Handelsregister de sidste 5 år. Hertil kommer for det tredje, at det er vor opfattelse, at EU-licitationsreglerne praktiseres langt mere lempeligt i Tyskland og Holland, end hvad der er tilfældet i Danmark, jfr. det nævnte ovenfor.

6 Det skal til slut pointeres, at der ikke krænkes nogle aktionærinteresser som følge af, at... koncernen ikke viser sin omsætning i koncernregnskabet. Som det fremgår af ledelsens årsberetning til koncernregnskabet for 1993, er skibsreder C eneaktionær i koncernens moderselskab K1 A/S (der ejer alle sine datterselskaber 100%). C har alene af den grund selvsagt adgang til alle oplysninger om koncernens omsætning....". I en redegørelse for sagen til Erhvervsankenævnet af 31. oktober 1995 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fastholdt afgørelsen og udtalt: "Udtalelse... Årsregnskabsloven giver ikke Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mulighed for at dispensere fra kravet om, at nettoomsætningen skal oplyses i års- og koncernregnskaber, når betingelserne i årsregnskabslovens 25, stk. 1 og 2 ikke er opfyldt. De af selskabernes direktør anførte forhold kan ikke begrunde undladelse af de i årsregnskabslovens 25 krævede oplysninger i regnskaberne.... Bortset fra at der ikke blev givet korrekt ankevejledning, er behandlingen af denne sag sket i overensstemmelse med lovgivningen og fast administrativ praksis på området. Da nettoomsætningen ikke fremgår af koncernregnskabet for 1994 for moderselskabet og årsregnskabet for 1994 for datterselskabet, og da betingelserne for at undlade nettoomsætning ikke er til stede, fastholder Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den trufne afgørelse. Sagens faktiske omstændigheder... Sagens retlige omstændigheder Ifølge årsregnskabsloven skal resultatopgørelsen opstilles med udgangspunkt i nettoomsætningen. Årsregnskabsloven 25 tillader dog, at alene bruttofortjenesten oplyses, hvis det sker af hensyn til konkurrencemæssige årsager, og virksomheden ikke i to på hinanden følgende regnskabsår overskrider 2 af de 3 størrelsesmæssige grænser, der fremgår af årsregnskabslovens 25, stk. 2. Disse grænser er 1)

7 balancesum: 50 mio. kr., 2) nettoomsætning: 100 mio. kr., 3) gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede i løbet af regnskabsåret: 250. Årsregnskabslovens 25 er gjort tilsvarende anvendelig på koncernregnskaber, jf. 10, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 533 af 13. juni 1990 om opstilling af årsregnskab og koncernregnskab og om udarbejdelse af koncernregnskab. Det er selskabets ledelse, der skal påse, hvorvidt de talmæssige kriterier for anvendelse af 25 er opfyldt. Overskrides de i 25, stk. 2, fastsatte størrelsesgrænser i to på hinanden følgende regnskabsår, eller har betingelserne for anvendelsen af 25 aldrig været til stede, skal nettoomsætningen oplyses. I forbindelse med modtagebehandling af regnskaber kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kræve berigtigelse af indsendte årsregnskaber, således at disse, inden de antages til offentliggørelse, returneres for at få tilføjet eventuelle udeladte punkter herunder oplysning om nettoomsætningen, såfremt størrelseskriterierne for undladelse heraf ikke er til stede, jf. årsregnskabslovens 63 c, stk. 2 og 64. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har ikke hjemmel til at dispensere fra årsregnskabslovens 25 eller administrere bestemmelsen mere lempeligt. Der henvises i den forbindelse til Erhvervsankenævnets kendelse af 24. januar 1991, j.nr , hvor ankenævnet bl.a udtalte: "Kriterierne efter årsregnskabslovens 25 er angivet som bestemte størrelser, der er fastsat i selve lovteksten. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (eller en anden myndighed) har ikke efter loven adgang til at dispensere fra lovens krav på dette punkt, og der er efter lovens formulering ikke tale om, at der skal udøves noget skøn, for at bestemmelsens anvendelsesområde kan fastlægges." Som bilag til udtalelsen er vedlagt sagens dokumenter, herunder et notat af 2. august 1995 udarbejdet af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der bl. a. indeholder oplysning om nogle ændringer til årsregnskabsdirektivet, EØF direktiv 78/660, der er sket ved ændringsdirektiverne 90/604/EØF og 94/8/EØF, og hvor beløbsgrænserne for nettoomsætning og balancesummer blev forhøjet. Ændringsdirektiverne er ikke implementeret i årsregnskabsloven, men det fremgår af notatet, at det i forbindelse med en påtænkt forenkling af loven overvejes at forhøje de tilsvarende grænser i årsregnskabsloven. Udtalelsen med bilag har været forelagt klageren, der ved skrivelse af 1. december 1995 er fremkommet med følgende bemærkninger: "Af Erhvervs- og Selskabsstyrelsens notat om K1 A/S af den 2. august 1995 fremgår... at de seneste EU ændringer af de i sagen omhandlede størrelsesgrænser er sket ved ændringsdirektiv 94/8/EØF, hvor størrelsesgrænsen for balancesummen blev forhøjet til 10 mio. ECU, medens grænsen for omsætningen blev forhøjet til 20 mio. ECU.

8 Styrelsen nævner, at forhøjelserne af størrelsesgrænserne endnu ikke er indarbejdet i den danske årsregnskabslov, men at spørgsmålet om en forhøjelse af disse størrelsesgrænser indgår i styrelsens overvejelser om udkast til lovforslag. Vi håber selvfølgelig, at [Erhvervsankenævnet] på det nuværende grundlag kan give os medhold i vor klage. Kan De imidlertid ikke det, skal vi bede Dem om at vente med afgørelsen af vor sag indtil EU forhøjelserne af størrelsesgrænserne for balancesum og omsætning har fundet vej til årsregnskabsloven, hvor vi så må se på, hvad det betyder for os. En forhøjelse af størrelsesgrænserne i årsregnskabsloven 25 er netop èn af de muligheder, vi overfor erhvervsministeren har nævnt kunne være en hjælp ikke alene for os, men også for mange andre danske virksomheder, der ligesom os bliver mødt med et krav om at vise omsætningen i offentligt tilgængelige årsregnskaber på trods af de alvorlige følger for virksomhederne, dette krav i mange tilfælde har." Den 1. februar 1996 fremsatte erhvervsministeren forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven blandt andet indeholdende justering af beløbsgrænserne for balancesum og nettoomsætning. Erhvervsankenævnet spurgte herefter klageren den 12. februar 1996 om lovforslaget, der samtidigt tilsendtes klageren, gav klageren anledning til at fremkomme med bemærkninger. Klageren svarede den 21. februar 1996 således: "Vi har med stor interesse bemærket os, at forslaget indeholder en forhøjelse af de størrelsesgrænser for balancesum og omsætning, der sammen med antal medarbejdere afgør om et selskab i visse situationer kan undlade at vise nettoomsætningen i årsregnskabet, hvad jo netop er spørgsmålet i sagen her. Efter forslaget skal størrelsesgrænserne være kr. 75 mio. og kr. 150 mio. for henholdsvis balancesum og omsætning imod tidligere kr. 50 mio. og kr. 100 mio. Medarbejdergrænsen på 250 forbliver efter forslaget uændret. Forslaget om forhøjelse af størrelsesgrænserne er en implementering af EU direktiv 98/8/EF af 21. marts Forslaget har stor betydning for os, idet både K1 A/S og K2 A/S opfylder de nye størrelsesgrænser for at undlade at vise nettoomsætningen i selskabernes årsregnskaber. Forslaget vil også have positiv betydning for mange af de andre mindre og mellemstore danske virksomheder med samme alvorlige problem som os. Vi håber, at De også uden hensyntagen til lovforslaget vil give os medhold i vor klage og håber, at De også vil give os medhold som følge af, at vi opfylder størrelsesgrænserne i et EU direktiv fra 1994, som Danmark noget forsinket først implementerer her i 1996 således, at de nye størrelsesgrænser først gælder for regnskaber, der afsluttes efter 1. april Et af vore tidligere nævnte argumenter for at undlade at vise omsætningen i årsregnskabet, nemlig risikoen for en fjendtlig overtagelse af os fra vore langt større udenlandske konkurrenters side, er i øvrigt blevet yderligere aktuel.

9 En meget stor hollandsk dredgingvirksomhed har således på det seneste mere eller mindre fjendtligt overtaget to noget mindre dredgingvirksomheder i Finland og Holland efter tidligere at have overtaget en større tysk dredgingvirksomhed. Antallet af dredgingvirksomheder af betydning i Europa er derved indenfor ganske få år svundet ind til kun 8, hvoraf vi nu sammen med et hollandsk dredgingfirma, også famlieejet, er langt de mindste. Hertil kommer, at to af de 8 dredgingvirksomheder for nylig har indgået et samarbejde, således at der reelt kun er 7 dredgingvirksomheder af betydning tilbage i Europa. Vi bliver altså mindre og mindre i forhold til vore meget mere kapitalstærke udenlandske konkurrenter som følge af den hastigt voksende monopolisering indenfor branchen. Monopoliseringen er i realiteten endnu større end det fremgår af antallet af dredgingvirksomheder, idet flere af de andre 7 (6) betydende europæiske dredgingfirmaer nu er begyndt at indgå joint-ventures ved tilbudsgivning på bl.a. kystbeskyttelsesentrepriser i Danmark. Vi er altså under et stadigt stigende pres, hvilket gør det sværere og sværere for os at forblive en selvstændig familieejet dansk dredgingvirksomhed, hvilket vi flere gange i sagens akter har givet udtryk for er vort fortsatte ønske. Til slut et ønske, som måske mere korrekt burde være stilet til erhvervsministeren: Som det fremgår af den tidligere korrespondance i sagen, havde vi meget gerne set, at størrelsesgrænsen for omsætningen var blevet hævet til kr. 200 mio., idet vi selvfølgelig håber på en så positiv udvikling for vor virksomhed, at også den nye omsætningsgrænse på kr. 150 mio. overskrides. Da dette åbenbart ikke er muligt som følge af EU regler (medmindre direktiverne blev opdateret og implementeret lidt mere jævnligt), kunne en løsningsmulighed for de trods alt mindre virksomheder med en omsætning på mellem kr. 150 og kr. 200 mio. være, at der for disse virksomheder blev indført en dispensationsmulighed fra følgerne af at overskride størrelsesgrænserne, når dette er livsvigtigt for virksomhedernes overlevelse som selvstændige danske virksomheder. Dette gælder specielt familieejede virksomheder, som f.eks. os, for hvem der i øvrigt ifølge lovforslaget kræves mindre oplysningspligt end for børsnoterede virksomheder." Svaret blev af ankenævnet forelagt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der kommenterede svaret den 27. marts 1996 således: "... Erhvervsministeren har den 1. februar 1996 fremsat lovforslag nr. 198 (Folketinget 1995/1996). I dette forslag ophæves årsregnskabslovens 25. I stedet foreslås som 64 c indsat en ny bestemmelse af tilsvarende indhold. Størrelsesgrænserne i den foreslåede bestemmelse for så vidt angår balancesum og nettoomsætning er henholdsvis 75 mio. kr. og 150 mio. kr.

10 Dermed bringes størrelsesgrænserne i årsregnskabsloven på niveau med størrelsesgrænserne i artikel 27 i Rådets fjerde direktiv (78/660/EØF) som senest ændret ved direktiv 94/8/EF af 21. marts Det fremgår af lovforslagets 15, at lempelserne i den foreslåede bestemmelse først kan anvendes for det første regnskabsår, der afsluttes den 1. april 1996 eller senere, hvis et selskab på dette tidspunkt ikke overstiger to af de i bestemmelsen fastsatte størrelseskriterier. Klageren anfører i sit brev, at selskaberne med de nye størrelsesgrænser opfylder betingelserne for at undlade at oplyse nettoomsætning i årsregnskabet henholdsvis koncernregnskabet. Da den foreslåede bestemmelse, såfremt den vedtages, imidlertid først får virkning for regnskabsår, der afsluttes den 1. april 1996 eller senere kan klageren ikke med hjemmel i denne bestemmelse undlade at oplyse nettoomsætning i tidligere årsregnskaber henholdsvis koncernregnskaber, når betingelserne herfor jf. årsregnskabslovens 25 ikke var til stede. For så vidt angår spørgsmålet om en dispensation i forhold til størrelsesgrænserne er styrelsen i henhold til såvel gældende lovgivning som det fremsatte lovforslag ikke tillagt dispensationsadgang. Da nettoomsætningen ikke fremgår af koncernregnskabet for 1994 for moderselskabet og årsregnskabet for 1994 for datterselskabet, og da betingelserne for at undlade nettoomsætning ikke er til stede, fastholder Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den trufne afgørelse." Som kommentar hertil har klageren den 9. april 1996 udtalt, at klageren mangler styrelsens bemærkninger til, hvad det har betydet for styrelsens udtalelse og fastholdelse af den trufne afgørelse vedrørende 1994 regnskabet, at Danmark først implementerer et EU direktiv fra 1994 så sent, at direktivets 1994-størrelsesgrænser efter lovforslaget først får virkning for regnskaber, der afsluttes efter 1. april Den nævnte ændringslov, der er uændret på det pågældende punkt, blev endeligt vedtaget den 14. maj 1996 og trådte i kraft den 1. juni Ankenævnet udtaler: Kriterierne efter den dagældende 25 i årsregnskabsloven er angivet som bestemte størrelser, der er fastsat i selve lovteksten. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (eller anden myndighed) har ikke efter loven adgang til at dispensere fra lovens krav på dette punkt, der ikke indeholder adgang til noget skøn. Bestemmelsen i 25 er nu ophævet og erstattet af 64 c, jf. lov nr. 377 af 22. maj 1996 om ændring af visse selskabers aflæggelse af årsregnskab m.v. Denne bestemmelse indeholder ændrede

11 størrelsesgrænser, men indeholder fortsat ikke hjemmel til at meddele dispensation. Det følger af loven, at ændringen af beløbsgrænserne først får virkning for regnskabsår der afsluttes den 1. april 1996 eller senere. Med disse bemærkninger stadfæstes Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 17. juli 1995 vedrørende selskabernes års- og koncernregnskaber for 1994.

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 8 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.524. Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Connie Leth, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Advokat A har på vegne

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 8. marts 2011 hedder det: Vedrørende årsrapport for K A/S, for 2009/10, CVR-nr.

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 8. marts 2011 hedder det: Vedrørende årsrapport for K A/S, for 2009/10, CVR-nr. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. september 2011 (J.nr. 2011-0024407).

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

KENDELSE AF 31. OKTOBER

KENDELSE AF 31. OKTOBER Side 1 af 8 KENDELSE AF 31. OKTOBER 1996. 95-115.512. Person med bopæl i Danmark registreringsberettiget som direktør i færøsk selskab. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber 52,

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor.

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor. Kendelse af 11. april 2005. (J.nr. 03-226.941) Krav om bestået kvalifikationseksamen for optagelse i det danske register over registrerede revisorer Lov om statsautoriserede og registrerede revisorer 3,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. august 2011 (J.nr. 2011-0023581)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. april 2013 (J.nr, 2012-0032638) Offentliggørelse

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlæggelse af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlæggelse af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 13 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.197. Ikke tilladelse til omlæggelse af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Morten Iversen, Børge Dahl og Vagn Joensen) Statsautoriseret revisor

Læs mere

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd:

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd: Kendelse af 30. maj 1994. 92-63.096. Nogle engagementer skulle opgøres samlet. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors, Peter Erling Nielsen og Ebbe Christensen) Andelskassen K har i skrivelse af 27.

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 17. april 2001. 00-160.639. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen burde have vejledt om afgift ved genoptagelse og afgift burde have

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

Den 24. september 1997 ansøgte K Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om optagelse i Ejendomsmæglerregistret således:

Den 24. september 1997 ansøgte K Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om optagelse i Ejendomsmæglerregistret således: Kendelse af 14. april 1998. 97-199.692. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37 og 25. (Merete Cordes, Christen Sørensen og Niels Larsen)

Læs mere

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes.

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes. Kendelse af 6. december 2010 (J.nr. 2010-0022602) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabsloven 151 og 152. (Marianne Fog Jørgensen, Niels Walther-Rasmussen og Steen

Læs mere

Ved af 22. oktober 2010 har A fra K A/S klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har nægtet at optage K A/S i Næringsbasen.

Ved  af 22. oktober 2010 har A fra K A/S klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har nægtet at optage K A/S i Næringsbasen. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2011 (J.nr. 2010-0023003)

Læs mere

Finanstilsynets holdning er i overensstemmelse med indholdet af Foreningen af Statsautoriserede Revisorers revisionsvejledning nr. 11.

Finanstilsynets holdning er i overensstemmelse med indholdet af Foreningen af Statsautoriserede Revisorers revisionsvejledning nr. 11. Kendelse af 23. april 1998. 97-95.528. Kommanditselskab, som indgik i en finansiel koncern, skulle aflægge separat regnskab undergivet revision. Bank- og sparekasselovens 37 a. (Morten Iversen, Connie

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

" Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by)

 Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by) Kendelse af 6. oktober 1997. J.nr. 97-24.703. Nærmere bestemt udlejningsvirksomhed i strid med forbudet om udøvelse af anden virksomhed end revisionsvirksomhed. Lov om statsautoriserede revisorer 10. Suzanne

Læs mere

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen.

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen. Kendelse af 30. juni 2005. (j.nr. 04-119.434) Nægtet offentliggørelse af modtagelsen af spaltningsplan i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - under henvisning til, at de modtagende selskaber hverken er bestående

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. januar 2016 (J.nr. 2015-4228). Afslag på anmodning om

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 19. marts 1997. J.nr. 96-86.232. Nærmere bestemt virksomhed krævede tilladelse som fondsmæglerselskab. Lov om værdipapirhandel 4, stk. 2. Lov om fondsmæglerselskaber 1. Bekendtgørelse nr. 721

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

Rejsegarantifondens afgørelse har følgende indhold: Fonden skal herefter oplyse følgende:

Rejsegarantifondens afgørelse har følgende indhold: Fonden skal herefter oplyse følgende: Kendelse af 22. april 1999. 98-103.251. Ikke pligt for Vandreforeningen Fodslaw til at stille garanti og betale bidrag m.v. til Rejsegarantifonden. Lov om en rejsegarantifond 25, stk. 5. 6 og 7 i bekendtgørelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. januar 2013 (J.nr. 2012-0032408) Afgift som

Læs mere

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v.

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Kendelse af 25. september 1995. 95-12.636. Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Aktieselskabslovens 135. (Eskil

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 6. november 2008 (J.nr. 2008-0016927). Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 151 og 152. (Poul Østergaard Mortensen, Lars Holtug og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet).

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet). Kendelse af 14. december 1993. 93-47.563. Tiltrådt, at Finanstilsynet havde betinget en tilladelse - til at en investeringsforening kunne foretage indskud i en anden investeringsforening - af, at investeringen

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse.

Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse. Kendelse af 22. februar 1996. 95-68.864. Ansættelse som bogholder og egen revisionsvirksomhed ikke godkendt som del af praktisk uddannelse. Lov om registrerede revisorer 1, stk. 2, nr. 5 og stk. 4. (Mads

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. februar 2016 (J.nr. 2015-11953). Afgift som følge af

Læs mere

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed.

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Kendelse af 22. februar 1996. 95-93.584. Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab.

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Kendelse af 18. november 1996. 96-100.454. Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Lov om erhvervsdrivende virksomheder

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2012-0031985) Vurderingsberetning

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Bilag: Udkast til eventuelt ændringsforslag til lov om ændring af revisorloven og forskellige andre love Ændringsforslag

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

Samtidig skrev skifteretten, at "akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret".

Samtidig skrev skifteretten, at akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret. Kendelse af 27. december 1993. 93-38.417. Et anpartsselskab var fejlagtigt slettet af anpartsselskabsregistret efter tvangsakkord. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde hjemmel til at ophæve sletningen.

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0033117) Afgift som følge

Læs mere

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag.

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag. Kendelse af 18. februar 2010 (J.nr. 2009-0020411) Adgangen til at foretage registreringer via Webreg.dk med medarbejdersignatur udstedt til firmaet lukket indtil videre. Bekendtgørelse nr. 1525 af 13.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. marts 2011 (J.nr. 2010-0022644)

Læs mere

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 22. november 2013 har Revisortilsynet i medfør af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2011-0025937) Anmeldelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling.

En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Kendelse af 10. august 1995. 95-1.650. En kapitaludvidelse på grundlag af aftaler om overtagelse af aktiver og tegning af aktier samme dag, ikke anset som sket ved kontant indbetaling. Aktieselskabslovens

Læs mere

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt.

Henvendelsen af 13. januar 2009 blev besvaret med e-mail af 16. januar 2009, hvori Finanstilsynet fastholdt afslaget på aktindsigt. Kendelse af 19. juni 2009 (J.nr. 2009-0018724) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 og offentlighedslovens 14. (Anders Hjulmand, Suzanne Helsteen og Jan Uffe

Læs mere

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22.

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22. Kendelse af 27. juni 2006 (J.nr. 2005-0002442). Fond pålagt at indsende ny revideret årsrapport da den offentliggjorte årsrapport ikke indeholdt revisionspåtegning underskrevet af en statsautoriseret eller

Læs mere

Den 10. februar 1997 søgte klageren optagelse i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgningen er sålydende:

Den 10. februar 1997 søgte klageren optagelse i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgningen er sålydende: Kendelse af 5. november 1997. J.nr. 97-62.813. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37, stk. 2. (Merete Cordes, Christen Sørensen og Niels

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0027402). Ikke grundlag

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 23. juli 2013 (J.nr. 2012-0027348). Ikke grundlag

Læs mere

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet:

K K/S blev stiftet den 12. januar Af selskabets vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 20. december 2000. 00-79.736. Spørgsmål om komplementars forvaltningsmæssige og økonomiske beføjelser. Aktieselskabslovens 173, stk. 8. (Finn Møller Kristensen, Suzanne Helsteen og Vagn Joensen)

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

Det fremgår af sagen, at klageren, der er født i 1940, er merkonom i revision, regnskabsvæsen og organisation.

Det fremgår af sagen, at klageren, der er født i 1940, er merkonom i revision, regnskabsvæsen og organisation. Side 1 af 6 Kendelse af 30. december 1996. 96-24.714. Ikke optaget i Revisorregistret på grund af manglende teoretisk og praktisk uddannelse. Lov om registrerede revisorer 1, stk. 4 og 1, stk. 2, nr. 4

Læs mere

af størrelsesgrænser medfører flere B- virksomheder

af størrelsesgrænser medfører flere B- virksomheder Ændringer til årsregnskabsloven: Forhøjelse af størrelsesgrænser medfører flere B- virksomheder Kontakt Kim Tang Lassen Telefon: 3945 3522 Mobil: 2381 0467 E-mail: kil@pwc.dk Rasmus Risager Eriksen Telefon:

Læs mere

Sagens omstændigheder: I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udtalt den 2. januar 2001:

Sagens omstændigheder: I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udtalt den 2. januar 2001: Kendelse af 12. november 2001. 00-179.621. Ikke tilladelse til at opbevare regnskabsmateriale i udlandet. Bogføringslovens 12, stk. 4. (Mads Bryde Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) Advokat

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. juli 2011 (J.nr. 2010-0022861)

Læs mere

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R Som en konsekvens af de seneste års ændringer til Prospektdirektivet 1 ( Ændringsdirektivet ) og Prospektforordningen 2 ( Ændringsforordningen

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 3. marts 2009 (J.nr. 2008-0017864) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Niels Bolt Jørgensen og Jan

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-3274). Afgift som følge af

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2011-0026626). Selskab

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. februar 2011 (J.nr. 2010-0022384)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. november 2013 (J.nr. 2013-0033574) Afgift som følge

Læs mere

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4.

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 26. november 2004 Besvarelse af spørgsmål 3 (L 13) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 23. november 2004. Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af

Læs mere

Aktieselskabslovens 115, 115 a og 159 b, stk. 1. Årsregnskabslovens 63.

Aktieselskabslovens 115, 115 a og 159 b, stk. 1. Årsregnskabslovens 63. Kendelse af 7. februar 1994. 93-44.141. En vejledende udtalelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om lovligheden af et påtænkt lånearrangement kunne ikke indbringes for ankenævnet. Styrelsen havde ikke

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 3. februar 2012 (J.nr. 2011-0024717) Styrelsens

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen (CO2-Kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Scanenergi A/S OVER Erhvervsstyrelsens

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 24. august 2016 blev der i sag nr. 4/2016 Revisortilsynet mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508.

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Side 1 af 6 Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Et medlem af en pensionskasse var ikke klageberettiget med hensyn til Finanstilsynets godkendelse af kassens regler for beregning af udtrædelsesgodtgørelse.

Læs mere

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført:

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført: Kendelse af 12. oktober 1999. 99-67.906 Aktindsigt nægtet Realkreditlovens 98 (Peter Erling Nielsen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat K har ved skrivelse af 16. marts 1999 klaget over, at Finanstilsynet

Læs mere

Finanstilsynet kan ikke imødekomme deres anmodning om aktindsigt.

Finanstilsynet kan ikke imødekomme deres anmodning om aktindsigt. Side 1 af 8 Kendelse af 30. januar 2009 (J.nr. 2008-0017489) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh og

Læs mere

En Chapter 11 procedure er en reorganisationsproces, der som udgangspunkt ikke påvirker selskabets fortsatte daglige drift.

En Chapter 11 procedure er en reorganisationsproces, der som udgangspunkt ikke påvirker selskabets fortsatte daglige drift. Kendelse af 20. november 2006 (J.nr. 2006-0005788). Fastslået, at filial af amerikansk selskab kunne registreres uden tilføjelsen i betalingsstandsning, men med tilføjelsen under rekonstruktion i medfør

Læs mere

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger

FOB Kommunes svar på spørgsmål fra borger FOB 05.591 Kommunes svar på spørgsmål fra borger Ombudsmanden henstillede til en kommune at genoptage behandlingen af en sag hvor kommunen havde undladt at svare på tre breve fra en borger. Kommunen genoptog

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-6774). Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. september 2015 (J.nr. 2015-1982). Afgift som følge af

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det: Kendelse af 22. april 2008 (J.nr. 2007-0014802). Anmodning om aktindsigt i tilsynssager ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt Offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. oktober 2015 Ikke partsstatus og anmodning om aktindsigt

Læs mere