Alle suppleanter bliver indsuppleret, da der er flere fraværende. Efterfølgende er der stadig 5 ledige pladser i byrådssalen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle suppleanter bliver indsuppleret, da der er flere fraværende. Efterfølgende er der stadig 5 ledige pladser i byrådssalen."

Transkript

1 Velkommen i byrådssalen Karim byder velkommen Oplæg v. Rådmand for Miljø og teknik, Kristian Würtz Kristian Würtz holder et kort oplæg med udgangspunkt i fremtidens Aarhus for børn og unge. Efter oplægget er der gruppediskussioner, ud fra 2 spørgsmål: - Hvad SKAL vi have med i byudviklingen for eksempel veje, legepladser mv.), når vi bygger by til børn og unge? - Hvad er vigtigst at få med - hvilken rækkefølge skal der prioriteres i? Under opsamlingen i plenum går følgende emner især igen hos BUB. - Gode transportmuligheder, herunder o Bedre kollektiv trafik o Bedre og oplyste cykelstier - Forskellige typer boliger er at foretrække, da det tiltrækker forskellige mennesker, hvilket tilskyndes. - Gode faciliteter til fælles brug i nærområderne skaber et godt fællesskab. o Byhaver o Sportsfaciliteter o Daginstitutioner Indsupplering: Alle suppleanter bliver indsuppleret, da der er flere fraværende. Efterfølgende er der stadig 5 ledige pladser i byrådssalen Kommunikationsstrategi for BUB BUB har besøg af Henrik Winther (Kommunikationschef i Børn og Unge) og Henning Mols (Chefkonsulent i Børn og Unge). De fremlægger en kommunikationsstrategi for BUB. Der er lavet et postkort til formålet, som indeholder, de overordnede betragtninger omkring hvad BUB vi. Af væsentlige punkter er: - Brug #BUB og #virykker, når i er ude. - Tænk i anledninger, og brug dem til at fortælle det i mener, og kan koble det til dét i laver i BUB. - Der laves en social media-strategi til BUB med handleanvisninger til det fremtidige arbejde På baggrund af oplægget er der følgende kommentarer: - Der er plads til flere i kommunikationsgruppen. Ønsker man at indtræde i udvalget skriver man til BUB-sekretær, Amalie - Der diskuteres til næste møde i kommunikationsgruppen om den skal printes som flyer Pause Diskussion og vedtagelse af første forslag

2 Karim gennemgår resten af dagsordenen. Amanda fra arbejdsgruppen er syg, så Amalie (BUB-sekretær) gennemgår punktet i stedet. Forslaget er sendt ud til gennemgang før mødet. Amalie (BUB-sekretær) gennemgår proceduren for forslag: Der stemmes punkt for punkt. Hvis ét af punkterne ikke kan godkendes, så sendes det tilbage til arbejdsgruppen, og sendes derefter til diskussion og afstemning igen. Alle punkter skal godkendes, før forslaget sendes videre. Afstemning Ad 1): 24 stemmer for, ingen blanke, ingen imod. Ingen yderligere kommentarer til forslag Ad 1). Afstemning Ad 2): 23 for, 1 blank,. Følgende kommentarer er givet inden afstemning: Viktor: Forskellige grader af ordblindhed. Alle bør ikke sendes på KCL. Amalie (BUB-sekretær) uddyber: Alle TILBYDES pladsen - ingen tvinges på KCL. Alice: I 2. Afsnit, sætningen Det er ikke okay, bør skrives sammen med sætningen før. Peter: Det er meget at sige, at ALLE skal have lov at komme der, så måske skal vi skrive at der skal være flere i stedet. Gorm: I min klasse var der 2 ordblinde. Den ene fik ikke så meget ud af det, men tog på privatskole. Den anden fik meget hjælp. Pointen: Der er mange forskellige måder at få hjælp på det. Ayo: Tilføjelse til Peter. Det bør være dem der er hårdest ramt, som har førsteret. Magnus: Kommentar til Peter. Baggrunden er at det er problematisk at elever bliver udvalgt. Det løses ikke ved at skrive at der skal være flere. Alle ordblinde bør have mulighed for det, da alle har det svært med det. Anine: Er ikke sikker på, at det bliver stemt igennem, da det er meget omfattende. Giv i stedet lærerne kompetencerne til at hjælpe. Ingeborg: Til Gorm: Der var en pige i hendes klasse, som kom tilbage efter et ophold her, og klarede sig bedre, fordi hun ikke var en belastning. Jens: Kan man ikke bare lave en skole, som fokuserer mere på sådan en slags skole - alternativt at lave en ny skole som KCL. Amalie (BUB-sekretær) på opklarende spørgsmål: Billigere at udvide end at lave ny skole. Jacob: Hvad er vigtigst at få med - hvilken rækkefølge skal der prioriteres i?: Jeg har været der - og man mister ikke noget socialt. 2 uger ad gangen, så forbindelsen mister man ikke. Men ved at gå i en klasse på KCL bliver man mere tryg - bruger det stadig til at støtte hinanden. Otto: Man går der ikke flere måneder. Man får en opsummering på 2-3 uger Magnus: Ligesom Anine. Efteruddannelse af lærerne i stedet. Føler ikke, at han ved nok. Amalie (BUB-sekretær): Man kan vist gå på flere forskellige kurser. Uanset længden, så kan hver skole kun sende én elev pr. Halvår. Jeg gør opmærksom på at efteruddannelse er sidste beslutningspunkt. Afstemning Ad 3):23 for, 0 blanke, 1 imod.

3 Følgende kommentarer er givet inden afstemning: Ad 4) Amalie (BUB-sekretær) supplerer: Efteruddannelsen handler både at kunne spotte og hjælpe elever med ordblindhed. Ayo: Hver enkelt elev bør have mulighed for at vælge om de komme på KCL eller hellere blive på egen skole. Viktor: Hvor lang tid tager en ekstrauddannelse? Gorm: Ikke imod forslaget, men vigtigt at man får et skub i den rigtige retning. Derfor er kommunikation og et godt forhold til læreren vigtigt - det er ikke noget man kan lære. Ayo: Skal det bare være et tilbud? Det burde måske være et krav. Afstemning Ad 4):23 for, 0 blanke, 1 imod. Følgende kommentarer er givet inden afstemning: Amalie (BUB-sekretær) supplerer: Jeg gør opmærksom på, at vi ved ikke hvor mange tosprogede elever der er ordblinde i Aarhus. Otto: Det er super vigtigt, da jeg er tosproget. Jeg er selv et eksempel - jeg er ikke ordblind, men dårlig til dansk. Alice: Kan man måske blive testet i alle klasser fra 2. Til 5. Klasse. Mere opsøgende indsats. Anine: Uddybning i forhold til pkt. 1: Alle bliver testet i 2. Klasse. Hvis en elev udviser tegn på at der kan være udviklet ordblindhed. Isabella: Ændringsforslag: Læg ordblindetesten sammen med nationale tests (NT). Amalie: Uddybning: Ordblindetests ligger før nationale tests, fordi skolerne ikke vil have dårlige resultater og gerne vil fange eleverne før. Maja: Spørgsmål til Isabella: Skal alle elever testes i forbindelse med NT? Isabella. I de små klasser ja, men i de større kun nogle. Ayo: Er der mulighed for selv at vælge at blive testet? Karim: Ikke som det er nu. Ayo: Jeg synes man skal have lov til selv at bede om det. Amalie: Det er op til skolen selv - går jeg ud fra. Ændringsforslag (Isabella): Forslag i sig til selv, og ikke i forlængelse af pkt. 4. Anine: Er det rigtigt forstået, at NT skal vise hvem der skal have en ordblindetest? Isabella: Som forlængelse af NT, før man er færdig. Altså UNDER NT. Amalie (BUB-sekretær): Vi kan ikke lave om på NT, da det ligger under UVM. Ændringsforslaget falder Gorm: Hvilke sprog skal ordblindetests være på? Amalie (BUB-sekretær): Det vil formodentlig være de sprog, flest taler i Aarhus, så det bliver en investering fra kommunernes side. Sandsynligvis arabisk først. Peter: Ser et stort problem, fordi sprog er forskelligt. Ordblindetest på f.eks. 20 sprog er en stor ting. Du kan ikke oversætte, men du er nødt til at lave en ny test på hvert sprog. Ayo: Det behøver ikke at være Aarhus kommunes tests, men der findes tests på andre sprog allerede. Karim, er det ikke bare en oversættelse?

4 Peter: Det er ikke bare en oversættelse - det handler om, om man laver bestemte fejl. Ayo: Man behøver ikke oversætte den danske test, men man kan bruge f.eks. den engelske. Isabella: Man kan have svært ved mange forskellige ting, ikke kun læsning. Karim: Har to arabiske lærere på skolen, som måske kan være med til at lave sådan en test. Alice: Jeg tror ikke det er besværligt, for den skal ikke oversættes, men gå ud fra forskellige kendetegn ved ordblindhed. Maja: Enig med Ayo - vigtigt at vi får testet så mange som muligt. Peter: Karims løsning med arabiske lærere er ikke mulig - det kræver eksperter. Man kan måske tage dem fra andre lande, men det er nok ikke muligt. Otto: Man kan genbruge testen. Hvis man bruger en tysk test, så ligner sproget vores. Magnus: Hvis man kan lave en ordblindetest på dansk, så kan man også på andre sprog. Problemet er, at vi ikke kan diagnosticere på andre sprog, så det her forslag er det bedste vi kan gøre. Ayo: Man har ikke brug for eksperter, men det burde ikke være et stort problem. Alle punkter blev vedtaget, og dermed er det samlede forslag er vedtaget - og sendes til byrådet Oplæg fra arbejdsgruppe til andet emne Næste emner der skal arbejdes med i BUB skal bestemmes To emner er til afstemning: Psykologhjælp og mobning. BUB arbejder i grupper, som skal komme med konkrette forslag til hvad man kan arbejde med. Afstemning: Psykologhjælp 8, Mobning 12, Blank 4 Før afstemningen blev der inviteret til en kort motivering af begge emner: For psykolog: Jens: Psykologhjælp er vigtigt, og kan hjælpe alle dem med problemer i Aarhus. For dårligt at det kun er Mere fokus på at børn og unge (ned til 13). Vi skal have taget hånd om det. For mobning: Ayo: Vigtigt at sætte fokus på mobning. Forebyggelse af mobning, giver færre psykologbesøg. Evt: Næste møde i arbejdsgruppen er 10. Januar Gruppedebat (konkrete forslag til indstilling) BUB arbejder i grupper, hvor de kommer med konkrete forslag til hvad de kan arbejde med og indstille til byråddet Fællesopsamling Amalie (BUB-sekretær) får de forskellige input til videre arbejde Afslutning af mødet.

5 Tak for i dag. Herefter mødes BUB til juleafslutning.

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima 1. 13.00-13.05 Velkommen Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet. 2. 13.05-13.20 Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Arrangementer afholdt/fremadrettet Arrangementer kommer på

Læs mere

2. Siden sidst (orienteringspunkt)

2. Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Velkommen Fraværende: Jacob Skriver, Ayan, Irene, Bassam, Sara Klit, Abukar, Viktor, Marie, Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet. 2. Siden sidst (orienteringspunkt) ÅUF/Februar

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato.

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 2. Diskussion og fastlæggelse af spilleregler Tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato gennemgår

Læs mere

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Kl. 13-16. Mødet foregik i byrådssalen. Mødet blev styret af afgående ungeborgmester Frederik Giragosian pkt. 1-6 og Formand for Børn og Ungeudvalget,

Læs mere

Børn og Unge byrådsmøde

Børn og Unge byrådsmøde Børn og Unge byrådsmøde 10 04 2014 1. Siden sidst Karen: Velkommen til mødet. Dagsordenen er foran jer. 13.00 13.05: Siden sidst 13.05 13.20: Fremlæggelse fra arbejdsgruppen med beslutningspunkter 13.20

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Kl. 13-16. Mødet foregik på DOKK1 og blev styret af ungeborgmester Yassine. 1. Velkomst Yassine byder velkommen. Gennemgår dagens dagsorden. Giver ordet videre

Læs mere

Sønderslev Klimaudfordring

Sønderslev Klimaudfordring Sønderslev Klimaudfordring Antal spillere: Ca. 10 Alder: Fra 12 år Varighed: 1-2 timer. Aftales inden spillets start. Indhold Spilleregler Bykort (spilleplade) 10 stk. boligkort 10 stk. personkort Liste

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen Mødetidspunkt 07-10-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Lisbeth

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018

Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018 Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018 Dato: Torsdag d. 24. maj 2018 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 OBS: Konstituerende møde for ny bestyrelse klokken 18.00. Kommentarer til årsberetning klokken 18.45.

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i Aarhus

Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i Aarhus Indstilling Til Magistraten Fra Børn og Unge Dato 14. marts 2019 Frikommuneforsøg vedr. nationale test Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis

Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis Dag 1 Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis 09:45 Kursusforløb 1 Kaffe og morgenmad Dag 1: Om alkohol 10:00 Velkommen og præsentation af kurset Hvem

Læs mere

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde 24. april 2019 kl. 14.30-17.00 Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. 1 Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Salen rundt 3. Opfølgning på snusgruppens arbejde v.

Læs mere

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden Dagsorden 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden 2) Præsentation af bestyrelsen I. Bordrunde hvor alle præsentere sig 3) Gennemgang af fremgangsmåder I. Referentrollen

Læs mere

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Børn og Unge-byrådet 2012/2013 Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Kl. 13-16 i byrådssalen Dagsorden 13:00-13:05 1. Velkommen og hvad er der sket siden sidst 13:05-13:20 2. Diskussion af emnet

Læs mere

Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar

Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar Officiel generalforsamling 1. ANKOMST OG KAFFEOPFYLDNING 2 2. VELKOMST V. THEIS 2 3. ÅBNING AF GENERALFORSAMLINGEN 2 3.1.

Læs mere

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF / Februar 2015 1. velkomst Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Kan børnehaven hjælpe udsatte børn?

Kan børnehaven hjælpe udsatte børn? Kan børnehaven hjælpe udsatte børn? - Ny viden om udsatte børn og unge Alva Albæk Nielsen, Forskningsassistent Det Nationale Forskningscenter for velfærd (SFI) Dagsorden Introduktion til emnet Diskussion

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 1 Torrild lokalråds bestyrelse, Torrild den 8. december 2015. Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 Dagsorden: 1. Velkomst ved formand Henrik Iversen 2. Oplæg ved Kommunaldirektør

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Referat af skolebestyrelsesmøde d. 15.06.2017 på afd. Søagerskolen. Forum: Skolebestyrelsesmøde Møde nr.:8/16-17 Gæster: - Dato: Tid: 18.00 21.00 Dagsordenpunkt 1. God sommer Mødedeltagere: Forældrevalgte:

Læs mere

Forretningsorden for KAB's repræsentantskab. Vedtaget af KAB s repræsentantskab på mødet den 22. maj /5

Forretningsorden for KAB's repræsentantskab. Vedtaget af KAB s repræsentantskab på mødet den 22. maj /5 Forretningsorden for KAB's repræsentantskab Vedtaget af KAB s repræsentantskab på mødet den 22. maj 2007 1/5 1 Indledning Denne forretningsorden supplerer bestemmelserne om repræsentantskabets arbejde

Læs mere

Vedtægter for KVUC s kursistråd

Vedtægter for KVUC s kursistråd Vedtægter for KVUC s kursistråd Navn og formål 1. Organisationens navn er Kursistrådet. 2. Kursistrådets formål er at varetage KVUC s kursisters interesser i alle henseender, samt at opretholde elevdemokrati.

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet Mødetidspunkt 24-10-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00

Læs mere

Mødeleder: Michael. Referent: Annika. Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger

Mødeleder: Michael. Referent: Annika. Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde. Dato: 19. 0kt. 2015 Kl: 18.30-21.00 Fraværende: Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger Rundtur

Læs mere

Derfor har Hurup Skole et elevråd

Derfor har Hurup Skole et elevråd Hurup Skole Elevråd Derfor har Hurup Skole et elevråd For at gøre skolen bedre. Ikke bare for eleverne, men for alle. I folkeskoleloven står der i 46, at ved hver skole, som har 5. eller højere klassetrin,

Læs mere

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl. 13-16 Børn og Unge-byrådet Afbud: Hjalmar Skovgaaard Boas, Yasmin Touhou, Esben Mailandt Sørensen Kom ikke: Mones Abel Al-Zawi, Ida Rafn Spangsberg

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 24-09-2018 17:05 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:00 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

(15) Hvorfor er folkebibliotekerne vigtige? v. Morten Lautrup-Larsen

(15) Hvorfor er folkebibliotekerne vigtige? v. Morten Lautrup-Larsen Program 09.30 09.35 (5) Velkommen og dagens program v. Tine Vind 09.35 09.50 (15) Hvorfor er folkebibliotekerne vigtige? v. Morten Lautrup-Larsen 09.50 10.05 (15) Hvad er de strategiske pejlemærker for

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge

Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge TEMA OM Byrødder ønsker bedre vilkår for ordblinde unge Børne- og ungebyrådet i Aarhus har sat ordblindhed på dagsordenen. De har mødt stor opbakning fra både byrådet, forældre og lærere. Som resultat

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O),

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling.................. 3 2 Guide Dirigentens

Læs mere

ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED

ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED Projekt: Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Kunde: Undervisningsministeriet Dato: November 2017 1. Baggrund SOSU Næstved er en del af fusionsskolen SOSU

Læs mere

Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019

Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019 43 stemmeberettede medlemmer og 0 gæster. Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019 Bestyrelsen 2018/2019: Formand: Sekretær: Kasserer: Repræsentanter: Samt 2 suppl.: Inger Nørgaard

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes valgmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni 2011.

Læs mere

Referat 3. møde i Børn og Ungebyrådet Århus Rådhus - Tirsdag d. 5. februar 2008 kl

Referat 3. møde i Børn og Ungebyrådet Århus Rådhus - Tirsdag d. 5. februar 2008 kl Referat 3. møde i Børn og Ungebyrådet Århus Rådhus - Tirsdag d. 5. februar 2008 kl. 16.00-19.00 1. Velkomst Peder byder velkommen. 2. Debat med Rådmand Louise Gade Louise Gade fortalte om arbejdet med

Læs mere

Ledelse: Lone Møller Andresen. Suppleant for Torben Marianne Bøeg, pædagogisk leder for indskolingen

Ledelse: Lone Møller Andresen. Suppleant for Torben Marianne Bøeg, pædagogisk leder for indskolingen Dagsorden Skolebestyrelsesmøde d. 25. april 2017 19.00 21.45 Sted: Lundskolen UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Lundskolen Deltagere Forældrerepræsentanter: Lotte Bidstrup Ipsen Henriette Slot Thomas Willecke

Læs mere

Referat for stiftende generalforsamling 2012

Referat for stiftende generalforsamling 2012 Referat for stiftende generalforsamling 2012 1. Formalia a. Velkomsttale Der er 25 deltagere i generalforsamlingen ved start. (ved 12.30-tiden er der 26 deltagere) Nana Marie Søltoft (NMS) begynder med

Læs mere

Cafe for den lokale debat

Cafe for den lokale debat Cafe for den lokale debat Afsluttende rapport Projektet er støttet af udviklingspuljen for Folkebiblioteker og Pædagogiske Læringscentre Silkeborg bibliotekerne Projektoplysninger Projekttitel: Cafe for

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 20-11-2014

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 20-11-2014 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 20. november 2014 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat generalforsamling 5. februar 2014

Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat fra: Ordinær generalforsamling i Odense Kajakklub onsdag d. 5/2 2014 Ved generalforsamlingens start var der 87 fremmødte. Dagsorden ifølge vedtægternes

Læs mere

Forsøgsordning med gæstedagpleje i vuggestuen Spørgeskemasvar fra forældre og medarbejdere i Nim og Søvind

Forsøgsordning med gæstedagpleje i vuggestuen Spørgeskemasvar fra forældre og medarbejdere i Nim og Søvind Forsøgsordning med gæstedagpleje i vuggestuen Spørgeskemasvar fra forældre og medarbejdere i Nim og Søvind Forældrebesvarelser Forældres indflydelse på valg af gæstedagpleje Sagsnr. 28.06.04-P08-1-17 Har

Læs mere

Kompetencecenter for Læsning i Århus. Oplæg Nordstjerneskolen: Undervisning af elever i læse- skrivevanskeligheder Mellemtrinnet 4. 6.

Kompetencecenter for Læsning i Århus. Oplæg Nordstjerneskolen: Undervisning af elever i læse- skrivevanskeligheder Mellemtrinnet 4. 6. Oplæg Nordstjerneskolen: Undervisning af elever i læse- skrivevanskeligheder Mellemtrinnet 4. 6. klasse Program Kompetencecenter for Læsning i Aarhus Ordblindhed/dysleksi Hvilke udfordringer stiller en

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen Mødetidspunkt 09-09-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 2100 Tilstede: Lisbeth

Læs mere

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen Utterslev Skole Skolebestyrelsen Referat Mødeindkaldelse Mødested Dato: Tirsdag d. 25. april 2017 Mødelokale ved kantinen Tid: Kl. 17.00 20.00 Medbring Deltagere: Fraværende Mødeleder Ordstyrer Referent

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

DIT BARN - DIN ALKOHOLDNING

DIT BARN - DIN ALKOHOLDNING LÆRER-VEJLEDNING DIT BARN - DIN ALKOHOLDNING TAG STILLING TAL SAMMEN LAV AFTALER Et inspirationsmateriale til forældremøder i 7.-9. klasse om unge og alkohol DIT BARN - DIN ALKOHOLDNING Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode dialogmetode Dialogspil en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen på arbejdspladsen. Metoden er

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Fremmødte: Ole, Abia, Anders, Jacob, Thomas, Mette, Merete, Ulla, Hanne, Tine, Camilla og Diana Afbud: Bettina og Karl

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

Generalforsamlingen 2012. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2012. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2012 Grundejerforeningen Svenstruphøj Hvad sker der af byudvikling i Svenstrup de næste 5 til 10 år? Velkommen til Karl Erik Hansen fra Grøn Gruppe under Svenstrup Samråd 2 Generalforsamlingen

Læs mere

Program. Sclerose undersøgelse og behandling

Program. Sclerose undersøgelse og behandling Program 1 Sclerose undersøgelse og behandling Modul 1: 27. - 28. september 2019 Hotel Svendborg Modul 2: 1. - 2. november 2019 Sclerosehospitalet i Haslev, Ringstedvej 106, 4690 Haslev Foreløbigt program

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Behandling af forslag til vedtægtsændringer

Behandling af forslag til vedtægtsændringer Behandling af forslag til vedtægtsændringer 2 DM s vedtægt: ændringsforslag 1 1 Gældende vedtægtstekst 4, stk. 3 Alle studerende, optaget på en universitetsuddannelse, er optagelsesberettigede som studentermedlemmer.

Læs mere

Program. Sclerose undersøgelse og behandling

Program. Sclerose undersøgelse og behandling Program 1 Sclerose undersøgelse og behandling Modul 1: 14. - 15. september 2018 Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C Modul 2: 12. - 13. oktober 2018 Sclerosehospitalet i

Læs mere

Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013

Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013 Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013 Til stede: Klaus Djernes, formand for afdelingsbestyrelsen, Ryhaven Erik Hald, medlem af afdelingsbestyrelsen, Ryhaven Jonas Rosenstedt,

Læs mere

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 Indkaldelse til Rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke den 30. 31. maj 2015 Hermed indkaldes til det ordinære Rådsmøde i weekenden

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget Fremtidens Transport

Referat af møde i Opgaveudvalget Fremtidens Transport GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget Fremtidens Transport Mødetidspunkt 28-08-2019 17:30 Mødeafholdelse Rådhushallen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21.00 Tilstede: Karen Riis Kjølbye,

Læs mere

2. Håndtering af situationer i undervisningen

2. Håndtering af situationer i undervisningen 2. Håndtering af situationer i undervisningen Som instruktør kan du blive udfordret af forskellige situationer, som opstår i undervisningen. Nedenfor er nævnt nogle typiske eksempler med forslag til håndtering.

Læs mere

INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen. Lisbet Nørgaard

INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen. Lisbet Nørgaard INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen Lisbet Nørgaard Goddag og velkommen! LISBET NØRGAARD: Erfaring: 2 år som deltidskonsulent 1 år som selvstændig

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole 1 Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Onsdag d. 26/10-2016 kl. 17.30-20.30 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret en let anretning Fraværende med afbud: Henrik, Jeanette, Tina,

Læs mere

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning.

Hans Thorup og Anne Honoré Østergaard anbefaler, at ordningen etableres som en tidsbestemt prøveordning. Punkt 24. Godkendelse af forslag fra Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe vedr. indførelse i Aalborg af muligheden for tilskud til pasning af eget barn 2017-030401 Familie- og Socialudvalget indstiller,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 24-09-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Godkendelse af dagsorden og forretningsorden for generalforsamlingen. 3. Aflæggelse

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Byudvikling i Nørresundby

Byudvikling i Nørresundby Byudvikling i Nørresundby Borgermøde tirsdag d. 2. oktober 2018 kl. 16.30-18.30 på Gl. Lindholm Skole Dagsorden 16:30 Velkommen v/rådmand Hans Henrik Henriksen 16:40 Baggrund for mødet og intro til temaworkshops

Læs mere

Referat 4. møde 2014/15

Referat 4. møde 2014/15 Beboerrepræsentationen "VIBENSHUSBEBOERNE" v/carl-erik Christiansen Buddinge Hovedgade 291 2880 Bagsværd Telefon: 44 44 00 03 (privat) Telefon: 33 21 26 33 (arbejde) Telefax: 33 21 11 18 E-Mail: carl-erik@andersen-maare.dk

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011

Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011 Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011 Tilstede: 5 medlemmer tilstede. 1. Valg af dirigent: Henrik Simonsen 2. Valg af referent: Davy Eskildsen 3. Valg af

Læs mere

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt. 2.9.13 Deltagere: Allan Mørup - Elin Davidsen Lars Kjeldtoft Jørgen Nielsen - Kaj Bach Jensen Jens Otto Størup - Lars C Larsen - Jesper Jul Nielsen - Nicolai

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN PRØVE I PRAKTIKKEN INDHOLD Status på prøveerfaringer Summegruppe Regler og rammer for prøven Forskelle på rollen som vejleder og som eksaminator Prøvens forløb DRØFT MED DEM SOM SIDDER VED SIDEN AF DIG.

Læs mere

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. TIRSDAG DEN 9. juni 2012 KL. 19.00 Skiveafdelingen Referat

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. TIRSDAG DEN 9. juni 2012 KL. 19.00 Skiveafdelingen Referat ÅDALSKOLEN SKOLEBESTYRELSEN TIRSDAG DEN 9. juni 2012 KL. 19.00 Skiveafdelingen Referat DAGSORDEN: 1. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde. 2. Opfølgning fra sidste møde. 3. TEMA: Forældremøde

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Formanden bød velkommen og takkede for fremmødet som talte 67 aktive medlemmer og

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde 18/4 Mandag 18.04.2016 kl. 8:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Advisory board møder ØU 3 Vedtagelse af vision for udvikling

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Ældrerådet Ringsted kommune

Ældrerådet Ringsted kommune Ældrerådet Ringsted kommune Januar 2018 Forslag til ændringer af vedtægter og forretningsorden Nuværende tekst Pkt. 1 Baggrund og formål Vedtægter Forslag ny tekst Stk. 1 Ældrerådet er etableret i henhold

Læs mere

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team

Videndeling i praksis. Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team Videndeling i praksis Praksiscenter 2015 Et format til videndeling i afdeling og team At dele viden i praksis Selvom vi til dagligt omgås med hinanden så har vi det med at holde vores egne små praksisser

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG - 1 - 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Den Gule Bygning i Vildbjerg. Dens hjemsted er Herning Kommune. Foreningen er oprettet ved

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse Formidlingsopgave AT er i høj grad en formidlingsopgave. I mange tilfælde vil du vide mere om emnet end din lærer og din censor. Det betyder at du skal formidle den viden som du er kommet i besiddelse

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

Baggrundsmateriale. Evaluering af Galatheaklassen 1 og Galatheaklassen 2. Bjørn Friis Johannsen og Christine Holm

Baggrundsmateriale. Evaluering af Galatheaklassen 1 og Galatheaklassen 2. Bjørn Friis Johannsen og Christine Holm Baggrundsmateriale Evaluering af Galatheaklassen 1 og Galatheaklassen 2 Bjørn Friis Johannsen og Christine Holm Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet Rapporten findes på www.ind.ku.dk/projekter/sciencetalenter

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I henhold til Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven). Formål 1 1. Ved hver daginstitution oprettes en forældrebestyrelse. 2. Forældrebestyrelsen skal i samarbejde med

Læs mere

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Program Kl. 19:00 Kl. 19:10 Kl. 19:35 Ordstyrer: Brian Holst Velkomst ved Steen Vindum Oplæg ved Trine Skammelsen (Plan- og Byggechef) Flemming Christensen

Læs mere

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø Dato 11. november 2015 Midttrafik har udarbejdet et forslag til samlet kollektiv trafikplan for busser og letbane

Læs mere

Indfødsretsprøven. Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? 5a - Drejebog - Indfødsret - s1. Indhold. Fælles Mål

Indfødsretsprøven. Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? 5a - Drejebog - Indfødsret - s1. Indhold. Fælles Mål 5a - Drejebog - Indfødsret - s1 Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? Indfødsretsprøven Indhold Ind f Ø d s r e t Fælles Mål I denne øvelse skal I forholde jer til hvad medborgerskab og stats borgerskab

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl 1 Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl. 17.00-21.00 Tilstede: Afbud: Bemærk: Jacob, Thomas, Maria, Jytte og Michael (H)øring eslutning rientering (D)røftelse Ordstyrer: Simon

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 18.00 OG STED: I skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: FRAVÆRENDE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD),

Læs mere