Beskrivelse tilhørende forslag for de fire byrum ved Nørrebros metrostationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse tilhørende forslag for de fire byrum ved Nørrebros metrostationer"

Transkript

1 Juni 2011 Beskrivelse tilhørende forslag for de fire byrum ved Nørrebros metrostationer Lokalitet Nuuks Plads Metrostationens placering/omgivelser Metrostationen er placeret langs den østlige side af Jagtvej i umiddelbar tilknytning til Landsarkivet. Byrummet Byrummet omkring Landsarkivet omsluttes af Jagtvej, Rantzausgade, Florsgade og Hiort Lorenzens Gade. Afgrænsningen af byrummet udgøres af en homogen bebyggelse af 4-6 etagers bolig- karréer, primært i røde teglsten. Selve Landsarkivet fremstår som to høje stavbebyggelser let vinklet i forhold til hinanden og forbundet med en lav mellembygning. Øst for Landsarkivet ligger et grønt strøg med stiforløb og rekreative funktioner. Forslag I forslaget til udformning af byrummet foreslås den lave mellembygning i Landsarkivet fjernet således at arealet mellem de to høje stavbebyggelser indgår i en sammenhængende pladsdannelse afgrænset af Florsgade, Hiort Lorenzens Gade, Jagtvej og karrébe- byggelsen nord for Rantzausgade. Metrostationens ovenlys og nedgange indgår i pladsudformningen mod vest og syd, og cykelparkering placeres i tilknytning til metrostationen og omliggende veje. Arealet mellem Landsarkivets to stavbebyggelser udformes som et opholdsreal med hæet vede græsflader mod vest og et forsænket areal med bassin til regnvandsopsamling, trapper og plinte mod øst. Grupper af træer og rækker af træer giver hele byrummet frodigt og grønt præg. Den udvidede pladsdannelse i Rantzausgade giver mulighed for udeservering, højbede og supplerende træplantninger. Trafikafvikling Rantzausgade nedklassificeres trafikalt så kun beboere har biladgang. Kørearealet indgår som en del af pladsen med markerede bus- og cykelbaner. Pladsen får herved kontakt med det grønne strøg mod øst.

2 Lokalitet Skjolds Plads Metrostationens placering/omgivelser Metrostationen er beliggende i den sydlige del af Haraldsgade lige nord for udmundin- i tilknytning til metrostationen udgøres af Haraldsgades sydlige del og en min- gen i Tagensvej. Byrummet Byrummet dre pladsdannelse hvor Sigurdsgade og Fafnersgade munder ud i Haraldsgade. Forslag Byrummet i den sydlige del af Haraldsgade, pladsen ved Sigurdsgade og Fafnersgade og den østligste del af Vakyriegade og Slangerupgade behandles i dette forslag i sammen- udlægges et grønt bånd med forskellige hæng og med en ensartet pladsbelægning. I den midterste del af byrummet i Haraldsgade funktioner i tilknytning til metrostationen og en rekreativ anvendelse. Pladsen ved Sigurdsgade og Fafnersgade udformes med et forsænket areal til ophold og leg. Herudover rummer pladsen café-udeservering, nødtrappe, elevator til metrostationen og cykelparkering. Valkyriegade og Slangerupgade lukkes mod Haraldsgade og den østligste del rummer cy- Grupper af træer giver hele byrummet et frodigt og grønt præg. kelparkering. Trafikafvikling Haraldsgade lukkes for kørende trafik fra Valkyriegade til Tagensvej. Sigurdsgade, Fafnersgade, Valkyriegade og Slangerupgade lukkes ligeledes for kørende trafik mod Haraldsgade. Der etableres cykelstier ind over pladsen i Haraldsgade og i Sigurdsgade.

3 Lokalitet Runddelen Metrostationens placering/omgivelser Metrostationen ligger i den nordlige del af Assistens Kirkegård i nær tilknytning til Nørrebros Runddel hvor Jagtvej og Nørrebrogade krydser hinanden. Byrummet Nørrebros Runddel markeres på tre sider af høj karrébebyggelse og på den fjerde side af mur og gitterlåger mod Assistens Kirkegård. Byrummet er veldefineret og tjener primært til trafikafvikling. Assistens Kirkegård er en afskærmet, grøn og rolig oase midt i det fortravlede byliv Forslag Forslaget tager udgangspunkt i at friholde Assistens Kirkegård mest muligt for forstyrrende, uvedkommende travlhed og derfor lade adgangsfunktioner til metroen være placeret i Runddelen. Der anlægges et underjordisk torv under Runddelen hvortil trapper fra tre steder giver adgang. Herfra etableres adgang til metrostationen under Assistens Kirkegård. Det underjordiske torv rummer cykelparkering og evt. butikker. Den nordlige del af muren mellem Jagtvej og Assistens Kirkegård flyttes et par meter for at give plads til cykelparkering og rampe til underjordisk torv. Der etableres ligeledes cykelparkering ved trapper til metroen fra Runddelen. Trafikafvikling Der er ikke foretaget ændringer i forhold til Runddelens indretning som færdselsareal.

4 Lokalitet Nørrebro Station Byrummet Højbanen ved Nørrebro Station er et markant element i det omgivende byrum. Metrostationens placering/omgivelser Byrummet der her behandles ved metrostationen Nørrebro dækker et stort område om- kring S-tog stationen Nørrebro fra Borgmestervangen/Hyldebro i øst til Lygten/Nordre Fasanvej i vest. Mod øst udgøres byrummet af den vestlige del af Mimersgade og Nørrebrogade samt Folmer Bendtsens Plads. Den forholdsvis lave bebyggelse i trekanten Borgmestervangen, Nørrebrogade, Mimersgade fjernes og arealet indgår et fremtidigt byrum. Mod vest udgøres byrummet af et smalt areal langs baggårdene til bebyggelsen på østsiden af Nordre Fasanvej samt Lyngsies Plads ved den gamle Nørrebro Station. Forslag Byrummet øst for Højbanen udgøres af et bredt strøg langs banen der mod nord munder ud i et større torv ved Føtex bygningen og mod syd munder ud i Folmer Bendtsens Plads. Strøget langs højbanen rummer funktioner i tilknytning til såvel Højbanen som Metroen, herunder trappeanlæg, elevatorer, ovenlys og cykelparkering. Der er udeopholdspladser tilknyttet butikker under Højbanen. Det store torv ved Føtex bygningen er indrettet som et aktivitetsområde med Scene, marog kedsplads, bassin plinte. Det mindre torv ved Folmer Bendtsens Plads er indrettet til ophold med et grønt præg. Mod vest tjener det smalle areal langs baggårdene til bebyggelsen på østsiden af Nordre Fasanvej til adgangsfunktioner Højbanen og cykelparkering. Lyngsies Plads ved den gamle Nørrebro Station er indrettet med skate rampe. Pladsen er via åben forbindelse under Højbanen udformet i sammenhæng med aktivitetspladsen ved Føtex bygningen mod øst. Trafikafvikling Der lukkes for biltrafik over pladsen mellem Borgmestervangen/Hyldebro og Nordre Fasanvej/Lygten. Busbaner og cykelstier markeres i pladsbelægningen og der indrettes stoppesteder med siddeplinte.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. forslag til kommuneplantillæg med VVM redegørelse I forbindelse med den af Borgerrepræsentations vedtagne høring af forslag til kommuneplantillæg med miljøvurdering (VVM redegørelse) af anlæg og drift af Cityringen, har Københavns Kommune, Bispebjerg Lokaludvalg og Nørrebro Lokaludvalg afholdt borgermøde den 16. september Endvidere har medlemmer af Nørrebro Lokaludvalg afholdt flere opklarende møder med repræsentanter fra Metroselskabet og Københavns Kommune, således at Lokaludvalget har modtaget så fyldestgørende information om det planlagte Metrocityringsprojekt som muligt, med henblik på tilsvarende at kvalificere Nørrebro Lokaludvalgs høringssvar. Sagsnr Dokumentnr Det er Lokaludvalgets holdning, at Metrocityringen vil være et stort løft for Nørrebro og den kollektive trafikbetjening af bydelen. Men vi har også en forventning om, at der skal tages hensyn til Nørrebros særlige forhold med tæt bebyggede boligkvarterer og få, nyligt etablerede grønne områder. Med fire stationer i den færdige ring, én stor arbejdsplads og flere mindre under hele byggefasen, bliver vores bydel både midlertidigt og permanent voldsomt påvirket af projektet. Lokaludvalget har den forhåbning og tro, at man vil tillægge det stor betydning, at vi i det følgende har forsøgt at opsamle nogle af de bekymringer vi har modtaget fra borgerne på Nørrebro, men at man også vil kunne se, at der er fundet alternative løsninger ud fra vores kendskab til de lokale forhold. Således håber Lokaludvalget, at Nørrebros og Københavns borgere i sidste ende får den Metrocityring vi alle glæder os til. Vi har i det følgende opdelt vort høringssvar i 4 punkter (A-D), som kan betragtes som 4 adskilte og ligeværdige indsigelser i forhold til det fremlagte projekt med forslag til løsninger, således at projektet gennemføres på den bedst mulige måde. A. Etablering af tunnelarbejdsplads i den nordlige del af Nørrebro Park. Et af bydelens største aktiver er den nyetablerede Nørrebro Park. Parken er blevet færdiggjort for 2-3 år siden og har udviklet sig til et kraftcenter for sociale arrangementer, bydelsfester, sport etc. Parken er således en væsentlig årsag til, at kvarteret nu har meget lettere ved at fastholde ressourcestærke beboere. Vi frygter at den effekt vil forsvinde hvis en så stor del af parken skal anvendes til permanent!!""#!" $!!""%&! '( ) '*+ %,&&,&&#! ---

19 arbejdsplads i 8 10 år. Hertil kommer naturligvis de voldsomme indgreb og gener, som der allerede er gjort opmærksom på i VVMredegørelsen samt miljørapporten af maj 2008, hvilket formentlig også fremgår af mange andre høringssvar fra bydelen. Her tænkes på påvirkningen af ejendomme og beboere i forhold til rystelser og støj, men også den voldsomt øgede lastbilstrafik. Lokaludvalget er opmærksom på, at disse forhold gør sig gældende i forbindelse med hele anlægget, men netop her tilføres en væsentlig social dimension af stor betydning for hele kvarteret. Nørrebro Lokaludvalg er gjort opmærksom på, at der er fire væsentlige grunde til at man, uanset de anførte problemer, alligevel har valgt at anlægge en så stor arbejdsplads i Nørrebro Park. Grundene er 1) Arbejdspladsen må nødvendigvis anlægges over/i direkte forbindelse med den planlagte tunnelfremføring, da arbejdspladsen skal kunne håndtere udgravning og bortfjernelse af materiale (muck) samt håndtere tilførsel af maskiner, materiel, skinner og elementer. 2) Den planlagte udgravning skal kunne være så stor og dyb, at den skal kunne håndtere crossover/skiftespor, således at Nørrebro Station vil kunne betjenes med dobbeltdrift af begge planlagte metrolinier; den skal således være placeret efter Nørrebro station. 3) Arbejdspladsen skal være m2 stor inkl. udgravninger for at rumme de forskellige tekniske installationer der skal være på overfladen for at forsyne arbejdspladsen, skurby, kraner, oplag m.m.. 4) Der skal kunne etableres adgang for ca. 230 lastbiler i tidsrummet kl. 6 morgen til kl. 18 eftermiddag til det overordnede vejnet, da det opgravede materiale skal flyttes til Nordhavnen. Nørrebro Lokaludvalg skal på det kraftigste anmode om, at den planlagte tunnelarbejdsplads flyttes fra Nørrebroparken og anbefaler, at man arbejder videre med muligheden for at etablere den et af to anviste steder. Det første opfylder de stillede krav fuldt ud og vil samtidig tilføre anlægget yderligere kvaliteter. Det andet sted vil reducere voldsomheden af indgrebet i bydelen væsentligt, men vil ikke kunne opfylde alle fire punkter. Til gengæld vil det være billigere at gennemføre. a. Metroarbejdspladsen etableres på den såkaldte Engstrømgrund, tillagt Hans Egedesgade, Metropolitanskolen, grunden mellem Cykelruten, Hørsholmgade, Hellebækgade, Jagtvej, ligesom arbejdspladsen samarbejdes med stationsbyggepladsen ved Landsarkivet/Rantzausgade, således at man opnår synenergi mellem de to arbejdspladser. Denne placering betyder, at alle stillede krav kan opfyldes. 1a) Arbejdspladsen etableres på Engstrømgrunden over tunnelen hvor den løber parallelt med Jagtvej. 2a) Der er angiveligt plads til at gennemføre det samlede underjordiske anlæg evt. i forbindelse med stationen ved Landsarkivet, der kan etableres Side 2 af 6

20 crossover/skiftespor, Nørrebro station vil kunne betjenes med dobbeltdrift, der tilføres den kvalitet, at det kan Runddelen station også! 3a) Arealet er ca ,- m2 inkl. Metropolitanskolen der står tom fra 2010 og således kan erstatte den planlagte skurby til arbejdspladsen, idet der kan etableres diverse kontorfaciliteter til byggepladsledelse, ingeniører, arkitekter ligesom der findes diverse lokaler og sanitære anlæg, der kan håndtere en sådan større arbejdsplads. 4a) Der er kun ca. 100 meters kørsel af Jagtvej til det overordnede vejnet hvilket betyder at man igen kan inddrage begge transportruter (jf. VVM 9.1.1) for tunnel - muck fra tunnelarbejdspladsen i det den væsentlig kortere rute gøres endnu kortere. Som en ekstra gevinst kan tilføjes, at der med denne etablering allerede er etableret signallys og gangtunnel så den omfattende transport til og fra pladsen kan reguleres sikkerhedsmæssigt forsvarligt i forhold til pladsens omgivelser. b. Metroarbejdspladsen etableres på DSB - arealet eksempelvis hvor det nu aflyste forgreningskammer til Brønshøj skulle have ligget. Denne placering betyder, at en del af de opstillede krav kan opfyldes og formentlig vil det betyde en reduktion af omkostningerne, da der ikke vil kunne gennemføres dobbeltdrift til Nørrebro station, men: 1b) Arbejdspladsen kan her placeres umiddelbart over tunnelen. 2b) Der er angiveligt plads til at gennemføre det samlede underjordiske anlæg, men det vil altså være før Nørrebro station. Dette vil reducere udgifterne, da man formentlig også kan reducere antallet af togsæt, da der ikke kan etableres dobbeltdrift til Nørrebro station og Runddelen. 3b) Der er rigelig plads til at etablere et arbejdsplads på m2, ligesom muligheden for enten ved anlæg af skinner eller vej via banelegemet 4b) vil kunne etablere en transportvej der kan føres direkte til Nordhavnen til fjernelse af mucken enten ved lastbil eller godsvogne. Som tidligere nævnt vil anlæggelsen af en så stor arbejdsplads i et tæt bebygget område medføre store gener og problemer. De placeringer Nørrebro Lokaludvalg forslår, vil også medføre problemer for Nørrebros borgere, men ud fra en samlet bedømmelse vil disse forslag være mere skånsomme i forhold til trafikmængde og de dermed forbundne miljøproblemer. Men de vil også give en øget trafiksikkerhed i anlægsperioden ud over at de for løsningen ved Engstrømgrunden giver anlægget øget kvalitet og flere potentielle passagerer via Runddelen station. B. Placering af metrostation på Nørrebros Runddel Nørrebro Lokaludvalg finder det naturligt og glædeligt, at der placeres en metrostation i det handelsmæssige og trafikale centrum af Nørrebro, men finder dog to aspekter uheldige og dybt problematiske. Side 3 af 6

21 Det første er, at man etablerer stationen og hermed adgangen til denne på det ubeboede hjørne af Runddelen. Vi finder det problematisk at alle passagerer således skal krydse en stærkt trafikeret vej en eller to gange og derefter gå igennem et kun få meter bredt hul i den fredede kirkegårdsmur for at nå frem nedgangen til metrostationen. Det andet er, at man vil inddrage en tredjedel af den planlagte park bag kirkegårdsmuren både midlertidigt og permanent til metrostation. En park i forbindelse med kirkegården der har været arbejdet for og som hele Nørrebro havde glædet sig til skulle udvikles til et fredeligt grønt åndehul lige ved siden af bydelens centrum. En ækvivalent til Manhattans Central Park.. a. Nørrebros runddel er placeret i centrum af Nørrebro med dets indbyggere, i VVM-redegørelsen anslås (jf ) stationen at skulle betjene passagerer på et hverdagsdøgn i Københavns kommune angiver, at der på Nørrebrogade dagligt passerer cyklister, biler i buspassagerer må forventes i stort omfang at flytte over i Metroen, men tilsvarende trafiktal er formentlig aktuelle for Jagtvej. Det er derfor fuldstændigt uforståeligt, at man i VVM-redegørelsen ikke tager højde for disse trafiksikkerhedsmæssige problemer i den foreslåede placering af station, metroplads og cykelparkering inde på Assistents Kirkegård. Det burde stå klart, at betydningen af, at 9000 personer dagligt via 2 fodgængerovergange skal krydse over Nørrebrogade og Jagtvej for at nå ind på kirkegården vil give risiko for masser trafikuheld udover masser af unødig ventetid for at nå frem til Metroen. Meningen med Metroen er, at man skal komme hurtigt fra sted til sted, det problem løser man ikke ved, at det fra nogle steder på Runddelen kan tage 2-4 livstruende minutter at nå frem til stationen! Medmindre der opstår kø ved det smalle hul i muren, så kan det naturligvis tage meget længere! Det må derfor anses for indlysende at concours til selve stationen placeres under selve Runddelen og at der skabes adgang hertil fra alle 4 hjørner i krydset. Det er over for Nørrebro Lokaludvalg anført, at det vil kunne genere trafikken på Jagtvej og Nørrebrogade i anlægsfasen at gennemføre denne løsning! Lokaludvalget finder det bedre at genere trafikken i en forholdsvis kort anlægsfase, men til gengæld få skabt en permanent og velfungerende metrostation. b. Nørrebro Lokaludvalg må således også kræve, at adgangen og metroforpladsen til Runddelen station placeres uden for Assistents kirkegård. Vi anerkender at det i anlægsfasen er nødvendigt at inddrage et hjørne af kirkegården, men er dybt forundret når Københavns Kommunes byrumsprogrammer tillader sig at kalde det fremlagte forslag for den Grønne Metrostation! Dette vil Nørrebro Lokaludvalg gerne medvirke til at den bliver. Det indebærer, at der ikke er metroforplads og cykelparkering inden Side 4 af 6

22 for kirkegårdsmuren. Men når stationen er nedgravet og anlagt, sker der en reetablering området i sammenhæng med kirkegård og park. Cykelparkering kan placeres i forhold til de 4 adgange til concours. Der kan således kun tillades placering af nødinstallationer og ovenlyszone inden for kirkegårdsmuren. Dette vil give den færdige station en meget større sikkerhed og brugervenlighed og desuden bevare kirkegården som rekreativt område. Nørrebro Lokaludvalg kan ikke afvise at anlægget af Runddelen station bliver marginalt dyrere end den foreslåede discountløsning. Vi tillader os sådan set også at foreslå, at man ved denne station reetablerer de tidligere underjordiske toiletter. Til gengæld vil skatteborgere kunne glæde sig over at have fået en flot og trafiksikker adgang til Metrocityringen med en grøn og ugenert park ved siden af. C. Muligheden for at flytte muck - transporten fra lastbiler til en rørledning der føres direkte fra tunnelarbejdsplads til Nordhavnen. Som byens tættest befolkede kvarter, med den nyeste viden om partikelforureningens betydning for sundheden i byområder mener Nørrebro Lokaludvalg, at muligheden for at transportere mucken fra tunnelarbejdspladsen til Nordhavnen via rørledning i stedet for med lastbiler bør undersøges grundigere. I Høringssvarets afsnit A foreslår Lokaludvalget at tunnelarbejdspladsen placeres på Engstrømgrunden eller DSB arealet. Uanset disse forslag og den oprindeligt tænkte placering i Nørrebroparken, mener Lokaludvalget, at muligheden for at fjerne mucken via rørledning fra de tre placeringer er til stede. Lokaludvalget anerkender at der er usikkerhedsmomenter i forhold til øgede støjproblemer, installationsomkostninger og føringsveje, idet Lokaludvalget i forhold til alle tre arbejdspladsforslag mener at rørene skal føres til DSBarealet og derfra videre til Nordhavnen. Men alternativet vil kunne fjerne en væsentlig del af den lastbiltrafik, der både trafiksikkerhedsog miljømæssigt bliver et af de helt store belastningsmæssige problemer på Nørrebro. D. Generelle forhold Det er Nørrebro Lokaludvalgs ønske, at der ikke gives nogen dispensationer fra lovgivningen vedrørende forhold som partikelfiltre, støjforurening og andre miljøforhold, uanset at der i VVM redegørelsen anføres mulighed herfor. Faktisk er det udvalgets ønske, at der indføres skærpede krav i forhold til, at der skal bruges nyeste teknologi inden for partikelfiltre til de lastbiler der skal udfører kørsel i forbindelse med anlægsarbejderne. Endvidere anbefaler vi, at Københavns Kommune opretter et kontor og en hotline for borgere på Side 5 af 6

23 Nørrebro, som måtte blive generet af støj, manglende lysindfald, besværlige adgangsforhold samt inddragelse af privatejede arealer til behandling af disse forhold, så borgerne ikke påføres advokatomkostningerne eller tilsvarende udgifter til teknisk bistand i forbindelse med håndtering af klager og krav i forhold til anlægsmyndighedens og dens entreprenører. Det bør også her tages med om nogle ejendomme bliver så voldsomt belastede i anlægsfasen, at beboerne skal tilbydes genhusning eller ekspropriation. I forhold til støjforholdene ved metroarbejdspladser og transportveje foreslår Nørrebro Lokaludvalg, at der etableres en særlig pulje penge til isættelse af støjisolerende vinduer i ejendomme placeret med front imod disse dele af anlægget. Endelig bemærkes, at de aftaler der er indgået eller foreslået indgået mellem forskellige parter under forudsætning af at de foreslåede arbejder gennemføres som forudsat i VVM redegørelsen fastholdes. Eksempelvis gør Nørrebro Lokaludvalg opmærksom på, at såfremt der alligevel etableres arbejdsplads i Nørrebroparken, så støtter Lokaludvalget det forslag til fodboldfaciliteter, som er fremlagt af Nørrebro United. I forhold til de her fremlagte høringsforslag er Nørrebro Lokaludvalg fuldt opmærksomme på, at dette kun er en meget indledende fase hvorfor, vi naturligvis ønsker og forventer at blive inddraget i den mere deltaljerede planlægning af de dele der hører ind under udvalgets arbejdsområder, herunder trafikomlægninger, miljørestriktioner, byrumsplanlægning osv. Før under og efter anlæggets igangsættelse. Venlig hilsen Nørrebro Lokaludvalg Kim Christensen Side 6 af 6

24 AFSLAG TIL BYGNINGSARBEJDER: ASSISTENS KIRKEGÅRDS GRAVERBOLIG, NØRREBROGADE 67, UDENBYS KLB. KVT., KØBENHAVNS KOMMUNE! "!#$ % "!#%" #$ & "'"!!($!# #)% %!(!#*% # # +# $, -."! & % )/" " )"! )" #!#%!& #-. #0 %"# %" )"! $ "!('&$ # 1## -.! ##") # )! # &"$23!# ) 23) AUGUST 2009 KULTURARVSSTYRELSEN bygninger H.C. ANDERSENS BLVD KØBENHAVN V CVR TELEFON FAX postbyg@kulturarv.dk J.NR / REF: Bygninger, TBM /

25 10! #0 $!#+,546 7"8 ( KOPI ER SENDT TIL - ))8")-3)3) SIDE 2

26 ! " " #$## %#%#&%&'%()%)* +,! ''&''** #&+!-!+.'/0+# #-!+.!4/51# Spørgsmål nr. 1322: !87 -.! :3! !#6 Svar:. #-.3!-.! : 2 :3:7 -.! $3# 5; pagebreak

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. forslag til kommuneplantillæg med VVM redegørelse

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. forslag til kommuneplantillæg med VVM redegørelse 07-10-2008 Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. forslag til kommuneplantillæg med VVM redegørelse I forbindelse med den af Borgerrepræsentations vedtagne høring af forslag til kommuneplantillæg med

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand.

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand. Friområde Vandareal Visuel barriere Bygningsfront Udsigt Markant byrum og rumligt forløb Markant byrum og rumligt forløb vand Vartegn Sigtelinie Bydelsgrænse 1:20.000 0 500 m Overordnede rumlige træk.

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

NØRREBROGADE. - Høringsmateriale om placering af en busgade på den ydre del af Nørrebrogade Fra d. 31. januar til d. 13.

NØRREBROGADE. - Høringsmateriale om placering af en busgade på den ydre del af Nørrebrogade Fra d. 31. januar til d. 13. NØRREBROGADE - Høringsmateriale om placering af en busgade på den ydre del af Fra d. 31. januar til d. 13. marts 2011 Høring om placering af en busgade på den ydre del af fra mandag den 31. januar til

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forurening og gener fra anlægget af Cityringen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forurening og gener fra anlægget af Cityringen Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forurening og gener fra anlægget af Cityringen 1 I bekendtgørelse nr. 767 af 25. juni 2014 om forurening og gener fra anlægget af Cityringen foretages

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

Indre By Lokaludvalgs overordnede kommentarer Københavns blå og grønne områder må ikke betragtes som potentielle byggegrunde.

Indre By Lokaludvalgs overordnede kommentarer Københavns blå og grønne områder må ikke betragtes som potentielle byggegrunde. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt lokalplanforslaget

Læs mere

Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg. Emne: Nørrebro stationsområde

Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg. Emne: Nørrebro stationsområde Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg Emne: Nørrebro stationsområde Resumé Nørrebro Station er allerede nu et af de tættest trafikerede områder i Danmark. Dette vil

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Borgerrepræsentationen skal godkende forslag til lokalplan og forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med tilhørende miljøvurdering til offentliggørelse. INDSTILLING OG BESLUTNING Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Cityringen. Besigtigelsesforretning. v/landsarkivet. Cityringen

Cityringen. Besigtigelsesforretning. v/landsarkivet. Cityringen Besigtigelsesforretning v/landsarkivet Deltagere fra Metroselskabet: Jens H. Gravgaard, ingeniør, projektleder Metroselskabet Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet Søren Sabat, projektleder

Læs mere

Borgerrepræsentationen. Nørrebro Lokaludvalgs ønsker til Københavns Kommunes budget 2014

Borgerrepræsentationen. Nørrebro Lokaludvalgs ønsker til Københavns Kommunes budget 2014 Borgerrepræsentationen Nørrebro Lokaludvalgs ønsker til Københavns Kommunes budget 2014 Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Telefon Nørrebro Lokaludvalg 3537 1440 Kulturhuset Støberiet

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V MS-X-He-a-2-Gen-0188/SHO Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Indsendt på Københavns Kommunes høringsportal (http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/apollovej-iii-lokalplanforslag)

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

NIELS BOHR SCIENCE PARK

NIELS BOHR SCIENCE PARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG FOR NIELS BOHR SCIENCE PARK Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 20. juni 2012. Forslaget er i offentlighøring fra d.

Læs mere

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN TØF 2.10.12 Søren Elle Center for Byudvikling Københavns Kommune Københavns langsigtede trafikpolitiske vision MINDST 1/3 CYKLER MINDST 1/3 KOLLEKTIV TRAFIK HØJST

Læs mere

Cityringen. v/ Trianglen. v/ Vibenshus Runddel. Cityringen. Nabomøde 31. marts 2009

Cityringen. v/ Trianglen. v/ Vibenshus Runddel. Cityringen. Nabomøde 31. marts 2009 v/ Trianglen og v/ Vibenshus Runddel Deltagere fra Metroselskabet: Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet Henrik Weiersøe Jensen, landinspektør, rådgiver for Metroselskabet Lotte

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. august 2013 J.nr.: NMK-34-00281 og NMK-34-00272 Ref.: Hanne Marie Motzfeldt, HAMMO-NMKN AFVISNING af klage over Københavns

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Notat Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Forslag til lokalplan 178 for en erhvervsbebyggelse til kontor- og serviceerhverv i Flintholm har været sendt

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Cityringen. Besigtigelsesforretning. Nørrebroparken. v/nørrebros Runddel. Cityringen

Cityringen. Besigtigelsesforretning. Nørrebroparken. v/nørrebros Runddel. Cityringen Besigtigelsesforretning Nørrebroparken v/nørrebros Runddel Deltagere fra Metroselskabet: Jens H. Gravgaard, ingeniør, projektleder Metroselskabet Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet

Læs mere

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r POTENTIALET Forestil dig halvdelen af Strandboulevarden fyldt med haver, pladser, boldbaner

Læs mere

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. Trafikstyrelsen Adelgade 13 1304 København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

Nyt Bynet på Nørrebro

Nyt Bynet på Nørrebro Nyt Bynet på Nørrebro - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Nørrebro 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 1 INDHOLD Samlet indstilling Resumé af høringssvar og forslag samt forvaltningens

Læs mere

Cityringen. v/enghave Plads. Cityringen

Cityringen. v/enghave Plads. Cityringen v/enghave Plads Deltagere fra Metroselskabet: Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet Lars Anton Jensen, landinspektør, rådgiver Gitte E. Albertsen, informationsansvarlig Lovgrundlag

Læs mere

Beboerrepræsentationen for Borgergade og Hindegade 11

Beboerrepræsentationen for Borgergade og Hindegade 11 Beboerrepræsentationen for Borgergade 30-42 og Hindegade 11 Indsigelse mod forslag til stiforløb mellem Metrostationen ved Marmorkirken og Borgergade samt den hertil påtænkte cykelparkering. 1. Generelle

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Tillæg nr. 2017.21 til Kommuneplan 2017-2029 Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Forslag Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København 28. august 2012 Udbygning af den kollektive trafik i København Peter Bønløkke // Økonomiforvaltningen // Center for Byudvikling // pb@okf.kk.dk edoc Disposition Baggrund Screeningsfasen (2011) Scenarier

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017 Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan 2013-2025 August 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018 BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ Matr. nr. 600 Udenbys Klædebo Kvarter, København RYESGADE FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 08 ATP EJENDOMME Oktober 08 BYGGEØNSKER I forbindelse med Københavns

Læs mere

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Mødereferat Titel Dato 1 december 2010 Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Sted Oehlenschlægersgades Skole, Oehlenschlægersgade 55-57, 1663 København V Deltagere Referent 70 beboere omkring

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D Trafikplan 2016 / Jeppe Grønholt-Pedersen Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D. 05.12.16 Politiske beslutninger 30. april 2015 BR godkendte, at Økonomiforvaltningen gik i gang med at udarbejde forslag

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR 2016.02.23 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KOMMENTARER TIL KAPITEL 6 BUS RAPID TRANSIT (BRT) 3 1.1 Selvstændigt afsnit om konsekvensvurdering 3 1.1.1 Mulige

Læs mere

Bilag 2 Notat med bemærkninger til høringssvar til lokalplan nr. 310

Bilag 2 Notat med bemærkninger til høringssvar til lokalplan nr. 310 Bilag 2 Notat med bemærkninger til høringssvar til lokalplan nr. 310 1. Rebildcentret Nr. Bemærkningens indhold Forvaltningens bemærkninger Forvaltningens anbefaling om ændring 1.1 Vil gerne inddrages

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Kommuneplan 15 - Den sammenhængende by. Generelt

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Kommuneplan 15 - Den sammenhængende by. Generelt Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Kommuneplan 15 - Den sammenhængende by Telefon Nørrebro Lokaludvalg 2677 0582 Kulturhuset Støberiet

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold Østerbro Lokaludvalg Teknik & Miljø Randersgade 35, parterre 2100 København Ø Att.: Linda Christensen Fredeliggørelse af Østerbrogade 1. Indledning Østerbro Lokaludvalg har på møde den 6.10.2010 anmodet

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Århus Kommune plaenlaegningogbyggeri@aarhus.dk Den 10. december 2009 Dokument nr.:

Læs mere

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København.

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Etablering af en Cityring Regeringen, og har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Cityringen skal gå i en tunnel under City, brokvartererne og Frederiksberg.

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden

TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT 9. juni TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden Baggrund Når Metro Cityringen åbner i 2019, bliver Nørrebro Station et af de største kollektive trafikknudepunkter

Læs mere

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/107

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/107 Dato 05.03.2018 Dok.nr. 24671-18 Sagsnr. 18/107 Ref. SLYN Resumé af indkomne bemærkninger til indkaldelse af idéer og forslag i forbindelse med planlægning for detailhandel i Ølgod samt udkast til Byrådets

Læs mere

Grunden til at arbejdet skal udføres specielt udenfor normal arbejdstid.

Grunden til at arbejdet skal udføres specielt udenfor normal arbejdstid. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Postbox 457 1505 København V Att.: Helle Beck Ansøgning om støjpåbud til tunnelarbejdsplads i Nørrebroparken I forlængelse af det gældende støjpåbud for

Læs mere

Input til Budget 2019

Input til Budget 2019 Input til Budget 2019 Udvikling af Nørrebro Stationsområde Nørrebro Station bliver ét af de største trafikknudepunkter i Hovedstadsområdet, når Metro Cityringen åbner i 2019. Byrummene omkring stationen

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

Borgermøde om VVM af metro til Sydhavnen - arrangeret i samarbejde med lokaludvalgene

Borgermøde om VVM af metro til Sydhavnen - arrangeret i samarbejde med lokaludvalgene Borgermøde om VVM af metro til Sydhavnen - arrangeret i samarbejde med lokaludvalgene Ingvar Sejr Hansen Planchef, Center for Byudvikling Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, 21. september 2015 Program

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af støj

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Notat om modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode vedrørende forslag til lokalplan "Poul Henningsens Plads metrostationsplads"

Notat om modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode vedrørende forslag til lokalplan Poul Henningsens Plads metrostationsplads KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode vedrørende forslag til lokalplan "Poul Henningsens Plads

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

6 4 1 2 3 Forslag til nye placeringer Eksisterende kunstgræsbaner Eksisterende græsbaner 5 Bilag 1- Placering af kunstgræsbaner på Nørrebro 1 1. Nørrebroparken Forslag fra Nørrebro United Kunstgræsbane

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42 til højere støjgrænse i aftentimerne, i forbindelse med fase 5 og 6 armering og støbning af bundplade samt armering

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION Borgerrepræsentationen har den 18. maj 2017 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2015 i offentlig høring. Høringen varer fra

Læs mere

Onsdag den 23. januar 2013

Onsdag den 23. januar 2013 1 METROSELSKABET Cityringen Informationsmøde for Onsdag den 23. januar 2013 2 Dagsorden 1. Velkommen Metroselskabet 2. Cityringen Metroselskabet 3. Regler Metroselskabet 5. Anlægsarbejdets faser CMT 6.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt.

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Byens Netværk Budapest tur 2004 notat fra møde med kommunen. Side 1 af 6 NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Den 2. september 2004 Besøget blev opdelt i et besøg på det lokale rådhus

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Dispensation til udvidet arbejdstid i forbindelse med udgravning af stationsboks under topplade, samt etablering af jordankre og tværbjælker på Frederiksberg

Læs mere

Bilag 1: Introduktion til Optimeringsplan KBH Cykelby 2025

Bilag 1: Introduktion til Optimeringsplan KBH Cykelby 2025 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 1: Introduktion til Optimeringsplan KBH Cykelby 2025 Optimeringsplanen består af 6 rapporter, som udgør selve optimeringsplanen, med

Læs mere

20. februar Sagsnr Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn. Dokumentnr.

20. februar Sagsnr Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 20. februar 2018 Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn Dette notat beskriver nødvendige forudsætninger

Læs mere

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde 20/09/13 Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde Indledning I forbindelse med klagesagen over døgnarbejdet på Marmorkirken

Læs mere

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 Københavns S Sendt elektronisk til arj@m.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse

Læs mere

Notat om modtagne henvendelser i forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslag til lokalplan "Marmorkirken Metrostationsplads"

Notat om modtagne henvendelser i forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslag til lokalplan Marmorkirken Metrostationsplads KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om modtagne henvendelser i forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslag til lokalplan "Marmorkirken

Læs mere

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Den 14. november 2014 Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej Mødedato: 13. november 2014 Mødetid: 17.30-20.15 Mødested: Aarhus Efterskole, Højbjerg

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af handlingsprotokollen ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 171. Hæfte Mødet den 30. september 2014 med endelig protokol af 18. november

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018

MILJØVURDERING. Sammenfattende redegørelse. Masterplan - Albertslund Centrum 2018 MILJØVURDERING Sammenfattende redegørelse Masterplan - Albertslund Centrum 2018 Sammenfattende redegørelse Albertslund Kommunes Kommunalbestyrelse har den 9. oktober 2018 godkendt, at forslag til masterplan

Læs mere

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på:

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på: INDSIGELSE MOD TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO - BLÅGÅRDSGADE KVARTERET Nørrebro 12/12 2018 Trafikplanens datagrundlag er ikke professionelt underbygget På borgermødet den 19/11 2018 om trafikplanen fortalte

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE

UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE TØF 21.4.08 UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE METROEN ØGER DEN KOLLEKTIVE TRAFIK 255.000 BUS 281.000 METRO BIL CYK 2002 2005 KOLLEKTIV TRAFIK

Læs mere

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014 Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre 9. november 2014 Rødovre Boligselskab, afdeling 15 v/ Susanne Mørck Voigt Næsbyvej 19, 3.tv. 2610 Rødovre Forslag / bemærkninger til

Læs mere