Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup"

Transkript

1 Side 1 af 6 Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup Udbudsbetingelser Beskrivelse af Det Grønne Museum Det Grønne Museum, herefter kaldet Museet, står for nærværende udbud. Udbuddet vedrører forpagtning af restaurant Den Gamle Stald, der er beliggende i de smukke, fredede 1600-tals avlsbygninger ved gårdspladsen. Museet, som hører under Kulturministeriet, er et landsdækkende specialmuseum, der arbejder med jagt, skov, landbrug og mad. Museet, der er et af Danmarks nyeste, er resultatet af fusionen i 2017 mellem det tidligere Dansk Landbrugsmuseum og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum. Det årlige besøgstal er på ca Medarbejderstaben er på ca. 35 og hertil et havehold på ca. 20 medarbejdere. Museet har desuden en stor Venneforening og en række frivillige laug og arbejdsgrupper tilknyttet, der er meget aktive omkring museet, og som tilsammen tæller mere end medlemmer. På området ligger også Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, med hvem Museet driver fælles billetsalg. Museet har en samlet bygningsmasse på m2 og et jordtilliggende på ca. 75 ha. Udstillingsarealet er på ca m2, hvor Museet viser en række basisudstillinger og en eller flere nye særudstillinger hvert år. Museet afholder desuden et større antal særarrangementer og aktivitetsdage, som er med til at tiltrække et stort antal besøgende.

2 Side 2 af 6 Et af museets nye tiltag er Madens Hus, hvor der formidles madhistorie, og i hvis historiske køkkener fra forskellige tidsperioder publikum ved særlige lejligheder selv har mulighed for at kreere historiske retter. Museet har desuden en stor Landbrugsbotanisk Have, hvor der dyrkes mange forskellige gamle grøntsagssorter, urter, bær og frugt. I museets landbrug, Center for den levende Kulturarv, vises levende dyr med et udvalg af de gamle danske husdyrracer. Museet får meget fine bedømmelser i publikumsundersøgelserne. De besøgende bruger ofte over 3 timer eller mere på stedet, og de typiske gæster er børnefamilier, seniorer og besøgende grupper og busselskaber. Den Gamle Stalds rolle på museet Restaurant Den gamle Stald spiller en vigtig rolle i Museet, da restauranten er med til at give de besøgende en god oplevelse på stedet. Madens kvalitet, servicen, stemningen og prisen spiller alle ind. Museet ønsker at alle gæster får en god oplevelse i Den Gamle Stald, og at der er et naturligt samspil mellem Museet og restauranten. Det betyder, at restauranten gerne må tilbyde retter med historie ved brug af årstidens råvarer og retter som modsvarer museets udstillinger og aktiviteter. I perioder er der mulighed for at kunne anvende grøntsager og frugt produceret i Landbrugsbotanisk Have, ligesom der er mulighed for at kunne hente historiske opskrifter og madhistoriske fortællinger hos museets medarbejder, der vil kunne understøtte madoplevelsen i restauranten. Forpagteren har derfor et stort ansvar for skabe de bedste rammer for Museets gæster, uanset om det drejer sig om en enkelt kop kaffe, en frokost, et møde eller et selskab. Museet vil gerne have en dygtig samarbejdspartner i forpagteren, når der skal leveres mad og drikkevarer i forbindelse med møder, seminarer, receptioner m.m. Driften af Den Gamle Stald kræver både et særdeles godt samspil med Museet samt fleksibilitet og engagement for at løse opgaven. Det forventes derfor, at forpagter tager ansvar for på alle måder at samarbejde om at håndtere gæster på Museet og støtte op om Museets virke. Formål og visionen med forpagtningen Formålet med forpagtningen er at skabe en attraktiv restaurant som en naturlig del af besøget og oplevelsen på Museet, herunder at give publikum mulighed for at slappe af og få stillet sulten.

3 Side 3 af 6 Museet har i løbet af de seneste år oplevet en stor forandring efter fusionen. De nye og bredere arbejdsområder kommer fremover til at tiltrække endnu flere besøgende til stedet. Museet arbejder på at etablere helt nye signaturudstillinger til godt 30 mio. kr., som viser Museets forskellige arbejdsområder. Ligeledes har ibrugtagningen af Madens Hus været en stor succes og betydet, at Museet i dag spiller en central rolle i en række fødevare- og madhistoriske projekter. Det er målet inden for en kort årrække at nå et årligt besøgstal på , hvilket også skal ske ved nye særudstillinger og udvikling af nye arrangementsdage. Museet vil fremover blive mødested for alle der interesserer sig for menneskets samspil med naturen og for jagt-, skov-, landbrug- og madhistorie. Visionen er, at fastholde museets styrkeposition i det danske museumslandskab og fremadrettet fortsætte med at tænke i nye tiltag og udviklingsmuligheder. Dette skal understøttes af en solid markedsføring og et fortsat højt kvalitetsniveau for alle Museets udstillings- og aktivitetstilbud til publikum, herunder også restauranten. Den Gamle Stald skal således, foruden at passe til museets profil og identitet, både kvalitets- og prismæssigt bidrage med følgende: Give de besøgende en god madoplevelse, samt medvirke til at tiltrække nye målgrupper og kunder. Herunder også kunder, der kun spiser grønt. Give de besøgende en madoplevelse, der afspejler stedet og gerne en madoplevelse med en historiefortælling. Sikre en fornuftig balance mellem høj kvalitet med friske og gerne økologiske eller bæredygtigt og lokalt producerede råvarer og et rimeligt prisniveau, der passer til museets besøgende. Sikre et højt serviceniveau for alle slags publikum og kunder, herunder museumsgæster og selskaber. Skabe et naturligt mødested for museumsgæsten og andre, der skal holde selskab eller efterspørger en god madoplevelse i Østjylland. Museet forventer således, at Forpagter samarbejder om at fremme formålet og Museets virke via forpagtningen. Museet bidrager ligeledes til det gode samarbejde, og Forpagter kan forvente, at Museet udviser engagement og interesse for, at Forpagter lykkes med at skabe og drive en succesfuld restaurant.

4 Side 4 af 6 Forpagtningens omfang Den Gamle Stald omfatter tre serverings- og mødelokaler, køkken, opvask, kølerum, fryserum, toiletter, lager m.m. som samlet udgør i alt ca. 638 m2. Hertil kommer et område på gårdspladsen med mulighed for udeservering, samt et område ved bagindgang med mulighed for vareindlevering, oplag, personaleparkering osv. Forpagtningsperioden Forpagtningen starter den 1. juli 2019 og varer til og med 31. december 2022 med mulighed for 2 års yderligere forlængelse. Åbningstider Restaurantens åbningstid skal som minimum følge Museets åbningstider, dog således at der kan åbnes 2 timer efter Museets åbningstid og lukkes 1 time før Museets lukketid. Det vil sige fra kl i perioden fra og med lørdag før palmesøndag til udgangen af efterårsferien. I vinterhalvåret holdes som minimum åbent lørdag og søndag kl med undtagelse af januar, hvor museet holder lukket. I vinterferien i uge 7, hvor der traditionelt er mange besøgende, ser museet gerne, at der holdes åbent alle ugens dage. Restauranten er meget velkommen til at holde åbent ud over det krævede, ligesom der er mulighed for at anvende lokaler og faciliteter og holde åbnet i forbindelse med fester, aftenselskaber m.m. Forpagtningsafgift Der erlægges en månedlig grundafgift til Museet på kr Der betales derudover en forpagtningsafgift til Museet på 5 % af den del af omsætningen som overstiger kr For perioden frem til 1. januar 2020 betales alene en månedlig grundafgift på kr Afgiften erlægges halvårligt. Ansøgningens indhold og ansøgningsfrist For at indgå i konkurrencen om forpagtningen skal potentielle ansøgere udarbejde og fremsende en skriftlig ansøgning. Ansøgere skal redegøre for, hvorledes Den Gamle Stald tænkes drevet og hvorledes restaurantens tilbud afspejler Museet jfr. beskrivelserne i denne udbudsbeskrivelse. Ansøgningsfristen er torsdag den 25. april 2019 kl Ansøgningen skal sendes pr. til: bj@dg.museum.dk Ansøgninger, der modtages efter ansøgningsfristen, vil ikke blive taget i betragtning.

5 Side 5 af 6 Evaluering af ansøgninger Udvælgelsen af den kommende forpagter vil ske på baggrund af en grundig gennemgang og evaluering af de ansøgninger, som modtages. Ansøgningerne vil blive vurderet ud fra en samlet helhedsvurdering af Ansøgers evne og erfaring til at drive en forpagtning af denne størrelse Ansøgers forståelse for kvalitet og god service Ansøgers forståelse for at restauranten er en vigtig del Museet Udvikling af koncept for restauranten, der afspejler, at museet arbejder med dansk madkultur og dansk madhistorie Visioner for restauranten så den understøtter museets fremtidige virke Referencer for forpagtning eller drift af lignende opgaver Erfaring Museet forventer, at den kommende forpagter har solid erfaring med drift af større restaurationsvirksomhed. Det forventes, at den kommende forpagter både kan drive restauranten på daglig basis for museumsgæster og selskaber samt håndtere de forskellige behov og krav, der eksisterer fra eksterne gæster og interne medarbejdere inden for forpagtningen. Ligeledes forventes det, at ansøgeren har erfaring med at tilbyde samme service, uanset om det er for enkelte gæster eller et selskab samt med at motivere sit personale og skabe et godt arbejdsklima i sit team. Museet forventer, at den kommende forpagter indsætter en erfaren og kompetent daglig leder, der er fast tilknyttet Museet i den daglige drift. Kvalitet Der forventes et højt kvalitetsniveau og serviceniveau både for gæsten, der ønsker et hurtigt måltid og gæsten, der spiser et længere måltid siddende i restauranten. Ligeledes forventes det, at hele personalet altid optræder servicemindede over for alle gæster samt medarbejdere på Museet. Det forventes også, at kvaliteten afspejles i menuen, som altid er præsentabel, indbydende og sammensat af friske, gerne økologiske, bæredygtigt og gerne lokalt producerede råvarer med kreativitet og omtanke. I ansøgningen bedes ansøger komme med konkrete eksempler på: En menu (frokost og middag)

6 Side 6 af 6 En menu til en dagskonference En menu til en reception til ca. 150 gæster Eksempler på sæsonbestemte menuer med brug af lokale eller økologiske råvarer En historisk menu, som indeholder en god fortælling Ansøger skal komme med et bud på kuvertpris ud for hvert af eksemplerne. De angivne priser er ikke bindende, men blot vejledende. Rundvisning/besigtigelse Museet tilbyder en rundvisning/besigtigelse af 1-1½ times varighed for alle interesserede efter aftale. Her vil der være mulighed for en rundvisning i det forpagtede område. Rundvisningerne afholdes i perioden samt april Hvis en rundvisning ønskes, skal der rettes skriftlig henvendelse til afdelingsleder Bodil Jensen, bj@dgmuseum.dk Den nuværende forpagter Den nuværende forpagter har valgt at opsige forpagtningskontrakten, efter at have drevet restauranten på formidabel vis siden Den nuværende forpagter er interesseret i at sælge eget inventar/udstyr og ordrebog. Dette er et tilbud, ikke et krav, til en ny forpagter. Spørgsmål vedrørende forpagtningen Eventuelle spørgsmål vedrørende forpagtningen bedes rettet skriftligt til museumsdirektør Anne Bjerrekær, ab@dgmuseum.dk

Forpagtning udbydes pr. 1/ af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup.

Forpagtning udbydes pr. 1/ af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup. Side 1 af 7 Forpagtning udbydes pr. 1/1 2020 af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup. Udbudsbetingelser. Stikord: Forpagtning af godt 600 m2 veldrevet restaurant beliggende i fredede

Læs mere

Restaurant SULT i udbud

Restaurant SULT i udbud Restaurant SULT i udbud Udbudsbetingelser Vedrørende café, restaurant og kantine samt forplejning til møder og arrangementer på Det Danske Filminstitut 1. Baggrund for udbuddet 1.1 Beskrivelse af Filminstituttet

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation

Bilag 1 Kravspecifikation Bilag 1 Kravspecifikation Vedrørende café, restaurant og kantine samt forplejning til møder og arrangementer på Det Danske Filminstitut Forpagtningens genstand Forpagtningen omfatter drift af café, restaurant

Læs mere

Nordatlantisk restaurant i Nordatlantisk Hus på Odense Havn. Forpagtningsaftalen er det første år til forhandling.

Nordatlantisk restaurant i Nordatlantisk Hus på Odense Havn. Forpagtningsaftalen er det første år til forhandling. Nordatlantisk restaurant i Nordatlantisk Hus på Odense Havn Forpagtningsaftalen er det første år til forhandling. Nordatlantisk Hus på Odense Havn inviterer hermed interesserede restauratører til at byde

Læs mere

Sund mad i hallen? Bliv Fyrtårn eller Frontløber og få succes med ny madkultur

Sund mad i hallen? Bliv Fyrtårn eller Frontløber og få succes med ny madkultur Sund mad i hallen? Bliv Fyrtårn eller Frontløber og få succes med ny madkultur I kan blive aktive medspillere og være med til at sætte dagsordenen for fremtidens idrætshaller. Søg om at blive Fyrtårn eller

Læs mere

Annoncering af forpagtning af restaurant og kantine i Nationalmuseet/Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K Udbuddets indhold

Annoncering af forpagtning af restaurant og kantine i Nationalmuseet/Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K Udbuddets indhold Annoncering af forpagtning af restaurant og kantine i Nationalmuseet/Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K Udbuddets indhold 1. Udbuddets delydelser:... 2 1.1. Restaurantforpagtning:... 2 1.2.

Læs mere

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad.

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad. Nyt tilbud til ledige Gastroskolen Et 6-ugers kompetenceforløb for dig som er eller gerne vil være kok, delikatesseassistent, smørrebrødsjomfru, cater, gastronom, tjener, ernæringsassistent, ernæringshjælper

Læs mere

HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE. Mad- og måltidspolitik

HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE. Mad- og måltidspolitik HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE Mad- og måltidspolitik INDLEDNING Sund mad er en vigtig forudsætning for læring, trivsel og et godt helbred hele livet igennem. At sikre gode mad- og måltidsvaner forudsætter,

Læs mere

NOTAT. Sund mad i haller

NOTAT. Sund mad i haller NOTAT DATO 6. juli 2011 SAGSNR. SAGSANSVARLIG Britt Hesselvig og Cathrine Sinding KULTUR- OG FRITID Sund mad i haller Personlig henvendelse: Kalundborg Kommune Holbækvej 141 4400 Kalundborg Baggrund På

Læs mere

Formidlingsseminar DEN MARTS 2019

Formidlingsseminar DEN MARTS 2019 Formidlingsseminar DEN 23.-24. MARTS 2019 Er du frivillig ved et museum eller en anden form for kulturinstitution og er du interesseret i formidling? Så er det NU du skal følge med! En række dygtige formidlere

Læs mere

UDBUDSMATERIALE. Offe ntligt udbud nr. 2 0 1 5 / SI0 0 1. Udbud af køkken- og kantinedriftsopgaver. hos. Kommune qarfik Se rme rs ooq Rådhus e t

UDBUDSMATERIALE. Offe ntligt udbud nr. 2 0 1 5 / SI0 0 1. Udbud af køkken- og kantinedriftsopgaver. hos. Kommune qarfik Se rme rs ooq Rådhus e t UDBUDSMATERIALE Offe ntligt udbud nr. 2 0 1 5 / SI0 0 1 Udbud af køkken- og kantinedriftsopgaver hos Kommune qarfik Se rme rs ooq Rådhus e t 1 Indho lds fo rte g ne ls e 1 Indledning... 3 2 Vilkår for

Læs mere

Opfordring til at give tilbud - Tilbudsmateriale

Opfordring til at give tilbud - Tilbudsmateriale Opfordring til at give tilbud - Tilbudsmateriale 1. Udbud af driften af caféen i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg Silkeborg Kommune, Kultur- og Borgerservice, Biblioteket (herefter benævnt

Læs mere

Strategi for skolemad

Strategi for skolemad Strategi for skolemad Vores mål 1. Alle kan se, at de bliver dygtigere hver dag 2. Alle har mod til at deltage i verden 3. Alle har en ven i skolen 4. Læringen foregår overvejende eksperimenterende og

Læs mere

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Fælles om de nærende og nærværende måltider I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik

Læs mere

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1 ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken Frugt Karl øko folder NY.indd 1 T AR FRU G L I OLOG K Ø K 17/02/15 10.33 ØKOLOGI fra sværmeri til sund fornuft De første mange årtier var

Læs mere

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG 24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...3 1 JULIAN 3 APS...5 2 STREET FOOD SUPPLIES...6 3 STADEHOLDERFORENINGEN...6 4 STREET FOOD RÅDET...7

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Økologi og bæredygtighed i restauranten

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Økologi og bæredygtighed i restauranten Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Økologi og bæredygtighed i restauranten Nr. 48290 Udviklet af: Frida Techau Hotel & Restaurantskolen, Kbh januar 2016 1. Uddannelsesmålet og dets sammenhæng

Læs mere

Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By

Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse MOBILE GADESALGSPLADSER 2. februar 2018 Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By Der er nu mulighed for at ansøge om tilladelse

Læs mere

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Fazer Food & Co er stolte over at drive kantinen for Socialog sundhedsskolen Esbjerg. Herunder kan du møde vores køkkenteam på skolen. På de

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Virksomhedsplan Ballerup Museum

Virksomhedsplan Ballerup Museum Virksomhedsplan Ballerup Museum 2018-22 1 Virksomhedsplan for Ballerup Museum 2018-22 Virksomhedsplanen udstikker den overordnede ramme og er retningsgivende for museets arbejde for en 4-årig periode.

Læs mere

Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service.

Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service. Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service. KE Service 1 2004 11 23 Sådan gør vi. Konceptet. Vores koncept bygger på høj kvalitet af madvarer

Læs mere

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse Rapport Fem koncepter for danske forsamlingshuse Landsforeningen Danske Forsamlingshuse 5 koncepter for danske forsamlingshuse Der findes i Danmark cirka 1250 forsamlingshuse, hvoraf ca. 800 er medlemmer

Læs mere

ANALYSE AF ETABLERING AF RESTAURANT VED SOLRØD STRAND

ANALYSE AF ETABLERING AF RESTAURANT VED SOLRØD STRAND ANALYSE AF ETABLERING AF RESTAURANT VED SOLRØD STRAND 1. BAGGRUND HORESTA er blevet kontaktet af Solrød kommune ifm. en mulig etablering af restaurant på en kommunal strandgrund på Østre Strandvej 30.

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Udviklingsdelen Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 1. Titel Projektets titel er Østjyllands Spisekammer udvikling 2. Hvilke nye og forbedrede produkter,

Læs mere

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 hundrede ÅRs ostetradition Knuthenlund Gods, Knuthenlundvej 7B, 4952 Stokkemarke, Tlf 54 71 13 80 www.knuthenlund.dk / info@knuthenlund.dk Besøg vores gårdmejeri,

Læs mere

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL EVENTBOOST Lær hvordan Roskildegruppen formår at hæve et måltid op til en madoplevelse, som samtidig styrker og brander Food Festival. Fødevarerne, maden og måltiderne bliver brugt som et strategisk virkemiddel

Læs mere

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider November 2018 Forord - Mad- og måltidspolitikken I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik

Læs mere

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider December 2018 Forord Vision I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik at skabe

Læs mere

KANTINEDRIFT - INCUBA KATRINEBJERG - IT-HJØRNET AARHUS UNIVERSITET

KANTINEDRIFT - INCUBA KATRINEBJERG - IT-HJØRNET AARHUS UNIVERSITET KANTINEDRIFT - INCUBA KATRINEBJERG - IT-HJØRNET PROCESSEN Tidsplan Mandag den 11. september 2017 Offentliggørelse Tirsdag den 10. oktober 2017 kl. 14.00 Tilbudsfrist Tirsdag den 2. januar 2018 Opstart

Læs mere

Moderne fagskole. Velkommen til Handelsfagskolens Kursus- og Konferencecenter. Arkitektonisk perle. UNI-C inspirationsdag

Moderne fagskole. Velkommen til Handelsfagskolens Kursus- og Konferencecenter. Arkitektonisk perle. UNI-C inspirationsdag Kursus & Konference Velkommen til Handelsfagskolens Kursus- og Konferencecenter Mødefaciliteter til mange typer arrangementer, et fantastisk køkken og en smuk beliggenhed gør Handelsfagskolens Kursus-

Læs mere

De frivillige hjælpere er Køge Golf Klubs GULD. v/ golfmanager Helge Caspersen

De frivillige hjælpere er Køge Golf Klubs GULD. v/ golfmanager Helge Caspersen De frivillige hjælpere er Køge Golf Klubs GULD v/ golfmanager Helge Caspersen Danske Bank pokalen Pokalen uddeles hvert år til et medlem eller et udvalg i Køge Golf Klub, som har ydet en særlig stor indsats

Læs mere

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes.

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes. Til potentielle ansøgere til de ledige stillinger på Mosede Fort, Danmark 1014-18 Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på INCUBA Katrinebjerg og IT- Hjørnet

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på INCUBA Katrinebjerg og IT- Hjørnet Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på INCUBA Katrinebjerg og IT- Hjørnet 1. Ordregiver Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C 2. Beskrivelse af den udbudte ydelse og omfang Aarhus

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER Vi vil være med til at gøre Odense landskendt som den kommune der systematisk arbejder med mad, måltider og ernæring i det rehabiliterende samarbejde med borgerne. Mad og Måltider

Læs mere

Opfordring til at give tilbud

Opfordring til at give tilbud Opfordring til at give tilbud (tilbudsmateriale) 1. Udbud af driften af caféen/kiosken (eller noget helt tredje) i nyopført pavillon ved busstoppestedet på Stændertorvet i Roskilde. Roskilde Kommune, Veje-

Læs mere

Forpagtning af Restaurant Mantzius på Kulturcenter Mantziusgården - Udbudsmateriale

Forpagtning af Restaurant Mantzius på Kulturcenter Mantziusgården - Udbudsmateriale Forpagtning af Restaurant Mantzius på Kulturcenter Mantziusgården - Udbudsmateriale Kulturcentret Mantziusgården Mantziusgården er et kulturhus og et kulturelt omdrejningspunkt i Birkerød. 22. december

Læs mere

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012 Velkommen Nye aktive på nye måder 27. Oktober 2012 Program for dagen 11.40-13.00 Velkommen og siden sidst med gæst i den varme stol Oplæg og diskussion om målgrupper 13.00-14.00 Frokost 14.00-15.50 Oplæg

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet 1. Ordregiver Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C 2. Beskrivelse af den udbudte ydelse og omfang Aarhus Universitet udbyder

Læs mere

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET

Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Aktivitetsprogram DJURSLANDS TELTET Fredag den 2. september kl. 13.00-19.00 Spis dit ukrudt Den djurslandske forfatter Anemette Olesen gæster køkkenet og tilbyder gæsterne smagsprøver på retter fra hendes

Læs mere

MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN

MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN 1 22 KÆRE BORGER i Fredericia Kommune Politikkens mål er at bevare, fremme og støtte arbejdet med Længst Mulig I Eget Liv. Fokus skal derfor være på muligheder frem for

Læs mere

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre København september 2018 Jobprofil KULTURHUSLEDER Kulturhus Trommen Hørsholm Kommune GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 1. Baggrund Stillingen

Læs mere

Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet overtagelse 1. januar på følgende adresse:

Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet overtagelse 1. januar på følgende adresse: Til: Tilbudsgiverne ved udbud af Jyllingehallernes Sportscafé 16. Maj 2017 Udbudsbetingelser vedrørende udbud af Sportscafé hos Jyllingehallerne Jyllingehallerne udbyder driften af husets café til forventet

Læs mere

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs Faciliteter ved sønæs Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs SØNDERSØ ve j næ s Sø Sønæsvej ej Gl. Århu sv Beskrivelse af baggrund og muligheder Viborg Kommune og Energi

Læs mere

TILBUDSMATERIALE vedrørende

TILBUDSMATERIALE vedrørende TILBUDSMATERIALE vedrørende 1. Udbud af cafedriften i VerdensKulturCentret, Nørre Alle 7 Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen, VerdensKulturCentret udbyder driften af caféen i Nørre Alle

Læs mere

MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN

MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN MAD OG MÅLTIDS- POLITIK I PLEJEN 1 2 3 KÆRE BORGER i Fredericia Kommune Politikkens mål er at bevare, fremme og støtte arbejdet med Længst Mulig I Eget Liv. Fokus skal derfor være på muligheder frem for

Læs mere

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 Indledning I foråret 2017 samledes bestyrelsen og senere alle medarbejderne ved Billund Kommunes Museer til et visionsseminar, Her vi arbejdede grundigt

Læs mere

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting KONFERENCER & MØDER 26 INFORMATION ARIKITEKTUR I BLOX Dansk Arkitektur Center ligger i hjertet af København i første parket til Københavns Havn og i gåafstand til byens mange seværdigheder. Dansk Arkitektur

Læs mere

Opfordring til at give tilbud. 1. Udbud af cafédriften i Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S

Opfordring til at give tilbud. 1. Udbud af cafédriften i Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Tilbudsmateriale Opfordring til at give tilbud 1. Udbud af cafédriften i Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Prismen udbyder herved forpagtningen

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Proces i 5 faser: Fase 1: Præsentation af huset Interesserede foreninger og borgere indbydes til et åbent hus arrangement, hvor huset vises frem.

Læs mere

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/moed

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/moed KONFERENCER & MØDER 16 INFORMATION ARIKITEKTUR I BLOX Dansk Arkitektur Center ligger i hjertet af København i første parket til Københavns Havn og i gåafstand til byens mange seværdigheder. Dansk Arkitektur

Læs mere

Forpagtningsaftale mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren)

Forpagtningsaftale mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren) Forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren) & Martin Bruun Bibliotekvej 62 2560 Hvidovre (i det følgende benævnt forpagteren) Forpagtningsaftale

Læs mere

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan give eksempler på, hvordan produktion af mad påvirker kloden, uanset om det er økologisk eller konventionelt produceret. Du kan give eksempler på, hvordan man kan tage hensyn

Læs mere

Professionel rengøring og serviceydelser

Professionel rengøring og serviceydelser Professionel rengøring og serviceydelser Hvad kan vi tilbyde? Renice service er et rengøringsfirma der tilbyder serviceydelser til alle former for virksomheder. Vores kunder skal opleve os som en stabil,

Læs mere

EDC Lemvig. Vestergade 26 7620 Lemvig Tlf.: 96 63 40 00 711@edc.dk www.edc.dk/lemvig

EDC Lemvig. Vestergade 26 7620 Lemvig Tlf.: 96 63 40 00 711@edc.dk www.edc.dk/lemvig Vi samler ikke på ejendomme......vi sælger dem! EDC Lemvig Vestergade 26 7620 Lemvig Tlf.: 96 63 40 00 711@edc.dk www.edc.dk/lemvig EDC: Danmarks største og ældste mæglerkæde 240 selvstændige ejendomsmæglerfirmaer

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

Det forpagtede. Det forpagtede omfatter cafekøkken, 2 lagerrum på hhv. 8m2 og 20m2 og serveringsområde.

Det forpagtede. Det forpagtede omfatter cafekøkken, 2 lagerrum på hhv. 8m2 og 20m2 og serveringsområde. Forpagtningskontrakt mellem Rudersdal Kommune og Keyvon Vakhsh, Hyrdevangen 67, 2400 København NV om drift af cafe, beliggende på Rundforbi Idrætsanlæg, Egebækvej 118, 2850 Nærum. Kultur Birkerød Idrætscenter

Læs mere

Caféen på Gladsaxe Rådhusplads i tilknytning til Hovedbiblioteket Udbudsmateriale

Caféen på Gladsaxe Rådhusplads i tilknytning til Hovedbiblioteket Udbudsmateriale Caféen på Gladsaxe Rådhusplads i tilknytning til Hovedbiblioteket Udbudsmateriale J. nr. 82.16.05P27 1 Gladsaxe Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Kultur og Fritid 1. november 2011 Caféen er beliggende

Læs mere

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE LÆRING og TRIVSEL

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE LÆRING og TRIVSEL FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE - 2018 LÆRING og TRIVSEL Frokostmåltid i daginstitutioner Alle børn i daginstitutioner skal have tilbud om en kommunalt arrangeret frokostordning, som alternativ

Læs mere

Projekt - Godt købmandsskab på fødevareområdet

Projekt - Godt købmandsskab på fødevareområdet Dagsorden: 1. Projektets formål 2. Udfordringerne i forhold til kommunernes eksisterende rammeaftaler 3. Hvilke redskaber blev anvendt for at realisere formålet? 4. Hvad var resultatet? 5. Hvad har vi

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske bageri. Hvad skal der ske i denne og de næste 4 uger i temaet?

Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske bageri. Hvad skal der ske i denne og de næste 4 uger i temaet? Tema 4: Det innovative fødevarerum Udarbejdet af: Udarbejdet dato: 1. uge Fokus på! Uge nr: 1 Dag 1 Antal lek: 4 André Laursen 2015 Tema 4 uger (20 dage) Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske

Læs mere

DIREKTØR KOLDINGHUS. Aarhus august Job- og personprofil. gør god ledelse bedre GENITOR KØBENHAVN & AARHUS

DIREKTØR KOLDINGHUS. Aarhus august Job- og personprofil. gør god ledelse bedre GENITOR KØBENHAVN & AARHUS Aarhus august 2018 Job- og personprofil DIREKTØR KOLDINGHUS GENITOR KØBENHAVN & AARHUS WWW.GENITOR.DK TLF. 3141 0178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 3552 4258 1. INDLEDNING Koldinghus søger en ny museumsdirektør,

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk

Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk Mange børn spiser mindst halvdelen af deres daglige måltider i daginstitutionen. Måltiderne spiller derfor en vigtig rolle i børnenes hverdag, og de har betydning

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Teambuildings og kokkeskoler 2010. Indholdsfortegnelse TEAMBUILDINGS OG KOKKESKOLER 2010 1

Teambuildings og kokkeskoler 2010. Indholdsfortegnelse TEAMBUILDINGS OG KOKKESKOLER 2010 1 Virksomheden kan står over for udfordringer der skal løses, ved at I arbejder sammen opnås bedre resultater, udvikle virksomheds medarbejder på teambuilding kursus på Marketenderiet med Lantz. Teambuildings

Læs mere

Forpagtningsaftale. Mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det efterfølgende benævnt som bortforpagteren)

Forpagtningsaftale. Mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det efterfølgende benævnt som bortforpagteren) Forpagtningsaftale Mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det efterfølgende benævnt som bortforpagteren) Og SBV 09 SBK 75/VSK Bymuren 151 2650 Hvidovre (i det efterfølgende benævnt som

Læs mere

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Januar 2013 Copenhagen House of Food www.kbhmadhus.dk Around 40 people staff yearly budget app. 4,5 mill EURO Indhold:

Læs mere

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune 1 Et måltid består af råvarer, der sammensættes til en ret og indtages alene eller sammen med andre. Disse tre elementer råvarerne, retten og rammen

Læs mere

Slutrapport for projekt nr. 7 Ansøgningsåret 2015

Slutrapport for projekt nr. 7 Ansøgningsåret 2015 Slutrapporten indsendes til bevaringsudvalget@naturerhverv.dk. Slutrapport for projekt nr. 7 Ansøgningsåret 2015 Alle relevante felter skal udfyldes, og der må ikke ændres i felternes overskrifter. Rapporten

Læs mere

KULTURELT UDBUD AF INDVENDIG DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF CLUB DANMARK HALLEN

KULTURELT UDBUD AF INDVENDIG DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF CLUB DANMARK HALLEN Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen EVALUERINGSRAPPORT KULTURELT UDBUD AF INDVENDIG DRIFT OG VEDLIGEHOLD AF CLUB DANMARK HALLEN DATO: 28.10.2016 Sags nr. 2016-0083970 Evalueringsrapport

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Om undersøgelsen... 3. Respondenter... 4. 1. Konferencer for medarbejderne... 5. 2. 94 pct. planlægger konferencer i år... 6

Om undersøgelsen... 3. Respondenter... 4. 1. Konferencer for medarbejderne... 5. 2. 94 pct. planlægger konferencer i år... 6 - Medierapport 2010 Indhold Om undersøgelsen... 3 Respondenter... 4 1. Konferencer for medarbejderne... 5 2. 94 pct. planlægger konferencer i år... 6 3. Typiske konferencedeltagere... 7 4. Vil have alt

Læs mere

EKSEMPEL PÅ KU.BE-DREVET MADZONE

EKSEMPEL PÅ KU.BE-DREVET MADZONE EKSEMPEL PÅ KU.BE-DREVET MADZONE BEVÆGELSE - DANSEHOLD - YOGA - GYMNASTIK - LEG - KLATREVÆG - UDE/ INDE-AKTIVITET - ÅBEN SCENE - MUSIKUNDERVISNING - KONCERT Blandt de kulturhuse vi har undersøgt er flere

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem

Samarbejdsaftale mellem Samarbejdsaftale mellem Den selvejende institution Røde Led og Vordingborg Kommune, Vordingborg Sociale Virksomhed og Museerne Vordingborg Præambel Den selvejende institution Røde Led ejer Pottemagerværkstedet

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som virksomhed i World Trade Center Ballerup

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 APPETIT PÅ LIVET Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal tilbyde velsmagende og nærende mad, og måltiderne skal være med til at skabe fællesskaber

Læs mere

Invitation til samarbejde måske sidder vi inde med ressourcerne

Invitation til samarbejde måske sidder vi inde med ressourcerne Invitation til samarbejde måske sidder vi inde med ressourcerne Vi ved alle, at arbejdsmarkedet i dag efterspørger velkvalificerede medarbejdere. I Kriminalforsorgen arbejder vi på at fastholde og udvikle

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Centerleder for Gormshallen i Jelling

Centerleder for Gormshallen i Jelling Centerleder for Gormshallen i Jelling Jelling er en aktiv by med et fantastisk sammenhold, og vi ønsker at Gormshallen skal være drivkraften i den fortsatte udvikling af aktiviteter i Jelling - både indenfor

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

Mad til borgere i plejeboliger

Mad til borgere i plejeboliger Mad til borgere i plejeboliger 83 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1. personlig pleje 2. hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. madservice Stk. 2. Tilbuddene efter stk. 1 gives

Læs mere

Mad- & Måltidspolitik

Mad- & Måltidspolitik Mad- & Måltidspolitik For 0-18 års området i Hørsholm Kommune Forord Hørsholm Kommune ønsker at give børn og unge de bedst mulige vilkår for en aktiv, spændende og lærerig hverdag. Skal børnene få nok

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 4. november 2003 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn Hedeby Nielsen 8940

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886 UGE 9 29. februar 1. marts 2. marts 3. marts 4. marts Amu nr. 30265-3 30265-3 42886 45874 42886 2 dage 30265-3 2 dage 42886 1 dag 45874 Vurdere forskelle på økologiske og konventionelle varer Vurdere forskelle

Læs mere

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget Når børn, forældre og personale i landsbyens børnehave slagter hanekyllinger for efterfølgende

Læs mere

Retningslinjer for benyttelse af. Nationalpark Mols Bjerges LOGO

Retningslinjer for benyttelse af. Nationalpark Mols Bjerges LOGO Retningslinjer for benyttelse af Nationalpark Mols Bjerges LOGO Version 3 af 2. oktober 2012 Indholdsfortegnelse: Side Overordnede retningslinjer for benyttelse af Nationalpark Mols Bjerges logo 3 Retningslinjer

Læs mere

Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi. Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer

Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi. Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer En analyse af en masse analyser Kvalitative Egne analyser GfK ConsumerScan 3000 panelister

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING Frokostmåltid i daginstitutioner 2015-17 Alle børn i daginstitutioner skal have tilbud om en kommunalt arrangeret frokostordning, som alternativ

Læs mere

Om forplejning. Her kan du læse, hvad du kan forvente af din ISS-kantine og mødeforplejning

Om forplejning. Her kan du læse, hvad du kan forvente af din ISS-kantine og mødeforplejning Om forplejning Her kan du læse, hvad du kan forvente af din ISS-kantine og mødeforplejning 1 Forplejning I facility management-kontrakten mellem Bygningsstyrelsen og ISS har din arbejdsplads fastsat et

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere