Høringssvar vedr. forslag til Lokalplan Holmen II - tillæg 3" fra beboernetværket Sikker Prinsessegade - Sikker Aladdin

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar vedr. forslag til Lokalplan Holmen II - tillæg 3" fra beboernetværket Sikker Prinsessegade - Sikker Aladdin"

Transkript

1 Christianshavn 10. december 2012 Høringssvar vedr. forslag til Lokalplan Holmen II - tillæg 3" fra beboernetværket Sikker Prinsessegade - Sikker Aladdin Det fremlagte forslag vil medføre, at børnene i lokalområdet dagligt vil blive udsat for mere støj, en øget mængde giftige luftarter og stoffer, og flere aggressive bilister. Vi vil derfor bede jer om at tage forslaget om at nedlægge busslusen af bordet og samtidigt sikre, at der udarbejdes et forslag til trafiksikring af Prinsessegade, som børnene bedre trafiksikkerhed og ikke udsætter dem for yderligere forurening. I betragtning af, at der nu skal bygges en Børneby med plads til 650 børn i Prinsessegade, er det helt uforståeligt, at foreslå en plan der på den selvsamme vejstrækning forøger antallet af biler, støjen og udledningen af emissioner. Vi undrer os også over at Lokalplanforslaget ikke sikrer ordentlige forhold for de svage trafikanter på Holmen-siden af busslusen (Danneskjold-Samsøes Allé m.fl.) eller på gader der ligger omkring Prinsessegade, f.eks. Burmeistergade, Brobergsgade, Bodenhofs Plads, Overgaden oven Vandet og Bådsmandsstræde. Vi finder det dybt beklageligt, at trafiksikring af Prinsessegade nu på fjerde år er gjort afhængig af det politiske spil om en ændring i lokalplanen. Trafiksikringen af Prinsessegade er omfattet af den politiske forpligtigelse i færdselsloven om at sikre børnenes skolevej og blev vedtaget enstemmigt af Teknik- og Miljøudvalget i 2009, hvorefter pengene blev bevilliget. Sikringen burde derfor have været udført for længst uagtet lokalplanen. At I nu, gennem et lokalplantillæg, forsøger at blive befriet fra det 15 år gamle løfte om, at udbygningen af Holmen ikke vil belaste Prinsessegade trafikalt, finder vi direkte fornærmende. Det er et klart løftebrud, som tjener ikke beboernes interesser

2 Vi mener desuden at forslaget bærer præg af manglende kendskab til de faktuelle forhold i området. F.eks. oplyste TMU på et borgermøde, at kommende byggeriers indflydelse på trafikken er ikke medregnet i planen. Miljøvurdering Lokalplanens Miljøvurdering er på helt centrale punkter behæftet med fejl og mangler, og er i sin nuværende udformning ikke egnet som informationsmateriale forud for en høringsperiode, idet den for selv teknisk kyndige borgere er vanskelig at tolke. Dette er i sig selv et demokratisk problem, da materialet skal kunne give et retvisende billede af de miljømæssige konsekvenser som trafiksaneringen udsætter områdets direkte berørte borgere for, og derigennem give et fyldestgørende grundlag for den enkelte borgers ret til at påvirke beslutningsprocessen. Miljøvurderingen indleder med et resume af 5 hovedpunkter: trafikafvikling, klimapåvirkning (CO 2 -udslip), emissioner, støj samt sikkerhed og risiko for ulykker. Dette resume burde være fyldestgørende for den berørte borgers forståelse af de miljømæssige konsekvenser. Til de enkelte punkter har vi følgende kommentarer: Trafikafvikling: Teksten medtager intet om konsekvenserne for parallelgaderne, især Overgaden oven Vandet, der nødvendigvis vil blive stærkt belastet af biltrafik som har mål på Holmen, men ønsker at slippe udenom den trafiksanerede Prinsessegade. Afsnittet og resumeet er helt ufuldstændigt. Det er helt uforståeligt at forfatterne og kommunen ønsker at drage konklusioner og udforme trafikprognoser ud fra et trafiktællemateriale der er 7 år gammelt. Hvilket andet sted i landet (eller kommunen) planlægges vigtige trafikændringer på et så gammelt talmateriale? Siden BR s beslutning i marts 2011 har der været rig lejlighed til at foretage egentlige opdaterede maskinelle trafiktællinger over hele døgn. Der nævnes en enkelt supplerende (manuel) tælling over nogle få timer, uden at resultaterne dog gengives. Det fremgår i øvrigt ikke, at alle gengivne trafiktal årsdøgntrafik, dvs. at alle tal afspejler et gennemsnitligt døgnvolumen som medtager lørdag og søndag, dvs. at det ligger betydeligt under hverdagstrafikken, der jo den interessante ud fra et trafiksikkerhedssynspunkt.

3 Klimapåvirkning (CO 2 -udslip): Ved gennemlæsning af lokalplanmaterialet må man konstatere, at beregningerne af CO2 reduktionen er fejlagtigtig, da den oplyste reduktion af CO2-udledningen på 240 tons om året er taget fra en beregning på et helt andet trafikforslag!!! Oplysningen om at forslaget giver en væsentlig positiv klimaeffekt er således usand. Det korrekte tal, som kan ses bagerst i miljøvurderingen, er ca. 7 tons pr. år altså kun ca. en 30-del af den påståede CO2 forbedring og tallet er formentlig så lille, at det er usikkert om resultatet overhovedet er positivt. Emissioner: Afsnittet nævner en samlet negativ påvirkning, da emissionerne øges i Prinsessegade, som er det samlede scenaries mest følsomme område. Men resumeet giver ikke noget svar på hvor stor en forventet stigning vil blive. Vi har forgæves forsøgt af få tallene fra TMF. Dette er ikke tilfredsstillende. TMF synes heller ikke at kunne beregne emissioner ud fra det helt specifikke scenarie i Prinsessegade efter omlægningen. Vi finder at en miljøvurdering der som denne omhandler skadelige emissioner, bør centreres om de steder og de personer der påvirkes mest og flest, dvs. folk, der befinder sig i, eller er i nærheden af, Prinsessegade. Dette er imidlertid ikke tilfældet i miljøvurderingen. (Se særskilt bilag herom bagerst i dokumentet) Sikkerhed og risiko for ulykker: Miljøvurderingen beskriver at den foreslåede trafiksanering vil medføre en reduktion af uheldstallet med maks. 17 uheld. Det samme fremgår af lokalplantillæggets tekst. En læser vil forstå dette som et en årlig reduktion, men i virkeligheden (hvilket ikke fremgår) er der tale om en skønnet reduktion over en fem-årig periode. I et svar til Lokaludvalget har selv Teknik- og Miljøborgmesteren fejltolket denne helt centrale påstand i miljøvurderingen. Dette giver meget ringe oplysnings- og beslutningsgrundlag Det er ligeledes skræmmende, at ikke noget sted i miljøvurderingen er oplyst, at den type trafikforanstaltninger som trafiksaneringsplanen bygger på (ensidige indsnævringer med et enkelt, hævet kørespor), ikke er afprøvet i praksis i nogen gade med en trafikintensitet og et trafikmønster som i Prinsessegade. Om den foreslåede udformning af de fire foranstaltninger har en trafikekspert fra Aalborg Universitet udtalt, at løsningen klart må frarådes da det vil give mange konflikter og hvem kommer først kørsel som vil gøre Prinsessegade farligere at færdes for børn og unge. Det betyder i praksis at Prinsessegades børn og unge bliver genstand for et uhyggeligt eksperiment tør I virkelig det?

4 Busdrift: Det fremgår endvidere af materialet at busdriften til og fra Holmen, der samtidig er en livsnerve for mange børn og ældre beboere i Prinsessegadeområdet, vil blive alvorligt forringet, som følge af de kaotiske trafikforhold som nedlæggelsen af busslusen vil medføre. En øget gennemkørende biltrafik, flere trafikale konflikter og bilkøer, en ringere kollektiv busdrift og et dårligere og mere forurenet miljø er ikke normalt hvad man forbinder med en fremsynet og grøn trafikpolitik i København. Konklusion: Vores konklusion er at en gevinst i form af en smutvej for 300 biler om dagen ikke på nogen måde kan retfærdiggøre, at beboerne, institutionerne, buspassagererne og de tusindvis af børn og unge som dagligt færdes i Prinsessegade og nabogaderne skal udsættes for flere gener. Venlig hilsen fra Sikker Prinsessegade - Sikker Aladdin

5 Bilag til høringssvar vedr. trafiksanering af Prinsessegade (emissioner). Notat vedr. beboergruppen Sikker Prinsessegade, sikker Aladdins kommunikation med TMF (Citaterne A, B og C nedenfor refererer til dokumenterne sidst i bilaget.) Vi efterspørger specifikt oplysninger om emissionen i Prinsessegade. (Altså udledning fra køretøjer - ikke eksponeringen af befolkningen) Som opfølgning på det orienterende borgermøde i Christianshavns Beboerhus 24. oktober ønsker vi at få afklaret en række spørgsmål vedrørende mængden af emissioner i Prinsessegade efter den foreslåede trafiksanering. (A) TMF svarer at viden om folks eksponering kræver spredningsmodeller: Ikke desto mindre konkluderes der i notatet, at der vil ske en forværring af forholdene på Prinsessegade på grund af den øgede trafik. Det er dog ikke behandlet nærmere, da der i så fald skulle benyttes egentlige spredningsmodeller, der beregner hvorledes emissionerne fordeler sig i gaderummet (C) Enig, men det var ikke det, vi spurgte om. Vi refererer til kilder, der beskriver stærkt stigende emissioner ved øgede accelerationer/decelerationer og en stigende tendens ved lavere middelhastighed (Kilderne angiver også tal for kontinuerlig, konstant, hastighed). Diverse links til artikler om emnet (A) TMF udtaler at man for Prinsessegades vedkommende ikke kan sammenligne konstant hastighed med situationen efter omlægningen da der ikke er konstant hastighed før omlægning: Der kan derfor ikke sammenlignes mellem en situation med jævn kørsel (ideal situation) og en situation med mange start/stop (efter implementering af trafiksaneringen på Prinsessegade) - men snarere mellem to situationer med varierende antal start og stop. (C)

6 Vi er klar over dette, men antallet af stop/ start situationer vil blive øget (og middelhastigheden falder): Vi mener ikke at programmet [TEMA2010], som vi oplever det, i tilstrækkelig grad tager højde for køremønstre baseret på placering/antal/udformning/etc. af hastighedsdæmpende foranstaltninger med varierende accelerationer/decelerationer/stop som følge heraf, sådan som der lægges op til i det foreslåede scenarie efter omlægningen (2 trafiklys og 4/5 indsnævringer af vejbanen på strækningen Torvegade-Bodenhoffs Plads/Frederiksholmsbroen). (A) TMF skriver at formålet med miljøvurderingen var at vurdere den samlede effekt af projektet (for Kløvermarksvej mv. og Prinsessegade): Endvidere skal det fremhæves, at formålet med miljøvurderingen har været en vurdering af den samlede effekt af hele projektet udtrykt ved overflytningen af trafik fra Kløvermarksvej til Prinsessegade. Dette resulterer i færre kørte km og i reduceret emission. (C) Vi finder at en miljøvurdering der som denne omhandler skadelige emissioner bør centreres om de personer der påvirkes mest og flest, dvs. folk, der befinder sig i, eller er i nærheden af, Prinsessegade.

7 Dokument A Christianshavn 15. November 2012 COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Att: Mathias Sdun Cc: J. C. Højgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen KK Cc: Christianshavns Lokaludvalg Vedr. COWIs miljøvurdering af den foreslåede trafiksanering af Prinsessegade. Som opfølgning på det orienterende borgermøde i Christianshavns Beboerhus 24. oktober og i samråd med Christianshavns Lokaludvalg, ønsker vi at få afklaret en række spørgsmål vedrørende mængden af emissioner i Prinsessegade efter den foreslåede trafiksanering. Af notatets side 4, fremgår det at: Der er foretaget en overordnet vurdering af emissioner ved hjælp af Transportministeriets emissionsberegningsprogram TEMA2010 og senere på side 4: Endvidere er emissionsfaktorerne beregnet for rejsehastigheder på henholdsvis 20, 30, 40 og 50 km/t. Vi mener ikke at programmet, som vi oplever det, i tilstrækkelig grad tager højde for køremønstre baseret på placering/antal/udformning/etc. af hastighedsdæmpende foranstaltninger med varierende accelerationer/decelerationer/stop som følge heraf, sådan som der lægges op til i det foreslåede scenarie efter omlægningen (2 trafiklys og 4/5 indsnævringer af vejbanen på strækningen Torvegade-Bodenhoffs Plads/Frederiksholmsbroen). Det forekommer os ligeledes, at der med brugen af TEMA er benyttet samme køremønstre i beregningen af emissioner på strækningen i Prinsessegade som på ruten ad Kløvermarksvej, til trods for at her er tale om to helt forskellige scenarier. Sammenholdt med andre målemetoder og beregningsmodeller *) kan vi frygte at emissionerne i Prinsessegade bliver væsentligt højere end det fremgår af miljøvurderingen. Vi savner derfor at se emissionsberegninger, der tydeligt forholder sig til det eksakte scenarie som ses i forslaget fra Center for Bydesign, samt hvorledes køremønstre der er lagt til grund for beregningerne her, differentierer sig i forhold til køremønstre ad ruten Kløvermarksvej. Vi håber at COWI vil være behjælpelig med at fremskaffe data og information, for yderligere afklaring af trafiksaneringens påvirkning af emissionsmængden i Prinsessegade. Vi ser frem til jeres svar, og meget gerne inden 28. november hvor Christianshavns Lokaludvalg behandler det endelige høringssvar. Med venlig hilsen Erik Thomsen ingeniør / Mik Gravgaard arkitekt Prinsessegade - Danneskiold-Samsøes Allé

8 *) Eksempler på artikler vedrørende emnet: URBAN TRAFFIC CALMING: SUMMARY TABLES OF EVALUATIVE STUDIES Quantifying the Effects of Traffic Calming on Emissions Using On-road Measurements Impact of Stops on Vehicle Fuel Consumption and Emissions of Stops on Vehicle Emissions - Ver2.0.pdf

9 Dokument B Mail til TMF: Erik Thomsen <erikthom@gmail.com> Nov 25 (13 days ago) to ZP8L Att. Peter Henrik Johannesen Vedr. trafiksanering af Prinsessegade På vegne af gruppen "Sikker Prinsessegade, sikker Aladdin" på Christianshavn har vi sendt en forespørgsel til COWI vedr. deres angivelse af emissioner fra trafikken efter omlægning af gaden. Vi forstår på COWIs svar at de er afskåret fra at svare på grund af deres engagement med TMF. Nærværende henvendelse er derfor en opfordring til TMF om at meddele COWI at de kan svare på vores spørgsmål, alternativt TMF selv giver os svar på vores specifikke spørgsmål. Brevet blev sendt til COWI med kopi til TMF, men for en ordens skyld også vedhæftet denne mail. (Vi beklager at vi fik skrevet at vores skrivelse var i samråd med Lokaludvalget, hvilket den ikke var). Vi er i øvrigt opmærksom på at TMF har svaret på Christianshavns Lokaludvalgs spørgsmål nr. 4 vedr. emission. Svaret er ikke dækkende for vores forespørgsel der specifikt rettes mod den anvendte models egnethed (og anvendelse) i forhold til den konkrete situation i Prinsessegade. Vi er bekendt med at TEMA2010 i en vis udstrækning tager højde for acceleration/deceleration, men vi ser ikke at den konkrete situation med 4-5 kørselsrestriktioner på en strækning af meter kan repræsenteres. Den her omtalte korte strækning er strækningen Skt. Annæ Gade - Bodenhoffs Plads. Desuden finder vi COWIs rapport mangelfuld i sin konklusion omkring emissioner ("giftige udslip") idet det ikke oplyses hvad den procentuelle stigning i emission er. Denne oplysning finder vi helt central for miljøvurderingen. Med venlig hilsen Mik Gravgaard Erik Thomsen Vedhæftet fil: COWI att. M. Sdun 15NOV12-Korr.doc

10 Dokument C (Svar fra Københavns Kommune, TMF) Til Tim Gravgaard og Erik Thomsen Mange tak for jeres mail vedrørende Prinsessegade, som jeg modtog d. 25. november. Sagsnr Det materiale I refererer til, viser helt korrekt, at hvis der sammenlignes Dokumentnr. mellem en ideal situation (jævn kørsel) og en situation med stop og accelerationer (på grund af bump, signalanlæg eller busstoppesteder) så medfører sidstnævnte betydelige stigninger i emissionerne fra den enkelte bil. I dagens Prinsessegade, er der imidlertid allerede elementer, der medfører stop og accelerationer. Her kan blandt andet nævnes lyssignalet ved Sankt Annæ Gade, fodgængerfelter, busstoppesteder uden buslomme samt parkerede biler på dele af gaden og muligvis også biler, der foretager hurtig af- og pålæsning. Der kan derfor ikke sammenlignes mellem en situation med jævn kørsel (ideal situation) og en situation med mange start/stop (efter implementering af trafiksaneringen på Prinsessegade) - men snarere mellem to situationer med varierende antal start og stop. Mere præcise emissionsdata opnås alene ved detailmålinger. Dette er ikke muligt for eftersituationen hvorfor fremgangsmåden med brug af miljømodeller er anvendt. Emissionerne i TEMA 2010 er beregnet ud fra et stort antal faktiske køremønstre, som afspejler reel kørsel med lave hastigheder. Miljøberegningerne er ikke baseret på en forudsætning om jævn kørsel med f.eks. 30 km/t - men på et ujævnt køremønster med en gennemsnitshastighed på 30 km/t. Endvidere skal det fremhæves, at formålet med miljøvurderingen har været en vurdering af den samlede effekt af hele projektet udtrykt ved overflytningen af trafik fra Kløvermarksvej til Prinsessegade. Dette resulterer i færre kørte km og i reduceret emission. Formålet har således ikke været en isoleret vurdering af den lokale luftkvalitet i Prinsessegade. Ikke desto mindre konkluderes der i notatet, at der vil ske en forværring af forholdene på Prinsessegade på grund af den øgede trafik. Det er dog ikke behandlet nærmere, da der i så fald skulle benyttes egentlige spredningsmodeller, der beregner hvorledes emissionerne fordeler sig i gaderummet, og som også tager hensyn til randbebyggelsens karakter og antallet af personer i gaderummet og i husene langs vejen. Med venlig hilsen Peter Henrik Johannessen Projektleder

Borgerdialog Lokaludvalget var repræsenteret på forvaltningens borgermøde den 24. oktober 2012 om sagen.

Borgerdialog Lokaludvalget var repræsenteret på forvaltningens borgermøde den 24. oktober 2012 om sagen. Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har

Læs mere

TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 4. 1 Resume. 1 Resume 1. 2 Indledning 2. 3 Trafikafvikling Bustrafik 3

TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 4. 1 Resume. 1 Resume 1. 2 Indledning 2. 3 Trafikafvikling Bustrafik 3 KØBENHAVNS KOMMUNE TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE MILJØVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 4 INDHOLD 1 Resume

Læs mere

Høring om forslag til tillæg 3 til lokalplan Holmen II samt forslag til trafiksanering af Prinsessegade

Høring om forslag til tillæg 3 til lokalplan Holmen II samt forslag til trafiksanering af Prinsessegade Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postboks 447 1505 København V Sendt via e-post til: bydesign@tmf.kk.dk

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 6

DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 6 BILAG 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

% 6*<= ' / 6**@,**67@, 5 ' A* 5 5 2,*=7,* 5

% 6*<= ' / 6**@,**67@, 5 ' A* 5 5 2,*=7,* 5 D8.93.221.!..4!.4 2-D31.4!"#$$%#!&"#$$%#'''' ()*+,.9 5 ; > 6?*6*=7,* > >+5 2*=6@,:,@, > >+

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Bilag 1: Trafikanalyse Holmen

Bilag 1: Trafikanalyse Holmen Bilag 1: Trafikanalyse Holmen Borgerrepræsentation vedtog den 10. november 2016 lokalplanforslaget Christiansholm, herunder at der i forbindelse med endelig vedtagelse af lokalplanen skulle fremlægges

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

1. Der er ikke noget egentlig formål med nedlæggelsen. Forvaltningens svar: 10.marts 2011blev det besluttet at busslusen til Holmen skal nedlægges.

1. Der er ikke noget egentlig formål med nedlæggelsen. Forvaltningens svar: 10.marts 2011blev det besluttet at busslusen til Holmen skal nedlægges. BILAG 6 Forvaltningens svar til indsigelser mod tillæg 2 til lokalplanforsalg Holmen III. A) Nedlægge bussluse. 1. Der er ikke noget egentlig formål med nedlæggelsen. Det er en politisk prioritering. På

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. juli 2006 Bemyndigelse til afholdelse af åstedsforretning forud for ekspropriation for færdiggørelse af projekt for hastighedsdæmpende

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på:

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på: INDSIGELSE MOD TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO - BLÅGÅRDSGADE KVARTERET Nørrebro 12/12 2018 Trafikplanens datagrundlag er ikke professionelt underbygget På borgermødet den 19/11 2018 om trafikplanen fortalte

Læs mere

Miljø og sundhed NOTAT

Miljø og sundhed NOTAT NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Miljø og sundhed Nærværende notat

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17 VEJDIREKTORATET TRAFIKBEREGNINGER FORUNDERSØGELSE AF RUTE 22 SLAGELSE-NÆSTVED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK HOVEDRAPPORT

Læs mere

Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro" fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade

Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro" fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade

Læs mere

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Aarhus Kommune Att. Teknisk Udvalg Rådhuset 8100 Århus C Skåde, den 12. juni 2016 Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Fremlæggelse mandag den 13. juni kl.

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK UDKAST Københavns Kommune Randbølvej Trafikanalyse 2015 NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Konklusion... 4 3 Trafikale forhold... 5 3.1 Tidligere forhold

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Poul Cohrt bød tilhørere velkommen og orienterede om dagsordenen. Første del: Kommuneplansstrategien

Læs mere

Estimat over fremtidig trafik til IKEA

Estimat over fremtidig trafik til IKEA BILAG Estimat over fremtidig trafik til IKEA Estimat af fremtidig trafik til IKEA For at estimere den fremtidige trafik til IKEA tages der udgangspunkt i en tælling af trafikken i IKEA Århus og i antallet

Læs mere

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade INDHOLD Indhold 1. Baggrund for forsøget Eksisterende ruter i området Baggrund trafiktællinger 2. Forsøget Overordnet: Formål, forventede

Læs mere

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser:

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser: 24. april 2009 Højere hastighed og klima Susanne Krawack og Martin Lidegaard Hastigheden på de danske veje har en signifikant betydning for transportsektorens udledning af CO2. Alligevel har det ikke været

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Teknik- og Miljøudvalget Orientering vedr. midtvejsevaluering af trafikforsøget i Guldbergsgade/Møllegade Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009 Til Kopi til Fra Trafik og Veje, att. Malene Kofoed Nielsen Sagen Pia Mathiasen 22-04-2009 Sagsnr.: 2008-10049 Dok.nr.: 2009-123969 Init.: pim Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Fra Allan Larsen, Anders Vedsted Nørrelund og Allan Larsen 15. maj 2012 AVN

Fra Allan Larsen, Anders Vedsted Nørrelund og Allan Larsen 15. maj 2012 AVN NOTAT Til Projektleder Tanja Ballhorn Provstgaard Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik Islands Brygge 37 23 København S Vedr. Effekter af Citylogistikservice i København Fra

Læs mere

Godt nytår og tillykke med valget! Vi i Christianshavns Lokaludvalg ser frem til at arbejde sammen med jer i den kommende valgperiode.

Godt nytår og tillykke med valget! Vi i Christianshavns Lokaludvalg ser frem til at arbejde sammen med jer i den kommende valgperiode. Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Borgerrepræsentationen Kære medlemmer af Borgerrepræsentationen

Læs mere

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr

Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 5 Østerbro Lokaludvalgs høringssvar og Teknik- og Miljøforvaltningens kommentarer til høringssvar Høringssvar vedr. Svanemøllerutens 3. etape (af

Læs mere

Modstridende og ufuldstændige oplysninger:

Modstridende og ufuldstændige oplysninger: Bilag 1 Kommentarer fremsendt pr. mail den 19.9.2017 fra Tue Møller Lærkebækvej 19, Vita Strøbech Lærkebækvej 23, og Lee Fischer og Rikke Olsen Lærkebækvej 15. Administrationens svar fremgår med blå skrift.

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé

Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé Notat 1. maj 2019 Sagsbeh.:MAD J.nr.: 05.00.00-G01-14-16 By Byggeri og Ejendomme Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé Sammenfatning Ensretning af Frederiksberg Allé alene vil give

Læs mere

SIGNAL PÅ ROSENØRNS ALLÉ VED FORUM?

SIGNAL PÅ ROSENØRNS ALLÉ VED FORUM? DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. november 2012 Adriaan Schelling ahs@vd.dk 7244 3462 SIGNAL PÅ ROSENØRNS ALLÉ VED FORUM? EN UDTALELSE FRA VEJDIREKTORATET, SIKKERHEDSAFDELINGEN Niels Juels Gade

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525... file:///c:/adlib%20express/work/20190314t133215.718/20190314t133215.898/6863689_525... Page 2 of 2 14-03-2019 Fra: 3 - Fællespostkasse Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Sendt: 2. januar 2019 08:01

Læs mere

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa Nummerskrivningsanalyse Notat NOTAT REV. NR. 2 15. juli 2008 IF/psa 1 Indledning ønsker at undersøge omfanget af gennemkørende trafik, på Hanehovedvej, og ønsker belyst grundlaget for en eventuel lukning

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret

Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret 1 Til: Plan og teknik att. Henrik Aagaard Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret Vi har med glæde modtaget jeres brev af 13. Februar 2009 ang. Tilbagemelding om hastigshedszone i Vængekvarteret.

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Bedre Fremkommelighed København

Bedre Fremkommelighed København Jakob Bülow Find, Københavns Kommune / Jakob Tønnesen, COWI 1 Baggrund Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune ønskede at få foretaget en screening af vejnettet i København og på den baggrund at fremlægge

Læs mere

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret Rødovre Kommune Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret PERSPEKTIVERING Rekvirent Rådgiver Rødovre Kommune Teknisk Forvaltning Vej- og Trafikafdelingen Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre Orbicon A/S

Læs mere

Kvarterplan By Havn og den kommende Trafik- og Mobilitetsplan

Kvarterplan By Havn og den kommende Trafik- og Mobilitetsplan NOTAT By- og Kulturforvaltningen Kultur, Plan og Byg Byplankontoret Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail kpb.bkf@odense.dk Kvarterplan

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at:

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at: NOTAT Dato J. nr. 15. august 2012 2012-2131 Beskrivelse af fælles projektbeskrivelser og vurderinger af løsningsforslag Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ Projekt Trafikafvikling i krydset Usserød /Breeltevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. V2 Dato 2017-12-04 Til Charlotte Skov Fra

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK RINGSTED OUTLET VURDERING AF PARKERINGSBEHOV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Nuværende forhold 2 2.1

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling Projektgruppen har i samarbejde med COWI udvalgt

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG. 1 Indledning 2

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG. 1 Indledning 2 KØBENHAVNS KOMMUNE PRINSESSEGADE PROJEKTFORSLAG TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger

Læs mere

Test af pudebump i by-rundkørsel

Test af pudebump i by-rundkørsel Test af pudebump i by-rundkørsel Hastighedsopgørelse for 25 målesnit ved rundkørsel i Slagelse By-rundkørsler - forebyggelse af færdselsulykker mellem bil og cyklister/knallerter/fodgængere Test af M3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 00 00 wwwcowidk Notat - kort version Indholdsfortegnelse

Læs mere

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR 2016.02.23 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KOMMENTARER TIL KAPITEL 6 BUS RAPID TRANSIT (BRT) 3 1.1 Selvstændigt afsnit om konsekvensvurdering 3 1.1.1 Mulige

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Til TMU, ØU og BR Bilag 2 Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen anbefaler løsningsforslaget Busbaner og dosering som grundlag

Læs mere

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz UDKAST Ballerup Kommune Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat Notat 7. april 2017 MM/mz 1 Indledning Ballerup Kommunes Center for By, Erhverv og Miljø, Park og Vej har bedt Via Trafik om at udføre

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

3. Giver de nuværende trafikmængder grund til at revurdere prognoserne for trafikmængden fremadrettet på Marselis Boulevard og en evt. tunnel?

3. Giver de nuværende trafikmængder grund til at revurdere prognoserne for trafikmængden fremadrettet på Marselis Boulevard og en evt. tunnel? Udtalelse Til Byrådsservice Den 28. marts 2012 Udtalelse til forespørgsel fra SF vedr.: Forbedret vejforbindelse til Aarhus Havn - trafikprognose og dimensioner for Marselistunnelen. SF har sendt en skriftlig

Læs mere

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG BILAG 5. 1 Indledning 2

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG BILAG 5. 1 Indledning 2 KØBENHAVNS KOMMUNE PRINSESSEGADE PROJEKTFORSLAG TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 5 INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling...

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling... NOTAT Projekt: Udvidelse af Roskilde Havn København, den 7.12.2012 Emne: Notat nr.: 1 Trafikanalyse Projekt nr.: 6668-001 Dir. tlf.: +45 2540 0214 Reference: nid@moe.dk Rev.: Fordeling: Navn Initialer

Læs mere

Bispebjerg Lokaludvalg kan acceptere scenarie K men mener, at der skal skaffes flere midler.

Bispebjerg Lokaludvalg kan acceptere scenarie K men mener, at der skal skaffes flere midler. Bilag 5 01148 Nordvestpassagen - Notat om høringssvar Scenarie J og K har været i høring hos Bispebjerg Lokaludvalg, Nørrebro Lokaludvalg, Dansk Handicap Forbund og Københavns Politi(bilag A og bilag B).

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Følsomhedsberegninger - rejsetid og rejseafstand. Region Midtjylland. Teknisk notat. 1 Baggrund. 2 Grundlag for beregninger

Indholdsfortegnelse. Følsomhedsberegninger - rejsetid og rejseafstand. Region Midtjylland. Teknisk notat. 1 Baggrund. 2 Grundlag for beregninger Region Midtjylland Følsomhedsberegninger - og rejseafstand Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Til Vejdirektoratet. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar om Det Strategiske Vejnet

Til Vejdirektoratet. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar om Det Strategiske Vejnet KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Vejdirektoratet 12-03-2012 Sagsnr. 2012-35627 Høringssvar om Det Strategiske Vejnet På baggrund af det arbejde Trafikministeren

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Sikkerhedseffekter af trafiksanering og signalregulering i København

Sikkerhedseffekter af trafiksanering og signalregulering i København Sikkerhedseffekter af trafiksanering og signalregulering i København Af Søren Underlien Jensen, Trafitec, suj@trafitec.dk Evalueringerne af trafiksanering af veje og signalregulering af fodgængerovergange

Læs mere

Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien

Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien December 2011 Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Den planlagte betalingsring om København har en negativ samfundsøkonomisk virkning

Læs mere

Tak for din henvendelse fra den 21. februar 2017 om udarbejdelse af lokalplaner og lokalplantillæg.

Tak for din henvendelse fra den 21. februar 2017 om udarbejdelse af lokalplaner og lokalplantillæg. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Klaus Mygind, MB Svar på spørgsmål om udarbejdelse af lokalplaner og lokalplantillæg 03-03-2017 Sagsnr. 2017-0102791 Dokumentnr. 2017-0102791-2 Kære Klaus

Læs mere

Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn

Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn Borgerpanelundersøgelse Afrapportering Undersøgelsesperiode: 14 24. oktober 2016 Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn Om respondenterne - 347 respondenter 5 af disse markerer, at de ikke bor på

Læs mere

Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning

Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning Anvendelse af interviews som instrument i trafikplanlægning Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI Trafikdage på Aalborg Universitet 2003 1 Indledning COWI har anvendt interviews i forbindelse med mange

Læs mere

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm 1 Resume ønsker at kende omfanget af gennemkørende trafik i kvarteret omkring Randbølvej. I et afgrænset område omkring

Læs mere

et tog der kan køre 200 km/t og med få stop undervejs. et tog der kan køre 300 km/t og med få stop undervejs.

et tog der kan køre 200 km/t og med få stop undervejs. et tog der kan køre 300 km/t og med få stop undervejs. EMISSIONSFAKTORER FOR HURTIGTOG 2030-2080 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Resultater 4

Læs mere

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge Peter Rydder Trondhjemsgade 8 8200 Aarhus N Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/08838-17 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade

Læs mere

BILAG 5: Sammenfattende redegørelse MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG OG LOKALPLAN FOR DEN HVIDE KØDBY INDHOLD. 1 Indledning 2

BILAG 5: Sammenfattende redegørelse MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG OG LOKALPLAN FOR DEN HVIDE KØDBY INDHOLD. 1 Indledning 2 KØBENHAVNS KOMMUNE BILAG 5: Sammenfattende redegørelse MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG OG LOKALPLAN FOR DEN HVIDE KØDBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg

Klage over manglende VVM ifm. med Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg København d. 28. september, 2014 Byens Udvikling Njalsgade 13 Postboks 348 1503 København V Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Den 14. november 2014 Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej Mødedato: 13. november 2014 Mødetid: 17.30-20.15 Mødested: Aarhus Efterskole, Højbjerg

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere