stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for"

Transkript

1 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer generelt 5. Afkomskåringer 6. Bedækningstilladelser 7. Mærkning 8. Gebyrer 9. Overtrædelse af stambogsreglementet og ankemuligheder 10. Avlsværdivurdering og grundlag herfor 11. Publikationer Forslag til revision af stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse og organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. kåringer 4. Afkomskåringer 5. Bedækningstilladelser 6. Gebyr 7. Overtrædelse af stambogsreglementet og ankemuligheder 1. Avlsmål, ledelse og organisation 1. Avlsmål, ledelse og organisation 1.1 Avlsmål Målet for avlen af islandske heste i Danmark er med bibeholdelse af den islandske hests variationsbredde, at tilstræbe en stadig forbedring af den islandske hest: - som en alsidig og robust ridehest - som er pålidelig, modig og glad af sind - som er villig og samarbejdsvillig - som behersker mindst 4 gangarter, hvoraf én skal være tölt - som har flyvende pas, som eftertragtet 5. gangart - som er stærk, udholdende og har en lang brugsværdi Avlsmål Avlsmål for den islandske hest i Danmark følger FEIFs avlsmål. Avlen skal foregå med ubetinget renracede islandske heste, der i alle slægtled kan føres tilbage til Island. Begrundelse for forslag Dansk Islandshesteforening er underlagt FEIF s regler og avlsmål. Avlsmålet er således en henvisning til FEIF s avlsmål. FEIF s avlsmål er defineret i General Regulations 2018 s. 15: es_regulations2018_breeding(1).pdf

2 Avlen skal foregå med ubetinget renracede islandske heste, der i alle slægtled kan føres tilbage til Island. 1.3 Ledelse Avlen af islandske heste i Danmark ledes af Dansk Islandshesteforening (DI) gennem DIs avlskomite i overensstemmelse med foreningens vedtægter. 1.2 Ledelse Avlen af islandske heste i Danmark ledes af Dansk Islandshesteforening (DI) gennem DIs avlskomite i overensstemmelse med foreningens vedtægter. Præcisering af, at DI også varetager stambogsføringen af islandske heste i Danmark. Det er DI, som varetager registreringsopgaven af islandske heste i Danmark. 1.4 Organisation DI er tilsluttet den internationale føderation af islandshesteforeninger (FEIF) og er dermed underlagt det til enhver tid gældende FIZOreglement vedrørende avl og bedømmelse af islandske heste. Seneste version af FIZO forefindes på DI har den ministerielle godkendelse, som EUanerkendt stambogsførende avlsorganisation og er dermed underlagt den til enhver tid gældende national- og EU lovgivning på området. En liste herover forefindes på DIs avlskomite udarbejder og vedligeholder et "Stambogsreglement". DIs avlskomite fremlægger forslag til ændringer i reglementet til godkendelse på generalforsamlingen. Efter anvisninger fra DIs avlskomite har DIs stambogsførende kontor ansvaret for administrative opgaver med stambogsarbejdet herunder udstedelsen af de til stambogsarbejdet nødvendige dokumenter. Det er DI, som varetager stambogsføringen og registrering af islandske heste i Danmark. 1.3 Organisation DI er tilsluttet den internationale føderation af islandshesteforeninger (FEIF) og er dermed underlagt det til enhver tid gældende reglement vedrørende avl og bedømmelse af islandske heste. DI har den ministerielle godkendelse, som EUanerkendt stambogsførende avlsorganisation, og er dermed underlagt den til enhver tid gældende national- og EU lovgivning på området. DIs avlskomite udarbejder og vedligeholder et Stambogsreglement. DIs avlskomite fremlægger forslag til ændringer i reglementet til godkendelse på generalforsamlingen. I henhold til gældende EU bekendtgørelser og lovgivning samt anvisninger fra FEIF og DI s Avlskomité har DIs stambogsførende kontor ansvaret for administrative opgaver med stambogsarbejdet herunder udstedelsen af de til stambogsarbejdet nødvendige dokumenter. Der er tilføjet gældende EU bekendtgørelse og lovgivning Data Afsnittet lå tidligere under punkt 1.5.

3 1.5 DI ejer og har brugsretten til samtlige dokumenter og data om islandske heste, som findes på det stambogsførende kontor. DI kan frit anvende dokumenter og data om islandske heste, deres tidligere og nuværende ejere. Registrerede data kan ikke heller ikke ved udmeldelse af DI - kræves slettet. DI har pligt til at indberette oplysninger og ændringer til relevante hestedatabaser. 1.6 DI er ansvarlig for uddannelse og videreuddannelse af nationale og internationale kåringsdommere, og følger FEIF s regler for udpegning af internationale kåringsdommere og deres uddannelse. DI ejer og har brugsretten til samtlige dokumenter og data om islandske heste, som findes på det stambogsførende kontor via WorldFengur. DI kan frit anvende dokumenter og data om islandske heste og deres tidligere og nuværende avlere. Registrerede data kan ikke kræves slettet. Databeskyttelse af ejere og ejerforhold foretages jf. gældende lovgivning. DI indberetter lovpligtige oplysninger til relevante hestedatabaser Udannelse DI er ansvarlig for uddannelse og videreuddannelse af nationale officials. DI følger FEIFs regler for udpegning af internationale kåringsdommere og deres uddannelse. 2. Optagelse i Stambogen 2. Optagelse i Stambogen 2.1 Alle renracede islandske heste i Danmark registreres i den internationale stambog WorldFengur. 2.1 Registrering Alle renracede islandske heste i Danmark registreres i den internationale stambog WorldFengur. Afsnittet er opdateret ift. retningslinjer fra Worldfengur omkring brug- og opbevaring af data. Afsnittet lå tidligere under punkt 1.6. FEIF varetager uddannelsen af kåringsdommere. Sproglige rettelser. 1.5 flyttet til flyttet til Der er tilføjet en overskrift til afsnittet I afsnittet var der førhen beskrevet hvad der blandt andet skulle fremgå af dokumenterne.

4 Til heste optaget i Stambogen for islandske heste i Danmark udstedes hestepas samt et ejercertifikat. Af dokumenterne fremgår blandt andet hestens navn, registreringsnummer, chipnummer, farve, evt. kendetegn, fødsels- og evt. import-år, avler, afstamning i mindst 4 led. DIs avlskomite kan dispensere fra dele af disse oplysninger, specielt hvad angår afstamningsoplysninger for heste importeret fra Island, herunder også moderlivsimport. Til heste optaget i Stambogen for islandske heste i Danmark udstedes hestepas samt et ejercertifikat jf. FEIF s regler og gældende lovgivning. Føl skal indberettes til DI efter gældende regler og lovgivning. Dette er fastsat lovgivningsmæssigt og er derfor taget ud. Afsnittet omkring dispensering fra dele af oplysningerne står beskrevet under punkt 2.4, hvorfor beskrivelsen i dette afsnit er slettet. Afsnittet om registrering af føl er flyttet fra afsnit Der kan udstedes hestepas til alle renracede islandske heste under forudsætning af at krav om afstamning er dokumenteret. 2.2 Avlsdyr Omfatter alle hingste, der har en gyldig bedækningstilladelse udstedt af DI s avlskomite samt racerene islandske hopper efter avlsgodkendte forældre. Hopper kan ifoles fra det kalenderår de fylder 3 år. 2.3 Hestepas Der skal udstedes hestepas til alle renracede islandske heste i Danmark under forudsætning af at krav om afstamning er dokumenteret og gældende lovgivning overholdt. 2.4 Mærkning Identifikation af føl og heste foregår jf. gældende regler fra Fødevarestyrelsen og EU. Identifikation, besigtigelse og chipmærkning udføres af autoriseret chipmærker eller egen dyrlæge. Re-chipmærkning udføres på heste med manglende eller ulæselig chip jf. gældende lovgivning og evt. når de fremstilles til kåring uden chipmærkning, jævnfør FEIFs regler Afsnittet er en omformulering af tidligere reglements punkt 3.3 Avlsklassen. Afsnittet omkring stambogsklasser er slettet, idet kategoriseringen ikke anvendes længere. Der er tilføjet en overskrift En præcisering af, at der skal udstedes hestepas, samt at det gælder for islandske heste i Danmark og at gældende lovgivning skal være overholdt. Afsnittet er flyttet fra tidligere afsnit 7. Mærkning og er sammenskrevet af 7.1, 7.2 og 7.3. Mærkning af heste skal følge nationale og internationale regler. Præcisering af hvem, der kan chippe en hest.

5 Re-chipmærkning har ikke tidligere været beskrevet. Dette er nu blevet specificeret i FEIFs regler. 2.3 Under særlige omstændigheder kan der dispenseres fra reglerne for optagelse i Stambogen og udstedelse af hestepas. Skriftlig, begrundet ansøgning fremsendes til DIs avlskomite, som derefter fastsætter den nødvendige dokumentation, som dispensationsansøgeren skal fremlægge. Optagelse i stambogen på dispensation vil under alle omstændigheder forudsætte et bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA efter stambogsførte islandske heste. 2.5 Navngivning Islandske heste skal navngives af avleren med et islandsk navn efterfulgt af "fra og derefter tilhørsforhold f.eks. gårdnavn. Ændring af navn eller fødested følger FEIFs regler Alle navne på WorldFengurs navneliste kan benyttes. Andre navne skal godkendes af FEIFs navnekomite efter retningslinier i FEIF s regler Der er tilføjet en overskrift til afsnittet. Tidligere punkt 2.4 er nu punkt 2.5 Punkt 2.3 omkring navngivning af islandske hest, harmoniseres til den beslutning, som er truffet i FEIF vedr navne og navngivning. Alle udgifter, uanset sagens udfald, afholdes af ansøgeren. Der betales et dispensationsgebyr. Gebyret fastsættes principielt således, at dispensationsansøgeren ikke opnår økonomisk fordel ved optagelse i Stambogen på dispensation. 2.4 Islandske heste skal navngives af avleren med et islandsk navn efterfulgt af "fra (fødestedets navn f.eks. gård, by, område). Føl skal indberettes til DI s stambogs-førende kontor. Navngivne heste kan ikke skifte navn og fødested uden avlerens skriftlige tilladelse. Alle navne på WorldFengur s navneliste kan benyttes. Andre navne skal godkendes af FEIF s navnekomite. 2.6 Dispensation Under særlige omstændigheder kan der dispenseres fra reglerne for optagelse i Stambogen og udstedelse af hestepas. Skriftlig og begrundet ansøgning fremsendes til DI s stambogsførende kontor, som derefter fastsætter den nødvendige dokumentation, som dispensationsansøgeren skal fremskaffe og fremlægge. Optagelse i stambogen på dispensation vil under alle omstændigheder forudsætte et bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA efter stambogsførte islandske heste. Alle udgifter, uanset sagens udfald, afholdes af ansøgeren. Der betales et dispensationsgebyr. Tidligere punkt 2.3 er nu punkt 2.6. Der er tilføjet en overskrift. Punkt 2.4 har fået korrekturrettelse med tilføjelse af en og, samt ændring fra fremsendelse til DIs avlskomite til DI

6 3. Stambogsklasser Stambogen inddeles i følgende klasser: 3.1 Registreringsklassen Omfatter alle racerene islandske heste, der ikke henhører under andre klasser (Registreringspligtige heste, som ikke opfylder Stambogsreglementets ordinære krav). 3.2 Åben klasse Omfatter alle racerene islandske heste, hvor begge forældre opfylder Stambogs-reglementet, men som ikke selv opfylder kravet til avlsklassen. Vallakker, hingste uden bedækningstilladelse, samt hoppeføl og hopper på 1 og 2 år. 3.3 Avlsklassen Omfatter alle racerene islandske hopper som i kalenderåret fylder 3 år, samt alle hingste, der har en gyldig bedæknings-tilladelse udstedt af DI s avlskomite, og hvis forældre opfylder stambogsreglementet (Hopper fra det kalenderår, de fylder 3 år, samt hingste med bedækningstilladelse). Kun hingste og hopper i avlsklassen må anvendes til avl. 4. Kåringer generelt DI arrangerer hvert år kåringer (bygnings- og ridebedømmelse) af hingste, hopper og vallakker med mulighed for afkomskåring af hingste og hopper. Hingste, hopper og vallakker, der er fyldt 4 år, kan fremstilles til kåring med henblik på bedømmelse af både bygnings- og Gebyret fastsættes principielt således, at dispensationsansøgeren ikke opnår økonomisk fordel ved optagelse i Stambogen på dispensation. 3. Kåringer 3.1 Kåringer generelt DI arrangerer hvert år kåringer (bygnings- og ridebedømmelse) af hingste, hopper og vallakker med mulighed for afkomskåring af hingste og hopper. Hingste, hopper og vallakker, der er fyldt 4 år, kan fremstilles til kåring med henblik på bedømmelse af både bygnings- og rideegenskaber (betegnet fuldkåring). Ved Benævnelserne omkring stambogsklasserne anvendes i praksis ikke længere. Afsnittet om stambogsklasser, registreringsklassen og åben klasse er derfor slettet. Definitionen på avlsheste er uddybet under punkt 2.2 Avlsdyr Idet afsnit 3 er udgået, rykkes nummereringen af de resterende afsnit. Under punkt 3.1 er det tidligere punkt 4, 4.2, 4.3 samlet. Flere at de specificerede krav i den tidligere tekst er fra FEIF s regler, disse er ikke længere specificerede i Stambogsreglementet, men der er i stedet en henvisning til FEIFs regler.

7 rideegenskaber (betegnet fuldkåring). Ved kåring regnes en islandsk hests fødselsdag altid som 1. januar i fødselsåret. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges (FIZO). 4.1 Hingste, hopper og vallakker, som er kåret i Island eller i en EU-anerkendt avlsorganisation i et andet FEIF-land i henhold til FEIF's regler for bedømmelse af avlsheste opnår samme gyldighed som en kåring opnået i Danmark og 4-års unghingste samt 3 og 4-års hopper kan fremstilles til bygningsbedømmelse. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges (FIZO). kåring regnes en islandsk hests fødselsdag altid som 1. januar i fødselsåret. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges. 3.2 Ungheste 3 og 4-års unghingste samt 3 og 4-års hopper kan fremstilles til bygningsbedømmelse. Dette afsnit slettes, idet en FEIF-kåring altid vil være gyldig på tværs af landegrænser. Der er tilføjet en overskrift og nummereringen er tilrettet. Sætningen om, at FEIF s regler følges er slettet, idet det er præciseret under punkt 3. Kåringer generelt. 4.3 Hingste, hopper og vallakker kan fremstilles ved en FEIF-kåring til bedømmelse af bygnings- og rideegenskaber. Hingste og hopper kan endvidere fremstilles til afkomskåring. For hingste 4 år og ældre gælder, at der skal forevises et bevis for at afstamningen er kontrolleret og anmærkningsfri. DI har tiltrådt FEIF s regler for racebeskrivelse, bedømmelsessystemet med karakterskala og vægtning, sådan som de er formuleret i FIZO en. 4.4 Der udstedes kåringscertifikat til hingste, hopper og vallakker indeholdende de ved kåringen opnåede enkeltkarakterer. En kopi af dommernes anvendte bedømmelsesskema indeholdende karakterer og kommentarer udleveres efter kåringen. Kåringsresultaterne offentliggøres på WorldFengur under kåringen. Dette afsnit er slettet, idet der står det samme som under punkt 3. Kåringer generelt. Dette afsnit slettes. Tidligere blev der udskrevet kåringscertifikater til kåringerne, men erfaringen er at de sjældent afhentes og bruges. Kåringscertifikater kan dog efterfølgende købes via. Sporti. Iht. FEIF-regler skal alle data fra sundhedskontrol og kåringskarakterer registreres i Worldfengur, hvorfor det ikke præciseres her.

8 5. Afkomskåringer Hingste og hopper kan fremstilles til DI Afkomskåring. 5.1 Hingste For at opnå afkomskåring i Eliteklassen skal en hingst vise mindst 12 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves en gennemsnit af kåringsresultatet for de kårede afkom på mindst 8,10 point på baggrund af 12 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom, som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For at opnå afkomskåring i 1. klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,90 points på baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for 4. Afkomskåringer 4.1 FEIF afkomskåring Hingste og hopper kan fremstilles til Afkomskåring. For at opnå en FEIF afkomskåring skal hingsten opfylde FEIFs krav hertil. Dette registreres i WorldFengur. I det omfang blup indgår som krav, gælder blup pr den dato ansøgningen modtages på DIs sekretariat. 4.2 Dansk afkomskåring Hingste: Hingste Dansk eliteklasse Dansk 1. klasse Dansk 2. klasse Minimum 10 afkom skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 8,10 total på baggrund af 12 kårede afkom. Minimum 6 afkom skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 7,90 total på baggrund af 6 kårede afkom. Minimum 6 afkom skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 7,50 total på Ændring i 4 indeholder en harmonisering til FEIF s beslutning om at fastholde en FEIF afkomskåring, svarende til den islandske. Der er tilføjet, at notering af gældende blup vil ske i forbindelse med modtagelse af ansøgning på DIs sekretariat. Tidligere stod at blup var pr 1.1, men hvert andet år (Landsmót år) beregnes blup en ekstra gang.det betyder at det der kan opstå uklarhed for blup henover året. Afsnittet er forenklet i tekst i forhold til tidligere, da meget information stod flere gange. Avlskomiteen har valgt at fastholde de tidligere Danske afkomsklasser. Avlskomiteen ønsker så mange hingste og hopper vist til Dansk afskomskåring, og derfor anbefaler vi at for hingste ændres fra 12 viste afkom til 10 viste afkom for at blive afkomstkåret i Dansk eliteklasse. Desuden er der for afkomskåring af hopper fjernet kravet om en minimumskarakter for enkeltindivider, således at afkomskåringen sker på baggrund af afkommenes gennemsnitlige totale karakter.

9 bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For at opnå afkomskåring i 2. Klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennem-snit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,50 points på baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. 5.2 Hopper For at opnå afkomskåring i Eliteklassen skal en hoppe vise mindst 4 afkom, hvoraf mindst 3 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,95 points for 5 kårede afkom, hvoraf de 2 skal være kårede med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkoms-kåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For at opnå afkomskåring i 1. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,80 points for 4 kårede afkom, hvoraf 1 skal Hopper Dansk eliteklasse Dansk 1. klasse Dansk 2. klasse baggrund af 6 kårede afkom. Der skal vises minimum 4 afkom, hvoraf minimum 3 skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 7,95 total på baggrund af 5 kårede afkom. Der skal vises minimum 3 afkom, hvoraf minimum 2 skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 7,80 total på baggrund af 4 kårede heste. Der skal vises minimum 3 afkom, hvoraf minimum 2 skal vises under rytter. Der kræves et gennemsnit på minimum 7,50 total på baggrund af 3 kårede heste. For både hopper og hingste gælder, at den afkomskårede hest skal være til stede ved

10 være kåret med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For at opnå afkomskåring i 2. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7.50 points for 3 kårede afkom. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For både hopper og hingste gælder det at, kåringsresultatet beregnes som gennemsnittet af de bedste afkom i det krævede antal. Domsord skal omfatte en vurdering af avlsdyrets gennemslagskraft på afkommet. Der lægges ikke vægt på avlsdyrets bygning og egenskaber på kåringstidspunktet. Der udstedes afkomskåringsbevis med domsord og beregning af gennemsnitskarakterer. På beviset/certifikatet anføres de afkom med bedømmelsesresultater, som har indgået i afkomsbedømmelsen. Det er muligt at genfremstille til afkomskåring. afkomskåringen og kan vises for hånd eller under rytter. Afkom kåret til en international FEIF-kåring kan indgå i afkomskåringen. Kåringsresultatet beregnes som et gennemsnit af de bedste kårede afkom i det krævede antal. De afkom som fremvises til afkomskåringen skal ikke nødvendigvis være de afkom, som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Afkomskåringens domsord skal omfatte en vurdering af avlsdyrets gennemslagskraft på dets afkom. Der lægges ikke vægt på avlsdyrets bygning og egenskaber på kåringstidspunktet. Der udstedes afkomskåringscertifikat med domsord og beregning af gennemsnitskarakterer. På certifikatet anføres de afkom med bedømmelsesresultater, som har indgået i afkomskåringen. Det er muligt at genfremstille til afkomskåring. 6. Bedækningstilladelser 5. Bedækningstilladelser

11 6.1 Kun hingste med bedækningstilladelse må benyttes i avlen. 6.2 Hingsteejeren/holderen skal ansøge DIs avlskomite om bedækningstilladelse, ved at indsende ansøgning til DIs stambogsførende kontor. 6.3 Hingsteejeren/holderen forpligtiger sig til kun at modtage avlsberettigede hopper til bedækning samt at følge gældende retningslinjer for indberetning af bedækningsdata. 6.4 Forudsætninger for at DIs avlskomite kan give bedækningstilladelse: - at hingsten har bevis for at anmærkningsfri afstamningskontrol er udført - at hingsten er bedømt - at hingsten er dyrlægeundersøgt og fundet fri for arvelige defekter - at hingsten efter bedømmelse og dyrlægeundersøgelse findes egnet til avl og - at hingsteejeren/holderen har indbetalt et gebyr, hvis størrelse fastsættes af DIs avlskomite 5.1 Bedækningstilladelse Kun hingste med dokumenteret dansk- eller EU/EØS bedækningstilladelse må benyttes i avlen. Hingsteejeren/holderen skal ansøge DI om bedækningstilladelse, ved at indsende ansøgning til DIs stambogsførende kontor. Hingsteejeren/holderen med avlsgodkendte hingste forpligtiger sig til kun at modtage avlsberettigede hopper, som beskrevet under punkt 2.2 til bedækning samt at følge gældende retningslinjer for indberetning af bedækningsdata. 5.2 Udstedelse af bedækningstilladelse Forudsætninger for at DI kan give bedækningstilladelse er: - at hingsten har anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA - at hingsten er sundhedskontrolleret og fundet fri for arvelige defekter jf. FEIFs regler - at hingsteejeren/holderen har indbetalt et gebyr, hvis størrelse fastsættes af DIs avlskomite Afsnittet er en sammenskrivning af tidligere 6.1, 6.2 og 6.3. Desuden er det præciseret at det er hingste med Dansk- eller EU/EØS bedækningstilladelse, som må benyttes i avlen Afsnittet er ændret fra..-skal ansøge DI s avlskomité om bedækningstilladelse. Det er præsiceret, at det er hingsteejeren/holderen med avlsgodkendte hingste.. Ændring fra..-at DI s avlskomité kan give bedækningstilladelse at hingsten er bedømt er slettet. Ændring fra dyrlægekontrolleret til sundhedskontrolleret, samt fra dansk liste over defekter, til at følge FEIF liste. Begrundelsen er at FEIF har åbnet for at sundhedskontol af hingstene kan ske ved uddannelse af officials på kåringspladsen, og at FEIF har en procedure for at ejer i tilfælde af bemærkninger ved kåringen kan få hingsten dyrlægekontrolleret hos godkendt dyrlæge.

12 6.5 Alle hingste skal dyrlægeundersøges og findes fri for grove defekter eller arvelige lidelser. 6.6 Bedækningstilladelser opdeles i følgende kategorier: Dansk afsnit - Hingste: Omfatter hingste, som er fuldkåret med 7,75 points eller derover senest det år, hvor hingsten fylder 7 år, og som får tilladelse til bedækning af et ubegrænset antal hopper. Internationalt afsnit - Hingste: Omfatter hingste som får bedækningstilladelse til et ubegrænset antal hopper på baggrund af hingstens bedækningstilladelse i et andet EU-land. Hingsten opfylder ikke krav til optagelse i dansk afsnit. Unghingste: Unghingste, som er 3 eller 4 år gamle, skal bygningsbedømmes: - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 8 hopper på følgende betingelser: Unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks (BLUP pr.1.1. indeværende år) på min.120, baseret på kårede forældre, samt bedømmelsen bør genfremstilles. - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 4 hopper på følgende betingelser: Mor skal være kåret med min. 7,75 og far med min. 7,90 eller 5.3 Ubedømte unghingste Omfatter unghingste på 2, 3 og 4 år med kårede forældre. Hingstene kan på baggrund af blup opnå en 1- årig begrænset bedækningstilladelse til følgende antal bedækninger: Blup Antal bedækninger Kravene i henhold til punkt 5.2 skal opfyldes Blup er gældende pr. den dato ansøgningen behandles på DI s sekretariat. 5.4 Bedømte hingste Omfatter hingste som er fuldkårede til en FEIFkåring og som efter ansøgning kan opnå tilladelse til bedækning af et ubegrænset antal hopper. Kravene i henhold til punkt 5.2 skal opfyldes Tidligere var det uklart hvornår en hingsteejer havde lov til at få hingsten undersøgt af anden dyrlæge, da den allerede var dyrlægeundersøgt i forbindelse med kåringen. Dette er nu helt klart, og følger FEIF procedure og tidsfrister. Tidligere punkt 5.2 bortfalder, da det allerede er nævnt i punkt 6.4 De ubedømte unghingste skal hvert år leve op til kravene ift. blup, og der skal hvert år ansøges om, og betales bedækningstilladelse. Der stilles ikke krav om bygningsbedømmelse. Der er stilles ikke krav om minimumskarakter eller et alderskrav. Alle fuldkårede hingste som opfylder kravene under punkt 5.2 kan opnå bedækningstilladelse. Prøveperiode: Dette punkt indføres med en 3-års prøveperiode. Efter 3 år evalueres ordningen af den siddende avlskomité. Vurderes det, at ordningen vil udgøre en væsentlig

13 unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks på min. 110 (BLUP pr.1.1. indeværende år) baseret på kårede forældre. - En 1-årig begrænset tilladelse til bedækning af 2 hopper på følgende betingelser: Mor og far skal være kårede. Unghingsten skal opnå min. 7,75 i bygningsbedømmelse, hvor ingen delkarakter er under 7,5. avlsforringelse, frafaldes punktet automatisk, og reglerne i det nuværende stambogsreglement ( Dansk afsnit hingste og internationalt afsnit hingste ) træder i kraft igen. Vurderes det, at ordningen ikke udgør en væsentlig avlsforringelse stilles punktet til afstemning på generalforsamlingen. Såfremt 5.4 bortfalder efter prøveperioden, overgår de hingste, som har opnået og betalt bedækningstilladelse under punkt 5.4, men som ikke opfylder kravene iht. dansk afsnit hingste som afsnittet vil falde tilbage til, overgår automatisk til Internationalt afsnit hingste. 6.7 En aktuel hingsteliste med hingste med bedækningstilladelse og tilhørende bedækningskategori fremgår af DIs hjemmeside. 5.5 Øvrige hingste Omfatter ubedømte hingste på 2 år og ældre som anvendes til hopper med samme ejer som hingsten. Der skal ansøges om en bedækningstilladelse pr. hoppe. Kravene i henhold til punkt 5.2 skal opfyldes, Der kræves røntgen for spat for hingste på 5 år og ældre. Ejerforhold for hoppe- og hingsteejer skal være registreret i Worldfengur, og ejerskabet skal være 50% eller derover af begge individer. Der åbnes op for, at der kan benyttes ubedømte hingste i avlen, såfremt hoppe- og hingsteejer er den samme. Det er et krav at ejerforholdet fremgår af Worldfengur. Der ansøges om- og gives 1 bedækningstilladelse pr. hoppe. Bemærk endvidere, at hingsten skal opfylde kravene under punkt 5.2 og der for hingste på 5 år og ældre kræves spatrøntgen. Prisen for en bedækningstilladelse vil være samme pris som bedækningstilladelse for ubedømte unghingste. Punkt 6.7 udgår En hingsts bedækningstilladelse fremgår af Worldfengur. DIs avlskomite er ansvarlig for vedligeholdelse af hingstelisten 6.8 Punkt 6.8 udgår

14 EU-godkendte hingste med bedækningstilladelse i en EU-anerkendt avlsorganisation kan opnå bedækningstilladelse i Danmark og får tildelt en bedækningskategori efter retningslinjerne i stk Øvrige udenlandsk kårede hingste får bedækningstilladelse svarende til reglerne ovenfor under forudsætning af, at hingsten er besigtiget af DIs avlskomite eller en repræsentant for denne. Punkt 6.9 udgår Sidste afsnit i punkt 6.9 er beskrevet under punkt 8.: DIs avlskomite skal give en skriftlig begrundelse for eventuel optagelse/forbliven eller begrundelse og vilkår for udelukkelse. Dyrlægens bedømmelse af hesten og beskrivelse af evt. arvelige fejl og afvigende racemæssig type forelægges DIs avlskomite, som kan rådføre sig med andre eksperter. DIs avlskomite skal give en skriftlig begrundelse for eventuel optagelse/forbliven eller begrundelse og vilkår for udelukkelse. 7. Mærkning Afsnittet og underpunkter om mærkning er flyttet op under punkt 2.4 Mærkning 7.1 Identitetsmærkning foregår med chip efter retningslinjer fra DIs avlskomite samt jvf Landsudvalg for hestes generelle regelsæt for stambogsføring. 7.2 Besigtigelse og chipmærkning udføres af dyrlæge eller autoriseret chipmærker fra Videncentret for Landbrug, Heste. 7.3 Chipmærkning udføres på føl, der fortsat går med moderhoppen og på heste, når de fremstilles til kåring, jævnfør FIZO. 6. Gebyr

15 8. Gebyrer For de forskellige funktioner i stambogsarbejdet opkræver DIs avlskomite eller Videncentret for Landbrug, Heste gebyrer, som i alt væsentligt skal dække de forbundne udgifter i forbindelse med avlsarbejdet. De gebyrer, som ligger under DIs avlskomites ansvarsområde, fastsættes af DI efter oplæg fra avlskomiteen. Meddelelse om gebyrernes størrelse vil fremkomme hvert år. 9. Overtrædelse af Stambogsreglementet og ankemuligheder 9.1 Overtrædelse af Stambogsreglementet eller andre af DI tiltrådte regler vedrørende avl og registrering af føl, herunder afgivelse af urigtige oplysninger, misbrug af udstedte dokumenter o. lign. samt bevidst avl med heste, som ikke er optaget i avlsklassen, kan medføre advarsel, bøde, fratagelse af bedæknings-tilladelse, eksklusion fra DI af hingsteejer eller hingsteholder efter de til enhver tid gældende vedtægter for DI eller udelukkelse af nærmere bestemte heste fra avlsklassen. Afgørelser om fratagelse af bedækningstilladelse, eksklusion og udelukkelse fra avlsklassen kan gøres livsvarig eller tidsbegrænset. 9.2 Følgende afgørelser kan ankes: - afslag på ansøgning om optagelse i stambog på dispensation - afslag på ansøgning om bedækningstilladelse - beslutning om begrænsning i bedækningstilladelse - beslutning om udelukkelse af avlsklassen 6. Gebyrer For de forskellige funktioner i stambogsarbejdet opkræver DI eller de autoriserede chipmærkere gebyrer. De gebyrer, som ligger under Dis avlskomites ansvarsområde, fastsættes af DIs bestyrelse og meddeles hvert år på DI s hjemmeside. 7. Overtrædelse af Stambogsreglementet og ankemuligheder 7.1 Overtrædelse af stambogsreglementet Overtrædelse af Stambogsreglementet eller andre af DI tiltrådte regler vedrørende avl og registrering af føl, herunder afgivelse af urigtige oplysninger, misbrug af udstedte dokumenter o. lign. samt bevidst avl med heste, som ikke er optaget i avlsklassen, kan medføre advarsel, bøde, fratagelse af bedækningstilladelse, eksklusion fra DI af hingsteejer eller hingsteholder efter de til enhver tid gældende vedtægter for DI eller udelukkelse af nærmere bestemte heste fra avlsklassen. Afgørelser om fratagelse af bedækningstilladelse, eksklusion og udelukkelse fra avlsklassen kan gøres livsvarig eller tidsbegrænset. 7.2 Anke Følgende afgørelser kan ankes: - afslag på ansøgning om optagelse i stambog på dispensation - afslag på ansøgning om bedækningstilladelse - beslutning om begrænsning i bedækningstilladelse - beslutning om udelukkelse af avlsklassen Rettelse fra Videncentret for Landbrug til autoriserede chipmærkere. Rettelse til, at DI opkræver gebyr og ikke DI s Avlskomité Præcisering af ansvar for prissætning af ydelser inden for avlen. Sproglige rettelser, men indhold er det samme. Afsnittet er flyttet fra 9.3 og beskrevet samlet under 7.2 Ændring af klageproceduren til at følge DIs generelle procedure for klager til DIs Klage- og Ordensudvalg.

16 - beslutning om udelukkelse af stambogen - beslutning om udelukkelse af stambogen 9.3 Anken skal ske skriftligt til DI senest 30 kalenderdage efter DI s skriftlige afgørelse er modtaget. Anken skal ske iht. Dis generelle procedure fore klager til DI s klage- og Ordensudvalg. Afsnittet er flyttet til punkt 7.2 Inden anken bearbejdes skal klageren indbetale et gebyr, der fremgår af takstbladet. 9.4 Ved modtagelse af anken skal DI-A inden 21 kalenderdage udpege et ankeudvalg på 3-5 personer til behandling af anken. Et flertal skal være medlem ad DI og én af disse kan udpeges af klageren. De øvrige skal være hestekyndige, have juridisk eller veterinær uddannelse. Punkt 9.4 udgår da proceduren nu følger DIs generelle procedure, som beskrevet under punkt 7.2. Udvalget kan indhente oplysninger eksternt. Ankeudvalget fastlægger selv behandling af anken samt fordeling af sagsomkostninger. Ankeudvalgets afgørelse træffes ved simpelt flertal og er endelig. 10. Avlsværdivurdering og grundlag for herfor Avlsværdivurderinger efter BLUP-metoden, udtrykt i avlsværdital, udregnes løbende for avlsheste ud fra kåringsresultater for afkom, andre beslægtede heste, samt hestens egne kåringsresultater. 11. Publikationer DIs avlskomite er ansvarlig for redaktion og offentliggørelse af: - et "Stambogsreglement", Punkt 10 udgår, da dette dækkes af General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations Punkt 11 udgår, da der under punkt 1.3 står, at Dis avlskomité er ansvarlig for Stambogsreglementet.

17 - en vejledning for kåring af islandske heste og bedømmelsesgrundlaget, som beskrevet i FIZO. Godkendt på DIs generalforsamling den 17. november 2012

Stambogsreglement 2012

Stambogsreglement 2012 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

Forslag til revision af stambogsreglement

Forslag til revision af stambogsreglement Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Avlsberettigede

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Hingstekåringsregler 2019

Hingstekåringsregler 2019 10.01.2019 Hingstekåringsregler 2019 Tekst markeret med rød skrift udgår. Tekst markeret med grøn skrift er ny. Tekst markeret med lilla skrift er forklaringer til medlemmerne om de opdateringer, som AU

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register 2016-2017 Meget tidligt i foreningsåret 2015-2016 besluttede vi i avlsudvalget (AU) at vi efter den travle udstillingssæson skulle

Læs mere

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Landscentret Heste Udkærsvej 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering

Læs mere

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling.

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Afdelingens navn er Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl, Shagya-, Sports- og Angloaraber afdelingen. Afdelingen har til formål at fremme og støtte

Læs mere

Kåringsvejledning 2013

Kåringsvejledning 2013 Kåringsvejledning 2013 Vejledningen bedes grundigt gennemlæst, da der er ændringer i forhold til tidligere. Det drejer sig primært om, at hesten skal have opdateret hestepas, at der i år ikke er et kåringspas

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB FORENINGENS VEDTÆGTER 1 Navn, hjemsted og bestemmelser Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Connemara Pony Selskab (DCPS) og er stiftet d. 15. januar 2011. Stk. 2. Foreningens hjemsted følger den til enhver

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Heste Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering 4

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark bemærk ændringer i år markeret med (nyhed). Ejere/lejere af de tilmeldte heste er ansvarlige for at underrette

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2011

VEDTÆGTER OG REGLER 2011 Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark VEDTÆGTER OG REGLER 2011 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret for landbrug, Heste og ICCPS. Foreningens

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

Avlsgodkendelse og licenshingste

Avlsgodkendelse og licenshingste Avlsgodkendelse og licenshingste Welsh hingste, som skal anvendes i avlen, skal være godkendt hertil. Der er forskellige måder at opnå en avlsgodkendelse på. Den ene er kåring (eller etårig avlsgodkendelse

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN

FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN 1 FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN Indhold Kapitel 1 Foreningens navn, hjemsted og formål... 3 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 Kapitel 2 Foreningens medlemmer, kontingent... 4 3 Medlemmer... 4 4

Læs mere

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1)

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1) BEK nr 16 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 DANSK ISLANDSHESTEFORENING (DI) er en landsorganisation. Stk. 2 Foreningens sekretariat/kontor udgør DI s hjemsted. 2 FORMÅL Stk. 1 Det fælles overordnede formål er

Læs mere

"PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse.

PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. Vedtægter for PSA - 2016 1 - Navn og hjemsted "PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d.24.11.2002. Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. 2 Formål

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2015

VEDTÆGTER OG REGLER 2015 VEDTÆGTER OG REGLER 2015 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber:

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber: Indholdsfortegnelse: Registrering 1. Sekretariatet 2 2. Medlemskab 2 3. Ejerskifte 2 4. Bedækning af arabiske fuldblodshopper med arabiske fuldblodshingste 2 5. Bedækning af hopper af anden race med arabiske

Læs mere

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Baggrund I DI arbejde har der gennem flere år været en diskussion om foreningen skulle overtage større eller mindre dele af

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2019

VEDTÆGTER OG REGLER 2019 VEDTÆGTER OG REGLER 2019 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

O P D A T E R E T 2015

O P D A T E R E T 2015 O P D A T E R E T 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1 - FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN, HJEMSTED, BOMÆRKE OG ORGANISATORISK TILKNYTNING... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL 2 - FORENINGENS MEDLEMMER...

Læs mere

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste (Januar 2000) Forord: Flere organisationer og instanser har haft indflydelse på udformningen af Reglerne for Kunstig Insemination. WAHO (World

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden VEDTÆGTER 2019 DANSK SPORTS PONYAVL Et Forbund For Ponyer & Fremtiden Forord Tankerne med DSP er i korte træk, at avle en dansk ridepony. Der findes ikke i Danmark noget Avlsforbund for en ridehest i en

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

O P D A T E R E T 2019

O P D A T E R E T 2019 O P D A T E R E T INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1 - FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN, HJEMSTED, BOMÆRKE OG ORGANISATORISK TILKNYTNING... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL 2 - FORENINGENS MEDLEMMER...

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub VEDTÆGTER for Skanderborg BMX-Klub Indholdsfortegnelse: Indhold 1. Navn og hjemsted.... 3 2. Formål.... 3 3. Tilhørsforhold.... 3 4. Medlemskab og eksklusion... 3 5. Drift.... 3 6. Ledelse.... 3 7. Ledergruppens

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017. Version: 20171213.

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2017

VEDTÆGTER OG REGLER 2017 VEDTÆGTER OG REGLER 2017 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

Foreningens navn er: Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører, forkortet FRFM. Hjemsted er sekretærens adresse.

Foreningens navn er: Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører, forkortet FRFM. Hjemsted er sekretærens adresse. 1 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen 7/4 2013 Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemskab 4 Medlemspligter og regler for god klinisk

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2012

VEDTÆGTER OG REGLER 2012 VEDTÆGTER OG REGLER 2012 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009.

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter

Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter VEDTÆGTER Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter Senest revideret 5. september 2009 1 Hjemsted og formål Foreningens navn er: Danske Massører & Terapeuter, www.d-m-t.dk Foreningens adresse fremgår

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2008

VEDTÆGTER OG REGLER 2008 VEDTÆGTER OG REGLER 2008 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Landscentret

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Finanstilsynet Att.: Pia Andersen Århusgade 110 2100 København Ø København, den 3. juni 2013 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste.

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Find ud af, om din hest er omfattet i dette skema: 2. Ændringer

Læs mere

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen Vedtægter for Islandshesteklubben THOR 1. Klubbens navn er Islandshesteklubben THOR. Dens hjemsted er Lejre kommune. 2. Klubbens formål er at fremme interessen for den islandske hest. 3. I klubben kan

Læs mere

Love, vedtægter. Regler TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK

Love, vedtægter. Regler TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK Love, vedtægter og Regler for TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK Stiftet 8. oktober 1971. Februar 2012 1 Indeks Vedtægter 1 Navn og hjemsted...3 2 Formål...3 3 Medlemskab...3 4 Anmodning om medlemskab...3

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Side 1 af 6 Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 702 af 25/06/2004 (Gældende) LOV Nr. 351 af 19/05/2004 Lovgivning som forskriften vedrører Senere

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Dagsorden: A Valg af dirigent og referent B Bestyrelsen aflægger beretning C Fremlæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende VERSION 1.2 Procedure for klagevejledning studerende December 2016 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Hvordan kan jeg klage?... 3 1.2 Hvad kan der klages over?... 3 1.3 Hvad sker der med min klage?... 3 1.4

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

VEDTÆGTER. For. FODBOLDAFDELINGEN Under Idrætsforeningen Midtdjurs

VEDTÆGTER. For. FODBOLDAFDELINGEN Under Idrætsforeningen Midtdjurs VEDTÆGTER For FODBOLDAFDELINGEN Under Idrætsforeningen Midtdjurs Vedtægter for fodboldafdelingen..1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Midtdjurs s Fodboldafdeling. Foreningens hjemsted

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013 og 2014. Indholdsfortegnelse... 1 Regler om registrering

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Sekretariat: Ashøjgade 35, 7760 Hurup Thy FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Telefon på dyrskuepladsen: 51 90 16 92 Dyrskuets CHR-nummer: 077037 Indhold Almindelige bestemmelser...

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Forslag til ændringer

Forslag til ændringer Vedtægter pr. 24. maj 2018 Foreningens navn og formål 1 1.1 Foreningens navn er Danes Worldwide. 1.2 Foreningens binavn er Dansk Samvirke. 1.3 Foreningens hjemsted er København. 2 2.1 Foreningen er en

Læs mere

Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) Foreningens navn: Formål, Avlsmål og Opgaver:

Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) Foreningens navn: Formål, Avlsmål og Opgaver: Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) 1 Foreningens navn: Foreningens navn er Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark. Foreningens aktiviteter omfatter

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK Side Moderforbundet, Dartmoor Pony Society... 2 Regler for registrering i Avlsforeningen for Dartmoorponyer i Danmark...

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING VEDTÆGTER for DANSK ISLANDSHESTEFORENING 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er DANSK ISLANDSHESTEFORENING. Foreningens binavn er DANSK ISLANDSHESTE FORBUND. Dansk Islandshesteforening er en medlemsorganisation

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009 og 2011. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database.

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. Alle hovedmedlemmer af Dansk Islandshesteforening har gratis adgang til WorldFengur, som er den internet-baserede internationale islandsheste-database.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015 VEDTÆGTER FOR Godkendelsesordningen TOR Godkendt 30. juni 2015 1. Foreningens navn og hjemsted Godkendelsesordningens navn er TOR Godkendt. Godkendelsesordningen har hjemsted i Rudersdal Kommune og er

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi 1. Navn: Klubbens navn er Islandshesteklubben Faxi, stiftet i 1976. Klubbens geografiske område er Holbæk og omegn. 2. Formål: Klubbens formål er at udbrede kendskab til den islandske hest, specielt dens

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6 Vedtægter for Danmarks Charolaisforening 1 Foreningens navn 1. Foreningens navn er Danmarks Charolaisforening 2. Foreningens hjemsted er foreningens bogholderi 2 Formål 1. Foreningens formål er at varetage

Læs mere

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts.

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts. Kapitel 1. NAVN 1.1 Organisationens navn er Dansk Frisbee Sport Union (DFSU). Kapitel 2. FORMÅL 2.1 DFSU er en landsdækkende organisation, der har til formål at fremme frisbee-sporten i Danmark bl.a. ved

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Dyresundhed Sagsnr.: 2013-14-221-01845/Dep sagsnr: 24371 Den 29. januar 2014 FVM 224 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

Stambogs & Kårings Reglement for DFF

Stambogs & Kårings Reglement for DFF Stambogs & Kårings Reglement for DFF 1. Avlsmål 2 2. Registre / Stamtavle registrering 2 2.1 Hovedstambog 2 Register a; Stambog for hingste 3 Register b; Stambog for hopper 3 Register c; Følbog 3 Register

Læs mere

Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendommes. af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse som energikonsulent

Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendommes. af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse som energikonsulent (Energi- og vandbesparelser i bygninger) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendomme af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Værd at vide om Hingstekåring

Værd at vide om Hingstekåring Værd at vide om Hingstekåring Fjordhesten Danmark har i mange år haft hingstekåring i august-september. For år tilbage var det i september, i de senere år har det været i august. 2018-kåringen finder sted

Læs mere

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv.

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv. Side 1 af 5 Opgavefordeling KZ & V står for den daglige sagsbehandling på området. Sagsbehandlingen omfatter alle relevante sagsskridt, der relaterer sig til myndighedsbehandling af det sagsområde, der

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år Bilag B UDKAST Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10e, 12, stk. 2, 30-32. 34-36, 38, stk. 2,

Læs mere

Forslag til nye: Gældende

Forslag til nye: Gældende 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er DANSK ISLANDSHESTEFORENING. 1 NAVN OG HJEMSTED DANSK ISLANDSHESTEFORENING (DI) er en landsorganisation. Foreningens binavn er DANSK ISLANDSHESTE FORBUND. Dansk Islandshesteforening

Læs mere

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct.

Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund - DTF og underlagt forbundets love og øvrige bestemmelser. Herunder også DTF s Code of Conduct. Forslag til nye vedtægter JTU s Generalforsamling 10. marts 2015. I nedenstående er følgende ændringsforslag: Tekst fed og kursiv er tilføjelser til nuværende vedtægter. Tekst rød og kursiv er afsnit der

Læs mere