NY LOKALISERING TIL SYGEPLEJEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY LOKALISERING TIL SYGEPLEJEN"

Transkript

1 Kuben Management A/S Tlf Syddjurs kommune 14. juni 2018 NY LOKALISERING TIL SYGEPLEJEN

2 INDHOLD 1. Indledning Eksisterende fysiske rammer Analysens centrale spørgsmål og svar Fordele ved ny lokalisering Scenarier Arealbehov Investeringsbehov Afledte konsekvenser...15

3 3 af INDLEDNING BAGGRUND Sygeplejen blev i 2015 samlet ét sted i kommunen, for at afprøve denne model, frem for en decentral løsning. Sygeplejen blev placeret i midlertidige, utidssvarende og utilstrækkelige fysiske rammer i Thorsager i en tidligere børnehave i et parcelhuskvarter. Sygeplejen er stadig på denne adresse. I 2017 gennemførte Syddjurs Kommune en undersøgelse af fremtidige lokalebehov for Sygeplejen i ny lokalisering. Det blev besluttet, at der i 2018 skulle laves en uddybende analyse. Familieværket/Center for børn, unge og familier (CBUF) har en afdeling i Ebeltoft beliggende i en tidligere sølvsmedie, der først blev ombygget til undervisningsformål og som nu anvendes af CBUF til sine forskelligartede aktiviteter. Man får det bedste ud af de fysiske rammer, men de er ikke optimale til formålet, ligesom bygningen ud fra et drifts- og vedligeholdesmæssigt perspektiv ikke er optimal. I sektorplanen fremgår det endvidere, at CBUF ønsker at flytte til en mere central placering i Rønde i nærheden af det kommende Byens Hus med en række beslægtede funktioner. Nærværende analyse har fokus på de fremtidige lokalebehov for dels en nylokalisering af Sygeplejen alene og dels ved en samlokalisering af Sygeplejen og Familieværket/Center for børn, unge og familier (CBUF). Samlokaliseringen er primært tænkt ud fra et ønske om at være fælles om en række fysiske faciliteter og dermed en meget effektiv bygningsdrift. PROCES Denne analyse er gennemført af Kuben Management A/S i samarbejde med Syddjurs Kommune gennem en dialogbaseret proces over tre måneder. Forløbet rummede følgende elementer: 21. februar Opstartsmøde 6. marts Workshop 1: Opgaveforståelse og proces 13. marts Hjemmesygeplejen (Thorsager): besigtigelse og interview 13. marts Familieværket (Kolind og Ebeltoft): besigtigelse og interview 22. marts Arbejdsgruppemøde 11. april Workshop 2: Drøftelse af scenarier 24. april Arbejdsgruppemøde om udkast til analyse 8. maj Drøftelse med Udvalget for familie og institutioner 9. maj Drøftelse med Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Afrapportering.

4 4 af 15 Processen er gennemført med deltagelse af følgende personer: Ingelise Juhl, chef for Sundhed og Omsorg Nynne Katrine Døssing Jakobsen, områdeleder Hjemmesygeplejen Christina Kaae Simonsen, Chef for Social og Familie Mikkel Hastrup, leder Center for Børn, Unge og Familier Kirsten Alstrup, faglig leder Center for Børn, Unge og Familier Christian Ingerslev Overvad, faglig leder Center for Børn, Unge og Familier Steen Daugaard Andersen, afdelingsleder Team Ejendomme Andrea Stenglein Møller, arkitekt Team Ejendomme Harry Mellgren Thorsen, arkitekt Team Ejendomme Jørgen Andersen, direktør for Ældre, sundhedsfremme, social- og voksenhandicap, familier, skoler og dagtilbud Kuben Management A/S. Hertil kommer at analysen er drøftet med både Udvalget for Familer og Institutioner og Udvalget for Sundhed, Ældre- og Socialområdet. ANALYSENS CENTRALE SPØRGSMÅL Denne analyse fokuserer på følgende hovedspørgsmål: Skal Sygeplejen blive sammen? Skal Sygeplejen flytte? Hvor skal Sygeplejen flytte hen? Hvem skal Sygeplejen evt. flytte sammen med? Nærværende notat er et udtryk for resultatet af et samarbejde mellem Kuben Management og Syddjurs Kommunes arbejdsgruppe. Det skal bemærkes, at nærværende notat er en lettere bearbejdning af en powerpoint præsentation.

5 5 af EKSISTERENDE FYSISKE RAMMER Der er ikke foretaget en egentlig bygningsmæssig gennemgang, hvor materialer, konstruktioner, installationer, belægninger, bygningselementer m.v. er undersøgt via såkaldte destruktive undersøgelser. Der er foretaget en visuel besigtigelse af de fysiske rammer, interviews af ledere og medarbejdere på adresserne. Forholdene er endvidere drøftet på arbejdsgruppemøder og workshops, hvor også ejendomsafdelingen har deltaget. Det skal bemærkes, at en tidligere anmodning om en bevilgning på 3,5 mio. kr. til ombygning og vedligeholdelse af Sygeplejens adresse blev afslået med baggrund i, at Sygeplejen skulle flytte. Sygeplejens nuværende fysiske rammer er bla. karakteriseret ved Midlertidig placering i tidligere børnehave samt lejede pavilloner i et parcelhuskvarter i Thorsager på Dalgårdsvej Manglende og utidssvarende faciliteter det gælder kontor, mødelokaler, omklædningsfaciliteter, depoter, parkeringspladser m.v. Bygningen er dyr i drift og vedligeholdelsesindsatsen er reelt sat i bero Generer naboer ved parkering og kørsel Ikke central placering i kommunen. CBUF nuværende fysiske rammer i Ebeltoft er bl.a. karakteriseret ved Ikke opført til formålet, men får det bedste ud af de tildelte muligheder. Der er tale om en tidligere sølvsmedie, der først blev ombygget til undervisningsformål og derefter til CBUF Bygningen er dyr i drift Ikke central placering i kommunen og sektorplanen for området beskriver et ønske om at flytte til Rønde.

6 6 af ANALYSENS CENTRALE SPØRGSMÅL OG SVAR SKAL SYGEPLEJEN BLIVE SAMMEN? JA, FORSØGSPERIODEN BEKRÆFTER DET Evalueringen har fokus på: Let og kontinuerlig daglig faglig sparring kollegialt og ledelsesmæssigt Ledelse tæt på løbende Visitation til sygepleje og koordinering af ressourcer foregår i samme hus Bedre sikring af sammenhængende borgerforløb Lettere adgang til sygeplejersker med specialistfunktioner Bedre muligheder for Sygeplejen som uddannelsessted Lettere adgang til kompetenceudvikling og undervisning Muligheder for optimal organisering af delfunktioner, både borger- og personalerettet Sammenfattende har Sygeplejen oplevet et organisatorisk og fagligt løft ved at blive samlet på en adresse. SKAL SYGEPLEJEN FLYTTE? JA, DER ER PRESSERENDE BEHOV Udfordringerne er især: Midlertidig placering Mangler mødefaciliteter Mangler kontorfaciliteter Mangler behandlerrum Mangler depotfaciliteter Mangler forsamlingsfaciliteter Mangler omklædningsfaciliteter Bygningens stand er ikke prangende Vedligehold er reelt sat i bero Problematiske parkerings- og trafikforhold Der er lejet pavilloner, der er samlet på parkeringspladsen Ikke central placering for hverken medarbejdere og borgere. Sammenfattende kan siges, at Sygeplejen har behov for nye lokaler og faciliteter.

7 7 af 15 HVOR SKAL SYGEPLEJEN FLYTTE HEN? Analysen har sat fokus på: Ønske om central placering i Rønde med nærhed til det kommende Byens Hus Tæt på offentlige transportmuligheder Let adkomst for personbiler Gode og tilstrækkelige parkeringsforhold Gerne i nærhed til det kommende Byens Hus især for at styrke mulighederne for tværfagligt/tværgående samarbejde omkring borgerforløb med øvrige aktører i Byens hus Sammenfattende kan siges, at der ønskes en ny lokalisering centrakt i Rønde og gerne i nærheden af det kommende Byens hus. HVEM SKAL SYGEPLEJEN FLYTTE SAMMEN MED? Det er undersøgt om der er potentiale i samlokalisering med CBUF, demensteamet i Mørke og Udviklingskontoret i Hornslet Sammenfattende kan det siges, at arbejdsgruppen bag analysen står bag en samlokalisering.

8 8 af FORDELE VED NY LOKALISERING FORDELE VED NYBYGGERI OG SAMLOKALISERING I forbindelse med at bygge nyt på en ny kokalisering er der en række unikke fordele: Der kan udpeges en optimal placering - Sygeplejen ønsker en central placering i Rønde i nærheden af det kommende Byens Hus Der kan udvikles optimale fysiske rammer - Både for personale og brugere/borgere Der kan skabes bedre, nye og flere fællesfaciliteter - Mødelokaler, personalefaciliteter og modtagelse samt depot- og teknikrum I nye bygninger kan der optimeres på bygningsdriften - Det gælder energiforbrug, indeklima, sikkerhed, tilgængelighed, udbyttelse af arealer m.m. Bedre udnyttelse af fællesfaciliteter - Samlet set færre m², der bruges oftere og af flere Synliggørelse - Ved nylokalisering kan de fysiske rammer placeres mere synligt eksempelvis på en central placering i stedet for et hjørne i et parcelhuskvarter Bedre muligheder for tværfaglighed - Forudsætter organisatorisk fokus og opfølgning kommer ikke af sig selv Videndeling, erfaringsudveksling og kompetenceopbygning - Forudsætter organisatorisk fokus og opfølgning Mindre transport - Forventet rationale ved central placering for personale og lettere adkomst for borgere. LOKALISERING SAMMEN MED SYGEPLEJEN Følgende elementer er undersøgt: Familieværket / CBUF ønsker at hele afdelingen i Ebeltoft sammenflyttes med Sygeplejen Demensteam i Mørke og/eller Udviklingskontoret i Hornslet vil passe fint i i en sammenhæng med Sygeplejen Der kan etableres nogle fælles undervisnings-/konference-/mødefaciliteter, som også kan bruges til diverse relevante udstillinger Sygeplejeklinik det forventes, at der i de kommende år vil være et øget behov for behandlingsmuligheder centralt hos Sygeplejen, som borgere kan komme til Etablering af private sundhedstilbud, f.eks. praktiserende læge, psykolog, fysioterapi m.v. (Kommunen må gerne opføre faciliteter til sundhedsformål og leje ud til private aktører inden for området Mødefaciliteter i Rønde for andre kommunale aktiviteter dette efterspørges ofte efter at det tidligere rådhus i Rønde er nedlagt.

9 9 af SCENARIER Analysen belyser 4 forskellige scenarier for lokalisering af Sygeplejen i nye fysiske rammer: Scenarie 1 Sygeplejen lokaliseres i nybyggeri. I scenariet er indtænkt flexkontorer, som kan benyttes af Demensteamet og Udviklingskontoret. Scenarie 2 Sygeplejen lokaliseres (som i scenarie 1) i nybyggeri, og der suppleres med faciliteter til sygeplejeklinik, træningssal og møde-/undervisnings- /konferencefaciliteter. Scenarie 3 Sygeplejen (som i scenarie 1) og Familieværket/CBUF s nuværende funktioner i Ebeltoft samlokaliseres i nybyggeri Scenarie 4 Sygeplejen (som i scenarie 2) og Familieværket/CBUF s nuværende funktioner i Ebeltoft samlokaliseres i nybyggeri.

10 10 af AREALBEHOV Der er foretaget en vurdering af arealbehovet i de forskellige scenarier. Sammenfattende fremgår følgende arealbehov (netto): Arealbehovet for nybyggeri i scenarie 1 skønnes at udgøre 632 m² Arealbehovet for nybyggeri i scenarie 2 skønnes at udgøre 992 m² Arealbehovet for nybyggeri i scenarie 3 skønnes at udgøre m² Arealbehovet for nybyggeri i scenarie 4 skønnes at udgøre m² Såfremt der alene opføres nybyggeri til Familieværket /CBUF (Ebeltoft) skønnes arealbehov på 748 m². I scenarie 4 vurderes der mulighed for synergifefekt ved fælles udnyttelse af møde- og undervisningsfaciliteter, svarende til et areal på 181 m² (netto). I nedenstående skemaer fremgår lokalebehov for hver af ovenstående. SCENARIE 1 Lokale/funktion Areal (netto) 1 lederkontor 14 2 kontorer med fast arbejdsplads a 10 m² 20 4 flexkontorer á 10 m² 40 4 fly-in kontorer á 25 m² sygeplejevisitation (8 arbejdspladser) 40 1 kontor til klinisk vejleder 20 1 kopirum + opbevaring af kontorartikler 10 1 stort mødelokale kan deles op i 2, med arbejdplads frokoststue med personalekøkken 35 Omklædning damer (+opsamling af urent tøj) 40 Omklædning herrer (+ opsamling af urent tøj) 15 Tøjdepot rent tøj 35 Akut-depot 16 Depot sterile genstande 16 Depot ikke sterile genstande 10 Rengøring + skylning 10 Affaldsrum risikoaffald 10 Teknikrum 15 Handicaptoilet 6 Foyer, toiletter 30 3 flexkontorer á 10 m² 30 Frokosstue tillæg 5 Omklædning tillæg 5 Sum 632

11 11 af 15 Med anvendelse af forudsætningen om brutto-nettofaktor på 1,25 svarer det til et bruttoareal på 790 m². Der er forudsat etablering af et affaldsskur og værksted i udearealerne. Der er forudsat etablering af 50 asfalterede p-pladser til kommunale biler og samarbejdspartnere samt 50 grusbelagte p-pladser til øvrige biler. Der er forudsat byggegrund på m². SCENARIE 2 Lokale/funktion Areal (netto) Sum scenarie sygeplejeklinik 15 1 træningssal 50 Konference sammenlægges med stort mødelokale 200 Konference køkken med depot 35 Konference garderobe 25 Konference depot 25 Foyer, toiletter 10 Sum 992 Med anvendelse af forudsætningen om brutto-nettofaktor på 1,25 svarer det til et bruttoareal på m². Der er forudsatbehov for yderligere grusbelagte 50 p-pladser i forhold til scenarie 1, svarende til i alt 50 asfalterede og 100 grusbelagte p-pladser samt byggegrund på m². SCENARIE 3 Lokale/funktion Areal (netto) Sum scenarie administration 20 1 administration 14 Værerum for borgerne 15 2 lederkontorer 28 2 behandlingsrum 40 6 mødelokaler / samtalerum 90 2 konferencerum 56 Undervisningslokale med tilhørende køkken 75 5 teamkontor/ m 4-6 arbejdsstationer + mødebord til 6 pers kopirum + opbevaring af kontorartikler 15 1 stort mødelokale frokoststue med personalekøkken 35 Afdeling med egen indgang 85

12 12 af 15 Lokale/funktion Areal (netto) Teknikrum 15 2 x personaletoilet + garderobe m skabe til 20 pers 60 Handicaptoilet + 4 toiletter 20 Hvilerum 10 Sum Med anvendelse af forudsætningen om brutto-nettofaktor på 1,25 svarer det til et bruttoareal på m². Hertil forudsættes etablering af 100 asfalterede p-pladser samt 50 grusbelagte p- pladser samt byggegrund på m². SCENARIE 4 Lokale/funktion Areal (netto) Sum scenarie Sum Familieværket / CBUF, jf nedenstående 748 Synenergi -181 Sum Som det fremgår af ovenstående skønnes i scenarie 4 der ved fælles arealudnyttelse at opnå syneregieffekt, der kan reducere det samlede arealbehov med 181 m². Synergien knytter sig til fælles udnyttelse af undervisnings- og mødefaciliter. I scenarie 4 etableres i alt 100 asfalterede p-pladser og 100 gruslagte p-pladser samt byggegrund på m². FAMILIEVÆRKET / CBUF (EBELTOFT) ALENE Lokale/funktion Areal (netto) 1 administration 20 1 administration 14 Værerum for borgerne 15 2 lederkontorer 28 2 behandlingsrum 40 6 mødelokaler / samtalerum 90 2 konferencerum 56 Undervisningslokale med tilhørende køkken 75 5 teamkontor/ m 4-6 arbejdsstationer + mødebord til 6 pers kopirum + opbevaring af kontorartikler 15 1 stort mødelokale frokoststue med personalekøkken 35 Afdeling med egen indgang 85 Teknikrum 15

13 13 af 15 Lokale/funktion Areal (netto) 2 x personaletoilet + garderobe m skabe til 20 pers 60 Handicaptoilet + 4 toiletter 20 Hvilerum 10 Sum 748 Med anvendelse af forudsætningen om brutto-nettofaktor på 1,25 svarer det til et bruttoareal på 935 m². Der forudsættes behov for 50 asfalterede p-pladser og samt byggegrund på m².

14 14 af INVESTERINGSBEHOV I det følgende afsnit fremgår en oversigt over investeringsbehovet i de 4 scenarier. FORUDSÆTNINGER Beregningen af investeringsbehov baserer sig på følgende forudsætninger: Ekskl. moms Nybyggeri, kr./m² (brutto) ,- Brutto/netto faktor 1,25 Grundkøb, kr./m² 150,- P- plads á 25 m² (asfalt) ,- P- plads á 25 m² (grus) ,- Affaldsskur, kr./m² 6.000,- Værksted, kr./m² 7.000,- SCENARIER INVESTERINGSBEHOV (EKSKL. MOMS) Scenarier Lokalebehov Udeareal Grundkøb Samlet investering Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr. SCENARIER INVESTERING FORDELT OVER BUDGETÅR (EKSKL. MOMS) Scenarier Samlet 2019 (15%) 2020 (35%) 2021 (50%) investering Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr. Scenarie kr kr kr kr.

15 15 af AFLEDTE KONSEKVENSER De fire scenarier vil have en række afledte konsekvenser: Sygeplejen i Thorsager på Dalgårdsvej fraflyttes (580 m², heraf 138 m² lejet pavillon, grundstørrelse m². Lejekontrakten med pavillonnerne opsiges og grunden sælges til boligformål CBUF i Ebeltoft (756 m², grundstørrelse m²) sælges eller overgår til anden kommunal funktion (der er et skoleprojekt undervejs i nærområdet) Demensteam i Mørke eksisterende lokaler fraflyttes/sælges Udviklingskontor i Hornslet overgår til anden anvendelse CBUF funktioner i Kolind fastholdes CBUF funktioner i Ebeltoft evt. lokalelån på skole, når der er behov Markant forbedret totaløkonomi i forbindelse med nybyggeri det er utidssvarende og driftsmæssigt ineffektive bygninger, der forlades.

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/ /18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/ /18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/6-2019 18/18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg Bilag Tabel 1: Oversigt over enkelte aktiviteter og bestillinger vedrørende lokalisering af sygeplejen Budget

Læs mere

Fremtidig lokalisering af Syddjurs Kommunes sygepleje

Fremtidig lokalisering af Syddjurs Kommunes sygepleje Fremtidig lokalisering af Syddjurs Kommunes sygepleje - Rammen for en udfordrende fremtid Side 1 af 10 1. INDLEDNING BAGGRUND FOR ANALYSEN Byrådet bestilte med budgetvedtagelsen for 2018 følgende: Hjemmesygeplejen

Læs mere

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1 AREALSKEMA RUMKRAV Prælim. Budget 3.8. side 1 FUNKTIONER Lægehus Genoptræning Fælles Beskriver p.t. udelukkende Genoptræningens behov 1. UDENDØRSAREALER 1.1 PARKERINGSPLADSER 6 stk Tjenestebiler 15 stk

Læs mere

ANALYSE AF TILSTEDEVÆRENDE INSTITUTIONERS BEHOV i RØNDE

ANALYSE AF TILSTEDEVÆRENDE INSTITUTIONERS BEHOV i RØNDE ANALYSE AF TILSTEDEVÆRENDE INSTITUTIONERS BEHOV i RØNDE Analyse 1 iht. kommissoriet Etablering af nye pleje- og demensboliger i Syddjurs Kommune 25. marts 2015 Kuben Management A/S www.kubenman.dk KMS

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

Statsforvaltningen 2. sal

Statsforvaltningen 2. sal Projekt NY SKOLE Dagplejen Bullerhuset Viften Statsforvaltningen 2. sal Solsikken Fjordskolens SFO Fjordskolens SFO Fjordskolen hallen Fjordskolens SFO Pavillonløsning Seniorklubben P.M. Møllersvej 26

Læs mere

Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder

Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder - Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Oktober 2012 Team Ejendomme Tønder Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund NOTAT Lokaleoversigt Thorstedlund Indledning Lokaleoversigten er et dokument, der viser nogle af de bagvedliggende faglige, økonomiske og tekniske overvejelser ved en samling af familiehuset og familiekonsulenthuset

Læs mere

Syddjurs Kommunes organisation Opdateret Januar 2015 Koncernledelse

Syddjurs Kommunes organisation Opdateret Januar 2015 Koncernledelse Syddjurs Kommunes organisation Opdateret Januar 2015 Koncernledelse Direktion strategi og udvikling Jesper Hosbond Jensen Kommunaldirektør, Ref: Ledelsessekretariatet og Økonomisk sekretariat Poul Møller

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Center for Familie, Social & Beskæftigelse Høringsvar til Ejendomsstrategiens 10. spor fra CenterMED, Center for Familie, social & Beskæftigelse Vi har i Center for Familie, Beskæftigelse valgt at indgive

Læs mere

Udflytning fra Sundhedshuset

Udflytning fra Sundhedshuset Udflytning fra Sundhedshuset I forbindelse med salget af Torvegade 10 til Bygningsstyrelsen skal medarbejderne, der tidligere har haft til huse i bygningen flyttes til andre ejendomme i kommunen. Overblik

Læs mere

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme 2 NUVÆRENDE INDRETNING AF SYDVESTVEJ 10 Sydvestvej Aktivitetscenter

Læs mere

Det nye rådhus/sundhedscenter

Det nye rådhus/sundhedscenter Det nye rådhus/sundhedscenter Forhistorien Politiske forudsætninger: Kommunens driftsbudget må ikke påvirkes negativt Neutral påvirkning af likviditeten i finansieringsperioden Udgift og finansiering i

Læs mere

HJEMME- & SYGEPLEJEN, SOLRØD

HJEMME- & SYGEPLEJEN, SOLRØD HJEMME- & SYGEPLEJEN, SOLRØD Center torv Biblioteket Rådhuset Gymnasium Biblioteket Parkering Stationen Sti Idrætscentret Bibliotek Idrætscenter Parkering Hal C KORTUDSNIT - Sti Parkering Arkitekterne

Læs mere

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD Skravad Møllevej 1, Roum - 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i Roum ved Møldrup nord for Viborg. Institutionen råder over 11 tdr. land og har attraktive udearealer hvor de tilbringer meget tid. Parkeringsforholdene

Læs mere

Restejendomme på Augustenborg

Restejendomme på Augustenborg Restejendomme på Augustenborg Skitseforslag til: Hotel Vandrehjem Kontor Bolig JUNI 2018 Side 2 Side 3 Indholdsfortegnelse Oversigtskort.... 5 Lokalplan 2.1-6 Augustenborg Slot... 6 Ny situationsplan....

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Kontorfællesskab Vermundsgade 38A, 2. sal 2100 København Ø

Kontorfællesskab Vermundsgade 38A, 2. sal 2100 København Ø Kontorfællesskab Vermundsgade 38A, 2. sal 2100 København Ø Kontorlejemål fra 10 m 2 og opefter i flot kontorfællesskab Kontorerne er beliggende i en markant ejendom i Vermundsgade med flot indgangsparti

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE 27. KONGEÅENS BØRNEHAVE Østergade 80, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Vamdrup by i forbindelse med Kongeåskolen. Institutionen er normeret til og rummer 60 heldags børnehavepladser, 13 heldags

Læs mere

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 1. SAL, STOK B, 8200 AARHUS N SAG

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 1. SAL, STOK B, 8200 AARHUS N SAG KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 1. SAL, STOK B, 8200 AARHUS N SAG 166059 1 LETBANESTOP Letbanen forventes at køre til Skejby i 2017. 2 EJENDOMMEN OG OMRÅDET Ejendommen er

Læs mere

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 1, ST., STOK F, 8200 AARHUS N SAG

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 1, ST., STOK F, 8200 AARHUS N SAG KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 1, ST., STOK F, 8200 AARHUS N SAG 166059 1 LETBANESTOP Letbanen forventes at køre til Skejby i 2017. 2 EJENDOMMEN OG OMRÅDET Ejendommen er ejet

Læs mere

EKSERCERPLADSEN PLEJEBOLIGER

EKSERCERPLADSEN PLEJEBOLIGER Situationsplan med byggefelt: De to scenarier er ens. Situationsplan Situationsplan KASERNE PARKVEJ EKSERCERPLADSEN KASERNE PARKVEJ EKSERCERPLADSEN Hovedindgang KLC PLEJEBOLIGER BYGGEFELT SUNDHEDSHUS BYGGEFELT

Læs mere

Syddjurs Kommunes organisation Opdateret november 2016 Koncernledelse

Syddjurs Kommunes organisation Opdateret november 2016 Koncernledelse Syddjurs Kommunes organisation Opdateret november 2016 Koncernledelse Direktion strategi og udvikling Jesper Hosbond Jensen Kommunaldirektør, Ref: Ledelsessekretariatet og Økonomisk sekretariat Poul Møller

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed

Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed Psykiatriens Hus i Silkeborg Analyse af placeringsmulighed REGIONSHOSPITALET - falkevej 30.04.2009 Psykiatriens Hus REGIONSHOSPITALET Indledning I forlængelse af tidligere analyser af placeringsmuligheder

Læs mere

Viborg Kommune Januar 2015

Viborg Kommune Januar 2015 Viborg Kommune Januar 2015 Indhold Baggrund... 3 Formål... 3 Facility Management enheden i Viborg Kommune... 3 Facility Management enhedens funktioner... 3 Ejendomme & Energi... 3 Rådhusbetjente og drift

Læs mere

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Opsamling og økonomi DGI Projekt- og udviklingsværksted i Finn Refslund Arkitekt MAA Mobil 22459533 finnrefslund@live.dk Erik Muff Reinert Art Director Mobil 22538248

Læs mere

Visionen for Fælleden

Visionen for Fælleden Visionen for Fælleden at skabe et levende og attraktivt miljø og dynamisk samlingspunkt for kommunens borgere med en høj grad af synergi i lokaleanvendelsen, at skabe en attraktiv og rationel arbejdsplads,

Læs mere

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt.

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt. Rådhus. Model A. 470 arbejdspladser og nødvendige mødefaciliteter. Totalentrepriseomkostning. Byggeri. 13.554 m2 a 15.000 203.308.500 Totalentrepriseomkostning. Kælder 619 m2 a 7.000 4.331.600 Inventar,

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET

1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET MODERNISERINGSPLAN FOR DAGINSTITUTIONER OG SKOLER 017 Rebild Kommune Afsnit 3 Moderniseringsplan for daginstitutioner og skoler 017 1.3 BØRNEHAVEN SKOVHUSET Hermesvej 47-930 Støvring

Læs mere

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, 1. tv 5800 Nyborg

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, 1. tv 5800 Nyborg LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, 1. tv 5800 Nyborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere og koncernen

Læs mere

Undervisningslokaler: Antal elever i lokalet. Tavle (Kridt) Computer til underviser Nettoareal i m2 47,2 Bruttoareal i m2 50,1

Undervisningslokaler: Antal elever i lokalet. Tavle (Kridt) Computer til underviser Nettoareal i m2 47,2 Bruttoareal i m2 50,1 Undervisningslokaler: 11.1.01 Antal elever i lokalet 26 1. stk 1. stk 1. stk Nettoareal i m2 47,2 Bruttoareal i m2 50,1 11.1.04 Nettoareal i m2 43,8 Bruttoareal i m2 48,3 11.1.07 (Cafe Kram) Antal elever

Læs mere

Svendborg Kommune. Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed. Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige.

Svendborg Kommune. Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed. Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige. Svendborg Kommune Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed D Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige behov Maj 2010 Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige

Læs mere

Bilag 1 Overordnede funktionsdiagrammer. Indholdsfortegnelse

Bilag 1 Overordnede funktionsdiagrammer. Indholdsfortegnelse Bilag 1 Overordnede funktionsdiagrammer Indholdsfortegnelse 1. Overordnet funktionsdisponering 2. Vestibule 3. Ambulatorium 4. Psykiatrisk skadestue 5A. Almen psykiatri enhed overordnet 5B. Almen psykiatri

Læs mere

Fællesskabets Hus i Ry

Fællesskabets Hus i Ry Fællesskabets Hus i Ry 17.4 udvalg d. 6.12.2016 Dato 1.12.2016 Sagsnummer 301955 Fællesskabets hus i Ry - Dagsorden 17 stk 4 udvalget DAGSORDENSPUNKTER Boenhederne Fællesskabsområdet Tidplan for udbud

Læs mere

Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv

Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv HOLBÆK Notat Dato: 19. december 2016 Sagsb.: Kim Ravnkilde Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361377 E-mail: kirav@holb.dk Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv Baggrund og formål

Læs mere

Notat. Bilag 2. Scenarier for placering af hjemmeplejen i Smørum

Notat. Bilag 2. Scenarier for placering af hjemmeplejen i Smørum Notat Vedrørende: Bilag. Scenarier for placering af hjemmeplejen i Smørum Nedenstående matrix viser en opsummering af de score, der er givet i forbindelse med vurderingen af placering af nybyg til hjemmeplejen

Læs mere

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 ETAPE 2 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 INDHOLD INDLEDNING Indledning Placering i byen Campus Kujalleq: Eksisterende fysisk kapacitet Udvidelse

Læs mere

Kravspecifikationer. Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken

Kravspecifikationer. Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken Kravspecifikationer Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken Oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund for etablering af aktivitetscenter i Damgårdsparken... 3

Læs mere

Indkaldelse af ideer til fremtidig anvendelse af tidligere skolebygning, Hovedgaden 78, Tinglev

Indkaldelse af ideer til fremtidig anvendelse af tidligere skolebygning, Hovedgaden 78, Tinglev Plan Dato: 30. august 2019 Sagsbehandler: Anna Bruhn Clausen Direkte tlf.: 7376 7627 E-mail: abc@aabenraa.dk Indkaldelse af ideer til fremtidig anvendelse af tidligere skolebygning, Hovedgaden 78, Tinglev

Læs mere

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse

Notat. 1. Etablering af den sammenlagte hjemmepleje på én adresse Til: Kopi til: ØKU og KMB MADB og INKR BALLERUP KOMMUNE Dato: 10. juni 2015 E-mail: kcs@balk.dk Kontakt: Karsten Schrøder Sagsid: 82.25.00-P20-2-15 Notat Sammenlægning af Hjemmeplejen på Telegrafvej 4

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Region

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 8200 AARHUS N SAG

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 8200 AARHUS N SAG KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER HEDEAGER 3, 8200 AARHUS N SAG 166059 1 LETBANESTOP Letbanen forventes at køre til Skejby i ultimo 2017. 2 EJENDOMMEN OG OMRÅDET Ejendommen er ejet af

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Sct. Michaelsgade 10, 6000 Kolding Institutionen er beliggende i den vestlige del af Kolding

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 222,

Læs mere

43. DAGINSTITUTIONEN JUNGHANSVEJ

43. DAGINSTITUTIONEN JUNGHANSVEJ Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 43. DAGINSTITUTIONEN JUNGHANSVEJ Junghansvej 16, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den sydvestlige del af Kolding by. Institutionen

Læs mere

ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G

ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G VISUALISERING AF SKILTNING VED INDGANG SUNDHEDSHUSET ALBERTSLUND 1 SKOLEGANGEN ÅBNINGSTIDER MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG

Læs mere

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th sal 5800 Nyborg

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th sal 5800 Nyborg LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th. + 1. sal 5800 Nyborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere

Læs mere

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th sal 5800 Nyborg

LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th sal 5800 Nyborg LEJEOPSTILLING Dronningensvej 5, st. th. + 1. sal 5800 Nyborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere

Læs mere

Bilag 5: Gevinster ved omlokalisering af Center for Specialundervisning for Voksne og Botilbuddet Rønnebo

Bilag 5: Gevinster ved omlokalisering af Center for Specialundervisning for Voksne og Botilbuddet Rønnebo KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 19. december 2018 Bilag 5: Gevinster ved omlokalisering af Center for Specialundervisning for Voksne og Botilbuddet Rønnebo Nærværende

Læs mere

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Dagsorden: Ø Spørgsmål til politiske afklaring Ø Opsummering i forhold til: ü Midlertidig botilbud SEL 107 ü Aflastning SEL 84

Læs mere

Farum Vejgaard renovering eller ny placering

Farum Vejgaard renovering eller ny placering Farum Vejgaard renovering eller ny placering Afsættet for den kommende proces Afsæt i efterårets dialog med forældre, medarbejdere og andre interessenter om mulige fysiske rammer på skole- og dagtilbudsområdet:

Læs mere

Lejeopstilling for lejemålet Brotorvet 3, 1., 7500 Holstebro

Lejeopstilling for lejemålet Brotorvet 3, 1., 7500 Holstebro Lejeopstilling for lejemålet Brotorvet 3, 1., 7500 Holstebro Lejemålet Brotorvet 3, 1. 7500 Holstebro Sagsnr. 7-21.450 Attraktiv placering på gågade Spændende udviklingsområde med stor aktivitet Pæn og

Læs mere

OPGRADERINGSTEMAER. Fra god stand til moderniseringsklar Fremtidens skoler og dagtilbud

OPGRADERINGSTEMAER. Fra god stand til moderniseringsklar Fremtidens skoler og dagtilbud OPGRADERINGSTEMAER Fra god stand til moderniseringsklar 2015-2016 INDLEDNING Opgraderingstemaerne er en del af renoveringsplanen i forbindelse med projektet Fremtidens skoler og dagtilbud. Den første halvdel

Læs mere

Sygeplejen i fremtiden?

Sygeplejen i fremtiden? Sygeplejen i fremtiden? Den 5. november 2010 Silkeborg Workshop Fagidentitet og professionsudvikling i relation til det kommunale område. Inge Bank Sundheds- og Omsorgschef i Silkeborg Kommune 1 Fremtidens

Læs mere

Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab

Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab Fyns Amt 17. maj 2006 Vejvæsenet 8-16-84-3-2006 JGH Notat Lokalisering af det fynske trafikselskab 1. Baggrund Den tekniske arbejdsgruppe på Fyn har nedsat en arbejdsgruppe til vurdering af mulige lokaliseringer

Læs mere

Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig

Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig 12. september 2018 VELFÆRDSSEKRETARIATET Rådhusgade 2, 7620 Lemvig T: 96 63 12 00 E: velfaerdssekretariatet@lemvig.dk Notat Potentialer for udvidelse af sundhedstilbud i Sundheds- og Akuthus Lemvig Notatet

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Regionsrådet

Læs mere

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd

LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP RÅDHUS - Udarbejdet af GEjd LOKALER OG BYGNINGSMÆSSIGE ARBEJDER VED - Udarbejdet af GEjd LOKALEROKADE PÅ GLOSTRUP. FEBRUAR RÅDHUS 0 INDHOLD Centrenes eksisterende placering... Centrenes fremtidige placering... Center for Familie

Læs mere

Lejeprospekt. Kontorlokaler. Overgade 17, stuen, 7400 Herning. Velbeliggende attraktive kontorlokaler centralt i Herning.

Lejeprospekt. Kontorlokaler. Overgade 17, stuen, 7400 Herning. Velbeliggende attraktive kontorlokaler centralt i Herning. clausen-erhverv.dk, ejendomsmægler, valuar, MDE Lejeprospekt Kontorlokaler Overgade 17, stuen, 7400 Herning Velbeliggende attraktive kontorlokaler centralt i Herning. Samlet areal: 391 m 2 Årlig leje ekskl.

Læs mere

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 07.04.2017 GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 1. INTRODUKTION I nærværende notat med tilhørende bilag er angivet resultaterne af de undersøgelser der er foretaget på Allerød

Læs mere

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby.

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby. GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen Bilag a. Syv scenarier for Nybrogård. Investeringsplan for de takstfinansierede institutioner, Beslutningsnote 17 (2009). Dato: 9. april

Læs mere

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder)

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) August 2015 en del af arbejdet omkring kapacitetsanalyse omkring plejeboliger og ny struktur. GRUPPER FORMÅL

Læs mere

Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015

Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015 Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015 Træningsafdelingen er presset lokalemæssigt i forhold til at kunne tilbyde genoptræning og vedligeholdende træning på flere af kommunens nuværende

Læs mere

Notat. Kommunale funktioner i Albertshøj etape 3

Notat. Kommunale funktioner i Albertshøj etape 3 Notat Kommunale funktioner i Albertshøj etape 3 Baggrund Som en del af aftalen med Citycon om opførelse af Albertshøj etape 3 skal kommunen leje en del af ejendommen. Derfor har forvaltningen undersøgt

Læs mere

Lejeopstilling for lejemålet Østergade 4, 1. th., 7500 Holstebro

Lejeopstilling for lejemålet Østergade 4, 1. th., 7500 Holstebro Lejeopstilling for lejemålet Østergade 4, 1. th., 7500 Holstebro Lejemålet Østergade 4, 1.th. 7500 Holstebro Sagsnr. 12-208-2052-10 Attraktiv placering tæt på gågaden Nydelig og præsentabel ejendom Gode

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

LÅSBYHØJ FÆLLES LOKALPSYKIATRISK FUNKTION I KOLDING KOLDINGKOMMUNE. December Et samarbejde mellem Region Syddanmark og Kolding Kommune

LÅSBYHØJ FÆLLES LOKALPSYKIATRISK FUNKTION I KOLDING KOLDINGKOMMUNE. December Et samarbejde mellem Region Syddanmark og Kolding Kommune LÅSBYHØJ FÆLLES LOKALPSYKIATRISK FUNKTION I KOLDING KOLDINGKOMMUNE December 2015 Et samarbejde mellem Region Syddanmark og Kolding Kommune SAMMENFATNING KOLDING KOMMUNE BY- OG UDVIKLINGSFORVALTNINGEN 1

Læs mere

LEJEPROSPEKT. Vestergade 81c, 8600 Silkeborg. Sag 1018

LEJEPROSPEKT. Vestergade 81c, 8600 Silkeborg. Sag 1018 LEJEPROSPEKT KONTOR / KLINIK / FORENING ELLER LIBERALT ERHVERV - LOKALER TIL LEJE KONTOR, UDSTILLING, KLINIK, FORENING, UNDERVISNING - MULIGHEDERNE ER MANGE Vestergade 81c, 8600 Silkeborg Sag 1018 BYHUS

Læs mere

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Pinjevej 2, 6000 Kolding Pinjevejens Børnehus er beliggende i den nordvestlige del af Kolding by. Bygningsmæssigt

Læs mere

Lejeopstilling for lejemålet Lille Borgergade 19, 1., 9400 Nørresundby

Lejeopstilling for lejemålet Lille Borgergade 19, 1., 9400 Nørresundby Lejeopstilling for lejemålet Lille Borgergade 19, 1., 9400 Nørresundby Lejemålet Lille Borgergade 19, 1. 9400 Nørresundby Sagsnr. 7-21.482 Attraktiv placering tæt på Aalborgs centrum Pæn og velvedligeholdt

Læs mere

CAMPUS BORNHOLM. Referat BGM01 - Gruppe 4 - Administrative områder

CAMPUS BORNHOLM. Referat BGM01 - Gruppe 4 - Administrative områder CAMPUS BORNHOLM Referat BGM01 - Gruppe 4 - Administrative områder MML 11.02.14 SAG 12.43.00 MØDE 1 D.06.02.14 kl. 9.00 hos Campus Bornholm Deltagere Brugere: Karin Møller, (KM)BOGH Jens Peter Kofoed, SKEM

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Lejeprospekt. vedrørende kontorlokalerne. Merkurvej 1K, 10. sal, 7400 Herning

Lejeprospekt. vedrørende kontorlokalerne. Merkurvej 1K, 10. sal, 7400 Herning Lejeprospekt vedrørende kontorlokalerne Merkurvej 1K, 10. sal, 7400 Herning Attraktive kontorlokaler på toppen af Herning nemt at finde, parkeringsforhold i top stor synlighed Samlet areal inkl. andel

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner VEJ nr 9235 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. marts 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr 1807168 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fremlejeprospekt. vedrørende kontorlokalerne. Merkurvej 910, 7400 Herning

Fremlejeprospekt. vedrørende kontorlokalerne. Merkurvej 910, 7400 Herning clausen-erhverv.dk, ejendomsmægler, valuar, MDE Fremlejeprospekt vedrørende kontorlokalerne Merkurvej 910, 7400 Herning Attraktive kontorlokaler på toppen af Herning nemt at finde, parkeringsforhold i

Læs mere

Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner.

Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner. 7. december 2007 Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner. Resume: I forbindelse med de to kommuners undersøgelser omkring at danne

Læs mere

I gennem flere år har der været arbejdet for at finde en løsning på de konstaterede indeklimaproblemer på Vordingborg Rådhus.

I gennem flere år har der været arbejdet for at finde en løsning på de konstaterede indeklimaproblemer på Vordingborg Rådhus. Ideskitseoplæg for administrationen i Vordingborg Baggrund: KB beslutning af 09 oktober 2014, vedtagelse af budget 2015. Indeklima på Vordingborg Rådhus I gennem flere år har der været arbejdet for at

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. Forøgelse af intensiv og opvågningskapaciteten på OUH samt bæredygtighedsvurdering Den 15. juli 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne Til: Børn og Læring Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne 30. august 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat på baggrund af en række spørgsmål - påvirkning af tildelingsmodellen

Læs mere

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde 1 of 5 Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Sektorplanen for ældre og sundhedsområdet er omsat i et vedtaget principprogram, der som overordnet

Læs mere

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 27. november 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Byggeprogram Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Maj 2010 BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Dette projekt adskiller sig fra Region Syddanmarks projekter i øvrigt,

Læs mere

Bank-Mikkelsens Vej. JAC Stjernedalen. Aktiviteten (BMV 20-28) (400 m2) Blindenetværket boliger helhedstilbud ( 800 m2 ) Børneterapien inkl.

Bank-Mikkelsens Vej. JAC Stjernedalen. Aktiviteten (BMV 20-28) (400 m2) Blindenetværket boliger helhedstilbud ( 800 m2 ) Børneterapien inkl. Nuværende forhold en inkl. bassin (400 m ) Blindenetværket boliger helhedstilbud ( 800 m ) (1.50 m) Sundhedscenter flyttes til Gladsaxe Kommune hus (130 m) Festsal (1.100 m) Loppen (BMV 0-8) (160 m) Scenarium

Læs mere

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER. Sommervej 31, 8210 Aarhus V SOMMERVEJ 31, 8210 AARHUS V. Sag

KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER. Sommervej 31, 8210 Aarhus V SOMMERVEJ 31, 8210 AARHUS V. Sag KONTORLEJEMÅL MED FÆLLES KANTINE OG MØDEFACILITETER Sommervej 31, 8210 Aarhus V SOMMERVEJ 31, 8210 AARHUS V. Sag 175219 Fremlejemål BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på

Læs mere

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne.

Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. Notat Den 17.02.09 Høring vedrørende organisatoriske ændringer i lokalområderne. fra: Tillidsrepræsentanter for ergoterapeuter og fysioterapeuter Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Tillidsrepræsentanterne

Læs mere

FAXE SUNDHEDSCENTER FAXE SUNDHEDSCENTER PROJEKTFORSLAG. Tilbygning 16.03.2012 PROJEKTFORSLAG FAXE SUNDHEDSCENTER

FAXE SUNDHEDSCENTER FAXE SUNDHEDSCENTER PROJEKTFORSLAG. Tilbygning 16.03.2012 PROJEKTFORSLAG FAXE SUNDHEDSCENTER PROJEKTFORSLAG Tilbygning 16.03.2012 PROJEKTFORSLAG PROJ EKTFORSLAG FOR TI LB Y GNI NG - ARKI TEKT DATO: 14.03.2012 B R U N S G A A R D + L A U R S E N Arkitektfirma ApS SITE A/S Nørrebrogade 184, 1 Sal

Læs mere

Lejeopstilling for lejemålet Firskovvej 23, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby

Lejeopstilling for lejemålet Firskovvej 23, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby Lejeopstilling for lejemålet Firskovvej 23, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby Lejemålet Firskovvej 23, 1. sal 2800 Kgs. Lyngby Sagsnr. 7-21.230 Kontorlejemål med reklameværdi overfor de mange trafikanter på Firskovvej

Læs mere

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune JOBPROFIL Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune 1. Indledning Hillerød Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Ældre- og Sundhedschef. Jobprofilen er udarbejdet

Læs mere