Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017"

Transkript

1 Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017

2 Dagsorden: Ø Spørgsmål til politiske afklaring Ø Opsummering i forhold til: ü Midlertidig botilbud SEL 107 ü Aflastning SEL 84 ü Beskyttet beskæftigelse SEL 103 ü Samling af voksenhandicap og Specialvejledning ü Enkeltmandsprojekter SEL 107 / 108 ü Samlet økonomi

3 Spørgsmål til politiske afklaring 1. Vi har en ophobning i midlertidige botilbud SEL 107 med stigende udgifter til følge - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Alternative muligheder med målrettet opfølgning i eksterne tilbud 2. Vi kan ikke tilbud aflastning til borgere i Hedensted kommune og er presset på at kunne finde tilbud i nabo kommunerne - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Eget tilbud andre steder i kommunen 3. Vi sender en del handicappede borgere ud af kommunen til Beskyttet beskæftigelse. Hermed kan vi ikke arbejde med deres tilknytning til arbejdsmarkedet. - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Udvidelse af eksisterende tilbud med anlæg til følge 4. Vi har indeklimaproblemer i bygningen hvor administration voksenhandicap og specialvejledningen sidder i dag. - Hvordan kan vi ændre det? ü Flytte til Kildebjerget ü Lave investeringer i forbedringer af indeklima kr. som anlægsønske 5. Den videre politiske behandling Udvalget for Social omsorg / 17 stk. 4?

4 Samlet økonomiske oversigt

5 Midlertidige botilbud Ø Udgiftsstigning fra 2012 til 2016 på 93 % Ø Stigning i antallet af borgere fra 36 i 2012 til 57 i 2016

6 Ø Ikke egne midlertidige botilbud Ø Fordeling af leverandører (2015): Midlertidige botilbud Private 52%, regionale 36 % og andre kommuner 12% Ø Private leverandører får ikke afsluttet borgere (2015): 16 % afsluttes ved private - Andre kommuner afslutter ca. 60%

7 Optimerings muligheder med egne midlertidige botilbud ØMulighed for et flow af borgere, ved bedre mulighed for opfølgning og hurtigere afslutning af borgerne, hvormed antallet af borgere i midlertidige botilbud på sigt kan reduceres. ØPladser der ikke anvendes af egne borgere kan sælges til andre kommuner. ØEn mere målrettet pædagogisk tilgang på tværs af kompetencegrupperne når borgerne er i egne tilbud i Hedensted Kommune. ØDer vil kunne etableres en langt mere målrettet og koordineret indsats for den enkelte unge, både i forhold til uddannelse, beskæftigelse, botilbud og træning, mod at blive selvhjulpen, ved at have de unge boende i kommunen og fastholde dem i kommunen (Hedensted er handlekommune). ØØgede mulighed for at fastholde relationer til den unges netværk. ØTættere samarbejde mellem Børnehandicap og Voksenhandicap - Glidende overgang fra barn til voksen

8 Optimerings muligheder uden egne midlertidige botilbud Ø Plan for re-visitering af alle borgere i midlertidige botilbud, men henblik på opfølgning og genforhandling Ø Afslutningsdato for alle borgere i midlertidige botilbud der kan forlænges hvis særlige omstændigheder taler herfor Ø Afdække muligheder for delegeringsaftaler med de kommuner hvor der er flest borgere i midlertidige botilbud (I dag ca. 30 forskellige institutioner!) Ø Potentiale 2,2 mio. kr. ved reduktion i udgifterne ved tættere opfølgning og kortere forløb. Men i praksis en udfordring som følge af den store spredning af borgere, derfor reelt kunne reducerer omkostninger med ca. 1,1 mio. kr.

9 Etablering af Midlertidige botilbud på Kildebjerget Anlægsinvesteringer(Maling, Vinduer, døre, ekstra toiletter): Opstartsudgifter (Inventar, It, rørføring, rengøring m.v.): 1,5 mio. kr. 1,7 mio. kr. Anlægs og opstartsudgifter i alt: 3,2 mio. kr.

10 Etablering af Midlertidige botilbud på Kildebjerget Forventede besparelser ved etablering af midlertidige botilbud på Kildebjerget: (Årseffekt når alle 30 bo-enheder er i drift) Reduktion i udgifterne ved egne tilbud fremfor køb eksternt : Reduktion i udgifterne ved tættere opfølgning og kortere forløb: I alt 1,6 mio. kr. 2,2 mio. kr. 3,8 mio. kr. Note: Der er afsat budget til leasing af bus til beboerne

11 Optimerings muligheder med aflastning på Kildebjerget Ø Etablering af 4 aflastningspladser (SEL 84) í tilknytning til midlertidige botilbud Ø Ca. 8 af borgere vil kunne dele de 4 pladser. Der står p.t. 9 borgere på venteliste til aflastningspladser Ø Opstartsudgifter og anlægsudgifter er indeholdt i etableringen af midlertidig botilbud. Den forventede driftsmæssige besparelse er ikke medregnet. Ø Ved etablering af de 4 aflastningspladser på Kildebjerget forventes derfor en økonomisk besparelse på såvel transport ud af kommunen som på aflastningspladserne. Den økonomiske effekt heraf er ikke indregnet.

12 Optimerings muligheder uden aflastning på Kildebjerget Ø Kommunen kan ikke på lovlig vis leje en bolig oprettet efter almenboligloven, fordi disse boliger er oprettet til at dække boligbehovet for den almene befolkning. Derfor kan de nuværende bofællesskaber, plejecentre m.v. ikke anvendes til formålet. Ø Aflastning kan ikke godkendes i forbindelse med 108 tilbud da tilsynet ikke vil godkende skiftende borgere sammen med borgere, der bor fast i 108. Ø Kommunen kan indgå et privat lejemål og bruge det til aflastnings-formål Ø Aflastningstilbuddet skal være i tilknytning til et midlertidigt 107 tilbud af hensyn til personale planlægning for at skabe en økonomisk rentabel løsning, eller ved et 108 tilbud men separate bygninger.

13 Beskyttet beskæftigelse SEL 103 Formål og status Ø I 2015 anvendt 5,6 mio. kr. til beskyttet beskæftigelse Ø Heraf 3,4 mio. kr. til ca. 40 borgere bosiddende i Hedensted Kommune (0,3 mio. kr. til transport)

14 Optimerings muligheder med Beskyttet beskæftigelse på Kildebjerget ØEn målrettet pædagogisk tilgang på tværs af kompetencegrupperne når borgerne er i egne tilbud i Hedensted Kommune. ØTæt samarbejde med Beskæftigelse skal sikre langt flere af borgerne der i dag er i beskyttet beskæftigelse tilknyttes private virksomheder. ØDer vil kunne opnås en driftsoptimering ved at have borgerne i egne tilbud på Kildebjerget fremfor køb af ekstern tilbud.

15 Optimerings muligheder uden Beskyttet beskæftigelse på Kildebjerget Ø Der vil fortsat kunne arbejdes på hjemtagelse af borgere til egne tilbud, men det forudsættes at de nuværende tilbud kvalificeres og udvides. Ø Der er i dag ikke de bygningsmæssige forudsætninger for et beskyttet beskæftigelsestilbud og der vil derfor være behov for en anlægsinvestering i enten nuværende kommunale bygninger (Fønix, Højtoften m.v.) eller køb / nybyggeri Ø Besparelsen ved hjemtagelse af borgere vil i større eller mindre grad kunne opnås afhængig af hvor mange pladser der kan etableres til beskyttet beskæftigelse Ø Der vil fortsat kunne etableres et tættere samarbejde med beskæftigelse, evt. om etablering af en social økonomisk virksomhed

16 Beskyttet beskæftigelse SEL 103 Anlægsinvestering (Maling, renovering, vinduer): Opstartsudgifter (rengøring, It, telefoner): 0,3 mio. kr. 0,1 mio. kr. Anlægs og opstartsudgifter i alt: 0,4 mio. kr.

17 Beskyttet beskæftigelse SEL 103 Forventede besparelser ved etablering af Beskyttet beskæftigelse på Kildebjerget: (Årseffekt når tilbuddet er i fuld drift) Reduktion i udgifterne ved egne tilbud fremfor køb eksternt : 0,5 mio. kr. Reduktion i udgifterne ved flere borgere i private virksomheder: mio. kr. I alt 0,5 mio. kr. Note: Der er indlagt budget til leasing af bus til transport af borgerne.

18 Samling af voksenhandicap og Specialvejledning Formål Ø Gode kontorfaciliteter, mødefaciliteter giver optimale muligheder for en samling af voksenhandicap administration og Specialvejledning Ø Udfordringer med indeklima i de nuværende lokaler på Porten, Skolegade i Løsning. Jf. anlægsønske på kr.

19 Samling af voksenhandicap og Specialvejledning Anlægsudgifter (Maling, vinduer, døre, murearbejde): 0,3 mio. kr. Opstartsudgifter (Rengøring, It m.v.) : 0,1 mio. kr. Anlægs og opstartsudgifter i alt: 0,4 mio. kr. Til øget transport for medarbejderne forventes en merudgifter op 0,1 mio. kr.

20 Mulighed: Enkeltmandsprojekter SEL 107/ 108 Etablering af enkeltmandprojekter på Kildebjerget Ø Etablering af 2 enkeltmandsprojekter fordelt på 2 lejligheder med fælles personalerum Ø Det samme personale vil skulle dække begge borgere, hvilket gør det økonomiske rentabelt

21 Samlet økonomiske oversigt

22 Samlet økonomiske oversigt

23 Spørgsmål til politiske afklaring 1. Vi har en ophobning i midlertidige botilbud SEL 107 med stigende udgifter til følge - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Alternative muligheder med målrettet opfølgning i eksterne tilbud 2. Vi kan ikke tilbud aflastning til borgere i Hedensted kommune og er presset på at kunne finde tilbud i nabo kommunerne - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Eget tilbud andre steder i kommunen 3. Vi sender en del handicappede borgere ud af kommunen til Beskyttet beskæftigelse. Hermed kan vi ikke arbejde med deres tilknytning til arbejdsmarkedet. - Hvordan kan vi ændre det? ü Etablering af egne tilbud på Kildebjerget ü Udvidelse af eksisterende tilbud med anlæg til følge 4. Vi har indeklimaproblemer i bygningen hvor administration voksenhandicap og specialvejledningen sidder i dag. - Hvordan kan vi ændre det? ü Flytte til Kildebjerget ü Lave investeringer i forbedringer af indeklima kr. som anlægsønske 5. Den videre politiske behandling Udvalget for Social omsorg / 17 stk. 4?

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Indhold: Ø Præsentation af Kildebjerget og anvendelses muligheder i voksenhandicap Ø Midlertidig botilbud SEL 107 Ø Aflastning SEL

Læs mere

Etablering af Midlertidige. botilbud, Aflastning og. Beskyttet beskæftigelse. for voksne handicappede. Social Omsorg

Etablering af Midlertidige. botilbud, Aflastning og. Beskyttet beskæftigelse. for voksne handicappede. Social Omsorg Social Omsorg Etablering af Midlertidige botilbud, Aflastning og Beskyttet beskæftigelse for voksne handicappede Ny Skolegade 4 8723 Løsning T: 79755000 Indhold Baggrund...3 Resume...3 Beskrivelse af udfordringer

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde

Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde Overordnet økonomi Budget 2009 Budget 2010 Udg.: 230.284.453 Indt.: 39.419.193 Udg.: 227.090.030 Indt.: 37.953.058 Netto: 190.865.260

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Nov 10 2010 09:18:45 - Helle Wittrup-Jensen 37 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 8. juni 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Oplæg om Social Omsorg Byrådet den 25. april 2018

Oplæg om Social Omsorg Byrådet den 25. april 2018 Oplæg om Social Omsorg Byrådet den 25. april 2018 Indhold Fra systemtænkning til borgerperspektiv Forandringerne medio 2016 til primo 2018 Kerneopgaven og Forandringskæden med pejlemærker, Cura, Kvalitetsstandarder

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:27:42 - Helle Wittrup-Jensen 42 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Indhold Ny bus til busbørnehaven Frit

Indhold Ny bus til busbørnehaven Frit Anlægsblokke for Indhold Ny bus til busbørnehaven Frit 16... 2 Pulje til APV problemer og indeklima... 3 Sikring af pladsgarantien... 4 Forbedring af legepladser... 5 Pulje til forbedring af de fysisk

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 3. august 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Egedal Kommune. Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning. EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget

Egedal Kommune. Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning. EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget Egedal Kommune EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget 2014- JJH2SK Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning Acadresag nr. 16/18122 Beslutningstema Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Page 1 of 9 50 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm.

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm. Økonomitilpasning, socialudvalgets område Endelig udgave, 30.8.2010 HHJ/- Nr. Forslag Konsekvens Del I, Direktionens forslag Helårseffekt Andre Kalundborg komm.* Bemærkninger 43 Socialpsykiatri og Misbrug:

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget Social- og Sundhedsudvalgetudvalget 1.000 kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget 2019 2020 2021 2022 M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede 50 0 0 0 M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig

Læs mere

Opsamling tilsynsrapporter 2015

Opsamling tilsynsrapporter 2015 Læsevejledning Følgende dokument indeholder en opsamling på tilsynsrapporter udfærdiget af Socialtilsyn Midt for bofællesskaber og enkeltmandsprojekter under Handicap i 2015 samt tilsynsrapport udfærdiget

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2019

FORVENTET REGNSKAB-2019 LEDELSESINFORMATION VOKSENOMRÅDET APRIL FORVENTET REGNSKAB VOKSENOMRÅDET Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Indhold Social pædagogisk center Pædagogisk Assistentuddannelse... 2

Indhold Social pædagogisk center Pædagogisk Assistentuddannelse... 2 Udvidelsesforslag for Omsorgsudvalget Politikområde Handicappede Indhold Social pædagogisk center Pædagogisk Assistentuddannelse... 2 Koordinerende senhjerneskade enhed... 4 Aflastningspladser 2 3 pladser...

Læs mere

18. januar Sagsnr

18. januar Sagsnr Socialforvaltningen NOTAT Ø202 Udgiftsforslag: Udvidelse af boligkapacitet til 84 borgere med handicap og sindslidelse, samt øget hjemmevejlederstøtte til borgere med sindslidelse Baggrund Socialforvaltningen

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 30. september 2019 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Social- og Sundhedsudvalget/50.54

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG NOTAT 26. MARTS 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF TINA MØRK OG THOMAS JAKOBSGAARD PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG BAGGRUND Flertalsgruppen har ønsket at genbehandle KB s beslutning om Plejecenterplan og

Læs mere

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc Kapacitetsanalyse for voksenhandicapområdet i Viborg Kommune 0. Sammenfatning 1 1.0 Analysedel 1 1.1 Resultat

Læs mere

Dialogbaseret aftale. mellem. Døgninstitutioner Trine Würtz Hansen og Børn & Unge Forvaltningen Mette Andreassen

Dialogbaseret aftale. mellem. Døgninstitutioner Trine Würtz Hansen og Børn & Unge Forvaltningen Mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Døgninstitutioner Trine Würtz Hansen og Børn & Unge Forvaltningen Mette Andreassen 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås

Læs mere

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde Analyse Politikområde 8 Det specialiserede voksenområde. oktober 08 Indhold. Udviklingen i antallet af borgere på dag- og døgntilbud. Dagtilbud udvikling fordelt på udgiftsintervaller. Døgntilbud og 85

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

Page 1 of 9 51 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

NOTAT. Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde

NOTAT. Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Kora-analyse på voksenområdet Til: Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: 4. august Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard Sagsnr.: 1. Baggrund for analysen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden.

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 3.1.4 MIDLERTIDIGE AFLASTNINGSPLADSER Tildeling Hvem kan få hjælp Borgere der er fysisk og psykisk svækkede og har brug for

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI Næstved Kommune, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget 4. Juni 2019 Souschef Peter Bogh, KL s Konsulentvirksomhed - KLK Agenda Baggrund for og risici ved forslagene

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi Forord Denne strategi er resultatet af en proces, som Seniorudvalget igangsatte i slutningen af 2014 om, hvordan fremtidens boliger

Læs mere

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslagets titel: Etablering af hybeltilbud til unge anbragte Forvaltning, driftsenhed: Børne- og Kulturforvaltningen, Familie og Rådgivning Kort

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Bedre forhold for børn og voksne med handicap

Bedre forhold for børn og voksne med handicap BUDGETFORSLAG FRA SF Bedre forhold for børn og voksne med handicap - Aarhus Kommune bruger langt færre penge på børn og voksne med handicap, end mange andre kommuner. Det kan Aarhus Byråd ganske enkelt

Læs mere

Økonomiudvalg Byråd

Økonomiudvalg Byråd 20.12.11 Møde i Udvalget for Voksne og Sundhed den 16. januar 2012 Deadline for kontaktdirektør den 2.1. Udsendelse af prøvedagsorden den 3.1. Formøde med udvalgsformand den 9.1. Udsendelse af endelig

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Pleje- og ældre/handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejecentre spredt rundt i kommunen, og boliger der er specielt indrettet til ældre

Læs mere

Forslag til indsatser

Forslag til indsatser Værdighedspolitik Forslag til indsatser 1 1. Livskvalitet Mere personale på plejecentrene 1 ekstra 37 timers dagvagt pr 30 plejecenterbeboere til at understøtte livskvaliteten og hverdagen på plejecentrene,

Læs mere

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen.

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen. SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Etablering af boliger på Lindevej i Havdrup Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon Sagsnr.: 1. Resume: På baggrund

Læs mere

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Indledning Byrådet besluttede den 29. august 2011 at sælge Center for Specialundervisning for Voksnes bygninger

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede børne- og ungeområde og voksenområde

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede børne- og ungeområde og voksenområde Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede børne- og ungeområde og voksenområde Standardkontrakternes formål I styringsaftalen for 2014, indgået mellem kommunerne i region

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Daniel Toft Jakobsen, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:34:53 - Helle Wittrup-Jensen 23 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/ /18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/ /18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 27/6-2019 18/18815 Nadia Friis Sundhed og Omsorg Bilag Tabel 1: Oversigt over enkelte aktiviteter og bestillinger vedrørende lokalisering af sygeplejen Budget

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 20 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 2. UDVIKLINGEN I ANTALLET AF ÆLDRE I VIBORG KOMMUNE... 5 Den generelle udvikling... 5 Udviklingen fordelt på ældredistrikter...

Læs mere

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune Overgang fra barn til voksen På tværs i Furesø Kommune Forslag til forbedringer fra fyraftensmødet Der er mange fagprofessionelle involveret i hvert forløb Der er behov for styrket koordinering og samarbejde

Læs mere

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Faglig Udvikling Ældrestaben BILAG 1.1 23. marts 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1800708 /PC Budget 2007 Prioriteringsrum Konvertering af beskyttede boliger og

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 25. november 2014 Sagsnr. 14/19330 Løbenr. 201133/14 Sagsbehandler René Hansen Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail reha@kolding.dk

Læs mere

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2 Kommissorium Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet i Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december 2017 Hjvhjgyu Multifunktionelle m2 Formål har anvisningsretten til en række almene plejeboliger,

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på handicapområdet Område/tiltag

Læs mere

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefaling: Det anbefales at alle botilbud i socialpsykiatrien uden døgndækning samles under 1 ledelse, idet der vil

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 Kommissorium for Fremtidens sundhed og omsorg Økonomisk råderum på henholdsvis 10, 20 og 30 mio. kr. på hvert område i

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 18. juni 2014 Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte 1. Resume Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) har oplevet

Læs mere

Handicappolitik Med plads til alle

Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Denne politik retter sig mod borgere, der har varige begrænsninger af fysisk eller psykisk karakter. Udgangspunktet for Hedensted Kommunes

Læs mere

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse 7. Første udkast til udbygningsplan 2019-2025 på det sociale område Sagsnr.: 253-2018-11352 Dok.nr.: 253-2019-19140 Åbent Sagsprocedure Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.

Læs mere

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Social Omsorg. Udvalget for Social Omsorg består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Allan Petersen (O) Formand

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Social Omsorg. Udvalget for Social Omsorg består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Allan Petersen (O) Formand Udvalgsmedlemmer Udvalget for består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Allan Petersen (O) Formand Birgit Jakobsen (KD) Næstformand Claus Thaisen (A) Merete Skovgaard Jensen (V) Bent Poulsen (V)

Læs mere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Indhold 1. Ventelister og ventetid: Behov for kapacitetsudvidelse...

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Ydelsen i botilbud, der er oprettet i henhold

Læs mere

Forslag til anlægsønsker 2017

Forslag til anlægsønsker 2017 Budgetforslag, Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Forslag til budgetreduktioner 2017 Forslag til driftsønsker 2017 Forslag til anlægsønsker 2017-136.000 kr. 680.000 kr. 0 kr. Forslag til budgetreduktioner:

Læs mere

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92.

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 4 - Udviklingshæmmede Cathrinegården Valdemars Allé 81 A, B, C, D 2860 Søborg Kan Institution 1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold

Læs mere