Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt"

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt 1 FORETRÆDE TIRSDAG D.23. MAJ 2017 KL I foretrædet vi gerne tale om beboerdemokrati, rationel drift, effektivisering og det manglende vedligehold af de særligt bevaringsværdige huse på Bellahøj og konsekvenserne af dette. Erfaringerne fra Bellahøj l og ll, SAB Mine erfaringer og min viden er baseret på det indblik, jeg har fået gennem de seneste fire år som formand for afdelingsbestyrelsen i Bellahøj l og ll, SAB. I vores del af den store bebyggelse, Bellahøj l og ll, SAB, med 487 husstande fordelt på 10 punkthuse (Bellahøj-bebyggelsen har i alt 1300 husstande fordelt på SAB, fsb, AAB og AKB), er der bekymring for, hvad der kan ske med husene ved en kommende renovering. Ved renoveringen blev beboerne i Bellahøj l og ll lovet, at der ikke skulle komme flere renoveringer i de daværende beboeres levetid. Renoveringen varede tre år. Husene var pakket ind i plast og stilladser. Det var en dyr renovering, som vi stadigvæk afdrager på. Den påtænkte nye renovering af Bellahøj l og ll vil koste omkring 1/2 mia. kr. svarende til næsten én million kr. pr. lejemål. For beboerne var det vanskeligt at forstå behovet for denne renovering, der allerede er begyndt planlagt omkring ti år efter den sidste store renovering i 90 erne. Argumenterne for renoveringen er bekymrende. Der tales om klimaskærm og enegibesparelser, svarende til et gennemsnit på 300 kr. pr. lejlighed, som bruger ca. 900 kr. månedligt til varme. Husene er ikke blevet ordentligt vedligeholdt siden sidste renovering. Det ser ud til at boligselskaberne har den holdning, at man renoverer, derefter nedslider man - og så renoverer man påny, som der nu gøres klar til igen efter mange års dårligt vedligehold. I Bellahøj l og ll har beboerne måttet kæmpe for at få indsigt i de tekniske undersøgelser og tilstandsrapporter over husene. Boligselskabet SAB og administrationsselskabet KAB forsøgte at holde rapporterne tilbage. De blev først gjort tilgængelige for beboerne, da lokalavisen skrev om det i Da vi fik adgang til materialet, viste det sig at være to år gammelt. Vi kunne ikke få rapporterne udleveret, men måtte læse dem under overvågning af ejendomspersonalet en halv time om dagen i kontorets åbningstider. Vi måtte ikke fotokopiere eller fotografere dem, men gerne håndafskrive. Det var besluttet af administrationsselskabet KAB og boligselskabet SAB. Københavns kommune oplyste, at beboerne der skal leve under og betale renoveringen ikke har ret til at få de tilstandsrapporter og andre undersøgelser, som vi har betalt som beboere, der ligger til grund for en renovering, fordi KAB er et privat selskab.

2 2 Det samme har gjort sig gældende i Tingbjerg. Her kunne beboerne heller ikke få de tekniske rapporter, som er grundlaget for renoveringerne og som måske havde kunnet advare dem om asbesten. Ved at læse rapporterne fik beboerne på Bellahøj også et mere nuanceret syn på husenes tilstand og det man teknisk kalder for restlevetid for vitale ting som facader, stigstrenge og vandrør og dermed et bedre vurderingsgrundlag for behovet for renovering. SAB og KAB ville tilsyneladende gerne sælge historien om, at husene var ved at falde sammen.vi har i flere år forsøgt, at få KAB til at vedligholde husene. Det har været svært. KAB har hele tiden talt om behovet for en ny renovering. Skimmelsvamp og vedligeholdelse Da den nye bestyrelse blev valgt i 2013, kontaktede vi Kulturstyrelsen. De sagde, at vinduerne ikke var sat rigtigt i under den sidste renovering. Der skulle lister på indvendig for at forebygge de kuldebroer, som skabte skimmelsvampen. Vi havde kontakt til en studieleder på DTU Byg, som sagde det samme. Jeg har selv boet i en lejlighed, hvor der ikke var skimmelsvamp før renoveringen midt i 90 erne, men det kom efter renoveringen med de nye vinduer. Der voksede brun skimmel op ad væggene. Det har været forudsagt, at kuldebroerne fra de forkert isatte vinduer ville medføre skimmelsvamp. Vi vidste det ikke dengang. Det faglige personale fra KAB vidste det heller ikke. Senere kunne jeg, efter jeg kom i bestyrelse se, at der er lavet for kr. i den lejlighed jeg selv havde boet i. Noget som kunne været løst med lister. Jeg har flere gange anbefalet KAB, at man fulgte Kulturstyrelsens og DTU s råd om lister og stop for kuldebroer med enkle midler. På trods af dette kunne vi ikke få KAB til at følge deres råd. Der er i perioden 2014 til 2015 foretaget skimmelsvampsrenovering i Bellahøj l og ll for for ca. 3 mio.kr. En del af det er lavet om flere gange fordi, det var for dårligt lavet. Når vi henvendte os til KAB om det, fik vi at vide, at de havde driften og det skulle vi ikke blande os i.vi har pga af mange års misligehold for tiden omkring 40 verserende skimmelsvampsager i afdelingen. Da vi blev valgt som bestyrelse, var der ikke ansat faglært personale i ejendomskontoret. Som bestyrelse og beboere har vi måttet kæmpe for at få kvalifcerede medarbejdere tilknyttet afdelingen. I vores naboafdeling AKB Bellahøj har de én verserende skimmelsvampsag. De har haft bedre kontakt med beboerne og husene. De vejleder beboerne grundigt og udfører et kvalitativt bedre arbejde. KAB har ikke nogen økonomiske interesser i at vedligeholde de bevaringsværdige huse. Der kommer jo bare en ny renovering. Desuden er vi tvunget til at have KAB som adminstrator. Der er ingen kvalitetskontrol med KAB. Det er besynderligt i en tid hvor alt skal måles og vejes. Skal KAB s ydelser ikke i udbud og kvalitetsikres?

3 3 KAB og SAB s organisationsbestyrelses økonomiske interesser i renoveringer KAB vil tjene ca. 33 mio. kr. på en renovering på Bellahøj l og ll til ca ½ mia. kr. Organisationsbestyrelsen, som kan sammenlignes med en hoved-bestyrelse i en fagforening, vil indkassere ca kr. i byggesags-honorarer for afsluttet renovering af Bellahøj l og ll. De siger, at de har det økonomiske og juridiske ansvar, men de har afvist at beskæftige sig med vores fejlslagne renovering fra midten af 90 erne. Ligesom de ikke har bevaret rapporterne og papirerne fra den renovering. SAB indførte byggesagshonorarer til organisationsbestyrelsen i 1994 og har siden puljet og fordelt honorarerne ganske diskret. Desuden har de fået udvidet egenkontrol bl.a.ved de regler, der blev vedtaget i Organisationsbestyrelsen kan overtrumfe beboerne, hvis vi siger nej til en renovering, hvilket de også har truet med at gøre. De kan bestemme, hvem der skal sidde i følgerupperne til renoveringerne. For eksempel vil det kommende modelplejehjem Sølund på Nørrebro, der er budgetteret til 1.3. mia. kr. udløse et samlet byggesagshonorar til bestyrelsen på godt én mio.kr. Alt i alt ligger der ca. 4 mio. kr. til deling imellem den 11 mand store organisationsbestyrelse i de kommende år. Vores Bellahøj-afdeling har foreslået at omfordele byggesagshonorarerne, så de kan blive brugt til boligsociale formål. Vi ville bruge byggesagshonoraret for Bellahøj l og ll til et socialt projekt på Bellahøj og stillede et forslag på SAB s repræsentatskabsmøde om det. Desværre nægtede dirigenten at lade det komme til afstemning. Vi har gerne villet kommunikere med de andre i SAB-repræsentantskabet om sagen, men har ikke kunnet få en mailliste af KAB og SAB. De siger, at det er imod Persondataloven. Det er således kun KAB og SAB, der sidder på kontakten til repræsentant-skabet, som består af bestyrelsesmedlemmer fra alle SAB afdelinger og skulle være den øverste instans. KAB har bruger desværre Persondataloven i flæng. I en fraflytte-lejlighed på Bellahøj blev der udført uaftalt arbejde. Beboeren bad om en faktura for arbejdet. Den eksisterede ikke og det udviklede sig til en større sag. Beboeren, der var ansat i Rigsrevisonen, skrev til Skat, KAB s revison og kommunen. Bestyrelsen ville gerne se på fakturaer for andre fraflytninger. Det modsatte KAB sig på mange måder med henvisning til Persondataloven. På trods af at det er bestyrelsen, der godkender regnskabet og har bestyrelsesansvar og ret til at se regnskabets underbilag. Bestyrelsen har kontaktet Datatilsynet og der forligger ingen henvendelser fra KAB. Vi har foreslået KAB, at vi kan henvende os sammen til Datatilsynet for at få afklaret reglerne. Det har KAB ikke været interesseret i.

4 4 Desværre blev Bellahøj-bebyggelsen ikke fredet. Noget som mange beboere håbede på som et værn mod boligorganisationernes dårlige vedligehold af de bevaringsværdige huse. Det var de samme boligorganisationer, der kæmpede imod fredningen. Fredningsdiskussionen gjorde, at der kom mere fokus på Bellahøj. Der har været afholdt en arkitektkonkurrence og vi er heldigvis ikke endt som Søndermarken, som står overfor en renovering, der kan blive meget problematisk. Søndermarken I forbindelse med vores undersøgelser af forholdene omkring renovering i det almennyttige byggeri blev vi opmærksomme på bebyggelsen Søndermarken på Frederiksberg. Bebyggelsen ligner på mange måder Bellahøj-bebyggelsen og er også undervejs med en renovering. Renoveringen finansieres i stor udstrækning ved hjælp af støtte fra Landsbyggefonden. I helhedsplanen for renovering af Søndermarken med 435 boliger budgetteres foreløbig med samlede byggeudgifter for 564 mio. kr. svarende til kr. pr. m2. Der er brugt ca. 45 mio. kr. til forundersøgelser og møder over 10 år. Renoveringen omfatter primært klimaskærm og en del tekniske installationer, mens køkkener og badeværelser ikke bliver berørt. Bygningerne er fra begyndelsen af 1950'erne. Efter renoveringen til mere end ½ mia. kr. vil hovedparten af lejlighederne således fortsat have utidssvarende køkkener og badeværelser. De gennemsnitlige byggeomkostninger til nybygget alment etagebyggeri i Storkøbenhavn ( ) udgør ca kr. pr. m2 (byggeomkostninger for såkaldte almenbolig+ i etagebyggeri er endnu lavere, ca kr. pr. m2)[1]. Når de samlede renoveringsomkostninger sammenholdes med de gennemsnitlige anlægsudgifter til alment nybyggeri er det totaløkonomisk ikke forsvarligt at gennemføre renoveringsprojekter som i Søndermarken med støtte fra Landsbyggefonden. For at komme den form for værdispild og uhensigtsmæssig brug af midlerne i den almene sektor til livs, kommer man ikke udenom at se nærmere på finansieringskilderne, i dette tilfælde Landsbyggefonden uden hvis støtte renoveringer som i Søndermarken ikke kunne finde sted. Endelig må vi ikke glemme, at de penge der tvangsbetales til Landsbygge-fonden er beboernes penge og meget af det er finansieret af boligsikring, som mange beboere modtager og det på den måde indirekte er det offentliges penge. [1] Kilde: Statens Byggeforskningsintitut, 2016:07, Evaluering af almenbolig+, side 43.

5 5

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 458 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 458 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 458 Offentligt 13. september 2017 Foretræde for Boligudvalget tirsdag d. 19. September 13.45 Folketinget har givet boligorganisationerne

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt 1 Vedr. foretræde Jeg henvender mig,fordi jeg som beboer i Humlevænget føler mig magtesløs i forbindelse med en kommende

Læs mere

Beboerinformation for Bellahøj l og ll / august 2015

Beboerinformation for Bellahøj l og ll / august 2015 1 Beboerinformation for Bellahøj l og ll / august 2015 Kære naboer i Bellahøj l og ll Sommeren er stadig over os med regn, torden og varme. Der er mange flotte og blæsende dage. Der har været afholdt det

Læs mere

Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor.

Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 349 Offentligt Den 31.05.2017 Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor. Som aftalt ved

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Der er sket meget på Bellahøj siden helhedsplanen blev præsenteret samlet for første gang på det ekstraordinære afdelingsmøde i oktober 2012.

Der er sket meget på Bellahøj siden helhedsplanen blev præsenteret samlet for første gang på det ekstraordinære afdelingsmøde i oktober 2012. 1 Bestyrelsens beretning til afdelingsmødet for Bellahøj l og ll, tirsdag d. 8. april 2014 på Bellahøj Vandrehjem. Indskrivning starter kl. 19. Mødet begynder kl. 19.30. Der er sket meget på Bellahøj siden

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man er medlem af afdelingsbestyrelsen. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde mere information

Læs mere

Driftslederen var væk i tre måneder. I den periode var de to faste medarbejdere, de stabile, der tager sig af skrald og skaktning til hverdag.

Driftslederen var væk i tre måneder. I den periode var de to faste medarbejdere, de stabile, der tager sig af skrald og skaktning til hverdag. Beboerinformation juli 2017 Kære beboere i Bellahøj l og ll Afdelingsbestyrelsen er optaget af at varetage beboernes interesser og den samlede økonomi i forbindelse med KAB s drift og vedligehold af de

Læs mere

Afd Bellahøj I & II

Afd Bellahøj I & II DAGSORDEN Mødet afholdt i bestyrelseslokalet kl.17.00 AFDELINGSBESTYRELSEN Mødedato: 8. JUNI 2017 Init.: jsj Den: 08.juli 2017 Afdelingsbestyrelsen: John Steen Johansen JSJ - Formand Dan Møller DM - Kasserer

Læs mere

BEBOERMØDE NB: NY DATO!

BEBOERMØDE NB: NY DATO! SAB Bellahøj I+II September 2016 Brevhoved SAB KÆRE BEBOERE Forud for orienteringsmødet om Helhedsplanen den 22. september 2016 og beboermødet den 6. oktober 2016 vil vi gerne informere om: Status på helhedsplanen

Læs mere

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB)

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) Dato Byrådssekretariatet 7. januar 2016 2017-000691-1 Tidspunkt Den 4. februar 2016, kl. 15.00 Deltagere Kontorleder Steen Hingebjerg Jensen,

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Jeg vil anmode Jer om at hjælpe med, at beboerdemokratiet bliver respekteret af SAB og KAB i forbindelse med renoveringen i Humlevænget.

Jeg vil anmode Jer om at hjælpe med, at beboerdemokratiet bliver respekteret af SAB og KAB i forbindelse med renoveringen i Humlevænget. Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Brigitte Cros Louise Johannsen Vedr. Forslag om frivillighed mht badeværelser og ventilation fra beboermødet den 20. september 2017 i Humlevænget. Til udvalgsmødet

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Velkommen til Afdelingsmødet for Bellahøj l og ll Onsdag d. 20. april 2016 på Bellahøj Vandrerhjem Indskrivningen begynder kl.18.30 På afdelingsmødet vil du kunne høre mere om renovering og helhedsplan

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om status for helhedsplanen i Åhaven: - Hvad er der sket siden sidst. - Hvad skal der ske. - Skønnet tidsplan.

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde torsdag d. 6. februar kl. 17.00.

Referat for bestyrelsesmøde torsdag d. 6. februar kl. 17.00. 1 Referat for bestyrelsesmøde torsdag d. 6. februar kl. 17.00. I mødet deltog: Merrit Rosberg Susanne Kabali Dennis Villumsen John Barzel Thomasberg Barbara Cros (Gik efter en time) Fraværende med afbud:

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8 360 GRADERS EFTERSYN Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8 360 GRADERS EFTERSYNET HVAD ER ET 360 GRADERS EFTERSYN? TILSTANDEN I AFDELING 8 Sundby-Hvorup Boligselskab har i løbet af de sidste

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Helhedsplan. Bellahøj

Helhedsplan. Bellahøj Helhedsplan Bellahøj Byggesagens parter - Indledning Roller og ansvar: Hvem er Landsbyggefonden? Hvad støtter fonden Københavns Kommunen? SAB, selskabet? SAB, afdeling Bellahøj? KAB? Byggesagens parter

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Bilag 1, indkomne ansøgninger om tilskud til bad og toilet i almene boliger

Bilag 1, indkomne ansøgninger om tilskud til bad og toilet i almene boliger Bilag 1, indkomne ansøgninger om tilskud til bad og toilet i almene boliger Baggrund for ansøgningerne: Tilskudsdeklarationsmidlerne kommer fra en række ejendommes frikøb fra en tinglyst tilskudsdeklaration.

Læs mere

Marts 2015. Beretning for Bellahøj l og ll

Marts 2015. Beretning for Bellahøj l og ll 1 Marts 2015 Beretning for Bellahøj l og ll Der er sket meget siden sidste års afdelingsmøde d. 8. april 2014. I beretningen vil du kunne læse om nogle af de mange ting bestyrelsen har arbejdet med og

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2012 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2012 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2012 BILAG 1 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2012 KAGSHUSENE, AFD. 4, PAB TINGBJERG, AFD. 1-43 FSB TINGBJERG, AFD. 3026 SAB LANDSKRONAGADE, AFD. 115, VIBO AUSTRALIENSVEJ, AFD.

Læs mere

Journal nr G

Journal nr G Referat Den 06-12-2018 Journal nr. 03.10.24G01-2-18 Deltagere: Fra: Nynne Holmegaard Erik Nielsen, Herlev Boligselskab Connie Mankov, AKB Herlev Peter Toft, Boligselskabet Sortemosen Jan Spor, Kurt Rytter

Læs mere

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET HUSK INFORMATIONSMØDE!! Torsdag d. 29 januar kl. 17-19 - mødested Rypen - kom og få mere at vide om helhedsplanen Goddag Jytte, skal vi ikke tage til informationsmødet

Læs mere

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 3. Hasseris Boligselskab - afdeling 5 - Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51. 447 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøtte med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI). Side 1/8 Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 8. september 2016, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 22 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Dorthe Kirch Michael Jensen Niels Nielsen

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Boligselskabet Domea Vordingborg 1

Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 9. december 2010, kl. 16.00 på Nyråd Kro, Nyråd hovedgade, 4760 Vordingborg Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmødet

Læs mere

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014 Der var mødt repræsentanter for 38 lejemål / 47 beboere. Som gæster deltog Jan Thietje ( Deloitte ) Organisationsbestyrelsen tilstede: Tove Christensen afbud. Salus Boligadministration samt foreningens

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Tillykke med den ny bolig

Tillykke med den ny bolig Tillykke med den ny bolig Vi håber, at du og din eventuelle familie bliver glad for den. Men vi ved, at mange små og store ting skal falde på plads, når man flytter ind i en ny bolig. En flytning er sjældent

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde for Boligselskabet Kirstinevang

Referat af bestyrelsesmøde for Boligselskabet Kirstinevang 16. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Egebjerghavens Fælleshus, Egebjerg Bygade 2 Onsdag den 2. november 2016 kl. 17.00 Deltagere Afbud Ikke mødt

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse.

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse. Mandag den 22. juni 2015 Klokken 18:30 19:40 Auditoriet, MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning REFERAT Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle

Læs mere

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Aftaler med 3. part - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører Denne retningslinje beskriver, hvordan det foregår, når afdelingen indgår en

Læs mere

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION Baggrund P Da VK-regeringen trådte til, blev det skrevet ind i regeringsgrundlaget, at man ville give de almene beboere mulighed for at købe deres bolig P Et embedsmandsudvalg blev nedsat for at forberede

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 2. tirsdag den 16. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 2. tirsdag den 16. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 2 tirsdag den 16. maj 2017 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent (Karina Lund fra bestyrelsen) 4. Valg af Stemmeudvalg (Vivi Pedersen, Aase Kassner) 5. Godkendelse

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2014 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 18. oktober 2012 Referat af Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 2. JUNI Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning

REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 2. JUNI Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 2. JUNI 2009 Organisationsbestyrelsens mundtlige Beretning Indhold Indledning side 3 Boligsocial medarbejder side 3-4 RVV side 4 Vækst med omtanke side 5 Konkurrenceevne side

Læs mere

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning ALVOR OG NØDVENDIG BRUGSVAND ALVOR OG NØDVENDIGHED FALDSTAMMER Almen tilstand/restlevetid:

Læs mere

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Social bæredygtighed Bellahøj KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG Generationernes hus Halden Fængsel Morten Ørsager Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Bellahøj - et ikon i København

Læs mere

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer.

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Sammen - og alligevel sig selv KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Forleden sad jeg og talte med en af de andre beboere. Vi kom til at tale om, hvad vi skulle spise om aftenen. Vejret var godt,

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligselskabet AKB København v/ KAB: Jonas Mørch Cohen Finn Larsen Margrete Pump Ulrik Hjort Thomas Ulrich Larsen Københavns Kommune: Morten Boje Peter Zeller Anders Rosendal Pia Lund 1. Strategi,

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 5. november 2013 Referat af kombineret bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Munkegård Sted og tidspunkt Afdelingsbestyrelsens

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S)

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 278 Offentligt Side 1 af 6 Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret Århus 2017 Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødsted: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Helhedsplan for Vibehaven Genhusning Dagsorden:

Helhedsplan for Vibehaven Genhusning Dagsorden: Vibehaven Dagsorden: 1. a)valg af dirigent. b)valg af referent. 2. Information om den kommende helhedsplan: 1. Hvad er der sket sidst. 2. Forventet tidsplan. 3. Orientering om genhusning ved genhusningskoordinator

Læs mere

Afdeling Borupgård I Afdelingsbestyrelsen

Afdeling Borupgård I Afdelingsbestyrelsen Til beboerne i afdeling Borupgård I Helsingør, 23. januar 2002 Referat af ordinært afdelingsmøde om regnskab MANDAG DEN 14. JANUAR 2002. D A G S O R D E N: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Fremlæggelse

Læs mere

Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v.

Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v. Beboerne kan til enhver tid gå ind på www.kab-bolig.dk og se AKB København s serviceramme samme sted, som man finder husordener m.v. Boligorganisation Boligselskabet AKB, København Boligafdeling: AKB Lundtoftegade

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015 1 Deltagere: Lægeforeningens Boliger: Alex F. Rasmussen, Peter Jørgensen og Jens Corfitzen FA09: Lone Lund-Rasmussen og Kasper Nørballe Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen: Jørgen Stein,

Læs mere

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN HISTORIK 1951-1954: Bygningerne opføres (Banetoften opføres i 1958) 1975: Gavle er hulmursisoleret i Banetoften 1986: Vinduer udskiftes til indadgående plastvinduer 1995: Gavlene

Læs mere

Stationsparken 24, 2. th. 2600 Glostrup Tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 E-mail hjem@pab.dk CVR nr.

Stationsparken 24, 2. th. 2600 Glostrup Tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 E-mail hjem@pab.dk CVR nr. Glostrup, den 25.04.2012 SA Referat Den 24. april 2012 Boligselskabet Hjem Mødeart: Bestyrelsesmøde i organisationsbestyrelsen Mødested: Afdeling: 0. Advokat Mads Thyregod Mødetid kl. 17.00 Hammerensgade

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2013/2014

Bestyrelsens beretning 2013/2014 Bestyrelsens beretning 2013/2014 Indledning Bestyrelsen årsberetning vil omhandle alle vigtige forhold og beslutninger for perioden 1. oktober 2013 til 30. september 2014 samt enkelte sager efter denne

Læs mere

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag 20. juni 2018

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag 20. juni 2018 Deltagere: Michael Hesselberg Jens Villads Jensen Annette Eriksen Søren B. Christiansen Boligselskabet Baldersbo Torben Bille Hanne Nygård Jensen Gül Aydin Anette Nielsen Kollits Center for By, Erhverv

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Referat Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. marts 2012, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: Bente Roskvist, Bent Nielsen, Niels Peter Frandsen, David Nielsen-Ourø

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ.

VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ. VELKOMMEN TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 2 UFFESVEJ. Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 2 Uffesvej Helhedsplan for afdelingen Dagsorden. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

Fra markvandring til budget

Fra markvandring til budget I denne præsentation fortæller vi hvordan afdelingens budget hænger sammen med markvandringen. Markvandring Markvandringen er det første skridt afdelingen tager, når næste års budget skal påbegyndes. HVAD

Læs mere

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser Grundkursus for afdelingsbestyrelser 1 De almene boliger Boligorganisationerne hovedformål er at opføre, udleje, administrere, vedligeholde og modernisere offentligt støttet boligbyggeri er non profit

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

SAB s repræsentantskabsmøde 2016

SAB s repræsentantskabsmøde 2016 SAB s repræsentantskabsmøde 2016 Regnskab Revisionsprotokol Budget Indholdsfortegnelse Regnskab Revisionsprotokol Budget Samtlige mødedokumenter og bilag kan også findes på repræsentantskabsmødets hjemmeside:

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2013 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 AAB: FØLFODVEJ (AFD. 111) S. 3-4 3B: STUBMØLLEVEJ (AFD. 6066) S. 5-6 VIBO: HJØRNEVÆNGET (AFD. 111) S. 7-8 RØGERITOFTEN

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens skriftlige årsberetning 2014-2015 fsb afd. 1-35 Bellahøj En bolig på toppen af København. Mens vi venter

Afdelingsbestyrelsens skriftlige årsberetning 2014-2015 fsb afd. 1-35 Bellahøj En bolig på toppen af København. Mens vi venter Afdelingsbestyrelsens skriftlige årsberetning 2014-2015 fsb afd. 1-35 Bellahøj En bolig på toppen af København Mens vi venter Ordinært afdelingsmøde 2015 Tirsdag den 22. september - kl. 19:00 Mød gerne

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Kirsten Christensen Erik Jensen Poul

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl i Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby.

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl i Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby. Til organisationsbestyrelsen for Lejerbo, Frederiksberg Efter aftale med formanden indkaldes hermed til ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl. 16.30 i Lejerbo, Gl. Køge Landevej

Læs mere

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om i gangsætning af helhedsplan for afdelingen, hvad kommer der til at ske. Skønnet

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

1 Den daglige drift. Dilemma 1. Skal beboerne bestemme serviceniveauet eller skal det fastsættes centralt og skal BL vejlede?

1 Den daglige drift. Dilemma 1. Skal beboerne bestemme serviceniveauet eller skal det fastsættes centralt og skal BL vejlede? BL s 1. kreds - Kredskonference 2014 Workshop Lørdag den 22. marts 1 Den daglige drift. Dilemma 1. Skal beboerne bestemme serviceniveauet eller skal det fastsættes centralt og skal BL vejlede? Gruppe 1A

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggårds bestyrelse og repræsentantskab 30. oktober 2018

Boligorganisationen Lundebjerggårds bestyrelse og repræsentantskab 30. oktober 2018 Boligorganisationen Lundebjerggårds bestyrelse og repræsentantskab 30. oktober 2018 Boligorganisationen Lundebjerggård Referat af bestyrelses- og repræsentantskabsmøde i Boligorganisationen Lundebjerggård

Læs mere