ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet."

Transkript

1 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * Kendelse af 5. november 2012 (J.nr ) Udøvede aktiviteter krævede tilladelse som værdipapirhandler. Lov om finansiel virksomhed, 9. (Elisabeth Stamer, Preben Lund Hansen og Steen Mejer) Ved skrivelse af 14. maj 2012 har advokat A på vegne af K A/S klaget over Finanstilsynets afgørelse af 10. maj Ifølge afgørelsen udfører K A/S aktiviteter, som er omfattet af bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed, med et instrument, som er omfattet af lovens bilag 5, idet K A/S for investorers regning modtager og formidler ordrer vedrørende aktier, hvilket kræver tilladelse som værdipapirhandler. Tilsynet meddelte samtidigt K A/S, at selskabet skal ophøre med aktiviteterne, indtil eventuel tilladelse som fondsmæglerselskab er opnået. Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 10. maj 2012 hedder det: K A/S aktiviteter Afgørelse Det er Finanstilsynets vurdering, at K A/S udfører aktiviteter som er omfattet af bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed, med et instrument, som er omfattet af lovens bilag 5, idet K A/S for investorers regning modtager og formidler ordrer vedrørende aktier. Virksomheder, der for tredjemand udøver aktiviteter som nævnt i bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed, skal have tilladelse som værdipapirhandler, jf. lovens 9, stk. 1. K A/S skal derfor ophøre med at udføre modtagelse og formidling af ordrer vedrørende aktier, indtil eventuel tilladelse som fondsmæglerselskab er opnået. Sagsfremstilling I januar 2012 konstaterede Finanstilsynet, at det af K A/S hjemmeside fremgår, at selskabet tilbyder danske investorer mulighed for at investere i solenergi-projekter i flere europæiske lande samt, at K A/S udbyder to typer af projekter - A/S og K/S.

2 - 2 - Det fremgår ligeledes af K A/S hjemmeside, at Uanset hvor i investeringsprocessen du måtte befinde dig, står K s investeringsrådgivere til rådighed. Investeringsrådgiverne uddyber gerne fordele og ulemper ved de aktuelle projekter, hvor og hvornår det passer dig. Husk at vores rådgivning er 100% uforpligtende. I brev af 31. januar 2012 henledte Finanstilsynet derfor selskabets opmærksomhed på, at virksomheder, der for tredjemand udøver værdipapirhandelsaktiviteter, skal have tilladelse som værdipapirhandlere. Derudover anmodede Finanstilsynet K A/S om at oplyse, hvorvidt selskabet modtager og formidler ordrer for investorers regning vedrørende omsættelige værdipapirer. Videre anmodede Finanstilsynet selskabet om at oplyse, hvorvidt selskabet udfører rådgivning til kunder om det fordelagtige i at købe aktier eller K/S-anparter i selskaber, som har investeret i europæiske solcelleanlæg. I brev af 17. februar 2012 oplyste selskabet bl.a., at K A/S aktiviteter vedrører aktier og K/S-anparter, som selskabet betragter som ikke-negotiable, idet der for de pågældende instrumenter gælder omfattende omsættelighedsbegrænsninger, herunder vedtægtsbestemt forkøbsret samt krav om samtykke forud for overdragelser. Videre blev det oplyst, at der er tale om projekter, omfattende specifikke solcelleanlæg, som selskabet formidler, og ikke finansielle instrumenter som sådan. I relation til investeringsrådgivning oplyste selskabet, at det ikke udfører investeringsrådgivning, jf. bilag 4, afsnit A, nr. 5, til lov om finansiel virksomhed, idet selskabet alene giver generel information om instrumenter i solcelleprojekter. Finanstilsynet oplyste derfor i brev af 16. marts 2012 selskabet om, at aktier i aktieselskaber efter tilsynets opfattelse som udgangspunkt altid vil være at betragte som et omsætteligt værdipapir og, at det er irrelevant, om den konkrete aktie er undergivet omsætningsbegrænsninger i vedtægterne. For så vidt angår andele i K/S-anpartsselskaber, oplyste Finanstilsynet, at det var tilsynets vurdering, at andele i K/S-anpartsselskaber med flere end 10 deltagere er at sidestille med aktier og dermed er omfattet af bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. Finanstilsynet anmodede blandt andet selskabet om at oplyse, hvor store andele investorerne typisk køber i selskaberne. Selskabet har i af 27. marts 2012 oplyst, at investorernes minimumsindskud uanset typen af projekt (A/S eller K/S) er på 400 t.kr., og at en gennemsnitlig investor køber ejerandele for omkring t.kr., men at der ikke er noget loft over, hvor stor en investering kan være.

3 - 3 - Finanstilsynet har i af 10. april 2012 anmodet selskabet om at oplyse, hvor stor en ejerandel i procent investorerne som regel erhverver af det pågældende aktieselskab eller K/S, og selskabet har svaret herpå i af 20. april Af svaret fremgår, at den typiske ejerandel er på 10 pct., men at det kan svinge helt fra 1 til 40 pct. Endelig har Finanstilsynet i af 26. april 2012 anmodet selskabet om at oplyse, hvorvidt der er flere end 10 deltagere i de kommanditselskaber, som selskabet formidler. Selskabet har i af samme dag oplyst, at der aldrig er mere end 10 anpartshavere i de kommanditselskaber, som selskabet formidler. Retligt grundlag Som hovedregel skal virksomheder, der for tredjemand udøver aktiviteter som nævnt i bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed, jf. lovens 9, stk. 1, have tilladelse som værdipapirhandler. Ifølge bilag 4, afsnit A, nr. 1, til lov om finansiel virksomhed kræver det blandt andet tilladelse som værdipapirhandler at modtage og formidle ordrer for investorers regning vedrørende et eller flere af de i bilag 5 nævnte instrumenter, herunder aktier i selskaber samt andre værdipapirer, der kan sidestilles med aktier i selskaber, jf. lovens bilag 5, nr. 1, litra a. Det kræver tillige tilladelse som værdipapirhandler, hvis selskabet derudover udfører investeringsrådgivning, jf. bilag 4, afsnit A, nr. 5, til lov om finansiel virksomhed med instrumenter omfattet af lovens bilag 5. Det fremgår af 3, stk. 2, nr. 1, samt 4, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse nr af 1. november 2011 om, hvilke instrumenter og kontrakter ud over dem, der er nævnt i bilag 5 til lov om finansiel virksomhed, pengeinstitutter og fondsmæglerselskaber må udføre tjenesteydelser med, at fondsmæglerselskaber og pengeinstitutter kan få tilladelse til at udøve visse aktiviteter med anparter i kommanditselskaber med højst 10 deltagere. Heraf følger, at anparter i kommanditselskaber med højst 10 deltagere ikke er at betragte som et finansielt instrument omfattet af bilag 5. Det fremgår af 9, stk. 3, 1. pkt., i lov om finansiel virksomhed, at værdipapirhandlere m.v. har eneret til at udføre de i bilag 4, afsnit A, nævnte aktiviteter med de i bilag 5 nævnte instrumenter (værdipapirer) m.v. på erhvervsmæssigt grundlag for tredjemand. Vurdering K A/S hovederhverv består i at modtage og formidle ordrer til investorer vedrørende aktier samt anparter i kommanditselskaber, som investerer i solcelleanlæg.

4 - 4 - Udgangspunktet i 9, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed er, at det kræver tilladelse som værdipapirhandler at udføre aktiviteter omfattet af bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed for tredjemand. Omfattet af lovens bilag 4, afsnit A, er aktiviteten modtagelse og formidling af ordrer vedrørende finansielle instrumenter nævnt i lovens bilag 5, herunder aktier i selskaber og andre værdipapirer, der kan sidestilles med aktier. Selskabet formidler anparter i kommanditselskaber. Det er imidlertid oplyst, at selskabet alene formidler anparter i kommanditselskaber med højest 10 deltagere. Det kræver ikke tilladelse som værdipapirhandler at formidle anparter i kommanditselskaber med højest 10 deltagere, idet sådanne anparter ikke er at betragte som et finansielt instrument, der kan sidestilles med aktier, jf. bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. Det er Finanstilsynets vurdering, at selskabets formidling af K/S-anparter derfor ikke kræver tilladelse i henhold til 9, stk. 1, til lov om finansiel virksomhed. Derudover formidler selskabet aktier i aktieselskaber. Selskabet har som det fremgår under sagsfremstillingen oplyst, at det ikke vurderer, at de aktier, som bliver formidlet er at betragte som omsættelige værdipapirer, idet aktierne er undergivet omsætningsbegrænsninger i vedtægterne. Som det fremgår af Finanstilsynets svar af 16. marts 2012 til selskabet, er det imidlertid Finanstilsynets opfattelse, at en aktie som udgangspunkt altid vil være at betragte som et omsætteligt værdipapir. Aktier er således specifikt nævnt i bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed, og det fremgår ikke af loven eller dets bemærkninger, at aktier, der er undergivet omsætningsbegrænsninger, ikke er omfattet af bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. Det er derfor fortsat Finanstilsynets opfattelse, at det er irrelevant, om den konkrete aktie er undergivet omsætningsbegrænsninger i vedtægterne. Finanstilsynet har som nævnt i en tidligere sag afgjort, at det ikke kræver tilladelse at formidle aktier i et aktieselskab, hvis formål er at eje og drive en enkelt ejendom. Det må derfor antages, at det heller ikke vil kræve tilladelse som værdipapirhandler at formidle samtlige aktier i et aktieselskab, hvis formål er at eje og drive et enkelt solcelleanlæg. Selskabet har oplyst, at investorernes typiske ejerandel er på 10 pct., men at det kan svinge helt fra 1 til 40 pct. Det er imidlertid Finanstilsynets vurdering, at der vil være tale om formidling af omsættelige værdipapirer, og ikke af solenergiprojekter så sådan, idet investorerne ikke opnår majoriteten af de pågældende aktieselskaber. Det må således antages, at den enkelte investor ikke har mulighed at drive det pågældende selskab. Selskabet har endvidere oplyst, at det er selskabets fornemmelse, at hensigten med investorernes køb er investering, og at investorerne primært er

5 - 5 - motiveret af det økonomiske afkast, der kan opnås igennem et ejerskab af et selskab, som investerer i et solcelleanlæg. Det er derfor Finanstilsynets vurdering, at de pågældende aktier er omsættelige værdipapirer, og at der dermed ikke er tale om at formidle projekter som sådan. På den baggrund er det Finanstilsynets vurdering, at K A/S udfører aktiviteter i henhold til bilag 4, afsnit A, nr. 1, til lov om finansiel virksomhed med et instrument omfattet af lovens bilag 5, nr. 1. I relation til udførelse af rådgivning har selskabet oplyst, at selskabet udelukkende giver generel information om solcelleprojekter, og dermed ikke giver personlige anbefalinger til kunder (enten på anmodning af kunden eller på selskabets eget initiativ). Selskabet udfører således ikke ifølge det oplyste investeringsrådgivning, jf. bilag 4, afsnit A, nr. 5, til lov om finansiel virksomhed. Det kræver ikke tilladelse som værdipapirhandler (eller investeringsrådgiver) at udføre investeringsrådgivning vedrørende anparter i kommanditselskaber med højest 10 deltagere, idet sådanne anparter som nævnt ikke er at betragte som et finansielt instrument, der kan sidestilles med aktier, jf. bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. Selskabet vil derfor kunne give personlige anbefalinger til kunder af en eller flere transaktioner i tilknytning til anparter i kommanditselskaber med højest 10 deltagere uden tilladelse fra Finanstilsynet. Da det er Finanstilsynets vurdering, at selskabets aktiviteter med at modtage og formidle ordrer i aktier ikke er tilladt, medmindre selskabet har en tilladelse hertil i medfør af 9, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, påbyder Finanstilsynet selskabet at ophøre med at udføre aktiviteterne, indtil eventuel tilladelse som fondsmæglerselskab er opnået. Finanstilsynet skal i den forbindelse henlede opmærksomheden på, at fondsmæglerselskaber udelukkende må udføre aktiviteter, som er omfattet af bilag 4 til lov om finansiel virksomhed. Selskabet kan fortsat formidle og rådgive om anparter i kommanditselskaber med højst 10 deltagere, idet sådanne anparter ikke er at betragte som et finansielt instrument omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. I skrivelse af 14. maj 2012 har advokat A klaget over afgørelsen, og i den forbindelse anført:

6 - 6 - En gennemarbejdet begrundelse fremsendes snarest og senest inden 4 uger fristens udløb. Jeg skal anmode ankenævnet eller dets formand om at tillægge klagen opsættende virkning, idet afgørelsen på alle måder er ødelæggende for min klients virksomhed. Jeg skal anmode om en stillingtagen hertil straks. Endelig skal det loyalt oplyses, at min klient har iværksat en markedsføringskampagne, som ikke kan stoppes, og at der naturligvis ikke iværksættes nye tiltag forinden: der foreligger en stillingtagen til ovennævnte, klagen er afgjort til min klients fordel, eller der er fundet en anden løsning på problemstillingen. Erhvervsankenævnet har fra klager ikke modtaget den bebudede skrivelse med en gennemarbejdet begrundelse, men advokat A har i forbindelse med ankenævnets opfordring til at fremkomme med bemærkninger vedrørende spørgsmålet om opsættende virkning i skrivelse af 31. maj 2012 anført: Generelt Det påpeges, at afgørelsen efter min og K A/S opfattelse er forkert, og derfor ikke før den er endelig, bør effektueres. På trods heraf, arbejder K A/S på, i perioden med Erhvervsankenævnets behandling, at opnå den fornødne licens, således, at hvis en afgørelse om opsættende virkning går K A/S imod, der fortsat kan drives virksomhed med fuld bemanding, og muligheder på hylderne. Disse bestræbelser skal IKKE ses som en anerkendelse af Finanstilsynets afgørelse. Til støtte for K A/S synspunkt om, at klagen skal tillægges opsættende virkning, skal der anføres, at: Generelle momenter K A/S er pt. markedets største udbyder af K/S og A/S projekter i solcelleanlæg, K A/S er en af markedets dybt seriøse parter,

7 - 7 - K A/S arbejder på, at der dannes en brancheorganisation, således at standarderne i branchen kan højnes, K A/S har tegnet professionel ansvarsforsikring for finansiel virksomhed. Ejerne af K A/S, B og C, har via deres tidligere ejerskab af D [fondsmæglerselskab], dokumenterbart opfyldt alle tænkelige betingelser, herunder Fit and Proper. Der er indledt forhandlinger om generhvervelse af et fondsmægler selskab, og det er helt sikkert, at ejerne bag K A/S fortsat opfylder betingelserne til godkendelse heraf. Konkrete momenter K A/S er som følge af afgørelsen begrænset i at drive minimum 50 % af sin virksomhed, idet halvdelen af varerne er forsvundet fra hylderne. Dette forventes at påvirke K A/S omsætning i væsentlig grad. Halvdelen af K A/S medarbejdere er p.t. overflødige. Disse samt øvrige generelle omkostninger skal tilpasses. Dette forventes at påvirke K A/S indtjening i væsentlig grad. Sammenfattende Hvis ikke klagen tillægges opsættende virkning, vil det påvirke K A/S virksomhed i meget høj grad, og det vil ikke være muligt at drive virksomheden videre med samme set-up som p.t. Alternativt, vil en manglende tillæggelse af opsættende virkning have den meget drastiske konsekvens, at det vil være nødvendigt at gennemføre et køb af et fondsmæglerselskab, som efter min og K A/S opfattelse herefter vil skulle afhændes, når den endelige afgørelse foreligger. Det er derfor min opfattelse, at særlige grunde i høj grad taler for at tillægge klagen opsættende virkning. Den 5. juli 2012 har Erhvervsankenævnet truffet afgørelse om ikke at imødekomme K A/S anmodning om at tillægge klagen opsættende virkning. I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 25. juni 2012 udtalt: 2. Retligt grundlag

8 - 8 - Det fremgår af 9, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 885 af 8. august 2011 med de ændringer som følger af lov nr. 155 af 28. februar 2012 samt lov nr. 273 af 27. marts 2012, at virksomheder, der for tredjemand udøver aktiviteter som nævnt i lovens bilag 4, afsnit A, er værdipapirhandlere og skal have tilladelse som værdipapirhandlere. Det følger endvidere af 9, stk. 3, 1. pkt., i lov om finansiel virksomhed, at værdipapirhandlere m.v. har eneret til at udføre de i bilag 4, afsnit A, nævnte aktiviteter med de i bilag 5 nævnte instrumenter (værdipapirer) på erhvervsmæssigt grundlag for tredjemand. Ifølge lov om finansiel virksomhed bilag 4, afsnit A, nr. 1, er modtagelse og formidling af ordrer, hvor det pågældende instrument er omfattet af ovennævnte bilag 5, aktiviteter, der kræver tilladelse som værdipapirhandler. Listen i bilag 5 omfatter blandt andet omsættelige værdipapirer (bortset fra betalingsinstrumenter), der kan handles på kapitalmarkedet, herunder aktier i selskaber og andre værdipapirer, der kan sidestilles med aktier i selskaber, partnerskaber og andre foretagender, samt aktiebeviser, jf. lovens bilag 5, nr. 1, litra a. Af 48, stk. 1, i lov nr. 322 af 11. april 2011 om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) følger, at kapitalandele er frit omsættelige og ikke indløselige, medmindre andet følger af lovgivningen. Af 48, stk. 2, fremgår endvidere, at kapitalandele kan udstedes på navn, og at vedtægterne i så fald kan fastsætte begrænsninger i omsætteligheden eller bestemmelser vedrørende indløsning. 3. Vurdering Omsættelige værdipapirer: Som nævnt ovenfor har K A/S over for Finanstilsynet anført, at det, at de af selskabet udbudte aktier er underlagt omsætningsbegrænsninger i form af vedtægtsbestemt forkøbsret samt krav om samtykke forud for overdragelser, bevirker, at der er tale om ikke-omsættelige værdipapirer. Hertil henledes opmærksomheden på ovenfor anførte bemærkninger vedrørende 48 i selskabsloven, hvorefter kapitalandele er frit omsættelige og ikke indløselige, medmindre andet følger af lovgivningen, jf. stk. 1. Vedrørende bilag 5 til lov om finansiel virksomhed bemærkes: Det fremgår ikke af lov om finansiel virksomhed eller lovens bemærkninger, at der er aktier, som ikke er omfattet af bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. Som angivet ovenfor er omsættelige værdipapirer, der kan handles på kapitalmarkedet, herunder aktier, omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. Bilaget er en implementering af direktiv 2004/39/EF af 21. april

9 om markeder for finansielle instrumenter (MiFID), og det følger af direktivets artikel 4, stk. 1, nr. 18, at værdipapirer defineres som de kategorier af værdipapirer, der kan omsættes på kapitalmarkedet (bortset fra betalingsinstrumenter), som f.eks. er aktier i selskaber. Begrebet kapitalmarkedet er ikke defineret nærmere i MiFID eller i dansk lovgivning, men det fremgår af bemærkningerne til 2 i lov om værdipapirhandler m.v. (1994/1 LSF 250), at ønsket med 2, stk. 1, nr. 1, litra a, (der er enslydende med bilag 5, nr. 1, litra a, i lov om finansiel virksomhed) har været at fastlægge et bredt værdipapirbegreb. Slutteligt fremgår det af 5 i selskabsloven, at aktier i et aktieselskab kan udbydes til offentligheden, hvorimod anparter i et anpartsselskab ikke kan udbydes til offentligheden, jf. lovens 1, stk. 3. I overensstemmelse med denne begrænsning er anparter i et anpartsselskab ikke omfattet af lov om finansiel virksomhed, bilag 5, nr. 1, litra a. Handel med aktier eller handel med projekter Som nævnt under sagsfremstillingen, har K A/S over for Finanstilsynet anført, at selskabet ikke skal have tilladelse som værdipapirhandler, idet selskabet formidler projekter omfattende specifikke solcelleanlæg og ikke finansielle instrumenter som sådan. Selskabet har oplyst, at investorernes typiske ejerandel er på 10 pct., men at det kan svinge fra 1 til 40 pct. Finanstilsynet udtalte i en afgørelse af 18. juni 1997 følgende i forbindelse med et spørgsmål om formidling af aktier, der vedrørte investering i fast ejendom: Der kræves ikke tilladelse til formidling af aktier i aktieselskaber, hvis formål er at eje og drive en enkelt ejendom, såfremt det første udbud ikke er omfattet af kapitel 12 i lov om værdipapirhandel m.v. Finanstilsynet har herved lagt vægt på, at det i disse tilfælde i realiteten er den enkelte ejendom, der omsættes, mens der ikke er tale om et offentligt udbud. Der var således i den konkrete sag en formodning for, at formålet med handlen var handel med en ejendom og ikke handel med værdipapirer, hvilket set i forhold til nærværende sag betyder, at det som udgangspunkt ikke ville kræve tilladelse som værdipapirhandler at formidle aktier i et aktieselskab, hvis formål er at eje og drive et enkelt solcelleanlæg, idet formålet her ville antages at være handel med et solcelleanlæg og ikke de bagvedliggende aktier. Da K A/S formidler alt mellem 1-40% af aktiekapitalen i de udbudte selskaber, er det Finanstilsynets vurdering, at der er tale om, at man formidler værdipapirer og ikke solenergiprojekter som sådan. Det antages, at den enkelte investor med en ejerandel på mellem 1 og 40 pct. ikke har mulighed

10 for at drive eller deltage i driften det pågældende selskab, hvilket K A/S i øvrigt heller ikke har bestridt. Selskabet har således netop oplyst, at det er selskabets fornemmelse, at hensigten med investorernes køb er investering, og at investorerne primært er motiveret af det økonomiske afkast, der kan opnås igennem et ejerskab af et selskab, som investerer i et solcelleanlæg. Om de forbrugerretlige konsekvenser af tilladelsen som værdipapirhandler K A/S hovederhverv består som nævnt blandt andet i at modtage og formidle ordrer til investorer vedrørende aktier i selskaber, som investerer i solcelleanlæg. Jf. det ovenfor under afsnit 2 beskrevne, følger det af 9, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, at det kræver tilladelse som værdipapirhandler at udføre aktiviteter omfattet af bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed for tredjemand. Omfattet af lovens bilag 4, afsnit A, er blandt andet modtagelse og formidling af ordrer vedrørende finansielle instrumenter, som er nævnt i lovens bilag 5. Hensynet bag kravet om, at virksomheder, som handler med værdipapirer, skal have tilladelse hertil og desuden være underlagt et omfattende regelsæt, er et ønske om at beskytte investorerne samt at sikre det finansielle systems stabilitet. Det fremgår af 17 i bekendtgørelse nr. 768 af 27. juni 2011 om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel, at værdipapirhandlere, når de udfører eller formidler ordrer for en detailkunde uden at yde investeringsrådgivning eller porteføljepleje, skal udbede sig oplysninger fra kunden om dennes kendskab til og erfaring på det investeringsområde, som er relevant for den type produkt eller tjenesteydelse, der udbydes eller efterspørges. På baggrund af oplysningerne skal værdipapirhandleren vurdere, om det påtænkte produkt eller den påtænkte tjenesteydelse er hensigtsmæssig for kunden (hensigtsmæssighedstest). I henhold til 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 811 af 30. juni 2011 om værdipapirhandleres udførelse af ordrer skal værdipapirhandlere ved udførelse af modtagne ordrer træffe alle rimelige foranstaltninger for at opnå det efter omstændighederne bedst mulige resultat for sine kunder, idet der tages hensyn til pris, omkostninger, hurtighed, gennemførelses- og afregningssandsynlighed, omfang, art og andre forhold, der er relevante for udførelsen af ordren ( best execution ). Såfremt aktierne i de selskaber, som K A/S formidler, ikke skulle være at betragte som omsættelige værdipapirer, omfattet af bilag 5, nr. 1, til lov om finansiel virksomhed, ville investorerne blandt andet ikke have krav på investorbeskyttelse, herunder krav om at hensigtsmæssighedstest, jf. 17, i bekendtgørelse om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel. Det samme gælder kravene til best execution, herunder kravet om, at værdipapirhandlere skal gøre, hvad de kan for at opnå det bedst mulige resultat for kunden, jf. 3, stk. 1, i bekendtgørelse om værdipapirhandleres udførelse af ordrer.

11 Konklusion Finanstilsynet fastholder på baggrund af ovennævnte betragtninger sin afgørelse af 10. maj 2012, hvorefter K A/S handler med værdipapirer og ikke med formidling af projekter, og hvorefter de handlede aktier er omsættelige værdipapirer i henhold til lov om finansiel virksomhed, bilag 5. Der henvises til ovenstående bemærkninger vedrørende 48 i selskabsloven, hvorefter kapitalandele er frit omsættelige og ikke indløselige, med mindre andet følger af lovgivningen. Finanstilsynet bemærker endvidere, at det vurderes, at der vil være en væsentlig risiko for omgåelse af kravet om tilladelse for værdipapirhandlere, hvis omsætningsbegrænsninger i et aktieselskabs vedtægter betød, at aktien ikke skulle betragtes som et omsætteligt værdipapir omfattet af bilag 5, nr. 1, litra a, til lov om finansiel virksomhed. En virksomhed ville derved kunne formidle aktier uden krav om tilladelse som værdipapirhandler, hvorefter vedtægterne efterfølgende ville kunne ændres til ikke længere at indeholde omsætningsbegrænsninger. Klager er ikke fremkommet med yderligere bemærkninger. Finanstilsynet har den 26. juli 2012 sendt kopi af tilsynets skrivelse af samme dato til K A/S. Det fremgår heraf, at K A/S anmodes om øjeblikkeligt at ophøre med at udføre modtagelse og formidling af ordrer vedrørende aktier, indtil eventuel tilladelse som fondsmæglerselskab er opnået, eller indtil selskabet eventuelt har fået medhold i den fremsendte klage til Erhvervsankenævnet. Ankenævnet udtaler: Det følger af 9 i lov om finansiel virksomhed, at virksomheder, der for tredjemand udøver aktiviteter som nævnt i bilag 4, afsnit A, til lov om finansiel virksomhed, er værdipapirhandlere og skal have tilladelse som værdipapirhandlere. Lovens bilag 4, afsnit A, nr. 1, omhandler modtagelse og formidling for investorers regning af ordrer vedrørende et eller flere af de i bilag 5 nævnte instrumenter. Bilag 5, nr. 1, litra a, omhandler blandt andet aktier i selskaber. Da K A/S for investorers regning modtager og formidler ordrer vedrørende aktier, udgør dette herefter en overtrædelse af 9 i lov om finansiel virksomhed.

12 Det bemærkes herved, at de af klager anførte begrænsninger i omsætteligheden af aktierne i form af vedtægtsbestemt forkøbsret og krav om samtykke forud for overdragelser efter ankenævnets opfattelse ikke medfører, at aktierne ikke er omfattet af bilag 5, nr. 1, litra a. Det bemærkes endvidere, at der - under hensyn til at investorernes ejerandel kan svinge fra 1 til 40 procent - findes at være tale om formidling af værdipapirer og ikke af solenergiprojekter. Ankenævnet stadfæster således Finanstilsynets afgørelse af 10. maj 2012 med den i afgørelsen og den i tilsynets redegørelse af 25. juni 2012 anførte begrundelse.

Kendelse K ApS mod Finanstilsynet

Kendelse K ApS mod Finanstilsynet Kendelse af 14. oktober 1997. J.nr.96-202.524 Virksomhed med salg af brugte skibsanparter anset for omfattet af tilladelseskravet i lov om fondsmæglerselskaber. Lov om fondsmæglerselskaber 1 og 5, stk.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING. www.erhvervsankenaevnet.dk

ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING. www.erhvervsankenaevnet.dk ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING 2012 www.erhvervsankenaevnet.dk INDLEDNING Hermed aflægger Erhvervsankenævnet beretning for nævnets virksomhed i året 2012. Beretningen indeholder i kapitel 1 formandskabets

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING.

ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING. ERHVERVSANKENÆVNET ÅRSBERETNING 2012 www.erhvervsankenaevnet.dk INDLEDNING Hermed aflægger Erhvervsankenævnet beretning for nævnets virksomhed i året 2012. Beretningen indeholder i kapitel 1 formandskabets

Læs mere

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015 Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015 FORMUEPLEJE A/S, FONDSMÆGLERSELSKAB ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER Betingelsernes anvendelsesområde Formuepleje A/S

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 19. marts 1997. J.nr. 96-86.232. Nærmere bestemt virksomhed krævede tilladelse som fondsmæglerselskab. Lov om værdipapirhandel 4, stk. 2. Lov om fondsmæglerselskaber 1. Bekendtgørelse nr. 721

Læs mere

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver?

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Investeringsrådgivere 1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Efter 343 a, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal virksomheder, der udøver investeringsrådgivning

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. oktober 2012 (J.nr. 2012-0032824) Sag hjemvist

Læs mere

Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen. unoterede aktier fra Københavns Andelskasses OTC-liste.

Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen. unoterede aktier fra Københavns Andelskasses OTC-liste. Københavns Andelskasse Att.: Direktionen Tingskiftevej 5 2900 Hellerup 3. oktober 2016 Ref. AMV/SBA J.nr. 6252-0363 Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen ved salg

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1)

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1) BEK nr 864 af 23/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0005 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital

Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital Totalbanken A/S Att.: Direktionen Bredgade 95 5560 Aarup 26. juni 2013 Ref. csr J.nr. 6252-0105 Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital Resumé Som led

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet).

Lov om investeringsforeninger 22, stk. 2, og 23, stk. 3, jf. EØF-direktiv 85/611 af 20. december 1985 (investeringsdirektivet). Kendelse af 14. december 1993. 93-47.563. Tiltrådt, at Finanstilsynet havde betinget en tilladelse - til at en investeringsforening kunne foretage indskud i en anden investeringsforening - af, at investeringen

Læs mere

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet Kendelse af 10. september 2007 (J.nr. 2006-0010133). Ansøgning om at blive omfattet af overgangsordningen om forsikringsrådgivere afslået. Lov om forsikringsformidling 56 a, 4. (Lise Høgh, Holger Dock

Læs mere

Investorbeskyttelse. Resumé. Høringssvar. Finanstilsynet. Att.: Carsten Stege Rasmussen. Århusgade København Ø

Investorbeskyttelse. Resumé. Høringssvar. Finanstilsynet. Att.: Carsten Stege Rasmussen. Århusgade København Ø Finanstilsynet Att.: Carsten Stege Rasmussen Århusgade 110 2100 København Ø Investorbeskyttelse Resumé B Ø R S M Æ G L E R - F O R E N I N G E N Direktivnær implementering og proportionalitet Finanstilsynet

Læs mere

Finansiel regulering og kapitalforvaltning. Nyhedsbrev

Finansiel regulering og kapitalforvaltning. Nyhedsbrev Finansiel regulering og kapitalforvaltning Nyhedsbrev REGULERING AF INVESTERINGS RÅDGIVERE 31.5.2017 Folketinget har den 30. maj 2017 vedtaget et lovforslag, hvorefter reguleringen af investeringsrådgivere

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1)

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1) BEK nr 1234 af 22/10/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0020 Senere ændringer

Læs mere

SCOPE INVESTMENT FONDSMÆGLERSELSKAB A/S. Almindelige forretningsbetingelser

SCOPE INVESTMENT FONDSMÆGLERSELSKAB A/S. Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser December 2016 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT... 3 1.1 Betingelsernes anvendelsesområde... 3 1.2 Scope Investments serviceydelser og rådgivning... 3 1.3 Samarbejdspartnere...

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Ved skrivelse af 8. februar 2007 rettede advokat K henvendelse til Finanstilsynet. Skrivelsen er sålydende:

Ved skrivelse af 8. februar 2007 rettede advokat K henvendelse til Finanstilsynet. Skrivelsen er sålydende: Kendelse af 21. november 2007 (J.nr. 2007-0013002). Klage afvist, da Finanstilsynets skrivelse ikke kunne anses som en afgørelse i forhold til klager. 12 i bekendtgørelse nr. 1464 af 13. december 2006

Læs mere

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen.

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen. Kendelse af 3. maj 2001. 00-189.505. Klagerens virksomhed var omfattet af lov om forsikringsmæglervirksomhed. 1 i lov om forsikringsmæglervirksomhed. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER Formuepleje A/S, Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER Betingelsernes anvendelsesområde Formuepleje A/S Almindelige

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037566). Navn egnet til at fremkalde

Læs mere

KENDELSE AF 28. OKTOBER

KENDELSE AF 28. OKTOBER Side 1 af 9 KENDELSE AF 28. OKTOBER 1996. 96-50.109 Ydelse af kredit til kunder til hinder for godkendelse som fondsmæglerselskab. Lov om fondsmæglerselskaber 1, stk. 4. (Finn Møller Kristensen, Christen

Læs mere

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Indledning Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i 43, stk. 3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. april 2016 (2016-2441). K ikke anset som part og anmodning

Læs mere

Finanstilsynet. 4. juli J.nr

Finanstilsynet. 4. juli J.nr Finanstilsynet 4. juli 2012 J.nr. 525-0001 Finanstilsynets fortolkning af 7, stk. 1, og stk. 3, 3. pkt., og 334 i lov om finansiel virksomhed i forbindelse med modtagelse af andre tilbagebetalingspligtige

Læs mere

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner.

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner. Kendelse af 1. december 1997. J.NR. 97-160.802 Lov om værdipapirhandel 38. (Merete Cordes, Kåre Dullum og Niels Larsen) I skrivelse af 18. juni 1997 har advokat A på vegne K Fondsmæglerselskab klaget over,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansielle rådgivere og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansielle rådgivere og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Att.: Christina Thorup Sand Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk ctn@ftnet.dk Dato: 16. januar 2017 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1) Nr. 176 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1) Kapitel 1 Indledende bestemmelser Kapitel 2 Regler om udarbejdelse og

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1069 af 4. september 2007 Bekendtgørelse om betingelserne for officiel af værdipapirer 1) I medfør af 22, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser

Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser Fondsmæglerselskabet InvesteringsRådgivning A/S s almindelige forretningsbetingelser gælder mellem selskabet og selskabets kunder med mindre andet skriftligt er aftalt.

Læs mere

Politik for ordreudførelse

Politik for ordreudførelse Politik for ordreudførelse 11.12.2017 Indledning Denne ordreudførelsespolitik indeholder en beskrivelse af, hvordan der sikres bedst mulig ordreudførelse i overensstemmelse med Direktiv 2014/65/EU om Markeder

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. november 2013 (J.nr. 2013-0034464) Ej fornøden erfaring

Læs mere

Nyhedsbrevet vil i overvejende grad fokusere på lånebaseret og aktiebaseret crowdfunding.

Nyhedsbrevet vil i overvejende grad fokusere på lånebaseret og aktiebaseret crowdfunding. Maj 2015 Nyhedsbrev Bank & Finans Crowdfunding i Danmark Crowdfunding er en finansieringsform, hvor projekter, virksomheder eller privatpersoner henter bidrag eller investeringer fra et stort antal personer.

Læs mere

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative Formuepleje A/S Att.: Direktionen / Bestyrelsen Værkmestergade 25 8000 Aarhus C 18. juni 2018 Ref. csr J.nr. 6077-0048 Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative investeringsfonde Afgørelse

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 11. juli 2008 hedder det: ...

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 11. juli 2008 hedder det: ... Kendelse af 8. juni 2009 (J.nr. 2008-0017408) Omtvistet aktivitet vedrørende rådgivning og vejledning om konkrete prospekter opfylder ikke kravet i lov om finansiel virksomhed 9, stk. 2, 2. pkt. Lov om

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det: Kendelse af 22. april 2008 (J.nr. 2007-0014802). Anmodning om aktindsigt i tilsynssager ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt Offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh

Læs mere

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Den Jyske Sparekasse Att.: Direktionen Borgergade 3 7200 Grindsted 18. september 2013 Ref. csr J.nr. 6072-0255 Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Påbud Finanstilsynet påbyder Den Jyske Sparekasse

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1) BEK nr 277 af 03/04/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0006 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet:

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet: Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-237.271) Pengeinstitut kan ikke vægte aktiver i Arbejdsmarkedets Tillægspension med 0,2 ved opgørelsen. Bank- og sparekasselovens 21 samt bekendtgørelse om kapitaldækning

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. november 2014 (J.nr. 2014-0037118) Lukning af adgang

Læs mere

Notat. Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer

Notat. Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer 1 Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer I medfør af 3, stk. 2, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 14. marts 2001, fastsættes:

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet:

Ved skrivelse af 30. september 1997 spurgte advokat A på vegne af K pensionskasse Finanstilsynet: Kendelse af 28. oktober 1998. 98-35.914. Spørgsmål om, hvorvidt en pensionskasse måtte være medejer af en nærmere bestemt erhvervsvirksomhed. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 5. (Holger Dock, Suzanne

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere

M ø n s B a n k s p o l i t i k f o r o r d r e u d f ø r e l s e

M ø n s B a n k s p o l i t i k f o r o r d r e u d f ø r e l s e M ø n s B a n k s p o l i t i k f o r o r d r e u d f ø r e l s e Formål ken er udarbejdet i henhold til Direktiv 2014/65/EU om Markeder for Finansielle Instrumenter ( Mifid ). ken har til formål for hver

Læs mere

Bekendtgørelse om provisionsbetalinger 1

Bekendtgørelse om provisionsbetalinger 1 Bekendtgørelse om provisionsbetalinger 1 I medfør af 43, stk. 2, 1. pkt., 43, stk. 3, 46 b, stk. 2, 50, stk. 3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 182 af 18.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 23. november 2016 (J.nr. 2016-12037). Finanstilsynets afslag

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. juli 2016 (2016-4038). K kunne ikke meddeles aktindsigt

Læs mere

1. Regler for handel med værdipapirer

1. Regler for handel med værdipapirer 1. Regler for handel med værdipapirer Den 1. november 2007 trådte nye EU-regler i kraft. De nye regler (MiFID-regelsættet) skal sikre ensartet beskyttelse af investorer i EU. De nye regler stiller skærpede

Læs mere

Bekendtgørelse om de organisatoriske. krav til værdipapirhandlere. Resumé. Høringssvar

Bekendtgørelse om de organisatoriske. krav til værdipapirhandlere. Resumé. Høringssvar Finanstilsynet Att.: Susanne Møller Svenssen Århusgade 110 2100 København Ø Bekendtgørelse om de organisatoriske krav til værdipapirhandlere Resumé B Ø R S M Æ G L E R - F O R E N I N G E N Direktivnær

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. oktober 2013 (J.nr. 2013-0033525). Tilladelse til at

Læs mere

Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring

Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring i Danmark1) I medfør af 18, stk. 2, 19, stk. 3 og 221, stk. 3, i lovbekendtgørelse nr. 935 af 17. september 2012 om investeringsforeninger

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer I medfør af 5, stk. 7, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

Finansrådet og Børsmæglerforeningens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om organisatoriske krav

Finansrådet og Børsmæglerforeningens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om organisatoriske krav Finanstilsynet Mai-Brit Campos Nielsen Finansrådet og Børsmæglerforeningens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om organisatoriske krav Finansrådet og Børsmæglerforeningen har modtaget Finanstilsynets

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 8 i oplysningsforpligtelser for udstedere på

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør NASDAQ OMX Copenhagens regler for udstedere af aktier pkt. 4.1 (bilag

Læs mere

Bekendtgørelse om tredjepartsbetalinger m.v. 1)

Bekendtgørelse om tredjepartsbetalinger m.v. 1) BEK nr 738 af 13/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0001 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2012-0031985) Vurderingsberetning

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje.

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Nærværende almindelige forretningsbetingelser gælder i ethvert forhold

Læs mere

Finanstilsynet kan ikke imødekomme deres anmodning om aktindsigt.

Finanstilsynet kan ikke imødekomme deres anmodning om aktindsigt. Side 1 af 8 Kendelse af 30. januar 2009 (J.nr. 2008-0017489) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh og

Læs mere

Den 1. november 2007 trådte nye EU-regler i kraft. Disse regler (MiFID-regelsættet) skal sikre ensartet beskyttelse af investorer i EU.

Den 1. november 2007 trådte nye EU-regler i kraft. Disse regler (MiFID-regelsættet) skal sikre ensartet beskyttelse af investorer i EU. BLS Capital Fondsmæglerselskab A/S 1. Regler for handel med værdipapirer Den 1. november 2007 trådte nye EU-regler i kraft. Disse regler (MiFID-regelsættet) skal sikre ensartet beskyttelse af investorer

Læs mere

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 I medfør af 32, stk. 4, 32 a, stk. 2, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 982 af 6. august 2013 som ændret ved lov nr. X af X

Læs mere

SCOPE INVESTMENT FONDSMÆGLERSELSKAB A/S. Almindelige forretningsbetingelser

SCOPE INVESTMENT FONDSMÆGLERSELSKAB A/S. Almindelige forretningsbetingelser SCOPE INVESTMENT FONDSMÆGLERSELSKAB A/S Almindelige forretningsbetingelser Maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT... 3 1.1 Betingelsernes anvendelsesområde... 3 1.2 Scope Investments serviceydelser og

Læs mere

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v.

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v. Vejledning for behandling af prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads. Finanstilsynet 5. september 2006 1. Indledning 2. Retsgrundlag

Læs mere

INVESTOR OG KUNDEPOLITIK

INVESTOR OG KUNDEPOLITIK Gør mere for din formue INVESTOR OG KUNDEPOLITIK Ved værdipapirhandel for Difko Fondsmæglerselskab A/S Difko Fondsmæglerselskab A/S 2 Indholdsfortegnelse Baggrund... 4 Generel investor- og kundepolitik...

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. november 2012 (J.nr. 2012-0026847) Afslag på

Læs mere

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) BEK nr 1178 af 11/10/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Høringssvar vedr. diverse forslag til bekendtgørelser udstedt i medfør af Lov om Alternative Investeringsfonde mv. (LAIF)

Høringssvar vedr. diverse forslag til bekendtgørelser udstedt i medfør af Lov om Alternative Investeringsfonde mv. (LAIF) Høringssvar 3. juni 2013 Høringssvar vedr. diverse forslag til bekendtgørelser udstedt i medfør af Lov om Alternative Investeringsfonde mv. (LAIF) Indledning DVCA har i maj måned 2013 modtaget diverse

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager

Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager Vejledning til bekendtgørelse nr. xx af 1. januar 2020 om den klageansvarlige og finansielle virksomheders håndtering af klager Indledning Bekendtgørelsen indeholder regler om, at virksomheder inden for

Læs mere

Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s regler om provisionsbetalinger vedrørende porteføljeplejeordninger

Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s regler om provisionsbetalinger vedrørende porteføljeplejeordninger Dansk Aktionærforening FinansDanmark Forbrugerrådet Tænk Fondsmæglerforeningen Investeringsfondsbranchen 24. januar februar 2017 Ref. MEST J.nr. Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s

Læs mere

Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende "én aktionær"

Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende én aktionær Finanstilsynet 20. februar 2014 BØRS J.nr. 6373-0033 /mbd Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende "én aktionær" Efter indstilling fra Finanstilsynet har Det Finansielle Råd den 19. februar

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 2. september 2011 (J.nr. 2011-0024373)

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

" Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by)

 Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by) Kendelse af 6. oktober 1997. J.nr. 97-24.703. Nærmere bestemt udlejningsvirksomhed i strid med forbudet om udøvelse af anden virksomhed end revisionsvirksomhed. Lov om statsautoriserede revisorer 10. Suzanne

Læs mere

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. [Udeladt] 14. januar 2016 Ref. J.nr. Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. I brev af 24. april 2015 har (herefter ) redegjort for, om aktiviteter

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter

Bekendtgørelse for Færøerne om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter BEK nr 157 af 19/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1068-0030 Senere ændringer til

Læs mere

Ordreudførelsespolitik

Ordreudførelsespolitik J.nr. 76-16780 Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 CVR-nr. 31843219 Ordreudførelsespolitik 1. Indledning Nærværende ordreudførelsespolitik ( politikken ) indeholder en beskrivelse af,

Læs mere

Nordeas Ordreudførelsespolitik

Nordeas Ordreudførelsespolitik Nordeas Ordreudførelsespolitik Januar 2017 Koncernledelsen har ved den administrerende direktør for Nordea Bank AB (publ) og koncernchef (CEO) godkendt denne politik for udførelse og videregivelse af ordrer

Læs mere

1. Betingelser for handel med værdipapirer

1. Betingelser for handel med værdipapirer 1. Betingelser for handel med værdipapirer Den 1. november 2007 trådte nye EU-regler i kraft. De nye regler (MiFID-regelsættet) skal sikre ensartet beskyttelse af investorer i EU. I det efterfølgende følgende

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 3. februar 2012 (J.nr. 2011-0024717) Styrelsens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. oktober 2015 Ikke partsstatus og anmodning om aktindsigt

Læs mere

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter 2

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter 2 April 2017 Nyhedsbrev Bank & Finans MiFID II og implementeringen i Dansk ret Nyhedsbrevet giver et overblik over implementeringen af MiFID II 1 i Danmark, der sker ad flere tempi og gennem flere lag af

Læs mere

Bekendtgørelse om storaktionærer 1

Bekendtgørelse om storaktionærer 1 Bekendtgørelse om storaktionærer 1 I medfør af 29, stk. 7, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved lov nr. 532 af 29. april 2015, fastsættes:

Læs mere