Virksomhedsplan 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsplan 2011"

Transkript

1 Virksomhedsplan 2011 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i Virksomhedsplanens formål er, at være et internt styringsredskab, hvor særlige indsatsområder er synlige og kendte for alle medarbejdere på skolen og for bestyrelsen. Et andet formål er et informationsredskab i dialogen med samarbejdspartnere. Virksomhedsplanen er opbygget således, at udvalgte områder er beskrevet indenfor fem strategiske temaer: 1.0 PR og dimensionering 2.0 Uddannelse 3.0 Læringsmiljø 4.0 Organisation 5.0 Omverdenen Områderne er først beskrevet på et overordnet niveau og herefter er det særlige indsatsområde beskrevet. Virksomhedsplanen er ikke udtømmende for de indsatser, der vil præge Der er en række områder, som ikke er nævnt, men hvor der ligeledes vil foregå udvikling. Prioriteringen er udtryk for områder, hvor det på nuværende tidspunkt er besluttet, at der skal gøres en særlig indsats. Netop det, at planen er udtryk for en aktuel prioritering, er en vigtig pointe. Skolen indgår i en kontekst, hvor der løbende opstår nye udfordringer, som skal prioriteres. Derfor kan der ske ændringer i prioriteringer af særlige indsatsområder. Social og sundhedsskolen Esbjerg, december 2010.

2 1.0 PR og dimensionering 1.1 Dimensionering Skolens dimensionering er resultatet af trepartsaftalerne og det samarbejde skolen har med kommunerne og regionen. Den væsentligste betingelse for et stabilt elevindtag er den dimensionering, som trepartsaftalen er udtryk for. I 2011 skal der igangsættes tiltag, der kan sikre en fortsat højt og stabilt elevoptag. Skolen skal ligeledes fortsat indgå konstruktivt i samarbejdet med region og kommuner om tilstrækkelig antal uddannelsespladser. 1.2 Kursistrekruttering Skolen oplevede i 2010 en stor stigning indenfor efteruddannelsesområdet. Det er vigtigt, at skolen kan tilbyde attraktive efteruddannelser for både virksomheder (aftagerne) og den enkelte medarbejder. Skolens opsøgende arbejde har medført større samarbejde med de enkelte virksomheder, og der er generel stor tilfredshed fra både virksomheder og medarbejdere med skolen som efteruddannelsessted. Dog har der de seneste år ikke været stor efterspørgslen på AMU, som relaterer sig til sundheds- og sygeplejeopgaver i sygehusvæsenet. For at profilere skolen og sikre en fortsat stor aktivitet skal den opsøgende virksomhed fastholdes. Virksomheder som medarbejdere (aktuelle og tidligere kursister) skal inddrages i konkrete PR fremstød. Kvaliteten i AMU (målt i kursisttilfredshed) skal i 2011fastholdes. Skolen ønsker, at der indenfor sygehusområdet gøres en særlig profilerings indsat i AMU aktiviteten skal ift. sundheds- og sygeplejeopgaver i sygehusvæsenet i 2011 være på mindst 2 årselever. 2.0 Uddannelse 2.1 Fastholdelse af elever Fastholdelse af elever er fortsat et højt prioriteret område, både af hensyn til den enkelte elev og områdets behov for arbejdskraft. Arbejdet med at nedbringe frafaldet er også et af de obligatoriske indsatsområder som UVM har meldt ud. Der skal via EASY laves halvårlige opgørelser over elevernes fravær. Der skal ift. hver opgørelse evalueres på de initiativer, der gøres for at mindske fraværet

3 Der skal udarbejdes handlingsplaner for øget gennemførelse på uddannelserne. Skolens forslag skal godkendes i bestyrelsen og indsendes inden udgangen af februar Herefter skal de nye tiltag implementeres. 2.2 Læringsstile Skolens værdier lægger bl.a. op til, at der er fokus på det anerkendende og det som lykkes, hvilket også er en del af den undervisningspraksis, som eksisterer i dag. I 2011 ønsker skolen, at dette styrkes. Det skal ske gennem arbejdet med læringsstile; at der i endnu højere grad i undervisningen tages hensyn til elevernes styrker. Eleverne skal tilbydes en undervisning, der er målrettet deres individuelle læringsstil. Underviserne skal tilegne sig viden om forskellige læringsstile og om hvordan læringsstile afdækkes. Derefter skal der udvikles undervisningsmetoder, der tilgodeser læringsstilene. 2.3 EUX ny gymnasial uddannelse Det er nu muligt at gennemføre en gymnasial uddannelse sideløbende med en erhvervsuddannelse, f.eks. en social- og sundhedsuddannelse. Herved opnår eleven også studiekompetence til de videregående uddannelser. Skolen ser det som en god mulighed for at kunne udvide målgruppen af unge, der søger en social- og sundhedsuddannelse / pædagogisk uddannelse. Samtidig giver det bedre mulighed for at bidrage til potentielle studerende indenfor de videregående social- og sundhedsuddannelser. Der skal i 2011 foretages en nærmere undersøgelse af mulighederne for EUX og herudfra evt. udarbejdes konkret forslag til en EUX-model på social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område. 2.4 Sundhed Skolen har gennem de senere år udviklet en mere synlig sundhedsprofil. Eleverne har nu en række muligheder for at få støtte og vejledning hos skolens sundhedsvejledere, som er tilknyttet Åben Vejledning. I 2011 ønsker skolen, at der fortsat er fokus på sundhedsarbejdet og skolens sundhedsprofil. Bl.a. skal der i 2011 arbejdes målrettet med kvaliteten af den medarbejder rettede sundhed og skolen skal sundhedscertificeres 1. 1 SundhedsCertificering er et kvalitetsstempel af virksomheden. Dansk Firmaidrætsforbund certificerer, som de eneste i landet, virksomheder for deres sundhedsfremmende indsats for medarbejdere.

4 2.5 Velfærdsteknologi Indenfor social- og sundhedsområdet udvikles der i disse år en række teknologiske løsninger i forhold til den primære og den sekundære sundhedssektor. Skolen ønsker i 2011, at der, ift. de ordinære uddannelser og på efteruddannelsesområdet, sættes på fokus på velfærdsteknologien. I 2011 skal velfærdsteknologiske løsninger i højere grad end tidligere tænkes ind i uddannelserne og på efteruddannelsesområdet. Der skal være fokus på, hvilke nye kompetencer der er behov for, herunder håndtering af de etiske aspekter som den nye teknologi medfører. Skolens udstyr, ift. de nye velfærdsteknologier, skal opdateres. 2.6 Forberedende voksen uddannelse (FVU) Skolen er, sammen med AOF og VUC Vest, områdets udbydere af FVU. De 3 institutioner skal samlet set løfte den politisk højt prioriterede opgave det er, at styrke regne- og læsefærdigheder hos især de ufaglærte og de kortuddannede. Der er vigtig, at skolen fortsat udvikler FVU tilbud til kommende elever, AMU kursister og øvrige som har et behov. I 2011 skal samarbejdet med AOF og VUC Vest styrkes. Skolen skal i 2011prioritere opkvalificering af lærere og/eller ansætte lærere med de nødvendige kompetencer til at kunne gennemføre FVU, så skolens samlede FVU lærerstab udvides. 3.0 Læringsmiljø 3.1 Åbent læringscenter Skolen etablerede i 2010 et åbent vejledningscenter. Implementeringen er i fuld gang. Skolen ønsker i 2011 at afprøve muligheder for udvikling af det åbne vejledningscenter til også at være et åbent læringscenter. Ønsket er at styrke de mere individualiserede undervisningsformer, hvor den enkelte elev selv er ansvarlig for at tilrettelægge læreprocessen og gøre det ud fra egne behov, interesser, tempo og læringsstil. I 2011 skal implementeringen af Åbent vejledningscenter fortsætte og der skal foretages tiltag, der afprøver muligheden for at etablere et åbent læringscenter. 3.2 Byggeri I sommeren 2012 skal skolen være tilbygget og ombygget, således at pavillonerne kan fjernes og skolen kan tilbyde moderne og attraktive rammer for elever og kursister. Processen er startet i 2010 og vil i første halvdel af 2011fortsætte med projekteringen.

5 I første halvdel af 2011forventes, at selve byggefasen starter. I denne fase vil entreprenører og håndværkere rykke ind på skolen. Byggeudvalget og projektgruppen arbejder ud fra de kommissorier, som er godkendt af bestyrelsen. Der skal foretages tiltag som forbereder elever, kursister og medarbejdere på selve byggefasen, hvor der både vil være rod, larm omflytninger m.m. 3.3 IT Skolen har gennem nyanskaffelser og efteruddannelse satset på, at både hardware og knowhow er til stede i forbindelse med undervisning og støtte til elever og kursister. Skolen ønsker, at der i 2011 sker en videreudvikling af dette. De fremtidige elever og kursister har anderledes IT kompetencer end tidligere. Det er vigtigt, at skolen kan tilbyde uddannelser, der bygger videre på disse kompetencer. Der skal i 2011 afprøves og implementeres nye former for IT i undervisningen. Dette kan være i form af særlige IT programmer (E-learning), IT baseret undervisningsmateriale, smartboards, webkonference, m.m. Der skal ske en yderligere opkvalificering af lærerne ift. brugen af IT i undervisningen. 4.0 Organisation 4.1 Kvalitetsarbejde og fremme af evalueringskultur Meget af skolens kvalitetsarbejde er systematiseret og skolen kan i dag dokumentere kvaliteten indenfor både uddannelserne, kompetenceudvikling, økonomi og administration. Kvalitetsarbejde handler dog først og fremmest om kvalitetssikring og kvalitetsudvikling. Skolen skal dels fastholde den høje kvalitet dels udvikle kvaliteten, hvor der er behov for det. Mange steder i organisationen foregår der i dag evaluering og udvikling af processer og procedurer. Denne udvikling ønsker skolen skal fastholdes og udvikles i Skolens kvalitetscirkel er rammen for kvalitetsudviklingen. Skolen ønsker i 2011, at teamene støttes i deres kvalitetsarbejde. Ift. lærerteamene kan det handle om evaluering af undervisning, fag og skoleperioder. ETUen skal udover at være et strategisk værktøj (skole- og områderapporter) bruges konkret ift. evaluering af skoleperioder/uddannelser. SurveyXact som er et dataindsamlings- og analyseredskab skal integreres i skolens kvalitetsarbejde.

6 4.2 Trivsel og arbejdsglæde En væsentlig forudsætning for at skolen kan levere gode uddannelser er, at medarbejderne trives. Skolen har gennemført de lovpligtige arbejdspladsvurderinger (APV) og har gennemført medarbejderudviklingssamtaler og teamudviklingssamtaler. Tiltag som er med til at vise, hvordan medarbejderne har det. Skolen ønsker i 2011, at supplere disse tiltag med en egentlig medarbejder tilfredsheds undersøgelse (MTU). Dette skal give skolens ledelse endnu et redskab til at have trivsel og arbejdsglæde i fokus. Der skal i foråret 2011 gennemføres en MTU. Den efterfølgende rapport skal danne grundlag for dialog og indsatser til eventuelle forbedringer. 4.3 Organisering For at styrke koordineringen af opgaver og etablere smidigere arbejdsgange har der i 2010 været arbejdet med en ændring af teamkoordinatorfunktionen for lærerteams. Teamkoordinatorerne skal have et større selvstændigt ansvar ift. f.eks. uddannelsesområdet, efteruddannelsesområdet, kvaliteten samt fordeling af opgaver i teamet. Opgaver og ansvarsområder skal tilpasses det enkelte niveau og arbejdsområde. Ændringen er endnu ikke fuldt implementeret. I 2011 skal implementeringen af den nye teamkoordinatorfunktion fortsætte. Der skal ske en løbende evaluering og evt. justering af tiltaget. 4.4 Ledelsesinformation Skolen som selvejende institution kombineret med en skole i vækst stiller nye krav til ledelsen og de ledelsesmæssige beslutninger. Der skal bl.a. ageres ift. politiske målsætninger, bestyrelsesmæssige udmeldinger, uddannelsesmæssige ændringer, samarbejdsrelationer, personalemæssige og økonomiske forhold. For at kunne træffe beslutninger på et så kvalificeret grundlag som muligt, er det vigtigt at ledelsen har de nødvendige informationer. Skolen ønsker derfor i 2011 at have fokus på ledelsesinformation. Der skal i 2011 udvikles en model for ledelsesinformation. Modellen skal indeholde en beskrivelse af hvad ledelsesinformation er, hvorfor den er vigtigt, hvordan den skaffes og hvem der har hvilke roller. Der skal udarbejdes en årsrytme for ledelsesinformation.

7 4.5 Fleksibel anvendelse af lærerressourcer Dette er et obligatorisk indsatsområde, som er udmeldt fra UVM. Skolen har i 2010 købt skemaplanlægningssystem FLEX. Der har i efteråret 2010 været afholdt kurser i håndteringen af systemet, og implementeringen er startet sidst på året. Skolen ønsker at styrke lærernes kompetenceudvikling gennem intern læring. Der skal i 2011 fortsat være fokus på implementering af systemet, herunder evaluering og evt. justering af procedurer og processer i forbindelse med brugen af det. I 2011 skal det afdækkes, hvor der kan arbejdes videre med fleksibel anvendelse af lærerressourcer, bl.a. ift. fælles forberedelse. Der skal gøres forsøg med skemalægning af fælles forberedelse. Endvidere skal de allerede aftalte tiltag evalueres og evt. justeres. Der skal afprøves konkrete metoder for intern læring (jf. skolens Model for kompetenceudvikling). 4.6 Administrative fællesskaber Skolen vil i 2011 fortsat have fokus på mulighederne ift. administrative fællesskaber. I administrative fællesskaber er der både et potentiale for effektivisering, for kvalitets- og kompetenceudvikling samt fleksibilitet og driftsikkerhed i opgaveløsningen. Skolen indgik i efteråret 2010 i et IT-fællesskab hos IT-Center Fyn Samarbejdet med IT-Center Fyn og dermed implementeringen af den nye IT løsning, vil være i fokus i Samarbejdet skal løbende evalueres. Der skal afholdes Erfa-møder for elev- og økonomiadministration sammen med regionens øvrige SOSU-skoler. Afklaring af valg af lønsystem, f.eks. om skolen skal overgå til Statens Lønssystem (SLS). 4.7 Grøn skole Skolen vil i 2011 fastholde initiativet om at være en grøn skole. Derfor skal det arbejdet som er igangsat i 2010 fortsætte og udbygges. Der skal udtænkes nye ideer / tiltag til hvordan skolen kan være en miljø- og ressourcebevidst skole. Der skal være fokus på el, varme, papirforbrug m.m. De nye tiltag skal implementeres og der skal kunne aflæses en effekt at tiltagene. 4.8 Nye systemer Det har i 2010 været ressourcekrævende at indføre nye systemer i administrationen. Både dataoverførslen og tilegnelse af ny viden om systemerne har været en stor opgave. I 2010 har administrationen skulle indføre EASY A og P, Elevplan, FLEX og Navision 5.1.

8 På efteruddannelsesområdet blev der i 2010 arbejdet med digitalisering af efteruddannelsesområdet (VEU). Skolen var den første, der var klar til at implementere portalen Efteruddannelse.dk. I 2011 skal der være fokus på den videre implementering samt samarbejdsstrukturer i de nye systemer (både internt med øvrige teams som eksternt) 4.9 Ressourceregnskab Ressourceregnskabet er en ny måde, hvorpå uddannelsesinstitutionerne hvert år skal opgøre og præsentere deres resultater inden for fire uddannelsespolitiske målsætninger: Høj faglig kvalitet i uddannelserne, Uddannelse til flere, Udviklingsorienterede institutioner og Effektiv institutionsdrift. Formålet er at belyse uddannelsesinstitutionernes prioriteringer, kvalitet og resultater gennem en række indikatorer. Skolen skal i 2011 aflægge ressourceregnskab for Det arbejde som er sat i gang i 2010 vedr. tilvejebringelse af data, skal videreføres og implementeres i Endvidere skal dette arbejde indtænkes i arbejdet vedr. ledelsesinformation. 5.0 Omverdenen 5.1 VEU-Center Vest Skolen har gennem 2010 deltaget aktivt i etableringen af det nye VEU-Center. Den plan der ligger for samarbejdet er i 2010 godkendt. De forskellige tværinstitutionelle driftsgrupper har påbegyndt arbejdet i efteråret Skolen er repræsenteret i de fleste grupper, og vil i 2011 fortsætte som konstruktiv samarbejdspartner. Deltagelse i styregruppe- og driftsgruppemøder og implementering af de vedtagne beslutninger. Der skal være fokus på hvordan den opsøgende indsats koordineres. Skolen skal forsøge at få et fælles kundesystem (CRM). Alternativt skal der udvikles/købes og implementeres et system til skolens eget brug. De etablerede (SOSU) virksomhedsnetværk og uddannelsesambassadørerne skal fastholdes og plejes og eventuel suppleres. Skolen skal udvikle et projekt, der kan indgå i VEU-Center regi som et særligt indsatsområde. 5.2 Lokal uddannelsesforlægning Der har i 2010 været drøftelser med Billund kommune om at indgå i et mere lokalt samarbejde vedrørende grundforløbet.

9 Skolen er positiv indstillet for at afprøve forskellige konstruktioner, som kan være med til at sikre, at de lokale uddannelsesbehov bliver dækket. Samarbejdet med Billund kommune skal fortsætte i 2011, og eventuelle uddannelsesforlægninger afprøves. 5.3 Unge i uddannelse - Nye samarbejdsmuligheder Med Lov om ændring af lov om folkeskolen og lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse er der skabt mulighed for, at en kommunalbestyrelse kan indgå overenskomst med en institution, der udbyder erhvervsuddannelse, om varetagelse af 10.klasseundervisning. Loven indebærer også muligheden for en kombination mellem 20 ugers folkeskole/ungdomsskole og 20 uger på et erhvervsuddannelsesgrundforløb. I Lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhverv skal kommunerne etablere eller anvise tilbud til de årige, så den unge kan overholde pligten til at være i uddannelse, beskæftigelse mv. Skolen skal, i 2011 ift. ovenstående, afprøve samarbejdsmuligheder med kommunerne i skolens optageområde. 5.4 Ny institutionsstruktur Regeringen besluttede i 2010, at der skulle udarbejdes en ny fælles institutionslovgivning for de almene gymnasier, voksenuddannelsescentrene og de erhvervsrettede uddannelser. Reformen af institutionslovgivningen blev sidst i 2010 politisk godkendt og den nye lov trådte i kraft den 1.januar Skolen skal i 2011 have fokus på konsekvenser og muligheder i den nye lovgivning. 5.5 Skolens rolle i forhold til det omkringliggende samfund Skolen skal fortsat igangsætte initiativer, der synliggør skolens uddannelses- og vidensmæssige profil samt styrker skolens rolle i forhold til det omkringliggende samfund. Skolen skal være en kendt og anset uddannelsesinstitution i lokalområdet. Der skal kontinuerligt iværksættes aktiviteter, som med til at synliggøre skolen ift. kommende elever / kursister, social- og sundhedsområdet, samarbejdspartnere, det politiske niveau og i den almene befolkning. Ultimo 2011 skal der foreligge en dokumentation for disse aktiviteter. Der skal i 2011 gennemføres en analyse af skolens kendskabsgrad i lokalområdet.

Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014.

Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014. Virksomhedsplan 2014 2 Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014. Virksomhedsplanens formål er at være et internt styringsredskab,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE)

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Nærværende politik - CELFs udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) - er udarbejdet for, at sikre kontinuiteten

Læs mere

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3).

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3). Kvalitetskoncept Juni 2015 På ZBC arbejder vi med kvalitet og udvikling for at lære og for at blive endnu bedre. Vi følger løbende op på skolens resultater og gennemfører systematisk evalueringer med henblik

Læs mere

Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland.

Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland. Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland. Formålet med kvalitetssikringen på EUC Sjælland er at understøtte skolens visioner og strategiplan, samt det pædagogiske og didaktiske grundlag.

Læs mere

Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard

Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard I henhold til bemyndigelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling ved brev af 27. juni 2013 sagsnr. 065.46N.961 indgås resultatkontrakt i

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

Samlet udbyder institutionerne under VEU-Center Østjylland FKB'er (fælles kompetencebeskrivelser), som fremgår af oversigten sidst i dokumentet.

Samlet udbyder institutionerne under VEU-Center Østjylland FKB'er (fælles kompetencebeskrivelser), som fremgår af oversigten sidst i dokumentet. UDBUDSPOLITIK 2013 UDBUDSPOLITIK 2013... 1 Indledning... 2 Udbud/geografisk opland... 2 Århus Købmandsskoles geografiske opland... 2 Aktivitetsudvikling... 3 Bevillingsmæssige prioriteringer... 3 Imødekommelse

Læs mere

FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus

FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus FVU plan fra VUC FYN & FYNS HF-Kursus 1. Evaluering af indsatsen Der ønskes en kvalitativ og kvantitativ evaluering. 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1 skal anvendes til at vise konkret, hvor langt det

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner,

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner, Aftale mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af negativ budgetregulering

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Overblik over aftale for Ældre og Handicap

Overblik over aftale for Ældre og Handicap Overblik over aftale for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen Aftalen for 2015 er blevet evalueret i LMU med henblik på at afklare, hvilke mål, det ville være

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakten har til formål at fungere som styringsredskab for bestyrelsen, og skal medvirke til at skabe synlighed og gennemskuelighed om opgavevaretagelsen

Læs mere

Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Dette notat beskriver rammerne for arbejdet med kvalitetsudviklingen af skolens aktiviteter. Beskrivelsen skal fastholde sigtet og logikken

Læs mere

Vejen mod en bedre skole. Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole

Vejen mod en bedre skole. Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole Vejen mod en bedre skole Kvalitetsarbejdet på erhvervsuddannelsen på Roskilde Handelsskole Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. Principperne for kvalitetsarbejdet... 4 1.1. Sammenhæng mellem

Læs mere

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011 1 Strategi for Danmarks Domstole 2011 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

It på ungdomsuddannelserne

It på ungdomsuddannelserne It på ungdomsuddannelserne En kortlægning af it som pædagogisk redskab på gymnasier og erhvervsuddannelser Relevans og målgruppe Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kortlægger i denne rapport brugen af

Læs mere

Resultatlønskontrakt mellem

Resultatlønskontrakt mellem Resultatlønskontrakt mellem Tage Andersen Navn og cpr-nummer og Bestyrelsesformand Søren Sørensen p.b.v Nærmeste leder (navn og initialer) Resultatlønskontrakten gælder for skoleåret 2012/2013 og skal

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Derudover bør der findes en løsning så kvaliteten i uddannelsen kan fastholdes trods evt. frafald.

Derudover bør der findes en løsning så kvaliteten i uddannelsen kan fastholdes trods evt. frafald. ÅRSRAPPORT 2015 Årsrapport! Kombineret UngdomsUddannelse Vestsjælland etablerede sig, implementerede og pågyndte drift med første hold elever på Kombineret UngdomsUddannelse med uddannelsesstart 3. august

Læs mere

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive ramt af sygdom, kan have brug for en sammenhængende indsats fra både

Læs mere

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer 2018.01.30 Bestyrelsens strategiske fokusområder frem til 2020. Overordnet har bestyrelsen besluttet i særlig grad at gøre Social- og Sundhedsskolen Fyn til attraktiv skole for ambitiøse elever og kursister.

Læs mere

Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan.

Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan. Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette

Læs mere

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 2014 - opsamling Introduktion Som et led i Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Center for Dansk og Integration / FAB. Virksomhedsplan 2015

Center for Dansk og Integration / FAB. Virksomhedsplan 2015 Center for Dansk og Integration / FAB Virksomhedsplan Center for Dansk og Integration / FAB Virksomhedsplan INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale 5 Sygefravær 5 Økonomi

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan Gymnasiet HTX Skjern Overgang til videregående uddannelse 2015 Baggrund for de iværksatte indsatser: Overgang til videregående uddannelse Gymnasiet HTX Skjern har, med udgangspunkt i opgørelsen

Læs mere

Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Flerårsaftale for de erhvervssrettede ungdomsuddannelser i perioden 2010-2012 (5. november 2009) Aftale om flerårsaftale

Læs mere

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv.

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv. 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1.0 02 stk. 2 Skolens prioritering af hovedindsatsen på Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling er: 4. Skolens vurdering, af i hvor høj grad indsatsen på hovedområdet

Læs mere

Kvalitetsarbejdet på SOPU. Kvalitetsenheden 21-03-2012

Kvalitetsarbejdet på SOPU. Kvalitetsenheden 21-03-2012 Kvalitetsarbejdet på SOPU 2012 Kvalitetsenheden 21-03-2012 Indholdsfortegnelse Formål med kvalitetsarbejdet s. 1 Kvalitet på SOPU s. 1 Sammenhæng med skolens vision s. 2 Model for kvalitetsudvikling s.

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

FVU-plan, 2010-11: VUC Vest

FVU-plan, 2010-11: VUC Vest FVU-plan, 2010-11: VUC Vest På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Kompetencestrategi for Nota 2009-2012

Kompetencestrategi for Nota 2009-2012 Kompetencestrategi for Nota 2009-2012 Formålet med denne strategi er at sikre, at Notas ansatte besidder de kompetencer, der er nødvendige, for at Nota kan opfylde de mål, der er beskrevet i den overordnede

Læs mere

Kvalitet i uddannelserne

Kvalitet i uddannelserne Kvalitet i uddannelserne Nedenfor bliver der redegjort for en række mål, hvis udvikling kan bidrage positivt til udviklingen af kvaliteten i uddannelserne. Mål 1. Uddannelserne skal møde kompetencebehovene

Læs mere

Nedenfor følger en kort beskrivelse af de enkelte initiativer, jf. tabel 1.

Nedenfor følger en kort beskrivelse af de enkelte initiativer, jf. tabel 1. Bilag 3. Forstærket indsats for flere praktikpladser I maj 2009 indgik regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre aftale om en praktikpladspakke, som blandt andet indeholdt en

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

SU den 19.april 2010 Model for kompetenceudvikling på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

SU den 19.april 2010 Model for kompetenceudvikling på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg SU den 19.april 2010 Model for kompetenceudvikling på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Baggrund SU vedtog i maj 2008 en model for systematisk kompetenceudvikling, - en kompetencestrategi. Modellen har

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem:

Partnerskabsaftale mellem: Partnerskabsaftale mellem: Dansk Industri Rybners Handelsgymnasiet Ribe - Esbjerg Kommune Indledning: Parterne bag denne aftale, ønsker et samarbejde, der skal bidrage til, at flere unge fra Esbjerg Kommune,

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

EVA, kvalitetsarbejde og voksnes læring

EVA, kvalitetsarbejde og voksnes læring EVA, kvalitetsarbejde og voksnes læring NVL-Konference i Odense den 13. november 2008 ved Michael Andersen, specialkonsulent på EVA EVA s overordnede opgaver At sikre og udvikle kvalitet af undervisning

Læs mere

Cirkulære om aftale om. Kompetenceudvikling. Cirkulære af 27. juni 2008 Perst. nr. 019-08 J.nr. 07-610-8

Cirkulære om aftale om. Kompetenceudvikling. Cirkulære af 27. juni 2008 Perst. nr. 019-08 J.nr. 07-610-8 Cirkulære om aftale om Kompetenceudvikling 2008 Cirkulære af 27. juni 2008 Perst. nr. 019-08 J.nr. 07-610-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...3 Aftale 1. Indledning....5 2. Anvendelsesområde...5

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Klare mål Klare mål, klar ledelse og gode resultater hænger sammen. Regeringen ønsker derfor at opstille fire klare, overordnede mål

Læs mere

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi Anerkendelse Vi har en positiv tilgang til hinanden Vi vil anerkendende ledelse Vi fremmer arbejdsglæden og det gode kollegiale fælleskab Vi skaber positiv sammenhæng mellem værdier og dagligdag! Sig det...

Læs mere

Kvalitetsplan. EUC Syd

Kvalitetsplan. EUC Syd Kvalitetsplan EUC Syd Marts 2013 Indhold Indledning... 3 Kvalitetsplanens opbygning... 3 Trivsels- og tilfredshedsmålinger... 3 2 års model... 3 Elevtrivselsundersøgelse (ETU)... 4 Undervisningsmiljøvurdering

Læs mere

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Trivsel og inklusion: Arbejdet med LP-modellen er i god drift. Skolens lærerpersonale har gennemgået CL1 kursus

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Svendborg Gymnasium & HFs (SG) opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012 1/8 Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012 1. Indledning Roskilde Handelsskole udbyder erhvervsrettet grund-og efteruddannelse efter Ministeriet for Børn

Læs mere

Kvalitetssystemet. Syddansk Erhvervsskole. Kvalitetssystemet skal sikre og udvikle Syddansk Erhvervsskoles kerneydelse: Undervisning

Kvalitetssystemet. Syddansk Erhvervsskole. Kvalitetssystemet skal sikre og udvikle Syddansk Erhvervsskoles kerneydelse: Undervisning information og vejledning Læs mere på sde.dk/kvalitet Kvalitetssystemet Syddansk Erhvervsskole Kvalitetssystemet skal sikre og udvikle Syddansk Erhvervsskoles kerneydelse: Undervisning...HVIS DU VIL BRUGE

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg PKRI/17-06-2014 Disposition Indledning Lovgrundlaget Den kommunale synsvinkel: mål for opgaveløsningen o Forberede til EGU og derefter EUD o Erhvervstræning med henblik

Læs mere

HK erne på DTU. i forhold til Strategi 2003-08

HK erne på DTU. i forhold til Strategi 2003-08 HK erne på DTU i forhold til Strategi 2003-08 FORORD DTU formulerede omkring årsskiftet 2002-2003 en strategi for årene 2003-2008. Strategien gælder naturligvis for al aktivitet på DTU i perioden og er

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland 1 HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for rektor Lone Tonnesen for perioden 1. august 2013 31. juli 2014 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler. Byg bedre broer for eleverne

Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler. Byg bedre broer for eleverne Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler Byg bedre broer for eleverne Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler Byg bedre broer for eleverne Hæftet bygger på EVA s evalueringsrapport

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Rekruttering af direktør

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Rekruttering af direktør 21. september 2011 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Rekruttering af direktør Job- og personprofil Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg søger en ny direktør, der vil medvirke til at fastholde og

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau System til kvalitetsudvikling og resultatvurdering for Næstved Gymnasium og HF-kursus efter UVM's gymnasieog hf-bekendtgørelser ( 107-118/56-62) og bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 1 Indledning

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Foranalyse til den Digitale Erhvervsskole

Foranalyse til den Digitale Erhvervsskole Foranalyse til den Digitale Erhvervsskole Den Digitale Erhvervsskole løfter udfordringer og imødekommer uddannelsespolitiske målsætninger ved at integrere it-værktøjer i undervisningspraksis på de erhvervsrettede

Læs mere

Kvalitetsarbejdet på Roskilde Handelsskole - Kursuscentret.

Kvalitetsarbejdet på Roskilde Handelsskole - Kursuscentret. Kvalitetsarbejdet på Roskilde Handelsskole - Kursuscentret. På AMU-området følger Roskilde Handelsskole den kvalitetspraksis der er udmeldt fra Undervisningsministeriet og anvender Viskvalitet.dk der er

Læs mere

Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L. Næste side

Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L. Næste side Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L Sammen gør vi det lettere at tage på voksen- og efteruddannelse Sammen gør vi det lettere at tage på voksen- og efteruddannelse VEU-centrene er et samarbejde Et

Læs mere

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer TUP 2012 Det er AMU s formål at medvirke til at styrke arbejdsstyrkens kompetenceudvikling på både kort og langt sigt. Godt 1 mio. danskere mellem 20 og 64 år har ikke gennemført en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner 23. april 2010 Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan revideret november 2014 1 Indholdsfortegnelse 1. Gennemgang af indsatsområder, resultatmål og indikatorer Indsatsområde 1, indikator 1-5 Indsatsområde

Læs mere

Danske Erhvervsskoler - Lederne

Danske Erhvervsskoler - Lederne Danske Erhvervsskoler - Lederne Håndens kundskab og voksenpædagogiske udfordringer i relation til erhvervsuddannelserne Fakta Tech College Aalborg Antal årselever ca. 4000 hvilket giver mange cpr. nr.

Læs mere

1. marts 2015. Stillingsprofil: 1. Beskrivelse af HF & VUC Nordsjælland. Stillingsprofilen indeholder:

1. marts 2015. Stillingsprofil: 1. Beskrivelse af HF & VUC Nordsjælland. Stillingsprofilen indeholder: HF & VUC Nordsjælland søger HFfuldtidsvejleder til Helsingør med tiltrædelse 1. marts 2015 Stillingsprofil: Stillingsprofilen indeholder: 1. Beskrivelse af HF & VUC Nordsjælland. 2. Opgavebeskrivelse.

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Handlingsplan 2004 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Handlingsplan 2004 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Handlingsplan 2004 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Handlingsplan 2004 2003 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indhold Handlingsplan 2004 2003 Danmarks Evalueringsinstitut Trykt hos Vester Kopi Eftertryk med kildeangivelse

Læs mere

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Denne del af dokumentet beskriver, hvordan folkeskolereformen udmøntes på Glostrup Skole i skoleåret 2014/15. Folkeskolereformen er en

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

MIO-møde tirsdag

MIO-møde tirsdag MIO-møde tirsdag 19.1.2016 Kvalitet / Tilsyn Projekter Internationalisering 18-02-2016 Finn Arvid Olsson Stabschef 1 Kvalitetstilsyn og Ministeriet Hjemmel i Love og bekendtgørelser Hjemmel i regeringsgrundlaget

Læs mere

Pædagogisk handleplan. for. SOSU Greve

Pædagogisk handleplan. for. SOSU Greve Pædagogisk handleplan for SOSU Greve Oprettet: 11/11/11 Side 1 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE PÆDAGOGISK HANDLEPLAN FOR SOSU GREVE... 3 DEL 1: SKOLENS IDENTITET... 3 1.1 Læringssyn... 3 1.2 Undervisningssyn...

Læs mere

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC?

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Amukvalitet Skolemøde 4. oktober 2004, Taastrup Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Temaer 1. Mål for fremtiden. 2. Struktur på kvalitetssikring. Klarere arbejdsgange. 3. Mere og

Læs mere

Forslag til fornyelse, ændringer i lovgrundlag og finansiering mv.

Forslag til fornyelse, ændringer i lovgrundlag og finansiering mv. Forslag til fornyelse, ændringer i lovgrundlag og finansiering mv. Ca. 35.000 personer tog hf-undervisning på VUC i kursusåret 2006/07 Mellem 35.000 og 45.000 unge og voksne følger hvert år hf-undervisning

Læs mere

System til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling /Vestegnen HF & VUC 2019

System til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling /Vestegnen HF & VUC 2019 System til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 2019-2021 /Vestegnen HF & VUC 2019 Indledning og formål Dette dokument beskriver Vestegnen HF & VUC s kvalitetssystem. Formålet med systemet er at sikre

Læs mere

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Sagsnummer: 480-2014-97805 Dokumentnummer: 480-2015-1021 Afdeling: Skole og Dagtilbud Udarbejdet af: Hanne Vogelius Indhold Forord... 2 Indledning...

Læs mere

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 13. december 2012 D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af møde den 30. august 2012 Orientering:

Læs mere

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Beskrivelse af DEN ERHVERVSPÆDAGOGISKE LÆRERUDDANNELSE PÅ UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

Hotel- & Restaurantskolen Opfølgningsplan 2016

Hotel- & Restaurantskolen Opfølgningsplan 2016 Der udvælges mindst 5 indsatser indenfor prioriteringsområderne til forbedring jvf. skolens kvalitetscirkel ud fra dataindsamlingen i 2015 (ESB tilfredshedsmåling, HF Q-målinger, Audit, Fokusgruppeinterview,

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

Status på Aalborg Kommunes Sundhedspolitik 2012-2014.

Status på Aalborg Kommunes Sundhedspolitik 2012-2014. Punkt 7. Status på Aalborg Kommunes Sundhedspolitik 2012-2014. 2010-41658. Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling fremsender til byrådets orientering status på Aalborg Kommunes Sundhedspolitik 2012-2014.

Læs mere

Nytænkning af toårigt hf

Nytænkning af toårigt hf 18. januar 2016 Nytænkning af toårigt hf Hf-uddannelsens betydning i det danske uddannelsessystem kan ikke understreges stærkt nok. Efter Lederforeningen for VUC og VUC Bestyrelsesforeningens opfattelse

Læs mere

Roskilde Handelsskoles overordnede strategi 2011-2013/2015

Roskilde Handelsskoles overordnede strategi 2011-2013/2015 Roskilde Handelsskoles overordnede strategi 2011-2013/2015 Roskilde Handelsskole definerede i 2008 en strategi for perioden 2008 2010. Strategien kan sammenfattes i 2 ord værdifuld vækst. Siden 2008 har

Læs mere

Pædagogisk ledelse. - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1

Pædagogisk ledelse. - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1 Pædagogisk ledelse - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er pædagogisk ledelse på RTS? s. 2 2. Opgaver og ansvar i forhold til pædagogisk ledelse s. 3 3. Pædagogisk ledelse

Læs mere